YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
Vultyr
Posts: 189
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Sun, 23.4.2017, 0.04

YTH 24.4.2017 Keihäänkärki
Kartta: Altis
Karttakuva:
Image

Tilanne: USAn merijalkaväen joukot ovat röyhkeästi ottaneet haltuun Altiksen saaren koilisen osan perustellen sitä 'Koko alueen tasapainon ylläpitämisenä' ja tätähän me emme suvaitse!

Tehtävä: Osasto Kyllikin tehtävä on toimia keihäänkärkenä ja ottaa haltuun USMCn miehittämä sotilastukikohta sekä Frinin kylä muiden omien joukkojen edetessä oikealla sekä vasemmalla.

Vihollinen: USMC joukot, pääosin jalkaväkeä.

Kalusto: YTH-Kalusto, KORD 6T7 konekivääri. Ei ajoneuvoja
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
HaBa
Posts: 1344
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 24.4.2017, 12.10

YTH 23.4.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti


✝ yliv Broileri - rj
✝ alik Haba - rvj
✝ korpr CZ - kk
✝ korpr Ukka - pst

Johdanto

Vahvuudeltaan vajavainen kevyt ryhmä lähti tehtävään joukkuueen kärkiosastona. Kevyen tehtävänä oli vallata alueella oleva kukkula ja havainnoida sieltä vihollistoimintaa operaatioalueella. Ryhmän mukaan samaa reittiä lähti myös joukkueenjohtaja, ltn Raunhofer.

Ensi kosketus


Kävelimme jonossa kohti tavoitettamme, kun lähistöltä alkoi kuulua kiivasta ammuntaa. Ilmeisesti rynnäkköryhmä oli ajautunut kontaktiin vihollisen kanssa. Tästä ei tosin ole sekavan tilannekuvan vuoksi varmaa käsitystä. Ryhmänjohtaja sai radioitse tiedon rynnäkköryhmän havaitsemasta vihollisesta ja lähes samantien olimme tulen alla itsekin. Ilmeisenä riskinä tilanteessa oli myös omien välinen kontakti, joten tilannetta puntaroitiin hetki, joka osoittautui liian pitkäksi. Vihollinen oli jotakuinkin etenevien ryhmien välissä ja alkoi saada alueelle vahvistuksia vain minuutteja taistelun alusta. Yliv Broileri oli käskenyt ryhmän läheiselle kiviaidalle, joka tarjosi auttavan suojan käsiaseiden tulta vastaan...

Tuhon aalto

Heti ensimmäisessä kontaktissa menetimme korpr CZ:n ja alik HaBa haavoittui. Kontaktin alkaessa ryhmän pääosat olivat melko aukealla paikalla, josta oli välittömästi päästävä pois. Kiviaita vaikutti lupaavalta, mutta vain yliv Broileri ja korpr Ukka pääsivät perille. Haavoittunut Alik HaBa ryömi läheiseen metsänrajaan hakemaan ensiapua haavoihinsa. Ltn Raunhofer oli kadonnut, ja kiviaidalla oltiin todellisessa pinteessä. Radiosta kuului tieto, että myös yliv Broileri on haavoittunut.

Alik HaBa muistelmat:
"Vihollinen ampui minuakin kiivaasti, sain verenvuodon tukahdutettua ja kipulääkityksen kohdalleen, joten pystyin toimimaan auttavasti. Havaitsin omat joukot kiviaidalla ja älysin, että konekivääri on menetetty. Sinne jäivät vieri viereen, tuumin konekivääristä ja korpr CZ:sta. Joukkueenjohtajasta ei ollut tässä kohdasta havaintoa, vaikka hän oli kulkenut perässäni... Luoteja ropisi lähelle, pyrin vastaamaan tuleen, mutta vaikutus oli minimaalista. Vihollinen painosti liikaa. Pian kiviaidalla räjähteli, ja sieltä kuului ajoneuvon moottorin ääntä. Pelkäsin ryhmäkaverien puolesta, eikä se ollut turhaa... Sekä Ukka että Broileri olivat jo kaatuneet. Lähistöltä kuului vieraskielistä puhetta... Otin sokan irti kranaatista ja heitin voimalla ääntä kohti..."

