YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Thu, 16.3.2017, 22.52

YTH 19.03.2017 Tiedonantaja
Saari: Tanoa
Karttakuva:
Image

Tilanne: Lijnhavenin kaupungista värvätty tiedonantaja on ottanut 24 tuntia sitten yhteyttä ja kertonut että hänellä on tietoa Vehilani Moliaksen jäljellä olevista joukoista ja heidän sijainnistaan pääsaarella, mutta nyt yhteys tiedonantajaan on katkennut ja on oletettavissa että vihollinen on saanut hänet kiinni.
Saari jossa Lijnhavenin kaupunki sijaitsee on ainut jäljellä oleva Moliasta kannattava alue saariryhmässä joten suora isku on mahdoton.

Aika: Ilta Sää: Pilvistä, tuulista.

Tehtävä: Tehtävänänne on rantautua Bua Buan läheisyyteen ja etsiä sekä pelastaa tiedonantajamme. Hänet on oletettavasti sijoitettu joko tänne tai tänne.
Kun olette löytäneet tiedonantajan, viekää hänet turvaan Ile Saint-Georgelle.

Vihollinen: Vihollismieliset paikallisjoukot.

Johtaja: Vehilani Molias, Paikallinen Kenraali.

Kalusto: YTH-Kalusto, ei staattisia aseita, ei ajoneuvoja. Käytössä 3kpl RHIB veneitä ja 1kpl pieni kumivene.
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3993
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 19.3.2017, 23.26

YTH 19.3.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti

yliv Broileri - rj
korpr CZ - kk
korpr ukka - pst

Joukkueen varajohtaja ja lääkintämies vänr Sami liikkui ryhmän mukana.

Joukkueen tehtävänä oli noutaa vihollisen vangitsema tiedonantaja Lijnhavenin itäpuoleiselta niemeltä. Joukkueenjohtajan suunnitelmana oli toteuttaa tehtävä siten, että joukkue tekisi maihinnousun niemen pohjoisrantaan ja etenisi niemen länsipuolisia metsiä myöten vajaan kilometrin verran lounaaseen rakennuskeskittymään, joka oli toinen tiedonantajan todennäköisistä sijoituspaikoista. Rynnäkkö ja Raskas hyökkäisivät kylään ja Kevyt palaisi koilliseen tiedustelemaan Bua Buan kylää, joka oli tiedonantajan toinen mahdollinen sijoituspaikka. Kevyt kulkisi kärjessä sekä maihinnousussa että viidakkosiirtymisessä.

Joukkueen kaikkea kalustoa ei ollut saatu saarelle mukaan, ja esimerkiksi joukkueen ainoa lämpötähystin ja Kevyen ryhmän äänenvaimentimet ja aliäänipatruunat puuttuivat. Käsikranaattejakaan ei ollut ylimääräisiä. Etenemismaasto oli kartan perusteella mäkistä viidakkoa, joten haasteita oli odotettavissa. Kaikilla oli onneksi valvonvahvistimet.

Maihinnousupaikkaa lähestyttäessä vänr Sami havaitsi paikalla vihollispartion, ja maihinnousu tehtiin muutama sata metriä suunnitellusta länteen. Tulikosketukseen päästiin heti: jalkaväkeä oli välittömästi idässä ja pian lounaasta tuli tietä pitkin BMP. Jalkaväki saatiin hengiltä pian, ja Ukka tuhosi BMP:n singolla.

Liikettä jatkettiin heti tien yli kaakkoon, mutta BMP:n ammustarvikkeet räjähtelivät ja lensivät kymmeniä metrejä ympäristöön. Tilanne oli kaoottinen, ja sirpaleet haavoittivat monia. Kevyt pääsi kuitenkin irti etelään, ja jäimme mäelle Bua Buan länsipuolelle metsän rajaan paikkailemaan haavojamme ja selvittämään joukkueen tilannetta. Rynnäkköryhmä oli vaikeuksissa länsipuolellamme ja Raskas menossa sen avuksi.

Pian pysähdyttyämme länsipuoleisesta rinteestä alkoi kuulua vieraskielistä puhetta. Esiin tuli vihollistaistelijoita, ja avasimme tulen. Heitin kaikki käsikranaattini. Seuraavaksi vihollisia alkoi ilmaantua etelästä ja hetken päästä liikettä oli myös idässä. CZ:n kk oli vaimennut, mutta saimme Ukan ja Samin kanssa tilanteen vähitellen rauhoittumaan. Välittömään lähiympäristöön oli tapettu ainakin kaksi vihollispartiota. CZ, joka oli ollut kärjessä, oli kaatunut.

Oli jo pimeää. Eniten vuotavat haavat paikattiin, ja kun vänr Sami oli antanut minulle ja Ukalle lisää plasmaa ja morfiinia, olimme taas taistelukunnossa. Tällä välin muu joukkue, joka koostui lähinnä Raskaasta ryhmästä, oli päässyt etenemään ja oli muutama sata metriä lounaispuolellamme. Joukkueenjohtaja käski Kevyttä tiedustelemaan Bua Buan kylää, jonka laidalla olimme, sen sijaan, että olisimme tulleet etelän kautta alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Vieressä oli kk-pesäke, josta tuhottiin ampuja ja joka otettiin haltuun. Bua Buan kylässä havaittiin vihollisen kk-UAZ sekä sulkeismuodossa seisova jalkaväkiryhmä, jolle osaston johtaja piti puhuttelua. Kylän itäpuolella nähtiin kaksi jalkaväkipartiota. Meitä lähestyi jalkaväkiryhmä, mutta se sivuutti meidät parinkymmenen metrin päästä ja kulki ohitsemme länteen. IR-merkkivilkut oli joukkueenjohtajan käskystä kytketty aiemmin päälle, mutta kaikeksi onneksi vihollispartiolla ei ollut valonvahvistimia.

Tiedustelimme kylää vielä hetken aikaa, ja kuulimme sitten Raskaan ryhmän löytäneen tiedonantajan etelästä. Jätimme kylän rauhaan ja palasimme luoteeseen maihinnousupaikalle odottamaan muuta joukkuetta. Juuri, kun etelästä palannut osasto oli ylittänyt tien, vihollisen aiemmin havaittu kk-UAZ tuli koillisesta. Kevyt oli valmiina ja tuhosi sen singoilla.

Raskas vei kohdehenkilön veneeseen ja toi hänet lähtösaarelle. Kevyt ryhmä seurasi perässä. Tehtävä oli suoritettu.

Kevyt ryhmä suoriutui täpärissä tilanteissa heikosta vahvuudestaan huolimatta hyvin, joskin CZ menetettiin. Vänr Sami paikkasi ryhmässä hyvin sekä miehistövajausta että haavoittuneita.

---

Ilta oli vasta nuori ja sää suosi sissitoimintaa, eikä vihollisella ollut havaittu pimeänäkölaitteita. Niinpä Kevyt ryhmä palasi äärimmilleen kevennettynä vihollisalueelle suorittamaan aggressiivista tiedustelua ja tuholaistoimintaa.

