YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
HaBa
Posts: 1342
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 3.11.2019, 20.13

YTH Albania 2019 su 3.11.2019 klo 21

Image

Tilanne

Vihollisjoukot pitävät hallussaan Albania-nimistä saarta Maldenin kaakkoiskulmalla. Saari suojaa hyvin Le Portin aluetta, joten alueen hallinta on tärkeää. Saari on hieman eristäytynyt ja alueella ei ole vielä käyty taisteluita, joten vihollinen on todennäköisesti levännyt ja hyvin varusteltu. Vihollisen toimintaa tiedusteltiin lennokilla, joka tuhoutui.

Epäonnistuneen lennokkitiedustelun tulokset on koottu videoksi. Lennokkitiedusteluvideo


Tehtävä

1. Tuhoa vihollisen radiomastot Radio 1 ja Radio 2 Albanian saarelta. Tämän tehtävän onnistuminen viivästyttää vihollisen vastahyökkäystä mantereelta tunneilla ja mahdollistaa saaren haltuunoton.

Räjähde-expertit kertovat, että tuhoaminen onnistuu parhaiten katkaisemalla mastolta jalat räjähteillä. Mastoissa on neljä jalkaa ja ne ovat vankkatekoisia.

Tuhoutuminen pitää visuaalisesti varmistaa.

2. Valtaa vihollisen polttoaineenkuljetusajoneuvot ja kokoa ne PA-asemalle.

Vihollisen sotilastukikohdassa ja satamassa on satelliittitiedustelun mukaan polttoaineenkuljetusajoneuvoja. Niiden valtaaminen on eduksi sotilasoperaatioillemme Albanian saarella. Ajoneuvoja on 5 kappaletta.

Sotilasoperaatioiden tuen järjestämiseksi ajoneuvot tulisi ajaa Itäiselle polttoaineasemalle.

Omat joukot

LDDK YTH-varustus. Raskasta asetta ei ole.

Lähtöpaikalla räjähdelaatikko ja merkityssä lokaatiossa veneitä.

Vihollinen

Tunnuksetomat joukot. Vihollinen on saanut kuljettettua saarelle myös ajoneuvokalustoa, jota on satelliittitiedustelun mukaan havaittu ainakin satamassa ja tukikohdassa. Alueelta on myös satunnaisesti ammuttu mantereelle tykistöasein. Alueella ei ole lentokenttää, mutta ilma-alusten läsnäolo on aina mahdollista.

Aika ja sää

Varhainen aamu. Hieman sumuista.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1342
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 3.11.2019, 23.03

YTH Albania 3.11.2019 - Nyrkki

ylik HaBa (KIA)
alik Epa
alik Arto (KIA)
korpr CZ (MIA)
stm Otto(KIA)
korpr Ukka

Nyrkki sai tehtäväkseen tuhota itäisen tornin. Matkaan lähdettiin parilla veneellä ja rantautuminen suoritettiin käsketylle alueelle. Radioyhteydet olivat aavistuksen kehnot, mutta tieto rantautumisesta saatiin komennolle asti.

Ovela vihollinen oli jo alueella havaitsi toki rantautuvan osastomme. Alkoi kiivas ja epäreilu tulitaistelu, jossa useiden haavoittumisten saattelemana Nyrkki irtaantui takaisin vesille, vihollisen ampuessa raivoisasti perään. Ensimmäinen taistelu kulutti merkittävästi patruunavarantoa sekä lähes kaikki lääkintätarvikkeemme.

Koukkasimme ryhmänjohtajan käskyllä hieman länteen, jossa oli suojaisampi asema. Tästä alkoi tuskainen eteneminen kiveltä kivelle ja kohti tavoitetta. Epan partion suojatessa, HaBan partio iski kohteelle sivustasta ja lamautti vihollisen panssariajoneuvon sekä samalla myös kohteena olleen tornin. Alueelta päästiin täten vikkelään pois. Korpr CZ katosi tässä vaiheessa taistelussa - ruumista ei koskaan löydetty.

