YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
Scottz
Posts: 285
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Sat, 8.2.2020, 16.56

YTH 2.2.2020 Solmun raportti:

ylik Scottz
vanr Sami (KIA)
kers Kuokkanen
korpr Pionjaer

Joukkueen käskynanto oli houkutella vihollinen hyökkäämään valeryhmitykseen. Solmun tehtäväksi annettiin hämäyksen luominen muutamalla ajoneuvolla ja ryhmittyminen puolustusasemiin kylän itälaidan rauniotaloihin pääpuolustussuuntana itä. Parkkeerasimme autot riviin maatilan viereen kukkulalle, josta ne näkyisivät hyvin jo kaukaa. Asetin lopun ryhmästä hajautetusti taloihin ja rauniosokkeleihin, sillä näkyvyys itään oli vain joitakin satoja metrejä eikä puiden luomat katveet paraneet asiaa.

Odotimme aikamme ja eipä aikaakaan kun vihollisen tiedustelulennokki tuli lentelemään alueelle, joten etsimme jotain näköestettä päämme päälle. Jonkin ajan kuluttua tykistökranaatteja alkoi tippua tonttiin hämäyskukkulalle. Havaitsimme keskityksen päätyttyä palavista autoista nousevan savun ja sen jälkeen vihollisen savuheitteitä alkoi ilmestymään idän sektorille hämäyskukkulan ympäristöön - vihollinen oli tulossa.

Kävimme laukaustenvaihtoa joidenkin minuuttien ajan vihollisen jalkaväen kanssa kunnes rynnäkkökoneen konetykkituli pakotti suojautumaan. Saimme torjuttua jalkaväkiuhan ennen pitkää ja onneksemme ajoneuvomaaleja ei sektorillemme tullut. Pahaksi onneksi Sami oli saanut siipeensä kuolettavasti, joten lipastin kertasingot muulle ryhmälle ja tiivistimme ryhmitystä.

Lopputehtävän lähinnä havaitsimme satunnaisia vihollisen jalkaväkitaistelijoita tekemässä epätoivoisia rynnäköitä asemiimme sekä kauempana huristelevia tiedusteluajoneuvoja ja taistelupanssarivaunuja. Muut ryhmät olivat loppupuolella aktiivisempia ja odottelu jälkeen apujoukkojen panssarikärki tuhosi kylän läheisyydestä loput vihollisen ajoneuvot. Samoihin aikoihin Nyrkin rippeet ottivat ryhmäämme yhteyttä, että olivat huvenneet kahteen mieheen, mutta saimme ylempää ilmoituksen että vihollisuhka oli torjuttu.
2LT Scottz - Platoon XO / Team Leader - Scout Sniper Team "Susi"
User avatar
Scottz
Posts: 285
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Sun, 9.2.2020, 21.45

YTH 9.2.2020 Solmun raportti:

ylik Scottz (KIA)
vanr Sami (KIA)
ylik KuiK (KIA)
korpr Pionjaer (KIA)

Solmun tehtävä oli etsiä kohdekylästä vihollisen upseeri ja eliminoida hänet. Siirtymä tehtiin aloituspaikalta pääsaarelle veneitse ja pienen alkuhäslingin jälkeen pääsimme rantautumaan Kotkan perässä. Seurasimme Kotkaa jalan läpi viidakon, minkä jälkeen ylitimme aukean jalan ja jäimme suojaamaan Kotkan ylitystä. Pahaksi onneksi vihollisen kiertopartiot yllättivät joukkueen kahdesta-kolmesta suunnasta Kotkan ylityksen aikana ja tuhosivat molemmat ryhmät joukkueenjohtajan kera viimeiseen mieheen.
2LT Scottz - Platoon XO / Team Leader - Scout Sniper Team "Susi"
User avatar
HaBa
Posts: 1461
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Thu, 20.2.2020, 19.28

YTH Ritari 23.2.2020 klo 21

Image

Tilanne

Altisin rauhanturvaamisoperaatio on vaatinut jatkuvaa taistelupanosta ja juuri, kun LDDK on Molosin lentokentällä viettämässä hyvin ansaittua vapaa-aikaa, maailmalta alkaa kuulua kummia. Kaikki liittoutuneiden QRF-osastot ovat sidottuna taisteluun, joten vapaa-ajan vietto saa keskeytyä... Teidät on juuri määritetty viiden minuutin lähtövalmiuteen. Huolehtikaa, että kaikilla ryhmillä on pitkän matkan radioyhteys. Komentaja voi olla yhteydessä milloin vaan.

