YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
HaBa
Posts: 1245
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 3.11.2019, 20.13

YTH Albania 2019 su 3.11.2019 klo 21

Image

Tilanne

Vihollisjoukot pitävät hallussaan Albania-nimistä saarta Maldenin kaakkoiskulmalla. Saari suojaa hyvin Le Portin aluetta, joten alueen hallinta on tärkeää. Saari on hieman eristäytynyt ja alueella ei ole vielä käyty taisteluita, joten vihollinen on todennäköisesti levännyt ja hyvin varusteltu. Vihollisen toimintaa tiedusteltiin lennokilla, joka tuhoutui.

Epäonnistuneen lennokkitiedustelun tulokset on koottu videoksi. Lennokkitiedusteluvideo


Tehtävä

1. Tuhoa vihollisen radiomastot Radio 1 ja Radio 2 Albanian saarelta. Tämän tehtävän onnistuminen viivästyttää vihollisen vastahyökkäystä mantereelta tunneilla ja mahdollistaa saaren haltuunoton.

Räjähde-expertit kertovat, että tuhoaminen onnistuu parhaiten katkaisemalla mastolta jalat räjähteillä. Mastoissa on neljä jalkaa ja ne ovat vankkatekoisia.

Tuhoutuminen pitää visuaalisesti varmistaa.

2. Valtaa vihollisen polttoaineenkuljetusajoneuvot ja kokoa ne PA-asemalle.

Vihollisen sotilastukikohdassa ja satamassa on satelliittitiedustelun mukaan polttoaineenkuljetusajoneuvoja. Niiden valtaaminen on eduksi sotilasoperaatioillemme Albanian saarella. Ajoneuvoja on 5 kappaletta.

Sotilasoperaatioiden tuen järjestämiseksi ajoneuvot tulisi ajaa Itäiselle polttoaineasemalle.

Omat joukot

LDDK YTH-varustus. Raskasta asetta ei ole.

Lähtöpaikalla räjähdelaatikko ja merkityssä lokaatiossa veneitä.

Vihollinen

Tunnuksetomat joukot. Vihollinen on saanut kuljettettua saarelle myös ajoneuvokalustoa, jota on satelliittitiedustelun mukaan havaittu ainakin satamassa ja tukikohdassa. Alueelta on myös satunnaisesti ammuttu mantereelle tykistöasein. Alueella ei ole lentokenttää, mutta ilma-alusten läsnäolo on aina mahdollista.

Aika ja sää

Varhainen aamu. Hieman sumuista.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1245
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 3.11.2019, 23.03

YTH Albania 3.11.2019 - Nyrkki

ylik HaBa (KIA)
alik Epa
alik Arto (KIA)
korpr CZ (MIA)
stm Otto(KIA)
korpr Ukka

Nyrkki sai tehtäväkseen tuhota itäisen tornin. Matkaan lähdettiin parilla veneellä ja rantautuminen suoritettiin käsketylle alueelle. Radioyhteydet olivat aavistuksen kehnot, mutta tieto rantautumisesta saatiin komennolle asti.

Ovela vihollinen oli jo alueella havaitsi toki rantautuvan osastomme. Alkoi kiivas ja epäreilu tulitaistelu, jossa useiden haavoittumisten saattelemana Nyrkki irtaantui takaisin vesille, vihollisen ampuessa raivoisasti perään. Ensimmäinen taistelu kulutti merkittävästi patruunavarantoa sekä lähes kaikki lääkintätarvikkeemme.

Koukkasimme ryhmänjohtajan käskyllä hieman länteen, jossa oli suojaisampi asema. Tästä alkoi tuskainen eteneminen kiveltä kivelle ja kohti tavoitetta. Epan partion suojatessa, HaBan partio iski kohteelle sivustasta ja lamautti vihollisen panssariajoneuvon sekä samalla myös kohteena olleen tornin. Alueelta päästiin täten vikkelään pois. Korpr CZ katosi tässä vaiheessa taistelussa - ruumista ei koskaan löydetty.

Vihollisella oli alueella ilmatukea, joten emme voineet turvautua veneisiin. Jatkoimme siis jalan. Vihollinen ajoi meitä takaa ja saikin haavoitettua Epaa, mutta pienten viivästysten jälkeen jatkoimme matkaa. Tässä välissä selvisi, että myös joukkueenjohto oli kaatunut, joten otin nimellisesti komennon. Hengissä oli enää n. 3 muuta taistelijaa, jotka olivat parin kilometrin päässä lännessä.

