YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
Kuokkanen
Posts: 1166
Joined: Mon, 26.5.2003, 23.03
Location: Jyväskylä

su 25.10.2020 YTH

Post by Kuokkanen » Sat, 24.10.2020, 17.13

Image
Image
Image
Viikossa on 336 puolituntista – niistä on syytä käyttää ainakin kolme kuntoiluun.
User avatar
Vultyr
Posts: 171
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Sun, 25.10.2020, 22.22

YTH 25.10.2020 5G Network from russia - Kotkan raportti

alik Vultyr (KIA)
korpr Hammer (KIA)
korpr Hesari (KIA)
korpr Altrix (KIA)
korpr Mika (KIA)

Joukkueen tehtävänä oli tuhota venäläisten salassa rakentamat ilmatorjunta-aseet Tanoalta. Kotka toimi Nyrkin kanssa iskuosastona Solmun varmistaessa selustaa mahdollisten vahvistusten varalta. Matkalla kohteelle kuitenkin saimme jo äänihavaintoja ajoneuvoista joten varauduimme pahimpaan että vahvistukset olisivat jo kohteella.

Kohdetta lähestyessämme huomasimme raskaita puolustusasemia rakennustyömaalla valitsemassamme murtokohdassa mutta päätimme kuitenkin puskea läpi. Kaikki bunkkerit tuhottiin tehokkaasti sekä korpr Altrix tappoi selustaamme hiipineet neljä vihollistaistelijaa tarkalla konekivääritulella. Saavutettuamme kohteen rajan jouduimme välittömästi kontaktiin. Jonkin verran saimme vihollista tuhottua kohteelta kunnes kylkeemme hiippaili kaksi selkeästi hyvin koulutettua upseeria ja teloitti allekirjoittaneen, korpr Hammerin sekä korpr Hesarin pistooleilla.

Hetken lamaantumisen jälkeen henkiinjääneet korpr Altrix sekä korpr Mika lähtivät siirtymään kohti Nyrkin asemia kuitenkin joutuen yllätetyksi, molemmat kaatuivat konekivääri tuleen Nyrkin ja Kotkan väliin.
alik Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
HaBa
Posts: 1311
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 26.10.2020, 13.43

YTH 25.10.2020 - 5G Network from Russia - Tanoa - Joukkueenjohdon sekä Nyrkin raportointia

Ylik HaBa - JJ (vs.)
korpr Ottomaani (liitettiin kesken tehtävän)

Eräiden sattumien jälkeen allekirjoittanutta pyydettiin hätäratkaisuna johtamaan joukkue tähän tärkeään Neuvostovastaiseen tehtävään. Joukkueelle annettu tehtävä oli selkeä, vihollisen kierot toimenpiteet oli estettävä ja ilmatorjuntauhka alueelta lamautettava.

Joukkueen taisteluajatus oli suoraviivainen. Solmu estää liikenteen läheisestä satamasta kohdealueella ja muut ryhmät iskevät kohteille järjestyksessä Beta - Alfa.

Olin valinnut joukkueelle murtokohdan pohjoisesta. Näkemykseni mukaan alueelle oli vaikeahkoa tunkeutua, koska kohde sijaitsi suojaisella kukkulla.

Ensimmäiset havainnot kielivätkin kahdesta kk-pesäkkeestä murtokohdan molemmin puolin. Käskin Kotkan ja Nyrkin lamauttamanaan pesäkkeet ja ottamaan tuliasemat haltuun. Pesäkkeet lamautettiin, mutta seuranneessa tulitaistelussa Nyrkki menetti 2 taistelijaa, Kotkan tuhoutuessa viimeiseen mieheen.

Jo hieman tätä aiemmin olin käskenyt suojaryhmästä (Solmu) partion tiedustelemaan kohdetta Alfa. Kotkan tuhoutuminen pakotti käytännnössä irroittamaan loputkin Solmusta taistelua tukemaan.

Solmu saapuikin paikalle ripeästi ja uusi lähestymissuunta otettiin lännestä, Solmun johtaessa hyökkäystä. Nyrkki seurasi korpr Ukan johtamana ja levittäytyi rintamassa pohjoispuolelle. Myös lännen etenemisreitti oli vaikea ja vihollisen pieni vastaisku Nyrkin mäkeen aiheutti taas tappioita. Tällä kertaa selvisin vain hyvän tuurin tai hyvien refleksien ansiosta, kun vihollinen kirjaimellisesti tuli syliin. Nyrkistä selvisi vain korpr Ottomaani, jonka liitin omaan partiooni.

Tällä välin Solmun taistelu edistyi kohtuullisesti ja he pääsivätkin pureutumaan murtokohta 2:n (länsiportti) maastoon. Hyökkäystä jatkettiin komennon koukatessa etelästä ja Solmun hyökätessä murtokohdasta sisään. Hyökkäystä hidastivat satunnaiset tykistökeskitykset, mutta Solmu ja korpr Ottomaani tuhosivat singoin ainakin kolme täyttä joukkojenkuljetuskuorma-autoa.

Solmu jatkoi etenemistään alueella ja RJ:n kaaduttua johdon Solmussa ottanut vänr Sami vei ryhmänsä läpi alueen tuhoten lopun vastarinnan.

