YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
Kassu
Posts: 441
Joined: Tue, 24.11.2009, 23.36

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kassu » Mon, 13.2.2017, 14.51

YTH 12.2.2017
Rynnäkköryhmän taisteluraportti

Kassu
Arto
Hesari
Kuokkanen
Hammer
Sakinz

Rynnäkköryhmän ensimmäinen tavoite oli pureutua Lijnhavenin kylän pohjoispään rakennuksille. Pian kylään siirtymisen jälkeen ryhmä havaitsi ensimmäiset viholliset ja aloitti taistelun näiden avattua tulen kohti osaston taistelijoita. Viholliset kerrostalon sisäpihalta ammuttiin, jonka jälkeen ryhmä valtasi vihollisen miehittämän kerrostalon.

Kerrostalon ja sen sisäpihan valtaamisen jälkeen ryhmä siirtyi syvemmälle kylään. Rakennus rakennukselta edennyttä vyörytystä hidastivat hajanaiset kohtaamiset vihollisen kanssa. Sakinzin ja Kassun kohdatessa erään vihollisen tämä veti vyöllä olevasta käsikranaatistaan sokan irti ja huusi jotain vieraalla kielellä. Räjähdyksen seurauksena vihollinen tuhoutui Kassun ja Sakinzin vain haavoittuessa. Samaan aikaan myös Kuokkanen haavoittui eri sijainnissa tapahtuneessa tulitaistelussa, mutta myös hän selvisi vain naarmuilla.

Asutuskeskustaistelu eteni nopeasti satamaan saakka, jonka rynnäkköryhmä valtasi viholliselta ongelmitta. Vihollisen vastarinta oli heikkoa ja huonosti koordinoitua, sillä kapinalliset haastoivat paremmin aseistautuneen ja valmistautuneen rynnäkköryhmän yleensä yksin. Sataman valtaamisen jälkeen rynnäkköryhmä palasi takaisin joukkueen tukikohtaan Lijnhavenin lentokentälle.

Toivoa sopii, että vihollisen vastarinta on jatkossa yhtä hajanaista. Näyttää siltä, että saatamme kaikki selvitä operaatiosta kotiin hengissä.

Image
Kersantti Kassu
User avatar
Kassu
Posts: 441
Joined: Tue, 24.11.2009, 23.36

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kassu » Sun, 19.2.2017, 18.07

Yhteistoimintaharjoitus 19.02.2017 klo 21.00
Saari: Tanoa
Tehtävä: yth 32 TFOR3

Karttakuva toiminta-alueesta:
Image

Kellonaika ja sää
Klo 12.00. Aurinkoista.

Yleistilanne
Aseellinen vastarinta TFOR joukkoja kohtaan jatkuu. Suoritetuista tehtävistä huolimatta kapinallisten toiminta vaikuttaa vahvistuneen. Lähellä osasto Kyllikin tukikohtaa sijaitseva kylä Doodstil on pyytänyt avustusta TFOR joukoilta. Paikalle lähetetään lääkintä- ja muonatarvikkeita sisältävä kuorma-auto. Kylän asukkaiden kanssa on sovittu, että TFOR osasto Kyllikki saattaa avustusrekan Doodstilin kylään ja tarkastaa kylän rakennukset kapinallisten läsnäolon varalta.

Avustusrekka lähtee liikkeelle radiokomennolla (0-0-1). Kylän asukkaat pelkäävät kapinallisten väijyttävän saattueenne, mikäli avustusrekka ei kulje saattueen kärjessä. TFOR otti huolen tosissaan ja määräsi, että osasto Kyllikki saa ajaa vain avustusajoneuvon perässä.

Arvio vihollisen toiminnasta
Vihamieliset kapinalliset ovat suorittaneet häikäilemättömiä iskuja TFOR joukkoja kohtaan koko Tanoan alueella. Iskut on yleensä suoritettu väijyttämällä pieni jalkaväkiosastomme tai ajoneuvosaattueemme. Myös aseistettuja ajoneuvoja on kohdattu aiemmissa tehtävissä, ja niiden kohtaaminen on yhä mahdollista.

Joukkueen tehtävä
Osasto Kyllikin tehtävä on seurata avustusrekkaa ajoneuvosaattueena Doodstilin kylään. Kylässä tehtävänne on tarkastaa sen rakennukset kapinallisten tai heidän asekätköjensä varalta. Aseellista vastarintaa kohdatessaan osastolla on valtuudet tuhota kaikki vastarintaa tekevät henkilöt.

Kalusto
Jokaiselle ryhmälle on oma tarvikelaatikko aloituksessa.
3x GAZ-233114
2x UAZ
1x URAL
Kersantti Kassu
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3805
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 19.2.2017, 22.31

YTH 19.12.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti

yliv Broileri - rj
alik Haba - rvj
korpr CZ - kk
korpr Nollakaks - kk
korpr Ukka - pst
korpr Mika - tstplj

Vänr Sami kulki ryhmän mukana.

Joukkueen tehtävänä oli saattaa avustuskuorma-auto Doodstilin kylään ja tarkastaa rakennukset kylässä. Rynnäkköryhmä ja Raskas ryhmä seurasivat ajoneuvoillaan kuorma-autoa, joka jouduttiin pitämään kärjessä, ja Kevyt ryhmä tuli kolmantena. Komentoryhmä piti perää.

Reilun kilometrin päässä lähtöpaikalta vihollinen tuhosi avustuskuorma-auton. Ennakkosuunnitelman mukaisesti Rynnäkkö ja Raskas hakeutuivat kontaktiin ja Kevyt lähti koukkaamaan. Etenimme tien oikealla puolella, mutta kärkiryhmät olivat tuhonneet väijytyksen suorittaneen vihollisen jo ehtiessämme niiden tasalle. Jatkoimme koukkausta kaiken varalta, kunnes saimme näkymän pohjoiseen Doodstilin kylään. Kylässä nähtiin yksittäisiä vihollisia, ja avasimme tulen.