Saavuimme alueelle, jossa vihollisella oli bunkkeri ja polttoaineasema. Lähetin Epan partion polttoaineasemalle ja Arton + Ukan bunkkerille. Molemmat alueet vallattiin, kun samalla organisoin loppuporukan tekemisiä.

Saavuin bunkkerille, josta löytyi merkittävästi lääkintätarpeita - näitä tarvittiin. Lähdimme etenemään, kun Ukka ilmoitti vihollisen UAZ-ajoneuvosta. Se oli täynnä vihollistaistelijoita, joten alueella alkoi kunnon tulitaistelu. Se loppui osaltani lyhyeen, kun ampuessani vihollista sain lähelle osuman singosta, joka lamautti minut sekä Arton. Hetkeä myöhemmin maailma pimeni.

Alik Epa jatkaa:
"Saimme taisteluparin Otton kanssa vallattua polttoainevarikon. Tässä yhteydessä selustaa turvannut loppuosa partiosta joutui tulitukseen ja sekä HaBa että Arto haavoittuivat. Otin ryhmän komentooni ja käskin Oton siirtyä vihollisen lääkinta-ajoneuvolle, mutta Otto joutui vihollisen kiivaan tulituksen kohteeksi ja kaatui. Lääkintämiehen kaaduttua myös Arto ja HaBa vuosivat kuiviin. Tuhosimme näkyvän vihollisen ja jäljellä oli minä ja Ukka.

Sain vielä yhteyden KuiK joka oli viimeisenä miehenä pystyssä loppu joukkueesta, mutta pian myös Kuikin radiokanava vaimeni.

Totesimme Ukkan kanssa, että tehtävä oli suoritettu radiomastojen osalta ja viiden ajoneuvon siirto ei tulisi onnistumaan, joten päätimme perääntyä saarelta. Siirryimme vihollisen ajoneuvolla veneille vihollisen taisteluhelikopterin tulitusta väistellen ja ajelimme veneellä auringonlaskuun.
"
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Scottz
Posts: 236
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Thu, 14.11.2019, 21.02

Syksyn 2019 satoa:

YTH 8.9.2019 Solmun raportti:

ylik Scottz
yliv Blake
ylik KuiK
kers Kuokkanen
korpr Maako
korpr Pionjaer (KIA)

Ryhmä laskeutui helikopterilla kohdekylän länsipuolelle pellon reunaan ja eteni metsiä pitkin kohti kohdekylää. Matkalla ryhmä törmäsi viholliseen sekä junanradan, maantien että kylän ensimmäisten talojen kohdalla metsissä, mutta onneksi löi itsensä läpi kaikista väijytyksistä.

Päästyään pureutumaan kylän länsilaitaan, alkoi kymmenien talojen puhdistus yksitellen, mutta jo toisen talon kohdalla puskissa väijynyt BRDM-2 avasi tulen kopterilentäjää kohti ja päätti urhean lentäjän päivät välittömästi tulenavauksen jälkeen. Pianpa tiedusteluauto paloi iloisesti ja yhtä panssariautoakin hätisteltiin kauemmas, kun ampuja oli päästetty päiviltä.

Lopputehtävä olikin yksipuolista talojen puhdistamista järjestelmällisesti, kunnes ryhmän vastuusektorilla kaikki talot oli todettu puhdistetuksi. Tämän jälkeen ryhmä marssi kylän itälaidalla sijaitsevalle oluttuvalle nauttimaan saksalaista lageria muun joukkueen kanssa.

---

YTH 15.9.2019 Solmun raportti ryhmänjohtajan kuolemaan saakka:

ylik Scottz (KIA)
yliv Blake
ylik KuiK (KIA)
kers Kuokkanen
korpr Maako
korpr Pionjaer

Siirryimme kohdealueen itäpuolelle aseistettujen autojemme kanssa ja etenimme jalkapartion voimin tiedustelemaan etuvartioasemia. Yhtäkkiä vihollinen avasi tulen vartiotornissa ja vastasimme tuleen kaikella käytettävissä olevalla. Saimme käskyn edetä ensimmäisille rakennuksille, joten käskytin ryhmäni etenemään tieuraa pitkin kohti ao. rakennuksia. Pahaksi onneksi sain edetessä kranaatista suoraan viereeni ja muutaman minuutin jälkeen vuodin kuiviin samaiselle asvalttitielle.

