YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
HaBa
Posts: 1342
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 15.2.2021, 8.33

YTH 14.2.2021 Nyrkki

ylik HaBa - kaatui
kers Epa - kaatui
alik Arto - kaatui
korpr Ukka - kaatui
korpr Ottomaani - kaatui
kers Patteri - kaatui

Johdon suorittaman maastontiedustelun jälkeen, ryhmityimme puolustettavan alueen läntiselle sektorille. Taisteluajatus oli tuhota vihollisen kevyttä panssarikalustoa singoin ja tämän jälkeen vetäytyä taistellen kohti pääpuolustuslinjaa etelässä.

Jätimme alueelle myös yhden panssarimiinoitteen, jolle pystyisimme vaikuttamaan myös asemistamme pääpuolustusasemassa.

Vihollisen panssarikalusto kuului joukkueen kärkimiinoitteella, mutta näkymämme sinne olivat rajoittuneet. Pari vihollisajoneuvoa jäi kärkimiinoitteeseen, eikä läpimurtoa suuntaamme tullut. Idässä sen sijaan taisteltiin jo rajusti.

Tässä välin saimme havaintoja jalkaväestä ja käskin taaempana olleen Epan partion tuliasemiin tien suuntaisesti. Tällä välin vihollinen havaitsikin kärkipartiome ja päädyimme tulitaisteluun. Vihollinen tuhottiin melko nopeasti n. 200m etäisyydelle. Samalla kuitenkin käytiin jo nopea lähitaistelu 20m päähän päässen vihollisen kanssa. Tämä oli turhan epämukava tilanne, joten käskin kärkipartion irto muun ryhmän yhteyteen asema A:lle. Irtautuminen onnistui hyvin.

Taistelu jatkui hetken ja viholliselle aiheutettiin lieviä tappioita. Vihollinen kuitenkin eteni tehokkaasti läheisen notkon suojassa ja asemamme kävi tukalaksi. Patteri kaatui, eikä meillä ollut enää yliotetta tilanteeseen, joten käskin ryhmän irti ajoneuvoille, ja vetäydyimme asema B:lle.

Asema B oli kuitenkin jo äärimmäisen vaarallinen, vihollinen oli päässyt läpimurtoon lännessä ja uhkasi asemaa 270-asteen sektorista. Lyhyen taistelun jälkeen käskin ryhmän irti tästäkin viimeiseen asemaan kaivoksen eteläpuolelle. Samalla radiosta oli varmistunut, että muun joukkueen tilanne oli heikko ja kaatuneita oli paljon.

Viimeiseen asemaan ei koskaan päästy. Lännestä edennyt vihollinen oli päässyt jo ajoneuvoillemme ja ryhmä tuhoitui vetäytyessään ajoneuvojen suuntaan...
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
Kuokkanen
Posts: 1178
Joined: Mon, 26.5.2003, 23.03
Location: Jyväskylä

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kuokkanen » Fri, 19.2.2021, 21.56

Image
Image
Image

Jos haluaa mennä tiedustelemaan droneilla ennen klo 21, niin se on ok.
Viikossa on 336 puolituntista – niistä on syytä käyttää ainakin kolme kuntoiluun.
User avatar
HaBa
Posts: 1342
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 21.2.2021, 23.38

yth 21.2.2021 Nyrkki

Image

ylik HaBa
kers Epa - kaatui
alik Arto - kaatui
korpr Ukka
korpr Ottomaani

(korpr Pionjaer)

Nyrkin tehtävä oli mahdollistaa isku evakuoitaville ajoneuvoille. Tätä tuli edeltää helpohkolta kuulostanut vihollisen aseistetun veneen väijyttäminen kapeaan salmeen.

Tehtävään lähdettiin ryhdikkäästi ja sotilaallisesti oranssilla muskeliveneellä, sekä vesiskootterilla. Väijytyspaikka saavutettiin nopeasti ja tässä asettauduttiin väljästi riviin odottelemaan venettä.