Kun kaikki ryhmät olivat lähellä kylää, joukkue hyökkäsi sinne yhdenaikaisesti siten, että Kevyt eteni oikeassa laidassa rannan kautta. Haban partio, johon kuuluivat Ukka ja Nollakaks, meni kärjessä, ja seurasin CZ:n, Mikan ja Samin kanssa. Kun ryhmät olivat saavuttaneet ensimmäiset tavoitteensa, vihollinen teki vastahyökkäyksen lännestä ja lounaasta. Rynnäkkö ja Raskas ottivat hyökkäyksen vastaan Kevyen vallatessa kylän keskustan. Emme kohdanneet vastarintaa.

Hakeuduimme asemaan pohjoiseen. Pohjoiseen johtavalla tiellä havaittiin tyhjä sotilaskuorma-auto, jonka Raskas kävi evakuoimassa. Vihollista ei enää nähty, joten tehtävä katsottiin suoritetuksi. Kaiken kaikkiaan Kevyt tuhosi kaiken kohtaamansa vihollisen, joka vastasi noin yhtä ryhmää. Muilla ryhmillä kuulosti olevan enemmän toimintaa.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Kassu
Posts: 441
Joined: Tue, 24.11.2009, 23.36

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kassu » Fri, 24.2.2017, 20.44

YTH 19.2.2017
Rynnäkköryhmän taisteluraportti

Kassu
Arto
Hesari
Kuokkanen
Hammer
Sakinz
Nouty

Rynnäkköryhmä aloitti tehtävän joukkueen kärkenä avustuskuorma-autoa seuranneessa ajoneuvosaattueessa. Lähellä Doodstilin kylää avustuskuorma-auto räjähti palasiksi ilmeisesti erittäin voimakkaan IED räjähdettyä tiellä. Rynnäkköryhmä ajoi tien sivuun ja ryhmittyi ajoneuvojen taa sekä viereiseen metsään. Joukkue ajoi pahaa aavistamatta väijytykseen, ja nyt vihollinen aloitti hyökkäyksen edestä tien molemmin puolin samalla joukkueen selustaan hyökäten.

Vihollisen hyökkäävät taistelijat onnistuttiin tuhoamaan ilman tappioita Raskaan ryhmän avustuksella. Rynnäkköryhmä odotti asemissaan Kevyen ryhmän koukkausta oikealta sivustaltaan, kunnes sai käskyn edetä lähemmäs Doodstilin kylää luoteen kautta koukaten. Kylässä havaittiin runsaasti vihamielisiä aseistautuneita taistelijoita, joiden kanssa laukaustenvaihto oli jatkuvaa. Tulikontakti kylään kesti noin viidestä kymmeneen minuuttia, taistelun aikana rynnäkköryhmän varajohtaja haavoittui. Lääkintämies antoi ensiavun ja verta varajohtajalle, jonka jälkeen ryhmä lähti käskyjen mukaan hyökkäämään kylään.

Metsää myötäillen ryhmä lähestyi kylää, kunnes pääsi läheisen hiekkatien viereen. Lännestä kuultiin lähestyvän ajoneuvon ääni, joka vahvistettiin hetkeä myöhemmin vihamielisiä kapinallisia kuljettavaksi kuorma-autoksi. Kuorma-auto ja siitä nousseet taistelijat tuhottiin rynnäkköryhmän toimesta, samoin pohjoisesta metsästä lähestyneet muutamat taistelijat. Nyt ryhmä pääsi vihdoin etenemään itse Doodstilin kylään.

Kylään edettyään ryhmä pureutui ensin asemiin kirkon ympärille. Vihollinen jatkoi hajanaista hyökkäystään pohjoisesta, mutta se saatiin torjuttua. Laukaustenvaihto muuttui pikku hiljaa harvemmaksi, kunnes tilanne rauhoittui lopulta kokonaan. Kylä saatiin vallattua ja osasto kokoontui sen keskustaan yhteiskuvaan. Rynnäkköryhmä oli paikalla täydessä vahvuudessa ja sen jäsenet toimivat kaikissa sitä kohdanneissa tilanteissa mallikkaasti, hienoa!

Image
Kersantti Kassu
User avatar
Kassu
Posts: 441
Joined: Tue, 24.11.2009, 23.36

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kassu » Sun, 26.2.2017, 14.26

Yhteistoimintaharjoitus 26.02.2017 klo 21.00
Saari: Tanoa
Tehtävä: yth 32 TFOR4

Karttakuva toiminta-alueesta:
Image

Kellonaika ja sää
26.02.2016 Klo 17.40. Valoisaa, mutta hämärtymään päin.

Yleistilanne
Vihamieliset kapinalliset väijyttivät juuri äsken TFOR-joukkoihin kuuluvan ryhmän osasto Kyllikin tukikohdan lähellä sijaitsevalla tiellä. Viimeisten ilmoitusten mukaan ryhmää tulitettiin pohjoisesta. Väijytysalueella on juuri nyt omia joukkoja vihollistulen alla.

Arvio vih toiminnasta
Vihollisen toiminta on voimistunut merkittävästi. Väijytysten määrä ja hyökkäysten määrä TFOR-joukkoja kohtaan on kasvanut. Vihollisella on havaittu aiempaa parempia varusteita. Toiminta vaikuttaa paremmin organisoidulta kuin aiemmin.

Joukkueen tehtävä
Osasto Kyllikin tehtävä on siirtyä väijytetyn ryhmän avuksi ja tuhota vihollinen väijytyspaikan läheisyydestä. Tämän jälkeen osaston tehtävä on siirtyä läheistä tietä pitkin länteen, ja turvallistaa reitti Moddergatin kylään saakka.

Lopulta osasto jää Moddergatin kylään odottamaan seuraavaa tehtäväänsä.

Kalusto
4x GAZ-233114
1x Ural
2x Uaz
Kersantti Kassu
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3805
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 26.2.2017, 23.40

YTH 26.2.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti

yliv Broileri - rj
alik Haba - rvj
korpr CZ - kk
korpr Mika - tstplj

Joukkueen lääkintämies vänr Sami ja tarkka-ampuja korpr Naatti kulkivat ryhmän mukana.

