Op. Frozen Ham (ArmA 3)/Frozen Turkey (DCS) - ArmA 3 M03 su 3.2. klo 21

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
Blake
Posts: 1911
Joined: Tue, 10.9.2002, 15.22

Op. Frozen Ham (ArmA 3)/Frozen Turkey (DCS) - ArmA 3 M03 su 3.2. klo 21

Post by Blake » Fri, 28.12.2018, 18.01

Operation Frozen Ham (ArmA 3 Malden 2035)/Frozen Turkey (DCS Persian Gulf)

Image

AIKATAULU & TILANNE
Frozen Turkey (DCS) TEHTÄVÄ 1: Terroristien kansainvälinen koulutusleiri Georgian ja Tsetsenian rajaseudun vuoristossa tuhottu Ranskalais-Amerikkalaisen hävittäjäosaston iskulla 21.12. Lisäksi kolme tunnuksetonta MiG-21bis hävittäjää ammuttiin alas. Yksi F/A-18C Hornet menetettiin lentäjineen ilmataistelussa.
Frozen Ham (ArmA 3) TEHTÄVÄ 1: Tunb El-Kubran lentotukikohtaan tehtiin 30.12. onnistunut erikoisjoukkojen isku, joissa tuhottiin yksi SU-25 maataistelukone ja kaksi MiG-29 hävittäjää. Kaksi US Navy SEAL operaattoria kaatui taistelussa.
Frozen Turkey (DCS) TEHTÄVÄ 2: Tunb-El Kubralle 2.1. täydennyksiä tuovista kuudesta pikaveneestä yksi pääsi rantaan purkamaan kuormansa ja lopulta kaikki tuhottiin. Vihollisen tappiot 1 x Hornet, 2 x MiG-21. Yksi oma F/A-18C menetettiin lentäjineen.
Frozen Ham (ArmA 3) TEHTÄVÄ 2: SEAL Team 3 tuhosi kohteena olleen SA-6 tutkan sekä pikaveneillä terroristeille tuodut A-tarvikkeet. F-18 lentäjän ruumis löydettiin huuhtoutuneena saaren pohjoisen niemenkärjen rannalle ja evakuoitiin. Viholliselle aiheutettiin suuret miestappiot. Yksi SEAL operaattori kaaatui taistelussa.
Frozen Turkey (DCS) TEHTÄVÄ 3: Yhdistetty taistelulentue aiheutti tuntuvat kalusto-ja miehistötappiot ilmaiskussa Tunb El-Kubran saarelle 18.1. Kaksi Iranilaista MiG-21bis hävittäjää ja yksi F-14A Tomcat ammuttiin alas. Yksi oma F/A-18C Hornet menetettiin lentäjineen vihollishävittäjiä vastaan taisteltaessa. Lisäksi yksi AV-8B N/A kärsi merkittäviä vauriota vihollisen maajoukkojen tulituksessa.
Frozen Ham (ArmA 3) TEHTÄVÄ 3: SEAL Team 3 teki onnistuneen iskun terroristien tukikohtaan, mutta menetti 5 operaattoria kaatuneina, joista kolme menehtyi ajoneuvo-onnettomuudessa. Vihollinen häiritsi osaston vetäytymsitä sumussa ja pimeässä, ja vainajat jouduttiin jättämään taakse.
Frozen Ham (ArmA 3) TEHTÄVÄ 4: Blackwater-palkkasotilaat saivat lyhyellä varoitusajalla työtehtävän amerikkailaisten kaatuneiden evakuoimiseksi. Operaatio onnistui, mutta palkkasotilasosaston komentaja kaatui.
Frozen Turkey (DCS) TEHTÄVÄ 4: Ruotsin hallitus on myöntynyt presidentti Bushin tukipyyntöön ja lähettänyt Tukholman mielenosoituksista huolimatta osaston 21 Norbottens Flygflottilj -laivueen AJS 37 Viggeneitä Persianlahdelle. Lento-osasto sai heti ruotsalaisten saavuttua kiireellisen ilmatukipyynnön Tunb-El Sughran (pikku-Maldenin) saarelta sinne sijoitetulta Blackwater-osastolta. Blackwaterin työntekijät palasivat hiljattain evakuointi-operaatiosta, mutta joutuivat vielä saman päivän kuluessa Iranin tukemien terroristien maihinnousun kohteeksi. Ilmavoimat tuhosivat 2 x MiG-21 hävittäjää ja 2 x F-4E Phantomia, mutta menettivät yhden Harrierin olaltalaukaistavalle ohjukselle. Runsaasti panssariajoneuvoja tuhottiin saarelle, mutta meritse saapuvia, Fregatin tukemia aluksia ei saatu upotettua.
Frozen Ham (ArmA 3) TEHTÄVÄ 5: Blackwater-palkkasotilaat saivat ilmatukea, mutta meritse saapuneet vihollisen vahvistukset pääsivät maihin. Palkkasotilaat saivat torjuttua vaivoin hyökkäyksen, ja vihollisista jäi jäljelle vain kaksi BMP-1 vaunua jotka pysyttelivät merellä ampuen häirintätulta. Blackwater-osasto menetti kaatuneina kaikki paitsi neljä taistelijaa.

KUVAUS
Kaikille avoin Frozen Turkey/Frozen Ham kampanja koostuu maatoiminnasta (Ham) ja ilmatoiminnasta (Turkey) ja tehtävät vaikuttavat toisiinsa.
Tehtäviä pelataan muina päivinä kuin normaalin YTH:n ajankohtana sillä periaatteella että kynnelle kykenevät pyrkivät osallistumaan. Erillisiä ilmoittautumisia ei tarvitse tehdä eikä tehtäväkohtaisia roolituksia ole ennalta määritelty. Peliajankohdat, raportit ym. pidetään tässä ketjussa.

Frozen Ham (ArmA 3) ohjesääntö
- Ei lopetustriggereitä tai muitakaan informatiivisia triggereitä. Osasto arvioi itse onko tavoitteet saavutettu ja toimii sen mukaisesti.
- Tarpeettomia tappioita, uhkarohkeata asennetta ja "pelillisiä" tempauksia vältettävä.
- Kaatuneet evakuoitava. Ainoastaan jos osastolla alle 50% tehtävää suorittamaan lähteneistä taisteljoista taistelukuntoisia niin kaatuneiden evakuoinnista voidaan luopua. Jotta ruumis voidaan evakuoida kunnioittavasti, disconnectia tulisi välttää siihen saakka kunnes ruumis on pussitettu.

Frozen Turkey (DCS) ohjesääntö
- Ei lopetustriggereitä tai muitakaan informatiivisia triggereitä. Osasto arvioi itse onko tavoitteet saavutettu ja toimii sen mukaisesti.
- Tarpeettomia tappioita, uhkarohkeata asennetta ja "pelillisiä" tempauksia vältettävä.
- Alas ammuttujen lentäjien kohtalo on pyrittävä aina selvittämään ja raportoimaan. Mikäli lentäjä ammutaan alas vihollisalueella, lentäjän on pyrittävä hakeutumaan jalan pois tuhotun koneen läheisyydestä ja piilouduttava. Meripelastusoperaatioita ei pääsääntöisesti suoriteta ArmA 3:ssa.
- Lentäjillä on vain valittu kone käytettävissä. Lisäkone/toinen aalto sallitaan vain esim. teknisistä syistä
- Paluu tukikohtaan koneen aseistuksen täydentämiseksi kesken tehtävän kielletty ellei sitä erikseen sallita.

