Lippujuhlanpäivän katselmus 2017 4.6.2017 klo 21

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

Post Reply
User avatar
HaBa
Posts: 1313
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Lippujuhlanpäivän katselmus 2017 4.6.2017 klo 21

Post by HaBa » Sat, 3.6.2017, 16.05

Lippujuhlanpäivä 2017

Perinteinen katselmus klo 21

Tämän jälkeen suoritetaan pienimuotoinen sotatoimi.

Image

Tilanne:

LDDK on pitämässä lippujuhlanpäivän katselmusta USS Khe Sanhilla. Katselmuksen jälkeen joukot lähtevät suoraan rintamalle.

Tehtävä:

Poistakaa vihollisen käytöstä Strelkan kentällä oleva uuden hävittälentokoneen prototyyppi. Kaiken muunkin kaluston hävittäminen on kannaltamme edullista.

Omat joukot:

YTH-osasto. Kuljetuskalusto on poikkeavaa.

1x Mi-8 -helikopteri (aseistettu)
veneitä.

laatikoissa kevyen tarvikkeita, veneissä loput.

Vihollinen:

Venäläiset joukot. Sekalaista kalustoa. Kenttä on hyvin suojattu myös ilmatorjunta-asein.

Aika ja sää:

Erittäin varhainen aamu. Epävakaista ja tuulista.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
sami
Posts: 1711
Joined: Sun, 21.3.2004, 18.57
Location: Finland

Re: Lippujuhlanpäivän katselmus 2017 4.6.2017 klo 21

Post by sami » Sun, 4.6.2017, 23.30

Osasto hyökkäsi vihollisen lentokentälle ja tuhosi hävittäjälentokoneen prototyypin. Tämän lisäksi tuhottiin kalustoa ainakin: Kolme kevyttä panssarivaunua, kaksi taisteluhelikopteria, kaksi rynnäkköhävittäjää, pitkän matkan pommikone sekä UAZ. Lisäksi osasto aiheutti vihollisen jalkaväelle merkittävät tappiot.
--
Sami
Gloria victis
User avatar
Scottz
Posts: 245
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: Lippujuhlanpäivän katselmus 2017 4.6.2017 klo 21

Post by Scottz » Sun, 4.6.2017, 23.36

YTH 4.6.2017

Raskaan ryhmän raportti allekirjoittaneen kuolemaan saakka

✝ kers Scottz – Ryhmänjohtaja
ylik KuiK – Ryhmän varajohtaja / Pioneeripartion johtaja
korpr Pionjaer – Pioneeripartio
yliv Blake – Sinkopartio
korpr Vultyr – Sinkopartion johtaja

Varhain aamulla suoritimme USS Khe Sanhilla lipunnoston ja pienimuotoisen lippujuhlapäivän paraatin, jonka aikana osaston jäsenistöä ylennettiin ja palkittiin ansioidensa mukaisesti. Juhlallisuuksien jälkeen osasto siirtyi aseistetulla maihinnousuveneellä Utesin saaren koillisreunalla olevaan poukamaan ja valmistautui tuhoamistehtävään lentokentälle. Varsin pian maihinnousun jälkeen avattiin raskasta ryhmää kohti tuli lentokentältä ja ryhmä haki hetken sopivaa asemaa vaikuttaa viholliseen. Ilmeisesti huomattuaan maihinnousun, lähetti vihollinen yhden motorisoidun jalkaväkiryhmän lähestymään osastoa kaakosta päin, jolloin sinkopartio oma-aloitteisesti alkoi asemoida sinkojaan lähestyvää miehistönkuljetusvaunua kohti. Ryhmänjohtaja avasi tulen vaunusta jalkautuvaa vihollisryhmää kohti sinkojen edelleen hakiessa hyvää ampumakulmaa ja vain hiukan ennen tuhoavaa laukausta vaununsa eteen itsensä lihamuuriksi asemoinut vihollisen jalkaväki ampui tarkasti kuolettavan osuman raskaan ryhmän johtajan silmien väliin.
SFC Scottz - 2ND SQD SL
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3805
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: Lippujuhlanpäivän katselmus 2017 4.6.2017 klo 21

Post by Broileri » Mon, 5.6.2017, 2.08

Katselmus 4.6.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti

yliv Broileri - rj
kers Haba - rvj
korpr Ukka - pst
korpr Mika - tstplj

Lippujuhlapäivän katselmuksen jälkeen joukkueen tehtävänä oli hyökätä Strelkan lentokentälle ja tuhota uuden hävittäjän prototyyppi.

