YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
Vultyr
Posts: 166
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Mon, 1.6.2020, 0.18

31.5.2020 yth Tehdas, Kotkan raportti

alik Vultyr
alik Sakinz
korpr Mika
stm Altrix

Kuljimme lähes koko matkan sukellusveneeltä kohteelle Nyrkin perässä, poislukien tilannetta jossa jouduttiin siirtymään laakson pohjalle peitteiseen maastoon mitä ei voinut tiedustella kunnolla ennakkoon. Matkalla ei tapahtunut juuri mitään erikoista. Yksi vihollisen teknikaali rannikolla parkissa, yksi BTR pohjoisella tehdasalueella.

Kohteen rajat saavutettuamme istuimme hyvän tovin kivien suojassa tähyillen kohdetta ja lähiympäristöä, havaitsematta mitään mitä Solmu ei olisi jo etukäteen tiedustellut. Lopulta saimme käskyn valmistautua hyökkäykseen ja Kotkan tehtäväksi lankesi tuhota kohteen koilispuolelta vihollisryhmä ja sen jälkeen tukea muuta joukkuetta pohjoisesta käsin.

Koilinen ryhmä tuhottiin tehokkaasti ja ilman tappioita. alik Sakinz tosin sai muutaman haavan mitkä paikattiin. Tukitehtävä jatkui ja samalla vahdimme länteen sillä lounaassa ollut vihollisryhmä oli lähtenyt etenemään meitä kohti. Lopulta haimme asemat suoraan kohteen pohjoispuolelta mistä tuhosimmekin noin ryhmällisen vihollista pohjoismuurille ja alueen sisäpuolelle.

Lopulta muu joukkue sai tuhottua kohteenamme olleet Shilkat ja aloitimmekin irtautumisen takaisin veneille. Matkalla kuitenkin ihan vain ilkeyttämme kävimme vielä tuhoamassa pohjoisen tehdasalueella olleen BTR:n ja yhden vartiomiehen.

Veneet saavutettuamme tuhosimme yhden omista veneistä sillä emme voineet ottaa sitä mukaan sillä alik Sakinz päätti jäädä nukkumaan saarelle raskaan viikonlopun aiheuttamaa väsymystä pois. Lupasi tulla myöhemmin perässä, vaikka uiden.
alik Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
HaBa
Posts: 1296
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 7.6.2020, 10.42

7.6.2020 klo 21 YTH Rauta-ammeet

Tilanne

Maldenin alue on ajautunut sekasortoon ja ensimmäisenä huutoon on vastannut Venäjä, joka on tuonut omia etujaan ajavan "rauhanturvaosaston" läheiselle saarelle. Myös muilla on intressiä alueeseen ja tätä varten LDDK on jo paikalla. Nyt kävi vaan niin, että joku laski meidät väärälle saarelle ja lähti pois. Maj. Broileri on kysellyt virallista toimintaohjetta päämajasta, ja siellä on varovaisesti ehdoteltu kaluston viemistä rauhanturvaajilta. Venäläiset pitivät juhlia eilen, joten Leiri on heikosti varustautut mihinkään uhkiin. Venäläiset rauta-ammeet kelluvat kai ihan siedettävästi... ehkä....

Image

Tehtävä

1. Hankkikaa ylimenokalusto

Venäläisillä on kehnosti suojatulla varikollaan uivia ajoneuvoja. Tarvitsemme ne. Varikolla voi olla muutakin käyttökelpoista, joten viekää kaikki tarpeellinen.

2. Tuhotkaa lannoitetehdas

Le Portin lannoitetehdas valmistaa epäilyttäviä kemikaaleja, jota käytetään takuulla muuhun, kuin maatalouteen. Tälle on tehtävä loppu.

Ilmakuva lannoitetehtaan alueesta:
Image

Omat joukot

YTH-kokoonpano. Ei laatikoita tai ajoneuvoja.

Vihollinen

n. Ryhmällinen venäläisiä vartioimassa kalustoa.