Tehtävä

Läheisessä Molosin kylässä on tapahtunut auto-onnettomuus, jonka jälkeen alueella on ammuskeltu. Ylin komentaja on antanut käskyn koodilla "Molo hanskaan", eli kylän haltuunotto. Kylässä on siviilejä. Vihollistaistelijoiden läsnäoloa ei pidetä todennäköisenä, mutta ampujat on saatava kiinni tai neutraloitava.

Omat joukot

YTH-rosteri. Kaikki kulkuvälineet. Radiot. TRA- ja PST-kalustoa

Vihollinen

Alueella on aseistettuja siviilejä, jotka saattavat olla vihamielisiä. Toisaalta on myös mahdollista, että he eivät ole. Älkää siis ampuko edes aseistettuja siviilejä, jos he eivät ole vihamielisiä. Lisäksi Altisin alueella toimii kapinallissolu. Kapinallissolun sekalaisesti varustetut taistelijat ovat lähtökohtaisesti vihamielisiä.

Sää ja aika

Kaunis kesäpäivä.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1461
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 24.2.2020, 0.21

YTH Ritari 23.2.2020 Nyrkin Raportti

Image

ylik HaBa - KIA
alik Arto - KIA
korpr CZ - KIA
korpr Ukka - KIA
stm Ottomaani -KIA

Nyrkki iski tällä kertaa useisiin kohteisiin, josta ensimmäisessä menetimme Ukan, paikalliselle kovikselle. Arto ampui koviksen. Ottomaani keräsi Ukan luut talteen jatkokäyttöä varten.

Tilanne näytti jo hetken valoisalta, mutta sitten tuli toinen tehtävä, jonne lennettiin kopterilla. Vihollinen piti lentokentällä panttivankeja. Tai no kolmas se oli, Solmu selvitteli jo toista muualla. Mentiin kentälle. Siellä oli aika hiljaista. Varsin pian kuitenkin nähtiin terroristeja ikkunassa. Edettiin rakennukselle kolmistaan, Epa ja CZ suojasivat... Jännitystä - heitin tainnutuskranaatin sisään ovesta ja ryntäsin perään, pari aseistautunutta miestä kakoi henkeään lattialla. Ammuin ne. Arto ja Ottomaani seurasivat, Epa ja CZ suolasivat parvekkeen vihuja.

Alakerrassa otettiin toinen tappio, vihollinen ampui Arton. Ottomaanin kanssa ammuttiin viholliset, kun oltiin ensin heitelty tainnutuskranuja.

Siviilejä oli joka puolella, yksikään ei loukkaantunut merkittävästi.

Epa kaatui matkalla terminaaliin, CZ pääsi perille. Edettiin yläkertaan. Tainnutuskranuja ovesta ja vihu hengiltä. Sitten tuli kovaa tulitusta. Ottomaani kaatui. CZ ampui syyllisen ja minä sen kaverin. Lopulta Kotka valtasi toisen puolen yläkerrasta ja taas oltiin valmiit.

Lisää tehtäviä. Solmu kävi ottamassa kaivoksen haltuun. Lensin pitkän tauon jälkeen yhden kopterin sinnepäin, mutta matkaa jatkettiin silti ammattipilotin kyydissä.

Image

Vika kohde. Edettiin lähelle YK-tukikohtaa. Saatiin aika paljon tulitusta sieltä - muutama vihu kaatui, mutta tulitus jatkui. Lopulta joku ajoneuvo pääsi liian lähelle ja yllätti...
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1461
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Thu, 27.2.2020, 18.01

YTH Hyppy syvyyteen 1.3.2020 klo 21

Image

Tilanne

Vihollisen korkeimman johdon tiedetään lomailevan Tanoan saarella. Meikäläisten tulee nyt tehdä siitä loppu. Aluetta suojataan mereltä ilmasta tulevaa uhkaa vastaan. Myös veneiden käyttö on pannassa. Alueen lomakylissä voi olla myös siviilejä, joten massamaista tulenkäyttöäkään ei suositella. Ratkaisu on kirurginen isku, jossa lähestymistä suositellaan tehtäväksi veden alta.

Tehtävä

Tunnistakaa ja eliminoikaa vihollisen johtajat, jotka saattavat kokoustaa saaren lomakylässä.

