YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
HaBa
Posts: 1453
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 3.4.2022, 23.25

3.4.2022 YTH Esikunta ottaa osaa - Ilves:

vääp HaBa
yliv Blake
kers Vultyr (kaatui)
kers Patteri
alik Ukka
korpr Ottomaani
korpr Beat

Image


Ilveksen tehtävänä oli tehdä harhautushyökkäys vihollisen vartioasemalle kentän lounaispuolella. Hyökkäys ei kuitenkaan päässyt alkamaan, kun havaitsimme valtavan kansainvaelluksen länteen. Venäläiset joukot yrittivät massoittain pakoon kentältä. Tuhosimme n. 10 hlö vahvuisen vihollisen läheiselle pellolle.

Tästä päästiin hyökkäykseen, joka alkoi Ukan tarkalla sinkolaukauksella vihollisen Tigriin. Samalla Beat eliminoi ilmatorjuntaohjusampujan lähistölltä. Iskimme vartiopisteelle kranaatein ja saimme siellä piileskelleen vihollisen tuhottua. Vultyr kaatui kranaattien sirpaleisiin tai vihollistuleen.

Image

Alueella olevan vihollisen tuhottuamme, siirryimme kohti lentokenttää ja tuhosimme matkalta vihollisen RsKK:n käyttämällä kranaattikonekivääriä. Pääsimme kohteelle joutuisasti ja iskimme isoon lentokonehalliin. Täältä ammuttiin useita vihollisia. Omat tappiot jäivät haavoittumisiin.

Käskystä valtasimme myös läheisen varastoalueen, jossa oli erikoisia arkkuvarastoja. Vihollisen vastarinta oli kevyttä. Pienen huoltotauon jälkeen isku jatkui koilisessa olleelle tornille, jossa oli vahva vihollismiehitys. Tuhosimme alueelta useita vihollisen upseereita ja otimme tornin haltuun.

Image

Lopulta pääsimme vielä alueen koilislaitaan, jossa Ahma olikin nitistänyt viholliset. Viimeinen taistelu käytiin Ukan ja mystisen alusasussa olleen taistelijan välillä. Ukka voitti.

Image



Tehtävä oli suoritettu.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1453
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 10.4.2022, 17.49

su 10.4.2022 klo 21 YTH Kosto

Image


Tilanne

Aasialainen valtio, joskus 1960-luvulla.

Osasto Kyllikki on lähetetty pitkän matkan partioon. Osasto on saapunut etukäteen suunnitellulle kätköpaikalle erääseen ystävällismieliseen kylään, kun radioteitse annettu kiireellinen viesti saavuttaa osaston johtajan, majuri Broilerin.

Co La:n uivan torin kauppiailla on aineita, joista Air America on kiinnostunut. Co La on valitettavasti vihollisalueella, eikä vastaanotto liene ystävällismielinen.

Tehtävä

Selvitkää vihollisalueella.

1. Etsikää Air American kaipaamia "aineita" Co La:n torilta tai torikauppiailta.
2. Ilmoittakaa löydöksistä radiolla kootusti ja odottakaa lisäohjeita

Omat joukot

YTH 2021 Vietnam -kokoonpano. Ei ajoneuvoja. 1 raskas konekivääri (pakko ottaa matkaan).

Lisäkalustona laatikollinen kuulustelu- ja vangitsemisvälineitä.

Vihollinen

Vietkong. Alueella ei pitäisi olla NVA:n joukkoja. Co La:n aluetta ei ole tietojemme mukaan linnoitettu tai siellä ei ole kiinteitä pesäkkeitä.

Vihollisen määrät ja aikeet kovin tuntemattomia.

Sää ja aika

Kaunis sää. 1400.

ROE

Torikauppiaat ovat lähtökohtaisesti aseistamattomia siviilejä. Siviileihin ei saa kohdistaa kuolettavaa voimaa.