Vihollisella oli alueella ilmatukea, joten emme voineet turvautua veneisiin. Jatkoimme siis jalan. Vihollinen ajoi meitä takaa ja saikin haavoitettua Epaa, mutta pienten viivästysten jälkeen jatkoimme matkaa. Tässä välissä selvisi, että myös joukkueenjohto oli kaatunut, joten otin nimellisesti komennon. Hengissä oli enää n. 3 muuta taistelijaa, jotka olivat parin kilometrin päässä lännessä.

Saavuimme alueelle, jossa vihollisella oli bunkkeri ja polttoaineasema. Lähetin Epan partion polttoaineasemalle ja Arton + Ukan bunkkerille. Molemmat alueet vallattiin, kun samalla organisoin loppuporukan tekemisiä.

Saavuin bunkkerille, josta löytyi merkittävästi lääkintätarpeita - näitä tarvittiin. Lähdimme etenemään, kun Ukka ilmoitti vihollisen UAZ-ajoneuvosta. Se oli täynnä vihollistaistelijoita, joten alueella alkoi kunnon tulitaistelu. Se loppui osaltani lyhyeen, kun ampuessani vihollista sain lähelle osuman singosta, joka lamautti minut sekä Arton. Hetkeä myöhemmin maailma pimeni.

Alik Epa jatkaa:
"Saimme taisteluparin Otton kanssa vallattua polttoainevarikon. Tässä yhteydessä selustaa turvannut loppuosa partiosta joutui tulitukseen ja sekä HaBa että Arto haavoittuivat. Otin ryhmän komentooni ja käskin Oton siirtyä vihollisen lääkinta-ajoneuvolle, mutta Otto joutui vihollisen kiivaan tulituksen kohteeksi ja kaatui. Lääkintämiehen kaaduttua myös Arto ja HaBa vuosivat kuiviin. Tuhosimme näkyvän vihollisen ja jäljellä oli minä ja Ukka.

Sain vielä yhteyden KuiK joka oli viimeisenä miehenä pystyssä loppu joukkueesta, mutta pian myös Kuikin radiokanava vaimeni.

Totesimme Ukkan kanssa, että tehtävä oli suoritettu radiomastojen osalta ja viiden ajoneuvon siirto ei tulisi onnistumaan, joten päätimme perääntyä saarelta. Siirryimme vihollisen ajoneuvolla veneille vihollisen taisteluhelikopterin tulitusta väistellen ja ajelimme veneellä auringonlaskuun.
"
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Scottz
Posts: 252
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Thu, 14.11.2019, 21.02

Syksyn 2019 satoa:

YTH 8.9.2019 Solmun raportti:

ylik Scottz
yliv Blake
ylik KuiK
kers Kuokkanen
korpr Maako
korpr Pionjaer (KIA)

Ryhmä laskeutui helikopterilla kohdekylän länsipuolelle pellon reunaan ja eteni metsiä pitkin kohti kohdekylää. Matkalla ryhmä törmäsi viholliseen sekä junanradan, maantien että kylän ensimmäisten talojen kohdalla metsissä, mutta onneksi löi itsensä läpi kaikista väijytyksistä.

Päästyään pureutumaan kylän länsilaitaan, alkoi kymmenien talojen puhdistus yksitellen, mutta jo toisen talon kohdalla puskissa väijynyt BRDM-2 avasi tulen kopterilentäjää kohti ja päätti urhean lentäjän päivät välittömästi tulenavauksen jälkeen. Pianpa tiedusteluauto paloi iloisesti ja yhtä panssariautoakin hätisteltiin kauemmas, kun ampuja oli päästetty päiviltä.

Lopputehtävä olikin yksipuolista talojen puhdistamista järjestelmällisesti, kunnes ryhmän vastuusektorilla kaikki talot oli todettu puhdistetuksi. Tämän jälkeen ryhmä marssi kylän itälaidalla sijaitsevalle oluttuvalle nauttimaan saksalaista lageria muun joukkueen kanssa.