HISTORIAA
Suur-Malden (arab.Tunb el-Kubra) ja Pien-Malden (arab.Tunb el-Sughra) ovat strategisesti keskellä Hormuzinsalmea sijaitsevia saaria, joilla on vaiherikas historia. Aleksanteri Suuren kenraali valtasi saaret Persialaisilta 300-luvulla ekr, sen jäljiltä saarille jäi vahva helleeninen vaikutus kreikkalaisperäisen siirtolaisväestön pitäessä kiinni kulttuuristaan halki vuosisatojen. Arabit ja Perisialaiset ovat kiistelleet saarten omistuksesta ja hallinnollisesti saaret ovat vaihtaneet omistajia useita kertoja keskiajalle tultaessa. 1500-luvulta 1700-luvulle saakka saaret kuuluivat Portugalille, sittemmin Englannille ja 1. Maailmansodan jälkeen saaret korvamerkittiin Arabiemiraateille, joka oli tosin tuolloin Britannian protektoraatti. Iranin Shaahi otti saaret kuitenkin haltuunsa 1970-luvun alussa. Saaret jäivät heitteille Iranin vallankumouksen jälkeen 1979 Iranin viranomaisten hylättyä saaret, ja siitä lähtien saaret ovat olleet käytännössä ilman hallintoa. Tämä tilanne on houkutellut radikaaleja suuntauksia tukevia kiihkoilijoita saarille. Jo 1980-luvulla saarilta käsin suoritettiin erilaisten radikaaliryhmien toimesta pikavenehyökkäyksiä öljytankkerien kimppuun Iranin kiistäessä kaiken vastuunsa tapahtumista.

TAUSTAA
Joulukuu 2001. Yhdysvaltojen ja NATO:n sota terrorismia vastaan käy kuumana useilla rintamilla. Sotaa on käyty myös Tsetsenian ja Georgian rajaseudulla, jossa islamistitaistelijoiden koulutusleiri on tuhottu ranskalais-amerikkalaisen hävittäjäosaston 21.12. tekemällä iskulla: (viewtopic.php?f=3&p=45678&sid=6500a2cf0 ... 26c#p45675)

Kaukasiassa tapahtuneiden NATO-operaatoiden herättämän varsin vaisun kansainvälisen vastustuksen rohkaisemana Yhdysvaltojen presidentti George W. Bush esikuntineen on päättänyt tehdä uusia sotilaallisia aloitteita Persianlahdella. Erityisesti Venäjän yllättävä passiivisuus on rohkaissut Bushin hallintoa terrorismin vastaisen sodan laajentamiseen tähtäävään toimintaan. Presidentti Bushin mukana kiistattomat todisteet osoittavat, että Hormuzin salmessa sijaitsevat Tunb el-Sughra ja Tunb el-Kubra toimivat kansainvälisten terroristien pesäpaikkoina, joista käsin aiotaan muun muassa iskeä salmessa kulkevia öljytankkereita kohti ja täten uhata USA:n kansallisia intressejä. Presidentti Bush katsoo, että Iran sallii ja tukee laajamittaisesti tätä terroristista toimintaa sen "de-facto" omistamilla saarillaan. Teheran kiistää nämä väitteet jyrkästi väittäen Yhdistyneiden Arabiemiraattien (UAE) ja Saudi-Arabian olevan provokatiivisilla toimillaan vastuussa alueen epävakaudesta.

OPERAATIO
Vastauksena saarten terrorismiuhkaan USA:n varapresidentti Dick Cheney neuvonantajineen on masinoinut suunnitelman nimeltään "Operation Frozen". Maasotatoimet toteuttava komponentti on koodinimeltään "Ham" ja ilmatukitoimet toteuttaa "Turkey". Koalitioon kuuluva Yhdistyneet Arabiemiirikunnat (UAE) on myös lupautunut tukemaan sotatoimia. Operaation tarkoituksena on neutralisoida terroristien muodostama uhka saarilla ja lähettää selkeä viesti Iranille että terroristeilla ei ole piilopaikkaa sen siipien suojissa. Konflikti halutaan kuitenkin rajata saarille ja laajempaa eskalointumista Iranin kanssa halutaan välttää.
Afghanistanin invaasion tullessa päätökseensä Presidentti Bush on valtuuttanut lentotukialus USS John C. Stennisin (CVN-74) ja LHA-1 Tarawan ympärille muodostetun taisteluosaston purjehtimaan pohjoiselta Arabianmereltä Hormuzinsalmeen. Taisteluosaston kalustoon kuuluvat F/A-18C -monitoimihävittäjät. Hornetit operoivat John C. Stennisiltä ja Harrierit Tarawalta. Taisteluosastoon kuuluvaan Los Angeles-luokan sukellusvene Santa Fe:hen on kiinnitetty US Navy SEAL erikoisjoukkojen Team 3. Lisäksi Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien Mirage 2000 hävittäjät tukevat operaatiota Abu Musan saaren lentotukikohdasta käsin.

OMAT JOUKOT
SSN 763 USS Santa Fe
Seal Team 3:
Team Alpha 1+4
Team Bravo 1+4
Team Charlie 1+4
Team Delta (RESERVES/JIP) 1+4

CVN-74 John C. Stennis
VFA-131: 4 x F/A-18C Hornet

LHA-1 Tarawa
VMA-311: 2 x AV-8B Harrier

Abu Musa AFB
71st Fighter Squadron: 2 x Mirage 2000C
21 Norrbottens Flygflottilj: 2 x AJS37 Viggen

VIHOLLINEN
Saarilla on arviolta 200-500 terroristia, joita Bushin hallinnon mukaan Iran epävirallisesti tukee. Saarten siviiliasukkaiden määrä on vähentynyt viime aikoina jyrkästi tilanteen yhä kiristyessä. Terroristien aseistuksesta ei ole tarkkaa arviota, mutta Iran luultavasti tarjoaa heille aseistusta, johon saattaa kuulua myös uudempaa venäläisvalmisteista kalustoa. On myös mahdollista että Iranin ilmavoimien hävittäjät lentävät ilman tunnuksia suojaamassa saarten ilmatilaa. Suur-Maldenilla on suurehko, mutta toistaiseksi vähäisessä käytössä oleva lentotukikohta.
"...vuonna 2010 Suomessa tarvitaan noin miljoona uutta työntekijää...vuonna 2020 tarvitaan jo 2 miljoonaa uutta työntekijää..."
- Jyrki Katainen 2001
User avatar
Blake
Posts: 1911
Joined: Tue, 10.9.2002, 15.22

Re: Op. Frozen Ham (ArmA 3)/Frozen Turkey (DCS) - A3_M1 su 30.12. klo 21

Post by Blake » Sun, 30.12.2018, 19.48

Op. Frozen Ham M01

Image

TILANNE & ROE
29.12.2001. Presidentti Bush on valtuuttanut sotatoimet aloitettavaksi tänä yönä. Operaation keihäänkärkenä toimii SEAL Team 3, jonka USS Santa Fe on kuljettanut kaikessa hiljaisuudessa Maldenin itärannalle iskuetäisyydelle saaren lentotukikohdasta. Ilmasotatoimia ei ole aloitettu jotta erikoisjoukkonen iskulla saavutettaisiin maksimaalinen yllätysmomentti.
- Aseistautuneet henkilöt ovat oletettavasti vihamielisiä
- Omia tappioita tulee välttää kaikin mahdollsin keinoin
- Mahdolliset omat kaatuneet evakuoitava rannikolle, josta erillinen kaatuneiden evakuointipartio tekee noudon. Kaatuneiden kuljetusta ei voida toteuttaa kumiveneillä. Jos kaatuneita yli 50% vahvuudesta niin evakuoinnista luovutaan.

TAVOITE 1: SEAL Team 3 tuhoaa Maldenin lentotukikohdassa olevat sotilaskoneet tulevien koalition ilmaiskujen riskien vähentämiseksi. SEAL Team 3 etenee kumiveneillä rannalle, tuhoaa räjähteillä löytyvät koneet tukikohdasta ja poistuu välittömästi kumiveneillä pinnalla odottavalle USS Santa Fe:lle.. SEAL Team 3:n ei tule jäädä pitkittyneeseen asutuskeskustaisteluun vihollisen kanssa tai rakennusten vyöryttämiseen.