Rantautuminen edellisen maihinnousupaikan lähelle onnistui, ja matka jatkui etelään viidakon läpi Lijnhavenin liepeille, jossa väijytettiin ja tuhottiin kahdeksanmiehinen partio. Vihollinen vastasi tuleen muttei mahtanut pimeässä mitään. Linnakesaarella ei kohdattu kuin yksittäinen vartiomies. Lijnhavenin kylässä ei nähty vihollisia eikä siviilejä, ja myös sen pohjoispuoleinen lentokenttä oli tänä iltana tyhjä.

Lijnhavenin itäpuoleisesta satamasta löytyi itkk-asema, jota miehittänyt taistelija suostui luopumaan aseestaan. Asetta hyödynnettiin sataman vieressä havaitun seitsemän taistelijan partion tuhoamisessa. Matka jatkui, ja puolen kilometrin päässä koillisessa sijainnut Port-Boisén kylä todettiin kevyesti miehitetyksi. Kylää kiertänyt partio ja sen keskeltä tavatut kolme vartiomiestä tuhottiin. Haavoituin, mutta sain sidottua haavani. Kylän laiturissa oli kolme kovarakenteista kumivenettä, joista kaksi upotettiin ja kolmas varastettiin.

Veneellä palattiin Bua Buan niemelle, jossa sekä se että joukkueen rannalle jättämät veneet upotettiin, jottei vihollinen saisi niitä haltuunsa, lukuun ottamatta yhtä, jolla palasin pohjoiseen joukkueen asemaan.

Bua Buan kylä jätettiin rauhaan ja on edelleen vihollisen hallussa, mutta hyökkäyksen jälkeen suoritetun aggressiivisen tiedustelun perusteella Lijnhavenin alue on tällä hetkellä heikosti puolustettu lentokenttää myöten.


Bua Bua
Image

Lijnhavenin lentokenttä
Image

Lijnhavenin itäpuoleinen kk-asema ja jv-partio
Image

Partio Port-Boisén luona
Image

Vartiomies Port-Boiséssa
Image

Paluu Ile Saint-Georgeen
Image
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Wed, 22.3.2017, 23.47

YTH 26.03.2017 Nukkuva Solu
Saari: Tanoa
Karttakuva:
Image
Tilanne: Lijnhavenin saarelta vapautettu tiedonantaja on tuonut tietoomme pääsaarella majailevasta vihollis-solusta joka suunittelee iskua Georgetownin kaupunkiin. Tehtävämme on estää tämä ja käydä tuhoamassa kyseinen solu.

Aika: Päivä Sää: Puolipilvistä

Tehtävä: Tehtävänne on käydä eliminoimassa vihollisen leirit ja mahdollinen kalusto kohdealueella. Varautukaa siihen että vihollinen on järjestänyt etuvartioasemia ja partio aktiivisesti alueella.

Vihollinen: Vihollismieliset paikallisjoukot.

Johtaja: Vehilani Molias, Paikallinen Kenraali.

Kalusto:
YTH-Kalusto, ei staattisia aseita.
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
Sahuri
Posts: 293
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.12

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sahuri » Sun, 26.3.2017, 22.58

YTH 26.3.2017
Rynnäkköryhmän taisteluraportti

ylik Sahuri
alik Arto
kers Kuokkanen
korpr Hammer
korpr Sakinz
stm Hesari
korpr Nouty

Aluksi jaettiin ryhmä punaiseen ja siniseen partioon, punaiseen kuuluivat Arto, Sakinz ja Nouty. Loput kuuluivat siniseen.

Siirryimme punainen kk-uazilla kärjessä, sininen perässä jalkautumispisteille A, B ja C ilman kontaktia. Pisteen C jälkeen ylitimme aukion minkä jälkeen metsänrajassa vihollinen avasi hajanaisen tulen idästä. Pian kk uaz havaitsi vihollisen tarkka-ampujia kohteella kallioitten päällä ja tuhosi ne. Jalkauduimme tien eteläpuolelle ja jatkoimme noin 100 m itään. Raskas oli joutunut kontaktiin takanamme ja jäimme odottamaan heitä. Samaan aikaan kevyt siirtyi luoksemme tueksi sillä vihollista havaittiin myös idässä.

Hetken odottelun ja raskaan ryhmän onnistuneen krkk iskun jälkeen jatkoimme itään sillan luo, sininen tien vierellä ja punainen etelämpänä. Punainen partio kuitenkin jäi kuitenkin todellisuudessa vanhoihin asemiin paikalleen, sillä se oli kontaktissa sinisen eteläpuolella eikä liikkeelle lähdön hetkellä haavoittumisien takia pystynyt ilmoittamaan siitä muulle ryhmälle. Sillalla ihmettelin missä punainen on, kunnes sain tiedon tilanteesta ja joukkueen muu osa (raskas ryhmä tai kevyt ryhmä) pääsi tukemaan punaista. Nouty kaatui yhteenoton aikana. Muut punaisesta saatiin lopulta kasaan sillalle ja matkaa jatkettiin tien eteläpuolella kohti itää ja samalla Kuokkanen siirrettiin punaiseen vahvistukseksi.

200 m edettyämme pysähdyimme ilman kontaktia odottamaan muuta joukkuetta. Pian vihollisia ilmestyi näköpiiriin idästä ja etelästä. Idästä lähestynyt vihollinen oli heikko, mutta etelästä vihollinen vaikutti tiheän viidakon takaa ja punainen oli jälleen pinteessä. Lopulta rinnalle tullut ja tietä pitkin edennyt raskas tuki punaisen irtautumisen tielle ja koko ryhmä jatkoi kohti kohdetta pohjoisessa.

Rinnettä kiivettyämme punainen kohtasi vihollisen asemia ja telttoja ja tuhosi vihollistaistelijoita näiden läheisyydessä. Tässä yhteydessä Kuokkanen kaatui. Sininen eteni idempänä puulaiturille josta tuhottiin kaksi taistelijaa. Yksi taistelija tippui laiturilta mutta säilyi hengissä ja sai ensiapua. Koska kevyt ryhmä lähestyi pohjoisesta käskin punaisen takaisin sinisen luo ja jatkoimme itään ja lopulta pohjoiseen kallioitten vierellä. Kohteen NE puolelle otettiin lopulta kasaan koko joukkue lääkintää varten.