Komentopartio kävi vielä hakemassa jalkautuspisteelle jäänyttä AMV:tä, jotta saisimme sen tulitukeen 2. kohteelle, mutta ruotsalaiset olivat ilmeisesti myyneet AMV:hen vääränlaista polttoainetta ja lähes välittömästi moottorin käynnistämisen jälkeen AMV:n polttoainesäiliö puhkesi paineesta, jonka jälkivaikutus aiheutti vammoja sekä minulle että Ottomaanille. Tästä harmistuneena toimme matkassamme vain panssaroidun auton.

Taisteluväsymyksen ja osin tappioidenkin johdosta päätimme tehtävän 1. kohteen valtaukseen.

Image

Epa Raportoi Nyrkin osalta

YTH 25.10.2020 - 5G Network from Russia - Tanoa - Nyrkin raportti

Epa (rj) KIA
Arto (vara-rj) KIA
Ukka (räjähteet) KIA
Broiler (jääkäri) KIA
Otto (lämäri)

Nyrkki siirtyi muun osaston mukana kohdealueelle ja sai tehtäväksi vallata itäisen kohteen koilliskulmalle olleen kukkulanhuipun josta saisimme silmät itse alueelle. Lähestyessämme aluetta saimme äänihavainnon mahdollisesta rynnäkkövaunusta kohdealueella. Kotka sai tehtäväksi tuhota mahdollisen vaunun ja me lähdimme etenemään omalle kohteelle.

Kohdealueella havaitsimme kk-pesäkkeen joka avasi tulen partiotamme kohti. KK saatiin kuitenkin nopeasti vaimennettua sekä myös yksittäisen vihollistaistelijat jotka suojasivat valitsemaamme murtokohtaan.

Kukkulanlaella haimme suojaa kivikosta mutta ajauduimme välittömästi kiivaaseen tulitaisteluun kohdealueella olevan jalkaväen kanssa. Rakenteilla olleiden rakennusten sokkeloissa näytti olevan huomattavasti yksittäisiä taistelijoita jotka saivat kohdistettua tulta asemiimme.

Lyhyen tulitaistelun jälkeen ajauduin kiivaaseen laukaustenvaihtoon yksittäisen taistelijan kanssa joka piilotteli betonimuurin takana. Osumatarkkuuteni ei kuitenkaan riittänyt ja sitten silmissä sumeni ilmeisesti päähän osuneesta laukauksesta...
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Kuokkanen
Posts: 1166
Joined: Mon, 26.5.2003, 23.03
Location: Jyväskylä

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kuokkanen » Thu, 29.10.2020, 14.50

Image
Image
Image
Viikossa on 336 puolituntista – niistä on syytä käyttää ainakin kolme kuntoiluun.
User avatar
HaBa
Posts: 1311
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 2.11.2020, 11.59

1.11.2020 YTH Stand down and stand by - Nyrkin raportti

ylik HaBa - kaatui
alik Epa - kaatui
alik Arto
korpr Ukka
Yliv Blake - haavoittui ja katosi
korpr Ottomaani - katosi (teknisiä ongelmia)

Nyrkin varustukseen lisättiin tehtävää varten yliv Blake sekä AMV.

Liikuimme joukkueen kärjessä kohti eteläistä merenrantaa tavoitteenamme edetä rantaa myötäillen kohteelle. Matka meni kommelluksitta, kunnes hieman ennen itsellemme suunnittelemaamme jalkautumispistettä sain AMV:n tähtäimellä havainnon vihollisen tuliasemista n. kilometrin etäisyydellä.

Lähetin Epan partion kohti tavoitetta jalkasin ja jäimme AMV:llä suojaamaan joukkueen asemiinajoa. Pian ensimmäiset laukaukset ammuttiinkin ja pääsimme mukaan karkeloihin. AMV-tuhosi muutamia vihollistaistelijoita ja otti vielä yhteen vihollisen veneiden kanssa.

Veneet olivat lujasti aseistettuja ja aiheuttivatkin pian läjän haavoittuneita kärkipartiolle. Koska oma lääkintämies oli taistelun alkaessa hakemassa pirtutäydennystä Norjasta, niin jouduimme tyytymään Kotkan lämäriin, jonka saimme noutaa lainaksi. Kiire kannatti, kaikki haavoittuneet saatiin vakautettua. Kiitokset Sakinzille lainasta ja Mikalle toiminnasta.

Tällä välin keksin toki jatkaa etenemistä siten, että Arto suojasi tiedustelureissuani AMV:llä. Loistava idea!

Huutelin vielä radioon Artolle, että jos minua ammutaan, niin heitän maihin ja sinä ammut sillä raskaalla kk:lla syyllistä. Hetken päästä silmissä pimeni...

Image

Korpr Ukka jatkaa:

"Totesimme HaBan kaatuneeksi Nyrkki B -pisteen läheisyydessä. Epa otti ryhmän johdon ja määräsi Arton suojaamaan AMV:llä muun ryhmän etenemistä satama-alueelle. Sataman tornista vihollinen pysäytti ryhmän etenemisen ampumalla Epaa ja Blakea. Blake saatiin paikattua ja AMV:hen lepäämään, mutta Epa oli menetetty tapaus. JJ käski Nyrkin rippeitä siirtymään Kotkan asemiin ja liittymään siellä Kotkaan. Blake saatiin toistamiseen taistelukuntoiseksi, mutta ilmeisesti tämä oli liikaa taistelijalle, joka Ottomaanin kera ryntäsi kuolemaa halveksuen kohti vihollisen linjoja. Tästä eteenpäin Arto ja Ukka toimivat Kotka-ryhmässä operoiden AMV:tä."

Image
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
Post Reply