Joukkueen tehtävänä oli tuhota oman partion väijyttänyt vihollinen pohjoisessa ja ottaa haltuunsa väijytyspaikalta länteen vievä tie Moddergatin rantakylään asti. Joukkue teki moottorimarssin puolen kilometrin päähän väijytyspaikasta koilliseen. Kevyen ryhmän käskynä oli lyödä vihollinen väijytyspaikan pohjoispuolisella kukkulalla joukkueen muiden osien edetessä väijytyspaikalle.

Joukkue pääsi tulikosketukseen pian jalkauduttuaan, mutta Kevyt pääsi etenemään tavoitteensa lähelle huomaamatta ja aloitti hyökkäyksen. Kukkula ei ollut vahvasti miehitetty, mutta heinikkoon kätkeytyneiden vihollisten vastarinta oli sitkeää ja vänr Sami kaatui. Kukkulan länsipuolella kävi myös vihollisen BRDM, joka teki kuitenkin u-käännöksen ja lähti lounaaseen kohti päätietä, jolla muu joukkue taisteli. Ilmoitimme ajoneuvosta ja tilanteesta.

Kevyt ryhmä käskettiin etenemään metsiä pitkin länteen kohtaan, jossa päätiestä erkani tie pohjoiseen. Muu joukkue eteni eteläpuolellamme päätien myötäisesti ja oli yhtenään tulikosketuksessa. Nousimme reitin varrella olleelle mäelle tähystämään Moddergatia ja havaitsimme siellä jalkaväkeä, josta ilmoitettiin joukkueelle. Naatti pani merkille, että taistelijoilla oli samantyyppinen varustus kuin mäellä kohdatulla jalkaväellä, ja joukot olivat niin ollen luultavasti vihamielisiä.

Etenimme tavoitteeseemme tien laitaan ja jäimme asemaan. Havaitsimme etelässä kohti pääjoukkoa edenneen vihollisryhmän, ja avasimme tulen. Ryhmä tuhottiin tai lamautettiin. Saimme käskyn tarkistaa tien pohjoiseen muutaman sadan metrin matkalta. Löysimme tieltä pysähtyneen kk-uazin, jonka luota tavatut kaksi taistelijaa ammuttiin.

Jatkoimme etenemistä länteen Moddergatin koillispuolelle, ja joukkueen muut osat ryhmittyivät eteläpuolellemme. Joukkue hyökkäsi Moddergatiin niin, että Kevyt ryhmä valtasi kylän pohjoispuolen ja yhdistetty Rynnäkköryhmä ja Raskas ryhmä eteläpuolen. Vihollisen vastarinta oli hajanaista ja kylä oli pian hallussamme. Tehtävä oli suoritettu.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Kassu
Posts: 441
Joined: Tue, 24.11.2009, 23.36

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kassu » Mon, 27.2.2017, 11.16

YTH 26.2.2017
Rynnäkköryhmän taisteluraportti

Kassu
Arto
Hesari
Kuokkanen
Hammer
Nouty

Osana joukkueen moottorimarssia rynnäkköryhmä siirtyi jalkautumisalueelle, jossa se aloitti yhteistoiminnan Raskaan ryhmän kanssa. Ryhmien tarkoitus oli lyödä vihollinen väijytysalueelta Kevyen ryhmän toimiessa sivustan korkealla mäellä.

Lähestyessään väijytysaluetta rynnäkköryhmä odotti hetken, että Raskas ryhmä sai tuhottua maantiellä havaitun teknikaalin miehistön. Miehistön vaiettua ryhmä eteni tien yli metsään tarkoituksenaan edetä Raskaan ryhmän rinnalla aina tulikontaktiin asti. Hiljaa eteenpäin kävellessä kuului räjähdys ja kärjessä kulkenut ryhmänjohtaja kaatui tajuttomana maahan. Alueella oli vihollisen jalkamiinoja, joista yhden aiheuttamia haavoja taistelupelastaja alkoi välittömästi paikkaamaan muun ryhmän suojatessa kaikkiin ilmansuuntiin.

Tajuihin palatessaan ryhmänjohtaja käski kaiken liikeen seis, ja käski sen jälkeen kaikkia siirtymään äärimmäisen varovasti tien toiselle puolelle Raskaan ryhmän läheisyyteen. Muistisääntö SIMOT tuli hyödynnetyksi, kun ryhmä käski liikeen seis, ilmoitti miinoitteesta, merkitsi sen karttaan, ohjasi muut pois miinoitteesta ja jatkoi tehtävänsä suorittamista.

Jatkuvassa tulitaistelussa ryhmä eteni väijytysalueen risteykseen, samalla tuhoten sivustasta muutaman lähelle päässeen vihollisen. Risteysalueella rynnäkköryhmä piti asemansa ja pyrki välttämään tappioita vihollisen hajanaisen tulituksen alla. Tilanteen rauhoituttua ryhmälle annettiin uudeksi tehtäväksi edetä hiekkatietä länteen jälleen yhteistoiminnassa Raskaan ryhmän kanssa.

Tieuraa myötäillen edetessään ryhmä kohtasi jatkuvasti vihollista. Kärjessä liikkunut taistelijapari Arto ja Kuokkanen havaitsivat ensin suoraan edessä tiellä jalkaväkeä ja lähes samaan aikaan oikealla sivustalla pohjoisessa metsikössä vihollisen BRDM:n. Panssaroitu ajoneuvo tuhottiin kertasingolla ja jalkaväki rynnäkkökiväärein ilman omia tappioita. Etenemistä jatkettiin seuraavaksi kohti edessä siintävää aukiota, jonka ympäristössä Raskas ryhmä oli havainnut yhteensä kuusi vihollisen jalkaväkitaistelijaa.

Raskaan ryhmän odotettiin tuhoavan alueella liikkuva kolmen hengen partio, kun rynnäkköryhmä tuhoaisi samanaikaisesti taukoa viettäneen vihollispartion. Joukkueenjohtajan käskystä rynnäkköryhmä kuitenkin avasi tulen heti paikallaan pysytelleeseen viholliseen ja tuhosi sen. Hetkeä myöhemmin asemia vaihtaessaan rynnäkköryhmä havaitsi myös lähestyvän kolmen hengen partion ja tuhosi sen nopealla tulenavauksella. Nyt matkaa jatkettiin pohjoisen kautta metsän läpi koukaten kohti seuraavaa risteysaluetta lännessä.