Tuntematon määrä kapinallisia Maldenissa. Kapinallisilla on havaittu myös panssaroituja ajoneuvoja.

Aika ja sää

Varhainen aamu. Tuulista.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1296
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 8.6.2020, 20.50

8.6.2020 YTH Rauta-ammeet - Nyrkki

ylik HaBa (KIA)
alik Epa (KIA)
alik Arto (KIA)
korpr Ukka (KIA)
korpr Ottomaani (KIA)

Ryhmän tehtävänä oli johtaa hyökkäystä rauhanturvaajien leiriin. Ryhmänjohtajana tehtäväni jäi kesken, kun huolimaton tulenavauksen hälyytti vihollisvartiomiehen, joka onnistui tämän jälkeen ampumaan hengiltä sekä ylik HaBan että korpr Ukan. Ryhmä jäi alik Epan johtoon...

Epa jatkaa:
"Ryhmänjohtajan kaaduttua otin ryhmän komentooni. Ryhmän vahvuus oli tässä vaiheessa 1+2. Siirryimme kohteelle ja lyhyen tulitaistelun jälkeen tyhjensimme alueen lopuista vihollisista. Haavojen hoidon jälkeen tutkimme alueen ja löysimme rauhanturvaajien asevaraston, joka olisi riittänyt kolmannen maailmansodan aloittamiseen. Takavarikoimme tarvittavat tavarat ja siirryimme moottorimassilla rantaan tarkkailemaan valittua vesistön ylitysreittiä. Vastarannan satamassa havaittiin vihollisen partioita sekä BTR ja KK-Uaz.
Image

Komentajan käskystä siirryimme vesistön yli ja partio Kotkan komennossa aloitimme satama-alueen varmistamisen. Tuhosimme KK-Uaz -ajoneuvon vaunun tulella ja siirryimme etsimään BTR:ää, joka löytyikin odotetusta paikasta. Arto avasi vaunuun tulen, joka kuitenkin tästä välittämättä käänsi piippunsa meitä kohti. Annoin käskyn peruuttaa ja sitten silmissä sumeni."

Epan kaaduttua alik Arto otti ohjat. Arton raportti:
"Epa kuoli kahden btr:n taistelussa ja samaisessa taistelussa minä ja otto saatiin pieniä ruhjeita. Tässä vaiheessa meidät alistettiin kotkan alle. Satamassa saimme paljon kranaatteja ja singon ammuksia kylkiimme, mutta ajoneuvo kesti ne hienosti. Tuhosimme sataman alueelta kymmeniä, ellei jopa satoja vihollisen taistelijoita. Kun satama hiljeni, niin saimme tietää, että solmuun ei saada yhteyttä, joten menimme tarkastamaan asiaa ja totesimme että solmun ajoneuvo on tuhottu ja elonjääneitä ei voinut jäädä jäljelle. Näimme parhaaksi lähteä varovaisesti samaa reittiä takaisin, koska emme tienneet mikä oli solmun ajoneuvon tuhonnut.

Seuraavaksi valtasimme verisen taistelun jälkeen tärkeän kukkulan kahden sataman välistä, jossa ainakin majuri kuoli lähitaistelussa.
Image
Tässä vaiheessa kotka otti joukkueen johtoonsa. Kukkulalta näimme, että kohteella oli ainakin btr ja brdm joten kotkan johtajan kanssa lähdimme tuhoamaan suurimman uhan eli btr:n. Se tuhoutui hienosti mutta valitettavasti tässä kuoli kotkan johtaja, joten kotkan ja koko joukkueen johto siirtyi minulle.

