YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

Kuokkanen
Posts: 1252
Joined: Mon, 26.5.2003, 23.03
Location: Jyväskylä

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kuokkanen » Sun, 10.9.2023, 13.22

Image
Image
Image
Viikossa on 336 puolituntista – niistä on syytä käyttää ainakin kolme kuntoiluun.
User avatar
HaBa
Posts: 1453
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Tue, 12.9.2023, 22.38

su 17.9.2023 yth UXOMAKESAMANUFO

Image

Tilanne

Osastonne on Polanan alueella vihollisen selustaan koukanneena. Oma päähyökkäys alkaa huomenna lännestä, ja meidän tulee tuhota vihollisen <etuvartioasema heti miinoitteiden takana.

Harmiksemme omat joukot ovat ampuneet alueelle runsaasti tykistötulta käyttäen tytärammuksellisia kranaatteja. UXO-vaara on todellinen! Tietenkään tuli ei osunut suuremmin etuvartioaseman alueelle.

Tehtävä

Lyökää etuvartioasemalla piileskelevä vihollinen ja ottakaa alue haltuun.

Omat joukot
YTH-osasto
Autot
Joitain lahjoituksena saatuja aseita, patruunoita ja PST-aseita erillisessä laatikossa. (n. 10 kivääriä/kk:ta, 1 CG/MAAWS)

Vihollinen

Vihollisen joukkue vahvistettuna ajoneuvoin on linnoittautunut etuvartioasemalle, johon tykistöllä ei osuttu.

Sää ja aika

Sateista ja mutaista. Aamuhämärä 0500.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1453
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Wed, 27.9.2023, 22.15

su 17.9.2023 yth UXOMAKESAMANUFO - Ilves

vääp HaBa (dööd)
ylik Vultyr (dööd)
alik Ukka
korpr Beat (dööd)
korpr Ottomaani (dööd)
stm Jake (dööd)
stm Estra (dööd)
Reservistä:
korpr Naatti

Ilves toimi tulitukena Ahman hyökkäykselle eräälle mäellä sijainneelle asemalle. Matkalla törmäsimme muutamaan uxoon jopa konkreettisesti - tästä tuloksena pari haavoittunutta.

Seikkailun päätteeksi päädyimme mäelle 599, josta avasimme tulen kohteelle mukana olleella Carl Gustav -singolla. Ahmakin oli taistelussa lähistöllä, joten tilanne alkoi eskaloitua.

Vihollinen yritti kiusoitella meitä pienin vastahyökkäyksin, mutta emme taipuneet, vaan löimme hyökkäykset takaisin ja samalla pidimme yllä pientä painetta kohdemäelle.

Muutama ammuttu raketti myöhemmin olimme tyytyväisiä aikaansaamaamme kaaokseen ja saimme luvan siirtyä parempaan asemaan. Päätin, että iskemme kohteelle etelästä, koska käsketty vastuualueemme oli täällä.

Siirtymän aikana kärsimme hieman haavoittumisista miinoitteissa sekä vihollistulessa, mutta pääsimme kuitenkin tavoitealueelle.

KK:t saatiin tuliasemaan kohteen suuntaan ja sinkopartio tiedusteli läheltä yhden BMP-rynnäkköpanssarivaunun ja yhden BRDM:n sijainnit. Nämä tuhottiin sinkotulella.

Tässä taistelussa menetimme ensimmäisen taistelijamme, kun Vultyr kaatui. Hetken taisteltuamme saimme luvan iskeä kohteelle, koska Ahma oli jo taistelussa kulunut. Jätimme KK:t tukeen ja iskimme alueelle kranaatteja käyttäen. Pureutuessamme mäelle Estra kaatui.

Saimme loppujoukon kasaan ja aloimme vyöryttää kohdealuetta lounaasta. Tässä taistelussa kaatuivat lopulta varsin nopeasti kaikki, paitsi Naatti ja Ukka, jotka taistelivat lopulta Voittoon asti.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1453
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Wed, 27.9.2023, 22.15

24.9.2023 co Ga-Nist - Alpha (Ilves)

vääp HaBa
alik Ukka
korpr Ottomaani
korpr Beat

Vahvistuksena
korpr Altrix

Alpha lähti tehtävään hieman vajaamiehisenä, mutta onneksemme tarkka-ampujalla vahvistettuna. Olimme leireilleet jollain rautakaivoksen lastausasemalla odotellen tapahtumia, kun yhtäkkiä vihollinen pelmahti paikalle.

Joukkue toimi ripeästi ja rinnetta alas rynnännyt vihollisosasto sai surmansa. Pian lisää vihollistulta satoi alueelle, joka pakotti etsimään suojaa. Vihollinen oli muiluttanut jostain Neuvostoliiton kehitysapuvarastosta lainatun T-55-vaunun paikalle, joka sitten ärsyttävästi alkoi härnäämäaan meitä.

Alphalla ei ollut PST-aseita, joten Bravon oli hoidettava vaunu. Muutaman harjoituslaukauksen jälkeen vaunu saatiin vihdoin palamaan. Laukaustenvaihto alueella kuitenkin jatkui.

Pian saimme lisää käskyjä, joiden seurauksena Alpha jäi vartioimaan leiriä ja Bravo lähti etsiskelemään komentajan Mersua. Sekavan radioviestinnän perusteella Bravolla oli ihan hauskaa ja meillä tylsää, mutta lopputulemana selvisi kuitenkin näköhavainnolla, että Bravo tuhoutui Kuokkasta lukuunottamatta, joka tuli, milläs muullakaan, kuin komentajan mersulla vastaan apuun lähdettyämme.

Jatkoimme siis ilman Bravoa. Varmistimme ensin läheisen T-risteyksen ja elimimoimme siellä olleen vihollisen. Otimme käyttöön yhden toimivista Fuchseista, joten meillä oli nyt kolme ajoneuvoa: Mersu, Fuchs ja M113. Ajelimme eteenpäin possujonossa, kunnes seuraava havainto pysäytti meidät. Alueella oli vihollisen osasto ja panssariajoneuvo!

Jalkautimme ja tuhosimme osaston. Panssariajoneuvo pakeni, mutta sai hetken myöhemmin HaBan ampumasta singosta kylkeensä. Kuokkanen kaatui tässä rytäkässä.

Jatkoimme eteenpäin tehden havainnon vihollisesta läheisellä rakennetulla alueella. BMP ja jalkaväkeä! Koukkasimme jalan pienellä partiolla vaunun kylkeen ja Ottomaanin sinkolaukaus viimeisteli vaunun. Altrix ja Beat tarjosivat suojatulta eri suunnasta.