TAVOITE 2: Palatkaa kumiveneillä USS Santa Fe:lle, jossa osaston johtaja toteaa tehtävän suoritetuksi.

OMAT JOUKOT
SSN 763 USS Santa Fe
Seal Team 3:
Team Alpha 1+4
Team Bravo 1+4
Team Charlie 1+4
Team Delta (RESERVES/JIP) 1+4

ASEISTUS
Jokaisella ryhmällä kulkuneuvona kumivene. Äänenvaimennetut pitkät aseet, jossa valaisimet. Lääkintämiestä lukuunottamatta jokaisella operaattorilla 4 x M112 muoviräjähde.

VIHOLLINEN
Tunb El-Kubralla (Malden) operoivilla terroristeilla on kevyehkö aseistus. Vihollinen ei odota sotatoimia, ja lentokenttää miehittää noin puolijoukkueen vahvuinen osasto terroristeja. Vihollisella saattaa kuitenkin olla reservejä kohdealueen läheisissä kylissä, joiden reaktio on odotettavissa kun hyökkäys tapahtuu.

SÄÄ
Sumuinen. Lähes täysikuu. Kohtalaista tuulta ja aallokkoa. Näkyvyys vaihtelee 200-500m välillä. Lämpötila +16C
"...vuonna 2010 Suomessa tarvitaan noin miljoona uutta työntekijää...vuonna 2020 tarvitaan jo 2 miljoonaa uutta työntekijää..."
- Jyrki Katainen 2001
User avatar
HaBa
Posts: 1290
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: Op. Frozen Ham (ArmA 3)/Frozen Turkey (DCS) - A3_M1 su 30.12. klo 21

Post by HaBa » Sun, 30.12.2018, 22.09

Osaston raportti M1

Vahvuus:

Kuik (kaatui)
Blake
Ottomaani
Arto (kaatui)
Pionjaer

HaBa
Scottz
Altrix
Kuokkanen


Hyökkäys onnistui minimaalisin tappioin, vain kaksi kaatunutta, jotka evakoitiin alueelta. Osasto tuhosi 3 vihollisen lentokonetta (2 x Mig 29 ja 1x SU-25) sekä lamautti kentän puolustuksen ja osan vastahyökkäysvoimista. Vihollisen kaatuneiden määrä oli ainakin joukkueen verran sotilaita sekä kolme lentäjää. Viholliselta vietiin lisäksi kolme autoa, joista varastettiin lopulta avaimet ja tuulilasinpyyhkijät.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Blake
Posts: 1911
Joined: Tue, 10.9.2002, 15.22

Re: Op. Frozen Ham (ArmA 3)/Frozen Turkey (DCS) - A3_M1 su 30.12. klo 21

Post by Blake » Sun, 30.12.2018, 23.13

Senior Chief Petty Officer (SCPO) McBlake - Team Alpha (Op. Frozen Ham A3_M01)
Lähdimme liikkeelle kumiveneillä pinnalle nousseen USS Santa Fe:n kyljestä. Meidän lisäksemme operaatiota suorittamaan lähti Team Bravo. Charlie-tiimiä ei saatu kasaan ajoissa operaatiota varten. Team Delta puolestaan jäi kumiveneineen Santa Fe:lle reserviksi pahan päivän varalle. Rannalle päästiin sumun suojassa, samalla kuitenkin kuu valaisi meitä. Bravon vene kiinnitettiin huonosti ja se ajelehti takaisin merelle, jääden noin 25 metrin päähän rannasta. Kohteena olevalla kentällä nähtiin terroristien teknikaali, muuten näytti uneliaalta. Etenimme kohti lennonjohtotornia ilman taistelua, mutta pian vihollisen kanssa jouduttuunkin laukaustenvaihtoon ja hälytys pärähti soimaan. Alphalta haavoittui miehiä lievästi, mutta pääsimme lopulta tunkeutumaan hangaareille. Omat sytyttimeni olivat ilmeisesti epäkunnossa, joten tiiminvetäjäni Petty Officer 1st Class (PO1) kutsumanimeltään "Kuik" joutui panostamaan puolestani hallissa olevan MiG-29 hävittäjän, joka räjähti muutamaa minuuttia myöhemmin.

Kentän toisessa laidassa lauma terroristeja ryhtyi laukaustenvaihtoon kanssamme, mutta tarkka tulemme niitti heidät nurmikkoisen mäen rinteeseen. Etenimme seuraavalle hangaarille kun kiivas vihollisen AK-47 tulitus takaviistosta yllätti meidän ja Petty Officer 3rd Class (PO3) "Arto" kaatui savutuksista huolimatta. Tilanteen rauhoituttua asetin murheellisena PO3 "Arton" ruumispussiin ja päätimme lastata vainajan terroristeilta kaapattuun kuorma-autoon. Edetessämme kiitoradan vartta seuraavalle hangaarille, PO1 "Kuik" sai kuolettavan osuman oikealta sivustalta ja menehtyi, ja lastasimme hänen ruumiinsa ajoneuvoon "Arton" viereen. Seaman (SN) "Pionjaer" otti vastuun tiimistämme. Bravo-tiimi oli tässä vaiheessa kaapannut ajoneuvoja viholliselta, kaksi teknikaalia, joista toisessa oli SPG-9 sinko. Bravo huristi kentälle ja röyhkeästi tulitti hangaarien suuakoista sisälle, ja Bravon tiiminjohtaja Petty Officer 2nd Class (PO2) "Haba" otti ryhmät komentoonsa. Terroristeille todettiin tehdyn merkittäviä tappioita ja muodostimme ajoneuvokolonnan suuntanamme ranta, jossa kumiveneet odottivat. Lähellä rantaa kolonnammej joutui tulituksen kohteeksi johon Bravon teknikaali vastasi raskaalla konekiväärillä, mutta Alphan kuorma-auto vainajineen sai jatkaa rantaan saakka Bravon ottaessa vihollisen vastaan.

Bravo liittyi pian joukkoomme rannalla ja heidän karannut veneensä saatiin hinattua takaisin. Meidän oli jätettävä kahden taistelutoverimme maalliset jäännökset rannalle, sillä sovitun mukaisesti vainajien evakuoimispartio tulisi noutamaan heidät. Sumu oli operaation aikana hälventynyt, ja USS Santa Fe näkyi jo selvästi rannalta. Kun venekuntamme saapui sukellusveneelle, reservissä ollut Team Delta avasi hermostuksissaan tulen Bravon venettä kohti. Tappioilta onneksi vältyttiin Bravon väistäessä taitavasti tulitusta.
"...vuonna 2010 Suomessa tarvitaan noin miljoona uutta työntekijää...vuonna 2020 tarvitaan jo 2 miljoonaa uutta työntekijää..."
- Jyrki Katainen 2001
User avatar
Blake
Posts: 1911
Joined: Tue, 10.9.2002, 15.22

Re: Op. Frozen Ham (ArmA 3)/Frozen Turkey (DCS) - DCS_M02 ke 2.1. klo 21

Post by Blake » Tue, 1.1.2019, 21.27

Op. Frozen Turkey (DCS) - M02 ke 2.1. klo 21

TILANNE
Joulukuu 2001. Presidentti Bush on määrännyt sotatoimet Persianlahdella aloitettavaksi 30.12. aamuyöllä.
Operaation tavoitteena on Iranin tukemien terroristien nujertaminen anarkian vallassa olevilla Tunb El-Kubran (Malden) ja Tunb El-Sughran saarilla. Operaation ilmakomponentti on koodinimeltään "Frozen Turkey" ja maakomponentti "Frozen Ham". Sotatoimet ovat rajoittuneiteita saarien ympäristöön, sillä konfliktia Iranin kanssa ei haluta laajentaa täysimittaiseksi suursodaksi.