Kohti loppua

Ryhmä oli kutistunut yhteen mieheen, joka taisteli hengestään. Lähistöllä ollut HMMWV oli aseistettu kranaattikonekiväärillä, mutta yliv Broileri oli saanut ammuttua siinä olleen ampujan. Auto syöksyi nyt alik HaBaa kohti... Haavoittunut ryhmän varajohtaja sai lamautettua auton kuitenkin kivääritulella ja siellä ollut ajaja kaatui. Ltn Raunhofer sai tällä välin yhteyden myös kevyen ryhmän taistelijaan ja lyhyen radioviestinnän aikana selvisi, että myös hän oli tukalassa paikassa. Tämän jälkeen viestintä ei enää onnistunut.

Lukuisien vaiheiden kautta kevyen ryhmän taistelija vetääntyi kohti oletettua omien joukkojen sijaintia.

Alik HaBan muistelmat:
"Kranaatti räjähti paukahtaen ja sirpaileita sinkoili ympäriinsä. Vihollisen pulina kiihtyi, irroitin taisteluvyöstä toisen kranaatin ja heitin sen myös. BUMM... Pulina hiljeni. Lähelle ilmestyi maastoauto ilman ampujaa, josta sain ammuttua ajajan. Päätin nousta ja juosta kohti arvioimaani muiden henkilöiden sijaintia. Nostin päätäni, kovaa pauketta. Kierähdin sivuun ja samassa käteeni osui taas. Pyörin rinnettä alas tuskissani ja valmistauduin henkisesti siihen, että tästä ei selvitä... Kieriessäni näin puun, jonka taakse ryömin ja hapuilin lisää ensisiteitä takin taskusta. Tetsarissa olleet oli jo käytetty. En ehtinyt aivan taskulle asti, kun puusta alkoi lentää säleitä päälleni. Vihollista taas... Vaikka olin haavoittunut, pystyin vastaamaan tuleen puun eri puolilta ja sain kaksi perässä seurannutta vihollista saaliikseni. Unohdin verenvuotoni ja hapuilin radion säätimiä löytääkseni muita eloonjääneitä. Rynnäkköryhmä vastasi. Heidän tilanteensa oli toistaiseksi paljon parempi ja aloin suunnitella keinoja päästä heidän joukkoonsa. Heitin varmuudeksi myös merkkisavun lähistölleni, jotta välttyisimme ampumasta toisiamme. Kuitenkin sen verran etäälle omasta asemasta, ettei vihollinen ampuisi kranaattia savuun..."


Loppu

Vihollinen oli onnistuneesti lamauttanut myös osan raskaasta ryhmästä, jonka rippeet taistelivat yhdessä joukkueen varajohtajan kanssa alik HaBan "puuaseman" lähistöllä. Kevyen ryhmän viimeinen taistelija etsi sovitusti rynnäkköryhmän, joka myös alkoi kärsiä naarmuista vihollistulessa. Alueelle suunniteltiin omaa asemaa, mutta pian kävi selväksi, että aluetta ei voida pitää ja miehet on saatava irti alueelta. Ylik Sahuri antoikin irtautumiskäskyn, mutta tätä ei enää kukaan kevyestä voinut toteuttaa...

Alik HaBan muistelmat:
"Kohtasin omia, mikä helpottava tunne. Huikkasin nopean tervehdyksen raskaan ryhmän varajohtajalle, sekä joukkueen varajohtajalle, jotka pitivät asemaa lähelläni. Jatkoin kuitenkin matkaa kohdatakseni rynnäkköryhmän, johon olin päättänyt liittyä. Pian tämä onnistuikin vallan mainiosti ja minullekin tuli hetkellinen tunne, että tästä taidettiin selvitä. Välittömästi jouduimme kuitenkin uuden ankaran hyökkäyksen kohteeksi ja lähistöltä oli haettava suojaa. Vihollinen oli todella lähellä ja ammuinkin lyhyellä 50m asetuksella kaksi kranaattia etumaastoon. Sitten tuli käsky irtautua, ammuin vielä etumaastoon, kierähdin sivulle ja nousin perääntyäkseni. Ensimmäinen luoti iski minua jalkaan, kaaduin ja sen jälkeen tuli pimeys."