Tie oli vapaa ja tehtävä suoritettu!
Image
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1453
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Thu, 5.10.2023, 20.49

su 8.10.2023 klo 21 co He's got gas

Image

Tilanne

Osastonne on Dolnikin kylässä. Teille on iskenyt akuutti polttoainepula. Taistelupanssarivaunustanne pääsi polttoaine jo loppumaan ja huolimaton vääpeli antoi tankata loput löpöt (sota-aikaan verojutut eivät ole niin tärkeitä) vähemmän tärkeisiin kulkineisiin. Mutta Iivanallahan on löpöä, bensaa tai muuta palonestettä läheisessä kylässä. Haetaanpa sitä ihan tankkiautollinen.

Tehtävä

Noutakaa polttoainetta Widokin kylästä ja tankatkaa taistelupanssarivaunu.

HUOM! Polttoaine tulee noutaa tankkiautolla, joka tankataan automaattisesti, kun se on ajettu polttoainemittarille. Tankkaus kestää n. 5 min. Ajoneuvo on tankattava täyteen.

Taistelupanssarivaunun tankkauksen onnistumisesta tulee ilmoittaa radiolla (radio-valikko).

Omat joukot

Komentopartio
Jv-ryhmä.
Tulitukiaseryhmä.
BMP-1P
BTR-70
BRDM-2 (komentoversio)
KrKK
Polttoaine-KA (tyhjä)
M1A1 Abrams (ei polttoainetta)

Laatikoissa patruunoita, räjähteitä ja varusteita.

Vihollinen

Dolnikin kylän pohjoispuolella on satunnaisia vihollisesiintymiä. Vihollinen ei ole linnoittautunut. Osa läheisistä teistä on miinoitettu. Kulnon alueella on vahva mekanisoitu vihollisosasto.

Sää ja aika

Hieman epävakaista. Ilta, hämärää.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1453
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 23.10.2023, 17.55

22.10.2023 co Ettei vaan sattuisi - Ilves

vääp HaBa
alik Ukka - kaatui
korpr Beat - kaatui
korpr Ottomaani
stm Estra
stm Jake - kaatui

Vahvistuksena:
vänr Scottz - kaatui

Ilves toimi ns. rynnäkköryhmänä. Tehtävässä selviteltiin edellisen illan tapahtumia ja etsittiin hukkuneita esineitä.

Image

Ensinnä paikannettiin radio, joka oli hävinnyt metsään.

Image

Vänr Scottz onnistui uskomattomasti löytämään radion, kuntoisuusloman arvoinen suoritus!

Samaan aikaan tosin taisteltiin kovasti ja tässä rytäkässä menetettiin Beat. Vihollinen oli kurjasti etsimässä samaa radiota.

Radio räjäytettiin ja alueelta poistuttiin hyvässä järjestyksessä. Tässä vaiheessa Ilves oli lamauttanut jo pari vihollisryhmää.

Joukkueen KP:lla jouduttiin uuteen taisteluun vihollisen osastojen kanssa. Ahma tuhosi panssariajoneuvon ja Ilves lamautti taas ryhmällisen jalkaväkeä.

Eteneminen jatkui. Nyt haettiin kapakan eteen jäänyttä ajoneuvoa. Vaan sielläpä oli myös vihollista, joten kova taistelu alkoi. Ukka kaatui. Pian menetettiin myös innokkaasti kurkkinut Scottz.

Image

Loppuryhmä iski kylään, jossa oli todella ahdasta vihun tulituksen kanssa. Käskin Jaken ja Estran ottamaan haltuun korkeimman rakennuksen, josta sai paremmat tuliasemat.

Vaan muu ryhmähän ei sinne päässyt helpolla, koska vihollisen vastahyökkäys esti pääsyn ovelle.

Jake kaatui rakennukseen.

Tällä välin Sioux ja mika liittyivät ryhmään Ahman kaaduttua muilta osin.

Sioux tuhosi vihollisen vaunun, jonka jälkeen pääsimme käsiksi omaan vaunuumme.

Loppumatka olikin sitten rauhallista kotiinpaluuta! Tehtävä oli suoritettu, toki tappioiden kera.

Image
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3986
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 29.10.2023, 18.00

Yth 29.10.2023 Joki yöllä

Tilanne:
Omien joukkojen vastahyökkäys tällä sektorilla pysähtyi aiemmin syksyllä joelle, jonka eteläpuolta venäläiset joukot pitävät hallussaan. Kummallakaan puolella ei ole ollut toistaiseksi kykyä tai halua yrittää edetä. Osapuolet ovat keskittyneet alueensa hallintaan ja puolustuksen vahvistamiseen ja enintään tunnustelevaan partiotoimintaan. Osasto Kyllikki on ollut lepovuorossa Gliniskan kylän pohjoispuolella lähellä jokea.

Tausta:
Eversti Lavabo prikaatista haluaa sotavankeja, joilta voidaan saada tiedustelutietoa vihollisen aikeista ja liikkeistä. Esikunnassa on pantu merkille otettujen vankien jatkuvasti vähäinen määrä osasto Kyllikin toiminta-alueella. Osasto Kyllikki on saanut käskyn ottaa vähintään kolme vankia yön aikana suoritettavassa operaatiossa.

Joukkueen käsky:
Joukkueen tehtävänä on ottaa vangiksi vähintään kolme vihollissotilasta. Tehtävä suoritetaan vihollisen alueelle joen yli soluttautumalla ja kolmella yhdenaikaisella hyökkäyksellä läntiselle sillalle, maatilalle ja majataloon. Susi, Ilves ja Ahma ottavat kukin vähintään yhden vangin.

On lisäksi tiedossa, että alueella on vihollisen päämaja. Jos päämajan tarkka sijainti selviää iskun aikana löytyvistä laitteista tai asiakirjoista, harkitaan toiminnan jatkamista ja nopeaa hyökkäystä päämajaan. Päätös tehdään ajankäytöllisin perustein.

Toteutus:
Joukkue aseistautuu singoilla ja siirtyy jalan kumiveneille KP1:tä vastapäätä. Joki ylitetään, ja joukkue siirtyy KP2:lle. Susi valmistautuu hyökkäämään läntiselle sillalle etelästä tai lounaasta, Ahma Maatilalle idästä ja Ilves Majataloon pohjoisesta. Joukkue avaa tulen Ilveksen päästessä tulikosketukseen.

Kaikki vangit tuodaan ensin KP2:lle. Jatkotoiminta katsotaan tilanteen mukaan.

Vihollinen:
Venäläisiä ammattisotilaita, asevelvollisia ja palkkasotilaita.
Vihollisella on ajoneuvo- ja panssarikalustoa.