---

YTH 15.9.2019 Solmun raportti ryhmänjohtajan kuolemaan saakka:

ylik Scottz (KIA)
yliv Blake
ylik KuiK (KIA)
kers Kuokkanen
korpr Maako
korpr Pionjaer

Siirryimme kohdealueen itäpuolelle aseistettujen autojemme kanssa ja etenimme jalkapartion voimin tiedustelemaan etuvartioasemia. Yhtäkkiä vihollinen avasi tulen vartiotornissa ja vastasimme tuleen kaikella käytettävissä olevalla. Saimme käskyn edetä ensimmäisille rakennuksille, joten käskytin ryhmäni etenemään tieuraa pitkin kohti ao. rakennuksia. Pahaksi onneksi sain edetessä kranaatista suoraan viereeni ja muutaman minuutin jälkeen vuodin kuiviin samaiselle asvalttitielle.

---

YTH 13.10.2019 Solmun raportti ryhmänjohtajan kuolemaan saakka:

ylik Scottz (KIA)
vanr Sami (KIA)
yliv Blake
ylik KuiK
kers Kuokkanen (KIA)
korpr Maako
korpr Pionjaer (KIA)

Siirryimme kohdekaupungin pohjoispuolelle ilmateitse tehtävänämme paikallistaa vihollisen prototyyppivaunu. Vihollinen avasi lähestyessä tulen kohti helikopteria ja jouduimme laskeutumaan oletettua aikaisemmin. Ryhmä eteni jalan ylämäkeen ja tuhosi vihollisen joukkueen, joka lähestyi kopteriamme. Tässä välillä kuulimme Kotkan ja JJ:n tuhoutuneen, joten otin joukkueen komentooni.

Siirryimme metsiä pitkin kohdekaupungin pohjoisosiin, mutta pahaksi onneksi vihollisen tiedustelijat yllättivät meidät kiikaroimassa. Kävimme pitkään ankaraa tulitaistelua tiedustelijoiden kanssa, kunnes irtauduimme kylää kohti; pahaksi onneksi Sami kuoli tässä rytäkässä. Päästyämme kylään aloimme putsaamaan taloja systemaattisesti tuhoten vihollisen jalkaväkeä ja yhden vaunun. Odotellessamme vaunun ammusvaraston räjähtelyn loppumista, vaunun viereen jäänyt salakyttä kylmästi niittasi allekirjoittaneen, Pionjaerin sekä hetkeä myöhemmin Kuokkasen. Tämän jälkeen KuiK otti ryhmän komentoonsa ja suoritti tehtävän loppuun jäljellejääneiden kanssa.
SFC Scottz - 2ND SQD SL
User avatar
Vultyr
Posts: 187
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Fri, 15.11.2019, 16.58

YTH Albania 3.11.2019 Kotkan raportti

alik Vultyr (KIA)
korpr Mika (KIA)
korpr Hammer (KIA)
korpr Hesari (KIA)
stm Altrix (KIA)

Joukkueen tehtävänä oli tuhota Albanian saarelta radio mastot sekä polttoainevarikko. Kotka sai tehtäväkseen edetä Solmun kanssa ensimmäiselle mastolle sekä satamaan tukevassa roolissa.

Maihinnousu sujui rauhallisesti mutta heti toiselle etapille päästyämme jouduimme vihollistulituksen alle. Pian vihollista vyöryikin pohjoisesta runsaasti.

Pitkällisen tulitaistelun ja yhden tappion sekä noin 1,5 ryhmällisen verran tapettujen vihollisten jälkeen Kotka sai käskyn irtautua ja siirtyä radiomaston länsipuolelle varmistamaan sivusta Solmun räjäyttäessä mastoa. Tästä etenimme enemmän länteen kohti satamaa tuhoten matkalla muutaman hajanaisen vihollisen.

Seuraavalla pisteellä lamautimme vihollisen tiesulun minkä havaitsimme pohjoisessa asemistamme. Tästä matka jatkui kohti sataman etelälaitaa missä helvetti pääsi irti.

Vihollinen aloitti ensin tulituksen pohjoisesta, mutta pian myös selustaamme iski puoliryhmällinen. Menetimme kaksi miestä lisää ja allekirjoittanut haavoittui sekä menetti tajuntansa.

alik Vultyrin muistelmat:

Havahduin, oli pimeää, märkää ja olin tuskissani sekä heikkona. Aikani yritin tavoittaa omia radiolla, mutta turhaan.

Aloitin siirtymisen kohti rantaa ja veneitä vain huomatakseni veneiden tuhoutuneen. Päätin pystyttää itselleni suojan tuulelta ja sateelta läheiseen metsikköön.

