YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

Post Reply
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3994
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 7.12.2014, 23.22

LDDK pelaa lähes viikoittain YTH:n eli yhteistoimintaharjoituksen, jossa käytetään joukkueen kokoonpanoa. Joukkueen jokainen jäsen pelaa tutussa ryhmässä sijoituksensa mukaisessa roolissa, johon on harjoitellut. YTH:ita on pelattu vuodesta 2002, ja ne ovat Kyllikin pelitoiminnan tärkein yksittäinen osa-alue.

Tehtäväntekijät julkaisevat tässä ketjussa briefingin tekemäänsä YTH:hon, minkä jälkeen joukkueenjohto voi antaa vielä kirjallisen käskynannon ennen peliä. Taistelun jälkeen joukkueen osat raportoivat toiminnastaan ja tapahtumien kulusta.

YTH:t ovat suljettuja pelejä, joita järjestetään vain LDDK:n jäsenistölle.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Charlie Frank
Posts: 1150
Joined: Sun, 17.10.2004, 14.36

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Charlie Frank » Mon, 8.12.2014, 1.19

Katselmus/YTH 7.12.2014

2. PJ., PsvR

Bradley:
korpr Charlie Frank (kom)
alik Scottz (ajaja)
korpr Haba (amp)

Itsenäisyyspäivän juhlien kunniaksi pidettiin katselmus jossa olivat lähes kaikki taistelijat mukana, vaikkakin osa silminnähden huonovointisina. Präniköitä ja nappeja jaeltiin ja kuunneltiin isänmaallista musiikkia. Katselmuksen päätteeksi mentiin ihailemaan näytille tuotuja amerikkalaisaseita ja kevyitä panssariajoneuvoja, kun joku keksi että etelästä leijailee oudon vahva paistetun pekonin käry, ilmeisesti reilun kilometrin päässä olevalta lentokentältä.

Koska oli lennonjohtajien lakko, olisi myös kentän pitänyt olla kiinni, joten yliluutnantti käski vaihtamaan patruunattomat suomiaseet jenkkimutkiin, itse nappasin vaarallisen näköisen rei'ittimen sekä silmiä hivelleen kultaisen revolverin, ja miehitimme vaunumiesten kanssa Bradleyn. 1. ja 2. puolijoukkueille määrättiin eri lähestymisreitit etelään, mutta meidän vielä odotellessa rekkaa peräämme näimme iloisen leimahduksen luoteisen metsän lomasta. Samalla suunnalla ollut tiedustelupartio kertoi 1. ryhmän rekan ajelleen iloisesti tervehtimään pekoninpaistajia, kun rekka oli mystisesti räjähtänyt. Oli siis tosi kyseessä.

Lähestyttyämme kohdetta kärjessä näimme ja tuhosimme pari jalkaväen taistelijaa matkan varrelta, ja lentokentän kylästä pari lisää. Varmistellessamme vielä kylän laitamia oli tiedusteluryhmä jo päässyt hajun luokse ja ilmoitti meille radioitse sen hyytävästä lähteestä: KAF:n taistelija oli nyljetty ja laitettu nuotion päälle pyörimään kuin kebab-eläin. Paikalta löytyi todisteita joiden mukaan kapinallinen nimeltä Inppi oli tämän hirmutyön takana. Saimme summittaisen sijainnin kaukaa kaakosta ja lähdimme siirtymään sinne lahden ympäri.

Ennen kuin kerkesimme kokoontumispaikalle siirtymistä varten näki ampuja lahden poikki reilun kilometrin päästä lämpökohteita. Ne paljastuivat pian kolmeksi vihollistaistelijaksi, ja niiden lähellä havaittiin myös vihollisen tela-ajoneuvo, joka paljon myöhemmin osoittautui Shilkaksi. Luvan saatuamme otimme hyvän tuliaseman ja ammuimme Shilkaa Bradleyn TOW:illa, ensimmäinen vaurioitti ja toinen leimautti sen iloisiin liekkeihin. Sen jälkeen ammuimme jalkaväkimaalit sirpalekranaateilla ja jatkoimme kokoontumispisteelle ollaksemme kolonnan kärjessä.

Pahaksi onneksi Bradleyn johtajan tähystyslaitteisto ei ollut paras mahdollinen ympäristön tarkkailuun, sillä siinä on kiinteä suurennos. Käskin ajajaa pitämään tasaista, 30-40 vauhtia, ja koetin itse katsella luukun päältä metsää hirvien varalta. Pari pinkaisua tornin kannessa ilmoitti minulle kuitenkin pian että joku ampuu käsiaseella kohti, jolloin vedin pääni sisään ja käskin kiihdyttämään vauhtia. Pääsimme väijytyksestä, mutta takanamme tullut panssarijääkäreitä täynnä ollut M113 ei kerinnyt reagoimaan mitenkään kun sitä jo ammuttiin singolla. Jääkäreiden ruumiinosat levisivät ikävästi tielle aiheuttaen liukastumisvaaran, mutta meillä oli liian kiire ottamaan suojaa jotta olisimme jääneet tätä merkitsemään.