Vihollisen toiminta:
Vihollinen partioi aluetta, mutta pääosin joukot vaikuttavat olevan vartiossa tai levossa. Vihollinen ei yrittäne joen yli, mutta pyrkii valvomaan sitä ja estämään siltojen käytön.

Kellonaika: 2.00.
Sääennuste aamuun asti: Selkeää tai puolipilvistä. Aamuyön edetessä sateen mahdollisuus. Kohtalaista tai navakkaa etelän ja luoteen välistä tuulta.


Image
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
HaBa
Posts: 1453
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Tue, 31.10.2023, 21.26

29.10.2023 YTH Joki Yöllä - Ilves

vääp HaBa - kaatui
ylik Vultyr - kaatui
korpr Ottomaani - kaatui
korpr Beat - kaatui
stm Jake - ?

Image

Ilves lähti keskellä yötä nappaamaan sotavankia läheiseltä majatalolta. Rauhallisen alkumatkan jälkeen saavuimme majatalolle varjoissa kierrellen. Majatalolla oli parkissa taistelupanssarivaunu, jonka HaBa tuhosi NLAWilla.

Tämän jälkeen ryhmä iski majatalolle, jonka ympäristöstä löytyi yksi kaatunut vaunumies. Toisen Ottomaani ampui hengiltä pihalle hänen yrittäessään koukata ryhmän sivustaan.

Pistoolilla aseistautunut kiinniottaja laitettiin kärkeen ja majataloon iskettiin yhden partion voimin.

Talosta löydettiin yksi vihollinen, joka kuitenkin kaatui tulitaistelussa.

Tämän jälkeen Ilves keräsi tiedustelutiedot talteen ja irtautui alueelta takaisin pohjoiseen muiden joukkojen pariin.

Joukkue jatkoi toimintaansa kaakkoon, jossa oli havaittu vihollisen komentopaikka. Pian Susi havaitsi läheisellä mäellä ilmatorjuntakanuunan, jota Ilveksen partio lähti koukkaamalla tuhoamaan.

Partio ajautui ilmatorjuntakanuunan välittömään läheisyyteen ja avasi tulen yhteistoiminnassa Suden kanssa. Kanuunan miehistö saatiin lamautettua, jolloin tykin asettaja jäi vangiksi. Korpr Ottomaani otti vangin ja vääp HaBa tarkasti suuntaajan tilan. Suuntaaja oli kaatunut.

Tässä kohdin partio unohti varmistaa taustan ja vihollinen pääsi hiipimään lähelle. Vääp HaBa havaitsi silmäkulmassaan liikettä ja avasi välittömästi tulen kaataen ensimmäisen vihollisen. Myös Ottomaani oli heti tilanteen tasalla ja avasi tulen.

Vihollispartio oli kuitenkin jo lähellä ja lopputuloksena sekä Ottomaani että HaBa kaatuivat vihollistuleen.

ylik Vultyr jatkaa.

Vääp Haban ja korp Ottomaanin tilanteen selvittyä nappasimme korpr Ottomaanin saaman vangin kuljetukseen ja lähdimme lounaassa sijaitsevalle hirvitornille, missä riisuimme vangin aseista ja köytimme puuhun. Tästä matka jatkui kaakkoon metsäkaistaleiden läpi kohteen itäpuolelle.

Parin tien ylityksen jälkeen jouduimme kontaktiin puskassa lymyilleen vihollisen kanssa, mutta ryhmän tehokkaalla tulella tämä partio saatiin nujerrettua. Tässä välissä tuli ilmoitus vänr Scottzilta kohteen itäpuolella tienristeyksessä olevasta BRDM:stä. Aikamme umpipimeässä ja sateisessa metsikössä rämmittyämme, saimme silmät kyseiseen panssariajoneuvoon. BRDM tuhottiin yhdellä singolla ja pian meillä olikin runsain mitoin valoa. Valitettavasti niin oli myös selustassamme hiippailleella vihollispartiolla.

Kiivaan, mutta lyhyen tulitaistelun jälkeen totesimme maj Broilerin joko haavoittuneen vakavasti tai kaatuneen. Lyhyehköstä etsinnästä huolimatta emme miestä löytäneet, joten joukkueen komento siirtyi vänr Scottzille. Matka jatkui kohteen suuntaan.

Saavutimmekin pian kohteen etelälaidan ja saimme silmät aiemmin havaittuun BTR-80:een. Lähdimme hakemaan tuliasemia, kun törmäsin puskassa vihollisen Sergeihin. Ehdin lippaallisen siihen tyhjentää tuloksetta, kunnes Sergei ampui takaisin tappavan sarjan. Myös korpr BEAT ja ylik Epa kaatuivat tällä mäellä tulitaistelussa vihollisen kanssa.

stm Jake ja korpr Mika ottivat kohteelta irti ja palasivat vänr Scottzin luokse pohjoiseen
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1453
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 6.11.2023, 10.54

su 12.11.2023 co Scholzaid

Image

Tilanne

Olemme vihollisen tukikohdan läheisyydessä. Epäinhmillinen upseerismies Putoilev on alueella. Hänet tulee poistaa toiminnasta.

Alueella on tiukat vastuualuerajat, liittolaisosasto Kringenin tai Stahlin vastuualueelle ei tule mennä.

Tehtävä

Vangitkaa tai eliminoikaa viholliskomentaja

Eversti Semen Putoilev on varman tiedustelutiedon perusteella venäläisten päämajassa.
Putoilev on jo vanhahko mieshenkilö, joka käyttää VDV:lle tunnusomaista barettia. Putoilevilla on 80-luvun Afganistan-veteraana, josta perintönä hänellä on läheinen suhde opiaatteihin.
Putoilev tulee vangita tai eliminoida.

Suorittakaa nopea ja tarkka isku alueelle.
HUOM! Trigger ei kerro tehtävän onnistumisesta.

Omat joukot

Erillisosasto - vapaasijoitteinen roster. Roster-asiat #taistelutoiminta

Leopard 1A5 -taistelupanssarivaunu
Marder 1 -rynnäkköpanssarivaunu
2 kpl "Paseja" (Fuchs)
Tväl-kuorma-auto
laatikoissa tarpeellisia välineitä

Vihollinen

VDV-eliittiosastot - tai ainakin niiden jämät. Vihollisella on käytettävissään ilmatukea, pitkän kantaman panssarintorjunta-aseita sekä maahanlaskujoukkojen panssaroituja ajoneuvoja.
Tukikohta on erityisen vahvasti miehitetty.
Vihollinen pitää hallussaan joen etelärantaa ja häiritsee tulellaan joukkojamme pohjoisrannalla.