Aamulla aloitin varovaisen lähimaaston tiedustelun. Pelkkää vihollista, saarelta pois uiminen tässä kunnossa olisi itsemurha joten täytyy vain pysytellä piilossa, vaihtaa asemaa ja selviytyä siihen saakka kunnes saan taas omiin yhteyden, jaksan aloittaa uimisen pois saarelta tai vihollinen löytää minut...
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
ukkapukka
Posts: 1186
Joined: Wed, 11.12.2002, 23.41
Location: Joensuu

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by ukkapukka » Sun, 24.11.2019, 20.47

YTH Vastatuuli 24.11.2019

Image

Tilanne

Osasto Kyllikki on jäänyt linjojen murruttua saarroksiin. Vihollisen panssariosastot etenevät idässä ja lännessä. Ainoa tie omien puolelle pohjoisessa on nopea isku kevyempien vihollisosastojen läpi.

Tehtävä

1. Tuhoa tutka-asema, ettei vihollinen saa sitä käyttöönsä.

2. Tuhoa radiomastot samasta syystä.

3. Tuhoa vihollisen huoltovarikko.

4. Selviä hengissä omien puolelle luovuttamaan arvokasta tiedustelutietoa vihollisesta.

Omat joukot

LDDK YTH-varustus. Raskasta asetta ei (kai) ole.

5x MRAP ja 1x kk-MRAP

Vihollinen

Mekanisoitu jalkaväki. Kolembrodyn eteläpuolella taistelupanssarivaunuja.

Aika ja sää

Päivä. Kirkas.
"He is one of those people who would be enormously improved by death."
User avatar
HaBa
Posts: 1342
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 24.11.2019, 23.46

YTH Vastatuuli 24.11.2019 - Nyrkki

ylik HaBa (KIA)
alik Epa (KIA)
alik Arto (KIA)
korpr CZ (KIA)
stm Ottomaani (KIA)
korpr Ukka (KIA)

Tehtävässä Nyrkki sijoitettiin kärkiosastoksi, joten kovat tappiot olivat odotettavissa, mutta ei kukaan tiennyt, että tässä näin kävisi...

Ajoimme kaikessa rauhassa maastoajoneuvoilla pohjoiseen, kunnes havaitsimme vihollisen pyörillä liikkuvan neuvostosamovaarin eli BTR:n. Toki ryhmässä heräsi heti mielihalu ampua sitä mitä erilaisimmilla aseilla, ja valinta kohdistui tällä kertaa sinkoaseisiin. Osuman jälkeen alkoi armoton rähinä, jossa korpr Ukka sai surmansa, mutta muu ryhmä selvisi säikähdyksellä. Viholliselle aiheuttiin peräti kahden BTR:n ja yhden BMP-2:n suuruiset ajoneuvotappiot ja jalkaväkikin sai osansa. Tämä kuitenkin maksoi meille lähes kaikki sinkomme.

Taistelu jatkui kiivaana ja joukkue irtaantui pohjoiseen ajoneuvoilla, meidän jatkaessa kärjessä. Tällä kertaa otin itse johtoauton ajaakseni ja kaasutin vauhdilla läpi vihollisjalkaväen osastojen Arton ampuessa RsKK:lla. Tavoitteella pääsimme tihutöihin ja tuhosimme yhden kohdetorneista. Tällä välin Solmu kohtasi läheisellä tutka-asemalla loppunsa ja Kotkakin otti tappioita, joten avunpyyntö joukkueelta oli odotettavissa. Painelimme vauhdikkaasti Solmun kohteelle ja jouduimme heti murhaavaan tuleen. Harkitsin jo irtaantumista, mutta vihollisen tulta tuntui tulevan jo takaakin, joten puskimme sittenkin keskelle kohdealuetta ja siellä olevaan suojaisaan rakennukseen. Tilanne vakiintui.