Risteysalueelle tuhottiin muutamia taistelijoita sekä yksi BRDM-2. Lyhyen ja ytimekkään tulitaistelun jälkeen Raskaan ryhmän kaksi hengissä selvinnyttä taistelijaa liitettiin osaksi rynnäkköryhmää, joka aloitti siirtymisen kohti Moddergatin kylää. Kylä otettiin hitaasti mutta varmasti harvoilta vihollisilta haltuun. Asutuskeskustaistelussa Raskaan ryhmän toinen selviytyjistä ylikersantti Sahuri menetti henkensä.

Image
Kersantti Kassu
User avatar
Pionjaer
Posts: 54
Joined: Mon, 2.6.2014, 18.09

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Pionjaer » Mon, 27.2.2017, 17.21

YTH 26.2.2017
Raskaan ryhmän taisteluraportti

ylik KuiK
stm Vultyr
ylik Sahuri
korpr Pionjaer

Raskas ryhmä rynnäköi matkan tukikohdasta jalkautumistasan läheisyyteen kevyesti Gazilla ja Uralilla. Kevyt ryhmä yritti hidastaa raskaasti alussa menoa, mutta sai viimein rynnäkkövaihteen Uaziinsa valittua.

Jalkaumistasalta otimme kevyet varusteet ja lähdimme etenemään ilman ajoneuvoja raskaaseen maastoon yhteistoiminnassa rynnäkköryhmän kanssa. Kärjen rynnäköidessä saimme havainnon kevyestä partiosta ja teknikaalista, jossa oli kiinni raskas ase. Raskas ryhmä tuhosi partion mallikelpoisesti yhteislaukauksilla. Etenimme seuraavaan tien kulmaan, josta havaitsimme edempänä tiellä vihollisen jalkaväkeä ja panssaroidun ajoneuvon. Kulmassa nautimme rynnäkköryhmän tarjoamasta väliaikaviihteestä. Raskas ryhmä jatkoi mallikelpoisuuttaan tuhoamalla panssaroidun ajoneuvon ensimmäisellä raketilla, jonka jälkeen raskas ryhmä aiheutti aukiolle vyöryvälle jalkaväelle raskaat tappiot.

Tilanteen rauhoittuessa lähdimme etenemään tietä pitkin kohti väijytysaluetta kevyin tulikosketuksin. Etenimme teiden risteyksen lähellä olevalle avoimelle kumpareelle, jolta käsin torjuimme kolmesta suunnasta ajoittain lähestyneitä vihollisia. Kumpareen puolustuksessa vihollinen ampui ilikiästi Kuikin ja Sahuri otti komennon. Jatkoimme yhteistoimintaa rynnäkköryhmän kanssa turvallistaen tietä länteen päin, raskas ryhmä tien vasemmalla puolella ja rynnäkköryhmä tien oikealla puolella. Tien vasemmalla puolella ollut vihollinen avasi tulen rynnäkköryhmää vastaan. Raskaalla ryhmällä oli pieni kumpare välissä ja Vultyr nousi kumpareen päälle tuhoamaan edessä ollutta vihollista, mutta kaatui itse.

Jatkoimme Sahurin kanssa kahdestaan etenemään viidakon puolella eteenpäin ja saavuimme aukean laitaan, josta näki kauemmas länteen. Havaitsimme ensin aukealla kolme jalkamiestä, ja sitten vasemmassa sivustassa kaksi lisää. Vihollisen kolmen hengen treeniryhmä otti lisäksi mäkivetoja. Tuhosimme lähimmät kaksi sivustasta, jonka jälkeen jäimme odottamaan treenaajia palaamaan alamäkeen. Välissä rynnäkköryhmä harjoitteli ampumista aukealle, josta ei näyttänyt tulevan mitään, joten autoimme läntisen vihollisen tuhoamisessa. Treeniryhmäkin pääsi paikalle ja raskas ryhmä ampui vihollisen kesken mäkiharjoitusten.

Raskas ryhmä eteni tien myötäisesti aukeaa pitkin, jossa jouduimme tulitaisteluun. Vihollispartio oli alamäessä kumpareen takana, osa onnistuttiin ampumaan ja viimeiset saivat Sahurin kranaatista. Tähän jälkeen etenimme seuraavaa risteystä kohti, mutta viiden hengen ryhmän tullessa kohti peräännyimme parempiin asemiin. Paremmista asemista tuhosimme vihollisen ryhmän.

Risteysalueella raskas ryhmä alistettiin rynnäkköryhmän vihreäksi partioksi. Vihreälle partiolle annettiin välittömästi vastuullisin tehtävä, koska raskas ryhmä onnistuu aina.
User avatar
Sahuri
Posts: 292
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.12

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sahuri » Mon, 27.2.2017, 19.22

YTH 26.2.2017
Raskaan ryhmän taisteluraportti / Sahurin vaihtoehtotodellisuus

ylik Kuik (KIA)
korpr Pionjaer
stm Vultyr (KIA)
ylik Sahuri (KIA)

Raskas ryhmä siirtyi jalkautumisalueelle GAZ:lla ja Uralilla jälkimmäisen laahatessa perässä niin, että komentokin ohitti sen.

Jalkautumisalueelta siirryttiin seuraavaan risteykseen, jossa havaittiin vihollisen partio teknikaalin ympärillä. Partio tuhottiin yhteisellä tulenavauksella. Ryhmä siirtyi edelleen tien eteläpuolella kohti väijytyspaikkaa, jolloin noin 200 m päässä suoralla havaittiin BRDM ja ryhmä vihollista. BRDM tuhottiin singolla ja jalkaväki tuhottiin keskipitkässä tulitaistelussa, sillä uutta vihollisen jalkaväkeä ilmestyi viidakon siimeksestä mukaan taisteluun.

Vihollisen tuhottuaan ryhmä jatkoi länteen rynnäkön liikkuessa eteläpuolellamme. Pian vihollista olikin parin miehen verran kyljessä etelässä, mutta maalit tuhottiin nopeasti ilmeisesti rynnäkön toimesta.