Sää ja aika

Epävakaista, jopa hieman sateista. Aamu.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3986
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Mon, 27.11.2023, 18.06

su 19.11.2023 YTH Livonian vapaus, osa 1


Venäjä on hyökännyt Livoniaan. Livonian hallitus on pyytänyt NATO:n apua Venäjän pois saamiseksi alueelta.

Tehtävänne on ottaa haltuun alueen isoin voimalaitos ja näin turvata sähkön saanti alueelle.
Alueella toimii myös Yhdysvaltain merijalkaväki joiden vastuu-alue on lännessä.

Olemme saaneet käyttöö USMC:ltä yhden M107 kiväärin tehtävää varten.

Vihollisella on koko Livonian alueella useita sotilaita ja myös ilmakalustoa. Alueella on tiedustelutietojen mukaan myös nopean toiminnan joukkoja VDV yksiköstä.

Normaali YTH-kalusto.

Aika: 07:30

Sää: Hyvä

Imagesu 26.11.2023 YTH Livonian vapaus, osa 2

Olemme vihollisen tukikohdan läheisyydessä. Epäinhmillinen upseerismies Putoilev on alueella. Hänet tulee poistaa toiminnasta.

Alueella on tiukat vastuualuerajat, liittolaisosasto Kringenin tai Stahlin vastuualueelle ei tule mennä.

Image
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Mon, 27.11.2023, 18.10

YTH Livonian vapaus 26.11.2023 - Ilveksen raportti

vääp Haba (KIA)
ylik Vultyr (KIA)
alik Ukka
korpr Ottomaani
korpr Beat (KIA)
stm Jake (KIA)
stm Estra

Ilta alkoi rauhallisesti talkootöiden merkeissä. Piikkilankaa länteen, juoksuhautaa pohjoiseen, muutamat miinat ja asemiin odottamaan yötä. Noin kuuden tunnin jälkeen havahduin nokosilta sireeniin ja vihollisen keskityksen jylyyn. Iivana oli tulossa voimalla päälle. Yllämme pörräsi vihollisen rynnäkkökoneita ja taisteluhelikoptereita, kauempaa kuului panssaroitujen ajoneuvojen moottoreiden jyly ja uraa huutoja.

Miehitin krkk:n ja annoin laulaa. Vääp Haban välillä tiedustellessa miten kunkin asemissa sujuu. Hyvinhän se sujui, vihollista tuli enemmän tai vähemmän lähelle ja ne ammuttiin niille sijoilleen. Lännessä tuntui riittävän myös rähinää. Hetkisen taisteltuamme Jaken PKM teki tenkkapoon ja hyytyi lopullisesti. Jäin hetkellisesti pitämään asemia yksin siksi aikaa kun Jake haki uutta asetta voimalaitokselta.

Pienen tovin taisteltuamme vihollista alkoi ryömimään liiveihin myös idästä. Nyt niitä pirulaisia oli jo kolmella suunnalla. Tässä välissä olimme menettäneet vääp Haban ja ryhmä oli minun komennossani. Tein päätöksen hylätä nykyiset asemat ja vetäytyä Jaken kanssa muiden sekaan voimalaitoksen muurin suojiin kunnes tilanne rauhoittuisi jos olisi rauhoittuakseen. Pääsimme voimalaitokselle ja vinttini pimeni hetkellisesti.

Kun taas tulin tajuihini tilanne oli kaoottinen mutta hallinnassa. Vihollista oli hieman joka suunnassa ja pari taistelupanssarivaunuakin oli ajanut miinoitteisiin portin edustalle. Näiden moottorit kuitenkin kävivät vielä mikä häiritsi suuresti majurin mielenrauhaa joten käskystä kävin hiljentämässä molemmat, toisen singolla ja toisen satsulla. Samoihin aikoihin ilmestyi alueelle omaa ilmatukea helpottamaan tilannetta.

Saimme käskyn vallata muuntajan alue takaisin joten ei muutakun Jaken kanssa vanhoihin asemiin. Tämä reissu koitui kuitenkin meidän molempien viimeiseksi sillä saavutettuamme muuntajalle jättämämme asemat, vihollinen puski päälle parin ryhmän ja parin BTR:n voimin.
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
Epa
Posts: 82
Joined: Sun, 6.10.2013, 19.34

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Epa » Tue, 28.11.2023, 11.00

YTH Livonian vapaus 26.11.2023 - Ahman raportti

Epa
Mika
Sakinz
Kuokkanen (KIA)
Maako (KIA)
Pionjar (KIA)
Sioux (KIA)
Hammer (KIA)

Ahma sai tehtäväksi linnoittaa voimalaitoksen itäisen reunan sekä miinoittaa voimalaitoksen koilliskulmassa olevan risteyksen sekä risteyksen länsipuoleisen peltoaukean. Saimme myös käskyn siirtää TOW:n samalle alueelle valmiina torjumaan odotettu vihollishyökkäys pohjoisesta. Linnoituksen valmistuttua jäimme vahtimaan pohjoista sektoria koko ryhmän voimalla.
Vihollinen aloitti hyökkäyksen keskiyön nurkilla taisteluvaunujen ja jalkaväen voimin. Hyökkäystä tuki myös muutama Heko sekä ainakin yksi Suko jotka kuitenkin saatiin pudotettua ilmatorjunnalla. Myös pohjoisesta vyöryvät teleneuvot saatiin pysäytettyä mutta jalkaväki pääsi iskemään peitteisen metsän kautta ryhmän puolustuksen oikeaan kylkeen. Käskin evakoida TOW:n takaisin voimalaitoksen alueelle muun ryhmän suojatessa. Vihollisen jalkaväki sai kuitenkin aiheutettua ryhmälle tappioita ja Sioux, Hammer sekä Maako kaatuivat tässä yhteydessä. Pääsimme lopulta irtautumaan oman tykistön antaessa suojatulta ja siirryimme suojaamaan voimalaitoksen länsireunaa.
Seuranneessa taistelussa vihollisen jalkaväkeä sekä panssariajoneuvoja vyöryi päälle voimalla sekä lännestä että pohjoisesta. Vihollinen saatiin lopultua torjuttua mutta myös Pionjar ja Kuokkanen kaatuivat tässä yhteydessä. Lopulta omat ilmavoimat sekä vahvistukset saapuivat paikalle ja pystyimme toteamaan vihollisen hyökkäyksen torjutuksi joskin raskain tappioiden.
Sakinz
Posts: 77
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.37

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sakinz » Thu, 7.12.2023, 21.11

Itsenäisyyspäivän katselmus 6.12.2023 - Ahma

kers Sakinz KIA
alik Pionjaer KIA
ylik Epa KIA
alik Sioux KIA
korpr Hammer KIA
korpr Maako KIA
korpr Mika KIA

Osasto järjestäytyi itsenäisyyspäivän kunniaksi paikalle pystytetyn lipputangon ympäristöön ylentämis- ja palkitsemistilaisuuteen.
Tilaisuuden jälkeen osaston tavoitteena oli tuhota Hedrykówin lähistöllä havaittu panssaroitujen ajoneuvojen kolonna, jossa tietojen mukaan on useita taistelupanssarivaunuja.

