Page 1 of 1

Posted: Mon, 19.9.2011, 0.28
by Nouty
Tämä ketju on tarkoitettu johtajien raporteille tehtävistä. Ainoastaan joukkueenjohtajan raportti on pakollinen mutta muutkin johtavat saavat raportoida tekemisistään tänne.
Raporttien tarkoituksena on selvittää mitä kaikkea tehtävän aikana on tehty, ja miten onnistunut tehtävä on ollut.

Ps. Sorry et myöhästyi vähän tämä osio.
Edited By Nouty on 1316381381

Posted: Mon, 19.9.2011, 10.03
by Paddington
Oma ryhmä: Sami (RJ), Mika, Night, Paddington

Oma näkemys tapahtumista:
Siirryttiin alussa muun joukon mukana siirtymis-markkerille, joka sijaitsi ajoneuvot markkerista noin 500m pohjoiseen.
Jossa sitten minä & Night noustii ulos ajoneuvosta ja lähdettii tiedusteleen RJ käskyn mukaisesti.

Tiedustelu kohde oli tuo vihollisen ajoneuvot-markkeri, jonne lähdimme koukkaamaan SW suunnasta. 200m päässä kohteesta huomattiin kuorma-auto kohteella. Nightin johdolla kuljettin vielä metsän reunaa hetken matkaa kohteen etelä puolelle. Night siinä tais yhden vihun napata ennen kuin hiivittiin kohteella olevan rakennuksen viereen. Kohteella oli Bensa- & Ammusrekka. Viholliseen saatiin toinen kosketus kun kurkattiin kohteelta tukikohta-markkerin suuntaa. Nightin kans saatiin muutaman vihun hengiltä.

Vihollisia ammuttaessa, kävi sitten se ikävin mahdollinen kämmi itellä. Molemmat taistelijat olivat peräkkäin Night kyykyssä edessä ja itse olin pystyssä takana. Itse olin juuri ampumassa vihua kun ilmeisesti Night nousi polviasennosta tai siirtyi piipun eteen juuri kun laukaus lähti ja lyyhistyi sen johdosta kuolleena maahan. (Tämmöstä ei pitäis käydä, johan tässä on sen verran kuitenki pelattu. Mutta nähtävästi näitä sattuu sillon tällöin vaikka kuinka yrittää kattoo ettei kaveri oo piipun kohdalla. Pahoittelut Nightille!)

Sain ikävän turman jälkeen käskyn pyrkiä pois tuolta markkerilta siinä kuitenkaan onnistumatta. Vihollinen piti hyvin pinteessä suuntaamalla tulensa kohti asemaa. Pienen odottelun jälkeen saatiin viholliselta sotasaaliiksi rpg jolla tuhosin nuo kohteen ajoneuvot. Taas pienen odottelun jälkeen tuli RJ:n käsky lähteä tiedustelemaan ammusvarastoa.

Ammusvarasto-markkerin läheiseen kylään asti pääsikin ilman vihollis havaintoa. Kylä sijaitsi ammusvarasto-markkeria ylempänä pohjoisessa. Kylän pohjois reunassa kohtasin vihollis ryhmän, ilmoittin siittä RJ:lle ja yritti hakea suojaa. Siinä kuitenkaan onnistumatta, vihollisen luoti haavoitti ikävästi ja pian kuolemakin korjasi kun vihollinen lähestyi joka suunnasta.
Edited By Paddington on 1316424533

Posted: Mon, 19.9.2011, 12.52
by -Peetu
Eli Leopardien raportti:
Ensimäinen kosketus oli Uaz (siirtymis markkerilla). matkalla huolto markkerille tuhosimme metsän toisella laidalla olevan vihollisvaunun. Suuntasimme etelään, teimme lenkin tukikohdan itäpuolelta koiliseen. Tuhosimme jalkaväkeä ja panssariajoneuvoja (oli myös ilmantorjunta urali). Jatkoimme koilisesta tukikohtaan jonka länsilaidalla saimme kosketuksen t-72:seen. Stellarin vaunu sai osumaa ja miehistö haavottui. Ampujani Leo sai tuhottua vihollisvaunun.