Hetken päästä loput joukkueesta taistelikin tiensä jalan tasallemme, ja jatkoimme matkaa, vaunu tietä pitkin ja jalkaväkeä sen molemmin puolin. Tuhosimme matkalta useita taistelijoita, ja lähestyessämme kohdetta kuulimme edestämme kaukaista moottorin pörinää. Ryhmä miehiä käskettiin tarkistamaan pörinän lähde, ja kaikkien kauhuksi se osoittautui T-72 taistelupanssarivaunuksi. Vedimme Bradleyn taaemmas ja onneksemme näimme taisteluvaunun tulevan putket kuumina mäen yli ennenkuin se näki meidät, lähietäisyydeltä ammuttu lankaohjattava ei edes kerinnyt ohjautumaan parin sadan metrin matkalla mutta kahdesta putkesta jälkimmäinen löysi jälleen maaliinsa ja porasi taisteluvaunun runkoon niin ison reiän että tornikin irtosi.

Jatkoimme lopun matkaa metsän läpi kohteelle, josta tuhottiin vielä ainakin yksi, ellei kaksikin, Sergeitä, muutamia jalkamiehiä sekä pahamaineinen Inppi. Tehtävä suoritettu ilman oman ryhmän tappioita.
Meillä ei säikytä, meillä ei surra - iske ja murra!
User avatar
Raunhofer
Personnel
Posts: 1520
Joined: Thu, 24.7.2008, 15.12
Location: Oulu
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Raunhofer » Tue, 9.12.2014, 12.39

Katselmus/YTH 7.12.2014

2. PJ., 1R

vaap Raunhofer
alik Lufti
alik Strat
korpr Poppius
stm Remareiska
stm Epa

Katselmuksen jälkeen siirryimme ammushuoltoon hakemaan tyhjiin aseisiimme jotain mitä laukoa. Jostain syystä määrärahat eivät kuitenkaan olleet riittäneet, eikä ammuslaatikoissa ollut lainkaan RK:n lippaita(?) Annoin käskyn ottaa jonkun vastaavanlaisen, länsivalmisteisen rynnäkkökiväärin. Parin minuutin jälkeen loikkasimme M113 perään kirjavassa varustuksessamme ja lähdimme bradleyn (kts. yllä) perässä kohti oletettua vihollista.

M113 perästä ei maisemia nähnyt, mutta taisteluradio tiesi kertoa 1.PJ:n kärsineen mittavia menetyksiä. Joukkueen rippeet siirtyivät jalkauttamistasalle ja M113 jätettiin piilotettuna maastoon. Panssarijääkärit asettuivat bradleyn vasemmalle kyljelle. Etenimme kohti vihollisen lentokenttää kävelyvauhtia. Edessä näkyi yksittäisiä taistelijoita, jotka bradley tiputti lyhyin sarjoin. Kenttä itse otettiin varsin pienellä vaivalla haltuun, mutta tehtävä jatkui. Seuraavana joukkueen olisi hyökättävä kauemmas kaakkoon.

Palasimme M113:lle ja jatkoimme jonossa, bradley kärjessä, kohti uutta kohdetta. Reitiltä oli jo alustavasti tuhottu vihollisen kalustoa ja miestä bradleyn toimesta. Tuhoaminen ei kuitenkaan ollut perustavanlaatuista, vaan kesken matkan edellä alkoi kuulumaan taistelun ääniä. Panssarijääkärit jalkautti, mutta sillä samalla sekunnilla viereisestä metsästä lennähti raketti M113 kylkeen, tuhoten vaunun ja 83% jääkäreistä, jättäen vain alikersantti luftin eloon.

Tuhoutuminen oli todennäköisesti juhlahumun aiheuttaman väsymyksen seurausta; otimme suorimman reitin ja liikuimme reitin vaaroihin nähden kovaa vauhtia — tiedustelematta reittiä. Ilta oli kuitenkin miellyttävä ja oikeat miehet saivat uusia präniköitä rinnuksiinsa. Otetaan seuraava, varsinainen YTH sitten taas tiukemmalla katseella.
Luutnantti Raunhofer
Reserved Detachment CO
sami
Posts: 1731
Joined: Sun, 21.3.2004, 18.57
Location: Finland

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by sami » Tue, 9.12.2014, 13.33

1PJ
vänr Sami
korpr Mika
korpr Rölli
stm Arde

Pidimme katselmuksen, nousimme kuorma-autoon, lähdimme rohkeasti kohti vihollista ja hetken päästä räjähdimme. Tuntemattoman ampuma eka ohjus tai sinko meni hieman vasemmalta ohi, toinen osui hyttiin. Rekan paikannusjärjestelmän puute oli ohjannut rekan todennäköisesti ohi karttaan merkityn jalkautumistasan.
--
Sami
Gloria victis
User avatar
Kassu
Posts: 445
Joined: Tue, 24.11.2009, 23.36

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kassu » Sat, 13.12.2014, 16.42

Yhteistoimintaharjoitus 14.12.2014

Tehtävä: co@ 35 fdf yth Ei Tuumaakaan
Saari: Chernarus
Ajankohta pelissä: 08.00
Sää: Pilvistä, lumisadetta, valoisaa.

12JOU21002014 Käsky osasto kyllikin johtajalle

Image

1. Yleistilanne omat ja vihollinen
Chernarussian valtiota koettelee täydeksi sodaksi eskaloitunut aseellinen konflikti. Poliittisten keinojen epäonnistuttua Pohjoinen sotilasliitto on lähettänyt suomalaisen nopeantoiminnanjoukon estämään vihamielisten joukkojen tunkeutumisen liittoutuneiden hallitsemille alueille. Operaation seurauksena Venäjän joukot ovat aloittaneet massiivisen hyökkäyksen joukkojamme kohtaan koko rintaman leveydellä. Vihollisen mekanisoitu pataljoona on aloittamassa hyökkäystään iskevänä kärkenään taistelupanssarivaunuin vahvennettu mekanisoitu komppania.
-Toiminta-alueella ei ole osasto Kyllikin lisäksi muita omia joukkoja.
-Lähin vihollinen on 1,5km päässä joukostanne kaakkoon.
-Taistelukosketusta ei ole.