Väijytys markkerille päästyä vihollista oli lännessä ja etelässä. Raskas tuhosi viholliset, vaikkakin ryhmänjohtajana toiminut Kuik kaatui viidakosta tulleisiin luoteihin. Otin tässä vaiheessa ryhmän komennon.

Hetken huollon ja täydennysten jälkeen rynnäkkö ja raskas jatkoivat länteen joukkueenjohtajan käskystä, rynnäkkö pohjoispuolta ja raskas eteläpuolella tietä. Pian rynnäkkö joutui tulitaisteluun ja raskas käskettiin koukkaamaan etelöstä vihollisen kylkeen. Vultyr kaatui tässä vaiheessa kesken koukkausta (rynnäkön luoteihin?). Koukkauksen jälkeen tuhosin tiellä maanneen viimeisen vihollistaistelijan, rynnäkkö oli osunut muihin.

Jatkoimme kahdestaan Pionjaerin kanssa käskystä suoraan länteä kohti. Aukon laidalle päästyämme vihollisia oli aukiolla sekä etelässä että lounaassa. 3 partiota merkittiin kartalle ja yhden näistä tuhosimme. Hetken päästä rynnäkkö tuli myös viereemme. Jäimme odottamaan itään kadonnutta 3 miehen vihollispartiota. Rynnäkkö tuhosi lounaassa olleen partion ja raskas kiertopartion rynnäkön jälkiavustuksella. Jatkoimme tien pohjoispuolta kohti mäen 33 lähellä olevaa risteystä. Matkalla tuhottiin yksi 3 hengen partio ja yksi 5 hengen partio sekä muutama satunnainen taistelija. Haavoittumisia oli tähän mennessä kertynyt allekirjoittaneelle jo viitisen kappaletta.

Risteykseen päästyämme raskaan rippeet yhdistettiin rynnäkköön ja laitettiin kärkeen. Moddergatissa kirkon nurkalla tunsin jumalan käden, joka nosti minut makuulta vastustamattomasti ylös nimelläni varustetun luodin eteen.
ylik Sahuri
“The stone age came to an end not for lack of stones. And the oil age will come to an end not for lack of oil.”
User avatar
Kassu
Posts: 441
Joined: Tue, 24.11.2009, 23.36

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kassu » Sun, 5.3.2017, 13.34

Yhteistoimintaharjoitus 05.03.2017 klo 21.00
Saari: Tanoa
Tehtävä: yth 32 TFOR5

Karttakuva toiminta-alueesta:
Image

Kellonaika ja sää
5.3.2017, Klo 05.40. Pimeää, 30min kuluttua valoisampaa.

Yleistilanne
Tilanne Tanoalla on muuttunut entistä pahemmaksi. Tuntemattoman osapuolen sotavoimat ovat vallanneet laajoja alueita Tanoan saarilta. Kansainvälisiin Tanoa Force joukkoihin kuuluva osasto Kyllikki on päätetty evakuoida, mutta evakuointi on osoittautunut vaikeaksi järjestää. Osasto Kyllikin ainoa mahdollisuus selvitä hengissä on siirtyä käsketylle alueelle, josta evakuointi voidaan mahdollisesti järjestää ilmakuljetuksena.

Alueella liikkuu paljon tuntemattoman osapuolen joukkoja, jotka ovat osoittautuneet vihamielisiksi Tanoa Force osastoja vastaan. Alueella ei ole osasto Kyllikin lisäksi omia joukkoja.

Arvio vihollisen toiminnasta
Tuntemattoman osapuolen sotavoimat vaikuttavat haluavan tuhota Tanoa Force osastot ja niitä tukevat joukot. Tanoan saarien alueella on havaittu runsaasti vihamielistä jalkaväkeä, maastoajoneuvoja sekä panssaroituja ajoneuvoja.

Joukkueen tehtävä
Siirtykää veneillä toistaiseksi turvalliseksi ilmoitetulle rantautumispaikalle. Osasto Kyllikin tehtävä on siirtyä evakuointipaikalle ja lamauttaa paikan välittömästä läheisyydestä vihamieliset joukot evakuoinnin mahdollistamiseksi.

Kun evakuointipaikka on vallattu, kutsukaa ilmakuljetus radiokomennolla (0-0-1).

Kalusto
Nykyisessa sijainnissanne olevat osaston ajoneuvot jätetään jälkeen. Rannassa ovat osasto Kyllikkiä varten toimitetut veneet.
Kersantti Kassu
sami
Posts: 1711
Joined: Sun, 21.3.2004, 18.57
Location: Finland

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by sami » Sun, 5.3.2017, 22.54

YTH 5.3.2017 (Ei TFOR-kamppis)

Pelattiin ex-tempore-tehtävä, jossa tarkoituksena oli puolustaa lentokenttää.

Lyhyen välppäämisen jälkeen siirryttiin lentokentälle. Raskas majoittui kentästä etelään oleville hangaareille, kevyt valtasi lennonjohtotornin ja rynnäkkö varmisti polttoaineen jakelun kentän pohjoispuolella.

Sitten taisteltiin n. 6.5 tuntia, jonka aikana kentälle iski vihollisen ilmavoimat, panssaroidut hyökkäysvoimat sekä hampaisiin asti aseistetut laskuvarjojoukot unohtamatta tykistökeskityksiä. Melkein kaikki saatiin tuhottua, ja tehtävä saatiin päätökseen, kun joukkueen koukkaus lentokentän eteläpuolelta vihollisen viimeisiin kentän alueella oleviin panssarijoukkoihin oli luonnollisen voitokas.
--
Sami
Gloria victis
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3805
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Mon, 6.3.2017, 19.05

YTH 5.3.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti

yliv Broileri - rj
alik Haba - rvj
korpr CZ - kk
korpr Ukka - pst
korpr Mika - tstplj

Joukkue siirtyi lyhyellä moottorimarssilla puolustettavalle lentokentälle, ja Kevyt ryhmä otti haltuunsa lennonjohtotornin alueen kentän keskellä sijaitsevien terminaalirakennusten yhteydessä kiitoradan länsipuolella. Rynnäkkö oli asemassa heti luoteispuolellamme ja Raskas ja Komento hangaareilla muutama sata metriä etelään.