Kun miehistö sai laastaria jatkoimme viholisten ajoneuvojen luokse. Siellä myös saimme korjauttua vahingoittuneen leopardin. Siirryimme pienen kylän läpi (tuhosimme hieman jalkaväkeä matkalla), ammusvarastoille. Ammusvarastot tuhottiin ja matka jatku kohti linnoitusta. Stellar havaitsi it-aseman ja tuhosi tunguskan.
Kaksi tarkka-ampujaa linnan tornissa aiheutti vaivaa jalkaväelle. Vastasimme tuleen jolloin osa keskiaikaisesta tornista romahti ja samalla tuhoutu radioantenni. Kiersimme linnaa pohjoisen kautta, tuhoten rippeet ilmantorjuntaa puolustaneesta jalkaväestä ja generaattorin. Stellarin vaunu ajoi kiveen ja pomppasi katolleen. Hetken yritimme kääntää vaunua tuloksetta. Lopuksi kurvasimme linnan pihaan katsomaan kun jalkaväki varmisti alueen.
-----------------

Itselle oli opettavainen kokeilu olla vaununjohtajana. Tai rj+vaununjohtajana oli ehkä hieman liikaa hommaa kommunikaation kanssa, mutta sitäkin opettavaisempi.

Posted: Mon, 19.9.2011, 20.50
by sami
Joukkueenjohtajan raportti, kers Sami

Joukkueen tehtävänä oli:
1) Vihollisen lyöminen Gvozdnon alueelta
2) Vihollisen tukikohdan valtaaminen
3) Vihollisen korkean johdon pidättäminen tai tuhoaminen
4) Vihollisen ammusvaraston ja huoltoajoneuvojen tuhoaminen
5) Linnoituksen alueella olevan IT-aseman tuhoaminen
6) Linnoituksen alueella olevan kommunikaatioantennin tuhoaminen
7) Väliaikaisen tukikohdan perustaminen vallatun linnoituksen alueelle

Joukkue toteutti seuraavat tehtävät:
1) Vihollinen lyötiin Gvozdnon alueelta tuhoamalla havaitut panssaroidut- ja pyöräajoneuvot sekä havaittu jalkaväki.
2) Tukikohta vallattiin
3) Mahdolliset korkean johdon henkilöt tuhottiin (mitään ruumiinpenkomisia ei taistelun aikana tai sen jälkeen toteutettu)
4) Ammusvaraston ja sen läheisyydessä olleet huoltoajoneuvot tuhottiin
5) IT-asema (Tunguska) tuhottiin
6) Linnoituksen tornissa ollut kommunikaatioantenni tuhottiin
7) Linnoitus vallaattiin ja puhdistettiin vihollisista. Tämän jälkeen miehistö ja ajoneuvot kerättiin vallattuun tukikohtaan, ja tukikohdan perustamistyöt käynnistettiin. Tukikohtaan asti tuotiin 1xLeo, 2xAMV, 2xRekka sekä Defender. Toinen Leo jäi linnoituksen edustalle katolleen.


Ryhmät toimivat suunnitelman mukaisesti ja toteuttuvat tehtävänsä hyvin, vaikkakin vihollisen radiohäirintä välillä haittasikin ryhmien välistä kommunikointia.

Tehtävää ei suoritettu ilman tappioita. Pyydän ryhmän verran jalkaväkitaistelijoita korvaamaan kaatuneet miehet. Samoin pyydän välitöntä apua pioneerikomppaniasta katolleen ajetun Leopardin nostamisessa. Alik Stellar avustaa vaunuryhmänsä kanssa pioneereja raivaustöissä ja on lomakiellossa seuraavat kaksi viikkoa kaluston huolimattoman käsittelyn vuoksi.

Esitän myös yhden päivän kuntoisuusloman myöntämistä stm Paddingtonille ja res Peetulle ajoissa toimitettujen taisteluraporttien johdosta.

1.9.2012, kers Sami

Posted: Mon, 26.9.2011, 20.34
by Nouty
Operaatio Syysmyrsky, Tehtävä 1: Tulikaste
01.09.2012

Osasto Kyllikin tehtävänä oli tuhota Gvodznon kylää miehittävät vihollisen joukot sekä tuhota kylästä vihollisen ammusvarasto ja huoltoajoneuvot. Lisäksi osaston tehtävänä oli vallata läheinen linnake ja perustaa linnakkeen alueelle väliaikainen tukikohta tulevia operaatioita varten. Vihollisella tiedettiin myös olevan alueella IT-asema ja kommunikaatioantenni, jotka osaston piti myös tuhota.