Joukkue teki maihinnousun lentokentän itäpuolelle, ja kontaktiin päästiin heti. Kevyt ryhmä eteni muodon keskellä näköetäisyydelle lentokentästä. Rynnäkkö oli pohjoisessa oikealla sivustalla. Raskas tuli Kevyen viereen ja siirtyi sitten käskyn mukaisesti kauemmas kaakkoon joukkueen ryhmityksen vasempaan laitaan.

Kevyt torjui lähelle pyrkineitä vihollistaistelijoita. Rynnäkkö sai käskyn edetä länteen kukkulalle 56 ja Kevyt kukkulalle 38 kaksisataa metriä sen itäpuolella. Suojasimme Rynnäkön etenemistä länteen ja siirryimme sitten tavoitteeseemme. Etelään lentokentään suuntaan vasempaan sivustaamme jäi naamioverkoin suojattuja linnoitteita, mutta Raskas sai pian käskyn vallata ne ja pystyimme keskittymään lentokentän tarkkailuun.

Lentokentällä havaittiin jalkaväkiasemien lisäksi useita rynnäkköpanssariajoneuvoja ja lentolaitteita. Raskas pääsi kiitoradan itälaitaan ja jatkoi etenemistä länteen kiitoradan eteläpuolta. Edetessään Raskas tuhosi useita vihollisen rynnäkköpanssarivaunuja. Myös länsipuolellamme ollut Rynnäkkö yritti edetä, mutta se lyötiin takaisin. Kevyt ei voinut vaikuttaa havaittuihin rynnäkköpanssarivaunuihin asemastaan kertasingoille liian pitkän kantaman takia, ja pitkän aikaa vain tähystimme ja ammuimme varmimpia jalkaväkimaaleja lentokentän suunnassa.

Saimme joukkueenjohtajalta käskyn lähteä kiitoradan itäpuolelle ja liittyä Raskaan perään, mutta ehdotin, että lähtisimme sen sijaan koukkaamaan länteen pohjoisen kautta, jotta voisimme mahdollisesti helpommin vaikuttaa aiemmin havaittuihin rynnäkköpanssarivaunuihin. Lupa saatiin.

Rynnäkkö oli menettänyt johtajansa eikä siihen ollut saatu hetkeen yhteyttä, mutta näimme pari eloonjäänyttä rinteessä parinsadan metrin päässä lännessä. Harkitsin lähestymistä ja ryhmän auttamista, mutta rynnäkköpanssarivaunu avasi meitä kohti etelästä tulen ja jouduimme irtautumaan pohjoiseen. Irtautuminen onnistui. Rynnäkön viimeisen tunnetun aseman lähestyminen oli edelleen kiusauksena, mutta päätin jatkaa matkaa, koska vaikutti, että meitä ei välittömästi tarvittu pelastamaan Rynnäkön eloonjääneitä ja koska meillä oli oma tehtävämme. Tiedossa oli, että jo jonkin aikaa tulikosketuksessa ollut Raskas oli kaiken aikaa etenemässä lentokentän kaakkoispuolta.

Hetken kuluttua joukkueenjohtaja käski meidät odottamaan Rynnäkön eloonjääneitä, jotka liittyisivät ryhmään. Odotimme aikamme, ja kun ketään ei kuulunut, jatkoimme lopulta koukkausta. Ilmeni, että ilmeisesti jonkinlaisen viestintäkatkon takia Rynnäkön eloonjääneet eivät olleet yrittäneetkään saada meitä kiinni, vaan he olivat jatkamassa hyökkäystä kentälle suoraan pohjoisesta omin voimin.