2. Arvio vihollisen toiminnasta
Vihollinen pyrkinee tiedustelemaan puolustuskykyänne panssaritiedusteluryhmien voimin. Vihollisen joukot pyrkinevät iskemään Novy Soborystä aina Stary Soboriin kärkiosastonaan taistelupanssarivaunuin vahvistettu mekanisoitu jalkaväkikomppania. Hyökkäyksen ensimmäinen porras pyrkinee murtamaan puolustuksenne ja luomaan aukon Novy Soborista Stary Soboryyn, jota hyökkäyksen toinen porras käyttää vallatakseen varsinaisen tavoitteen Stary Soboryn. Vihollisella on täydellinen ilmaherruus.

3. Joukkueen tehtävä
Osasto Kyllikki ryhmittyy puolustukseen Novy Soboryyn, tärkein torjuntasuunta 20-00. Osasto Kyllikki aiheuttaa mahdollisimman paljon tappioita vihollisen hyökkääville joukoille Novy Soboryyn järjestetyllä puolustuksella, ja vetäytyy tarvittaessa Stary Soboriin. Valmistaudutte joukkueen toiminnalla pitämään Stary Soboryn hallussa viimeiseen asti.

4. Taisteluajatus
Joukkueenne torjuu vihollisen hyökkäyksen käsketyissä paikoissa joukkueenjohtajan perusteellisen taistelusuunnitelman mukaisesti.

5. Tehtävät alaisille
Joukkueenjohtaja jakaa tehtävät alaisilleen taistelusuunnitelmansa perusteella.

6. Kalusto
Vahvennetun joukkueenne käyttöön on varattu kalusto seuraavan listan mukaan:
1x Leopard 2A4
1x BMP-2
1x Scania kuorma-auto
4x Defender
3x Scania ammus-, huolto- ja poltto-aine ajoneuvot
1x Lääkintä HMMWV
1x Metis
1x Dshkm
+ Aselaatikoita

7. Ensiapu ja evakuointi
Joukkueenne käyttöön on varattu lääkintä HMMVW, joka toimii liikkuvana sidontapaikkana. Ensiapu tapahtuu ryhmittäin, vakavat haavoittumiset hoitavat lääkintämiehet. Joukkueenjohtajan käskystä vaikeasti haavoittuneet on mahdollista evakuoida hoidettavaksi Stary Soboryyn.

8. Tunnussana ja taistelutunnus
Tunnussana: Miekka - Kilpi
Taistelutunnus: Kirves

9. Toimintaohjeet:
Vihollisen iskevä kärki on vielä järjestymässä lähtöasemissaan, joten hyökkäyksen alkuun on todennäköisesti noin 10-15 minuuttia aikaa. Vihollinen saattaa yrittää koukata sivustaanne, joten muistakaa suorittaa myös tähystys sivustoihin. Novy Soboryn alueelle on rakennettu juoksuhautoja, joista piirretty havainnollistava kuva toiminta-alueen karttaan:

Image

10. Huolto
Joukkueella on käytössään ammus-, huolto- ja polttoaine ajoneuvoja. Mahdolliset vauriot panssarivaunuissa pyritään korjaamaan joukkueen pioneerien voimin.
Kersantti Kassu
User avatar
Raunhofer
Personnel
Posts: 1520
Joined: Thu, 24.7.2008, 15.12
Location: Oulu
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Raunhofer » Mon, 15.12.2014, 19.30

YTH 14.12.2014

2. PJ., 1R Raportti

1: vaap Raunhofer
2: alik Lufti
2: korpr Poppius
3: korpr Sakinz
3: stm Epa

2.PJ:n tehtävänä oli pitää hallussaan Asema 1:htä. Lisäksi meidän tuli vastata IT-asemasta sekä kaakon tien miinoittamisesta. Operaation alettua taistelijapari (kutsumanimi "Kakkonen") siirtyi ripeää tahtia miinoitustasalle ja kylvi tielle raskaan miinoitteen, oletettujen vihollisen taisteluvaunujen varalle. Samaan aikaan "Kolmonen" siiryi IT-asemiin iglan kanssa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan asemiin piti saada ITKK, mutta "Dushka" todettiin vialliseksi aloituspisteellä. Miinoituksen jälkeen Kakkonen siirtyi Asema 1:een BMP-2:n ja runsaan PST-varustuksen kanssa. Taisteluvaunumme vaani kaakkoon johtavaa tietä Novy Soborin reunalla. Olimme valmiit.

Vihollinen aloitti hyökkäyksen jalkaväen voimin eteläisistä metsistä. Vaikutusmahdollisuutemma olivat rajoitetut, sillä näimme tärkeämmäksi olla valmiina vihollisen taisteluvaunuja varten. Vaunuja ei kuitenkaan kuulunut, vaan vihollisen hyökkäys tapahtui pääasiassa kevyesti panssaroitujen miehistönkuljetusvaunujen voimin. Vaunut pysähtyivät milloin miinoihin ja milloin Leopardin karjaisuun, suoranaista hengenvaaraa ei hyökkäyksen alussa syntynyt. Hyökkäyksen edessä vihollinen aloitti jalkaväen käytön myös edessämme, itäisessä metsikössä. Asemiin piilotettu BMP-2 kuitenkin pyyhki vihollista yhteistyössä Kolmosen kanssa kevein ottein.

