YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
Vultyr
Posts: 166
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Mon, 1.6.2020, 0.18

31.5.2020 yth Tehdas, Kotkan raportti

alik Vultyr
alik Sakinz
korpr Mika
stm Altrix

Kuljimme lähes koko matkan sukellusveneeltä kohteelle Nyrkin perässä, poislukien tilannetta jossa jouduttiin siirtymään laakson pohjalle peitteiseen maastoon mitä ei voinut tiedustella kunnolla ennakkoon. Matkalla ei tapahtunut juuri mitään erikoista. Yksi vihollisen teknikaali rannikolla parkissa, yksi BTR pohjoisella tehdasalueella.

Kohteen rajat saavutettuamme istuimme hyvän tovin kivien suojassa tähyillen kohdetta ja lähiympäristöä, havaitsematta mitään mitä Solmu ei olisi jo etukäteen tiedustellut. Lopulta saimme käskyn valmistautua hyökkäykseen ja Kotkan tehtäväksi lankesi tuhota kohteen koilispuolelta vihollisryhmä ja sen jälkeen tukea muuta joukkuetta pohjoisesta käsin.

Koilinen ryhmä tuhottiin tehokkaasti ja ilman tappioita. alik Sakinz tosin sai muutaman haavan mitkä paikattiin. Tukitehtävä jatkui ja samalla vahdimme länteen sillä lounaassa ollut vihollisryhmä oli lähtenyt etenemään meitä kohti. Lopulta haimme asemat suoraan kohteen pohjoispuolelta mistä tuhosimmekin noin ryhmällisen vihollista pohjoismuurille ja alueen sisäpuolelle.

Lopulta muu joukkue sai tuhottua kohteenamme olleet Shilkat ja aloitimmekin irtautumisen takaisin veneille. Matkalla kuitenkin ihan vain ilkeyttämme kävimme vielä tuhoamassa pohjoisen tehdasalueella olleen BTR:n ja yhden vartiomiehen.

Veneet saavutettuamme tuhosimme yhden omista veneistä sillä emme voineet ottaa sitä mukaan sillä alik Sakinz päätti jäädä nukkumaan saarelle raskaan viikonlopun aiheuttamaa väsymystä pois. Lupasi tulla myöhemmin perässä, vaikka uiden.
alik Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
HaBa
Posts: 1290
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 7.6.2020, 10.42

7.6.2020 klo 21 YTH Rauta-ammeet

Tilanne

Maldenin alue on ajautunut sekasortoon ja ensimmäisenä huutoon on vastannut Venäjä, joka on tuonut omia etujaan ajavan "rauhanturvaosaston" läheiselle saarelle. Myös muilla on intressiä alueeseen ja tätä varten LDDK on jo paikalla. Nyt kävi vaan niin, että joku laski meidät väärälle saarelle ja lähti pois. Maj. Broileri on kysellyt virallista toimintaohjetta päämajasta, ja siellä on varovaisesti ehdoteltu kaluston viemistä rauhanturvaajilta. Venäläiset pitivät juhlia eilen, joten Leiri on heikosti varustautut mihinkään uhkiin. Venäläiset rauta-ammeet kelluvat kai ihan siedettävästi... ehkä....

Image

Tehtävä

1. Hankkikaa ylimenokalusto

Venäläisillä on kehnosti suojatulla varikollaan uivia ajoneuvoja. Tarvitsemme ne. Varikolla voi olla muutakin käyttökelpoista, joten viekää kaikki tarpeellinen.

2. Tuhotkaa lannoitetehdas

Le Portin lannoitetehdas valmistaa epäilyttäviä kemikaaleja, jota käytetään takuulla muuhun, kuin maatalouteen. Tälle on tehtävä loppu.

Ilmakuva lannoitetehtaan alueesta:
Image

Omat joukot

YTH-kokoonpano. Ei laatikoita tai ajoneuvoja.

Vihollinen

n. Ryhmällinen venäläisiä vartioimassa kalustoa.

Tuntematon määrä kapinallisia Maldenissa. Kapinallisilla on havaittu myös panssaroituja ajoneuvoja.