Yhteenveto

Myöhemmin alueella tehdyt tutkimukset osoittavat, että korpr CZ kaatui aukealle kontaktin alkuvaiheessa, korpr Ukka ja yliv Broileri kaatuivat kiviaidalle ja alik HaBa kaatui myöhemmin hieman etelämmäs oman joukkueen rippeiden tasalle. Ryhmän mukana kulkenut ltn Raunhofer onnistui hankkiutumaan muun joukkueen yhteyteen myöhemmin, paettuaan vihollisen keskeltä. Hän kuitenkin kaatui operaation myöhemmässä vaiheessa. Alueelta löydettiin yli 40 vihollisruumista sekä ainakin 3 tuhottua ajoneuvoa. Kuitenkin joukkueen tappiot olivat niin raskaat, että varsinaisen tehtävän suorittamisesta tuli erittäin vaikeaa (tästä voinette lukea muista raporteista).
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Sahuri
Posts: 293
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.12

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sahuri » Mon, 24.4.2017, 16.50

YTH 23.4.2017
Rynnäkköryhmän taisteluraportti

ylik Sahuri
alik Arto
kers Kuokkanen
korpr Hammer
korpr Sakinz
stm Hesari
korpr Nouty

Rynnäkkö lähti etenemään JJ:n käskyn mukaisesti lounaaseen ja pääsikin mäen 68 tasalle, mistä kärki havaitsi vihollista lähellä kaakossa. Korkean heinikon ja maastonmuotojen takia en itse havainnut vihollista ja annoin ryhmälle käskyn jatkaa eteenpäin. Pääsimme noin 100 m eteenpäin kunnes havaitsimme vihollisen hummerin tiellä. KK-hummeri ajoi ryhmän pohjoispuolelle ja sen ampuja saatiin tuhottua nopeasti. Radioliikenne alkoi olla runsasta ja JJ ilmoitti kevyen ryhmän käytännössä kaatuneen. Päätin että teemme vastahyökkäyksen mäelle itään kohti vihollista tukeaksemme oman joukkueen muita ryhmiä. Hyökkäys kuitenkin tyrehtyi nopeasti huonoon maastoon ja vihollisen tehokkaaseen tuleen. Punainen partio (Arto, Kuokkanen, Hammer, Hesari) koettivat edetä mutta joutuivat vetäytymään takaisin alkuperäisiin asemiinsa kun vihollista ilmestyi mäelle yhä enemmän. Sininnen partio pääsi pohjoisempaa mäen päälle johon oli tuhottu kk-hummeri. Pohjoisessa huomasimme raskaan ryhmän rippeet ja koillisessa Haba ilmoitti näkevänsä meidät. Olimme koko ajan tulen alla ja haavoituimme useita kertoja. Yhteyden katkettua Habaan ja vihollisryhmän ilmestyttyä hänen oletettuun sijaintiinsa JJ käski kaikki irti.

Kahakan jälkeen elossa oli koko rynnäkön lisäksi enää Vultyr ja Kuik raskaasta ryhmästä sekä Sami ja Raunhofer komennosta. Joukkue yhdistettiin yhdeksi ryhmäksi ja otimme kaikki kokoon. Samalla vihollisia ilmestyi yksitellen pohjoisessa ja niitä napsittiin pois yksi kerrallaan. Paikkauksen ja huollon jälkeen jatkoimme etelään alunperin raskaalle ryhmälle suunniteltua reittiä.