HUOM

Paikallaan olevasta hekosta veteen hyppääminen sukellusvarusteet päällä, on turvallista paikaltaan ainakin vielä 20 metristä.

Omat joukot

YTH-kokoonpano. Pitkät radiot, QCB- ja sukellusvarustelaatikot. Lasermaalinosoittimet. Helikopterit. Taisteluhelikopteri kentällä. (lentäjille)

Vihollinen

Koko pohjoisrannikko on vihollisen miehittämä. Kohdesaarella on ilmapuolustusta, sekä erilaisia jalkaväkijoukkoja - myös erikoisjoukkoja. Alueella ei ole satamaa eikä kiitotietä, joten tämä rajoittaa muuta kalustoa.

Sää ja aika

Yö.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
Kuokkanen
Posts: 1258
Joined: Mon, 26.5.2003, 23.03
Location: Jyväskylä

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kuokkanen » Fri, 6.3.2020, 21.40

Image

Briiffin lisäksi muutama tarkennus ja huomio:

Lentokentällä, aloituspaikan välittömässä läheisyydessä on AI-pelaajia, jotka ovat omalla puolella. Ovat pukeutuneet sinisiin haalareihin tai maastopukuihin. Omalla AI:lla on vain kevyt aseistus. Kaikki kentän ulkopuolelta tulevat ovat vihuja.
Viikossa on 336 puolituntista – niistä on syytä käyttää ainakin kolme kuntoiluun.
User avatar
HaBa
Posts: 1461
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 8.3.2020, 23.03

YTH Evacuation 8.3.2020 Nyrkin Raportti

ylik HaBa
alik Epa - KIA
alik Arto
korpr CZ
korpr Ukka - KIA
stm Ottomaani

Nyrkki sai tehtäväkseen pohjoisen suojaamisen. Päätin laittaa Epan ja Ukan sinkopariksi ja Arton sekä Oton miinoittajiksi. CZ:n kanssa jäätiin sitten paistamaan makkaraa lennonjohtotornille. Suunnitelma oli aukoton.

Sitten kävi näin:

Epa ja Ukka kaatuivat. CZ:n kanssa ajettiin mönkkärillä ulos ja loukkaannuttiin. Arto ja Otto hoitivat hommansa ja palasivat lennosta nimetylle uudelle KP:lle (lennonjohtotorni).

Taisteltiin sitten lennonjohtotornilla, kuin viimeistä päivää. Tuhottiin useita taistelijoita, yksi BTR, UAZ, IT-GAZ sekä lamautettiin vihollisen taistelupanssarivaunu ohjuksella ja singoin. Hengenlähtö oli monesti lähellä, mutta varsinkin lennonjohtotornin yläkerrassa olleessa tähystyspisteessä olleet liittolaiset toimivat ihmiskilpinä.

Lopulta päädyttiin kaikki yhteen lentokoneeseen, joka vei meidät turvaan. Tappioiksi jäi vain uhkarohkeaan tehtävään lähetetty sinkotaistelijapari.

Image
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
Sakinz
Posts: 78
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.37

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sakinz » Tue, 7.4.2020, 19.33

YTH 5.4.2020 Kotkan raportti:

alik Vultyr (KIA)
alik Sakinz
korpr Hesari
korpr Mika
stm Altrix

Kotkan tehtävänä oli miinoittaa bakkanaaleilta pohjoiseen päin vievän tien silta. Pakkasimme varusteet kahteen kuorma-autoon ja lähdimme kohti tätä kyseistä siltaa. Ajoime Bielawan kautta farmille asti, farmilla jalkautimme ryhmän. Alik Vultyr pyysi 2.PR siirtämään varusteet pakettiautosta Uraliin samaan aikaan kun 1.PR siirtyy tiedustelemaan kylää, jossa pidettiin bakkanaaleja.

Juuri kun 1.PR oli siirtymässä kohti tiedusteluasemia, ajoi Hummer esiin ja havaitsi heidät. Hummer saatiin neutralisoitua nopeasti ja 1.PR siirtyi tiedusteluasemiin. Hetkeä myöhemmin kuului räjähdysten sarja, jonka jälkeen alik Vultyr ei enää vastannut huhuiluihin. Lähes välittömästi Kotkan asemiin tuli KRKK Hummer joka neutralisoitiin ja otettiin omaan käyttöön.

