YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
Kassu
Posts: 441
Joined: Tue, 24.11.2009, 23.36

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kassu » Mon, 16.1.2017, 14.36

YTH 15.1.2017
Rynnäkköryhmän taisteluraportti

✝ Kassu
✝ Arto
✝ Hesari
✝ Hammer
✝ Sakinz
✝ Nouty

Joukkueen käskynannon päätteeksi ryhmän ensimmäinen tehtävä oli selvä: Suorittakaa maihinnousu Yasa Islandin eteläkärkeen ja vallatkaa ranta vihollisilta. Joukkue lähti lähtöalueelta liikkeelle veneillä, Kevyt ryhmä ensimmäisenä ja Rynnäkköryhmä heti toisena. Vihollinen avasi tulen kohti veneitä jo tovin ennen rantautumista, joten rynnäkköryhmä käänsi veneensä suoraan kohti rantautumisaluetta suunnitellun koukkauksen sijaan, jotta ryhmä pääsisi vastaamaan tuleen.

Rantauduttuaan matalikkoon rynnäkköryhmä oli vihollisryhmän jatkuvan tulituksen kohteena. Muutamien haavoittumisten ja kiivaan tulitaistelun siivittämänä ryhmä saavutti kiinteän maan ja valtasi metsänrajan tuhoten sitä puolustaneen vihollisryhmän. Pian tämän jälkeen rynnäkköryhmä lähti etenemään kohti tavoitettaan A, muutama kymmenen metriä pohjoisempana sijainnutta juoksuhautaa kohti.

Juoksuhautaa kohti lähestyminen suoritettiin itäistä rantaa myötäillen, ja tulikosketus viholliseen säilyi kokoajan. Juoksuhautoja lähestyessään ryhmää tulitettiin raskaalla konekiväärillä ilmeisesti juoksuhautojen länsipuolelta joukkueen muiden ryhmien vastuualueelta. Rynnäkköryhmän taistelupelastaja Nouty menehtyi konekiväärin tulituksesta saamiinsa osumiin, mutta pian tämän jälkeen muut ryhmät saivat vihollispesäkkeen vaiennettua. Näkyvyys metsässä oli erittäin huono, ja näköyhteyttä omiin ryhmiin ei tässä vaiheessa ollut. Huutamalla saattoi saada yhteyden joukkueen varajohtajaan, joka seurasi rynnäkköryhmää takavasemmalla. Rynnäkköryhmän jäsenet Hammer ja Sakinz vyöryttivät ensimmäisen juoksuhaudan onnistuneesti ja saavuttivat tavoitteen Alpha.

Alpha tavoitteeltaan ryhmä siirtyi kohti Bravo tavoitettaan, pohjoisessa sijainnutta toista juoksuhautaa kohti. Ryhmän varajohtaja Arto sekä PST-mies Hesari vyöryttivät seuraavan juoksuhaudan. Ryhmän taistelijoiden onneksi kaikki tajusivat edetä juoksuhaudassa matalana, sillä juoksuhaudan pohjoisen päädyn saavutettuaan toiseksi viimeisenä edennyt Sakinz havaitsi juoksuhaudan reunalla miehitetyn staattisen kk-aseman. Vihollinen tuhottiin lähietäisyydeltä ja tappioilta onneksi vältyttiin.

Seuraavaksi ryhmä koukkasi itärannan kautta saaren luoteispuolelle tavoitteelle Charlie. Matkalla tavoitteelle ryhmä eliminoi hajanaisesti esiintyviä vihollistaistelijoita muun joukkuen vallatessa samalla läheistä kukkulaa. Saavutettuaan tavoitteen C ja joukkueen saatua vallattua kukkulan, sai rynnäkköryhmä käskyn siirtyä länsirantaa pitkin takaisin veneille saaren eteläpäätyyn. Matkalla eteläpäätyyn ryhmä liikkui avojonossa ja metsässä matkaa taittaen kuuli kaukaisten tykkien lähtölaukaukset, muttei ehtinyt reagoida mitenkään ennen kuin kaksi iskemän jättämää monttua merkkasi sitä kohtaa jossa rynnäkköryhmä äsken oli.

Koko ryhmä kaatui kahteen 82mm murkulaan, joten välit taistelijoiden välillä olivat ehkä liian pienet. Toisaalta osumien vaikutusalue oli yllättävän suuri, ja kranaatit olivat niin täysosuma kuin vain täysosuma voi olla. Taistelijoiden toiminta ennen kohtalokasta iskua oli tehtävän aikana erittäin mallikasta.
Kersantti Kassu
User avatar
Scottz
Posts: 259
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Tue, 17.1.2017, 18.08

Varattu raportille.
SFC Scottz - 2ND SQD SL
User avatar
Vultyr
Posts: 198
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Wed, 18.1.2017, 14.06

YTH 15.01.2017 Sosovu
Saari: Tanoa
Karttakuva:
Image

Tilanne: Saimme haltuumme edellisessä operaatiossa Yasan saaren mutta ennenkuin ehdimme edetä Sosovuun, vihollisen KRH tuli aiheutti mittavia tappioita joukkoeelle, mikä pakotti meidät jäämään asemiimme odottamaan vahvistuksia.

Aika: Aamu Sää: Puolipilvistä.

Tehtävä: Vahvistusten saavuttua tehtävänänne on jatkaa operaatiota ja ottaa haltuun Sosovun saari ja sillä tavoin saada länteen johtava vesireitistö turvalliseksi. Edellisessä iskussa käytössänne olleet hyökkäysveneet löytyvät saaren etelä kärjestä

Vihollinen: Vihollinen koostuu jalkaväestä ja on linnoittanut saaren.

Kalusto: YTH-Kalusto, KRH (16xHE) ja 4kpl Hyökkäysveneitä
Last edited by Vultyr on Tue, 24.1.2017, 16.32, edited 1 time in total.
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3855
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 22.1.2017, 12.21

Image

YTH 22.1.2017
Tiedusteluraportti

Yliv Broileri
alik Haba
ylik Sahuri
kers Kassu
korpr Naatti

Joukkueenjohtajan käskyllä muodostettu tiedustelupartio suoritti illalla ja yöllä maihinnousua edeltävän tiedustelun. Partiota ei havaittu. Havaintojen perusteella vihollisosaston vahvuus koko saarella vaikuttaa vastaavan komppaniaa.