Vihollisen vahvistettu moottorisoitu osasto yritti vallata lentokenttää maataistelukoneiden, rynnäkköhelikopterin ja heittimistön tuella edeten alkuun idästä mutta myöhemmin myös lounaasta ja luoteesta. Joukkue oli jatkuvasti tulikosketuksessa, mutta Kevyen ryhmän toiminta rajoittui etupäässä tilanteen tarkkailuun ja havaintojen ilmoittamiseen, sillä Rynnäkköryhmä suojasi tehokkaasti kylkeämme pohjoisessa ja selustaamme lännessä ja Raskas ryhmä ja joukkueen tarkka-ampuja tuhosivat idässä kiitoradalla ja sen takana havaitut maalit ennen kuin ne pääsivät Kevyen ryhmän aseiden vaikutusetäisyydelle. Tuhosimme kuitenkin satunnaisia vihollistaistelijoita ja osallistuimme lännestä lähelle päässeen BTR:n tuhoamiseen.

Kun ensimmäinen hyökkäysyritys oli torjuttu, jäimme asemaan ja odotimme illan pimenemistä. Varustus oli osin puutteellinen ja ryhmän toinen UAZ oli tuhottu, mutta jäljelle jääneessä autossa oli onneksi valonvahvistimet koko ryhmälle. Vihollinen aloitti uuden hyökkäyksen, ja tällä kertaa se teki myös maahanlaskun kiitoradan itäpuolelle.

Joukkueenjohtaja käski vetäytymisen eteläisille hangaareille. Pääsimme irtautumaan helposti, mutta kokoontumispistettä uhkasi lähelle päässyt BTR. Ammuimme sitä kohti sinkoja, kuten ilmeisesti muutkin ryhmät, ja se saatiin tuhottua. Vetäytymistä jatkettiin rantaan lentokentän eteläpuolelle.

Joukkueen tarkka-ampuja oli jäänyt lentokentälle terminaalirakennusten luo eikä päässyt irtautumaan vihollisen BTR:ien ja jalkaväen takia. Joukkue valmistautui vastahyökkäykseen Kevyt ryhmä kärkenään. Tehtävä kuitenkin päätettiin ennen kuin vastahyökkäys ehti kunnolla alkaa, sillä suuria tappioita kärsinyt vihollinen lähti vetäytymään kentältä.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
HaBa
Posts: 1313
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Thu, 9.3.2017, 22.42

YTH 12.3.2017 klo 21:00 Kalustoa ei jätetä

Image

Tilanne

Osasto joutui perääntymään läheisestä Slivovitsan kaupungista kiireessä, kun osaston kärki joutui väijytykseen sähkölaitoksen liepeillä. Kaikki kalusto jäi valitettavast niille sijoilleen. Hetken peräännyttyään osasto kokosi johtajansa käskystä rivinsä ja suunnittelee vastaiskua. Vihollinen lienee kuitenkin seurannut osastoa.

Lähistöllä on myös erittäin mielenkiintoinen linna, jossa on huhujen mukaan hylättyä vihollisen kalustoa. Vihollisen vankasti miehittämät Molotovin ja Gagarinin kylät sijaitsevat myös alueella. Lisäksi vihollista on epäilemättä Slivovitsan satamaa turvaamassa. Gagariniin ja Molotoviin hyökkääminen on ylijohdossa arvioitu liian riskialttiiksi, joten tätä tulee välttää.

Omat joukot ovat etenemässä alueelle etelästä ja olisikin viisasta hankkiutua omien seuraan. Tämä voisi onnistua sataman kautta, koska vihollisella täytyy olla jotain ylimenokalustoa siellä eteläisen etulinjansa huoltoa varten.


Tehtävä

1. Tarkastakaa linnalla mahdollisesti oleva hylätty viholliskalusto, ja hyödyntäkää sitä, jos tarpeen. Aloituksessa ei ole laatikoita tai ajoneuvoja!
2. Hankkikaa takaisin kaikki oma kalusto, joka jäi sähkölaitoksen liepeille.
3. Viekää kalusto satamasta etelään joen yli. Ylimenokaluston joudutte valtaamaan viholliselta.

Tehtävien suoritusjärjestyksellä ei varsinaisesti ole merkitystä, mutta toki kalusto on vallattava ennen sen ylivientiä.

Omat joukot

YTH2017-varustus viimeisimmässä päivitysversiossaan (ver 11.3.2017 beta). Ajoneuvot ja molemmat raskaat aseet ovat kuitenkin jääneet sähkölaitoksen liepeille...

Vihollinen

Paikallisia kapinallisia, jotka väijyttivät kolonnanne ja ajoivat teidät metsään. Kevyehkö varustus.

Venäläinen vartio-osasto, jonka kokoonpanosta ei ole tarkkoja tietoja. Määrällisesti tuskin merkittävä.

Venäläiset hallinnoivat tieuria.

Venäläisiä joukkoja Molotovissa sekä Gagarinissa.


Aika ja sää

Iltapäivä. Mahdollisesti tuulista ja epävakaista.

HUOM! CUP TERRAINS VAADITAAN
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3805
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Mon, 13.3.2017, 1.33

YTH 12.3.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti

yliv Broileri - rj
alik Haba - rvj
korpr CZ - kk
korpr Mika - tstplj

Joukkueen tehtävänä oli palata vihollisen miehittämään Slivovitsan kaupunkiin ja viedä vihollisen anastama kalusto joen eteläpuolelle. Suunnitelmana oli, että ennen kaupunkiin hyökkäämistä Rynnäkköryhmä ja Raskas ryhmä valtaisivat keskiaikaisen linnan ja ottaisivat käyttöönsä vihollisen kalustoa sillä välin kun Kevyt ryhmä etenisi länteen kaupungista pohjoiseen vievän tien varteen ja varmistaisi alueen pohjoista puolta ennen tien miinoittamista.