Kevyen seuraava tehtävä oli kiivetä NE puolelta kohteelle joka oli kallion huipulla. Tämä tie oli umpikuja ja jouduimme palaamaan takaisin alas ja kiertämään pohjoisen kautta lopulta punaisen havaitsemien telttojen luo. Matkalla Hammer jäi jumiin kallion sisään. Teltoilla tavattiin Raunhofer. Teltoilta jatkoimme käskyn saatuamme kohti kallion huippua kalliopolkua pitkin. Yksi havaittu vihollinen tuhottiin nopeasti, puolivälissä huipulle Sakinz jäi kuitenkin jumiin kallioon. Huipulla Arto tuhosi kaksi vihollistaistelijaa ja Hesari yhden. Alueen varmistettuamme tehtävä päättyi.
ylik Sahuri
“The stone age came to an end not for lack of stones. And the oil age will come to an end not for lack of oil.”
User avatar
HaBa
Posts: 1461
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 27.3.2017, 8.38

YTH 26.3.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti

alik HaBa - rj
yliv Broileri - rvj
korpr CZ - kk
korpr ukka - pst
korpr Mika - tstp.


Kevyen ryhmän alkuperäinen tehtävä oli suorittaa Comms Bravon pohjoispuolella sijainneelta jalkautumispisteeltä koukkaus kohteen pohjoispuolelle ja iskeä täältä kohteelle. Tehtävä kuitenkin vaikeutui heti aluksi, koska joukkue joutui kontaktiin ennen Comms Bravoa. Vihollinen tuhottiin ryhmäaseilla, joita kevyellä ei ole, joten kevyt ryhmä jäi ns. takavarmistukseen. Tässä havaittiinkin Mikan toimesta kaukana takanamme kulkenut vihollispartio, joka varsin yllättäen avasti tulen yli 500m päästä. Suojauduimme tulitukselta ja vihollinen tuhottiin muiden toimesta ajoneuvoasein.

Joukkueesta oli kokoajan joku osa kontaktissa, joten eteneminen ei tuntunut onnistuvan. Kevyt ryhmä oli saanut käskyn mennä rynnäkön perässä kohti tavoitettaaan, mutta rynnäkkö oli uudessa kontaktissa, ja eteenpäin ei päästy. Tarpeettoman ihmettelyn aikana yliv. Broileri alkoi perustellusti miettiä myös eteläpuolella olleen harjanteen tähystämistä, eikä yhtään liian aikaisin, ensimmäiset viholliset alkoivat ilmaantua myös tästä suunnasta. Yliv Broileri tuhosi vihollisen tehokkaasti. Ensimmäisen kosketuksen jälkeen käskin kevyen ryhmän siirtymään harjannetta ylös ja varmistamaan tämä suunta, kunnes joukkue pääsee liikkeelle. Pian joukkueenjohdosta tuli sama käsky, joten olimmekin sattumalta oikealla suunnalla. Matkalla ylös törmäsin rynnäkön lääkintämieheen, korpr Noutyyn, joka valitteli vihollista olevan kovin lähellä. Hetki myöhemmin Nouty makasi kaatuneena edessäni. Kostoksi ammuin rinteen takaa yllättäen ilmestyneen vihollistaistelijan. Lisää vihollista oli mahdollisesti alueella ja selvitettyään omien sijainnin yliv Broileri yritti kalastaa heitä käsikranaatein. Tulokset jäivät epäselviksi.

Siirryimme mäen harjalle, josta näki myös Comms Bravoon. Leirissä oli muutamia taistelijoita sekä yksi raskas kk, jotka kaikki tuhottiin kivääritulella. Tästä huolimatta tarkka tulitus jatkui. Korpr Ukka sai surmansa laukaustenvaihdossa ja lisäksi useampi taistelija haavottui. Ilmoitin tilanteesta joukkueenjohtoon, josta tulikin käsky irtaantua ja palata alkuperäiseen tehtävään. Joukkue oli päässyt etenemään hieman ja reitti meidän koukkauksen alkupisteelle oli auki. Juuri tällöin korpr CZ havaitsi vihollisen, joka oli toiminut kiusantekijänämme. Pirulainen kurkki radiomastosta ja ampui tilaisuuden tullen. Palautimme porukalla reippaan laukausryöpyn kohti vihulaista, joka lyyhistyi maahan kaatuneena. Ukan muistolle!

Jatkoimme matkaa reippaasti kohti kohteen pohjoispuolista koukkausreittiämme samalla todeten taistelijoiden taistelukunnon. Korpr Mika piti siis pienen liikkuvan terveystarkastuksen, josta kaikille tuli fyysisesti terveen "paperit". Polulle päästyämme jouduimme olemaan varuilamme myös miinojen vuoksi, koska joukkueelle oli tullut jo tappioita miinojen takia. Eteneminen polulla oli kuitenkin melko ripeätä ja olimmekin hyvissä ajoin siirtymässä kohti tavoitettamme. Juuri noustessamme tavoitemäkeä ylös, havaitsin vähäistä liikettä etusektorissa ja avasin vaistomaisesti tulen. Kaatunut vihollinen lyyhistyi melkein syliini ja taistelu alkoi uudestaan.

Vihollista oli haastava havaita tiheässä viidakossa, mutta onnistuimme silti puskemaan ylöspäin rinteelle. Tässä auttoi erityisesti korpr CZ:n "koneluuta" eli tehokas lonkalta suoritettu KK-rynnäkkö, jolla puhdistettiin tehokkaasti reittiä elävästä voimasta. Uhreiksi joutuivat: 1 Panda-karhu, 3 majavaa, papukaija, 4 hehtaaria sademetsää sekä Vladimir ja Ivan.

Tehokkaan rynnäkön jälkeen etenin kivenlohkareen taakse vain saadakseni sieltä tulta vastaan. Peräännyin kiven taakse ja paikkasin käteen tulleen naarmun. Korpr CZ otti paikkani, mutta haavoittui vakavasti tilanteessa. Vedin haavoittuneen kk-miehen turvaan ja korpr Mika aloitti ensihoidon. Heitin kiukuspäissäni käsikranaatin kiven yli vihollisen oletettuun suuntaan ja se oli ilmeisen tehokas, sillä hetkeä myöhemmin aluetta yliv Broilerin kanssa varmistaessani, sieltä löytyi enää yksi kädetön ruumis.

Korpr CZ:n tila oli vakava, joka asetti meidät ongelman eteen. Taistelupelastajalla ei ollut riittäviä välineitä hoidon jatkamiseksi, joten sovimme joukkueen lääkinnän kanssa kohtaamispaikan jo tarkastetulle alueelle. Täällä kohtasimme myös muut ryhmät. Lääkinnän aikana taustavarmistusta suorittanut yliv Broileri sai tuhottua ainakin osan vihollisen partiosta, joka pyrki pohjoisesta kimppuumme.

Jatkoimme matkaa tehtävänämme varmistaa kohteen eteläpuolinen tie ja asettaa vartio itään. Tässä onnistuttiin melko helposti ja pari alueella harhaillutta vihollista tuhottiin vaivattomasti kivääritulella. Vartiotehtävässä ei tullut enää uusia kontakteja. Tehtävä oli suoritettu.

Sekavasta johtamisestani huolimatta ryhmä toimi erinomaisesti.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Wed, 29.3.2017, 22.34

YTH 2.4.2017 Uhka
Saari: Tanoa
Karttakuva:
Image
Tilanne: Edellisessä operaatiossa tuhottu vihollisen solu on alentanut Tanoan saariryhmän hälytystasoa, mutta uhka on edelleen olemassa.

