YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
Scottz
Posts: 241
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Sat, 8.2.2020, 16.56

YTH 2.2.2020 Solmun raportti:

ylik Scottz
vanr Sami (KIA)
kers Kuokkanen
korpr Pionjaer

Joukkueen käskynanto oli houkutella vihollinen hyökkäämään valeryhmitykseen. Solmun tehtäväksi annettiin hämäyksen luominen muutamalla ajoneuvolla ja ryhmittyminen puolustusasemiin kylän itälaidan rauniotaloihin pääpuolustussuuntana itä. Parkkeerasimme autot riviin maatilan viereen kukkulalle, josta ne näkyisivät hyvin jo kaukaa. Asetin lopun ryhmästä hajautetusti taloihin ja rauniosokkeleihin, sillä näkyvyys itään oli vain joitakin satoja metrejä eikä puiden luomat katveet paraneet asiaa.

Odotimme aikamme ja eipä aikaakaan kun vihollisen tiedustelulennokki tuli lentelemään alueelle, joten etsimme jotain näköestettä päämme päälle. Jonkin ajan kuluttua tykistökranaatteja alkoi tippua tonttiin hämäyskukkulalle. Havaitsimme keskityksen päätyttyä palavista autoista nousevan savun ja sen jälkeen vihollisen savuheitteitä alkoi ilmestymään idän sektorille hämäyskukkulan ympäristöön - vihollinen oli tulossa.

Kävimme laukaustenvaihtoa joidenkin minuuttien ajan vihollisen jalkaväen kanssa kunnes rynnäkkökoneen konetykkituli pakotti suojautumaan. Saimme torjuttua jalkaväkiuhan ennen pitkää ja onneksemme ajoneuvomaaleja ei sektorillemme tullut. Pahaksi onneksi Sami oli saanut siipeensä kuolettavasti, joten lipastin kertasingot muulle ryhmälle ja tiivistimme ryhmitystä.

Lopputehtävän lähinnä havaitsimme satunnaisia vihollisen jalkaväkitaistelijoita tekemässä epätoivoisia rynnäköitä asemiimme sekä kauempana huristelevia tiedusteluajoneuvoja ja taistelupanssarivaunuja. Muut ryhmät olivat loppupuolella aktiivisempia ja odottelu jälkeen apujoukkojen panssarikärki tuhosi kylän läheisyydestä loput vihollisen ajoneuvot. Samoihin aikoihin Nyrkin rippeet ottivat ryhmäämme yhteyttä, että olivat huvenneet kahteen mieheen, mutta saimme ylempää ilmoituksen että vihollisuhka oli torjuttu.
SSG Scottz - 2ND SQD SL
User avatar
Scottz
Posts: 241
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Sun, 9.2.2020, 21.45

YTH 9.2.2020 Solmun raportti:

ylik Scottz (KIA)
vanr Sami (KIA)
ylik KuiK (KIA)
korpr Pionjaer (KIA)

Solmun tehtävä oli etsiä kohdekylästä vihollisen upseeri ja eliminoida hänet. Siirtymä tehtiin aloituspaikalta pääsaarelle veneitse ja pienen alkuhäslingin jälkeen pääsimme rantautumaan Kotkan perässä. Seurasimme Kotkaa jalan läpi viidakon, minkä jälkeen ylitimme aukean jalan ja jäimme suojaamaan Kotkan ylitystä. Pahaksi onneksi vihollisen kiertopartiot yllättivät joukkueen kahdesta-kolmesta suunnasta Kotkan ylityksen aikana ja tuhosivat molemmat ryhmät joukkueenjohtajan kera viimeiseen mieheen.
SSG Scottz - 2ND SQD SL
User avatar
HaBa
Posts: 1263
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Thu, 20.2.2020, 19.28

YTH Ritari 23.2.2020 klo 21

Image

Tilanne

Altisin rauhanturvaamisoperaatio on vaatinut jatkuvaa taistelupanosta ja juuri, kun LDDK on Molosin lentokentällä viettämässä hyvin ansaittua vapaa-aikaa, maailmalta alkaa kuulua kummia. Kaikki liittoutuneiden QRF-osastot ovat sidottuna taisteluun, joten vapaa-ajan vietto saa keskeytyä... Teidät on juuri määritetty viiden minuutin lähtövalmiuteen. Huolehtikaa, että kaikilla ryhmillä on pitkän matkan radioyhteys. Komentaja voi olla yhteydessä milloin vaan.