Taisteluajatus oli yksinkertainen. Epa, Ukka ja Otto suojaavat sivustoja ja Arto sekä HaBa tuhoavat veneen singolla. Oikeastaan arveltiin yhden NLAW-laukauksen riittävän. Veneen nähtiinkin uppoavan komeasti räjähdellen.

Lähdimme tehokkaasti virtaviivaisemmalla kokoonpanolla eteenpäin. Jätimme rantaan Epan ja Arton ruumiit, 6 käytettyä kertasingon putkea, sekä parisataa hylsyä. Saattaa siis olla, että veneen tuhoaminen aiheutti hieman arveltua enemmän vaivaa.

Juuri muodostunut partio Nyrkki jatkoi lentokentälle, jossa havaitsimme ennakkotiedustelunkin huomaamat partiot. Siirtyessämme omiin väijytysasemiimme, saimme yhteyden myös Solmuun, sekä joukkueenjohtajaan, jotka olivat olleet erillisessä tuhoamistehtävässä.

Hyökkäys kentälle alkoi. Solmu kuoli. Asemamme oli oikeastaan aika hyvä, joten napsimme vihollisia hengiltä kovin helposti. Tämän jälkeen tehtävä olikin paikata Solmusta jäänyt aukko ja edetä evakuoitavalle kalustolle. Tällä välin hämmentävä C-130 metsätyökone teki uutta aukkoa metsään.

Image
C-130 "Ponsse"

Tämä meni oikein hyvin, toki tärkein kalusto, eli PST-ajoneuvo räjähti. Saimme lopulta evakuoitua pari venäläisvalmisteista epäreiluntulen lähdettä, sekä länsivalmisteisen lumiauran.

Pakenimme käskystä paikalta ja nappasimme matkalta kyytiin joukkueenjohtajan sekä korpr Pionjaerin, joka liittyi ryhmäämme.

Loppumatka menikin leppoisasti ajellen läpi Harcourtin, jonka Kotka oli suhteellisen hyvin puhdistanut.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3837
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Mon, 22.2.2021, 0.49

YTH 21.2.2021
Death from Below, Tanoa (Kuokkanen)
Joukkueen raportti

Joukkueen tehtävänä oli upottaa kaikki vihollisveneet Lentävän hollantilaisen lahdelta ja eristää Lijnhavenin kaupungin haltuunsa ottanut vihollisosasto tällä tavoin meritse sekä syntyneen kaaoksen turvin evakuoida vihollisen raskasta maakalustoa Lijnhavenin lentokentältä mantereelle pohjoiseen seuraavan operaation tueksi.

Hyökkäystä valmisteltiin lennokkitiedustelulla. Tiedustelun perusteella Lijnhavenissa oli noin komppania vihollisen jalkaväkeä ja kaksi M1A2-taistelupanssarivaunujoukkuetta. Tuhottavia veneitä oli laitureissa seitsemän, joista kolme oli raskasta, ja lisäksi lahtea partioi raskas tykkivene. Evakuoitava kalusto oli lentokentällä kahdessa hangaarissa, ja siihen lukeutui ohjusajoneuvo, telatykki ja miinanraivausajoneuvo pohjoisessa hangaarissa sekä kaksi raketinheitinajoneuvoa ja rynnäkkötykki eteläisessä hangaarissa. Tiedustelun perusteella pohjoisessa paikassa, jossa evakuoitu kalusto olisi vietävä siltaa pitkin mantereelle, oli sillan molemmin puolin Abrams-taistelupanssarivaunu ja Harcourtin kylässä lisäksi noin joukkueen verran jalkaväkeä.