Tunb El-Kubran lentotukikohtaan on tehty 30.12. aamuyöllä erikoisjoukkojen isku, joissa tuhottiin yksi Iranilainen SU-25 maataistelukone ja kaksi MiG-29 hävittäjää. Tämä rajoittaa vihollisen ilmatoimintaa huomattavasti. Lisäksi terroristit menettivät arviolta 20-30 taistelijaa kaatuneina. Kaksi US Navy SEAL operaattoria kaatui taistelussa.

USS John C. Stennis ja USS Tarawa ovat saattuealuksineen saapuneet yöllä 2.1. Hormuzin salmeen Arabianmereltä tukemaan operaatioita Tunb El-Kubralla ja Tunb El-Sugrhalla.
F/A-18C Hornet hävittäjät ja Merijalkaväen AV-8B Harrierit operoivat aluksilta käsin. Arabiemiraattien Mirage 2000C hävittäjät osallistuvat operaatioon Abu Musan saaren tukikohdasta.

TEHTÄVÄ
Iran syyttää 'amerikkalaisia imperialisteja' iskusta Tunb El-Kubran lentotukikohtaan. Tiedustelulähteiden mukaan Iranin tukemat terroristit valmistautuvat lisäjoukkojen lähettämiseen saarelle. Qeshmin saaren itäosaan karttasektoriin CQ33 on raporttien mukaan koottu laivue aseistettuja pikaveneitä, joita on tarkoitus käyttää aseiden ja lisäjoukkojen kuljettamiseen saarelle.

Uusimman tiedon mukaan pikaveneet lähtevät liikkelle 07:15 paikallista aikaa. Veneiden maksimivauhti on noin 30 solmua, joten ne saapunevat saarelle noin puolen tunnin kuluttua.
Tehtävänne on tuhota kaikki saarta lähestyvät pikaveneet ennen kuin ne saapuvat rantaan ja purkavat kuormansa.

VIHOLLINEN
Aiemman iskun johdosta saarten ilmapuolustus todennäköisesti aktivoitunut. Kaluston määrä ja tyyppi ei tiedossa. Iran on uhannut suojata saarten ilmatilaa, joten Iranilaisia hävittäjiä saattaa olla ilmassa.

OMAT JOUKOT
E3 sentry AWACS (Overlord) partioi Arabiemiraattien rannikolla.
CVN-74 John C. Stennis
VFA-131: 4 x F/A-18C Hornet (Chevy)
LHA-1 Tarawa
VMA-311: 2 x AV-8B Harrier (Springfield)
Abu Musa AFB
71st Fighter Squadron: 2 x Mirage 2000C (Uzi)

TAVOITTEET
- Etsikää ja tuhotkaa pikaveneet (WP1)
- Palatkaa lentotukialuksille/tukikohtaan (WP2)

ROE
- Iranin maa-alueen yläpuolella lentäminen kielletty
- Alas ammuttujen lentäjien kohtalo on pyrittävä aina selvittämään ja raportoimaan. Mikäli lentäjä ammutaan alas vihollisalueella, lentäjän on pyrittävä hakeutumaan jalan pois tuhotun koneen läheisyydestä ja piilouduttava. Meripelastusoperaatioita ei pääsääntöisesti suoriteta ArmA 3:ssa.
- Lentäjillä on vain valittu kone käytettävissä. Lisäkone/toinen aalto sallitaan vain esim. teknisistä syistä
_ Aseistuksen täydentäminen tukikohdista kesken tehtävän kielletty ilman erillistä lupaa

Kneeboard:
Image

Image
Terroristien Aseistettu pikavene jossain Persianlahdella, arkistokuva.

Image
Tunb El-Kubra (Malden) nähtynä etelästä pohjaiseen, UAV:n ottama tiedustelukuva.
"...vuonna 2010 Suomessa tarvitaan noin miljoona uutta työntekijää...vuonna 2020 tarvitaan jo 2 miljoonaa uutta työntekijää..."
- Jyrki Katainen 2001
User avatar
HaBa
Posts: 1290
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: Op. Frozen Ham (ArmA 3)/Frozen Turkey (DCS) - DCS_M02 ke 2.1. klo 21

Post by HaBa » Wed, 2.1.2019, 18.21

Käsky KAF:in toiminnasta 2.1. operaatiossa:

Puheradion kutsut

VFA-131 & VMA-311 (Kilo)

Kilo 1 - HaBa
Kilo 2 - Naatti
Kilo 3 - Arto
Kilo 4 - Kegetys

Kilo 5 -
Kilo 6 -

71st FS (Uniform)

Uniform 1 - Blake
Uniform 2 -


Roolitus:

Iskuporras (CAS)

Kilo 3-4


Lakisuoja (CAP)

Kilo 1-2
Uniform 1-2

Varustus:

Iskuporras - rakettiaseistus + omasuoja-aseistus.
AV-8B-koneeseen maalinosoitussäiliö!

Mirageen CAP-aseistus, EI pommeja!


K-piste (laittakaa waypointiksi tehtävän alussa:


Ruudun CQ41 NE ja CQ52 SW kulma.
26 23 31 N 55 29 46 E
(Mirage 26:23.52 N 55:29.77 E)


Osasto otetaan kokoon K-pisteellä, Miragella suurin kiire nousta, jonka jälkeen CAP-osasto turvaa ilmatilaa WP1 ympäristössä.

CAP-osaston alustava lentokorkeus 20 000 ft

CAS-osasto seuraa n. 3 min päässä ja iskee kohteelle välittömästi, kun ilmatilan hallinta sen mahdollistaa. CAS-osasto lentää pinnassa.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Blake
Posts: 1911
Joined: Tue, 10.9.2002, 15.22

Re: Op. Frozen Ham (ArmA 3)/Frozen Turkey (DCS) - DCS_M02 ke 2.1. klo 21

Post by Blake » Thu, 3.1.2019, 15.19

Arabiemiraattien Ilmavoimien Mirage-lentäjä الرقيب El-Bleikin merkintöjä operaatiosta 2.1.2002 (Op.Frozen Turkey DCS_M02)

Amerikkalaiset ovat jälleen voimalla Persianlahdella ja saamme heiltä voimaa iskeä Persialaisten tukemia terroristeja vastaan. Persialaiset hallinnoivat meille kuuluvia (Maldenin) saaria, joista on tullut varsinainen käärmeiden pesä ja Sheikkimme sanoin nyt on tullut aika murskata nämä myrkylliset matelijat.

Saan siirtomääräykseen Abu Musan saaren pienen lentotukikohtaan lähemmäs Tunbin saaria, joten joudun jättämäät hyvästit kaikille Dubain mukavuuksille. Aamuyöllä 30.12. tukikohdassa soi hälytys, ja käskynjaossa laivueen komentaja kertoo että amerikkalaisten Carrier Group 1 seilaa Hormuzin salmeen täyttä höyryä. Miragejemme on tarkoitus nousta ilmaan heti aamulla klo 7:15 ja suojata Tunbin ja Persian rannikon välistä ilmatilaa tukialukselta lentävien F/A-18C Hornetien kanssa. Tällä välin yksi Hornet ja Harrier iskevät Persiasta saarelle kiitävien aseistettujen pikaveneiden kimppuun, jotka oletettavasti kuljettavat aseistusta ja vahvistuksia terroristeille. Yhdistetyn lento-osaston johtajana toimii ansioitunut Hornet-lentäjä kutsumanimeltään "Haba".

Muodostan kentällä radioyhteyden amerikkalaiskoneisiin, mutta ranskalaiseen navigaatiojärjestelmään iskee virhe enkä saa "Haban" määräämää lisäreittipistettä syötettyä tietokoneelle. Myös muut tekniset murheet myöhästyttävät lentoonlähtöäni ratkaisevalla hetkellä. اللعنة عليك!