Vihollinenkin voi olla siviilivaatteissa. VC ei ole erityisen tarkka univormuistaan. Vihollinen kantaa tyypillisesti asetta tai aseita. Vihollisen kanssa toimitaan joukkueenjohtajan käskyn mukaan.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3984
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 10.4.2022, 19.37

10.4.2022 YTH Kosto
Joukkueen taisteluajatus

Joukkueen käskynä on etsiä noin 2,5 kilometrin päässä itäkaakossa olevalta Co Lan kylän uivalta torilta materiaaleja, joista Yhdysvaltain tiedustelu on kiinnostunut, ilmoittaa niistä ja toimia lisäohjeiden mukaan.

Toteutus: Joukkue etenee jalan. Susi tekee vesistönylityksen niemelle Co Lan luoteispuolelle ja menee tiedustelu- ja tuliasemaan. Ilves, Ahma ja Karhu siirtyvät Co Lan lounaispuolelle. Ahma etenee Co Lan rantaan, ottaa käyttöönsä rannassa olevat veneet ja tekee vesistönylityksen uivalle torille. Torilla Ahma etsii talteen otettavia materiaaleja ja vangitsee epäilyttävät henkilöt. Ilves tukee Ahman toiminnan ensin mäeltä 26 ja sitten rannasta. Joukkue on tehtävän ajan ja torin haltuunoton jälkeen valmiina nopeaan toimintaan, jos VC tai NVA tekevät vastaiskuja tai reagoivat yllättävästi. Joukkue varautuu jatkotoimintaan, kun uiva tori on hallussa.

Tulenkäytön säännöt: Siviilitappioita ei saa tulla: jos kylissä tai niiden ulkopuolella on havaittu siviilejä, tulitus ja kranaattien käyttö ei saa olla tulikosketuksen jälkeen silmitöntä. Kaikkia toiminta-alueella asetta kantavia pidetään vihollisina. Tulenavaus joukkueenjohdon käskystä tai ryhmissä ryhmänjohtajien harkinnan mukaan nopeissa tilanteissa, joissa ryhmä on uhattuna tai vihollisryhmä on mahdollista väijyttää.

Image
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
HaBa
Posts: 1453
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 10.4.2022, 22.58

10.4.2022 YTH Kosto - Ilves:

vääp HaBa (kaatui)
kers Vultyr (kaatui)
kers Patteri (kaatui)
alik Ukka (kaatui)
alik Stellar (kaatui)
korpr Ottomaani (kaatui)
korpr Beat (kaatui)
korpr Hesari (kaatui)

Ilveksen tehtävänä oli toimia tulitukipartiona. Suunnitelma toimi hetken aikaa, mutta jo ensimmäisen tienylityksen kohdalla jouduttiin kontaktiin, jossa tuhottiin n. ryhmällinen vihollista ja kaksi vihollisen venettä. Valitettavasti samalla kaatuivat Vultyr, Beat, Ottomaani, sekä Hesari

Tässä välin ryhmää täydennettiin Altrixilla, sekä Blakella muista ryhmistä. Ilves siirtyi kärkeen. Ensimmäinen kontakti otettiin läheisen kylän viholliseen, mutta hetken laukaustenvaihdon tuli käsky irtautua.

Irtauduttuamme etenimme käskettyyn suuntaan (kaakko). Tällä välin havaitsimme Altrixin puuttuvan ryhmän perältä. Oli ilmeisesti eksynyt matkalla.

Jatkoimme eteenpäin, vain törmätäksemme viholliseen läheisillä taloilla. Käskin avorivin ja avasimme tulen tuhoten vihollisen.

Talot otettiin haltuun. Täältä avautui mainio tuliasema pohjoiseen, ja suolasimme alueelle useita vihollistaistelijoita.

Kun tilanne kävi kuumememmaksi, oli edettävä. Seuraava tavoite oli Ahman tavoitekylä, jonka liepeille pääsimme melko helposti. Tällä välin eräässä kontaktissa Patteri sai harmillisesti osuman oman taistelijan ampumasta luodista.

Päästyämme kylän liepeille, jouduimme rajuun taisteluun, jossa vihollinen pääsi aivan iholle. Ryhmänjohtaja haavoittui, mutta hänet saatiin paikattua.