Tiedustelun perusteella laadittiin hyökkäyssuunnitelma, jonka mukaan Nyrkki ja Solmu tekisivät etelässä maihinnousun puolitoista kilometriä Lijnhavenista koilliseen ja Kotka pohjoisessa kilometrin Harcourtista itään. Nyrkki väijyttäisi ja tuhoaisi partioivan tykkiveneen, Solmu sukeltaisi asettamaan räjähteet sataman vihollisveneisiin ja Kotka tuhoaisi siltaa vartioivat kaksi taistelupanssarivaunua, jotta sillan yli päästäisiin nopeasti. Nyrkki ja Solmu evakuoisivat lentokentän hangaareista kaiken saatavissa olevan viholliskaluston ja ajaisivat sen ensin saaren itärannikolle, jossa selvitettäisiin, onko evakuoitua tykistöä tai raketinheittimistöä mahdollista hyödyntää Harcourtin vihollisjoukkuetta vastaan. Mahdollisen iskun jälkeen kalusto siirrettäisiin sillan pohjoispuolelle Kotkan tukemana.

Yllätyksiltä ja vastoinkäymisiltä ei taaskaan säästytty. Lentävän hollantilaisen lahtea partioinut tykkivene oli raskaasti panssaroitu, ja sen upottaminen vaati Nyrkiltä useita singon osumia ja kaksi tappiota. Solmu sai asetettua räjähteet kaikkiin veneisiin, mutta inhimillisen virheen vuoksi yksi sukeltaja päätyi veneen mukana pohjaan. Pohjoisessa vaikeuksia oli ohjusampumalaitteen kanssa, eikä sillä pystytty lamauttamaan kuin sillan pohjoispuoleinen taistelupanssarivaunu.

Lentokentän laitaan päässyt Solmu melkein tuhottiin. Nyrkki pyrki evakuoimaan ensin eteläisen hangaarin rynnäkkötykin ja raketinheitinajoneuvot, mutta vihollinen avasi sinkotulen ja tuhosi oman rynnäkkötykkinsä mieluummin kuin antoi sen päätyä käsiimme. Solmun yhden eloonjääneen ja Komennon tuella Nyrkki vei pohjoisen hangaarin kaikki kolme ajoneuvoa. Irtauduimme kiireesti saaren itärannikolle, missä jouduimme toteamaan, että mukaan saatua tykistökalustoa ei pystyttäisi hyödyntämään vihollista vastaan Harcourtin kylässä.

Kotkan sinkopari tuhosi sillan eteläpuolisen Abramsin. Kotka oli tuhonnut myös melkein kaiken jalkaväen Harcourtissa, ja joukkue ajoi evakuoidut ajoneuvot sillan pohjoispuolelle hajanaisesta vihollistulesta välittämättä.

Suuresta vihollisylivoimasta ja yllättävistä ongelmista huolimatta tehtävä oli suoritettu sekä ensisijaisen että toissijaisen tavoitteen puolesta, vaikkakin suurin tappioin.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
Kuokkanen
Posts: 1178
Joined: Mon, 26.5.2003, 23.03
Location: Jyväskylä

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kuokkanen » Sat, 27.2.2021, 11.35

Image
Image
Viikossa on 336 puolituntista – niistä on syytä käyttää ainakin kolme kuntoiluun.
User avatar
HaBa
Posts: 1342
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 1.3.2021, 9.24

YTH 28.2.2021 Nyrkki

kers Epa raportoi:

HaBa (KIA)
Epa
Ukka
Ottomaani

Ammuimme kaikella kalustolla mitä löytyi kohdealueelle. Ammuttu risteilyohjus osoittautui ydinkärjeksi. Sienipilven hälvettyä siirryimme alueelle katsomaan ketä jäi pystyyn. Haba kaatui alueen reunalla henkiin jääneen tarkka-ampujan luoteihin ja Ukka haavoittui vakavasti. Otto sai kuitenkin Ukan takaisin taistelukuntoon ja jatkoimme eteenpäin.