Joukkueen tilanne oli heikko - hengissä oli ryhmämme lisäksi vain 2 taistelijaa, joukkueenjohtaja ja stm Altrix. He olivat loukussa alueen porttivartiossa, useiden vihollisten piirittäessä vartiotupaa. Hyökkäsimme koko ryhmän voimin portille ja tuhosimme siellä olleen vihollisen. Broileri ja Altrix liittyivät ryhmäämme. Tuhoretki jatkui - kohteena oli seuraavaksi tutka, jota puolusti pari sinnikästä vihollista. Vihollinen tuntui linnoittautuneen alueelle hyvin, mutta ryömin ryhmän suojatessa alueelle ja heitin kohteelle useita kranaatteja. Vihollisen kiivain tuli vaikeni. CZ haavoittui vielä toisen vihollisen tuleen, jonka Arto tuhosi sittemmin kranaateilla. Käskin etenemisen kohteelle varoen, koska alueelle oli osunut raskaan konekiväärin tulta. Kohdetta vallatessa Arto nosti päätään hieman liikaa ja em. raskas konekivääri päästi Arton tuskistaan. Tämän jälkeen tuhosimme tutkan ja Arton ruumiin räjähteillä.

Pakomatka jatkui vahvuudella 1+5, mutta mielessä piili myös 3. kohde, johon hyökkäsimmekin Broilerin otettua johdon ryhmästä. Broileri oli varmaan havainnut epätoivon ryhmänjohtajan silmistä ja teki ratkaisunsa. 3. kohteella menetimme CZ:n kulman haltuunotossa, mutta saimme lopulta tuhottua alueelta 6 kuorma-autoa.

Image

Pako jatkui kohti pohjoista, jossa sijaitsevalta suurelta teollisuushallilta saimme valtavan tuliryöpyn vastaamme ja menetimme toisen autoista. Kaikki selvisivät onneksi ehjinä ja viholliselle aiheutettiin taas reilun ryhmän tappiot. Panostimme autot ja päätimme jatkaa matkaa jalan. Tämä olikin sitten viimeinen etappi. Havaitsimme lähellä BRDM-2-ajoneuvon, jota ammuin singolla. Ajoneuvo vaurioitui, mutta pystyi vielä ajamaan paikalta. Samaan aikaan vihollisen kranaatinheitin keskitys osui tarkasti sijaintiimme ja kolme neljästä jäljellä olleesta taistelijasta menehtyi. Altrix onnistui vielä sinnittelemään hetken, mm. viimeistelemään BRDM:n, mutta kaatui tämän jälkeen itsekin.

Image
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Vultyr
Posts: 187
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Sun, 1.12.2019, 22.08

YTH 1.12.2019 Omat Koirat, Kotkan raportti

alik Vultyr
alik Sakinz
korpr Mika
korpr Hesari
stm Altrix (KIA)

Joukkueen tehtävänä oli suorittaa yhdenaikainen isku vihollisen kommunikaatiomastolle sekä varastoalue minne vihollinen on sijoittanut tykistökalustoa.

Kotka sai tehtäväkseen vallata sekä tuhota vihollisen kommunikaatiomaston. Lähdimme ennen muuta joukkuetta liikkeelle edeten ripeästi varovaisuutta noudattaen maston itäpuolelle missä jalkautimme. Myös eteneminen aivan maston tuntumaan sujui ilman kontaktia.

Mastolla suoritimme tuliylläkön vihollisen asemiin kiväärikranaatein sekä kivääritulella lamauttaen alueella olleen vihollisen lähes kokonaan, ainoastaan yksi mastossa lymyillyt taistelija ja luoteesta alueelle saapunut BRDM aiheutti päänvaivaa ja yhden tappion, stm Altrixin.

Kohde oli hallussa muutaman minuutin tulitaistelun jälkeen ja masto oli panostettu. Otimme irti tulosuuntaamme missä räjäytimme maston. Tästä etenimme takaisin KrKK ajoneuvolle paikkaamaan haavoja.

Seuraavaksi tehtävämme oli liittyä muuhun joukkueeseen varastoalueen tyhjennyksessä. Pääsimme taas alueelle ilman vastarintaa ja tapamisimme vain yhden eksyneen vihollistaistelijan. Alueelta löysimme 3 kappaletta panssarihaupitseja minkä avulla tuhosimme vihollisen raskaan heitinkaluston joen itäpuolella.