Ahma siirtyi ajoneuvoilla Ilveksen perässä Topolinin kylästä kohti Polanaa, kun radiosta tuli ilmoitus että etelässä olevalla jalkautustasalla on vihollista. Karhu ohjeisti Ahmaa ja Ilvestä jalkauttamaan ennen alkuperäistä pistettä. Lyhyen tulitaistelun jälkeen jalkautustasa oli vapaa vihollisesta.

Ahma siirtyi jalkautukselta kohti paikkaa jossa Susi oli jo suorittamassa tiedustelua. Ahman javeliineja kuljettava ajoneuvo jäi hieman jalkaväen jälkeen ja joutui tulikosketukseen, sen aikana ajoneuvoa kuljettanut Epa kaatui. Ryhmä kävi noutamassa ajoneuvon ja jatkoi kohti seuraavaa tavoitetta.

Ahma pääsi vaivattomasti tien varteen, mutta siitä ei ollut näköyhteyttä tuhottaviin ajoneuvoihin ja Ahman oli haettava asemia, joista voisi vaikuttaa niihin. Ahma joutui siirtymään taistellen kohti parempia asemia ja pääsikin ilman tappioita parempiin asemiin.

Ahma ei kerinnyt valmistelemaan yhtäaikaista ajoneuvojen tuhoamista, kun kolonna aloitti tulitaistelun jossain etelämpänä. Ahma tuhosi välittömästi ainakin yhden T-vaunun ja kenties lamautti toisen. Tilanne kääntyi kuitenkin nopeasti kriittiseksi ja Ahma oli piiritetty jalkaväen toimesta, Ahman vahvuus väheni nopeasti yhteen toimintakykyiseen ja yhteen tajuttomaan taistelijaan. Molemmat taistelijat menetettiin kun osaston rippeet yrittivät löytää toisensa.
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3986
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 10.12.2023, 18.19

su 10.12.2023 YTH Livonian vapaus, osa 4

Osasto Kyllikki sai viime viikolla haltuunsa kovien tappioiden saattelemana venäläisten huoltotukikohdan.
Tämän seurauksena käypää vihollisen kalustoa on voitu luovuttaa Livonian hallituksen käyttöön, ja myös Naton joukot ovat päässeet
pureutumaan uudelleen voimalla vihollisen asemiin. Venäläisten tykistö on ollut riesana koko ajan alueella, ja nyt tykistön asemat on paikallistettu
pohjoiseen Osasto Kyllikin sijainnista. SIGINT on myös havainnut, että alueella on tällä hetkellä korka-arvoisia upseereita tekemässä tarkastusta.

Tehtävänä on tuhota mahdollisimman paljon vihollisen tykistökalustoa. Upseerit saattavat yrittää karkuun alueelta kohti lentokenttää, joka
sijaitsee lännessä. Susi on edellisyönä päässyt livahtamaan vihollislinjojen taakse joen pohjoispuolelle.

ImageTiedustelukäsky, Susi


Joukkueen tehtävänä on 1) tuhota vihollisen tykistö ja raketinheittimistö Kolembrodystä noin kilometri etelään ja 2) vangita tai tuhota tykistöasemassa vierailevat korkea-arvoiset upseerit.

Joukkueella ei ole käytettävissään ylimääräistä ajoneuvokalustoa eikä epäsuoraa tulta. Sudella on käytettävissään M107.

Ilmavaaraa ei odoteta.

Sää on sateinen. Aurinko laskee noin klo 15.40.

Susi on päässyt soluttautumaan ajoneuvonsa kanssa joen pohjoispuolelle Grabinista puolitoista kilometriä pohjoisluoteeseen.
Susi aloittaa toimintansa klo 13.00. Joukkueen muut osat valmistautuvat lähtemään Borekista klo 14.10 mennessä ja hyökkäämään alueelle lännestä klo 15.00 mennessä miinoitettuaan länteen johtavat tiet.

Pääasiallinen toiminta-alueenne on joen pohjoispuoli. Voitte ulottaa toimintanne joen eteläpuolelle, jos olosuhteet muuten estävät tavoitteiden suorittamisen.

Suden on pysyttävä viholliselta piilossa siihen saakka, että joukkueen muut osat pääsevät tulikosketukseen, jotta vihollisupseerit eivät ehdi paeta alueelta.

1. Pyrkikää miinoittamaan Kolembrodystä 600 m suoraan länteen oleva risteys (NW-risteys), jotta vihollisupseerit eivät pääse pakenemaan ajoneuvoilla joen pohjoispuolta.
1.1 Jos risteys vartioitu mutta Brenan tiellä ei ole liikennettä, miinoittakaa risteyksen sijaan Brenan tie risteyksestä lounaaseen.
1.2 Jos risteys on vartioitu ja jos Brenan tiellä on lisäksi liikennettä, miinoittakaa risteyksen sijaan silta risteyksen kaakkoispuolella (NW-silta).
2. Tiedustelkaa vihollisen tykistön ja raketinheittimistön sijainti, määrä, laatu ja vartiointi.
3. Tiedustelkaa vihollisen korkea-arvoisten upseerien sijainti, määrä ja vartiointi sekä upseerien todennäköisesti käyttämien ajoneuvojen sijainti, määrä ja laatu.
4. Tiedustelkaa joukkueelle S-tukikohdan pohjoispuolella uhan muodostavan viholliskaluston määrä, laatu, sijainti ja suuntautuminen.
5. Kun joukkueen muut osat ovat päässeet alueella tulikosketukseen
5.1 lamauttakaa vihollisen upseereilla todennäköisesti käytössään olevat ajoneuvot
5.2 tukekaa joukkueen hyökkäystä tuhoamalla vihollisen pesäkkeitä ja kalustoa vakavimmasta lievimpään uhkaan. Vihollisupseeristo jätetään vangittavaksi ja tuhotaan ainoastaan, jos se on pääsemässä pois alueelta.

Ottakaa yhteys Karhuun tilanteen ja senhetkisten tiedustelutietojen ilmoittamiseksi klo 13.45.00.