---

YTH 13.10.2019 Solmun raportti ryhmänjohtajan kuolemaan saakka:

ylik Scottz (KIA)
vanr Sami (KIA)
yliv Blake
ylik KuiK
kers Kuokkanen (KIA)
korpr Maako
korpr Pionjaer (KIA)

Siirryimme kohdekaupungin pohjoispuolelle ilmateitse tehtävänämme paikallistaa vihollisen prototyyppivaunu. Vihollinen avasi lähestyessä tulen kohti helikopteria ja jouduimme laskeutumaan oletettua aikaisemmin. Ryhmä eteni jalan ylämäkeen ja tuhosi vihollisen joukkueen, joka lähestyi kopteriamme. Tässä välillä kuulimme Kotkan ja JJ:n tuhoutuneen, joten otin joukkueen komentooni.

Siirryimme metsiä pitkin kohdekaupungin pohjoisosiin, mutta pahaksi onneksi vihollisen tiedustelijat yllättivät meidät kiikaroimassa. Kävimme pitkään ankaraa tulitaistelua tiedustelijoiden kanssa, kunnes irtauduimme kylää kohti; pahaksi onneksi Sami kuoli tässä rytäkässä. Päästyämme kylään aloimme putsaamaan taloja systemaattisesti tuhoten vihollisen jalkaväkeä ja yhden vaunun. Odotellessamme vaunun ammusvaraston räjähtelyn loppumista, vaunun viereen jäänyt salakyttä kylmästi niittasi allekirjoittaneen, Pionjaerin sekä hetkeä myöhemmin Kuokkasen. Tämän jälkeen KuiK otti ryhmän komentoonsa ja suoritti tehtävän loppuun jäljellejääneiden kanssa.
SSG Scottz - 2ND SQD SL
User avatar
Vultyr
Posts: 158
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Fri, 15.11.2019, 16.58

YTH Albania 3.11.2019 Kotkan raportti

alik Vultyr (KIA)
korpr Mika (KIA)
korpr Hammer (KIA)
korpr Hesari (KIA)
stm Altrix (KIA)

Joukkueen tehtävänä oli tuhota Albanian saarelta radio mastot sekä polttoainevarikko. Kotka sai tehtäväkseen edetä Solmun kanssa ensimmäiselle mastolle sekä satamaan tukevassa roolissa.

Maihinnousu sujui rauhallisesti mutta heti toiselle etapille päästyämme jouduimme vihollistulituksen alle. Pian vihollista vyöryikin pohjoisesta runsaasti.

Pitkällisen tulitaistelun ja yhden tappion sekä noin 1,5 ryhmällisen verran tapettujen vihollisten jälkeen Kotka sai käskyn irtautua ja siirtyä radiomaston länsipuolelle varmistamaan sivusta Solmun räjäyttäessä mastoa. Tästä etenimme enemmän länteen kohti satamaa tuhoten matkalla muutaman hajanaisen vihollisen.

Seuraavalla pisteellä lamautimme vihollisen tiesulun minkä havaitsimme pohjoisessa asemistamme. Tästä matka jatkui kohti sataman etelälaitaa missä helvetti pääsi irti.

Vihollinen aloitti ensin tulituksen pohjoisesta, mutta pian myös selustaamme iski puoliryhmällinen. Menetimme kaksi miestä lisää ja allekirjoittanut haavoittui sekä menetti tajuntansa.

alik Vultyrin muistelmat:

Havahduin, oli pimeää, märkää ja olin tuskissani sekä heikkona. Aikani yritin tavoittaa omia radiolla, mutta turhaan.

Aloitin siirtymisen kohti rantaa ja veneitä vain huomatakseni veneiden tuhoutuneen. Päätin pystyttää itselleni suojan tuulelta ja sateelta läheiseen metsikköön.

Aamulla aloitin varovaisen lähimaaston tiedustelun. Pelkkää vihollista, saarelta pois uiminen tässä kunnossa olisi itsemurha joten täytyy vain pysytellä piilossa, vaihtaa asemaa ja selviytyä siihen saakka kunnes saan taas omiin yhteyden, jaksan aloittaa uimisen pois saarelta tai vihollinen löytää minut...
alik Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
Post Reply