Myöhemmin vihollinen kuitenkin otti opikseen ja koukkasi BTR:ien voimin pohjoiseen kylkeemme. Panssarijääkärit vastasivat yllätykseen raketein. Allekirjoittaneen KES oli kuitenkin viallinen, ammuksen räjähtäessä putkeen, räjäyttäen minut useiksi pieniksi kappaleiksi. Sen hetkisestä olomuodostani johtuen en voinut enää jatkaa tai seurata tilannetta. Käsitykseni mukaan operaatio oli kuitenkin lopulta onnistunut ja vihollinen saatiin pysäytettyä hyväksyttävillä menetyksillä.

Mielenkiintoinen ja hyvä tehtävä. Kiitos myös joukkueelle hyvästä toiminnasta.
Luutnantti Raunhofer
Reserved Detachment CO
User avatar
Sahuri
Posts: 293
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.12

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sahuri » Mon, 15.12.2014, 20.11

YTH 14.12.2014

TiedP

ylik Sahuri
yliv Broileri (KIA)
alik Kassu (MIA/KIA)
korpr Naatti

Tiedustelupartion tehtävänä oli toimia osaston silminä ja tilaisuuden tullen aiheuttaa viholliselle tappioita Guglovon Ja Novy Soborin välillä sijaitsevan tienristeyksen ympäristössä. Partio jaettiin kahteen taistelijapariin, tien eteläpuolelle siirtyivät yliv Broileri sekä alik Kassu ja pohjoispuolelle allekirjoittanut sekä korpr Naatti.

Eteläinen taistelijapari pääsi tähystysetäisyydelle tien risteyksestä, mutta kohtasi melkein samantien vihollisen jalkaväkeä ja joutui irtautumaan takaisin kohti Novy Soboria. Pyytämään jätetty viuhkapanos toimi kuulohavainnon perusteella erinomaisesti. Pohjoinen taistelijapari kohtasi myöskin vihollista aiheuttaen parin taistelijan tappiot ennen pikaista irtautumista asemiin, josta näimme tienristeyksen. Tästäkin asemasta jouduimme pian irtautumaan vihollisen puskiessa päällemme.

Pyrkiessämme Novy Soborin pohjoispuolella sijainneesiin asemiin vihollisen jalkaväki avasi takaa metsästä tulen haavoittaen minut keskelle aukeaa. Naatti sai kuitenkin paikattua minut tajuihini, minkä jälkeen jouduin käyttämään NLAW:n vihollisen bemariin, joka oli hiipinyt kaakosta mäen yli meitä kohti. Toinen kohti tullut bemari tuhottiin pääjoukon toimesta hetkeä myöhemmin. Asemiin päästyämme stm Epa antoi asiantuntevaa lääkintää allekirjoittaneelle.

Tästä asemasta Naatti vaikutti tarkkuuskiväärillään vihollisen jalkaväkeen idässä. Eteläinen partio siirtyi takaisin kohti tienristeystä taistelun laannuttua, mutta heidät tuhottiin asemiinsa, kun vihollisryhmä pääsi yllättämään heidät tiheässä metsässä.

Ennen hyökkäyksen lopullista hiipumista pohjoisesta ilmestyi kaksi BTR-90:ä ja ne jatkoivat tietä myöten kohti Novy Soboria. Ammuin kessillä jälkimmäistä kylkeen ja vaunu syttyi hetken päästä räjähtäen tuleen. Sen edellä ajanut petteri närkästyi ja alkoi kääntämään torniaan minua päin. Tajusin tilanteen vakavuuden ja hyppäsin matalan kiviaidan taakse juuri ennen ensimmäisiä konetykin laukauksia. Vaikka haavotuin vakavasti menettäen tajuntani, säilytin henkikultani täpärästi. Etelämmästä asemasta tullut singon osuma pysäytti lopulta toisen petterin etenemisen.

Epan antaman ensiavun jälkeen olin taas elämäni kunnossa ja tehtävä päättyi "aamuhartauteen" Novy Soborin kirkossa.
ylik Sahuri
“The stone age came to an end not for lack of stones. And the oil age will come to an end not for lack of oil.”
Spinoza
Posts: 1113
Joined: Thu, 6.9.2007, 20.59
Location: AFK

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Spinoza » Sun, 18.1.2015, 19.43

Osasto Kyllikki YTH 18.1.2015
co@ 34 ace fdf vapaaehtoiset

Image

Tilanne:
Suomen läheisyydessä sijaitseva tukikohta on määrä ottaa käyttöön syyskuussa. Alakurtin tukikohta on Venäjän tärkein tukikohta pohjoisessa ja tukikohdan aktivoituminen keskellä Ukrainan kriisiä ja yleistä Venäjän aggressiota on vähintääkin huolestuttavaa. Emme tiedä paljoakaan mitä alueella tapahtuu mutta olemme kohottaneet valmiutta, ihan varmuuden vuoksi. Paikalliset osastot ovat aktivoituneet ja siviilejä on evakuoitu rajan tuntumasta. Huolenaiheena on erityisesti lähinnä rajaa olevat kylät, ja parin viime tunnin aikana emme ole saaneet yhteyttä paikallisiin asukkaisiin. Koska osasto Kyllikki on ainoa taisteluvalmis yksikkö alueella on teidän vastuulla käydä tarkistamassa tilanne. Kartassa on kolme kylää merkittynä, tarkistakaa tilanne ja raportoikaa takaisin. Olkaa kuitenkin valmiina kaikkeen, jopa tulitaisteluun. Mikäli joudutte puolustautumaan olkaa tarkkoja mitä ammutte koska alueella on siviilejä sekä aseistettuja paikallisjoukkoja (suomalaisia sellaisia).