Image
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Scottz
Posts: 281
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Wed, 13.12.2023, 23.14

YTH 11.12.2023 Livonian vapaus, osa 4 - Susi:

vanr Scottz
ylik KuiK
korpr Altrix

Siirtyminen toiminta-alueelle ja käskyanto

Susi oli ennen tehtävää edellisenä yönä siirtynyt joen pohjoispuolelle amerikkalaisen Chinook-kuljetushelikopterin kyydissä mukanaan ryhmäkohtainen kalusto sekä ryhmän ajoneuvo. Ajoimme partioajoneuvolla toistakymmentä kilometriä syvällä vihollislinjojen takana muutaman kilometrin päähän kohdealueesta. Yö ja vielä pitkälle aamupäivään vietettiin ajoneuvon välittömässä läheisyydessä naamioverkon alla katkonaisesti nukkuen ja silmä kovana vahtien vihollisen liikkeiden varalta. Odotimme kärsivällisesti joukkueenjohtajan käskyn ilmestymistä partioajoneuvon näyttöpäätteen ruudulle.

Sudelle annettiin ennakkotehtäväksi suorittaa tiedustelua vihollisen syvyydessä seuraavin tavoittein: tiedustelkaa varamiinoitteelle sijainti joen pohjoispuolelle, joka katkaisee tykistötukikohdassa vierailevien korkea-arvoisten upseerien pakoreitin kohti lännessä sijaitsevaa lentokenttää; vihollisen käyttämän epäsuoran tulen yksiköiden sijainti, laatu, määrä ja vartiointi; aiemmin mainittujen korkea-arvoisten upseerien sijainti, määrä, vartiointi ja mahdollisesti käytettävät pakoajoneuvot; muun tukikohdan alueella olevan viholliskaluston määrä, laatu, sijainti ja suuntautuminen.

Lähdimme liikkeelle noin tuntia ennen joukkueen pääosien liikkeellelähtökynnystä, ettemme paljastaisi toimintaamme liian aikaisin. Karttatiedustelun perusteella määrittelin kaksi tähystysasemaa noin kilometrin päästä kohdealueen pohjoisrajalta; jalkauttaisimme partioautolla noin 300 metrin päähän tähystyspisteistä, sillä vaikka emme haluaisi paljastaa toimintaamme, niin meillä oli loppujen lopuksi kova kiire. Suoritimme vielä viime hetken tarkistukset ja pakkasimme amerikkalaisten lainaaman antimateriakiväärin mukaan; ehkäpä sille olisi käyttöä.

Tiedusteluvaihe

Vaikka oli vasta kello yksi päivällä, niin hämärtymisen saattoi jo aavistaa katsellessani sadepilviä kun ajoimme kohti ensimmäistä tähystysasemaa. Lähestyimme varoen pienen kinttupolun ja hiekkatien risteystä. Pistimme Altrixin kanssa munat turpeeseen samalla kun KuiK suojaisi selustaamme. Aivan ensiksi havaitsin Tarnowiin johtavalla tiellä tiesulun, joka sulkisi pakoreitin Tarnowin kautta ilman kontaktia. Suuntasin katseeni peltoaukean reunalla olevaa aaltopeltihallia kohti ja pystyin hyvin nopeasti päättelemään, että etsimämme tykistötukikohta oli nyt valvovien silmiemme alla.

Perunapellon päähän vihollinen oli parkkeerannut kolmen 2S3-panssarihaupitsin tuliasemajaoksen naamioverkkojen alle odottelemaan tulikäskyjä. Itse halliin oli parkkeerattu jokunen BM-21 -raketinheitin jotka näkyivät auki jätetyn hallioven raosta. Keskellä tukikohtaa näkyi viestiasemakuorma-auto radioantennit viritettynä sekä useampi teltta; mielessäni laskeskelin patterin tai patteriston komentopaikan löytyneen.

Päätelmääni vahvisti havainnot lukuisista ympäriinsä haahuilevista taistelijoista avoimen taivaan alla ja perunapellon eteläreunaan kaivetuista taisteluasemista, jotka katsoivat joen toiselle puolelle ilmatorjuntakonekiväärin ja panssarintorjuntaohjuksen voimin. Muutama miehistönkuljetusajoneuvo näkyi myös alueella ja aloin laskeskelemaan, että nyt ei taida riittää joukkue tai kaksi miesmäärässä. Lisäksi muutama miehistönkuljetusajoneuvo partioi läheisillä teillä; nyt olisi olla paljastumatta.

Aikamme katsottuamme siirryimme takaisin partioajoneuvolle, jolla suoritettiin nopea moottorimarssi toisen tähystysaseman pohjoispuolelle. Taas samalla kuviolla siirryimme asemiin ja täydensimme aikaisempia näköhavaintoja. Nyt pystyin erottamaan viestiajoneuvon viereisten telttojen välistä upseerikolmikon, joka kävi verkkaisen oloista väittelyä ja/tai tilannepäivitystä. Lisäksi huomasin taistelupanssarivaunun peltihallin takana, joka katsoi niin ikään joen ylitse suuntaamme.

Eteläisessä aidatussa, entisessä sotilasparakissa havaitsimme tavan jalkaväen lisäksi yhden BMP-1P -rynnäkköpanssarivaunun, joka katseli etelään johtavan tien suuntaan. Nyt pystyin varmistamaan, että aikaisemmin havaituista partioivista ajoneuvoista konetykillinen BTR-80A -panssaripyöräajoneuvo kävi välillä kääntymässä myös eteläisessä tukikohdassa. Kuitenkaan en ollut havainnut tähystyspaikasta noin 600 m etelään sijaitsevan sillan lähistöllä mitään liikettä, joten alustava miinoitusalue vaikutti passelilta.

Miinoittaminen ja siirtyminen tuliasemaan

Ilmoitin joukkueenjohtajalle tekemämme havainnot ja lähdimme hakemaan partioajoneuvolta mukaan ottamiamme 14 telamiinaa. Pakkasimme 6 telamiinaa reppuihimme ja KuiK kantoi loppuja laatikossa kohti x-risteystä, johon olin kaavaillut miinoitetta. Lähestyessämme Altrix huomasi hyvin nopeasti, että miinoitusalueen itäpuolisessa metsässä pyöri satunnaisia vihollispartioita. Lisäksi läheinen silta oli suljettu ajoneuvoliikenteeltä tuhoutuneen kuorma-auton ja rynnäkköpanssarivaunun raatojen toimesta. Samalla alkuperäinen miinoitussuunnitelma lensi roskiin ja meidän olisi siirryttävä enemmän länteen kohti Brenan kylää, johon johtavan tien varteen oli kaavailtu toissijainen miinoitusalue. Ilmoitin joukkueenjohtajalle uudet aikeemme ja palasimme takaisin partioauton luokse.