Tuhosimme kaupungista singoilla yhden Abrahimin. Teippailimme myös jeesusteipillä yhden vaurioituneen vaunun kasaan ja siirryimme Solmun ohjauksessa kaupungin läpi tuhoten kaiken näkyvän kaluston sekä suojaten muun joukkueen etenemistä.
Image
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Scottz
Posts: 252
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Mon, 1.3.2021, 18.16

YTH 28.2.2021 Solmun raportti:

vaap Scottz
ylik KuiK
kers Kuokkanen
korpr Pionjaer

Solmu sai tehtäväksi suojata Kotkan siirtymän aloituksesta kohdekylän viereiselle lentokentälle ja eliminoida jalkaväkiuhan samalla kun Kotka keskittyisi panssarivaunujen metsästämiseen ohjuksilla. Joukkueen jalkautuksella Nyrkki aloitti oman konserttonsa ampumalla taktisen ohjuksen ja tykistökeskityksen kohdekylään. Kun Solmu pääsi pelipaikoille, oli kylästä enää palavat rauniot jäljellä ja niinpä Solmun pääasialliseksi tehtäväksi jäikin satunnaisten jalkaväkipartioiden siivoaminen.

Edetessään syvemmälle kylään Solmu löysi sinänsä ehjän, mutta korjausta vailla olevan taistelupanssarivaunun, joka myöhemmin annettiin Nyrkin operoitavaksi pienen kenttäremontin jälkeen. Loppuoperaatio kului pitkälti savuavia taloja tutkiessa ja ohjatessa Nyrkin taistelupanssarin tulta. Lopuksi päädyimme kohdekylän edustalla olevaan linnakesaareen ihmettelemään Nyrkin saamaa hävitystä ja viimeistelimme joukkueen voimin viimeiset henkiinjääneet puolustajat kunnes otimme propagandakuvia TK-osastolle lähetettäväksi.

Sivuhuomiona posiitiivista ja hyvää toimintaa ryhmältä. Pitkästä aikaa ryhmä suoritti tehtävänsä tappioitta
SFC Scottz - 2ND SQD SL
User avatar
Vultyr
Posts: 187
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Fri, 5.3.2021, 11.37

YTH 28.2.2021 - Kotkan raportti

kers Vultyr
alik Sakinz
korpr Hammer
korpr Hesari
korpr Mika
korpr Altrix

Kotkan tehtävänä oli edetä kohdealueen itälaidalle ja tuhota mahdollisimman monta vihollisen panssarivaunua mukana raahatun TOWin avulla.

Siirtymä aloituksesta sujui reippaasti ja ripeästi huoltopakulla sekä siviilimallisella Uralilla. Jalkautumistasalle päästyämme kuului jo kohdealueelta räjähdyksiä Nyrkin moukaroidessa aluetta viholliselta lainatulla kalustolla. Hetken välpättyämme komento antoi nyrkille käskyn laukaista meille vielä tuntemattomaton taktinen ohjus. Jyrähdys, välähdys, hetken sokeus ja pian jo kuuma aalto pyyhkäisi ylitsemme. Ydinkärkihän se oli. Onneksemme meille oli jaettu tarpeelliset suojavälineet (aurinkolasit sekä foliohattu) sekä jodipillerit.

Eikun matkaan lentokentän laitamille katsomaan onko siellä mitään edes hengissä enää. Olihan siellä, tuhosimme raskailla kertasingoilla sekä TOWilla 2 vihollisen Abramsia sekä yhden MRAPin. Yhtä Abramsia ammuimme kahdesti TOWilla ja myöhemmin Solmu kutitteli samaa raskailla singoilla, mutta ilman suurempaa vaikutusta. Lamautettu se kuitenki oli.

Tästä etenimme syvemmälle kylään varmistamaan aluetta Nyrkin tukiessa joukkuetta haltuunotetulla ja teipillä paikatulla Abramsilla. Kylän valtaus sujui ongelmitta ja rauhallisesti raunioiden keskellä kulkiessa. Taktinen ydinkärki oli tehnyt tehtävänsä.
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
Vultyr
Posts: 187
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Fri, 5.3.2021, 11.38

YTH 7.3.2021 Tanoa Blitzkrieg

Image

Tilanne: Venäjän federaatio on aloittanut mittavan hyökkäyksen Tanoan saariryhmään. Pohjoinen Tuvanakan saari on jo vihollisen hallussa ja saarten välissä vihollisella toimii komentoaluksena uudelleen käyttöön otettu Admiral Kuznetsov lentotukialus. Lisäksi vihollinen on jo pureutunut Balavun saaren pohjoisosiin ja valmistautuu hyökkäykseen.