Entisestä joukkueesta muodostettiin yksi ryhmä, jota johti JJ. Matka jatkui, mutta päättyi pian rajuun kontaktiin suoraan edessä, jossa kaatuivat Stellar ja Blake.

Loppu RJ:n sanoin:

"Olin koko porukan hännillä ja taistelin muutamaa selkään pyrkivää vihollista vastaan.

Päätin etsiä muut, mutta arvasin käännöksessä suunnan väärin ja löysin ryhmän vihollista. Heitin kranaatin, mutta lopusta ei sitten jäänytkään muistoja..."
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1453
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 18.4.2022, 19.29

ma 18.4.2022 klo 21 YTH TET-harjoittelu

Image


Tilanne

Aasialainen valtio, edelleen 1960-luku!

Osasto Kyllikki ei onnistunut aivan Air American suunnitelmien mukaan ensimmäisessä tehtävässään, joten osasto joutui n. vuodeksi jäähylle. Vaan epätoivon kasvaessa osasto on taas kaivettu naftaliinista ja otettu mukaan taisteluun. Läheisessä kylässä tiedetään olevan vihollisen koulutuskeskus. Kouluttajat ovat ilmeisesti neuvostoliittolaisia. Tämä homma ei nyt vetele, vihollisjoukot ovat vielä ihan ok, mutta koulutetut vihollisjoukot aiheuttavat ikäviä yllätyksiä.

Tehtävä

Selvitkää vihollisalueella, olette tukikohtaverkoston ulkopuolella.

Tuhotkaa vihollisen tukikohta maan tasalle ja vangitkaa kouluttajat mahdollisuuksien mukaan.

Omat joukot

YTH 2021 Vietnam -kokoonpano. Ei ajoneuvoja tai raskaita aseita. Räjähdelaatikko lähtöpaikalla.

Vihollinen

Vietkong-joukkoja. Koulutuskeskuksessa voi olla myös vakinaisen armeijan väkeä. Vihollinen liikkuu jalan tai pidempiä matkoja kuorma-autolla. Alueella lentäneet tiedustelulentokoneet ovat saaneet IT-tulta vastaansa.


Sää ja aika

Pilvistyvää. klo 1500.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1453
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Wed, 20.4.2022, 20.11

su 24.4.2022 klo 21 YTH Viimeiset hetket

Image


Tilanne

Aasialainen valtio, jo 29.4.1975

Osasto Kyllikki tuotti lievan pettymyksen 6 vuotta sitten, joten huili oli tarpeen. Vaan nyt tämä takalinjoille hylätty joukkue onkin yhtäkkiä tärkeässä roolissa. Vihollinen on käytännössä lyöynyt heikot liittolaisvoimamme ympäri maata ja lähestyy Saigonia. Kyllikki voisi olla lähetystömme väen viimeinen toivo. Viimeisiä korkea-arvoisia henkilöitä kuljetetaan juuri Kon Tumin eteläpuolitse Saigoniin ja vain Kyllikki voi estää vihollisen läpimurron kuljetusreitille.

Tehtävä

1. Torjukaa vihollisen läpimurtoyritys Kon Tumiin. Vihollinen on arviolta 10-15min päässä alueelta. Jatkakaa puolustustaistelua niin kauan, että saatte luvan irtautua.

Image
Image

2. Irtautukaa käskystä Saigonin lähetystön alueelle.

Image

Omat joukot

YTH 2021 Vietnam -kokoonpano. Kaikki ajoneuvot ja raskaat aseet. Vain yksi helikopteri (OH-6). Räjähdelaatikko lähtöpaikalla.

Omia sotilaita ja kalustoa Saigonissa ainakin lähetystön alueella.

Vihollinen

Vietnamin vakinainen armeija. Armeijalla on kaikenlaista kalustoa, myös panssaroituja ajoneuvoja ja jopa panssarivaunuja. Viidakossa voi piileksiä lisäksi Vietkong-sissejä.

Sää ja aika

Pilvistyvää. klo 1630.

HUOM!