Muuta:
Emme saaneet Leopard vaunua mukaan teknisten häiriöiden takia mutta löysimme teille T72M1 vaunun. Muuten aseistus on normi YTH mukainen. Pitäkää hauskaa.
Pain is inevitable. Suffering is optional.
User avatar
Raunhofer
Personnel
Posts: 1520
Joined: Thu, 24.7.2008, 15.12
Location: Oulu
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Raunhofer » Sun, 18.1.2015, 23.57

YTH 18.1.2015

2. PJ., 1R Raportti

1: vaap Raunhofer
1: stm Epa
2: alik Lufti
2: korpr Poppius
3: korpr Sakinz
3: stm Remareiska

Operaatio alkoi hyisessä Chernarussian länsi-metsikössä. Juuri kun miehet saivat pakaroidensa alle BMP2:n mukavat istuimet, tuli ilmoitus ilmavaarasta. Viholliskopteri oli havaittu lähellä kohdetta. Ilmavaaran seurauksena psjääkärit rynnivät lähimmän metsän suojiin. Kapinalliset onnistuivat kuitenkin pudottamaan kopterin suhteellisen nopealla aikataululla ja toiminta jatkui.
Siirryimme oma vaunu kärjessä kohti "Joukkue A"-pistettä. Emme päässeet pisteelle asti, kun vihollinen jo avasi tulen, useasta suunnasta. Hajaannuimme välittömästi, jättäen BMP2:n taakse tyhjäksi maalitauluksi. Oma vaunu syöksyi eteenpäin lähimpään suojaan. Alkoi aktiivinen vihollisjoukkojen kartoitus alueella. Alueelta löytyi niin jalkaväkeä, vodnikkia, bemareita kuin t-vaunuakin. Priorisoimme kohteet, jonka seurauksena lähellä konetykkiään huudattanut vodnik sai oman vaunumme putkesta kivuliaan tervehdyksen. Seuraavana rynnimme joukkueelle määrätylle pisteelle ja aloitimme t-vaunun metsästämisen.

Panssarijääkärit jakautuivat ja koittivat saada useasta kulmasta näkyvyyden vaunuun. Samalla oma vaunu pyrki löytämään suojaisan paikan josta vaikuttaa. Ei onnistunut. Eteläinen taistelijapari joutui vihollisen järjestämän tuliylläkön alle, joka pakotti 'plan B':n käyttöönoton, eli oma vaunu rynni väliin, nopealla iskulla murskaten vihollisvaunun sekä muuta jalkaväkeä. Onnistui. Panssarijääkärit ampuivat pakenevaa vaunumiehistöä sekä muuta metsässä majailutta vihollista. Tappiokin tuli, kun oma vaunu erehdyksessä osui yhteen omaan taistelijaan, Remareiskaan. Tilanteen jälkeen oma vaunu pyrki uusiin asemiin, mutta vihollisen BMP3 sai vaunun tähtäimeensä ja tuhosi vaunun ohjuksella. Jäljelle jäi panssarijääkärit.

Tiedustelupartio ilmoitti lähestyvästä vaunukolonnasta, Vyborin suunnilta. Panssarijääkärien pst-aseistus oli t-vaunutaistelun jäljiltä heikkoa, mutta järjestimme silti paremman puuttessa motin vaunuja varten. Ikävä kyllä vihollinen aisti lähes maagisesti vaaran, koukaten yllättäen tieltä meidän piilopaikkamme selkään. Alkoi raivoisa taistelu jossa ammusta lensi molempiin suuntiin jatkuvalla syötöllä. Viimein, savun hälvettyä kuin ihmeen kaupalla kaikki panssarijääkärit seisoivat yhä pystyssä, joskin vähän tutisevin jaloin. Vihollisten vaunuista yksi paloi romuna, yksi mahdollisesti liikuntakyvyttömänä vaani aidan takana ja yksi lähti pakoon. Siirryimme osalla panssarijääkäreistä kauemmas etelään hakemaan ammustäydennystä. Ammustäydennyspisteeltä, noin +300m päästä vihollisen vaaniva bemari tuhottiin alikersantti Luftin apilastaitojen seurauksena. Siirryimme ripeästi takaisin entiselle pisteelle ja järjestimme miinoitteen paennutta t-vaunua varten. Pienen odottelun jälkeen TiedP ilmoitti nähneensä t-vaunun tulevan taas kohti. Siirryimme piiloon ja pian t-vaunu rynnikin miinoitteen ylitse. Miinoite ei kuitenkaan venäläistä rautaa pysäyttänyt, korkeintaan vahingoitti. Panssarijääkärit avasi raskaan pst-tulen vaunua kohden, tuhoten vaunun jälleen alikersantti Luftin apilastaitojen seurauksena. Kirsikkana alikersantti vielä teloitti miehistön raivoisalla kevytkonekivääritulella. Kuulin mäkien taakse vaimeaa, mutta vihaista huutoa.