Nopeasti katsoin kartasta sopivan paikan noin 800 metriä pohjoiseen miinoitusalueelta ja käskytin KuiKin ajamaan reippaasti meidät jalkautuspaikalle. Lähestyessämme jalkautusta yllättäen vasemmalla puolellamme ollut metsä muuttuikin hakkuuaukeaksi ja käskin KuiKin äkkiä ottamaan tien sivuun, ettei taistelupanssarivaunu tai panssaritorjuntaohjus päättäisi muuttaa partioautoamme tulipalloksi. Ilmeisesti vihollistakin painoi taisteluväsymys, kun jäimme huomaamatta. Jalkautimme ja aloitimme pitkän matkamme kohti miinoitusta.

Aikamme talsittuamme miinat sekä repussa että laatikossa pääsimme noin 200 metrin päähän tiestä ja käskin jättää laatikon taaksemme; ensimmäiset 7 telamiinaa kannettaisiin repuissa tielle. Kun vihollista ei kuulunut tai näkynyt, niin käskin asentamaan 3 tielle sekä 2 kummallekin puolelle tietä limittäin miinoitteen etupuolelle. Palasimme takaisin laatikolle ja toistimme saman noin 50 metriä ensimmäisestä miinoitteesta länteen: mikäli upseereilla olisi suojasaattue ja se ajaisi miinoitteeseen, niin hyvällä lykyllä viimeistään toinen miinoite katkaisisi liikkeen. Miinoitteen suoritettuamme palasimme takaisin partioajoneuvolle.

Aloin jalkautuspaikalla aikani kuluksi kiikaroimaan vihollisen suuntaan tarkemmin ja havaitsin viestiajoneuvon vieressä avomallisen UAZ-469 -jeepin, joka oli erittäin vahva kandidaatti upseerien henkilökohtaiseksi ajoneuvoksi. Ilmoitin havainnostani joukkueenjohtajalle ja totesin, että voisimme noin 1600 metrin päästä ampua jeepin moottorin tuhannen nuuskaksi lainatulla antimateriakiväärillä.

Joukkueenjohtaja hyväksyi ehdotukseni ilmoitettuani, että olisimme noin kahdeksan minuutin siirtymän päässä toisesta tähystysasemastamme, josta avautuisi tarkkuuskiväärillemme parempi tuliala koko tykistökohdan alueelle. Niinpä jäimme odottamaan sateen muuttumista myrskyksi ja illan hämärtymistä samalla kun muu joukkue teki omia temppujaan vihollistukikohdan eteläpuolella.

Joukkue aloittaa varsinaisen tulitaistelun

Kun muu joukkue oli saanut omat varamiinoitteensa tehtyä, siirtyi joukkue tukikohdan länsipuolelle ja alkoi haarukoimaan vihollisen panssarikalustoa ryhmäkohtaisen panssaritorjunta-aseistuksen kantamalle. Haastavasta hyökkäyssuunnasta johtuen pääasiassa vihollisen panssarihaupitsit olisivat suoraan Ahman tulilinjalla. Jäimme odottamaan Epan ilmoitusta tulenavauksesta ja kun se vihdoin kuului, annoin myös käskyn Altrixille avata tuli kohti upseeriston jeeppiä. Hämärästä ja runsaasta sateesta päätellen oli vaikea päätellä iskemien kohdat, mutta toisaalta meillä oli sentään 60 patruunaa käytössä, joten Altrix jatkoi tulitusta haasteista välittämättä, kunnes jeeppi lopetti pakoyrityksen tapaisen liikkumisen tukikohdan pihalla.

Käskin vielä varmemmaksi vakuudeksi poistamaan vihollisen ilmatorjuntakonekiväärin yhtälöstä, sillä sen tuliala voisi kattaa lähestyvän oman joukkueen. Hetken kiivaan tulituksen jälkeen Altrix ilmoitti ammuksiensa loppuneen, mutta ITKK oli poissa pelistä ja jeeppi ei enää liikkunut panikoivien upseerien säntäillessä ympäri tukikohdan pihamaata. Tässä vaiheessa pakkasimme tavaramme partioautoon ja Altrix vaihtoi henkilökohtaiseen tarkkuuskivääriinsä. Käskin KuiKin ajamaan renkaat soikeana takaisin kohti toista tähystysasemaa, johon asetuimme katsomaan taistelukentän ylitse.

Sillä välin muu joukkue oli poistanut Bemarin yhtälöstä ja niitannut joukon vihollisen jalkamiehiä, kuitenkaan panssarihaupitseja ei ollut vielä saatu tuhotuksi. Jossain välissä tiellä partioinut BTR-80A teki uhkarohkean hyökkäyksen kohti Ahman ja Karhun asemia. Hetken päästä joukkueenjohtaja ei enää vastannut yhteyskokeiluihini radioverkossa ja tiedustelin muilta ryhmiltä Karhun vointia. Epäselvässä tilanteessa ilmoitin ottavani joukkueen haltuuni ja käskin Ilveksen tukemaan Ahmaa panssarihaupitsien tuhoamisessa.

Ahma sai lopulta ammuttua omalla PST:llä kaksi panssarihaupitseista ja kaluston huventuessa käskin tarvittaessa käyttämään hävityspanoksia tykkien tuhoamiseen. Ahmasta rohkea yksinäinen taistelija, Pionjaer, lähti juoksemaan noin 200 metrin matkaa avomaastossa samalla kun tulta vaihdettiin osapuolten välillä. Muu joukkue suojasi omalla tulellaan, joskin Sudelle oli aavistuksen haasteellista saada tarkkoja osumia .338 Lapua Magnumilla kilometrin päähän haastavissa olosuhteissa. Kuin ihmeen kaupalla Pionjaer onnistui asemaan hävityspanoksen ajastimella ja palasi takaisin Ahman luokse ottaen vain muutamia naarmuja vihollisen tulituksesta.

Vihollinen oli varsin nopeasti melkoisessa kaaoksessa tukikohdassaan, kun sekä pohjoisesta että lännestä vaikutettiin joukkueen suorasuuntaustulella, joka oli sanalla sanoen melkoista roikkoa etäisyyksien ja sääolosuhteiden puolesta. Vihollisen upseerit eivät tienneet lopulta mitä tehdä, niin Ahman jo ottaessa tappioita käskin Altrixia hiljentämään yhden avoimella makoilevan upseerin; sille miehelle ei suotaisi mahdollisuutta paeta kun tulisi takaisin järkiinsä. Jonkin ajan kuluttua myös panssarintorjuntaohjus oli hiljennetty linnoitteiden yhteydestä.

