Teräshaaste - Avoin Arma 3-peli su 10.6. klo 21

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

Post Reply
User avatar
HaBa
Posts: 1290
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Teräshaaste - Avoin Arma 3-peli su 10.6. klo 21

Post by HaBa » Thu, 7.6.2018, 8.37

Teräshaaste

Milloin

Sunnuntaina 10.6. klo 21 - Servulle ajoissa eli 20:45

Mitä

Vahvistetun vaunujoukkueen tavoitteena on murtautua vihollisen linjan läpi ja lamauttaa vihollisen vääryydellä viemä ydinkärki. Tarkempi kuvaus tehtävänannossa.


Paikkavaraukset discordissa @HaBa korostuksella tai sitten YV:nä.

Roster

Taistelupanssarivaunut (T-72BM):

Alpha 1 (johto)

Johtaja (osaston johtaja) - Scottz
Ampuja - Nouty
Ajaja

Alpha 2

Johtaja - PD
Ampuja - Kuik
Ajaja - Sami

Alpha 3

Johtaja
Ampuja
Ajaja

Romeo 1 (tiedusteluvaunu, BMD-2M tai vastaava)

Johtaja
Ampuja
Ajaja
Tiedustelija - ukka
Tiedustelija - Broileri

Nämä ylemmät prioriteetilla täyteen, "Tangot" varalla


Tango 1 (PST-ajoneuvo)


Tango 2 (PST-ajoneuvo)
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1290
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: Teräshaaste - Avoin Arma 3-peli su 10.6. klo 21

Post by HaBa » Mon, 11.6.2018, 9.23

Lopulta saatiin yhtä henkilöä vaille täysi rosteri ja näinhän tässä kävi:

Tiedustelun muisteloita..

Joukkueenjohtaja ryhmitti vaunuosastonsa letkaan, jossa tiedusteluvaunu oli kärjessä ja paksummat vaunut taustalla. Matka vihollisalueelle taittui rauhallisesti, ainoastaan vihollisen typerästi näkyville jäänyt tähystyspartio tuhottiin tiedusteluvaunun konetykillä ja vaunukonekiväärien tulella. Parin kilometrin ajelun jälkeen vaunuletkaan liittyi yllättäen BMP-2, joka alkoi ampua kaikkea, mikä liikkui. BMP onnistui liittymään letkaan juuri tiedusteluvaunun ja taistelupanssarivaunujen väliin, eikä kärki havainnut sitä, kunnes oli liian myöhäistä. Tiedusteluvaunun takakannella tähystänyt korpr Ukka havaitsi vaaran ja huusi siitä sisäverkkoon. BMP ampui toisena kulkenutta taistelupanssarivaunua konetykillä sekä ohjuksella, mutta vaunun hyvä suojaus sekä reaktiivipanssari estivät suuremmat tappiot. (kuva 1)

Image
kuva 1. irronneita reaktiivilevyjä taistelupanssarivaunussa Alpha 3.


Valitettavasti rytäkässä tuhoutui tiedustelupanssarivaunu, jonka vihollinen näppästi kiersi omalla rynnäkkövaunullaan ja ampui samalla rikki. Vaunumiehistö kaatui. Oman taistelupanssarivaunun hetkeksi ilmeisen lamaantunut miehistö onnistui sen jälkeen ajamaan yli vihollisen BMP-vaunusta, jolloin se vaurioitui käyttökelvottomaksi ja miehistö kaatui.

Vaunujoukkue jatkoi matkaansa hetken sekaannuksen jälkeen kolmella taistelupanssarivaunulla ja tiedustelu joutui jalkapatikkaan. Vaunut etenivät jonkin matkaa ja nousivat rohkeasti kukkulalle tähystämään. (kuva 2.) Tämän jälkeen komentovaunu menetettiin ohjustulessa. Ensimmäinen osuma vaurioitti vaunun telaa ja se pyörähti sivuttain vihollissuuntaan. Toinen laukaus puhkoi panssarin ja vaunu tuhoutui. Vaunun ajaja kaatui ja ampuja väsyi.

Image
Kuva 2. Vaunut tähystysasemassa


Taistelu jatkui kiivaana hetken, kunnes uhka oli eliminoitu ja joukkue, nyt kahden vaunun ja kolmen jalkamiehen voimin jatko reippaasti eteenpäin. Hetken päästä Alpha 3 otti tulta ja vaunun johtaja lähti tarkastamaan tilannetta. Tämä jäi hänen viimeiseksi reissukseen, kun vihollisen T-72 ampui tähystelleen johtajan hengiltä. Alpha 2 kosti vihollisvaunulle lähietäisyydeltä armottoman laukaustenvaihdon jälkeen. (kuva 3.)

Image
Kuva 3. Vihollisen taistelupanssarivaunu on tuhottu armottomassa lähitaistelussa

Joukkueen eteneminen jatkui vauhdikkaasti ja uusia savupatsaita ilmestyi horisonttiin kahden vaunun jakaessa useita kuolettavia osumia viholliseen. Kohdekylässä menetetettiin lopulta kaikki vaunut, mutta etsinnän kohteena ollut ydinkärki löytyi ja se ajettiin myös pois ehjänä.

Tehtävä oli suoritettu. Joukkueen tappiot olivat 83 % ja kaikki kalusto, eli kesäloma tulee tarpeeseen.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
Post Reply