Noustuani Abu Musalta ilmaan tutkassa näkyy heti runsaasti kontakteja, lisäksi RWR varoittaa Mig-21 hävittäjistä ja SA-6 ohjuksen tutkasta, jotka ovat oletettavasti persialaisia. Lisäksi F-4 Phantom lentää kovaa vauhtia luoteesta operaatioalueelle. Samalla amerikkalaisten O.H. Perry-luokan saapuvat kantaman päähän ja saavat persialaisten koneisiin tutkalukitukset laukoen joukoittain Standard-ohjuksia. Yksi näistä ohjuksista ampuu alas MiG-21 hävittäjän. Hornet-lentäjät "Haba" ja kutsumanimi "Naatti" kaartelevat vimmatusti ilmataistelussa, jonka seurauksena "Naatti" pudottaa toisen MiG-21 hävittäjän Sidewinderillä. Ilma on sakeana erilaisia ohjuksia ja kieppuvia hävittäjiä. Ennenkuin ehdin kunnolla mukaan, "Naatti" vaurioittaa vielä Phantomia lämpöhakuisella, ja Phantomin nilkuttaessa lopullisen tuhon aiheuttaa fregatilta laukauistu Standard.

Kaartelen 20,000 jalan korkeudella meren yllä tutkien ilmatilaa, mutta tilanne on jo rauhoittunut. Alapuolellani viuhuvat vihertävät valojuovat. Kutsumanimi "Kegetys" Harrierissaan ja "Arto" Hornetissaan rynnäköivät uudelleen ja uudelleen terroristien kuuden pikaveneen kimppuun raketein ja konetykein, mikä nostattaa lukuisia vesipatsaita. Veneet vastaavat tuleen vimmatusti tulittaen raskailla konekivääreillä ja lähestyvät jo uhkaavasti Tunb El-Kubran pohjoisrannikkoa. "Naatti" ja "Haba" liittyvät rynnäköivään osastoon. Yhteensä viisi venettä upotetaan, joista viides aivan ennen rantaviivaa, mutta nyt myös saarelta aletaan tulittaa olaltalaukaistavilla Igla-ohjuksilla ja Sergei-konetykein.

"Haban" Hornet ottaa Iglasta osuman rynnäköityään veneitä vastaan. Kone jatkaa kuitenkin lentoaan hitaasti kaarrellen kuin haamukäden ohjaamana. Yritämme saada radiolla yhteyttä, mutta vastausta ei kuulu ja arvelemme "Haban" olevan tajuton tai menehtynyt. Lopullinen coup-de-grace tulee kun haamu-Hornet leijailee lähes sakaten Tunb El-Kubran itäpuolella ja saarelta ammuttu Igla osuu vielä koneeseen. Urhea amerikkalainen syöksyy jyrkästi kaartaen mereen. Laskuvarjoa ei näy.

Amerikkalaiskoneet alkavat vetäytyä ammusten loputtua, mutta päätän vielä rynnäköidä jo rantautuneen pikaveneen kimppuun. 30mm konetykkieni laulaessa näen kun terroristeja juoksee rantavedessä veneiltä päin kohti rantakallioiden suojaa. Kaarran toiseen rynnäkköön ja venettä ei enää näy pinnalla. Samalla saan saarelta ammutun olaltalaukaistavan perääni, mutta onnistun jotenkin jyrkällä kaarroksella ja vimmatulla soihdutuksella välttämään osuman. Suuntaan kohti Abu Musan lentotukikohtaa ja samalla BINGO-valokin syttyy vikapaneelissa ilmoittaen polttoaineen vähyydestä. Laskeudun Abu Musaan ja kuulen amerikkalaisten tehneen saman lentotukialuksilleen.

Käymme läpi debriefingin videoyhteyden välityksellä ja selviää, että persialaiset menettivät taistelussa kaksi MiG-21bis hävittäjää ja yhden F-4E Phatomin. Näistä "Naati" ampui alas yhden MiG-21bis:in ja vaurioitti Phantomia ja loput tuhosi Carrier Group 1:n Perry-luokan hävittäjä ohjuksillaan. Muille lentäjille tuki veneiden uptuksia tililleen. Tunnelmia latistaa se että menetimme kuitenkin yhden amerikkalaisen F/A-18C hävittäjän ja sitä lentäneen urhean tukialuslentäjä "Haban".
"...vuonna 2010 Suomessa tarvitaan noin miljoona uutta työntekijää...vuonna 2020 tarvitaan jo 2 miljoonaa uutta työntekijää..."
- Jyrki Katainen 2001
User avatar
Blake
Posts: 1911
Joined: Tue, 10.9.2002, 15.22

Re: Op. Frozen Ham (ArmA 3)/Frozen Turkey (DCS) - ArmA 3 M02 su 6.1. klo 21

Post by Blake » Sat, 5.1.2019, 11.48

Op. Frozen Ham M02 - su 6.1. klo 21

Image

TILANNE
UAE:n ja USA:n Carrier Battlegroup 1:n hävittäjät ovat iskeneet aamulla 2.1. Tunb El-Kubraa (Malden) kiitävien asestettujen pikaveneiden kimppuun, upottaen niistä viisi lasteineen ja miehistöineen. Yksi vene kuitenkin pääsi saaren pohjoisrannan pieneen satamaan, ja ehti ilmeisesti purkaa ase-ja ammuskuormansa. Yksi F/A-18C hävittäjä ammuttiin operaatiossa alas saaren itäpuolella, ja lentäjä erittäin todennäköisesti menehtyi koneen pudotessa mereen kovalla vauhdilla. Koillisrannikolta on kuitenkin poimittu lentäjien mukana kulkevan hätäpoijun signaali, joten on mahdollista että lentäjän ruumis on huuhtoutunut rannalle. Saarella riehuneiden ilmataisteluiden jälkeen on lisäksi havaittu UAV:n kuvissa ja signaalivastaanottimissa merkkejä saaren ilmapuolustuslaitteiden aktivoitumisesta. Ilmeisesti tutkat ja muut varusteet on pidetty rakennuksissa ja luolissa piilossa tähän saakka.

ROE
- Aseistautuneet henkilöt ovat oletettavasti vihamielisiä
- Omia tappioita tulee välttää kaikin mahdollsin keinoin
- Mahdolliset omat kaatuneet evakuoitava. Jos kaatuneita yli 50% vahvuudesta niin evakuoinnista luovutaan.


TEHTÄVÄ
TAVOITE 1: Etsikää ja tuhotkaa satamassa mahdollisesti olevat ase-ja ammuskuormat
TAVOITE 2: Tuhotkaa SA-6 IT-ohjuspatterin tutkalaitteisto, joka on tarkoituksella sijoitettu asutusten lähelle
TAVOITE 3: Etsikää ja evakuoikaa F-18 lentäjän ruumis alueelta, josta hätäsignaali on havaittu
TAVOITE 4: Poistukaa operaatioalueelta pohjoiselle merialueelle, jossa osaston komentaja toteaa tehtävän suoritetuksi

OMAT JOUKOT
Mark V Special Operations Craft (SOC). Aseistettu pikavene "USS Swampsnake": https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_V_Sp ... ions_Craft
Seal Team 3:
Team Alpha 1+4
Team Bravo 1+4
Team Charlie 1+4
Team Delta (RESERVES/JIP) 1+4

ASEISTUS
Koko Seal Team 3:n osasto on Mark V pikaveneessä. Äänenvaimennetut pitkät aseet, jossa valaisimet. Lääkintämiestä lukuunottamatta jokaisella operaattorilla 4 x M112 muoviräjähde ajastimella varustettuna.

VIHOLLINEN
Tunb El-Kubralla (Malden) operoivilla terroristeilla on kevyehkö aseistus. Vahvuuksista saaren pohjoisosissa ei täyttä käsitystä. Vihollinen on kuitenkin valppaana lentokentälle ja pikaveneitä vastaan tehtyjen iskujen jäljiltä.