Aika: Iltapäivä Sää: Pilvistä.

Tehtävä: Puolustakaa Balavun kylää tulevaa hyökkäystä vastaan.

Vihollinen: Venäjän federaatio. Mekanisoitu komppania. Mahdollisesti tykistö- ja ilmatuella.

Kalusto: YTH-Kalusto, lisäksi Joukkoeella on käytössään M41A4 TOW, ja 2 kpl M2HB KKta sekä paikallisen vanhan miehen autotallista löytynyt 9K133-1 Kornet-M pst-ohjus. Komennon aloituksessa pitkät radiot sekä kenttälapioita. Ei helikoptereita.

Ennakkotiedustelu: Puolustusalueen ennakkotiedustelu sekä Zeus avusteinen valmistautuminen mahdollista. Vapaasti alueelle sijoitettavissa on 2kpl isoja hiekkasäkkibunkkereita sekä 5kpl pientä hiekkasäkkibunkkeria. Varustelaatikot sekä kiinteät aseet voi myös sijoitella valmiiksi haluamiinsa asemiin.
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
HaBa
Posts: 1342
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Tue, 9.3.2021, 11.59

YTH 7.3.2021 Nyrkki

ylik HaBa - kaatui
kers Epa - kaatui
alik Arto - kaatui
korpr Ukka - kaatui
korpr Ottomaani - kaatui
yliv Blake - kaatui

Nyrkki toimi tällä kertaa "panssarinyrkkinä", koska tehtävämme oli pysäyttää vihollisen panssaroitu kärki. Tätä varten käyttöömme oli annettu kaksi panssarintorjuntaohjusta, ilmatorjuntaohjus, sekä useita lähitorjunta-aseita.

Sijoitin Epan ja Blaken tähystysasemiin puolustettavan kylän kaakkoispuolelle, täältä oli näkymiä sekä PST-ohjukselle että ilmatorjuntaohjukselle.

Image
PST-ohjus asemassaan

Muu ryhmä sijoitettiin etulinjaan, johon tehtiin vahva vastaanottopesäke. Täälläkin oli PST-ohjus, sekä useita lähitorjunta-aseita.

Ensimmäiset havainnot saatiin meidän tuliasemistamme, vihollisen tiedusteluosat liikkuivat maastoajoneuvoilla etulinjassa. Päätin olla ampumatta niitä ohjuksin ja päästää ne lähitorjunta-aseiden ulottuville.

Taistelu kuitenkin alkoi lännestä koukanneen vihollisen kanssa ennen, kuin yhtään varsinaista vaunumaalia saatiin näkyviin. Vihollinen ajoi tehokkaasti läntisen sivustamme (Solmu) läpi ja alkoi uhata kärkipesäkettämme.

Irtauduimme joukkueenjohdon käskyllä Bravo-asemaan (läheinen radiomasto), johon päädyimme ilman Ottomaania, joka kaatui vastaanottopesäkkeeseen. Saimme Ukan kanssa raahattua PST-ohjuksen mukaan.

Bravo-asemassa ei taisteltu, vaan sieltäkin irtauduttiin pian, koska olimme jäämässä mottiin. Viimeisenä alueelta poistui Arto, vihollisen jo piirittäessä aluetta. Tämä hoitui kuitenkin ilman tappioita.

Taistelu jatkui ja muille ryhmille alkoi kertyä tappioita.

Joukkueenjohtokaan ei enää vastannut kutsuun, joten käskin Epan käymään läpi joukkueen ryhmäradiokanavat ja selvittämään joukkueen tilanteen. Lopulta 4 taistelijaa saatiin kiinni radiolla ja heidän tilanteensa ja asemansa selvitettyä.