Partion toiminta
Partio jaettiin kolmeen osaan. Alik Haba ja ylik Sahuri siirtyivät sukeltaen Balavun saarelle kohdesaaresta lounaaseen ja tiedustelivat kohdetta kaakosta, etelästä ja lounaasta. Tarkka-ampuja korpr Naatti siirtyi kumiveneellä Tuvanakan saarelle kohdesaaresta luoteeseen ja tiedusteli kohdetta tästä suunnasta, minkä jälkeen hänkin siirtyi Balavun saarelle. Siirryimme kers Kassun kanssa Tuvanakan saarelle Naatin kyydillä ja sukelsimme tiedustelemaan kohdetta luoteesta, pohjoisesta ja koillisesta. Rannoille saakka ulottuvan aktiivisen vihollistoiminnan takia tiedustelupartio ei noussut kohdesaarelle maihin. Tiedustelun päätyttyä partio palasi Yasan saarelle.

Tiedustelematon alue
Kohdesaaren rantoja tiedusteltiin joka puolelta, mutta kaakon suunta jäi täysin puutteelliseksi lahdessa olevan vihollisen partioiman matalikon ja heti rannasta alkavan tiheän viidakon takia. Tiedustelupartio ei suosittele maihinnousua kaakosta matalikon kautta, koska maihinnousu olisi hidas, tapahtuisi tiedustelemattomalle alueelle ja veisi maihinnousevan osaston lahteen mahdolliseen ristituleen. Lisäksi saarella on pohjoisessa lähellä rantaa vanhoja taisteluhautoja, joita vihollinen hyödyntänee mutta joita ei voitu tiedustella. Saaren keskellä olevia kukkuloita 38 ja 35 ei myöskään voitu tiedustella mistään suunnasta. Koko eteläinen niemi kukkulasta 38 etelään on tiheää viidakkoa ja rantoja lukuun ottamatta tiedustelematta.

Havainnot
Vihollinen partioi rantoja aktiivisesti. Partiot ovat 4–6-miehisiä. Lisäksi vihollinen on linnoittanut saaren itä-, etelä- ja länsiosia. Sosovun kylään vihollinen on pystyttänyt sotilastornin. Länsi- ja pohjoisrannoilla on paljon panssariesteitä.


Havainnot jalkaväkipartioista:
A: 5 miehen kiertopartio koillisessa.
B: 4 miehen kiertopartio koillisessa.
C: Mahdollinen partio lounaassa.
D: Partio kaakossa.
E: Mahdollinen partio lounaassa.
F: 4 miehen kiertopartio pohjoisessa.
G: Kahden 5 miehen partion reitin päätepiste etelässä.
H: 5 miehen kiertopartio koillisessa.
O: Partio lännessä.
P: 6 miehen partio lännessä.
S: Partio matalikossa kaakossa.

Kaikkien partioiden reittejä ei voinut seurata tarkasti, ja on mahdollista, että lännessä tai lounaassa tehdyistä havainnoista jotkut koskevat samaa partiota.

Muut havainnot:
I: 2 naamioverkkoa ja linnoitteita mäellä 25 idässä.
J: Hiekkasäkkiasemia kahdessa paikassa ja 3–4 miestä eteläisellä niemellä.
K: Linnoitteita, kk-pesäkkeitä ja piikkilankaa mäellä lounaassa.
L: Miehitetty bunkkeri, itkk ja Sergei-Ural (mahd. tyhjä) mäellä 41 lännessä.
M: Itkk mäellä 34 lännessä.
N: Sotilastorni Sosovun kylässä luoteessa. Tornissa nähtiin 5 taistelijaa.
Q: Neljä taistelijaa rannassa lännessä.
R: Vartiomies rannassa koillisessa.

Vihollisen ilma- tai meritoimintaa ei havaittu.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Scottz
Posts: 259
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Sun, 22.1.2017, 23.27

Varattu raportille.
SFC Scottz - 2ND SQD SL
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3855
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Mon, 23.1.2017, 11.25

YTH 22.1.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti

yliv Broileri - rj
alik Haba - rvj
✝ korpr CZ - kk
korpr Ukka - pst
korpr Mika - tstplj

Joukkueen tehtävänä oli vallata Sosovun saari. Hyökkäyksen ensimmäisessä vaiheessa Raskas ryhmä tukisi heittimen ja hyökkäysveneiden tulella Kevyen ryhmän ja Rynnäkköryhmän maihinnousua saaren itälaidalle ja hyökkäystä kukkulalle 25.

Joukkueen varajohtaja ja lääkintämies vänr Sami liikkui Kevyen ryhmän mukana.

Joukkueen hyökkäysveneet ryhmittyivät lähtötasalle Yasan saaren pohjoispuolelle. Joukkueen tarkka-ampuja avasi saarelta tulen havaittuihin maaleihin ja krh aloitti tulivalmistelun. Veneet lähtivät kohti maihinnousualuetta ja saivat heti osakseen tulitusta. Tuleen vastattiin veneiden kranaattikonekivääreillä ja konekivääreillä.

Kevyen ryhmän vene oli ainoa, jonka aseisiin ei riittänyt ampumatarvikkeita, joten varoen Rynnäkköryhmän ja Raskaan ryhmän piippulinjalle joutumista siirryimme täyttä vauhtia maihinnousupaikalle ja rantauduimme. Omat veneet tulittivat rantaa krkk:illa viime hetkelle asti ja siirsivät sitten tulta pohjoiseen ja etelään. Heti rantaan päästyämme lähdimme avorivissä kohti linnoitettuja asemia kukkulan laella. Olimme tulikosketuksessa pohjoiseen ja lounaaseen, mutta etenemistä voitiin jatkaa.

Rynnäkköryhmällä oli veneensä kanssa ongelmia eikä se ollut päässyt samanaikaiseen maihinnousuun, mutta ryhmä saatiin pian maihin ja liittymään hyökkäykseen: Rynnäkköryhmä lähti etenemään kohti kukkulan lakea vasemmalla puolellamme.