Aika ja sää

Varhainen aamu. Tuulista.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1290
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 8.6.2020, 20.50

8.6.2020 YTH Rauta-ammeet - Nyrkki

ylik HaBa (KIA)
alik Epa (KIA)
alik Arto (KIA)
korpr Ukka (KIA)
korpr Ottomaani (KIA)

Ryhmän tehtävänä oli johtaa hyökkäystä rauhanturvaajien leiriin. Ryhmänjohtajana tehtäväni jäi kesken, kun huolimaton tulenavauksen hälyytti vihollisvartiomiehen, joka onnistui tämän jälkeen ampumaan hengiltä sekä ylik HaBan että korpr Ukan. Ryhmä jäi alik Epan johtoon...

Epa jatkaa:
"Ryhmänjohtajan kaaduttua otin ryhmän komentooni. Ryhmän vahvuus oli tässä vaiheessa 1+2. Siirryimme kohteelle ja lyhyen tulitaistelun jälkeen tyhjensimme alueen lopuista vihollisista. Haavojen hoidon jälkeen tutkimme alueen ja löysimme rauhanturvaajien asevaraston, joka olisi riittänyt kolmannen maailmansodan aloittamiseen. Takavarikoimme tarvittavat tavarat ja siirryimme moottorimassilla rantaan tarkkailemaan valittua vesistön ylitysreittiä. Vastarannan satamassa havaittiin vihollisen partioita sekä BTR ja KK-Uaz.
Image

Komentajan käskystä siirryimme vesistön yli ja partio Kotkan komennossa aloitimme satama-alueen varmistamisen. Tuhosimme KK-Uaz -ajoneuvon vaunun tulella ja siirryimme etsimään BTR:ää, joka löytyikin odotetusta paikasta. Arto avasi vaunuun tulen, joka kuitenkin tästä välittämättä käänsi piippunsa meitä kohti. Annoin käskyn peruuttaa ja sitten silmissä sumeni."

Epan kaaduttua alik Arto otti ohjat. Arton raportti:
"Epa kuoli kahden btr:n taistelussa ja samaisessa taistelussa minä ja otto saatiin pieniä ruhjeita. Tässä vaiheessa meidät alistettiin kotkan alle. Satamassa saimme paljon kranaatteja ja singon ammuksia kylkiimme, mutta ajoneuvo kesti ne hienosti. Tuhosimme sataman alueelta kymmeniä, ellei jopa satoja vihollisen taistelijoita. Kun satama hiljeni, niin saimme tietää, että solmuun ei saada yhteyttä, joten menimme tarkastamaan asiaa ja totesimme että solmun ajoneuvo on tuhottu ja elonjääneitä ei voinut jäädä jäljelle. Näimme parhaaksi lähteä varovaisesti samaa reittiä takaisin, koska emme tienneet mikä oli solmun ajoneuvon tuhonnut.

Seuraavaksi valtasimme verisen taistelun jälkeen tärkeän kukkulan kahden sataman välistä, jossa ainakin majuri kuoli lähitaistelussa.
Image
Tässä vaiheessa kotka otti joukkueen johtoonsa. Kukkulalta näimme, että kohteella oli ainakin btr ja brdm joten kotkan johtajan kanssa lähdimme tuhoamaan suurimman uhan eli btr:n. Se tuhoutui hienosti mutta valitettavasti tässä kuoli kotkan johtaja, joten kotkan ja koko joukkueen johto siirtyi minulle.

Tässä vaiheessa palasin takaisin kukkulalle tuhoten matkalla vielä havaitun brdm:n. Annoin Altrix:lle vapauden hyökätä satamaan sivusta kuin minä, mika ja hesari lähdimme hakemaan oman btr:n joka oli lastattu täyteen räjähteitä. Ajoimme kohteelle, jossa oli vielä satunnaisia vihollisia puskissa, osa saatiinkin tuhottua, mutta ei kaikkia. No saimme räjäytettyä kaksi tärkeää kohdetta, kun altrix sai tuhottua sataman toisessa päässä havaitun bemarin. Bemarin tuhouduttua ei hänestä enää kuulunut, joten oletin että hän kuoli putki olallaan. Kolmatta tärkeää kohdetta panostaessa sain pistoolista armonlaukauksen niskaani."
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
Post Reply