Joukkue oli huonosti aseistettu, ja alkuun varustusta tasattiin niin, että joukkueen kahdesta kertasingosta toinen annettiin Kevyelle ryhmälle. Sen otti alik Haba. Kevyen ryhmän mukana aiemmin usein kulkenut joukkueen varajohtaja ja lääkintämies vänr Sami jäi pääjoukon mukaan, sillä Kevyellä oli oma taistelupelastaja, korpr Mika, ja ryhmä kulkisi taas muusta joukkueesta vähän erillään siinä missä pääjoukko oli pääsemässä nopeasti kontaktiin ja saattaisi tarvita nopeammin kenttälääkintää.

Joukkue lähestyi linnaa pohjoisesta avojonossa. Kaakossa havaittiin tietä pitkin kulkenut vihollispartio, mutta se onnistuttiin välttämään. Heti linnan luona Rynnäkkö ja Raskas pääsivät tulikosketukseen. Kevyt jatkoi alkuperäisen suunnitelman mukaisesti länteen.

Pääjoukko oli kosketuksessa kahteen suuntaan, ja jäimme aukean laitaan läheiselle kukkulalle tarkkailemaan tilannetta, varmistamaan joukkueen pohjoista selustaa ja odottamaan, tarvittaisiinko meitä avuksi. Tilanne vaikutti olevan joukkueella kuitenkin hallinnassa, ja jatkoimme pian matkaa lounaaseen metsiä pitkin.

Kun saavuimme kaupunkiin pohjoisesta vievälle tielle, havaitsimme risteyksessä panssaroidun pyöräajoneuvon. Sitä ei pystytty tunnistamaan tarkasti emmekä halunneet lähestyä sitä yhden kertasingon kanssa, joten ilmoitimme havainnon joukkueelle ja lähdimme kiertämään ajoneuvoa pohjoisen kautta. Teimme pitkän koukkauksen risteyksen länsipuolelle ja pystyimme toteamaan, että kyseessä oli BTR, jossa oli mahdollisesti konetykki.

Tällä välin muu joukkue oli saanut linnan haltuunsa, ja Raskas ryhmä oli saanut käyttöönsä BMD:n tai BMP:n. Ryhmä lähti joukkueenjohtajan käskyn mukaisesti tuhoamaan havaitsemaamme BTR:ää lähestyen sitä koillisesta. Kevyt ryhmä jatkoi etelään tien länsipuolella ja haki näkymää kaupunkiin ja kohteelle. Rynnäkkö ja Komento lähtivät linnalta etelään tien itäpuolen metsiä pitkin.

Tiedustelimme laaksoa, jota myöten tie kaupunkiin kulki, kun pohjoisesta kuului räjähdys ja kovaa pauketta. Epätietoisuutta jatkui jonkin aikaa, mutta lopulta alkoi vaikuttaa, että Raskas ryhmä oli tuhottu ja BTR oli yhä elossa.

Näimme kaupungin pohjoispuoleisella alueella ja kohteen luona kaksi täysikokoista vihollisryhmää ja kaksi partiota. Kohteella, joka oli sähkölaitos, nähtiin joukkueemme kalustoa. Jatkoimme lähemmäs kohteen luoteispuolelle, ja Rynnäkköryhmä eteni kohteen pohjoispuoleiselle metsäiselle kukkulalle.

Joukkueen suunnitelmana oli yhdenaikainen hyökkäys siten, että Kevyt ryhmä etenisi kohteelle lännestä ja Rynnäkkö tukisi pohjoisesta ennen omaa etenemistään. Kaikki pohjoisessa havaitut vihollispartiot olivat yhä hengissä samoin kuin Raskaan ryhmän ilmeisesti tuhonnut BTR. Lisäksi kaupungin koillispuolella oli havaittu vihollisen jalkaväkeä, ja kylän koillis-lounaissuunnassa halkaisevaa tietä vaikutti partioivan jokin ajoneuvo. Oli syytä epäillä, että hyökkäyksestä ei tulisi helppo.

Rynnäkkö ei löytänyt tyydyttävää tuliylläkköpaikkaa, ja Kevyt lähestyi kohdetta. Pääsimme nopeasti tulikosketukseen ja tuhosimme ensimmäisen vihollispartion. Haba ja Mika pääsivät kohdetta suojaavalle muurille, ja seurasimme CZ:n kanssa. Rynnäkkö oli liittynyt taisteluun ja pääsi pian kohteelle.

Kohde saatiin pian haltuun, ja Kevyt jäi puolustusasemaan. Ympäristössä partioinut vihollisen jalkaväki oli tällä välin surmannut joukkueenjohtajan ltn Raunhoferin. Vänr Sami otti komennon ja käski siirtää joukkueen ajoneuvot kohteen keskelle muurien suojaan. Vihollistaistelijoita ilmestyi pohjoisesta, idästä ja lännestä, mutta asema pidettiin.

Vaikka vihollinen alueella oli tilapäisesti lyöty, tilanne oli uhkaava. Vänr Samin päätöksellä joukkue teki ripeän siirtymisen joen rantaan lännen kautta koukaten. Mukaan saatiin kaikki ajoneuvot ja raskas kalusto pois lukien Kevyen ryhmän kaksi UAZia ja Komentoryhmän GAZ.

Jokea ei voinut ylittää ilman siihen soveltuvaa kalustoa. Ylimenokalustoa oli tiettävästi satamassa samassa kaupungissa, josta oli juuri irtauduttu. Toinen vaihtoehto olisi koukkaus kaukaa lännestä seuraavan kaupungin kautta. Koukkaukseen menisi kuitenkin paljon aikaa, ja maasto joen toisella puolella oli vaikeakulkuista. Niin ollen joukkueenjohtaja päätyi hyökkäämään satamaan.

Vihollisen vastarinta oli hajanaista, ja satama saatiin nopeasti haltuun. Sieltä evakuoitiin kolme venäläistä PTS-M-amfibioajoneuvoa, joiden avulla oma kalusto kuljetettiin joen yli – joskin lavalla epätasapainossa ollut kuorma-auto kaatui rantaveteen. Kevyt ryhmä piti perää, ja ammuin korpr CZ:n kanssa pohjoisesta ilmestyneitä vihollistaistelijoita, jotka yrittivät epätoivoisesti estää vesistönylityksen. Lopulta uin CZ:n kanssa joen yli ja liityimme muuhun joukkueeseen. Tehtävä oli suoritettu, ja taakse olivat jääneet vain Kevyen ryhmän UAZit ja Komentoryhmän GAZ.