SÄÄ
Lähes täysikuu. Kohtalaista tuulta ja aallokkoa. Näkyvyys hyvä. Lämpötila +19C.
"...vuonna 2010 Suomessa tarvitaan noin miljoona uutta työntekijää...vuonna 2020 tarvitaan jo 2 miljoonaa uutta työntekijää..."
- Jyrki Katainen 2001
User avatar
HaBa
Posts: 1290
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: Op. Frozen Ham (ArmA 3)/Frozen Turkey (DCS) - ArmA 3 M02 su 6.1. klo 21

Post by HaBa » Sun, 6.1.2019, 22.40

Tiimi 3:n raportti

HaBa
Epa (kaatui)
Nouty
Naatti
CZ


3-tiimin tehtävänä oli tiedustella IT-ohjuksen tutkakalusto ja tämän jälkeen mahd. mukaan tuhota se. Homma hoidettiin tehokkaasti 2-ryhmän antaessa tukea pohjoisesta. Tutkalaitteet on räjäytetty varsin perusteellisesti. Generaattorivaunu kärsi myös merkittäviä vaurioita. Vihollinen menetti ryhmän verran jalkaväkeä kylässä sekä n. ryhmän verran vastahyökkäykseen osallistuneita sotilaitaan.

Tämän jälkeen lähdettiin etsimään lentäjää ja tehtävänä oli 3-tiimin osalta ottaa etsintäalueen etelälaidassa ollut majakka haltuun. Majakka oli miehitetty ja vihollinen menetti alueelle n. 5 kaatunutta. Valitettavasti alik. Epa kaatui myös tässä tilanteessa. Epan ruumista ei saatu evakuoitua majakan rakenteista. Lopulta siirryttiin etsintäalueelle, jossa toinen tiimi löysi pilotin ruumiin. Tehtävä oli suoritettu.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Blake
Posts: 1911
Joined: Tue, 10.9.2002, 15.22

Re: Op. Frozen Ham (ArmA 3)/Frozen Turkey (DCS) - DCS M03 pe 18.1. klo 21

Post by Blake » Fri, 18.1.2019, 20.20

TILANNE
Tammikuu 2002. Operaation tavoitteena on Iranin tukemien terroristien nujertaminen anarkian vallassa olevilla Tunb El-Kubran (Malden) ja Tunb El-Sughran saarilla. Operaation ilmakomponentti on koodinimeltään "Frozen Turkey" ja maakomponentti "Frozen Ham". Sotatoimet ovat rajoittuneiteita saarien ympäristöön, sillä konfliktia Iranin kanssa ei haluta laajentaa täysimittaiseksi suursodaksi.

TEHTÄVÄ
Tunb El-Kubralle on SA-6 patteri ja terroristien ammusreservit tuhotttiin SEAL Team 3:n yöllisessä iskussa 6.1. Viholliset menettivät arviolta 20-30 taistelijaa kaatuneina. Yksi SEAL-operaattori kaatui vihollistulessa ja toinen haavoittui vakavasti veneilyonnettomuudessa.

USS John C. Stennis ja USS Tarawa on vedetty kauemmas Arabianmerelle Carreir Group 1:n kohdattua aggressiota Iranin osalta. Osa alusten Hornet-ja Harrier-kalustosta on toistaiseksi siirretty operoimaan Khasabin lentotukikohdasta (Oman) käsin.

Maldenilta (Tunb El-Kubra) on paljastunut suuria terroristien joukkojenkeskityksiä. Ilmeisesti kalustoa on piiloteltu luolissa ja otettu esille, sillä terroristit epäilevät koalition maihinnousun lähestyvän. Vanhassa, 80-luvulla Iranin-Irakin sodan aikana runnellussa tukikohdassa saaren pohjoisosissa on havaittu joukkojen ja kaluston liikehdintää.

VIHOLLINEN
Vihollisella ei pitäisi SEAL iskujen jäljiltä olla tutkaohjattua SAM-kalustoa. Muun kaluston määrä ja tyyppi ei tiedossa. Iran on vannonut jatkavansa saarten ilmatilan suojaamista tappioista piittaamatta, joten on Iranilaisia hävittäjiä saatta olla alueell partioimassa.

OMAT JOUKOT
Navy SEAL Team "Echo" on lähellä huoltotukikohtaa tarkkailuasemissa (tiedustelukuva kneeboardissa). Varokaa omia joukkoja.
E3 sentry AWACS (Overlord) partioi Arabiemiraattien rannikolla koordinoimassa ilmasotatoimia.

Khasab AFB (Oman):
VFA-131: 4 x F/A-18C Hornet (Chevy)
VMA-311: 2 x AV-8B Harrier (Springfield)
71st Fighter Squadron: 1 x Mirage 2000C (Uzi)
104th Maryland ANG: 1 x A10C (Enfield)

TAVOITTEET
- Etsikää ja tuhotkaa vihollisen kalusto ja sekä tarvikkeet vanhassa tukikohdassa (WP1)
- Palatkaa iskettyänne välittömästi Khasabin lentotukikohtaan (WP2)

ROE
- Iranin maa-alueen yläpuolella lentäminen kielletty
- Alas ammuttujen lentäjien kohtalo on pyrittävä aina selvittämään ja raportoimaan. Mikäli lentäjä ammutaan alas vihollisalueella, lentäjän on pyrittävä hakeutumaan jalan pois tuhotun koneen läheisyydestä ja piilouduttava. Meripelastusoperaatioita ei pääsääntöisesti suoriteta ArmA 3:ssa.
- Lentäjillä on vain valittu kone käytettävissä. Lisäkone/toinen aalto sallitaan vain esim. teknisistä syistä

Image
"...vuonna 2010 Suomessa tarvitaan noin miljoona uutta työntekijää...vuonna 2020 tarvitaan jo 2 miljoonaa uutta työntekijää..."
- Jyrki Katainen 2001
User avatar
Blake
Posts: 1911
Joined: Tue, 10.9.2002, 15.22

Re: Op. Frozen Ham (ArmA 3)/Frozen Turkey (DCS) - DCS M03 pe 18.1. klo 21

Post by Blake » Wed, 23.1.2019, 20.47

Arabiemiraattien Ilmavoimien Mirage-lentäjä الرقيب El-Bleikin merkintöjä operaatiosta 18.1.2002 (Op.Frozen Turkey DCS_M03)

Amerikkalaisten laivasto-osasto sai tulta vastaansa kapeassa salmessa ja tukialusten hävittäjät ja laivueemme Miraget on siirretty Khasabin tukikohtaan Omaniin. Surkeana aamuna 18.1. satoi ja pilviverho oli 3000 jalassa. Tehtävämme oli antaa Navy SEAL osastolle ilmatukea Tunb El-Kubran saarella, jota vieläkin perataan terroristiaineksesta. Kegetyksen Harrier ja minut määrättiin toimimaan maaiskuosastona ja noustuamme pivlien yläpuolelle jäimme kaartelemaan Tunb El-Kubrasta n. 25 NM päähän CAP osaston partioidessa taivaalla kohteen lähellä. Melko pian saatiin varoitus Iranilaisen F-14A hävittäjän tutkasta, mutta onneksemme pelättyjä Phoenix-ohjusia ei tullutkaan. Saaren yläpuolella tilanne oli sekava, sillä vihollisen MiG-21 Bis hävittäjiä pääsi lähelle kurvataisteluun. Naatti sai ammuttua yhden niistä alas. Tämän jälkeen Haba sai ammuttua alas yllättävän vaisun Tomcatin, mutta joutui tämä jälkeen Hornettinsa ja Arton väliin joutuneen toisen MiG-21:n saaliiksi tämän ampuessa kaksi R-60 ohjusta ja Hornet räjähti surmaten lentäjänsä. Naatti kosti tämän kuitenkin ARMRAAMILLA tuhoten MiGin. Sahuri Hornetissaan havaitsi hieman myöhemmin pilviverhon alla piileksineen SU-25 maataistelukoneen, ja kone tuhottiin Sidewinderilla.