Georgetownin kaupungissa on ollut viimeaikoina levottomuuksia lähinnä Vehilani Moliaksen levittämän hallituksen vastaisen propagandan takia, minkä vuoksi paikallinen poliisi tarvitsee nyt apuanne kaupungin turvallisuuden ylläpitämisessä.

Aika: Varhainen aamu Sää: Selkeää

Tehtävä: Osasto Kyllikin tehtävä on mennä Georgetownin keskustaan ja tavata siellä paikallisen poliisin komentaja.

Huomioitavaa: Alueella siviileitä.

Kalusto: YTH-Kalusto, ei staattisia aseita.
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3993
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Mon, 3.4.2017, 1.22

YTH 2.4.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti

yliv Broileri - rj
alik Haba - rvj
korpr CZ - kk
korpr Ukka - pst
korpr Mika - tstplj

Joukkueen tavoitteena oli auttaa Georgetownin poliisia järjestyksen ylläpitämisessä. Suunnitelman mukaisesti Kevyt ryhmä lähti turvaamaan satama-aluetta Georgetownin länsilaidalla ja joukkueen muut osat lähtivät kohti kaupungin keskustaa, jossa poliisipäällikkö oli määrä tavata. Kaupungissa oli tiettävästi siviilejä.

Joukkueen pääosien kimppuun hyökättiin, mutta etenemistä päästiin jatkamaan. Kevyt ryhmä tuli sataman tuntumaan, ja vierestämme lähti liikkeelle kuorma-auto. Tulenkäytön sääntöjen mukaan emme avanneet tulta, mutta tein ilmoituksen joukkueen länsipuolelle etelään etenevästä autosta. Pian saimme tiedon vihollisen yrityksestä hyökätä kylään. Vihollinen käytti räjähtein lastattuja ajoneuvoja.

Pääjoukon suunnasta kaakosta ja idästä alkoi kuulua räjähdyksiä. Olimme pian itse tulikosketuksessa sekä sataman toiselle puolelle koilliseen ja pohjoiseen että etelään. Kohtasimme ja tuhosimme useita jalkaväkitaistelijoita etelässä ja koillisessa. Pääsimme etenemään, mutta etelästä tullut panssariajoneuvo haavoitti minua pahasti. Se jatkoi kuitenkin matkaa pohjoiseen. Myös varajohtaja Haba oli haavoittunut vähän aiemmin, ja hetken päästä haavoittui CZ, mutta hänetkin saatiin paikattua – viime hetkellä, sillä korpr Mika laski laskeneensa häneen nelisen litraa verta. Tilanne oli kuitenkin rauhoittunut: olimme päässeet taistellen pääjoukon tasalle satamaan, joka oli hallussamme, ja pääjoukko piti asemansa.

Joukkueenjohtajan käskyn mukaisesti lähdimme kiertämään kaupungissa pääjoukon asemaa myötäpäivään vähän yli sadan metrin säteeltä. Jouduimme tulikosketukseen pääjoukon kaakkoispuolella sekä itään että lounaaseen. Ammuin pääjoukon suunnasta talon parvekkeelta tulittaneen taistelijan ja hetken aikaa epäilin omaa tulta, mutta huoli oli turha.

Kevyt ryhmä jatkoi etenemistä ja sai lähialueet varmistettua. Kaupunki oli joukkueella hallussa, ja vihollisen yllätyshyökkäys oli torjuttu.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Sahuri
Posts: 293
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.12

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sahuri » Tue, 4.4.2017, 17.31

YTH 2.4.2017
Rynnäkköryhmän taisteluraportti

ylik Sahuri
alik Arto
kers Kuokkanen
korpr Hammer
korpr Sakinz
stm Hesari
korpr Nouty

Alkuperäinen tehtävä oli tavata paikallisen poliisin komentaja Georgetownin keskustassa. 2R ottaisi suunnitelman mukaan haltuunsa poliisikomentajan pohjois- ja eteläpuolella olevat risteykset. Tätä varten punainen partio jäi kaupunkiin saavuttaessa suoraan kk-jeepin kanssa etelän risteykseen (alik Arto sekä korpr Sakinz). Sininen partio (johon kuuluivat loput ryhmästä) jatkoi ajoneuvolla pohjoisempaan risteykseen. Saimme tiedon lännestä lähestyvästä rekasta joka oli pysäytettävä vaikka ampumalla (mahdollinen pommirekka). Samaan aikaan risteyksen koillispuolella rakennuksessa räjähti ja haavoituin vakavasti. Ihmeen kaupalla muut ryhmästä säilyivät täysin kunnossa. Itseäni paikatessa pohjoisesta lähestyi rekka, joka räjähti kaukana tien päässä. Paikattuani itseni meni noin minuutti, kun itäpuoliselle katolle ilmestyi vihollinen joka ampui poliisikomentajan. Samassa rytäkässä haavotuin itsekin. Paikannettuamme taistelijan hänet tuhottiin nopeasti ristitulella. Videonpätkän pohjoisen risteyksen räjähdyksestä voi katsoa tästä.

Ehtimättä pistää itseeni morfiinia kuulimme lännestä lähestyvän jonkin ajoneuvon tai vaunun. Bemari tuli pian näkyviin ja hyvästä rakennuksen tarjoamasta suojasta huolimatta suolasi Hammerin ja Sakinzin niille sijoilleen. Kuokkanen väijytti kulman takaa bemarin onnistuneesti hyvällä singon osumalla ja vaunu pysähtyi niille sijoilleen. Vaunusta pääsi ulos yksi mies joka osui minuun ja haavoituin jälleen. Kuokkanenkin haavoittui mutta sai vielä ammuttua yksinäisen selviytyjän. Joukkueen lääkintämies vänr Sami saapui pian luoksemme ja antoi minulle runsaasti kaipaamaani verta. Hoidon jälkeen pohjoisesta lähestyi yksittäisiä taistelijoita jotka tuhottiin kuitenkin helposti. Pian saimme ilmoituksen BRDM:stä lännessä, vaunu ilmestyi nopeasti risteykseen. Sain sen perään puhtaan osuman singolla minkä seurauksena ajoneuvosta hyppäsi kolmen hengen miehistö ja haavotuin jälleen. Kuokkanen pelasti jälleen päivän ampumalla miehistön niille sijoilleen. Neljännen haavoittumisen jälkeen siirryin jo rutiininomaisesti Samin luo paikattavaksi. Näistä tapahtumista voi katsoa videon täältä.

Seuranneessa jälkiselvittelyssä vihollisen hyökkäys torjuttiin vielä koillisesta. Lisäksi lännessä havaittiin hajanaista vihollista ja haavoituin vielä kerran. Punainen partio sai pidettyä eteläisen risteyksen hallussaan osin itsenäisesti ja osin raskaan ryhmän tuella tuhoten samalla runsaasti jalkaväkeä. Haavoittumisia sielläkin nähtiin. Punainen partio haravoi ja varmisti tehtävän lopuksi länsipuolisen alueen.