Tässä vaiheessa palasin takaisin kukkulalle tuhoten matkalla vielä havaitun brdm:n. Annoin Altrix:lle vapauden hyökätä satamaan sivusta kuin minä, mika ja hesari lähdimme hakemaan oman btr:n joka oli lastattu täyteen räjähteitä. Ajoimme kohteelle, jossa oli vielä satunnaisia vihollisia puskissa, osa saatiinkin tuhottua, mutta ei kaikkia. No saimme räjäytettyä kaksi tärkeää kohdetta, kun altrix sai tuhottua sataman toisessa päässä havaitun bemarin. Bemarin tuhouduttua ei hänestä enää kuulunut, joten oletin että hän kuoli putki olallaan. Kolmatta tärkeää kohdetta panostaessa sain pistoolista armonlaukauksen niskaani."
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1296
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Fri, 4.9.2020, 12.37

su 6.9.2020 klo 21 YTH Maat ja mannut

Image


Tilanne

Osasto sai käskyn ottaa haltuun Lukowin lentokenttä sen aiemmin vallanneelta maahanlaskuosastolta ja TUHOTA kyseinen osasto. Operaatio päätettiin suorittaa yöaikaan ilmapudotuksena, koska mikäpä siinä voisi mennä pieleen?

Jokin tässä hyvin öljytyssä koneessa yskähti ja 1. kone ammuttiin alas, 2. osasto päätyi hajalleen LZ:n lähistölle, mutta ei ihan maaliin kuitenkaan. Koska sää oli kirjaimellisesti aivan Esterin vähemmän viehättävästä päädystä, niin osaston ryhmät päätyivät odottelemaan aamua ja uutta nousua. Toki tähän saattoi olla osasyynä myös tiukka käsky, joka kuului jotakuinkin näin:
"Jos matkalla tapahtuu jotain ja osasto joutuu hajalleen, niin toimikaan joukkueenjohtajan ennen hyppyä antaman ohjeistuksen mukaan."


Tehtävä

1. Toimikaa joukkueenjohtajan ennen hyppyä antaman ohjeistuksen mukaan.
2. Suorittakaa alkuperäinen tehtävä lentokentällä.

Bonus:
Selvittäkää mikä ampui koneenne alas...

Omat joukot

YTH-kokoonpano. Ei maa-, ilma- tai vesikulkuneuvoja.

Vihollinen

Venäläistaustainen maahanlaskuosasto lentokentällä. Vahvuus jopa kaksi joukkuetta. Osasto lienee osin hajallaan tai muissa tehtävissä kentän lähialueella.
Varustuksena maahanlaskuosaston kalustoa, myös ilmapudotteisia ajoneuvoja voi olla.

Sää ja aika

Tuuli pohjoissuuntainen, ollut koko yön. Selkenevää. Varhainen aamu.

Pelitekniset huomiot

Osaston eri osat ovat satunnaisissa sijainneissa, ryhmät ovat koossa.
Kartalla olevat alkuperäismarkkerit osoittavat koneen lähestymissuunnan.
Kartan rinkula on summittainen arvio siitä, mihin osaston osat olisivat saattaneet laskeutua.
JJ:n ohjeistus annetaan briiffissä vapaamuotoisesti.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1296
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 6.9.2020, 22.48

6.9.2020 YTH Maat ja Mannut - Nyrkin raportti

ylik HaBa
alik Epa
alik Arto
korpr CZ
korpr Ukka
korpr Ottomaani


Joukkueen pudotus meni pieleen ja vaihtui Mig-lentäjän pudotustilaston kaunisteluksi. Olimme kovin hajallaan ja yövyimme metsäsaarekkeessa tuntemattomassa sijainnissa. Alueella oli kovin hiljaista, joka tavallaan loi turvallisuudentuntua.

Aamun valjettua havaitsimme olevamme suunnilleen Zapadiskon alueella. Aika pahasti pielessä siis. Radiot käyttöön rohkeasti, jotta saisimme muihin yhteyden. Solmu vastasi ja saimme koordinoitua eräänlaisen iskun sillalle, josta ylittäisimme läheisen joen.

Siirtymä oli sujuvaa ja ryhmä pääsi nopeasti kohteelle. Solmu olikin siellä jo odottelemassa ja toiminta alkoi välittömästi. Sillan alueella ollut vihollisen vartio tuhottiin ja matkaa jatkettiin kohti omaa kokoontumispistettä, jonne saavuttiin vajaan tunnin tarpomisen jälkeen.