Tehtävä oli suoritettu.
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
HaBa
Posts: 1342
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 1.12.2019, 22.44

1.12.2019 Op Omat Koirat

Nyrkki

ylik HaBa (KIA)
korpr Ukka
stm Ottomaani

Nyrkki sai tehtäväkseen kohdealueen läntisen sivustan valtaamisen, johon pienen moottorimarssin jälkeen saavuttiinkin. Käsketystä merkistä iskeydyimme alueelle, jossa ei ollut vielä osaltamme vihollistoimintaa.

Vihollinen oli kuitenkin alueella ja Solmu oli jo kontaktissa. Tiedustelimme sopivaa tienylityspaikkaa, kun ylik HaBa sai kuolettavan osuman raskaasta konekivääristä.

Korpr Ukka jatkaa:
Vihollisen lyhyestä vastalauseesta huolimatta Nyrkin rippeet siirtyivät Solmun sektorille ja liittyivät samalla Solmuun. Ohjeita odotellessa Ottomaani pelasti pyörtyneen joukkueenjohtajan. Myöhemmin samainen JJ käskytti tievahtina seisovan entisen Nyrkkiparin etelään porttivartioon, jossa suoritetiin virallinen liittyminen Solmuun.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1342
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 8.12.2019, 20.30

8.12.2019 Kyllikin-päivän katselmus

Osasto suorittaa perinteisen katselmuksen.

Tehtävänanto pelissä.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1342
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 15.12.2019, 23.00

15.12.2019 Pikkujoulut (YTH) Nyrkki

ylik HaBa - kaatui
alik Arto
korpr CZ
korpr Ukka
stm Ottomaani

Image

Ryhmän tehtävänä oli siirtyä helikopterilla "pikkujoulupaikalle", joka toteutettiinkin onnistuneesti Kotkan liftatessa kyydin.

Paikalle ei ollut sen kummempia, joten tästä viisastuneena vetäistiin nopeat räkäkännit ja tämän jälkeen mietittiin jatkoa.

Pian tulikin tieto, että osaston pitäisi etsiä kadoksissa ollut reserviläinen. Tätä tehtävää suorittamaan päätettiin siirtyä kuorma-autoilla, joita oli pikkujoulupaikalle jätetty.

Etenimme kärjessä kohteelle, jossa kohdattiin heti vihollisia. Melkein heti ylik HaBa kaatui tiedustellessaan aidan alareunan aukon kautta vihollistilannetta. Vihollinen piti aukkoa silmällä ja ampui ryhmänjohtajaa kuolettavasti.

Alik Arto jatkaa:

"Jouduin ottamaan joukkueen komennon ja käskytin Kotkan puhdistamaan eteläpuolen ja Nyrkin kanssa hoidettiin pohjoisen tutkatalo. Lopussa tuli vielä BRDM-2 pihaan, jonka Kotka sai hoidettua hienosti."

Toivotan hyvää joululomaa koko ryhmälle - Ylik HaBa
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1342
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 12.1.2020, 22.07

YTH 12.1.2020 Lääkintäleirin yllätyskäänne

Nyrkin raportti

ylik HaBa
alik Epa
alik Arto
korpr CZ
stm Ottomaani (KIA)

Ryhmän tehtävänä oli vallata tehdasalueen kaakkoiskulma. Tehtävä onnistui ilman suurempia välikohtauksia. Ainoa vihollinen ajeli alueella vanhahkolla BTR-ajoneuvolla, joka tuhottiin Arton toimesta.

Puolustusvaiheessa aluetta saatiin puolustettua linnoittautumalla rakennuksiin. Valitettavasti stm Ottomaani kaatui taistelussa ja tämän lisäksi Arto ja HaBa haavoittuivat. Alueelle tulleet viholliset eivät selvinneet hengissä.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1342
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 19.1.2020, 20.29

su 19.1.2020 klo 21 Portti ulkomaailmaan

Image

Tehtävä:

Komppanian tehtävänä on ottaa haltuun Alpha-saaren tärkeimmät logistiset väylät ja alueet.

Osastomme toimii myöhemmin hyökkäävän komppanian kärkijoukkueena ja tehtävämme on ottaa haltuun Tuvanakan satama sekä Belfort-Tuvanaka tieväylä.