Otin joukkueen hetkeksi komentooni, kunnes tajuttomana ollut JJ saatiin takaisin toimintaan.

Taistelu jatkui kaupungin liepeillä, joukkueen ollessa n. kolmessa asemassa. Lähellä polttoaineasemaa, alkuperäisellä ohjuskukkulalla (Epa ja Blake), sekä sitten uudessa Nyrkin asemassa, kylään johtavien teiden risteyksessä.

Olimme saaneet PST-ohjuksen asemaan, mutta asema oli kovin vaarallinen lyhyen ampumaetäisyyden vuoksi. Tätä ei koskaan tultaisi käyttämään...

Taistelimme onnistuneesti näissä asemissa, kunnes joukkueenjohto palasi kanaville. Hetken hämmennyksen jälkeen, sain jaettua tilannekuvan JJ:lle. Jatkoin jäljellä olevan joukkueen operatiivisessa johdossa vielä hetken, vaikka tässä vaiheessa meillä oli käytännössä kolme irrallista partiota kohtalaisissa asemissa.

Nyrkki oli menettänyt vasta yhden taistelijan, joten itseluottamuksemme oli korkealla.

Tällöin alkoi tapahtua. Vihollisen suurehko helikopteri-isku osui alueelle. Tätä seurasi uhkarohkea laskuvarjojoukkojen käyttö, joka harmiksemme osui juuri tähystysasemaamme. Asema menetettiin seuranneessa taistelussa.

Myös Ukka kaatui risteysasemaan, joten oli aika irtaantua.

Päätietä rymisteli BMP, jota Hammerin, Altrixin ja Mikan muodostama partio yritti tuhota, mutta he eivät päässeet ampuma-asemaan. Lamautin BMP:n NLAWilla hetkeä myöhemmin.

Hetki tämän jälkeen em. partiosta oli jäljellä vain Mika, muut olivat kaatuneet vihollisen jalkaväen iskuihin.

Irtauduin kaupunkiin Arton kanssa, jotta voisimme muodostaa vielä viimeistä linjaa JJ:n kanssa. Tätä varten mukaan piti vielä etsiä Mika, jota lähdettiin 3 hengen porukalla hakemaan, olihan seudulla paljon vihollista.

Vihollismäärä osoittautui ylivoimaiseksi, joten koko partio kaatui tälle matkalle.

Image
Taistelupaikkoja
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Vultyr
Posts: 187
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Mon, 15.3.2021, 6.33

YTH 7.3.2021 Kotkan raportti

kers Vultyr (KIA)
alik Sakinz (KIA)
korpr Hammer (KIA)
korpr Hesari (KIA)
korpr Altrix (KIA)
korpr Mika (KIA)

Kotkan tehtävänä oli pitää Balavun kylän pohjoispuoleinen ranta-alue. Vihollisen ensimmäisen hyökkäys aallon aikana homma sujui Kotkan osalta mallikkaasti ja tappioilta vältyttiin.

Irtautuessa kylään kohti puolustuspistettä Bravo, Sakinz ja Hesari jäivät jumiin kahden vihollisen väliin. Heitä pelastaessa pinteestä allekirjoittanut menetti henkensä, myöhemmin vihollisen hyökkäyksen kiihtyessä korpr Mikaa lukuun ottamatta myös muusta ryhmästä aika jätti.
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
Vultyr
Posts: 187
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Sat, 20.3.2021, 10.44

YTH 21.3.2021 Lopun Alku

Kartta:
Image

TILANNE

Livonia 21.3.2021

klo 0600

Maailmanlaajuisesta koronapandemiasta huolimatta puolustusvoimien taistelukyvystä on pidettävä huolta. Osasto Kyllikki, jonka tukikohta sijaitsee Nadbórin länsilaidalla, on käsketty asutuskeskustaisteluharjoitukseen tehdasalueelle Nadbórista 1,5 kilometriä etelään.