Tehtävä oli suoritettu.
ylik Sahuri
“The stone age came to an end not for lack of stones. And the oil age will come to an end not for lack of oil.”
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Thu, 6.4.2017, 17.21

YTH 09.04.2017 Tapaaminen
Saari: Tanoa
Karttakuva:
Image
Tilanne: Moliaksen joukkojen suorittama raukkamainen terrorihyökkäys siviilejä ja paikallista virkavaltaa kohtaan Georgetownissa on johtanut siihen että Osasto Kyllikki on valtuutettu etsimään hänet käsiinsä.

Iskussa vihollisen soluun pääsaarella saimme haltuumme tietoa minkä paikkansa pitävyys oli vielä epävarmaa kunnes Georgetownista saatiin kiinni yksi Moliaksen soluttautuneista terroristeista. Kuulustelut ja vihollisen leiristä saadut tiedot osoittavat että osa Moliaksen lähimmistä upseereista kokoontuu pohjoisella lomakeskuksella. Jos saamme heidät ja heidän tietonsa, saamme myös tietoomme missä Molias piileskelee.

Tehtävän vaatiman aika-ikkunan ja yllätyselementin takia ennakkoon tiedustelu ei ole mahdollista.

Aika:Sää: Selkeää, täysikuu

Tehtävä: Tehtävänne on iskeä vihollisen järjestämään kokoontumiseen lomakeskuksella ja etsiä vihollisupseerit, vangita heidät sekä pitää alue hallussa ja eliminoida kaikki vastarinta. Kohteella on runsaasti jalkaväkeä sekä mahdollisesti kevyitä panssariajoneuvoja.

Kuva kohderakennuksesta
Image

Vihollinen: Vihollismieliset paikallisjoukot. Vihollisella käytössä pimeänäkölaitteet.

Johtaja: Vehilani Molias, Paikallinen Kenraali.

Kalusto: YTH-Kalusto, ei staattisia aseita. 3kpl RHIB, 1kpl kumivene
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3993
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Tue, 11.4.2017, 0.21

YTH 9.4.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti

yliv Broileri - rj
✝ alik Haba - rvj
✝ korpr CZ - kk
✝ korpr Ukka - pst
korpr Mika - tstplj

Joukkueen tehtävänä oli iskeä saarelle pohjoisessa, vangita kohteesta tavatut vihollisupseerit ja pitää alue hallussa.

Joukkueenjohtajan suunnitelman mukaisesti joukkue teki maihinnousun etelärantaan keskelle saarta Kevyt ryhmä kärjessä. Veneitä ammuttiin, ja joukkue oli tulikosketuksessa heti maihin noustuaan. Kevyt sai luvan edetä pohjoiseen kukkulalle 55, jonka itäpuolelta kulkenut pohjois-eteläsuuntainen tie oli Rynnäkön määrä miinoittaa.

Kukkulan 55 etelälaidalle päästyämme havaitsimme kaakossa tietä pitkin meitä kohti etenevän vihollisryhmän, josta ilmoitimme etelästä saapuvalle muulle joukkueelle ja jonka varauduimme ottamaan vastaan. Joukkue tuhosi ryhmän. Tietä pitkin etelästä tuli myös kk-UAZ, jonka miehistön Kevyt tuhosi.

Etenimme kukkulan 55 pohjoispuolelle ja jäimme odottamaan tappioita kärsinyttä Raskasta, jonka oli määrä liittyä hyökkäykseen. Rynnäkkö ohitti meidät idästä ja lähti koukkaamaan kohdekylään pohjoisen kautta.

Rynnäkkö joutui tulikosketukseen, ja meidät määrättiin apuun pohjoiseen. Etenimme muutamia kymmeniä metrejä metsän laitaan ja avasimme tulen: vihollisia oli mäellä pohjoisessa ja luoteessa, ja pian myös heti länsipuolellamme. Lähelle päässyt vihollinen tuhottiin, ja Rynnäkkökin oli päässyt jatkamaan matkaa. Myös Raskas oli päässyt tasallemme.

Jatkoimme suunnitelman mukaisesti länteen nopeaa tahtia, ja saavutimme kohdekylän joukkueessa ensimmäisenä. Raskas ryhmä seurasi. Käskynämme oli ottaa Raskaan kanssa haltuun kylän eteläosan itä-länsisuuntainen tasanne, jonka varrella oli hökkelirakennuksia. Kylän pohjoistasanteella kallion päällä oli varsinainen kohderakennus – vihollisupseerien majapaikkana toiminut hotelli – sekä itälaidalla kivirakennus. Hotelli oli kylään suoraan pohjoisesta koukkaavan Rynnäkön tavoite.

Kylän itälaidassa kulki tienpätkä pohjois- ja etelätasanteiden välisessä rinteessä. Otimme tulta alatasanteelta, ja CZ otti rinteessä olleen mökin luota kk:lleen hyvän aseman ja alkoi vaikuttaa havaitsemiinsa vihollisiin yhdessä Mikan kanssa. Raskas jäi samalle alueelle. Haban ja Ukan käskin kurkkaamaan pohjoistasanteelle ja palaamaan sitten rinteeseen, jotta sekä tulosuuntamme että pohjoinen sivusta saataisiin suojattua, kunnes Rynnäkkö ehtisi paikalle – halusin tietää, oliko pohjoisessa odotettavissa yllätyksiä, sillä jyrkät kalliot olivat jättämässä vaunun kokoisia alueita katveeseen Rynnäköltäkin. Etelätasanteen lisäksi pohjoistasanteelta varsinkin hotellin suunnasta tuli tulta vastaan, mutta rinne vaikutti asemalta, josta ryhmän sivustaa ja selustaa voitaisiin suojata.

Taistelimme Mikan kanssa tiemme alatasanteen läpi länteen CZ:n ja Raskaan ryhmän tuella. Haba ja Ukka olivat välillä kontaktissa selustassamme. Kun alatasanteen viime metrejä oltiin selvittämässä, joukkueenjohtaja käski etenemään ylätasanteen länsilaitaan ja pitämään kylän länsipuolen. Käskin Haban, Ukan ja CZ:n liittymään alatasanteen kautta seuraamme, mutta heti perään Habalta tuli äkillinen ilmoitus tulikosketuksesta. Vaikutti, että Haba ja Ukka eivät olleet pääsemässä helposti irti, joten käskin heidän vieressään olleen CZ:n auttamaan.

Etenin Mikan kanssa hotellin länsipuolelle samaan aikaan, kun Rynnäkkö valmisteli etenemistään hotellille. Ammuin heti hotellin luoteispuolella pienen rakennuksen takana olleen kk-UAZin miehistön. Ajoneuvo oli paikassa, josta raskaalla kk:lla olisi voitu tulittaa hotellille etenevää Rynnäkköä oikeaan kylkeen. Samaan aikaan Rynnäkkö varmisteli omien sijainteja hotellin ympäristössä, ja ilmoitin Kevyen sijoittuneen hotellin itä- ja länsipuolelle.