Tehtävässä tarvitaan lentotaitoista/-taitoisia
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3984
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 24.4.2022, 20.42

24.4.2022 klo 21 YTH Viimeiset hetket
Joukkueen taisteluajatus:

1) Tukikohdan puolustuksessa Ahma pohjois-eteläsuuntaisen tien länsipuolella ja Ilves itäpuolella, pääpuolustussuunta molemmilla pohjoinen. Susi taktinen ja oma-aloitteinen reservi, Kuik perustaa joukkueen ainoana lämärinä joukkosidontapaikan lähelle pohjois-eteläsuuntaista tietä sen länsipuolelle.

2) Telamiinoitteet: Ilveksen miinoite tukikohdan pohjoislaitaan. Ahman miinoite 50 - 100 m tukikohdan pohjoispuolelle. Räjähteitä ja mahdollisia jv-miinoja saa lisäksi käyttää ryhmänjohtajien päätöksestä.

3) Raskaat aseet: Ahman TOW asemaan tukikohdan pohjoislaitaan ensimmäiseen hiekkasäkkiasemaan lännessä pohjois-eteläsuuntaisen tien vieressä. Ahman raskas kk tukemaan TOW-asemaa, jos mahdollista, tai ryhmityksen länsilaitaan. Ilveksen raskas kk hiekkasäkkiasemaan tukikohdan pohjoislaitaan itään pohjois-eteläsuuntaisen tien vieressä.

4) Jos vihollinen koukkaa etelästä samaan aikaan, kun hyökkäys pohjoisesta on käynnissä, Ilves ja Ahma irrottavat ryhmänjohtajien etukäteen nimeämät partiot etelään torjumaan hyökkäyksen. Samat sektorit eli Ilves idässä ja Ahma pohjoisessa.

5) Kun joukkue saa luvan irtautua tukikohdasta, OH-6 vie Pionjaerin lentämänä Suden Hanoihin puolustettavan lähetystön katolle tai viereen. Kuik tilanteen vaatiessa jätetään lääkintämieheksi muulle joukkueelle tai lääkintämies pysyy OH-6:ssa oviampujana. Muu joukkue etenee ajoneuvoilla Hanoihin.

6) Hanoissa joukkue ryhmittyy puolustukseen lähetystöön tai sen välittömään ympäristöön samoille sektoreille kuin tukikohdassa eli Ilves itään ja Ahma länteen.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
HaBa
Posts: 1453
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 24.4.2022, 23.44

24.4.2022 YTH Viimeiset hetket - Ilves

vääp HaBa (kaatui)
kers Vultyr (kaatui)
kers Kassu (kaatui)
alik Ukka (kaatui)
alik Stellar (kaatui)
korpr Beat (kaatui)
korpr Hesari (kaatui)


Ilves sai FOB2:lla tehtäväkseen itäisen, sekä pohjoisen sektorin puolustamisen. Teimme parit miinoitteet pohjoiseen ja jaoin ryhmän asemiin. Pitkän odottelun jälkeen Yksinäinen vihollisen kevyt panssarivaunu ilmestyi mutkan takaa ja jäi ahman miinoitteeseen. Myöhemmin Stellar tuhosi miehistöstä selvinneet. Tämän jälkeen alkoi havaintoja tulla. Lännessä vihollista, lähenee. Pohjoisessa vihollisääniä, siirtyvät itään.

Itään oli aika kehnosti näkymiä, metsänraja oli alle sadassa metrissä. Vihollinen käytti tätä taitavasti hyväkseen ja soluttautui lähemmäs ohi miinoitteiden. Pian Ukka kaatui ensimmäiseen laukaukseen koilisesta ja taistelu alkoi. Käytimme merkittävän määrän kranaatteja ja saimme hätisteltyä vihollisen kauemmas. Siirsin Vultyrin partion vielä kauemmas itään, jotta mahdolliset koukkaajat saataisiin kiinni. Aiemmin alue oli Ukan partion vastuulla, mutta johtajan kaaduttua piti järjestellä asioita uusiksi.

Varsin lyhyen tulitaistelun jälkeen tilanne oli ohi. Vihollisen hyökkäys itäisellä sektorilla oli torjuttu. Lännessä taisteltiin vielä hetki, mutta pian saimme käskyn irtaantua.