Taistelun rauhoituttua jälkeen tuli muutamia vääriä hälytyksiä, jonka jälkeen allekirjoittanut ja Kegetys määrättiin etsimään kohde saarilta ja iskemään. Harrierin lämpökameraa haittasi huono sää, ja olalta laukaustavat IT-ohjukset aiheuttivat Miragellekin useita läheltä piti -tilanteita. Lopulta päätin rynnäköidä summitain kohteelle päin. Viskasin puolet MK 82 SnakeEye pommilastistani oletettuun vihollisen huoltokeskuksen sijaintiin ja ilmeisesti jälkiroihuista päätellen tuhoa tuli. Harrier pudotti laserpommeja esim. IT-asemiin, mutta sai siipeensä ainakin Sergei IT-tykeistä. Toisella ylilennolla nakkasin loputkin pommit kohteen summittaiselle alueelle, varoen kuitenkin amerikkalaista SEAL-tiimiä joka oli kohteen lounaispuolella asemissa noin 500-1000m päässä. Pommien loppuessa osasto komennettiin palaamaan Khasabin lentotukikohtaa ja laskeutumiset saatiin suoritettua polttoainetilanteen mukaisesa järjestyksessä.

Jälkeenpäin kuulimme, että Iranin huoltamat terroristit kärsivät raskaita miehistö-ja kalustotappioita pommituksissamme, eikä omia tappioita aiheutettu joukkojon läheisyydestä huolimatta.
"...vuonna 2010 Suomessa tarvitaan noin miljoona uutta työntekijää...vuonna 2020 tarvitaan jo 2 miljoonaa uutta työntekijää..."
- Jyrki Katainen 2001
User avatar
Blake
Posts: 1911
Joined: Tue, 10.9.2002, 15.22

Re: Op. Frozen Ham (ArmA 3)/Frozen Turkey (DCS) - ArmA M03 su 3.2. klo 21

Post by Blake » Sat, 2.2.2019, 21.52

Op. Frozen Ham M03 - su 3.2. klo 21

Image

Image

TILANNE
Iranin tukemat terroristit ovat miehittäneet Shaahin aikaisen hylätyn tukikohdan ja ovat ottaneet käyttöönsä luolissa varastoitua taistelumateriaalia. Terroristit uskovat ilmeisesti sateisen ja pilvisen sään suojaavan heitä koalition ilmaiskuilta. UAE:n ja USA:n Miraget ja Harrierit ovat kuitenkin jo matkalla iskemään terroristien tukikohtaan ja pommituksen pitäisi alkaa parin minuutin kuluessa. SEAL Team 3 on tarkkailuasemissa kukkulalla tukikohdan lounaispuolella ja on valmiina iskemään tukikohtaan ilmavoimien iskun päätyttyä. Tavoitteena on tuhota iskusta selvinneet terroristit ja kalusto tukikohdan välittömällä alueella. Tämän jälkeen osaston johtaja toteaa harkintaansa käyttäen tavoitteen saavutetuksi ja SEAL Team 3 poistuu operaatioalueelta länteen avomerelle taisteluveneellä.

ROE
- Omia tappioita tulee välttää kaikin mahdollsin keinoin
- Mahdolliset omat kaatuneet evakuoitava. Jos kaatuneita yli 50% vahvuudesta niin evakuoinnista luovutaan.

TEHTÄVÄ
TAVOITE 1: Tuhotkaa ilmaiskusta selviytyneet viholliset tukikohdassa
TAVOITE 2: Poistukaa operaatioalueelta länteen avomerelle taisteluveneellä

OMAT JOUKOT
1 x Mark V Special Operations Craft (SOC). Aseistettu pikavene "USS Swampsnake": https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_V_Sp ... ions_Craft
2 x MRZR 4 kevyt maastoajoneuvo esim.tappioiden evakuoimiseen
Seal Team 3:
Team Alpha 1+5
Team Bravo 1+5
Team Charlie 1+5
Team Delta 1+5

ASEISTUS
Äänenvaimennetut pitkät aseet, jossa valaisimet. Lääkintämiestä lukuunottamatta jokaisella operaattorilla 4 x M112 muoviräjähde ajastimella varustettuna.

VIHOLLINEN
Tunb El-Kubralla (Malden) operoivilla terroristeilla on kevyehkö aseistus. Vahvuuksista saaren pohjoisosissa ei täyttä käsitystä. Vihollinen on kuitenkin valppaana aiempien SEAL teamin ja ilmavoimien iskujen takia.

SÄÄ
Sateinen iltapäivä. Merellä ja alavilla alueilla runsasta sumua. Kohtalaista tuulta ja aallokkoa. Lämpötila +17.
"...vuonna 2010 Suomessa tarvitaan noin miljoona uutta työntekijää...vuonna 2020 tarvitaan jo 2 miljoonaa uutta työntekijää..."
- Jyrki Katainen 2001
User avatar
Vultyr
Posts: 166
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: Op. Frozen Ham (ArmA 3)/Frozen Turkey (DCS) - ArmA 3 M03 su 3.2. klo 21

Post by Vultyr » Sun, 3.2.2019, 23.43

alik Vultyr
korpr Hammer
korpr Hesari
korpr Sakinz
korpr Mika
ylik Charlie Frank

1. Ryhmä sai käskyn toimia reservinä ja pysyä aloituksen läheisyydessä tarkkaillen itään lentokentälle sekä radio asemalle päin.
Pienen odottelun ja alueen tiedustelun jälkeen saimme käskyn siirtyä 3. Ryhmän asemiin ja hyökätä sieltä yhteistuumin tukikohtaan samalla kun 2. Ryhmä antaa tulitukea.

3. Ryhmän asemien S - SW puolella havaittiin 5 miehen vihollispartio, mikä eteni hyvinkin sekaisesti pitkin rinnettä kunnes katosi metsään. Tästä lähdimme 3. Ryhmän perässä kohteelle ja kohteen saavutettuamme putsasimme W päädyn bunkkerit tehokkaasti. Etenemistä jatkettiin itään puhdistaen rakennuksia sekä bunkkereita tukikohdan alueella. Matkalla törmäsimme 3. ryhmän taistelijapariin mistä toisen totesimme kaatuneeksi bunkkerin varmistuksen yhteydessä.

Liike jatkui edelleen itään ja pian olikin jo tukikohdan koko eteläinen puolisko hallinnassa. Seuraavaksi autoimme 3. ryhmää pohjoispuoliskon varmistamisessa. Seuraava käsky oli hakea ajoneuvot ja nostaa kaatuneet kyytiin. Lähetin korpr Hammerin, korpr Sakinzin sekä korpr Hesarin hakemaan ajoneuvoja etelästä samalla kun itse jäin korpr Mikan ja ylik Charlie Frankin kanssa kaatuneiden luokse odottamaan. Tovin odoteltuamme kuului räjähdys S - SW suunnalta ja en saanut enään yhteyttä korpr Hammerin johtamaan puoliryhmään joten lähdimme selvittämään tilannetta. Hernerokkasumussa ja pimeällä emme kuitenkaan löytäneet jälkiäkään heistä joten joukkueenjohdon käskystä jätimme kaatuneet niille sijoilleen ja aloitimme siirtymän veneelle.