Korpr CZ kaatui. Lopulta Kevyt ryhmä ja Rynnäkköryhmä saivat vallattua kukkulan 25. Kevyt ryhmä otti aseman pohjoiseen.

Vihollisen jalkaväki yritti kukkulalle etelästä ja lounaasta mutta saatiin torjuttua muiden ryhmien ansiosta. Myös pohjoisessa oli havaittu vihollista, mutta se ei yrittänyt kohti.

Joukkueen suunnitelman mukaisesti Kevyt ryhmä lähti siirtymään saaren pohjoisrantoja pitkin länteen. Raskas ryhmä etenisi viidakossa vasemmalla puolellamme ja valtaisi tunnetut taisteluhaudat.

Etenimme avorivissä, minä korpr Mikan kanssa oikeassa laidassa, kun näin edessäni rantahiekassa useita vetolangoilla varustettuja putkimiinoja. Ilmoitin niistä joukkueelle, ja kiersimme miinoitteen. Miinat olivat huolenaihe, sillä siinä missä ne oli helppo havaita paljaalla rannalla, viidakossa ne saattaisivat jäädä huomaamatta. Vaikutti kuitenkin luultavalta, että koska vihollinen partioi viidakkoa aktiivisesti, se oli miinoittanut lähinnä rantoja maihinnousun varalta.

Äänistä päätellen Rynnäkköryhmä oli alituisesti tulikosketuksessa vasemmalla puolellamme. Omalla vastuualueellamme oli hiljaista, kunnes saavutimme saaren pohjoisimman niemen ja törmäsimme viidakossa jalkaväkiryhmään. Taistelua käytiin lähes pistinetäisyyksillä, mutta ryhmä tuhottiin.

Siirryimme rantaan kukkulan 18 länsipuolelle ja haimme näkymää Sosovun kylään, jotta voisimme tukea Rynnäkköryhmän hyökkäystä. Kylässä nähtiin partioivaa jalkaväkeä. Lisäksi vihollinen oli pystyttänyt lähelle rantaa tähystys- tai tulenjohtotornin, jossa näkyi vartiomiehiä katolla ja ylimmissä kerroksissa.

Rynnäkköryhmä eteni kontaktiin, ja avasimme tulen. Ampumapaikkaa kranaattipistoolinsa kanssa etsinyt alik Haba ajautui kylän laitaan muun ryhmän etupuolelle, ja korpr Ukka meni avuksi. Rynnäkköryhmä pureutui kylän itälaitaan, ja hetken kuluttua joukkueenjohtaja käski ryhmämme kylän luoteislaidalle. Vihollisen jalkaväkeä näkyi talojen välissä edelleen ja myös torni oli yhä miehitetty, mutta saimme otettua haltuumme rakennuksen kylän luoteiskulmassa.

Rynnäkköryhmä oli vaikeuksissa kylän itälaidassa, mutta etelästä tuleva Raskas ryhmä oli käsketty apuun. Vänr Sami pyydettiin hoitamaan ryhmän haavoittuneita, ja hetken päästä korpr Nouty tuli pyytämään vielä lisää apua haavoittuneiden siirtämiseksi suojaisampaan paikkaan. Haavoittuneet kuitenkin kuolivat ennen kuin apu pääsi paikalle. Nouty, joka oli Rynnäkköryhmän viimeinen eloonjäänyt, tuli vahvistamaan Kevyttä ryhmää.

Raskas ryhmä avasi etelästä kranaatti- ja sinkotulen tornia vastaan. Sirpaleita satoi myös kylään muun joukkueen päälle, mutta tappioilta vältyttiin. Tämän jälkeen alik Haba ja korpr Nouty muodostivat taistelijaparin ja kävivät valtaamassa tornin sekä varmistamassa, että Raskaan ryhmän ampumat maalit kattotasanteella oli tuhottu.

Kylä oli hallussamme, mutta saaren länsi- ja eteläosat olivat edelleen vihollisella. Joukkueenjohtajan suunnitelman mukaisesti Raskas ryhmä ampui krh:lla vihollisen linnoitettuja asemia ensin lännessä ja sitten etelässä ja Kevyt ryhmä hyökkäsi sen jälkeen. Ryhmä pidettiin jaettuna kahteen osaan: Haban partiossa olivat Ukka ja Nouty, ja minun taistelijaparinani oli Mika.

Kevyt ryhmä valtasi kukkulat 34 ja 41 betonibunkkereihin linnoittautuneiden vihollistaistelijoiden sitkeästä vastarinnasta huolimatta. Viimeisessä vaiheessa vihollinen lyötiin myös saaren eteläisen niemen viidakossa. Raskas ryhmä oli puhdistanut vihollisesta myös saaren keskiosan. Saari oli vallattu ja joukkueen tehtävä suoritettu.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Kassu
Posts: 441
Joined: Tue, 24.11.2009, 23.36

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kassu » Tue, 24.1.2017, 15.18

YTH 22.1.2017
Rynnäkköryhmän taisteluraportti

✝ Kassu
✝ Arto
✝ Hesari
✝ Sakinz
✝ Kuokkanen
Nouty

Rynnäkköryhmä aloitti valmistautumisen tulevaan maihinnousuun nousemalla hyökkäysveneen kyytiin ja siirtymällä sillä jo vallatun saaren pohjoispuolelle. Saatuaan käskyn aloittaa maihinnousun rynnäkköryhmän vene juuttui liikkeelle lähdettyään hiekkasärkkään lähellä odotuspistettä. Kevyt ryhmä pääsi onneksi maihin ilman apua, ja pian myös rynnäkköryhmä saatiin maihin Raskaan ryhmän kuljettamana.

Suoritettuaan maihinnousun ryhmä joutui välittömästi tulikosketukseen vihollisen kanssa, ja alkoi vallata kukkulan 25 bunkkereita. Etsiessään sisäänmenoaukkoa piikkilangoista ja betonimuureista ryhmä menetti sotamies Hesarin taistelussa vihollisen ammuttua tätä otsaan. Koska ryhmän pioneeri oli pois vahvuudesta viidakosta saadun loistartunnan vuoksi, ei ryhmä saanut heti räjäytettyä sisäänmenoaukkoa betonimuuriin. Onneksi ryhmän taistelupelastaja Nouty löyti sisäänmenoaukon piikkilanka-aidan alta ryömien, ja ryhmä pääsi täten muurien sisäpuolelle suojaan.