Koko joukkue oli vähin tappioin koossa ja matkaa jatkettiin kohti kohdetta, josta olikin saatu jo tiedustelutietoa. Alueella oli mm. pari ilmapudotteista panssariajoneuvoa sekä IT-tykki.

Hyökkäsimme alueelle ja onnistuimme valtaamaan annetut tavoitteet tehokkaasti. Epan kärkipartio teki hyvää työtä alueella olleiden rakennusten tyhjentämisessä ja johtopartio otti lennonjohtotornin haltuunsa.

Muut ryhmät kävivät omaa taisteluaan läheisillä sektoreilla ja lopulta koko alue oli vähin tappioin hallussa.

Oikein hyvää toimintaa koko ryhmältä!

Image
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1296
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sat, 12.9.2020, 16.22

su 13.9.2020 klo 21 YTH Selustan Sakarit

Tilanne

Osastolle on tullut taas uusia käskyjä. Tällä kertaan mennään hämäyksen voimin ja osastoa kutsutaan yksinkertaisesti Sakariksi. Tehtävänä on toimia vihollisen selustassa ja tuhota viestiyhteyksiä sekä tutkalaite. Matkaan lähdettiin kolmella helikopterilla, jotka saatiin surkeessa säässä suunnilleen laskeutumisalueelle. Valitettavasti laskuissa koptereihin tuli vakavia vaurioita.

Uusi suunnitelma edellyttää jalkapatikkaa takaisin omille linjoille ja tehtävätkin ovat vielä suorittamatta...

Image

Tehtävä

Uusi tehtävä
Helikoptereita ei saa jättää viholliselle - Tuhoa ne!

Alkuperäinen tehtävä - suoritetaan jos mahdollista
1. Tuhoa tutkalaite
2. Tuhoa radiomasto
3. Tuo joukkosi takaisin omille linjoille (Etuvartioasema Jope)

Bonus: (valinnainen, komppanianpäällikkö jättää lopullisen päätöksen joukkueenjohtajalle)

Anastakaa vihollisen kalusto ja käyttäkää sitä heitä vastaan.

Läheisellä viholliskasarmilla on havaittu vihollisen osasto levossa - tässä voisi olla sauma parantaa joukkueen taistelukykyä. Drone-tiedustelun mukaan ulkosalla oleilee useampi vaunumiehistö ja alueella on panssarivaunuja...

Image

Omat joukot

YTH-kokoonpano. Helikopterit (rikki), TRA-laatikot. Drone(-reppu) ja 2 kaukokäyttölaitetta.

Liittolaisjoukkoja Etuvartioasema Jopen alueella.

Vihollinen

Vihollisen kokoonapano on tuntematon, mutta radiotorni ja tutka-asema ovat varmasti ainakin selustajoukoin suojattuja.

Etulinja ei ole kaukana, joten läheisyydessä on varmasti erittäin taistelukykyisiäkin joukkoja. Alueella on käyty myös panssaritaisteluita.

Sää ja aika

Epävakaista, pilvistyvää. Aamu.

Pelitekniset huomiot

Drone on käytettävissä kaukokäyttölaitteilla.
Repunkantaja voi olla vain kuormajuhta.
Helikopterien vauriot on mallinnettu polttoaineen puuttumisella, joten kopterit eivät ole käyttökelpoisia.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1296
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 14.9.2020, 0.05

13.9.2020 YTH Selustan Sakarit - Nyrkki

ylik HaBa - kaatui
alik Epa - kaatui
korpr CZ
korpr Ukka
korpr Ottomaani

Tehtävänanto lupasi pitkää tarpomista ja melkoista tarpomista siitä sitten tulikin.

Nyrkki sai tehtäväkseen ottaa haltuun vihollisen kalustoa ja käyttää sitä joukkueen kuljetuksiin vihollisen selustassa.