Kevyt ryhmä koukkasi lentokentän länsipuolelta sen lounaispuolelle. Samanaikaisesti Rynnäkkö onnistui valtaamaan pohjoispuolen rakennukset. Luvan saatuamme tuhosimme vihollisen kaksi helikopteria, kaksi maataistelukonetta ja yhden pommikoneen. Rynnäkkö tuhosi luoteisessa hangaarissa havaitun uuden hävittäjän prototyypin, joka oli joukkueen varsinainen kohde.

Tämän jälkeen ilmeni, että Raskas idässä oli tuhottu ja Rynnäkkö pohjoisessa veteli viimeisiään. Kaakossa lentokentän eteläpuoleisessa leirissä oli tiettävästi vielä vihollisjoukkoja, mutta joukkueenjohtaja käski vetäytymisen maihinnousupaikalle. Tehtävä oli suoritettu.

Palasimme Ukan ja Mikan kanssa vielä saarelle ja valtasimme myös vihollistukikohdan kaakossa. Ukka tuhosi BMP:n singollaan. Lentokentän läheisyyteen ei jäänyt elävää vihollista.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Sahuri
Posts: 292
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.12

Re: Lippujuhlanpäivän katselmus 2017 4.6.2017 klo 21

Post by Sahuri » Mon, 5.6.2017, 10.46

Katselmus 4.6.17
Rynnäkköryhmän raportti

ylik Sahuri
alik Arto
kapt Psykoisi
korpr Hammer
korpr Sakinz
stm Hesari
korpr Nouty

Katselmuksen jälkeen joukkue siirtyi veneellä Strelkan lentokentän itäpuolelle ja nousi maihin. Rynnäkkö ryhmitettiin pohjoiseen laitaan tien varteen mistä se vaikutti onnistuneesti joukkueen eteläpuolelle yli kevyen ja raskaan ryhmän tuhoten ryhmällisen vihollista. Pian vihollista ilmestyi myös luoteesta harjanteen takaa ja vihollinen torjuttiin.

Ryhmä siirtyi seuraavan kohti mäkeä 56 tavoitteenaan iskeä sieltä kentälle. Matkalla jouduttiin kontaktiin kahteen otteeseen mutta vihollinen tuhottiin. Kentälle eteneminen pysähtyi kaukaa tuleviin laukauksiin ja epäselviin kontakteihin. Vihollisen tarkka-ampujat haavoittivat minua etelästä hallin oviaukolta mutta muu ryhmä joko tuhosi tai ajoi viholliset pois. Koska reitti oli puiden latvuston peittämä ja vihollista ilmestyi nyt myös luoteesta mäen yli, päätin siirtää ryhmän pohjoisesta koukaten kohti länteä. Otimme mäen 56 haltuun ja jouduimme kontaktiin lännessä vastarinteellä olleeseen vihollisryhmään. Ryhmä tuhottiin mutta haavoittumisilta ei vältetty. Lisäksi lännessä oli hallin edessä BMP-2 mihin ryhmä ei pystynyt vaikuttamaan näin kaukaa. Rynnäkkö avoimen rinteen yli olisi ollut silkka itsemurha ja siksi käskin ryhmän lopulta takaisin edellisiin asemiin mäen eteläpuolelle. Hesari ei ollut päässyt niistä irti ollenkaan vaan oli haavoittunut aiemmin pahasti. Siirryin kärjessä Noutyn kanssa suojaamaan ensiavun antoa.

Päätin suojata ja ilmoittaa sijaintimme valkoisella savulla. Tuntematon kohde kiitti ja eipä aikaakaan kun kranaatit räjähtelivät ympärillämme. Lopputuloksena Arto haavoittui pahasti ja toinen ryhmän taistelija kaatui (en ehtinyt panna merkille kuka). Paikkasin Arton pahimmin vuotavat haavat ja siirryin suojaamaan Noutyn saapuessa paikalle(?). Yritin paikallistaa mistä kranaatit tulivat mutta en onnistunut siinä. Joukkuekanavalla kerrottiin sen olevan vaunun mutta emme nähneet missään vaunua jolla olisi ollut tällainen kyky. Pian sain tiedon että Arto oli lähes paikattu kun laukaus raskaan asemien läheltä tappoi Arton niille sijoilleen. Ilmeisesti vihollinen oli päässyt raskaan ryhmän selkään ja laukaus tuli sieltä. En ehtinyt harmitella tilannetta kauaa sillä kranaatit räjähtelivät jälleen ympärillämme. Haavoituin pahasti ja siirryin tajunnan rajamaille. Minua tuli auttamaan kaksi taistelijaa, toiselta olivat ensisiteet jo loppu. Tätä vihollinen oli odottanut ja ampui uuden kranaatin lähelle. Suurta vihaa tuntien silmissä pimeni lopullisesti.
ylik Sahuri
“The stone age came to an end not for lack of stones. And the oil age will come to an end not for lack of oil.”
User avatar
Pionjaer
Posts: 54
Joined: Mon, 2.6.2014, 18.09