Bunkkerit vallattiin vihollisilta vyöryttäen, ja kukkulaa vastahyökkäyksellä takaisin havitelleet viholliset lyötiin takaisin viidakkoon yhteistoimin Kevyen ja Raskaan ryhmän kanssa. Pian tämän jälkeen rynnäkköryhmä siirtyi viidakon syvyyksiin tavoitteenaan löytää ja vallata karttaan merkityt juoksuhaudat vihollisen jalkaväeltä.

Juoksuhaudat löydettyään ryhmä aloitti niiden vyöryttämisen välittömästi. Etenemisvauhti oli syystäkin hidasta, hiipimistä suorastaan, sillä näkyvyys oli erittäin huono tiheän kasvillisuuden johdosta. Juoksuhautojen yhteyteen oli aikoinaan rakennettu pieni bunkkeri, jota vihollinen nyt piti hallussaan. Kärjessä edennyt kiväärimies Kuokkanen ryhtyi tuumasta toimeen ja aloitti bunkkerin valtaamisen. Lähitaisteluun jouduttuaan Kuokkanen ensin haavoittui ja sai heti perään kuolettavan osuman, mutta tuhosi myös häntä tulittaneen vihollisen. Loppuryhmä tuhosi myös toisen bunkkerista löytyneen vihollisen ja valtasi loput juoksuhaudasta.

Juoksuhautojen valtaamisen jälkeen ryhmä sai joukkueenjohtajalta käskyn toimia kärkiosastona joukkueen hyökätessä Sosovun kylään. Rynnäkköryhmä hyökkäsi Kevyen ryhmän tukemana ja pääsi pureutumaan kiinni kylään. Ryhmä otti suojaa kylän itälaidan rakennuksilta ja vaikutti pohjoisessa sekä lännessä näkyviin vihollisiin. Taistelu jatkui kiivaana ja vihollista vaikutti olevan joka puolella. Ryhmän jäsenet alkoivat ilmoitella haavoittumisista, ja tilanne vaikutti pahalta kun ryhmänjohtaja menetti hetkeksi tajuntansa.

Palatessaan hetkeksi tajuihin ryhmänjohtaja ilmoitti joukkueen taajuudella kriittisestä avuntarpeesta, sillä vihollinen hyökkäsi ryhmää kohti nyt myös itäisestä metsästä, josta se itse oli aiemmin hyökännyt kylään. Vihollista oli siis joka puolella, ja se onnistui tuhoamaan rynnäkköryhmän kylän itälaidalle kaikkia muita paitsi ryhmän taistelupelastajaa Noutya lukuunottamatta, joka viimeiseen asti pyrki pelastamaan taistelutovereidensa hengen. Joukkueen lääkintämiehen saavuttua rynnäkköryhmän asemiin sen viimeiset tajuttomana elossa olevat jäsenet kuolivat auttajien käsivarsille verta vuotaen.
Kersantti Kassu
User avatar
Vultyr
Posts: 198
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Thu, 26.1.2017, 16.37

YTH 29.01.2017 Great heist
Saari: Altis
Karttakuva:
Image

Tilanne: Tietoomme on tullut että vihollinen on kehitellyt uutta asetta. Siitä mitä sillä on mahdollista tehdä tai miten se toimii meillä ei ole tietoa, mutta olemme saaneet selville missä sitä kehitellään. Teidän tehtävänne on noutaa tämän uuden aseen prototyyppi ja siihen liittyvää tietoa. Jos löytyy useampi prototyyppi kuin yksi, niin ne pitää tuhota.

Teidät sijoitetaan syvälle vihollislinjojen taakse lähelle tukikohtaa missä asekehittely on meneillään. Alueella on tehostettu ja automatisoitu IT mikä pitää neutralisoida ennen kuin helikopteri noutoa ja pakoveneiden toimitusta voi harkita.

Tukikohdan läheisyydessä on myöskin runsaasti vihollista joten teidän tulee toimia nopeasti ja huomaamatta. Hälytyksen lauettua teillä ei ole kuin n. 20 minuuttia ennenkuin lisäjoukot saapuvat alueelle.

Aika: Keskiyö Sää: Selkeää.

Tehtävä: Aloitatte täältä. Tehtävänne on edetä tukikohtaan ja neutralisoida automatisoitu IT tuhoamalla tutkaasema, sekä etsiä aseen prototyyppi ja siihen liittyvää tietoa.
Kun kopteri on noutanut prototyypin ja olette saaneet tarvittavat tiedot haltuunne edetkää poistumisalueelle ja kutsukaa pakoveneet. Jos prototyypin nouto jostain syystä epäonnistuu, tulee prototyyppi tuhota.

Vihollinen: Jalkaväkipartioita, kevyitä vaunuja ja automaattinen IT koilisessa, idässä, lounaassa ja pohjoisessa. Valmiudessa raskasta kalustoa ja runsaasti jalkaväkeä.

Kalusto: YTH-Kalusto, ei ajoneuvoja tai staattisia aseita.

Lisätietoa: Poimittavissa olevat tiedot ilmestyy action menuun esim. Poimi xxxxx
Paketin noutoa varten ilmestyy action menuun valinta: Nouda paketti
Poistumista varten ilmestyy action menuun valinta: Kutsu pakoveneet
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
sami
Posts: 1720
Joined: Sun, 21.3.2004, 18.57
Location: Finland

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by sami » Mon, 30.1.2017, 12.01

YTH 29.01.2017 Great heist
Joukkueen raportti.

Luutnantti Raunhofer oli ansaitulla työlomalla, ja sunnuntai-iltana kasarmille palattuani löysin lyhyen käskyn tulevan tehtävän johtamisesta. Vähän vähälle jäi tutustuminen, tiedustelukin oli ollut lomilla, ja alueen satelliittihavainnot oli jonkin tusinasotamiehen toimesta raapusteltu karttaan. Kohteet oli merkitty hyvin, mutta mitä missäkin kohteessa oli, oli jääny tekemättä.