Lisäksi tieväylän tulee soveltua liikennekäyttöön, eli mahdolliset ansoitteet ja esteet on purettava tai tuhottava.

Omat joukot:

YTH-osasto. Helikopterit ja veneet.


Vihollinen

Kapinallisosastot. Vihollinen on pitänyt saarta hallussaan konfliktin alusta alkaen.

Uhka-arvio:

Alue Alpha

Vihollisella!

*jalkaväkiuhka - 3
*ilmatorjuntauhka - 2
*ilmauhka - ?
*panssariuhka - 2
*meriuhka - 4

Sää ja aika

Pilvistä, tuulista. Aamu (valoisaa).
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1342
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 26.1.2020, 20.16

YTH Sillanpää - You are dead again Edition su 26.1.2020 klo 21

Image


Tilanne

Maldenilla kuohuu jälleen.

LDDK on laskettu maihin vihollisalueelle erikoistehtävään Maldenin saarelle. La Rivieren kylä on heikosti puolustettu mantereen suunnasta, joten osasto on määritetty hyökkämään kylään kiertoteitse. Kylän valtaus toisi käyttöön sataman, joka on elintärkeä sotaponnistelujen kannalta. Kylän valtaus ja hallussapito olisi erittäin tärkeää, koska vihollisen vahvimmat voimat eivät tiedustelutietojen mukaan ole aivan kohteella juuri nyt.

Tehtävä

Vallatkaa La Riviere ja pitäkää se hallussa. Kylän alueella voi olla myös siviiliväestöä, joten varmistakaa kohteet. Siviiliväestöä ei saa vahingoittaa.

Omat joukot

LDDK YTH-varustus. PST-ohjus ja laatikot. Ajoneuvot. Saarella ei ole maihinnousuhetkellä aseistettuja liittolaisia.

Vihollinen

Chernaruksen joukot. Alueella on ehkä joukkueen verran vihollista ja joitakin ajoneuvoja. La Rivieren kylässä on vihollisjoukkoja sekä todennäköisesti myös siviilejä. Siviilien vahingoittaminen on sotaoikeuden uhalla kielletty. Vihollinen on miinoittanut joitakin alueita, mutta olemme tiedustelleet niiden sijainnit luotettavasti. Chapoin lähistöllä on levossa vihollisen mekanisoitu taisteluosasto, jonka vahvuus on jopa komppania.

Aika ja sää

Varhainen aamu. Pilvistä.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1342
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 26.1.2020, 23.10

YTH 26.1. Sillanpää YADA - Nyrkin raportti

ylik HaBa
alik Arto
korpr CZ - KIA
korpr Ukka - KIA
stm Ottomaani - KIA

Nyrkin tehtävä oli toimia kärkiryhmänä ja tehtävää varten saimme sekä Stryker-ajoneuvon että KrKK-ajoneuvon.

Ajoimme eteenpäin pimeässä. Laukauksia - tahmeaa nestettä lattialla. Korpr Ukka kuoli. Vihollisen vartiopiste yllätti. Tuhosimme sen ja kostoksi päätimme ajaa koko roskan nurin. Se meni hyvin - kaikki renkaat puhkesivat. Nilkutimme nuljukumeilla eteenpäin. Radiossa kuului kaoottisia viestejä kadonneista ryhmänjohtajista. Joukkue oli ottanut heti tappioita.

JJ antoi käskyn kannibalisoida ajoneuvoomme renkaat, tätä varten varastimme Kotkan auton, he tuskin sitä enää tarvitsivat, olivat supistuneet pieneksi taistelussa... Ryhmän vantaalaiset alkoivat töihin ja n. kolmessa minuutissa ajoneuvo oli tiiliskivien varassa ja renkaat meidän Strykerissä.
Image

Tällä välin ryhmä Kotka kuoli. Taistelu jatkui. Tuhosimme n. joukkueellisen vihollis-JV:tä rinteeseen. CZ:n KrKK-tuli oli tarkkaa. Vasemmalla kuului räjähtelyä. Solmun ajoneuvo tuhoutui ja ryhmä oli kaoottisessa tilassa. Ajoimme paikalle antamaan lääkintäapua, mutta alueelle tuli edelleen kranaatteja. Yksi osui Ottomaanin lähelle. Laskin 18 haavaa, huusin apua, mutta hahmot ympärillä loittonivat. Ottomaani kuoli.