Seuraavana taistelu jatkui vihollisen itäistä jalkaväkeä vastaan. Panssarijääkärit sijoittuivat kahteen pisteeseen, yrittäen paikallistaa ja tuhota vihollisen. Samalla allekirjoittanut käytti BMP2:hta hyödykseen taustavoimana, pyyhkien itäisiä metsiä konetykillä. Toiminta vaikutti viholliseen, mutta harmillisen hitain tuloksin. Joukkueenjohtaja päätti että lähdemme painamaan päälle. Panssarijääkärit kokoontuivat ja jatkoivat alikersantti Luftin johdolla itään, tuhoamaan merkattua BMP3 vaunua jota ei lopulta ikinä löytynyt. Sen sijaan, alueelta löytyi runsaasti muuta jalkaväkeä joka aluksi meinasi kyykyttää koko joukkueen. Allekirjoittanut joutui miehistövajeen vuoksi kiertämään yksin vihollisen selkään BMP2:lla ja yllättämään vihollisen ajamalla vihollisen yli, runsaalla nopeudella ja mielipuolisella naurulla höystettynä.

Päätimme operaation olevan ohitse. Hauskaa oli!

Image
Luutnantti Raunhofer
Reserved Detachment CO
User avatar
Charlie Frank
Posts: 1150
Joined: Sun, 17.10.2004, 14.36

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Charlie Frank » Mon, 19.1.2015, 1.08

YTH 18.1.2015 Vapaaehtoiset

2 PJ, PsvR

T-72M1
Kers Charlie Frank
Alik Scottz
Korpr Haba

Vaunu sai aluksi tehtäväkseen kulkea osaston kärkenä ensimmäisen kohdekylän lounaspuoliseen taloryppääseen. Jo lähtemistä selvitellessämme kuulimme kuinka puolellamme taistelleet terroristit pudottivat humanitaarisessa tehtävässä olleen Mi-24:n. Etenemiskäskyn saatuamme etenimme suojaisaa reittiä pikimmiten kohteelle, parhaaseen mahdolliseen suojaan. Ilmeisesti perässämme tullutta kolonnaa ei niinkään onnistanut, sillä komentoryhmän rekka ammuttiin, todennäköisesti BMP3:n ohjuksella kaukaa koillisesta.

Löysimme hyvän, ja ennenkaikkea itään päin suojaisan paikan josta näimme lähimaaston hyvin, myöskin tiputetun hekon. Hekon luona kuulemma pyöri pitkän aikaa Vodnik, mutta pahaksi onneksi se oli sen verran katveessa ettemme saaneet sitä näkyviin. Myöhemmin sinne tuli pyörimään BRDM, jonka saimme palamaan kunhan ampuja oli kohdistanut pääaseen. Tämän jälkeen koetimme turhaan hakea vihollisen merkattuja T-ja BMP-vaunuja näkyviin, mutta T-vaunu oli pahasti katveessa ja BMP-3 oli kaukana kukkulan päällä ja niin metsän suojassa ettei sitä sieltä nähnyt ilman lämpökameraa. Niinpä tyydyimme pitämään itsemme piilossa itään päin, kunnes tuli käsky käydä päästämässä panssarijääkärit pinteestä. Hiki otsalla ajoimme pitkän aukean yli lähelle T-vaunua, ja toivoimme että karttamerkki pitäisi paikkansa kun ruhjoimme elementtimuurin edestämme. Ei se ihan, mutta melkein, löysimme nopeasti T-vaunun ja ammuimme siihen kuolettavan osuman alikaliiperiammuksella.

Sen jälkeen kutsu kävi yhä kauemmas päästämään oma taistelijapari pinteestä lähellä talopahasta eteläisellä tiellä. Metsässä kuulemma oli sissejä ja peikkoja ja ties mitä. Porhalsimme karttaan merkitylle talolle, ja ainoa näkyvä kohde oli meitä singon kanssa katsova taistelija noin sadan metrin päässä keskellä tietä. Olin näkevinäni hänen hihassaan suomen lipun, mutta kun tämä taistelija ampui meitä Iglalla (vahinkoa tekemättä), laskin maanpetturin läpi tusinan verran 12.7 mm reikiä. Myöhemmin paljastui että kyseessä oli ollut oma masentunut panssarijääkäri, joka oli kai luullut meitä helikopteriksi.

Tämän jälkeen meiltä jo turhautuneesti tivattiin että koska ne jumalan vaunut aikovat tuhota sen BMP-3:n aiheuttaman uhan. Totesimme että meidän täytyy vaihtaa asemaa täysin jotta voisimme nähdä jotain kukkulan kasvuston alle, ja lähdimme ajamaan sivuttaissuunnassa parempiin asemiin. Luotin liikkeen ja etäisyyden antamaan suojaan, mutta pahaksi onneksemme BMP oli saanut pyrähtelyistämme tarpeeksi ja laittoi ohjuksen peräämme. Sitä ei niin vain väisteltykään, ja taistelu oli osaltamme ohi.
Meillä ei säikytä, meillä ei surra - iske ja murra!
Spinoza
Posts: 1113
Joined: Thu, 6.9.2007, 20.59
Location: AFK

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Spinoza » Sun, 25.1.2015, 1.26

Operaatio Ulcus
Osasto Kyllikki YTH 25.1.2015
Chernarus, kello 08.20


Tilanne:

Onnistuitte välttävästi edellisessä tehtävässä joten voitte katsoa olevanne kokeneita ja valmiita kohtamaan rankempaa vastustusta. Vihollinen on leiriytynyt Chernarusin itäpuolelle, alueella on melko tuottoisa nikkelikaivos ja vihollinen on ottanut paikan haltuunsa. Louhittu nikkeli kuljetetaan läheiseen kaupunkiin missä raaka-aine puhdistetaan.