Tehtävän aloituspaikalle oli kasattu kohtuullinen määrä tavaraa ja varustetta, mutta kolikon huonona puolena oli kuljetuskapasiteetin puute. Tai olihan sitä, about 20 taistelijan verran...

Lähdimme lähtöpaikalta luoteeseen aikomuksena kiertää kaikki vihollisen tiedossa olevat pesäkkeet ja kohteeseen hyökättäisiin sitten lännestä. Ensimmäinen etappi meni tarkastellessa, että kaikilla oli reippaaseen etenemiseen mahdollistama määrä varusteita, ja sen jälkeen eteneminen sujui reippaasti. Kohteen länsipuolella kärjessä kulkenut 1R havaitsi vihollisen asemia matkareitillä, ja samalla löysivät monta muutakin potentiaalista vihollisryhmää tai partiota. Muutimme reittiä ja etenimme mäen 30 tuntumaan. Pääsimme paikalle ilman viholliskontaktia.

Jokaiselle ryhmälle annettiin n. 15 min aikaa siirtyä oman kohteensa välittömään läheisyyteen. Ajatus oli aloittaa hyökkäys klo 01:30 tasan. N. 01:20 toiselta tutkan luokse siirtyneeltä ryhmältä tuli havaihto vihollisen kohteessa olevasta hälytyksestä. Tämä tarkoitti, että vihollisen vahvistukset olisivat paikalla n. 01:40 tienoilla.

Muuta tietoa viholliskontaktista ei tullut, joten hyökkäys alkoi aikataulussa. Kohteen ryhmien osalta mäelle jäänyt tarkka-ampuja tarjosi lisätukea. Valitettavasti vain hetken, sillä lähes samanaikaisesti komentopaikan kimppuun iski vihollisen partio. Sain partion osittain tuhottua, mutta kun pääsin korpr Naatin luokse, hän oli jo kuollut.

Hyökkäys eteni ja 01:40 tilanne eteni vielä paikalla olleiden ryhmien voimin. Vihollisen vahvistuksista ei ollut mitään havaintoa. 01:48 kuitenkin havaittiin lähestyviä tankkeja sekä jalkaväkeä. Kohteen valtaus ja haltuunotettavien tavaroiden siirtoa valmisteltiin vielä, joten aikataulun takia kopteri tilattiin. Valitettavasti vihollisen vahvistukset tuhosivat sekä kuljetushelikopterin että sitä saattamassa olleet kaksi muuta kopteria.

Tilanteen yllätyksen vaihtuessa puolustajalle suotuisaksi määräsin irtautumaan pohjoiseen. Kohteella oli kuitenkin niin kiirettä, että havaitsin tiettyä niskurointia määräykselle. Kohteella jatkettiin vihollisen ja vihollisen vahvistusten tuhoamista osin myös siksi, että kohteelta ei muuten päästy pois.

Tutka-asema, kaksi löydettyä prototyyppiä ja iso määrä vihollisen jalkaväkeä ja kalustoa tuhottiin. Loppujen lopuksi pohjoisen irtautumispisteelle päätyivät lisäkseni korpr CZ sekä alik Scottz.
--
Sami
Gloria victis
User avatar
Kassu
Posts: 441
Joined: Tue, 24.11.2009, 23.36

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kassu » Sun, 5.2.2017, 16.58

Yhteistoimintaharjoitus 05.02.2017 klo 21.00
Saari: Tanoa
Tehtävä: yth 32 TFOR1

Karttakuva toiminta-alueesta:
Image

Kellonaika ja sää
Klo 06.10. Puolipilvistä. Hämärää, 30min kuluttua valoisaa.

Yleistilanne
Paikalliset asukkaat ovat alkaneet voimakkaaseen aseelliseen vastarintaa kansainvälisiä Tanoa Force joukkoja kohtaan. Osana TFOR joukkoja osasto Kyllikki pyrkii luomaan Tanoan saarille edes tilapäisen rauhan.

Osasto Kyllikin nykyisen sijainnin lähialueilla toimivien kapinallisten vahvuus on kasvanut, ja osasto voikin odottaa taistelevansa yhä voimakkaampia jalkaväestä koostuvia kapinallis-soluja vastaan. Lisäksi kapinallisilla saattaa olla käytössään aseistettuja maastoajoneuvoja.

Arvio vih toiminnasta
Vihamieliset paikalliset ovat suorittaneet useita aseellisia iskuja TFOR joukkoja kohtaan koko Tanoan alueella. Iskut on yleensä suoritettu väijyttämällä pieni jalkaväkiosastomme tai ajoneuvosaattueemme.

Joukkueen tehtävä
Osasto Kyllikin tehtävä on suorittaa jalkapartio karttaan merkattua reittiä pitkin ja palata sen jälkeen takaisin tukikohtaan. Osastonne tarkastaa myös reitin varrella sijaitsevan kylän kapinallisten läsnäolon varalta. Aseellista vastarintaa kohdatessaan osastolla on valtuudet tuhota kaikki vastarintaa tekevät henkilöt.

Kalusto
Ei ajoneuvoja tai staattisia aseita käytössä.
Kersantti Kassu
User avatar
HaBa
Posts: 1354
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 6.2.2017, 8.12

YTH 5.2.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti


alik Haba - rj
korpr CZ - kk
korpr Ukka - pst
korpr 02 - kk (tekn. keskeytys)
korpr Mika - tstplj


Osaston tarkoituksena oli, osana kansainvälistä TFOR-operaatiota, partioida tienpätkä epäilyttävän toiminnan varalta, koska kapinallisosastot ovat kiihdyttäneet sotatoimiaan alueella.

Kevyt tyhmä käskettiin etenemismuodossa äärimmäiseksi luoteeseen "metsän suojiin", kun koko joukkue eteni koiliseen johtavan tieuran mukaisesti. Lisäksi tehtävänä oli tarkastaa Port-Boisén kylä. Alueella oli paljon siviilejä, joten tulenkäytön kanssa tuli olla tarkkana.