Hyökkäys kohteelle toteutettiin Solmun johtamana. Solmu tuki idästä ja Nyrkki hyökkäsi pohjoisesta. Ryhmä eteni avorivissä kontaktiin, jossa vihollinen oli aloitteellinen. Vain nopea suojautuminen pelasti ryhmänjohtajan, kun vihollinen avasi tulen alle 50m etäisyydeltä. Ammuimme takaisin, mutta vihollinen oli hyvin suojautunut, eikä tulemme ollut tehokasta. Käskin irti ja suoritimme nopean koukkauksen lännen kautta. Samaan aikaan Solmu tarjosi tulitukea. Uusi hyökkäys meni paremmin ja saimmekin vihollisen pakotettua alakynteen. Muutaman minuutin taistelun jälkeen tilanne oli ohi. Kymmenkunta vihollista oli kaatunut ja kohde vallattu.

Saimme vaunut käyntiin. Määräsin Epan johtamaan rynnäkkövaunua, ajana Ukka. Taistelupanssarivaunuun ampujaksi määrättiin Ottomaani ja ajajaksi CZ. Etenimme Solmun käyttämän tiedusteluvaunun perässä aina ensimmäiseen kontaktiin asti, jossa tiedusteluvaunu tuhoutui. Lamautimme BTR-80A:n tykkitulella ja lopulta Epan BMP-2 viimeisteli sen konetykillä sekä surmasi jalkautuneet.

Jatkoimme Solmu kyydissämme kohti radiomastoja, jonne Solmun piti lähtökohtaisesti iskeä. Kun Solmu saatiin perille, käskynä oli yhyttää Kotka tutka-asemalta, joten lähdimme moottorimarssille. Tällä välin saimme tiedon JJ:n kaatumisesta, joka kuitenkaan ei sillä hetkellä vaikuttanut toimintaamme. Päästyämme Kotkan alueelle käskin Kotkan hyökkäykseen jalan tutka-asemaa vastaan. Taisteluajatus oli iskeä paksulla vaunulla edessä ja jalkaväellä takaa suojaten.

Vaunu kärjessä saavutimme tutka-aseman, jossa Shilka avasti tulen kohti. Johtajan optiikka vaurioitui, enkä voinut havainnoida taistelua, joten nousin ylös luukusta tähystämään. Shilka oli tuhottu, mutta lähellä oli myös BTR-80, joka rynnisti päin ampuen. Ottomaani tuhosi BTR:n, mutta tilanteessa ylik HaBa kaatui joku jv-tuleen, käsikranaattiin tai BTR:n tuleen. Muu ryhmä jatkoi taistelua Epan johdolla.

Epa kertoo:
"Saavuttuamme tutka-asemalle ryhmänjohtaja suoritti taisteluvaunun kanssa rynnäkön alueelle. Minä ja Ukka siirryimme osaksi Kotkan ryhmään ja etenimme heidän kanssaan alueen portille. Tässä vaiheessa ryhmän lääkintämies ilmoitti että HaBa oli elottomana. Siirsimme ryhmien rippeet yhteen ja jatkoimme etenemistä alueelle jatkuvan tulen alla.

Hetken (teknisen) sekoilun jälkeen pääsin tilanteen tasalle ja kuulin että myös Kotkan ryhmänjohtaja makasi maassa pääosuman seurauksena. Otin ryhmän komentooni ja etenimme tutkarakennukselle ilman merkittävää vastarintaa.

Muun ryhmän tyhjentäessä tutkarakennusta havaitsin yksittäisen vihollisen aiemmin tuhotun Silkan vieressä. Vihulla oli luotiliivi päällä mutta selkä minua kohden. Avasin tulen lähietäisyydeltä naputtaen muutaman nopean osuman vihun selkään mutta suureksi yllätykseksi vihu vai kääntyi kylmän viileästi kohti ja sitten silmissä pimeni."