---

Koska Kevyen ryhmän UAZien jättäminen viholliselle harmitti, odotin pari tuntia illan pimenemistä ja palasin sitten yksin joen pohjoispuolelle. Pääsin rauhassa sähkölaitokselle asti, mutta sen eteläkulmassa oli vihollisen ilmeisesti Rynnäkköryhmän miinaan ajanut T-72, jonka moottori oli yhä käynnissä. Etenin sähkölaitoksen pohjoispuolista muuria pitkin ja pääsin Kevyen ryhmän toiselle UAZIlle, josta hain kertasinkoja.

Pohjoisessa näkyi vihollisen jalkaväkipartio. Partio oli menossa kauemmas, mutta koska tarvitsin kohteella työrauhaa, otin UAZista aseeseeni äänenvaimentimen ja aliäänipatruunoita sekä viereisestä Komentoryhmän GAZista lämpötähystimen ja lähdin partion perään. Väijytin ja tuhosin viisimiehisen partion noin kilometrin päässä pohjoisessa, kun se oli palaamassa takaisin sähkölaitoksen suuntaan. Riski oli pieni, koska vihollistaistelijoilla ei ollut valonvahvistimia. Neljällä taistelijalla viidestä oli PKM, mutta vihollinen ei ehtinyt avata tulta.

Palasin etelään ja koukkasin sähkölaitoksen pohjoispuoleiselle vuorelle, mitä kautta Rynnäkkö oli päivällä hyökännyt ja jonne joukkueenjohtaja oli kaatunut. Vuorella metsässä kohtasin lähietäisyydellä kolmemiehisen vihollispartion. Tilanne oli täpärä, mutta sain hengiltä kaksi taistelijaa ja kolmas lähti pakoon.

Vuorelta avautui näkymä sähkölaitokselle ja kaupunkiin. Jalkaväkeä ei näkynyt, mutta kaakossa kuului panssariajoneuvo ja sähkölaitoksen itäpuolelle oli pysähtynyt tai lamautettu toinenkin T-72, jonka moottori oli käynnissä. Palasin sähkölaitoksen pohjoispuolelle. Tuhosin toisen T-72:n kertasingolla ja toisen räjähteillä ja singolla. Kohtasin vielä jalkautuneen vaunumiehen, joka ehti haavoittaa minua lievästi.

Tämän jälkeen kätkin Kevyen ryhmän UAZit metsään luoteeseen kukkulan 115 länsipuolelle. Komentoryhmän GAZin toin joen eteläpuolelle. Viholliselle ei täten jäänyt yhtään vallattua kalustoa.

Image

Image

Image

Image
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Raunhofer
Personnel
Posts: 1509
Joined: Thu, 24.7.2008, 15.12
Location: Oulu
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Raunhofer » Mon, 13.3.2017, 17.47

YTH 12.3.2017
KomR operaatiokatsaus

Tehtävässä "Kalustoa ei jätetä" by HaBa, LDD Kyllikin tehtävänä oli vallata vihollisen kaappaama kalusto takaisin, viedä se joen ylitse sekä käydä tarkistamassa läheisen linnoituksen viholliskalusto.

Osastolla ei ollut käytettävissä mitään kalustoa siirtymisiin jonka lisäksi etäisyydet olivat suuria. Tämä aiheutti operaation suunnitteluun vaikeita aikataulullisia paineita. Käytännössä meidän oli suoritettava tehtäviä rinnakkain, lähettämällä kevyt välittömästi koukkaamaan kohti anastettua kalustoa, samalla kun rynnäkkö ja raskas valtasivat linnoitusta. Linnoituksen valtaamisen jälkeen rynnäkön ja raskaan tuli jatkaa suorinta reittiä anastetulle kalustolle.

Kevyt pääsi omiin asemiinsa suhteellisen sulavasti, mutta rynnäkön ja raskaan linnanvaltaus oli odotettua työläämpää useiden jalkapartioiden sekä vaikean maaston takia. Vihollisen yksittäiset partiot onnistuivat pitkin tehtävää hidastamaan osaston kulkua.

Linnan valtauksen jälkeen myös raskas irroitettiin pääjoukosta, operoimaan BMD-1 miehistönkuljetusvaunua. Tarkoitus oli, että raskas olisi koukannut kevyen tiedusteleman BTR:n kylkeen, tuhoten BTR:n mutta valitettavasti vihollisen taistelutaito oli tällä kertaa kovempaa ja raskas menehtyi BTR:n raskaaseen tulitukseen. Operaation suoritus hidastui jälleen kun menetimme valtin jolla olisi voinut pohjoisesta käsin pyyhkiä vihollisen jalkapartioita anastetun kaluston luota.

Pääjoukko (rynnäkkö ja komento) siirtyivät suorinta reittiä anastetulle kalustolle, mutta väliin eksyneet vihollispartiot hidastivat etenemistä. Lopulta varsinaisen kohteen luona, määräsin taistelusuunnitelmaksi hyökätä sekä rynnäkön että kevyen voimin voimalaitokselle siten että voisimme vaikuttaa määrällisesti ylivoimaiseen viholliseen päinvastaisista ilmansuunnista. Tämä ajatus toimi yllättävän hyvin ja molemmat ryhmät pääsivät sähkölaitokselle (anastetulle kalustolle) pienin vaivoin. Sellainen kupru suunnitelmassa kuitenkin oli, että vihollinen ampui allekirjoittaneen, päästyään jollain tapaa huomaamatta komennon ja rynnäkön väliin.

Operaatio kuitenkin suoritettiin onnistuneesti loppuun josta kiitos kevyelle ja rynnäkölle.
Lisäksi haluaisin erityisesti kiittää rynnäkköä johtanutta Artoa erinomaisesta toiminnasta linnanvaltauksen pinteessä sekä Broileria periksiantamattomasta YTH:n loppuun suorittamisesta (lue raportti yltä).

Kalustoa ei jätetty.
Luutnantti Raunhofer
Reserved Detachment CO
Post Reply