Kohdattuaan joitakin siviilejä joukkue pääsi päätielle ja aloitti etenemisen. Kevyen ryhmän kannalta ensimmäinen kosketus tuli välittömästi Port-Boisén risteykseen. Pääsimme vaikuttamaan hyvistä kallioasemista alueelle ja avustimme vihollisen tuhoamisessa kaataen ainakin 2-3 taistelijaa. Tämän jälkeen eteneminen jatkui kylään, jonka ympäristössä oli jo havaittu muiden toimesta vihollista. Kesken radiokeskustelun vihollinen ilmestyikin viidakosta eteeni ja alkoi hämmentyneenä nostaa asettaan. Pudotin radion ja ammuin lyhyen sarjan vihollisen keskivartaloon. Samassa korpr CZ juoksi alueelle varmistamaan tilanteen. Korvat soivat aseiden paukkeesta.

Totesin olevani naarmuton ja vihollisen maatuvan hitaasti edessäni, joten jatkoimme etenemistä ryhmän kesken kohti meille annettua Aarne-tavoitetta. Tässä välissä saimme käskyn varmistaa muun joukkueen selusta, kun joukkue iskee kylään. Ryhmityimme kylän luoteispuolelle ja odottelimme. Samassa korpr CZ havaitsi vihollisen KK-aseman kylän liepeillä ja avasi käskystäni tulen sitä kohti. Vaikutus jäi hieman epäselväksi, mutta ilmeisesti asemasta ei ollut enää haittaa. Käskin korpr Mikan ja korpr Ukan vahtia pohjoista ja koilista, koska se huoletti minua enemmän, kuin juuri kulkemamme tie.

Hetken päästä liiviini iski luoti ja välittömästi toinen, joka myös haavoitti vasenta kättäni. Hyppäsin maahan ja ihmettelin mistä minua ammuttaan. Samassa kuului muutama napakka laukaus ja korpr Mika ilmoitti tuhonneensa vihollisen aivan muotomme vierestä. Vihollinen oli päässyt soluttautumaan alueelle pohjoisesta. Sidoin vuotavan haavani itse ja jatkoin toimintaa.

Saimme käskyn jatkaa partiointia. Toimimme edelleen luoteessa. Tässä vaiheessa pääsimme kartalla näkyvän "Jalkapartion reitti" -merkinnän kohdalle, jossa näimme useamman vihollistaistelijan sekä pari siviiliautoa. Levittäydyimme riviin ja avasimme tulen aukean takana olevaan viholliseen. Samaan aikaan muu joukkue joutui kontaktiin tien suunnalla. Vihollinen saatiin lamautettua siten, että pääsimme koukkaamaan aukean luoteispuolitse ja iskemään tiellä olevan vihollisen sivustaan. Vihollistoiminta loppui, kuin seinään. Joukkueen tuli oli tehokasta ja tarkkaa ja ryhmän koukkaus onnistui täydellisesti. Saimme suojaisat ja hyvä asemat. Sijoitin ryhmän siten, että konekiväärit hallitsivat tiealueen aukeaa ja korpr Mika ja korpr Ukka jatkoivat vielä pohjoispuolen metsäkaitaleen varmistusta. Pohjoispuolelta saatiinkin pari vihollista vielä lamautettua.

Joukkueen matka jatkui, mutta tällä kertaa muu joukkue, 3R.n vauhdikkaan menon saattelemana, ehti tuhota pari viimeistä vihollista ennen tavoitetta ja paluumatka alkoi. Tässä välin korpr 02 joutui jättäytymään teknisten ongelmien vuoksi sivuun ja lähetin AI-taistelijan kohti lentokenttää "hold fire" käskyn kera.

Etenemmin takaisinpäin nopeasti, samaa reittiä noudattaen. Port-Boisén risteyksen tienoilla 2R ja 3R joutuivat kontaktiin, josta he selvisivät erittäin tehokkaasti. Koukkasimme jo varuilta vihollisen sivustaan omatoimisesti, mutta vihollinen saatiin tuhottua ilman apuamme. Tämän jälkeen joukkueenjohtaja otti määritellyllä tasalla joukkueen kasaan ja ilmoitti lopuksi seuraavan juoksukilpailun takaisin tukikohtaan. Kilpailu lähti räväkästi käytiin ja parista aseistautuneesta häiriköstä huolimatta, koko joukkue selvisi ehjin nahoin tukikohtaan.

Kevyt ryhmä toimi oikein hyvin, vaikkakin ilman vakituista ryhmänjohtajaansa, jonka joukkueen vääpeli oli määrännyt kirjoittamaan pedanttisen raportin ryhmän heikosti kiiltävistä kengistä. Huhujen mukaan kirjoitustyö jatkuu yhä muutaman päivän ajan.
vääp HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Kassu
Posts: 441
Joined: Tue, 24.11.2009, 23.36

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kassu » Wed, 8.2.2017, 18.23

YTH 5.2.2017
Rynnäkköryhmän taisteluraportti

Kassu
Arto
Hesari
Kuokkanen
Hammer

TFOR-operaation jalkapartioon osallistunut rynnäkköryhmä sijoitettiin muodostelmassa keskelle, kun joukkue lähti etenemään tietä pitkin kohti Port-Boisen kylää. Ryhmä tarkasti tieltä löytyneet romukasat sekä autot IED-räjähteiden varalta ennen kuin jatkoi matkaansa kohti seuraavaa risteystä. Risteyksessä havaittiin aseistautuneita miehiä, jotka avasivat tulen kohti joukkuetta. Rynnäkköryhmä vastasi tuleen ja jatkoi etenemistä risteyksen kautta kylään.

Eteneminen kylään tapahtui jatkuvassa tulikosketuksessa, mutta itse kylän rakennusten valtaaminen onnistui melko rauhanomaisesti. Kevyt ja Raskas ryhmä suojasivat Rynnäkköryhmän toimintaa kylässä onnistuneesti, ja pian kylä ilmoitettiin joukkuetaajuudella vapaaksi kapinallisista. Rynnäkköryhmä jatkoi tieuran läheisyydessä etenemistä kohti koilista, ennen kuin kohtasi jälleen vihamielisiä aseistautuneita henkilöitä. Joukkueen henkeä uhkaavat viholliset tuhottiin, siinä samalla myös rynnäkköryhmän kimppuun hyökännyt kapinallisten aseistettu lava-auto.