KRKK Hummer ja ryhmän tulitukiase sijoitettiin niin että ne pystyivät suojaamaan sillan miinoitusta ja miinoituksen aikana nämä puhdistivat kylästä reilusti jalkaväkeä. Kun silta oli miinoitettu ja radiolla ei saatu yhteyttä muuhun joukkueeseen lähdimme kohti lentokenttää mukanamme anastettu KRKK Hummer. Lähestyimme lentokenttää luoteesta ja saapuessamme lentokentälle siellä oli enää hajanaista jalkaväkeä sekä panostettavaa vihollisen kalustoa.

Lentokentän putsauksen loppupuolella Kotka sai käskyn siirtyä Nyrkin avuksi lentokentän koilliskulmaan, lähestyessämme Nyrkin asemia, otti Hesari luotisarjan rintakehäänsä ilmeisesti omien toimesta. Hesaria ruvettiin välittömästi hoitamaan ja pitkien ponnisteluiden jälkeen ryhmän lääkintämies onnistui vakauttamaan Hesarin tilan. Tämän jälkeen Kotka tiedusteli alkupätkän joukkueen vetäytymisreitistä ja palasi tukikohtaan ilman lisätappioita.
Kuokkanen
Posts: 1258
Joined: Mon, 26.5.2003, 23.03
Location: Jyväskylä

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kuokkanen » Sat, 11.4.2020, 21.09

yth 12.4.2020 collateral damage
Image
Image
Viikossa on 336 puolituntista – niistä on syytä käyttää ainakin kolme kuntoiluun.
Kuokkanen
Posts: 1258
Joined: Mon, 26.5.2003, 23.03
Location: Jyväskylä

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kuokkanen » Sat, 18.4.2020, 17.19

19.4.2020
Sama tehtävä kuin aikaisemmin. Poistettu toimimattomat GM-ajoneuvot.
Viikossa on 336 puolituntista – niistä on syytä käyttää ainakin kolme kuntoiluun.
User avatar
HaBa
Posts: 1461
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 26.4.2020, 18.09

YTH Hyppy syvyyteen - resit 26.4.2020 klo 21

Image

Tilanne

Vihollisen korkeimman johdon tiedetään lomailevan Tanoan saarella. Meikäläisten tulee nyt tehdä siitä loppu. Aluetta suojataan mereltä ilmasta tulevaa uhkaa vastaan. Myös veneiden käyttö on pannassa. Alueen lomakylissä voi olla myös siviilejä, joten massamaista tulenkäyttöäkään ei suositella. Ratkaisu on kirurginen isku, jossa lähestymistä suositellaan tehtäväksi veden alta.

Tehtävä

Tunnistakaa ja eliminoikaa vihollisen johtajat, jotka saattavat kokoustaa saaren lomakylässä.

HUOM

Paikallaan olevasta hekosta veteen hyppääminen sukellusvarusteet päällä, on turvallista paikaltaan ainakin vielä 20 metristä.

Omat joukot

YTH-kokoonpano. Pitkät radiot, QCB- ja sukellusvarustelaatikot. Lasermaalinosoittimet. Helikopterit. Taisteluhelikopteri kentällä. (lentäjille)

Vihollinen

Koko pohjoisrannikko on vihollisen miehittämä. Kohdesaarella on ilmapuolustusta, sekä erilaisia jalkaväkijoukkoja - myös erikoisjoukkoja. Alueella ei ole satamaa eikä kiitotietä, joten tämä rajoittaa muuta kalustoa.

Sää ja aika

Varhainen aamu.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Sun, 17.5.2020, 19.35

YTH Stolen goods 17.5.2020

Image

TILANNE:

Livonian alueella käydään veristä sisällisotaa ja alue on jakaantunut itäiseen hallituksen joukkojen hallitsemaan alueeseen ja läntiseen kapinallisten hallitsemaan alueeseen.

Osasto Kyllikki on uudelleen sijoitettu läntisellä puolella eteläiseen sotilastukikohtaan. Kuitenkin osaston varustekuljetus väijytettiin Raduninin kylässä ja niin aseet kuin henkilökohtaisetkin esineet, mukaan lukien majuri Broilerin mittava kello kokoelma, on viety kapinallisten toimesta.

TEHTÄVÄ:

Menkää väijytetyn kolonnan luokse ja pyrkikää selvittämään mihin kapinalliset ovat vieneet varastetut esineet ja hakekaa ne takaisin.