Matkalla tapahtuikin sitten kaikenlaista. Ensimmäinen kontakti meni ihan hyvin, mutta toisessa vihollinen sai käytännössä tuhottua Ahman. Ahman kaksi jäljelle jäänyttä taistelijaa siirrettiin meille.

Eteneminen jatkui, kun vihollinen oli tuhottu. Ylitimme sillan, joka oli tietenkin miehitetty. Alueella ollut pieni vihollispartio sai hengiltä Broilerin, sekä Hesarin. Otin joukkueen komennon.

Tavoite oli jatkaa irtautumista Saigoniin, josta piti saada HeKo-kyyti lentotukialukselle. Ajoimme jo yhdestä väijystä läpi, kun saimme uuden tehtävän erään FOBin tarkastamisesta. Tämän suoritettuamme pääsimme jatkamaan irtautumista. Valitettavasti seuraava kontakti koitui suurimman osan kohtaloksi...

Kontaktiin jouduttaessa ajoin rauhallisesti edellä ajaneen Ford Pinton perässä, kun Fordi-kuski päätti jarruttaa. Lopputuloksen arvaatte. Peräänajo. Videotodiste: https://youtu.be/4-Qj58o87sY

Kärkiajoneuvo selvisi hässäkästä, mutta kahden ajoneuvon kolarissa ja sitä seuranneessa räjähdyksessä kaatuivat: HaBa, Kassu, Hammer, sekä Beat.

Vultyr, Stellar, sekä Maako jatkoivat Saigoniin, jossa he tapasivat aiemmin helikopteripartiosta henkiinjääneen Altrixin. Porukka yritti irtautua HeKolla lentotukialukselle, mutta pienen sivutuulen vuoksi lentäjälle kävi pieni virhearvio: https://youtu.be/1DDDpI263qE?t=18 ja vain Maako selvisi. Tehtävä oli suoritettu

Image
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
Kuokkanen
Posts: 1251
Joined: Mon, 26.5.2003, 23.03
Location: Jyväskylä

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kuokkanen » Tue, 26.4.2022, 19.09

Image
Image
Image
Viikossa on 336 puolituntista – niistä on syytä käyttää ainakin kolme kuntoiluun.
User avatar
HaBa
Posts: 1453
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 1.5.2022, 14.47

vs. joukkueenjohtajan käskyt

Image
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
Kuokkanen
Posts: 1251
Joined: Mon, 26.5.2003, 23.03
Location: Jyväskylä

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kuokkanen » Thu, 12.5.2022, 18.27

Image
Image
Image

Aloituksen laatikoihin ym. voi käydä tutustumassa etukäteen.
Viikossa on 336 puolituntista – niistä on syytä käyttää ainakin kolme kuntoiluun.
Kuokkanen
Posts: 1251
Joined: Mon, 26.5.2003, 23.03
Location: Jyväskylä

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kuokkanen » Thu, 8.9.2022, 22.04

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Viikossa on 336 puolituntista – niistä on syytä käyttää ainakin kolme kuntoiluun.
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3984
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Fri, 9.9.2022, 21.18

Sunnuntai 11.9.2022, co 25 Vapaa Kontti, osa 3

Joukkueen käskynanto

Joukkueen tehtävänä on tukea Vapaa Kontti -liikkeen hyökkäystä Tanoalla iskemällä venäläisten hallussa olevaan Comms Alpha -tukikohtaan, jossa tuhotaan kaksi vihreää viestintäkonttia.

Tehtävä suoritetaan alkuun pimeätoimintana, mutta aurinko nousee puolen tunnin kuluttua. Tehtävä aloitetaan laskuvarjohypyllä lentokoneesta, joka lähestyy Tanoaa koillisesta kahden kilometrin korkeudella. Maahanalasku toteutetaan kahteen kilometriin sovellettuna HIHO-hyppynä, eli laskuvarjo avataan välittömästi lentokoneesta poistumisen jälkeen. Joukkueen maahanlaskualue Comms Alphan pohjoispuolella on merkattu maastoon valoin, jotka ovat suurikokoisen Z:n muodossa.