Re: Lippujuhlanpäivän katselmus 2017 4.6.2017 klo 21

Post by Pionjaer » Mon, 5.6.2017, 16.51

Katselmus 4.6.2017
Jatkoa raskaan ryhmän ryhmänjohtajan raporttiin

Ryhmänjohtajan kaaduttua pioneeripartion johtaja ylik KuiK otti raskaan ryhmän komentoonsa. Ryhmä tuhosi miehistönkuljetusvaunun ja lukuisia vihollisia niin vaunun läheisyydestä, kuin lentokentän suunnaltakin. Lentokentältä tulevan hajanaisen tulituksen alla ryhmä eteni kaakossa olevaa taloryhmää kohti ja torjui matkalla kylän takaa tulleen vihollisryhmän. Toinen vihollisjoukkio avasi tulen kylän etelälaidalle lounaassa olevalta mäeltä, ja sinisen osaston sitoessa vihollisen taisteluun pioneeripartio eteni kiitotien itälaidalle pienen mäen suojaan.

Lounaismäen vihollisen torjumisen jälkeen tilanne näytti rauhalliselta, joten ryhmä eteni lähimmälle kentällä olleelle vihollisen ampumakatokselle vain huomataksemme, että kiitoradan keskivaiheilta toisesta katoksesta on hyvä ampua juuri tähän katokseen. Jatkuvassa taistelukosketuksessa oleminen oli kuluttanut lääkintätarpeet lähes loppuun ja hiekkasäkkien suojassa suoritimme tarvikkeiden tasauksen. Ampumakatokselta piti päästä pois, joten vihollistulen alla otimme irti etelän suuntaan. Ampumasektorin ulkopuolella pääsimme etenemään länteen kohti lähintä hangaaria piikkilanka-aidan suuntaisesti. Noin matkan puolivälissä alkoi taas tapahtua ja aluksi oli epäselvää, mistä suunnasta lyijyä satoi. Vihollisryhmä oli päässyt huomaamatta taaksemme, mutta oli oman ryhmän onneksi aluksi kiinnostuneempi pohjoisrinteellä olevasta rynnäkköryhmästä. Lyhyen tulitaistelun päätteeksi takana ollut vihollisryhmä tuhottiin ja pääsimme jatkamaan matkaa.

Matkalla hangaarin nurkalle havaitsimme kentän toisella laidalla lennonjohtotornin juurella olevan BMP:n, mutta sen sijaintimme sen tuhoamiseksi oli epäedullinen. Välitöntä uhkaa ei ollut, joten jatkoimme hangaarille ja tuhosimme sen sisällä olleen taisteluvaunun.
Ryhmänjohtaja määräsi pioneeripartion pioneeriosan panostamaan kentällä olleen pommikoneen. Pioneeripartio eteni koneelle jo unohdetun lännessä olevan vihollisen ampumakatoksen tulen alla ja onnistui panostamaan lentokoneen. Tässä vaiheessa kentän pohjoislaidalla ollut BMP havahtui tilanteeseen ja ampui tuhoutuneen hangaarin nurkalla olleen pääryhmän suuntaan. Ensimmäisistä sarjoista ryhmä vielä selvisi, mutta parin sarjan jälkeen radiokutsuihin ei saanut enää vastauksia. Pioneeripartio yritti palata paikalle tarkistamaan tilannetta, mutta ei päässyt koskaan perille.
Post Reply