Päästyään jalkapartioreitin päätepisteeseen ryhmä aloitti siirtymisen takaisin kohti tukikohtaa. Aiemmin turvatulle reitille oli vihollinen järjestämässä väijytystä, mutta muut ryhmät onnistuivat varoittamaan kärjessä edennyttä rynnäkköryhmää edessä havaitsemastaan vaarasta. Väijytystä järjestäneet asemiehet neutralisoitiin tehokkaasti käsikranaattien avulla.

Rynnäkköryhmä saavutti joukkueen tukikohdan ja suoriutui tehtävästä ilman tappioita.
Kersantti Kassu
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3855
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Fri, 10.2.2017, 16.51

YTH 29.1.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti

✝ yliv Broileri - rj
✝ alik Haba - rvj
korpr CZ - kk
✝ korpr Ukka - pst
✝ korpr Mika - tstplj

Joukkue siirtyi jalan kohdealueen tuntumaan koukaten rauhallista tahtia kaukaa lännestä Kevyt ryhmä kärjessä. Vihollisen toimintaa havaittiin vuorella kohteen lounaispuolella, ja vuori kierrettiin suunnitelman mukaisesti. Kun päästiin vuoren luoteispuoleiselle kukkulalle, päästiin tähystämään reittiä kohteelle lännestä sekä laajaa aluetta kohteen länsi- ja luoteispuolella. Vihollisella oli alueella useita jalkaväkipartioita, joista osa oli joukkueen tähystysaseman ja kohteen välissä. Kohteella havaittiin miehitettyjä vartiotorneja. Lisäksi alueella kierteli BRDM.

Joukkue eteni itään kohteen lounaispuolisen vuoren pohjoisrinteitä Kevyt ryhmä edelleen kärjessä. Kärki eteni vuoren koillisrinteeseen asti, josta nähtiin vuoren itäpuolella oleva pieni linnoitettu vihollistukikohta. Joukkueenjohtajan käskyn mukaisesti Rynnäkköryhmä ja Raskas ryhmä lähtivät hitaasti ja varovasti soluttautumaan koilliseen kohteen suuntaan ja valmistautuivat hyökkäämään kohteeseen. Kevyt ryhmä eteni asemaan, josta vuoren itäpuolinen tukikohta saataisiin vallattua. Tämän jälkeen ryhmän tehtävänä oli jatkaa itään kohteen eteläpuolella ja lyödä vihollinen myös toisessa asemassa.

Joukkue pääsi etenemään paljastumatta ja aloitti hyökkäyksen suunnitelman mukaisesti. Kevyt ryhmä löi vihollisen omassa tavoitteessaan, mutta vihollisen BRDM tuli paikalle täyttä vauhtia pohjoisesta. Saimme BRDM:ään kaksi tai kolme kertasingon osumaa, mutta se ei tuhoutunut eikä kuljettaja kuollut. BRDM pakeni takaisin pohjoiseen; ajoneuvossa ei luultavasti ollut enää hengissä kuin kuljettaja.

Rynnäkön ja Raskaan taistellessa kohteella Kevyt ryhmä suunnitelman mukaisesti löi vihollisen seuraavassa tavoitteessaan kohteen eteläpuolella. Kohde alkoi olla hallussa ja ilmatorjuntatutka oli tuhottu, mutta ilmakuljetusta ei ollut vielä saatu järjestettyä löydetyille aseiden prototyypeille.

Kohdetta lähestyi idästä taistelupanssarivaunuja ja rynnäkköpanssarivaunuja, joista ilmoitettiin joukkueelle. Joukkueenjohtaja käski irtautumisen pohjoiseen kohti joukkueen evakuointipistettä. Koska Kevyt ryhmä oli kohteen eteläpuolella ja vihollisen vahvistukset olivat tulossa kohteelle eli väliimme kovaa vauhtia, vaihtoehtoina oli koukkaus kaukaa lännestä tai idästä tai sitten lyhyin reitti kohteen läpi pohjoiseen, jolloin joutuisimme taistelemaan tiemme auki mutta saisimme rakennuksista suojaa vaunuja vastaan. Missään tapauksessa emme ehtisi muun joukkueen irtautumiseen hyvin mukaan.

Se, ettei kohteessa olevia prototyyppejä ollut saatu kuljetettua pois eikä myöskään tuhottua, puolsi etenemistä kohteelle vihollisen vahvistuksista huolimatta, jotta prototyypit voitaisiin tuhota ja joukkue saisi suoritettua tehtävänsä. Sitä puolsi myös se, että aikaa oli jo käytetty paljon ja evakuointipisteelle koukkaamisessa idästä tai lännestä menisi pitkään. Joukkueenjohtaja vahvisti suunnitelmani yritä tuhotaa prototyypit ja irtautua vasta sitten.

Kun pääsimme kohdetukikohdan eteläpuoleiselle muurille, vastaan tuli kers Scottz Raskaan ryhmän eloonjääneiden kanssa. Raskas ryhmä oli irtautumassa länteen. Kohteen länsipuolelle oli kuitenkin juuri kiertänyt vihollisen vaunu, ja lisäksi ryhmältämme puuttui tieto prototyyppien sijainnista alueella. Scottz näistä hyvistä syistä lykkäsi ryhmänsä irtautumista ja lähti näyttämään prototyyppien paikkoja. Yllättäen alueella tavattiin myös Rynnäkköryhmän viimeiset eloonjääneet korpr Nouty ja korpr Hammer, jotka olivat niin ikään tekemässä irtautumista mutta jäivät tultuamme vielä selvittämään, oliko toinen prototyyppi tuhottavissa. Näin ollen vaikutti, että joukkueesta yksin Komentoryhmä oli päässyt irtautumaan tukikohdasta ennen kuin se oli liian myöhäistä.