Vaikeudet alkavat kasaantua

Kun kaikki kolme panssarihaupitsia oli tuhottu, aloin tekemään suunnitelmia aaltopeltihallissa olevien kevyiden raketinheittimen suhteen. Kuitenkin suunnitelmat viivästyivät, kun Ilveksen selkään soluttautunut vihollinen onnistui lakaisemaan puolet Ilveksestä ja Ahma oli jo valmiiksi kärsinyt tappioita. Siihen perään vihollinen jatkoi edelleen muun joukkueen ahdistelua ja vaikka Altrix parhaansa mukaan antoi tulitukea aukealla rynniviä jalkamiehiä vastaan, kunnes tarkkuuskiväärin patruunat loppuivat, oli pian joukkueen tilanne heikentynyt huomattavasti. Tässä vaiheessa sumplien jo hiukan, että mitenköhän meidän käy ja hetken mielessäni kävi skenaario, että käskisin perääntymään.

Karistin kuitenkin tämän vaihtoehdon mielestäni varsin pian ja lähdimme miehissä hakemaan partioajoneuvolta raskaan lastin PST-kalustoa sekä pakkasin omaan reppuuni kaksi hävityspanosta: ylemmän johtoportaan antama tehtävä oli aiheuttaa mahdollisimman paljon tappioita vihollisen epäsuoran tulen yksiköille. Olin päättänyt, että taistelua etäältä johtanut ja tukenut Susi saisi laittaa kätensä saveen. Samalla kuulin radiosta, että kumpikin ryhmä oli enää vahvuudella 1+1, joten liitin Ahman rippeet Ilvekseen viestiliikenteen ja toiminnan yksinkertaistamiseksi. Toistin uudelleen käskyni, että Ilves hyökkäisi myös peltihallille koukaten lounaasta samalla kun Susi lähestyisi melko suoraviivaisesti pohjoisesta.

Raskaiden kantamuksiemme kanssa lähdimme marssimaan kohti etelää, ylittäen joen uimalla lähes 50 kilon henkilökohtaisissa kantamuksissa. Lähestyimme avomaastossa pellon ylitse kohti peltihallia asettaen hallin itsemme ja vielä elossa olevan taistelupanssarivaunun väliin. Väistelimme vihollisen jalkapartioita pimeydessä naamiopukumme turvin ja pääsimme livahtamaan peltihallin reunalle. Varovasti oven raosta kurkkimalla erotimme lopulta seitsemän BM-21 -raketinheitintä ja ylätasanteilla partioivia vartiomiehiä. Vihollisen jalkapartiot alkoivat lähestymään meitä ja pikkuhiljaa oli pakko tehdä päätös: asentaako räjähteet seinään vai mennä sisälle halliin.

Vihollinen päätti puolestamme kävellessään suoraan meitä kohti, jolloin rikoimme hiljaisuuden pimeydessä ja ammuimme pihalta lähimmät partiot hengiltä. Ylätasanteilla heränneet vihollissotilaat ilman valonvahvistimia saivat pian liittyä toveriensa seuraan, kun pimeydessä hehkuvat vihreät silmät ja sopivassa määrin annosteltu 7,62 x 39 mm patruunoiden kimara siirsi heidät hiljaiseen vartioon. Samalla kun hermoilimme mahdollisesti vahvistua, ryntäsin yksin sisään ja asensin kummallekin puolelle hallia mahdollisimman keskelle ajoneuvon runkoon kiinnitettynä hävityspanoksen 15 minuutin ajatuksella.

Poistuminen toiminta-alueelta kohti omia asemia

Tässä vaiheessa ilmoitin Ilvekselle, etteivät enää yrittäisi hyökätä hallille ja ottaisivat taistelupanssarivaunun maalikseen; tämä tuhottiin jonkin ajan kuluttua. Samalla Susi taisteli itsensä pois hallin ympäristöstä takaisin pellolle ja käskin Altrixin muuttamaan paluureitille jo aiemmin jääneen BTR:n tulipalloksi. Hetken päästä ohjus sujahti matkaan ja pimeyteen ilmestynyt valoefekti hääti panssariajoneuvon viereen jäänyttä vihollisjalkaväkeä kauemmaksi. Päätin siirtyä takaisin partioajoneuvoa kohti Kolembrodyn sillan kautta, sillä se olisi partioajoneuvomme poistumisreitti. Ylitimme sillan ilman vastarintaa, mutta Kolembrodyn kyläraitilla oli kiertopartio, joka havaitsi hämärässä valaistuksessa partiomme, jolloin niittasimme yhden tai kaksi taistelijaa paeten idässä olevaan metsikköön.

Hetken metsässä talsittuamme Altrix huomautti, että pian läheinen vihollisen kiertopartio kävelisi syliimme. Käskin partion maihin ja lähimpänä vihollista ollut KuiK sai laskea, kuinka viisi taistelijaa kävelisi noin kolmen metrin päästä. Sudella oli kuitenkin rutkasti onnea matkassa, kun vihollisen taistelijoilta puuttuivat valonvahvistimet ja Suden taistelijoiden naamiopuvut pelastivat tilanteen ilman että jouduimme puuttumaan asein. Hetken tasattuamme hengitystämme jatkoimme matkaa ja samalla kun marssimme kohti partioautoa, niin peltihallille asennetut hävityspanokset räjäyttivät seitsemän kevyttä raketinheitintä ilmaan ilmeisesti ottaen muutakin kalustoa matkaansa suunnattomassa tulipallossa, joka valaisi taivaanrantaa.

Susi nousi viimeisen kerran partioajoneuvoon ja käskin miehille ottamaan normaalin taisteluvarustuksen kantoon, mikäli joutuisimme hylkäämään auton. Joukkueen kokoontumispaikaksi oli määritelty Krsnikin radiomastot, jonne Ilves suuntasi jo jalkaisin. KuiK ohjasti auton Kolembrodyn pohjoispuolelle suoran päähän ja ajoimme kaasu pohjassa kohti etelässä häämöttävää siltaa; ainoana hidasteena oli vihollisen taistelija, jonka kohtaloksi tuli tulla KuiKin yliajamaksi. Sillan ylitettyämme onnistuneesti jatkoimme kohti Tarnowin ja Grabinin välistä peltoaukeaa, josta siirryimme Borekin kautta kohti Krsnikin radiomastoja, jossa Ilveksen rippeet olivat jo varmistamassa aluetta. Joukkueen rippeet kokoontuivat propagandakuvaa varten Suden auton eteen ja saatoimme vihdoinkin hengähtää pitkän päivän jälkeen.

Image
2LT Scottz - Platoon XO / Team Leader - Scout Sniper Team "Susi"
Post Reply