Rynnäkkö eteni hotelliin. Haba, Ukka tai CZ eivät vastanneet radioon, ja lähetin Mikan alatasanteen kautta takaisin itään selvittämään heidän tilannettaan. Ylik Kuik pystyi kuitenkin jo ilmoittamaan radiossa, että he olivat kaikki kaatuneet. Mika kävi paikalla varmistamassa asian ja palasi sitten länteen. Jäin Mikan kanssa pitämään länttä.

Luoteessa näkyi sadan metrin päässä BTR, josta ilmoitimme ja jonka Raskas tuhosi hetken päästä singoilla. Rynnäkkö oli saanut hotellin haltuunsa ja vanginnut yhden upseerin. Rynnäkkö jäi puolustamaan hotellin aluetta, ja Kevyt ja Raskas käskettiin etelään Ipotan kylään; etenevissä ryhmissä oli tässä vaiheessa yhteensä neljä taistelijaa, mutta joukkueenjohtaja liittyi hyökkäykseen.

Kevyt ja Raskas valtasivat Ipotan vihollisen sitkeästä vastarinnasta huolimatta. Tehtävä oli suoritettu.

Tehtävän jälkeen ilmeni, että Kevyen ryhmän tappiot tuotti Rynnäkkö pohjoiselta mäeltä. Huolellisista selvittelyistä ja tutkimuksista huolimatta ei voida sanoa varmaksi, kumpi ryhmä avasi tulen ensimmäisenä toista kohti. Vaikuttaa myös mahdolliselta, että ensimmäisen laukauksen ampui joku alueella ollut vihollinen, ja toinen ryhmä tulkitsi väärin toisen ryhmän vastalaukaukset ja kohdisti tulen omiin vihollisen sijaan tai vihollisen jo tuhottuaan. Tapahtuma saattoi olla useiden pienten vikaan menneiden asioiden summa: joukkue hyökkäsi kohteeseen pimeällä kahdesta suunnasta ilman erityisen hyvää koordinointia ryhmien välillä tai edes meillä yleistä ryhmänjohtajien välistä hyvää radio- tai merkinantoviestintää tilanteessa, jossa ryhmien välittömässä läheisyydessä on sekä omia että vihollisia; ryhmänjohtajien tilannetietoisuus koko joukkueen toiminnasta ei ollut niin hyvä kuin se olisi voinut olla; ryhmät olivat olleet taistelussa jo pitkään ja liipaisinsormi oli monella herkässä.

Joka tappio harmittaa, ja omien tuottamat tappiot ovat erityisen ikäviä, koska ne olisi yleensä voitu välttää paremmalla toiminnalla. Tästä tapauksesta saadaan toivottavasti paljon irti monella tasolla, ja siitä toivottavasti opitaan sen verran, että meillä nykyään harvinainen oma tuli pysyy harvinaisena. Kevyen ryhmänjohtajana kannan asiasta oman vastuuni. En voi ottaa tästä tapauksesta kaikkia meriittejä, mutta silti pitää aina hyväksyä, että ryhmänjohtajan vastuulla on mahdollisimman hyvän tilannetietoisuuden ylläpitäminen sekä joukkueessa että ryhmässä ja ylimääräinenkin varmistelu siitä, että oman ryhmän toiminta on muilla hyvin tiedossa varsinkin toisen ryhmän hyökätessä samalle alueelle.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Sahuri
Posts: 293
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.12

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sahuri » Tue, 11.4.2017, 8.51

YTH 9.4.2017
Rynnäkköryhmän taisteluraportti

ylik Sahuri
alik Arto
kers Kuokkanen
korpr Hammer
stm Hesari
korpr Nouty

Ryhmä jaettiin kahtia: punaiseen partioon kuuluivat Arto, Kuokkanen ja Nouty. Loput kuuluivat siniseen partioon.

Alkuvälppäyksen ja tähystyksen jälkeen joukkue eteni saaren etelärannalle mäen 55 eteläpuolelle. Rantautumisen yhteydessä vihollista havaittiin lännessä mutta käsky kävi seurata Kevyttä pohjoiseen kohti kohdealuetta suunnitelman mukaisesti. Tien ylitettyämme Kevyt havaitsi idässä vihollisryhmän tiellä. Samaan aikaan ajoneuvo lähestyi tiellä lännestä. Joukkue tuhosi yhteistulella ko. uhat. Mäen 55 itäpuolelle päästyämme jatkoimme pohjoiseen muun joukkueen kääntyessä länteen. Vastarinteellä, mäellä 66 havaittiin kaksi vihollistaistelijaa jotka tuhottiin. Mäen 66 itäpuolelle päästyämme Kuokkanen oli siirtynyt Arton tietämättä keulille ja haavoittui Arton laukauksiin tämän ilmestyttyä yllättäen kallion takaa. Pian tämän jälkeen mäen päältä ilmestyi oikeasti vihollisia ja minä ja Kuokkanen haavoituimme. Vihollistaistelijat tuhottiin kuitenkin ilman tappioita. Jatkoimme länteen kiertäen mäen 76 pohjoispuolelta. Ryhmän ollessa kalliota vasten vihollinen avasi pohjoiselta tieltä ja rannalta tulen. Punainen partio pääsi kallion ohi mutta sininen partio jäi tulen alle kun Hammer haavoittui. Kranaattien lamautettua vihollisen ja savun suojatessa sinistä partiota pääsimme lopulta irti tilanteesta ja punaisen seuraan mäen 76 huipulle.

Seurasi tilanne, jota myöhemmin kutsuttaisiin miesten keskuudessa Tasanne-gateksi. Punainen partio oli jo mäen päällä ja tähysti etelään. Nouty kysyi radiossa "onko meillä omia tuolla jo" mihin vastasin hetken kuluttua "ei ole omia". Samaan aikaan (päällekäin) Nouty ilmoitti vihollisesta, meitä kohti ammuttiin ja Nouty avasi tulen. Arto liittyi pian tulitukseen mukaan. Tämä ensimmäinen Tasanne-gaten tulitaistelu kesti noin 20 sekuntia. Samaan aikaan hotellin sisällä havaittiin aseistautuneita vihollisia jotka ammuttiin. 10 sekunnin tauon jälkeen rynnäkkö ampui kallion päältä vielä kaksi kranaattia lähelle Raskaan ryhmän asemia ja muutaman kiväärin laukauksen perään. Tässä vaiheessa Raskas ilmoitti meidän ampuvan heitä ja käskin tulen seis. Sain vastaukseksi että sieltä ammuttiin meitä. 10 sekuntia myöhemmin kranaatti räjähti lähellä, minkä seurauksena minä ja joku toinenkin ryhmästämme (jäi epäselväksi kuka) haavoittui.