Vihollinen piiritti tukikohtaa vaunuilla, muttei yrittänyt sisään. Aiemmin tilatut omat helikopterit tulivat noutamaan prototyyppiä tukikohdasta mahdollisimman onnettomaan aikaan, ja BMP:t ampuivat ne alas. Tilanne piti saada hallintaan ja poiskin oli tarkoitus päästä, joten sinkomiehet alkoivat erittäin hyvällä menestyksellä tuhota vaunuja tukikohdan ympärillä. Myös toinen prototyyppi tuhottiin useilla singon osumilla räjähteiden puuttuessa. Kun vaunut oli tuhottu, yritin vielä tilata ehjäksi jääneelle prototyypille uutta ilmakuljetusta, mutta helikoptereita ei lähetetty enempää, joten sitäkin alettiin ampua singoilla.

Vaunujen tuhoamisen jälkeen tilanne oli verrattain rauhallinen, mutta tukikohtaan jäänyt osasto ei järjestänyt puolustustaan kuntoon eikä myöskään irtautunut heti tilaisuuden tultua, vaan jäimme vielä ihmettelemään prototyyppien kestävyyttä ja harjoittamaan sinkoammuntaa - mistä vastuu on paikalla olleena vanhimpana johtajana minulla, sillä irtautumisessa onnistunut vänr Sami ei enää voinut suoraan vaikuttaa tilanteeseen. Viivyttely kostautui, kun vihollisen jalkaväki alkoi lopulta hyökätä tukikohtaan idästä ja lännestä. Tappiot alkoivat kasaantua, ja lopulta vain kers Scottz ja korpr CZ pääsivät irtautumaan pohjoiseen.

Tappiot olivat kovat ja prototyypit jouduttiin tuhoamaan, mutta joukkue oli näin kuitenkin lopulta suorittanut saamansa tehtävän.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Kassu
Posts: 441
Joined: Tue, 24.11.2009, 23.36

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kassu » Sun, 12.2.2017, 13.32

Yhteistoimintaharjoitus 12.02.2017 klo 21.00
Saari: Tanoa
Tehtävä: yth 32 TFOR2

Karttakuva toiminta-alueesta:

Image

Kellonaika ja sää
Klo 05.40. Pimeää, 30min kuluttua valoisaa.

Yleistilanne
Osana Tanoa Force joukkoja osasto Kyllikki pyrkii luomaan Tanoan saarille edes tilapäisen rauhan. Nyt aseellisesti TFOR joukkoja vastustavat kapinalliset ovat ottaneet väkivalloin osasto Kyllikin tukikohdan vieressä sijaitsevan Lijnhavenin kylän haltuunsa.

Kylään on asetettu tehtävämme ajaksi ulkonaliikkumiskielto, joten kaikkien ulkona liikkuvien voidaan olettaa olevan kapinallisia. Katsokaa kuitenkin ketä ammutte, teillä on lupa tuhota vain aseistautuneita joukkoja. Tarkistakaa katujen ja sisäpihojen lisäksi myös rakennuksien sisätilat sekä katot. Kylän vallanneiden kapinallisten joukko koostuu pääasiassa jalkaväestä. Myös aseistettujen ajoneuvojen kohtaaminen on mahdollista.

Osasto Kyllikin läheisyydessä ei ole omia joukkoja.

Arvio vihollisen toiminnasta
Kapinalliset eivät olet vielä ehtineet linnoittautua Lijnhavenin kylään. Todennäköisesti he liikkuvat kaduilla, sisäpihoilla, rakennuksien sisällä tai katoilla. Odotettavissa on jalkaväkeä, joilla saattaa olla käytössään myös sinkoja. Myös aseistettujen ajoneuvojen kohtaaminen on mahdollista.

Joukkueen tehtävä
Osasto Kyllikin tehtävä on lyödä aseistautuneet kapinalliset Lijnhavenin kylästä. Kapinallisten liikehdintää on havaittu ainakin karttaan huutomerkein merkatuissa sijainneissa. Kun joukkueenjohtajanne toteaa tehtävän suoritetuksi, palatkaa takaisin tukikohtaanne odottamaan seuraavaa tehtävää.

Kalusto
4x GAZ-233114
1x lääkintätarvikkeita sisältävä kuorma-auto
Kersantti Kassu
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3855
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 12.2.2017, 23.02

YTH 12.12.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti

yliv Broileri - rj
alik Haba - rvj
korpr CZ - kk
korpr Mika - tstplj

Vänr Sami kulki ryhmän mukana.

Joukkueen tehtävänä oli lyödä vihollinen Lijnhavenin kylässä. Kevyen ryhmän ensimmäisenä tavoitteena oli edetä mäelle 18 kylän länsilaidalla Raskaan ja Rynnäkön hyökätessä kylään pohjoisesta.

Ryhmä siirtyi Uazilla tavoitteen luoteispuolelle puolen kilometrin päähän. Etenimme viidakon suojassa etelään ja kuulostelimme liikennettä kylästä länteen johtavalla tiellä. Mitään ei nähty eikä kuultu, joten jatkoimme etenemistä itään kohti mäkeä 18. Muu joukkue pääsi tässä vaiheessa tulikosketukseen. Korpr CZ havaitsi vihollispartion, joka kulki meistä pois päin mäkeä ylös. Lähdimme seuraamaan partiota avorivissä, mutta se hävisi näkyvistä.

Mäellä 18 pääsimme tulikosketukseen eteläisillä rakennuksilla näkyneitä yksittäisiä vihollisia vastaan. Saimme pian käskyn vallata samat rakennukset, ja näin tehtiin. Vihollinen ampui kaakosta, mutta irtauduimme länteen saatuamme uudeksi tavoitteeksi suurehkon rakennuksen kylän lounaislaidalla. Koukkauksen jälkeen rakennukselle hyökättiin ja sitä hallussaan pitäneet vihollistaistelijat ammuttiin.

Seuraavaksi ryhmä valtasi kylän lounaiskulman. Vastarinta oli hajanaista, ja muu joukkue liikkui etelään tasallamme idässä. Joukkueenjohtajan käskystä teimme vielä lännen kautta koukkauksen kylän eteläpäähän. Lijnhaven oli täten otettu viholliselta takaisin ja tehtävä suoritettu.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
Post Reply