Taisteluajatus: Ilves hyökkää Comms Alphaan lännestä, lyö vihollisen ja räjäyttää vihreät viestintäkontit. Susi tukee Ilveksen hyökkäystä hakeutumalla asemaan pohjoiseen Mont Tanoalle Ahman länsipuolelle. Ahma tukee Ilveksen hyökkäystä hakeutumalla asemaan pohjoiseen Mont Tanoalle Suden itäpuolelle pisteeseen 443 ja varautuu hyökkäämään kohteeseen koillisesta ja tuhoamaan vihreät kontit, ellei Ilves pääse etenemään lännestä. Kun molemmat vihreät kontit on tuhottu, joukkue irtautuu länteen Buawan kylään.

Erillinen käsky joukkueen jokaiselle taistelijalle: Ottakaa koneen ruumasta laskuvarjo selkään. Kaikki muu toiminta ja ryhmien omat käskyt ja varustus vasta sen jälkeen.

Susi:
1) Hypätkää joukkueessa viimeisenä. Edetkää maahanlaskualueelta Mont Tanoalle, etsikää tuliasema ja ryhtykää tiedustelemaan Comms Alphaa.
2) Tukekaa joukkueen hyökkäystä eteläpuolellenne Comms Alphaan.
3) Tukekaa joukkueen irtautumista länteen Buawan kylään.
4) Edetkää Buawan kylään joukkueen muodostelmassa viimeisenä.

Ilves:
1) Hypätkää joukkueessa ensimmäisenä. Edetkää maahanlaskualueelta Mont Tanoan pohjoispuolta sen länsipuolelle lähtöasemaan ja ilmoittautukaa joukkueelle, kun olette valmiit hyökkäämään Comms Alphaan.
2) Hyökätkää Comms Alphaan ja lyökää vihollinen. Tuhotkaa kaksi vihreää konttia Comms alphassa.
3) Irtautukaa lähtöasemaanne ja jääkää odottamaan muuta joukkuetta.
4) Edetkää Buawan kylään joukkueen muodostelmassa toisena.

Ahma:
1) Hypätkää joukkueessa toisena. Edetkää maahanlaskualueelta Mont Tanoan itäpuolelle pisteeseen 443, ilmoittautukaa joukkueelle, etsikää tuliasema ja ryhtykää tiedustelemaan Comms Alphaa.
2) Tukekaa Ilveksen hyökkäystä eteläpuolellenne Comms Alphaan.
3) Ellei Ilves pääse etenemään Comms Alphaan, erillisestä käskystä hyökätkää Comms Alphaan, lyökää vihollinen ja tuhotkaa kaksi vihreää konttia.
4) Irtautukaa Ilveksen lähtöaseman luoteispuolelle Mont Tanosta länteen ja jääkää odottamaan muuta joukkuetta.
5) Edetkää Buawan kylään joukkueen muodostelmassa ensimmäisenä.

Karhu poistuu koneesta viimeisenä ja hakeutuu Suden ja Ahman tuliasemien väliin.

Joukkueen varusteet
Lentokoneessa olevat joukkueen varusteet jaetaan Suden, Ilveksen ja Ahman kesken karkeasti henkilömäärän mukaan per ryhmä ja ryhmien tehtäviä painottaen. Seuraavista määrätään tarkemmin:
Räjähteet (M112 Demolition Block): Ilves 5, Ahma 5.
Laukaisimet (M57 Firing Device): Ilves 3, Ahma 3.
Kertasingot (M72A7): Susi 2, Ilves 4, Ahma 4.
Käsikranaatit: Susi 5, Ilves 10, Ahma 10.
Ensiapulaukut: Susi 4, Ilves 8, Ahma 8.
Suden, Ilveksen ja Ahman johtavat käyvät muilta osin varusteluettelon läpi ja ilmoittavat viimeistään briefingissä tarpeistaan esim. harvojen erikoisempien tähtäinten osalta.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
HaBa
Posts: 1453
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 12.9.2022, 18.54

11.9. 2022 YTH Vapaa kontti 3 - IIves

vääp HaBa (katosi)
kers VuItyr
korpr Ottomaani
korpr Hesari
korpr Beat

Ilveksen tehtävänä oli toimia tulitukena Ahmalle, joka suoritti hyökkäyksen. Hajaannuimme hypyssä, mutta 30min etsimisen jälkeen porukka oli koossa. Väijytimme käskystä vihollispartion, joka kulki alueella. Joukkue hyökkäsi tukiessamme ja olimme valmiina liittymään hyökkäykseen, kun epäinhimillinen Sinappikaasuhyökkäys lamautti ryhmänjohtajan ja Vultur oli pakotettu ottamaan johto.