Vene saavutettiinkin ongelmitta ja tästä etenimme meriteitse kohti länttä, tehtävä todettiin suoritetuksi.
alik Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
Blake
Posts: 1911
Joined: Tue, 10.9.2002, 15.22

Re: Op. Frozen Ham (ArmA 3)/Frozen Turkey (DCS) - ArmA 3 M03 su 3.2. klo 21

Post by Blake » Mon, 4.2.2019, 11.05

yliv Blake, 3.Ryhmä

Olimme sateisella kukkulalla autiopaikalla, kun Mirage ja Harrier pommittivat tukikohtaa ja sitä seurasi lukuisia jälkiräjähdyksiä. Arvelin, että vastarinta olisi heikkoa möyhennyksen jäljiltä. Etenimme majurin johdolla länteen kiertämään tukikohtaan etelästä käsin, jossa metsä suojaisi etenemistämme. Odottelimme hetken muiden ryhmin asemiin pääsyä. Tulikomennon surmasimme kaksi neuvotonta vihollista, jotka olivat partioimassa vieressämme olevalla mäellä ja jatkoimme illan pimetessä matkaa kohti tukikohtaa.

Partioiva BTR-60 tuhottiin ilmeisesti Kuikin M72 LAW singolla, jonka jälkeen aloimme pimeässä siivoamaan lukuisia bunkkereita, joihin terroristit olivat suojautuneet. Heti ensimmäistä parakkia katon kautta siivotessamme Kuik eteni avoportaita pitkin alakertaan, mutta surmattiin portaiden alapäähän. Putsasimme parakin ja pussitin Kuikin ruumiin, joka jätettiin tien varteen odottamaan kuljetusta kotimaan multiin. Murheeksemme toisesta puoliryhmästä Pionjaer sai myös surmansa erään toisen bunkkerin vyörytyksessä ja hänet raahattiin myös tien varteen.

Majuri käski minut ja Haban taistelupariksi ja jatkoimme "rottasotaa" puhdistaen käskranaateilla ja sarjatulella useita bunkkereita. Monia läheltä piti -tilanteita sattui, mutta hyvät suojavarusteemme pelastivat meidän kuolettavilta osumilta.Ilta hämärtyi lopulta säkkipimeäksi ja joka puolelta kuului tulitusta sekä räjähdyksiä muiden ryhmien putsatessa bunkkereita. Viimeinen vyörytyskohteemme oli korkea. monikerroksinen vartiotorni, joka saatiin Haban kanssa tehokkaasti siivottua kuumottavista tilanteista huolimatta.

Lopulta saimme joukkueenjohtajana toimivalta Scottzilta käskyn poistua tukikohdasta veneelle, joka oli alle 2km päässä lännessä. Kuulin että ykkösryhmä evakuoisi ruumiit, ja lähdimme jonossa matkaamaan tietä pitkin rannalle. Hernerokkasumussa ja pimeässä törmäsimme vihollispartioon, joka avasi tulen noin 30m päästä ja kahdesta eri suunnasta, mutta vältyimme kaatuneilta vihollisen ampuessa lähes sokkona sumussa ja pimeydessä. Kuulimme räjähdyksen idästä päin partion tuhottuamme ja ounastelin olisiko jokin oma ajoneuvomme mahdollisesti tuhoutunut.

Pimeydestä kuului tulitaisteluiden ääniä ja lopulta tukikohdan tuhoamisretkestämme muodostui selviytymistaistelu. Pääsimme veneelle kuitenkin ensimmäisenä, ja miehitimme veneen aseistuksen tarkoituksenamme tukea muita pimeydestä veneelle päin harhailevia ryhmiä. Metsästä avattiin useita kertoja AK-47 tulitus venettämme kohti,ja ammuimme M2 konekiväärillä ja minigunilla sen minkä piipuista lähti suuliekkejä kohti. Lopulta muutkin ryhmät pääsivät uupuneina veneelle, mutta kaatuneet oli jätettävä vihollisalueelle. Murheellisina suuntasimme sumuiselle merelle ja ammuimme kunnialaukaukset kaatuneille tovereille.
"...vuonna 2010 Suomessa tarvitaan noin miljoona uutta työntekijää...vuonna 2020 tarvitaan jo 2 miljoonaa uutta työntekijää..."
- Jyrki Katainen 2001
User avatar
Blake
Posts: 1911
Joined: Tue, 10.9.2002, 15.22

Re: Op. Frozen Ham (ArmA 3)/Frozen Turkey (DCS) - ArmA 3 M04 pe 8.2. klo 21

Post by Blake » Tue, 5.2.2019, 19.17

Op. Frozen Ham M04 - pe 8.2. klo 21

EDIT: lisätty 4 lisäpaikkaa.

Image

Image

TILANNE
SEAL Team 3:n eilisiltainen, vaikeissa sääolosuhteissa tehty isku terroristien tukikohtaan Tunb El-Kubralle aiheutti terroristeille raskaita tappioita.
SEAL Team 3 kuitenkin kärsi miestappioita vihollsipartioiden tulessa vetäyessään pimeydessä sumuisten metsien läpi. Kaksi operaattoria kaatui tulitaistelussa terroristien kanssa tukikohdassa ja kolme menehtyi myöhemmin ajoneuvo-onnettomuudessa pyrkiessään evakuoimaan kaatuneita. Märkä ja taisteluväsmystä potenut osasto joutui poistumaan kiireellä ja kaatuneet jouduttiin jättämään taakse. Presidentti G.W. Bush sai Washingtoniin tiedon operaation epäonnisista loppukäänteistä illansuussa ja on raivoissaan sen johdosta että amerikkalaisia kaatuneita jätettin kentälle vihollisen käsiin. Puhelinkeskustelussa presidentin kanssa UAE:n emiiri antoi kuitenkin lupauksen auttaa kaatuneiden evakuoinnissa ja vieläpä vähäisin poliittisin riskein. Turvayhtiö Blackwater on parhaillaan Emiraateissa työskentelemässä erään toisen projektin parissa ja firman toimitusjohtaja on nopealla aikataululla saanut sovittua UAE:n johdon kanssa urakasta amerikkalaisten kaatuneiden evakuoimiseksi. Blackwaterin urakoitsijoista koostuva 16-miehinen osasto on heti sopimuksen allekirjoituksen jälkeen lennätetty yön selässä Tunb el-Sughran saarelle ja on valmiina operoimaan aamunkoitteessa amerikkalaisvainajien evakuoimiseksi.

ROE
- Palkkasotilaina tärkein prioriteettinne on vain annetun työtehtävän häikäilemätön suorittaminen

TEHTÄVÄ
TAVOITE 1: Evakuoikaa kaatuneet amerikkalaissotilaat
TAVOITE 2: Vetäytykää takaisin Tunb-El Sughran saarelle

OMAT JOUKOT
1 x UH-1D Huey gunship (kapasiteetti 12 hlö, 8 cargo, aseistuksena raketit ja ovikonekiväärit)
1 x RHIB (Kapasiteetti 8 hlö, 4 cargo)
Blackwater-taisteluryhmä:
1 x Ryhmänjohtaja
1 x Helikopterilentäjä
10 x Palkkasotilas
4 x JIP/Reserve

ASEISTUS
Sekalainen palkkasotilaiden henkilökohtaisia mieltymyksiä heijasteleva aseistus ja varustus. Jokaisella taistelijalla normaalien varusteiden lisäksi ruumispussit. Tiedustelutietojen mukaan saattaa rannikolla vielä olla joitain ehjiä terroristien veneitä.
VIHOLLINEN
Tunb El-Kubralla (Malden) operoivilla terroristeilla on kevyehkö aseistus. Vahvuuksista saaren pohjoisosissa ei täyttä käsitystä. Vihollinen on kuitenkin valppaana aiempien SEAL teamin ja ilmavoimien iskujen takia.

SÄÄ
Kirkas, pilvetön aamu. Normaalit tuuliolosuheet. Lämpötila +21C.
"...vuonna 2010 Suomessa tarvitaan noin miljoona uutta työntekijää...vuonna 2020 tarvitaan jo 2 miljoonaa uutta työntekijää..."
- Jyrki Katainen 2001
Post Reply