Tehtävät:

Edetkää aloituspaikastanne Solnichniyn alueelle ja tuhotkaa kaikki kaivoslaitteet mitä löydätte, kartalla merkitty Quarry. Tämän suoritettuanne siirtykää pohjoiseen ja tuhotkaa tehdas, kartalla merkitty factory. Krystoy Capissa on havaittu vihollisen helikopteritukikohta, tuhotkaa paikka. Tiedustelun mukaan alueella ei ole mitään jalkaväkeä raskaampaa mutta tiedot ovat 48 tuntia vanhat joten olettakaa, että kohtaatte ainakin maltillista vastustusta. Ottakaa myös huomioon, että pohjoisessa on kaksi lentokenttää joista ainakin toinen on toimintakuntoinen. Suositellaan useamman ilmatorjuntaohjuksen mukaan ottamista.

Kalusto:

Normi YTH.


Image

Muuta:

Alueelle on lähetetty ilmavoimien F18 joten yrittäkää olla ampumatta alas.
Laite voi viitata huoltorekkaan tahi muuhun kiinteään/vähemmän kiinteään vipstaakiin.
Pain is inevitable. Suffering is optional.
sami
Posts: 1731
Joined: Sun, 21.3.2004, 18.57
Location: Finland

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by sami » Sun, 25.1.2015, 18.29

Yliluutnantti Psykoisin ollessa komennuksella tutustumassa *salainen*, toimin osaston päällikkönä.

1PJ etenee Solnichniyn lounaispuolelle, kukkulalle 136 ja tiedustelee alueen vihollisen määrän ja laadun. Tarkoituksena on, että 1PJ ei joudu kontaktiin vihollisen kanssa.

Tiedustelu etenee parhaaseen mahdolliseen tahtiin Krystoy Capin läheisyyteen ja tiedustelee ja lamauttaa tukikohdassa olevat lentokuntoiset ilma-alukset. Toimitte omalla varustuksellanne ja osaamisellanne ilman pääjoukkojen apuja.

2PJ varustautuu vähintään yhdellä AA-ohjuksella ja kokoaa itsensä marssikuntoon. Etenette lännen kautta tiestöä hyödyntäen Solnichniyn länsipuolelle, tieuran kohtaan 68 valmiina hyökkäämään ja tuhoamaan Solnichniy. Huomioikaa, että alueella on myös oma F-18.

1PJ/Tulituki etenee 1PJ:n kanssa mäen 170 itäreunaan, josta on mahdollisuus vaikuttaa vihollisen ilma-aluksiin. Huomioikaa, että alueella on myös oma F-18.

Komentoryhmä ottaa yhden AA-ohjuksen sekä huolto- ja ammusrekat ja liittyy 2PJ:n kanssa samaan kolonaan.
--
Sami
Gloria victis
User avatar
Raunhofer
Personnel
Posts: 1520
Joined: Thu, 24.7.2008, 15.12
Location: Oulu
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Raunhofer » Sun, 25.1.2015, 23.50

YTH 25.1.2015

2. PJ., 1R Raportti

1: vaap Raunhofer
1: stm Epa
2: alik Lufti
2: korpr Poppius
3: korpr Sakinz
3: stm Remareiska

Tehtävä alkoi läntiseltä rannalta. Siirryimme yhtenä kolonnana (pois lukien tiedP) pohjoiselle rautatielle, jota pitkin lähdimme valumaan kohti vihollista. Matka oli rauhallinen, kunnes jo suhteellisen lähellä viholliskohdetta vastaan tuli aukio täynnä viholliskalustoa. Otimme asemat ja tiedustelimme kohdetta. Alueella näkyi shilka, jalkaväkeä ja kuorma-auto. Samalla kun säädöimme tähtäimiä, alkoi selän avoimmuus huolestuttamaan panssarijääkäreitä. Pyysin 1.PJ:tä siirtämään miehiä selän tarkkailuun ja miltein heti oma BMP2 havaitsikin vihollisen takasektorilta. BMP2 avasi tuhoavan tulen kohti vihollista, samalla kun muut panssarijääkärit pitivät shilkaa piikillä, jos se vaikka reagoisi. Vihollinen ei näyttänyt reagoivan aukiolla, mutta sitten yllättäen omat avasivat tulen kohti aukiota. Shilka aktivoitui ja panssarijääkärit avasivat PST-tulen. Korpraali Poppius ampui kahvilippuosuman shilkan kylkeen, tappaen miehistöä sisältä, mutta säästäen vaunun. Pian alue oli Kyllikin hallussa.

Varustetäydennyksen aikana korpr Sakinz sai vihollisen tarkka-ampujalta kuolettavan osuman. Syntyi pienoista pakokauhua, kun vihollississejä nähtiin pinkovan puiden takana. Shilka (kyllä, kaappasimme shilkan) ja BMP2 kuitenkin tuhosivat vihollisen varsin pikaisesti. Myös allekirjoittanut ampui yksittäisen haahuilijan. Jatkoimme matkaa kohti ensimmäistä kohdetta.