Tilanteen ollessa epäselvän kysyin joukkuekanavalla missä ovat omien asemat. Asioiden selvittyä jatkoimme käskyn mukaisesti hotellille ja valtasimme sen. Tämän pätkän voi katsoa täältä. Hotellin vallattuamme ja yhden vangin saatuamme suojasimme lopun ajan tehtävästä vankia ja hotellin lähistöä. Tehtävä päättyi rynnäkön osalta ilman tappioita.

PS.
Tasanne-gateen johtivat mielestäni monta pientä asiaa niinkuin lentoturmissakin yleensä. Rynnäkössä minä oletin, että omia ei ole hotellin tasalla (kartan perusteella) enkä myöskään varmistanut asiaa mikä olisi tietysti kannattanut tehdä. Kevyestä oltiin ehkä edetty liian kauaksi pohjoiseen ja jälkipyykin perusteella Haban ja Ukan lähellä juoksenteli myös vihollisen taistelija. Minua jää eniten ihmetyttämään, että koko Tasanne-gate jatkui noin minuutin ennenkuin sain tiedon että ammumme nyt kohti omia. Esitän vilpittömät pahoitteluni Kevyen ryhmän kaatuneille taistelijoille sekä Raskaan ryhmän taistelijoille, joita kutittelimme kranaatein.
ylik Sahuri
“The stone age came to an end not for lack of stones. And the oil age will come to an end not for lack of oil.”
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Mon, 17.4.2017, 12.38

YTH 17.4.2017 Pääsiäinen Bukovinassa
Kartta: Bukovina
Karttakuva:
Image


Tilanne: Osasto Kyllikki on lähetetty ansaitulle pääsiäislomalle Bukovinan maalaisidylliin. Lomat alkavat kuitenkin olla lopussa ja osaston tehtävänä on edetä lentokentälle keräämään tavaroitaan ja valmistautua poistumiseen. Alueella omia joukkoja.

Aika: Aamupäivä Sää: Puolipilvistä

Tehtävä: Edetkää lentokentälle ja valmistautukaa poislähtöön.

Omat joukot:
Image

Kalusto: YTH Kalusto, TOW. Ajoneuvot sijaitsevat lentokentällä.
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
HaBa
Posts: 1461
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 17.4.2017, 23.48

YTH 17.4.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti

✝ yliv Broileri - rj
alik Haba - rvj
✝ korpr CZ - kk
✝ korpr Ukka - pst

Kaunis päivä ja mukava ilma siivittivät pääsiäsloman loppua. Tehtävä vaikutti helpolta - menkää lentokentälle.

Totuus oli toinen, vihollista havaittiin välittömästi ja kevyt ryhmä siirtyi suojaamaan joukkueen pohjoista sivustaa, jossa se kohtasi välittömästi vihollista ja pian koko joukkue oli kiivaassa tulitaistelussa. Muutaman minuutin taistelun jälkeen oli selvää, että kevyt ryhmä oli menetetty ja vain alik HaBa, raportin kirjoittaja, oli hengissä.

Alik HaBan muistelmat:

Irtauduin tien yli etelään, mutta pian oli pakko palata tarkastamaan tilanne. Omia kaatuneita lojui rinteessä, jonka laelta vihollinen tulitti kaikin asein. Välillä pyrin vastaamaan tuleen kranaatein ja satunnaisin kiväärinlaukauksin, mutta tämä ei vaikuttanut kovin järkevältä. Päätin irtautua. Käytin 60% savuistani ja irtaiduin etelään. Matkalla ammuin sivustaan edenneen vihollisen, mutta haavoituin itse pohjoisesta tulleesta luodista. Täältä oli päästävä pois. Ryömin talon taa, jossa näin joitakin omia ja sain yhteyden joukkueen varajohtajaan, joka oli joukkueen johdossa JJ:n kaaduttua.

Tilanteessa oli annettu vetäytymiskäsky, jota en ollut kuullut, mutta nyt se välitettiin rynnäkköryhmän kautta minulle. Irtautumisessa jäin taas suoran tulen alle ja jouduin ryömimään kohti arvioitua omien sijaintia. Josta löytyikin alik Arto. Tilanne oli sekasortoinen, käytin tässä vaiheessa loputkin savuni, jotta pääsin turvaan aukealta.

Liityin rynnäkköryhmään ja pääsin vaiherikkaan avoimen ylityksen ja tähän liittyneen lievän haavoittumisen jälkeen joukkueen lääkinnän hoiviin. Tässä vaiheessa kävi myös episodi, jossa ammuin vahingossa sirpalekranaatin kranaattipistoolilla, vaikka mielestäni putkeen tuli työnnettyä savu. Harmittava takaisku, jonka syy tarvitsee tutkia omalta osin.

Täten kevyt ryhmä lakkasi olemasta tämän tehtävän osalta ja toimin omalta osin rynnäkköryhmän osana aina tehtävän loppuvaiheeseen asti. Rynnäkköryhmän johtaja kirjoittanee asiasta oman kuvauksensa.

Kuriositeettinä täytyy mainita alun tiukan tulitaistelun karaisema selvitymisvietti, joka sai allekirjoittaneen kierähtämään ulos autosta heti, kun auto alkoi saamaan osumia tai lähiosumia. Tämä aiheutti hieman turhaa odottelua ryhmän toiminnalle.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
sami
Posts: 1731
Joined: Sun, 21.3.2004, 18.57
Location: Finland

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by sami » Tue, 18.4.2017, 15.46

YTH 17.4.2017
Joukkueen taisteluraportti

Lomilta lomps takas kasarmeille...helppo nakki ja silleen.

Puoli sekuntia kesti vaihtaa lomatunnelma täyteen kaupunkisotaan. Vihollinen hyökkäsi yllättäen joka puolelta, ja tykistökeskityskin kuului taustalta. Jokainen ryhmä ja jokainen taistelija otti suojaa ja kiristi taisteluliivien vyötä.

Alkuhämmennyksen jälkeen selvisi, että joukkueenjohtaja oli kaatunut tai ainakin radiokatveessa samoin kevytryhmä. Rynnäkkö ja Raskas olivat päätyneet kaupungin keskusta-aukiolle kukin suojaamassa omaa suuntaansa. Ensialkuun vaikutti, että vihollinen hyökkää joka suunnasta, mutta sitten selvisi, että etelän hyökkäys on joko torjuttu tai se meni ohi.

Määräsin joukkueen irti etelään, vaikka seuraava etappi oli toisessa suunnassa, etelä kun oli ainoa suunta, josta tiedettiin, että siellä ei ole vihollista enää. Kokoonnuttiin rakennuksille, jaettiin jäljellä olevat tavarat ja paikattiin haavoittuneet. Kevyt ryhmä oli yhden henkilön vahvuinen, raskas ja rynnäkkö olivat vielä voimissaan.