KALUSTO:

YTH Varustus, helikopterit. Ei ajoneuvoja.
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
HaBa
Posts: 1461
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 17.5.2020, 23.24

17.5.2020 YTH Stolen goods - Nyrkki

Image

ylik HaBa
alik Epa
alik Arto
korpr Ukka
stm Ottomaani

Joku turkanen oli varastanut Majurin sotasaalis-ranta-Rolexit, joten tokihan me lähdettiin apuun. Tilanne oli surullinen, saattueemme oli väijytetty ja kuormasto viety. Alueella ollut maanviljelijä kertoi kuitenkin syyllisten suunnanneen länteen ja osasi antaa meille todennäköiset pakopaikat sielläpäin. Toki arvasimme sitten väärin ja pääsimme tekemään pienen korpivaelluksen alueelle, josta Solmua oli matkalla ahdisteltu.

Matkalla sattuikin mielenkiintoinen tapahtuma – toisen ryhmän taistelija jäi hieromaan maajussin kanssa kauppaa Zetorista ja jäi osastostaan jälkeen. Lentäjämme Arto kävi noukkimassa toisen ryhmän kyllä kyytiin, mutta epäonninen kauppamies jäi jälkeen. Myöhemmin kuulimme hänen kaatuneen juuri ostamansa Zetorin rattiin.

Image

Korpivaelluksen aikana edessä menneet ryhmät joutuivat pariin kontaktiin, mutta me saimme jatkaa matkaa rauhassa. Lopulta siten päädyimmekin kohteen eteläpuolelle, jossa verenhimoisina aloitimme riidan vihollisten kanssa. Lopputulos oli se, että vihollinen menetti n. 1,5 ryhmää jalkaväkeä ja meidän saldo oli yksi haavoittunut. Lisäksi vihollisen kk-Uaz lamautettiin.

Teimme pienen koukun ja jatkoimme kohti kohdetta puhdistaen edellisen taistelun vihollissijainnista vielä yhden eloonjääneen. Tehtävämme oli tukea muuta joukkuetta ja tätä tehtävää suoritimme lopputaistelun ajan. Muutama vihollistaistelija kaatui vielä tuleemme.

Ryhmän toiminta oli ensiluokkaista.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1461
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sat, 30.5.2020, 20.26

31.5.2020 klo 21. YTH Tehdas


Tilanne

Johtomme haluaa tuloksia! Epäilemme, toki vankoin perustein, että alueella oleva tehdas on oleellinen saaren ruoantuotannon kannalta. Tai oliko se sittenkin ruoan käyttäminen aseena. Kuitenkin, nämä tekevät semmoista lannoitetta, että lähtee nuoremmaltakin mummolta hampaat suusta. No kuitenkin... Alueelle pitäisi tuoda muutama helikopterilastillinen vapautta, mutta se nyt ei vaan onnistu, koska Pjutin antoi tyypeille Shilkoja. No mehän pistetään ne rikki..

Image

Tehtävä

1. Soluttautukaan tehtaan läheisyyteen huomaamattomasti

2. Tehtaan alueella on it-kalustoa, malli ZSU-23-4 Shilka. Tuhotkaa vaunut. Vaunuja on 2-4.

3. Poistukaa sukellusveneelle. Tuhotyön jälkeen alueelta on poistuttava sukellusveneelle. Varasuunnitelmaa ei ole.


Omat Joukot

YTH-kokoonpano. Veneet. Kalusto vain veneissä tai kannossa.


Vihollinen

Alue on kokonaan vihollisen hallussa ja teidät on tuotu alueelle huomaamatta sukellusveneellä. Alueella on vihollisen selustajoukkoja, joilla on lähinnä Hiluxeja. Tehtaalla on kuitenkin pari sotilasparakkia, jossa varmaan nukkuu vartio-osasto tai parikin... Vihollisvaltio on toki sotilasdiktatuuri, ainahan nämä ovat, joten ei ole ihme, jos sotilaita on siellä täällä, vain ihan varmuuden vuoksi.


Sää ja aika


Yö - ei säätietoja.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1461
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 31.5.2020, 23.54

31.5.2020 yth Tehdas

Ryhmä Nyrkki

ylik HaBa
alik Epa
alik Arto (KIA)
korpr Ukka
stm Ottomaani


Nyrkki toimi osana Kyllikkiä tässä tuhoamistehtävässä. Tehtävämme oli mahdollistaa helikopterikuljetusten sujuminen tulevan vihollisen selustaan.