Tehtävä

Läheisessä Molosin kylässä on tapahtunut auto-onnettomuus, jonka jälkeen alueella on ammuskeltu. Ylin komentaja on antanut käskyn koodilla "Molo hanskaan", eli kylän haltuunotto. Kylässä on siviilejä. Vihollistaistelijoiden läsnäoloa ei pidetä todennäköisenä, mutta ampujat on saatava kiinni tai neutraloitava.

Omat joukot

YTH-rosteri. Kaikki kulkuvälineet. Radiot. TRA- ja PST-kalustoa

Vihollinen

Alueella on aseistettuja siviilejä, jotka saattavat olla vihamielisiä. Toisaalta on myös mahdollista, että he eivät ole. Älkää siis ampuko edes aseistettuja siviilejä, jos he eivät ole vihamielisiä. Lisäksi Altisin alueella toimii kapinallissolu. Kapinallissolun sekalaisesti varustetut taistelijat ovat lähtökohtaisesti vihamielisiä.

Sää ja aika

Kaunis kesäpäivä.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1263
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 24.2.2020, 0.21

YTH Ritari 23.2.2020 Nyrkin Raportti

Image

ylik HaBa - KIA
alik Arto - KIA
korpr CZ - KIA
korpr Ukka - KIA
stm Ottomaani -KIA

Nyrkki iski tällä kertaa useisiin kohteisiin, josta ensimmäisessä menetimme Ukan, paikalliselle kovikselle. Arto ampui koviksen. Ottomaani keräsi Ukan luut talteen jatkokäyttöä varten.

Tilanne näytti jo hetken valoisalta, mutta sitten tuli toinen tehtävä, jonne lennettiin kopterilla. Vihollinen piti lentokentällä panttivankeja. Tai no kolmas se oli, Solmu selvitteli jo toista muualla. Mentiin kentälle. Siellä oli aika hiljaista. Varsin pian kuitenkin nähtiin terroristeja ikkunassa. Edettiin rakennukselle kolmistaan, Epa ja CZ suojasivat... Jännitystä - heitin tainnutuskranaatin sisään ovesta ja ryntäsin perään, pari aseistautunutta miestä kakoi henkeään lattialla. Ammuin ne. Arto ja Ottomaani seurasivat, Epa ja CZ suolasivat parvekkeen vihuja.

Alakerrassa otettiin toinen tappio, vihollinen ampui Arton. Ottomaanin kanssa ammuttiin viholliset, kun oltiin ensin heitelty tainnutuskranuja.

Siviilejä oli joka puolella, yksikään ei loukkaantunut merkittävästi.

Epa kaatui matkalla terminaaliin, CZ pääsi perille. Edettiin yläkertaan. Tainnutuskranuja ovesta ja vihu hengiltä. Sitten tuli kovaa tulitusta. Ottomaani kaatui. CZ ampui syyllisen ja minä sen kaverin. Lopulta Kotka valtasi toisen puolen yläkerrasta ja taas oltiin valmiit.

Lisää tehtäviä. Solmu kävi ottamassa kaivoksen haltuun. Lensin pitkän tauon jälkeen yhden kopterin sinnepäin, mutta matkaa jatkettiin silti ammattipilotin kyydissä.

Image

Vika kohde. Edettiin lähelle YK-tukikohtaa. Saatiin aika paljon tulitusta sieltä - muutama vihu kaatui, mutta tulitus jatkui. Lopulta joku ajoneuvo pääsi liian lähelle ja yllätti...
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
Post Reply