Odotteluun ei ollut aikaa, vihollinen saattoi löytää meidät milloin vain, joten etenimme itäristeykseen raskas ryhmä kärjessä. Rynnäkkö selvisi risteykseen hieman myöhemmin, koska heillä oli joku sauma maksaa vähän kalavelkoja.

Raskas eteni itäristeyksestä lähellä kenttää tiedustelemaan, missä kunnossa oma ajoveuvokalustomme oli. Vihollinen oli kuitenkin vallannut kentän ja partio siellä useammalla panssarivaunulla. Ryhmällä oli kuitenkin luottavainen mieli, että voivat vaikuttaa omasta sijainnistaan vaunuihin, joka oli edellytys koko porukan siirtymiselle pohjoiseen.

Raskas tuhosi ainakin pari vaunua, mutta maksuna tästä oli melkein koko ryhmän kaatuminen. Kun loppujoukkue, eli käytännössä rynnäkkö, oli valmiina kävelymarssille pohjoiseen, niin korpr Pionjaer ilmestyi paikalle omalla ajoneuvolla. Siitä pikaisesti täydennys ja koko porukka autolla kohti pohjoista. Porukkaa oli kuitenkin autossa niin paljon, että alik Haba tipahti kyydistä kesken kaiken. Odottelimme, kunnes Haba pääsi takaisin ja jatkoimme matkaa.

Loppumatkan katkaisi tielle ilmestynyt vihollisen taistelupanssarivaunu. Kuljettaja suisti auton tieltä onnekkaasti talon taakse, josta vaunu miehistöineen onnistuttiin tuhoamaan. Matka jatkui edelleen pohjoiseen, jopa niin, että menimme kokoontumispaikan ohi. Suunnistusvirhettä selitti ennenkaikkea vihollisen tulitoiminta. Kun löysimme rauhallisen paikan, jätettiin auto ja jatkettiin jalan kohti etelää.

Matkalla törmättiin pariin vihollispartioon. Toinen partio oli paikallaan, eikä ilmeisesti ollut huomannut meitä ollenkaan. Tuliylläköllä partio tuhottiin niille sijoilleen. Edetessämme etelään, huomasi korpr Pionjaer lähestyvän vihollispartion, joka sekin myös tuhottiin niille sijoille ilman, että vihollinen ehti ampua laukaustakaan.

Kun päädyimme kokoontumispaikalle, tuli lähes heti paikalle oma kuljetuskopteri sekä taisteluhelikopteri turvaamaan kuljetusta. Vihollista kun oli alueella jonkin verran kesti aikansa ennenkuin kopteri pääsi yrittämään laskeutumista. Odotellessamme, hyökättiin meitäkin kohden satunnaisella jalkaväellä, mutta hyökkäykset torjuttiin. Ilmeisesti nestehukka ja intensiivinen toiminta aiheutti useammalle katkon, ja on vielä hieman epäselvää, miten kukin päätyi helikopterin, mutta loppuporukka säilyi kasassa ja päätyi takaisin omalle baselle.

Tappiosta huolimatta tehtävä hoidettiin loppuun asti.
--
Sami
Gloria victis
User avatar
Sahuri
Posts: 293
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.12

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sahuri » Tue, 18.4.2017, 17.11

YTH 17.4.2017
Rynnäkköryhmän taisteluraportti

ylik Sahuri
alik Arto
kers Kuokkanen ✝
korpr Sakinz
stm Hesari ✝
korpr Nouty

Tehtävä alkoi rauhallisesti vihollisen hyökätessä epämääräisistä suunnista. Rynnäkkö sai alkuun tulta lounaasta ja siirryimme risteykseen joukkueenjohtajan käskyn mukaisesti. Pidimme asemamme, alkurytäkässä kaatuivat kuitenkin Hesari ja Kuokkanen. Hieman myöhässä peliin jipannut korpr Sakinz eteni tehdasalueelle ja tuhosi siellä vihollisen BTR:n.

Yhteyden katkettua joukkueenjohtajaan vänr Sami otti joukkueen komennon ja irtauduimme hallitusti etelään. Lyhyen huollon jälkeen kevyen ryhmän ainoa eloonjäänyt, alik Haba, otettiin rynnäkköön vahvistukseksi. Joukkue jatkoi itään rynnäkön pitäessä perää. Matkalla vihollinen avasi tulen pohjoisesta ja Haba haavoittui. Eteneminen aukean yli oli hidasta savujen suojatessa ryömintää. Lopulta koko rynnäkkö pääsi kuitenkin uuteen tavoitteeseen mäen 323 risteykseen jossa muu joukkue jo odotti. Vänr Sami paikkasi haavoittuneet taistelijamme, Noutyn ja Haban.

Raskas siirtyi kärkeen pohjoiseen tähystämään lentokentälle, josta oli tarkoitus hakea omat ajoneuvot ja siirtyä sitten pohjoiseen evakuointipisteelle. Raskas sai käskyn tuhota kiitoradalla olleet bemarit. Saavuttuamme mäelle 351 lentokentän eteläpuolelle raskas ryhmä otti pian kontaktin viholliseen tuhoten toisen bemareista. Kiivaasta tulitaistelusta ja viholliselle aiheutetuista raskaista tappioista huolimatta aluetta ei saatu haltuun ja raskaan ainoa eloonjäänyt, korpr Pionjaer, irtautui pian krkk-jeepillä etelään luoksemme. Matka jatkoi ajoneuvolla pohjoista kohti. Ensimmäisen kontaktin (laukauksia lännestä) seurauksena Haba tipahti auton kyydistä ja jouduimme odottamaan hetken hänen kävelyään luoksemme. Jatkoimme pian matkaa pohjoiseen kunnes ajoimme päin tiellä odottanutta T-vaunua. Ripeät refleksit, vajan tuoma näkösuoja sekä kaksi kertasinkoa pelastivat joukkueenrippeet tappiolta.

Jatkoimme pohjoiseen, matkalla törmättiin kahteen vihollispartioon pysähtymättä. Ajoimme kontakteista johtuen kartan pohjoispäähän missä havaittiin vihollisen vaunu lännessä. Samalla vihollinen avasi tulen kaakosta mutta tuli oli epätarkkaa ja krkk siivosi viholliset nopeasti. Tässä kohtaa ajoneuvo hylättiin ja jatkoimme jalan takaisin etelään kohti evakuointipistettä. Matkalla väijytettiin kaksi vihollisen ryhmää ilman omia tappioita. Kopterin laskeutumispaikalle päästyämme taivaalta kuului jylinää ja havaitsimme oman Chinookin sekä Apachen tulittavan vihollisia joka suuntaan. Otimme puolustusasemat ja valmistauduimme kontaktiin. Vihollisen hyökkäykset torjuttiin vaikka ne tulivat sekä etelästä että idästä.

Kontaktien loputtua ja kopterin laskeutumisen näyttäessä epätodennäköiseltä joukkue otti loppukuvan ja tehtävä oli suoritettu.
ylik Sahuri
“The stone age came to an end not for lack of stones. And the oil age will come to an end not for lack of oil.”
Post Reply