Vihollisella ei ollut hajuakaan, että me olimme alueella ja ajoitimmekin ovelasti hyökkäyksemme yölle, jotta vihollinen olisi nukkumassa. Lisäksi meillä oli pimeänäkölaitteet ja heillä korkeintaan paprikaa tappisolujen avuksi. Vihannekset eivät paranna näköä samalla tavalla, kun pari valonvahvistinputkea ja 4 aa-paristoa - you do the math.

Sukellusvene OFK 911 toi meidät lähelle rantaa, josta sitten Zodiacin tehtaalla kiinalaisin pikkukätösin liimatuilla veneillä pääsimme rantaan. Eka rantautumismesta oli vähän kehno, kun vihollinen oli läheisen kylän yökerhossa bailaamassa, joten siirryimme varasuunnitelmaan.

Pitkän marssimisen jälkeen olimme sitten koukkailleet riittävästi, nähneet muutamia inhottavia vihollispartioita ja näimme kohteen. Vihollisella ei vieläkään ollut hajua meistä.

Ukka pieraisi - järkyttävän tilanteen jälkeen vihollinen ei kuitenkaan edelleenkään havainnut meitä.

Huolellinen tähystely oli antanut meille tietoa vihollisen sijainnista, mutta valitettavasti yhtään kohdetta (Shilka) ei varsinaisesti nähty.

Saatiin lupa taistella tiemme tehtaalle. Kova taistelu alkoi. Paahdoimme vihollista kaikella, mitä meillä oli ja ne ampuivat tietty takaisin. Osuivat vähän kehnosti, oli onneksi pimeää.

Hyvin pian meidät käskettiin irti suorittamaan omaa tehtäväämme, ja otimme uuden suunnan tehtaalle koilisesta. Tämä ajoi meidät vähän pahaan jamaan, kun vihollinen keksi varsin avoimen maaston vuoksi liikkeemme ja avasi tulen. Useita lieviä haavoittumisia tapahtui, mutta toisen irtautumisen jälkeen olimme turvassa.

Pienet huilit ja haavojen laskenta. Havaitsin sopivan ojan, joka johti läheiselle tielle – tästä mentäisiin. Lähdimme eteenpäin, kun radio heräsi eloon. Komento varoitteli lähestyvästä vihollisesta, mutta ennen kuin ehdin välittää viestiä eteenpäin, niin vihollisen luodit räsähtelivät jo ympärillämme.

Taistelimme vimmatusti. Käskin varovaisen vetäytymisen ja paahdoimme taas kaikilla aseilla. Heittelin muutamia kranaattejakin. Vihollisen tuli oli taas melko epätarkkaa, joten pääsimme pakoon. Paitsi alik Arto, joka makasi liikkumatta läheisellä kiviaidalla.

Lääkintämiehemme halusi mennä tarkastamaan tilanteen, mutta kielsin, liian vaarallista. Samaan aikaan takaa kuuluikin epäilyttävä ääni, joka olikin sinne eksynyt vihollinen. Lähetin tyypin hautaan n. 15 laukauksella lähietäisyydeltä.

Otimme etäisyyttä ojaan, koko ajan tulittaen, kunnes saimme suojattua oman toimintamme siten, että Ottomaani pääsi tarkastamaan Artoa. Arto oli kaatunut. Kuollut varmaan heti. Ruumis oli rumannäköinen, kävin ohi kulkiessani viemässä Artolta singon, muutaman patruunalippaan sekä Kiekko-Espoon lippiksen.

Komento antoi uusia käskyjä ja päädyimmekin iskemään kohteeseen etelästä. Tällä välin kävin Ukan kanssa ampumassa aiemmin vilaukselta näkemäämme panssarivaunua, joka osoittautuikin Shilkaksi. 1 poissa pelistä!
Lopulta päädyimme iskemään kohteeseen siten, että Ukka räjäytti toiselle ryhmälle reiän aitaan, jonka jälkeen iskimme kohteeseen kahdesta kohtaa. Paikallinen varuskunta teki vastarintaa, mutta kaatui tuleemme. Samalla saatiin tuhottua myös toinen Shilka.

Tehtävä oli suoritettu.

Image
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
Post Reply