Osaston onnistui tuhota vihollisen ammusvarasto ja huoltoajoneuvot kylästä ja IT-asema sekä kommunikaatioantenni linnoitukselta. Lisäksi osaston onnistui tuhota tehtävän aikana useita vihollisen panssaroituja ajoneuvoja ja ainakin yksi kuormaautoon asennettu IT-konekivääri. Vihollisen miestappioista ei ole tarkkaa tietoa mutta arviolta 25-40 vihollistaistelijaa sai ilmeisesti taisteluissa surmansa, mukaanlukien yksi viholliskomentaja linnalta, jonka henkilöllisyyttä ei ole vielä saatu selville.

Tehtävä oli siis kokonaisuutena onnistunut, vaikkakin Gvodznon kylän eteläpuoli jäi kokonaan puhdistamatta ja alueella olleet vihollisen joukot pääsivät pakenemaan osaston lähdettyä kylästä. Ei ole vielä tiedossamme, oliko joukossa tärkeitä henkilöitä, mutta siviiliväestöltä saatujen tietojen mukaan kymmenkunta taistelijaa poistui alueelta länteen.
Osaston omat tappiot olivat myös tarpeettoman suuret, mutta siedettävät, eikä kaluston menetyksiä tullut.

Seuraavaa tehtäväänne valmistellaan esikunnassa ja pääsette taas pian tositoimiin.


Eversti Luukko
Komentaja, FBG
Edited By Nouty on 1317058532

Posted: Thu, 6.10.2011, 12.40
by sami
Joukkueenjohtajan raportti, kers Sami

Joukkueen tehtävänä oli:
1) suorittaa läsnäolopartiointia karttaan merkityillä alueilla
2) etsiä ja tuhota alueilta vihollisen leirit ja mahdolliset ase- ja ammuskätköt
3) etsiä ja tuhota alueilta mahdolliset kranaatinheitinasemat
4) tiedustella Dubrovkan luoteispuolella majailevien aseistettujen miesten henkilöllisyys ja lojaalisuus ja tuhota mahdolliset vihamieliset joukot.

Joukkue epäonnistui kaikkien tehtävien toteutuksessa.

Mustajärven alueelta paikannettiin kaksi leiriä, joiden välittömässä läheisyydessä olevat kranaatinheitinasemat sekä ammukset tuhottiin. Samoin tuhottiin yksi ammusvarasto pohjoisen leirin läheisyydestä.

Tiedustelupartio törmäsi Mustavuoren alueella voimakkaaseen vihollistuleen, ja tiedusteli käytännössä menehtyi alueelle saamatta toimitettua muuta tiedustelutietoa vihollisen olinpaikoista tai vahvuudesta.

Vihollispartiotoiminta Mustajärven alueella tuotti 1R:lle ja 2R:lle tappoita hitaasti mutta varmasti. Ryhmien jäänteet, pääasiassa reserviläisiä sekä allekirjoittanut ryhmän lääkintämiehen kanssa vetäydyimme Krasnostavin kiitoradalle odottamaan vahvistuksia ja lisäohjeita.

Näin merkittävien tappioiden välttäminen jatkossa on mahdollista vain, mikäli ryhmillä on käytössään panssaroituja ajoneuvoja sekä raskaampaa kalustoa.

4.12.2012, kers Sami

Posted: Sun, 9.10.2011, 12.58
by Nouty
Operaatio Syysmyrsky, Tehtävä 2: Partio
04.09.2012

Osasto Kyllikin tehtävänä oli suorittaa läsnäolopartiointia Mustan järven, sekä mustan vuoren ympäristössä, sekä tiedustella Dubrovkan kylän läheisyydessä partioivien aseistettujen miesten henkilöllisyys ja puolueellisuus.

Tehtävä epäonnistui katastrofaalisesti ja miestappiot Mustan järven ympäristössä olivat niin suuret, että henkiinjääneet joutuivat vetäytymään takaisin lentokentälle.
Mustan vuoren ympäristöön lähetetty tiedustelupartio tuhottiin kokonaisuudessaan.

Osaston onnistui aiheuttaa vihollisen joukoille muutamia miestapioita ja ilmeisesti tuhota järven alueelta kaksi vihollisen leiriä sekä kranaatinheitinasemaa. Olemme jo lähettäneet alueille reservijoukkueen hoitamaan tehtävän loppuun.

Teidän seuraavaa tehtävää valmistellaan esikunnassa ja täydennyksiä miehistöön on jo tulossa.

Eversti Luukko,
Komentaja, FBG