Vultur jatkaa:
"Kun ryhmänjohtaja merkillisesti menetti tajuntansa kohdealueen itälaidalla otin ryhmän komentooni. Etenimme joukkueenjohtajan käskyn mukaisesti kohteen länsilaidalle ja panostimme siellä olevan vihollisen ammuslaatikon ja jäimme odottamaan räjäytyskäskyä. Räjäytyksen jälkeen otimme turvalliselle etäisyydelle irti länteen mistä lähetin Ottomaanin sekä Beatin toimittamaan kannossa olevat kertasingot Ahmalle viestintäkonttien tuhoamisen varmistamiseksi.

Tästä lähdimme kärjessä irti kohti lounaassa sijaitsevaa Buawan kylää. Matka kylälle sujui rauhallisesti eikä vihollisia havaittu matkan aikana. Buawan kylässä tapasimme Vapaa Kontti liikkeen edustajia ja järjestäydymme loppukuvaan kylänpäälikön talon edustalle."
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
Scottz
Posts: 281
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Sun, 18.9.2022, 15.59

11.9.2022 YTH Vapaa Kontti osa 3 - Suden raportti:

vanr Scottz
ylik KuiK
korpr Altrix

Susi hyppäsi lentokoneesta viimeisenä osastona, mutta ikävästi tuuli painoi allekirjoittanutta merta kohti jolloin päädyin reippaasti suunnitellun maahanlaskualueen pohjoispuolelle, kuitenkin KuiK onnistui turvaamaan tuliasemamme odotellessaan muuta partiota. Tosin pieniä hankaluuksia aiheutti, kun konttilaisilta saadussa kalustossa oli annettu viallinen radio partion tarkk'ampujalle Altrixille. Kuitenkin ennen pitkää koko partio saatiin kasaan kukkulalle 443 kohteen koillispuolelle, mistä tarkkailtiin molempia viestikeskuksia. Ilves koukkasi Suden ohitse tukiasemiin samalla kun Ahma hivuttautui lähemmäs kohdetta luoteesta käsin.

Ennen kuin virallista käskyä ehdittiin antaa, avattiin joukkueessa tuli ja niinpä Suden molemmat optiikalliset kiväärit alkoivat tasaisen tappavaa tahtia napsimaan venäläistaistelijoita kohdealueelta. Aikamme ammuttuamme vihollista pääsi Ahma pureutumaan kohteen länsilaitaan ja myöhemmin siirryimme Ilveksen vanhoihin asemiin kun kohdetta vyörytettiin molemmista suunnista. Kun näkyvä vihollinen oli tuhottu, jäi Susi passiin estämään lisävoimien saapumista alueelle samalla kun kohdealueen viestikontit panostettiin ja räjäytettiin hallitusti.

Tämän jälkeen joukkue otti kokoon Ahman hyökkäysuralle, josta lähdimme joukkueavojonossa kohti Buawan kylää. Matka oli itsessään varsin yllätyksetön, mutta tienylityksen jälkeen partion menetti näköyhteyden edelläolevaan ryhmään ja suunnistimme itsenäisesti kohti kokoontumispaikkaa Buawassa. Onneksi emme päässeet kauhean paljoa karkuun muulta joukkueelta päädyttyämme sen luoteispuolelle ja pianpa suuntamisimme aseet rennosti roikkuen kylään, jossa konttilaisten joukko toivotti meidät tervetulleeksi ja otimme propagandakuvan onnistuneesta operaatiosta.
2LT Scottz - Platoon XO / Team Leader - Scout Sniper Team "Susi"
Post Reply