Yritin saada joukkuetta kuuluville. Ei onnistunut. Lähistöltä löytyi verinen venttiseiska ja Broileri, joka kuoli.

Otin komennon. Sain joukkueesta kasaan yhden 7 hengen ryhmän. Taas mentiin. Vihollinen otti kunnolla osumaa ja me etenimme.

Annoin Strykerin Solmun jämille. Valitettavasti käyttökoulutus oli jäänyt välistä ja ajoneuvon asejärjestelmä oli vieras. Sillä välin CZ kuoli torniinsa. Arton kanssa selvittiin, kuin ihmeen kaupalla. Ajoneuvoon osui kranaatteja, mutta ne vain haavoittivat meitä. Ensiapua, verta ja hampaiden kiristelyä. Tällä välin Kuokkanen kuoli meidän tietämättä. Pionjaerilta tuli hajanaisia viestejä, kunnes myös Pionjaer kuoli, oikaisi jalkansa Strykerin viereen. Maakokin oli jo kuollut. Stykerin takarampin välistä valui nestettä, verta tai hydraulinestettä. Arton kanssa oltiin keskelle peltoa, oli huonompi paikka... Vihollinen ampui takaa, saimme onneksi lamautettua vihollisen kivääritulella sekä kiväärikranaatein / Krkk:lla. Olin jo käskenyt sen irtautumisen. Toteutettiin se.

Kolme meitä ei kuollut. Mä, Arto ja Hesari.
Image
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Vultyr
Posts: 187
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Sun, 2.2.2020, 22.43

YTH 2.2.2020 Harhautus, Kotkan raportti

alik Vultyr
alik Sakinz
korpr Hammer (KIA)
korpr Hesari
korpr Mika (KIA)
stm Altrix

Kotkan tehtävänä oli ottaa kohdekylän etelä- ja länsilaita haltuun sekä miinoittaa kylään lounaasta johtava tie. Kotka siirtyi alueelle Nyrkin kyydityksellä poislukien alik Sakinz sekä korpr Mika jotka tulivat perässä mönkijällä.

Kun saimme miinoituksen tehtyä tuli ensimmäinen ilmavaara. Taivaalla oli havaittu vihollisen UAV. Asemiin päästyämme korpr Hammer ja Hesari saivat suunnakseen tähystää miinoitteen suuntan, alik Sakinz ja korpr Mika täyhyilivät etelään ja itään kun taas allekirjoittanut sekä stm Altrix täyhyili länteen. Ei aikaakaan kun vihollinen pommitti Solmun virittelemän valeleirin kohdealueen itäpuolella ja ensimmäiset kontaktit alkoivat saapua paikalle.

Kotkan tilanne oli pitkään kohtuu rauhallinen lukuunottamatta yhtä rynnäkkökoneen suorittamaa ylilentoa. Pian kuitenkin alkoi jalkaväkeä tulla idästä ja etelästä sekä lounaasta miinoitteeseen ajoi BRDM. Tästä tilanne jatkui lähes jatkuvassa kontaktissa tai kontaktin uhassa kun joukkuekanavalle tuli ilmoituksia erisuunnista lähestyvästä vihollisesta. Vihollinen suoritti myös muutaman ylilennon lisää missä ainakin kaksi rynnäkkökonetta saatiin tuhottua joukkueen voimin.

Pohjoisesta lähestynyt vihollisen T-80 aloitti tulituksen Kotkan asemiin niin konekiväärillä kuin kanuunallakin. Näillä vaiheilla tuli myös tykistökeskitys kohteelle ja korpr Hammer menetettiin. Myöhemmin keskelle Kotkan asemia ajanut BRDM tappoi korpr Mikan mutta kyseinen kiusankappale saatiin tuhottua pian tämän jälkeen.

Loppuryhmä taisteli vielä hajanaista vihollisen jalkaväkeä vastaan kunnes vahvistukset saapuivat alueelle ja vapautti osaston tehtävästään.
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
Post Reply