klo 1100

Harjoitukset sujuvat mallikkaasti. Ensimmäisenä oli vuorossa alueen piha-alueen valtausta ajoneuvotuella. Seuraavaksi siirtymien sisätiloihin. Mutta lounas ensin.

klo 1300

Osaston komentaja Majuri Broileri sai kiireellisen viestin tukikohdasta. Vetäytyi harjoituksista syrjään ja on ollut puhelimessa viestintä upseerin kanssa jo tovin.

klo 1500

Majuri sai puhelun päätökseen. Huonoja uutisia. Tiedustelutiedot kertovat että etelänaapurimme on viimeyönä salaa siirtäny merkittävän määrän sotilaskalustia rajalle. Tilanne vaikuttaa erittäin uhkaavalta mutta varmuutta ei vielä ole. Harjoitukset jatkuvat

klo 1800

Hälytys tukikohdasta. Vihollinen on aloittanut hyökkäyksen etelärajalla! Osasto Kyllikki on saanut käskyn pitää nykyiset asemansa ja järjestäytyä puolustukseen etelästä tulevaa vihollista vastaan.

klo 1830

Tehtävä alkaa...

TEHTÄVÄ

Puolustakaa tehdasaluetta missä olitte suorittamassa harjoitusta etelästä tulevaa vihollista vastaan. Muita omia osastoja on hälytetty asemiin mm. länteen Polanan kylään sekä itään Gieraltówin kylään.

Karttaan merkitty vihreä linja on ensimmäinen asema mistä vihollinen otetaan vastaan.

AIKA JA SÄÄ: klo 1830, selkeää (ennakkotiedustelu) --- klo 1930, selkeää (ei ennakkotiedustelua)

VIHOLLINEN: Eteläinen naapuri. Mekanisoitu komppania, T-vaunuja

KALUSTO: YTH Kalusto, ei helikoptereita tai veneitä.
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
HaBa
Posts: 1342
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 21.3.2021, 22.23

YTH 21.3.2021 Nyrkin raportti

ylik HaBa - kaatui
kers Epa - kaatui
alik Arto - kaatui
korpr Ukka - kaatui
korpr Ottomaani - kaatui


Nyrkki sai tehtäväkseen itään vievän tien miinoittamisen, sekä vastustajan vaunujen nitistämisen NLAW-pst-ohjuksin.

Olimme kohtalaisessa asemassa, joten odotimme pääsevämme ampumaan vihollista kylkeen. Taistelu alkoi pienellä jyrinällä, kun vihollisen tiedusteluosa ajoi miinoitteeseen. Tämä ei vihua lannistanut vaan se jatkoi iskuaan alueelle. Ammuin taistelupanssarivaunuaNLAWilla, ja se syttyi tuleen. Samoihin aikoihin Ottomaani kuuli BMP:n pohjoisessa. Vaunu oli miinoitteemme takana, mutta päätyi kuitenkin lopulta miinaan, mikä tuuri! Otto napsi vaunumiehiä kiväärillään alueelta. Samaan aikaan Ukka ja Epa olivat todenneet omien vetäytyvän ja heidän menettävän AMV:n. Tällöin saimmekin irtautumiskäskyn...

Irtauduimme seuraavaan asemaan koukaten idästä. Tämä vei meidät tavoitteesta pohjoiseen, joten lähestymisvaiheessa piti olla jo tarkkana.

Vihollisen taistelupanssarivaunu jyristelikin pääuraa vastaan... Annoin sillekin NLAWin kuonoon ja se vaikeni. Muu ryhmä viimeisteli vaunumiehistön samaan paikkaan.

Pääsimme asemaan. Täällä tapasimme myös Mikan ja Altrixin Kotkasta. Muu Kotka oli jo kaatunut. B-asema ei ollut hyvä ja saimme uuden irtautumiskäskyn.

Ukka ja Epa varmistivat välialuetta, kun ryhmä irtautui paineen alla. Arto pääsi ampumaan NLAWin taistelupanssarivaunuun ja havaitsi myös rynnäkköpanssarivaunun. Havainto oli hänen viimeisensä.