Matkalla tapahtuikin sitten ensimmäinen isompi vastoinkäyminen, kun vihollisen hind onnistui täydellisen huomaamatta leijumaan lähistölle ja tuhoamaan 2.PJ:n BMP:n. Oma shilkamme ei saanut hindiä tähtäimeensä, joten panssarijääkärien remareiska ampui ja osui hindiä. Hind ei kuitenkaan muutaman kiepsauksen jälkeen muistanut koko osumaa, vaan jatkoi ilmaherruuden ylläpitämistä. Ohjeistimme shilkaa, kunnes shilka sai hindin tähtäimeen, tuhoten hindin. Tämän jälkeen ensimmäinen kohde otettiin suhteellisen kivuttomasti haltuun.

Toiselle kohteelle matkatessa joukkueen johdossa toiminut vänrikki Sami sai kuolettavan osuman. Otin johdon. Vyöryimme väsymättä vihollisten linjojen ylitse, tuhoten kaikki asetta kantavat. Allekirjoittanut ampui maasta noukitulla tarkkuuskiväärillä vihollisen krkk-uazin ampujan. Vihollisen tukikohta otettiin epäilyttävän helposti haltuun.
Kuvauspaikalla odotti melkoinen yllätys, kun vihollinen ilmestyi kukkulan takaa ja avasi raskaan tulen meitä kohdin. Irtoraajoja lenteli ja yksittäisiä Kyllikkejä haahuili shokissa ympäri taistelukenttää. Veri virtasi ojissa, kun miehet vetivät tajuttomia tovereitaan suojaan. Vihollista moukaroitiin shilkan ja koko muun joukkueen tulella niin kauan, että viimeiset viholliset nähtiin juoksevan ruskea vana perässään pakoon. Yllättävää kyllä, mutta taistelun aiheuttamat tappiot olivat niukat.

Uusi loppukuva otettiin jälkiviisaasti tukikohdan muurien sisällä.

Image
Luutnantti Raunhofer
Reserved Detachment CO
User avatar
Mika
Posts: 47
Joined: Mon, 10.12.2012, 17.12

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Mika » Wed, 28.1.2015, 17.58

YTH 25.01.2015
1PJ

vanr Sami (KIA)
kera Kuokkanen (KIA)
korpr CZ (KIA)
korpr Mika (KIA)

........
Last edited by Mika on Thu, 5.2.2015, 6.22, edited 1 time in total.
User avatar
Scottz
Posts: 285
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Wed, 28.1.2015, 23.15

YTH 25.1.2015

2. PJ., PsvR Raportti

alik Scottz (BMP-2 ampuja/johtaja) [KIA]
kers Charlie Frank (BMP-2 ajaja) [KIA]

Aurinko valaisi ruosteen tahraamat ajoneuvomme, kun valmistauduimme siirtymään taisteluun vieraan vallan valloittajia vastaan. Käskin ajajaa ottamaan perintöaseemme, kultaiset AK:t, jonka jälkeen siirryimme vaunulle vain huomataksemme, että edellinen epäonninen käyttäjä ei ollut muistanut lastata täydennysammuksia edellisen taistelun jäljiltä. Joka tapauksessa pienen huoltotoimenpiteen jälkeen otimme panssarijääkärit kyytiimme ja lähdimme joukkueen pääosien kärkenä kohti vihollisen huoltovarikkoa junaradan varressa koukaten pohjoisesta.

Päästessämme lähemmäs junarataa panssarijääkäreiden johtaja totesi miesten saaneen riittävästi vaunun sisätiloissa heilumisesta ja he jalkautuivat ottaen kärkitiedustelun. Vaunumme eteni hiljalleen kärjen takana, kunnes edestäpäin tuli havainto vihollisen ryhmityksestä. Hetken odottelun jälkeen saimme tietää, että edessä odottaisi vihollisen ilmatorjuntapanssarivaunu, joka muodostaisi uhan joukkueen etenemiselle. Loputkin jalkaväestä jalkauttivat ja suunnistivat etumaastoon ottamaan vihollisen vaunua ja leiriä piikille.

Odotellessamme käskyjä ylempää, havaitsin koukkaavan vihollisen partion selässämme, jota kohti avasin tulen sen enempää pohtimatta. Tähän tuleen yhtyi myös lähistöllämme olleet jalkaväen edustajat, joiden yhteistyöllä tuhosimme vastapuolelle loikanneen paikallisväestön. Pian oman kontaktimme jälkeen joukkueemme kärki avasi tulen vihollisen leiriin tuhoten käytännössä katsoen vihollisen viimeiseen mieheen. Kuitenkin varmistukseksi vaunu pyydettiin pyyhkimään konekiväärillä leiriä varmuuden vuoksi.

Joukkueen tutkiessa leiriä, huomasi huoltoryhmä ilokseen, että vihollisen Shilka olikin täysin ehjä ja miehistö kuollut ontelokranaatin aiheuttamaan paineeseen. Yhtäkkiä saimme ilmoituksen toisesta selkäämme koukanneesta partiosta ja Shilka etunenässä käskin ajajaa siirtymään selustaamme, jotta voisimme tukea toista omaa vaunua. Tästä partiosta selvittyämme siirryimme junaradan läheisyyteen panssarijääkärien tykö ja lähdimme vihdoin etenemään kohti huoltovarikkoa. Edettyämme vasta muutama sata metriä, kuulin kaukaisuudesta taisteluhelikopterin ohjuksen lähestyvän äänen ja samalla silmissäni sumeni.
2LT Scottz - Platoon XO / Team Leader - Scout Sniper Team "Susi"
Post Reply