Taistelijan opas
Broileri 2002, 2016

Ei ramboilla:
- Ryhmänjohtaja määrää jokaisen pelin linjan. Joskus on suotavaa tehdä omia ratkaisuja, mutta yleensä ei. Toimi ryhmänjohtajan antamien käskyjen puitteissa, ja kysy lupa ennen kuin teet muuta. Oletuksena toimi aina vasta ryhmänjohtajan käskystä.

Ei hötkytä:
- Pysy ruodussa. Harjoittele rivissä ja jonossa etenemistä yksinpelissä. Älä jää jälkeen, älä mene edelle.
- Pysähdyttäessä mene polvelle tai maihin.
- Pidä välit kunnossa (5 - 15 m maaston ja näkyvyyden mukaan): mieluummin liikaa kuin liian vähän. Pidä kuitenkin muodostelmissa näköyhteys muihin taistelijoihin.
- Ellet tiedä etenemismuotoa, kysy. Ellet tiedä, saako ampua, kysy. Ellet tiedä, missä muut ovat, kysy. Aina on tiedettävä etenemismuoto, tulenkäytön säännöt ja muiden sijainti.

Johtajaa totellaan:
- Älä valita ryhmänjohtajan päätöksistä. Ehdotusten aika on briefingissä, rakentavaa kritiikkiä saa esittää jälkeenpäin. Välillä jotkut päätökset ovat huonoja tai epäreiluja, mutta jos ne kyseenalaistetaan silloin, kun pitäisi toimia, mistään ei tule varmasti mitään.

Viestintä:
- Puheyhteys on ensisijaisesti johtajien käytössä, ja se on pidettävä vapaana turhasta viestinnästä. Ryhmänjohtaja määrää kuitenkin linjan, ja rennoimmissa peleissä pulistaan melko vapaasti.
- Käytä pelkästään ryhmälle osoitettuun kirjoitettuun viestintään Group Channelia (vihreä teksti) ja joukkueelle osoitettuun Side Channel (sininen teksti). Sama koskee karttamerkintöjä.
- Pidä ilmoitukset lyhyinä ja selkeinä, mutta kerro riittävästi. "Tuolta tulee vihuja!" tai "Lämäri!" ei auta ketään, mutta "SW vihuryhmä 200 m" tai "Lääkintämies, haavoittunut 30 metriä risteyksestä pohjoiseen" tuottaa tulosta.
- Kuolleet eivät puhu.

Älä tapata itseäsi:
- Pysy matalana, etene varovasti, tähtää rauhassa ja ammu tarkasti. Tarkkaile ympäristöä, muista tähystyssuunnat. Älä ota turhia riskejä - kuolemaan ei ole kiire.
- Käytä vain aseita joita osaat käyttää. Heitä kranaatti mielummin liian kauas kuin liian lähelle.
- Pysy kaukana käytössä olevista ajoneuvoista, varsinkin niiden etu- ja takapuolelta. Älä hyppää liikkuvista ajoneuvoista.
- Kuuntele. Tee äänihavaintoja ympäristöstä: vihollisen usein kuulee aikaisemmin kuin näkee. Opettele erottamaan aseet ja ajoneuvot toisistaan äänen perusteella.

Älä ammu omia:
- Laukaise ase vain jos olet täysin varma siitä, että tähtäimessä on vihollinen
- Opettele tunnistamaan omat ja viholliset aseesta, maastopuvun kuvioinnista, kypärän muodosta.
- Vihollisen aseita tai ajoneuvoja ei yleensä oteta käyttöön. Jos kuitenkin joudut ottamaan käyttöösi vihollisen käsiaseen, singon, ohjuksen tai ajoneuvon, ilmoita! Muuten tulet itse ammutuksi vihollisena.

Älä avaudu:
- Pelit kestävät niin kauan kuin kestävät: joskus minuutin, joskus yli tunnin. Älä valita, jos peli pitkittyy – ellet jaksa odottaa, voit poistua.

Älä idlaa:
- Kun odotat seuraavan pelin alkua palvelimella, älä poistu pitkiksi ajoiksi koneen äärestä. Vilkuile välillä peliä, niin olet valmiina, kun uusi peli alkaa.
- Jos olet admin ja kuolet, loggaa ulos, ellet aio seurata peliä koko ajan.

Älä tipu.
- Jos tiput, varmista, ettei sinulta puutu mitään modia tai addonia, ennen kuin yrität servulle uudestaan.