Image
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Scottz
Posts: 244
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Fri, 18.9.2020, 19.03

TBC
SFC Scottz - 2ND SQD SL
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3798
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 20.9.2020, 18.35

20.9.2020 klo 21 co 30 Ryhmäharjoitus s1_20

Tilanne
Vihamielisinä pidettävät huumekauppiaat pitävät hallussaan kirkon raunoita. Joukkue on siirtynyt kahden kilometrin päähän ja valmistautuu hyökkäykseen.

Image

Tehtävä

Tuhotkaa kirkon raunoiden alueella oleva vihollinen. Takavarikoikaa mahdolliset todisteet rikollisesta toiminnasta.


Omat joukot

YTH-kokoonpano.


Vihollinen

Tuntematon määrä vihollistaistelijoita. Raskasta kalustoa ei odoteta kohdattavan.


Aika ja sää

Iltapäivä. Säätiedotetta ei ole saapunut.


Joukkueen käskynanto

Joukkue etenee metsiä pitkin kohteen koillis-, lounais- ja luoteispuolelle. Koillisessa oleva vasemmanpuoleisin ryhmä alkaa sitoa vihollista taisteluun ensimmäisenä. Lounaassa oleva oikeanpuoleisin ryhmä etenee kontaktiin ja tukee keskimmäisen ryhmän etenemistä kohteelle. Keskimmäinen ryhmä tunkeutuu kohteeseen, kun kaksi muuta ryhmää ovat päässeet taisteluun. Keskimmäinen ryhmä valtaa kohteen. Kun vihollinen mäellä on tuhottu, joukkue ryhmittyy puolustukseen Hutan kylän suuntaan.

Kotka:
1) Edetkää alueelle Kotka A kohteen koillispuolella. Eteneminen samassa muodossa Solmun kanssa pisteeseen Solmu A asti.
2) Edetkää kontaktiin ja hakeutukaa asemaan, josta voitte hallita ensisijaisesti kirkon raunoiden pohjoispuolta ja toissijaisesti myös itäpuolta. Pyrkikää ensin rakennelmille pisteessä Kotka B. Jos asema on huono, etsikää parempaa paikkaa lännestä, mutta edetkää korkeintaan pisteeseen 374. Tarvittaessa vetäytykää pohjoisen metsän laitaan, mutta säilyttäkää kontakti ja jatkakaa vihollisen sitomista, kunnes Solmu pääsee kohteeseen.
3) Kun kohde on vallattu, ryhmittykää eri käskystä rakennelmille tai niiden läheisyyteen puolustussuuntina itä ja etelä.

Huomioikaa Nyrkin toiminta mäen vastakkaisella puolella: välttäkää silmitöntä ampumista kirkon itäpuolelle ja kranaattitulta kirkon yli.

Solmu:
1) Edetkää Kotkan perässä pisteeseen Solmu A.
2) Edetkää piilossa pysyen alueelle Solmu B, josta ei näe vielä kohteeseen. Kun Kotka on päässyt tulikosketukseen, torjukaa Kotkan oikeaan sivustaan mahdollisesti yrittävä vihollinen.
3) Kun sekä Kotka että Nyrkki ovat tulikosketuksessa ja sitovat vihollista kirkon raunoilla, edetkää ja lyökää vihollinen raunioilla.
4) Kun kohde on vallattu, jatkakaa etenemistä rakennelmille kaakossa pisteessä Solmu C ja ryhmittykää puolustukseen kylän suuntaan.

Nyrkki:
1) Edetkää piilossa pysyen alueelle Nyrkki A.
2) Kun Kotka on päässyt tulikosketukseen, edetkää käskystä kontaktiin asti alueelle Nyrkki B tai sen pohjoispuolelle. Pyrkikää asemaan, josta voitte hallita kirkon raunoiden eteläpuolta. Säilyttäkää kontakti, kunnes Solmu pääsee kohteeseen.
3) Kun kohde on vallattu, ryhmittykää eri käskystä alueelle Nyrkki C kylän suuntaan.

Huomioikaa Kotkan toiminta mäen vastakkaisella puolella: välttäkää silmitöntä ampumista kirkon itäpuolelle ja kranaattitulta kirkon yli.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
Post Reply