Suurentunut ryhmä irtautui hieman hitaasti vihollisen vaunujen jo painaessa päälle. Tämä kävi kalliiksi...
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
Kuokkanen
Posts: 1178
Joined: Mon, 26.5.2003, 23.03
Location: Jyväskylä

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kuokkanen » Sun, 30.5.2021, 10.39

co 30 pf thou shall not surf our beach
Pelattava puoli: OPFOR/Vietcong
Varusteet: mukailtu rooleja normirosterin mukaisesti. Yksittäisen sotilaan varusteet tulevat ihan sellaisenaan kun ne defaulttina editori antaa. Ainakin osalla, ehkä kaikilla, on myös radiot. Kuvassa näkyy aseet/per rooli. JIPpiläisillä on SKS.

Image
Image
Image
Image
Viikossa on 336 puolituntista – niistä on syytä käyttää ainakin kolme kuntoiluun.
User avatar
HaBa
Posts: 1342
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Fri, 11.6.2021, 12.55

su 13.6.2021 klo 21 coop (sovellettu YTH-kokoonpano) It ain't over yet

Image


Tilanne

1978


Vietnamin sodan arvellaan jo päättyneen, mutta erilaiset sotavankiristiriidat hiertävät edelleen osapuolten välejä. CIA on selvittänyt neuvostoliittolaisen rynnäkkökoneen prototyypin lentäneen Vietnamin ilmatilassa ja tämäpä tarjoaisi vähän epädiplomaattista vipuvartta.

Tehtävää suorittava osasto Gertrude on saatu yön aikana ilmakuljetuksella alueelle. Yksi koptereista vaurioitui kuitenkin laskussa ja toinen joutui karkaamaan paikalta vaurioituneen kopterin lentäjien kera, joten alku ei lupaa hyvää.

On erittäin oleellista, ettette jää kiinni. Lisävangit olisivat tässä tilanteessa pahin mahdollinen riesa.Tehtävä

1. Tuhotkaa helikopteri, joka vaurioitui laskussa.
2. Tuhotkaa koneyksilö, ja aiheuttakaa yleistä kaaosta lentoasemalla.
Toissijainen: Kentän ilmatorjunnan lamauttaminen auttaisi myöhempia ponnisteluja.
3.Teidät noudetaan sukellusveneellä idästä. Vihollisella on varmasti venekalustoa, jota voitte "lainata" matkaa varten.
Röyhkeydellä voittoon!

Image


Omat joukot

Jalkaväkiosasto (sovellettu YTH-kokoonpano, Vietnam-varusteet). Radiot vain johtajilla.
Kopterissa on jonkin verran varusteita.

Vihollinen

Vietnamin armeija.
Alueella on lähinnä lentokenttää vartioiva osasto, mutta taistelut voivat hyvinkin hälyyttää lisävoimia. Vihollisen aseistus ja kalusto on tuttua jo sodan ajalta. Tarkempaa tietoa alla.

Jalkaväki:
Kentän miehitys on ehkä kymmeniä miehiä. Alueella on kuitenkin merkittäviä joukkokeskittymiä. Niiden reaktiokyvystä ei tiedetä.

Panssarikalusto:
Lentokentän alueella on havaittu vartiojoukkojen panssaroitu ajoneuvo tai -vaunu.

Muu ajoneuvokalusto:
Lentokentällä voi olla kenttäkalustoon kuuluvia ajoneuvoja.

Raskaat aseet ja ilmatorjunta:
Vihollisen lentokentällä on varmuudella ilmatorjuntaa. Tätä välteltiin yösiirtymällä. Ilmatorjunta koostuu ohjus- ja ammusilmatorjunnasta.<br/><br/>

Ilmakalusto:
Vihollisella on varmasti ilmakalustoa kentällään.

Merivoimat:
Jokialuksia on havaittu usein Mekong-joella. Venelaituri on alueellinen pysäköintialue aluksille.


Sää ja aika

Luvattu kovin aurinkoista. Aamu
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
Post Reply