Otettuamme haltuun kylän sotilastukikohdan SW puolella jouduimme kontaktiin vihollisen kanssa idästä, pohjoisesta ja luoteesta. Ainoastaan itään oli hyvä näkyvyys ja kotvan kuluttua päätin että hyökkäämme suoraan tukikohtaan välittämättä muualta tulevasta tulesta (huono ammustilanne ja taisteluväsymys vaikuttivat tähän päätökseen). Matkalla haavoituin ja vihollisryhmä havaittiin luoteessa joka tuhottiin. Tukikohdan länsipuolelle hiekkasäkeille tuhottiin muutama taistelija kranaatein ja ampuen. Päästyämme maassa olevan kopterin luo huomasin tukikohdan pohjoissivustalla vihollisen Bradleyn. Pyysin Sakinzin mukaan ja ammuimme yhteislaukauksen kertasingoilla sen kylkeen. Bradley vastasi tuleen haavoittaen meitä molempia ja lähti peruuttamaan, mutta kaksi osumaa samaan paikkaan sytyttivät vaunun palamaan räjähtävin seurauksin.

Jatkoimme lähestymistä sotilastukikohtaan ja ilokseni huomasin monen taistelijan olevan lähellä ja yhä elossa. Pääsin jo lähelle seuraavia hiekkasäkkejä kun tunsin luotien iskeytyvän taas minuun ja tällä kertaa silmissä pimeni pysyvästi.
ylik Sahuri
“The stone age came to an end not for lack of stones. And the oil age will come to an end not for lack of oil.”
User avatar
Raunhofer
Personnel
Posts: 1514
Joined: Thu, 24.7.2008, 15.12
Location: Oulu
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Raunhofer » Mon, 24.4.2017, 17.13

YTH 23.4.2017
Joukkueenjohtajan kirjoitelma

Toimeksianto oli selkeä; LDD Kyllikille oli määrätty kaksi kohdetta jotka tuli ottaa haltuun väkivaltaa kaihtamatta. Kohteilla oli tarkoitus olla NATO-joukkoja, tarkemmin jenkkejä.

Aloitimme operaation ensimmäisestä kohteesta pohjoiseen noin muutaman kilometrin verran. Alustavasti arvioin vihollisen vahvuuden olevan irtomiehiä kohteella, muutama kiertopartio, teknikaaleja ja staattisia, jonka lisäksi vihollinen ei ilmeisesti odottanut hyökkäystämme. Vaan kylläpä kaikki olikin juuri päinvastoin:

Rynnäkkö ja raskas olivat lähteneet tekemään koukkausta etelään, samalla kun siirryin kevyen mukana lyhintä reittiä kohti ensimmäistä kohdetta. Tavoitteemme oli tiedustella kohdetta ennen rynnäkön ja raskaan hyökkäystä.

Saavuimme ensimmäiselle tielle, josta ei vielä ollut näkyvyyttä kohteelle, kun helvetti repesi. Laukauksia, raskaampaa sarjaa ja moottorin mylvintää rupesi kuulumaan useammasta eri pisteestä. Tässä vaiheessa itse pysähdyin, samalla kun kevyt vielä puski urheasti eteenpäin. Ilmeisesti ei ollut täysin varmaa onko laukaukset omilta vaiko vihollisilta, vaikkakin äänihavainnot tukivat vahvasti jälkimmäistä. Reagointiaikaa oli kuitenkin vähän sillä tulitus oli voimakasta, lamauttaen kevyen lähes välittömästi. Yritin saada kevyeen yhteyttä mutta ilmeisesti radioyhteyksiä häirittiin jenkkien toimesta. Otin irti.

Vihollinen lähti jahtaamaan minua. Juoksin ainoaan suuntaan josta en vielä kuullut laukauksia (olisikohan ollut koillinen), kunnes törmäsin jälleen uuteen ryhmään ja vaihdoin suuntaa länteen. Tässä vaiheessa alkoi paljastua vihollisen vahvuus. Jenkkejä oli kaikkialla minne katsoin. Osa lähellä, osa kauempana. Otin irti suojasta suojaan, ampuen sekä osumia että lamauttavaa kaikkeen mikä liikkui. Sain useampia osuman joita en kuitenkaan kerennyt paikkaamaan, vaan luotin morfiinin voimaan pyörtymisen estämiseksi. Samaan aikaan kuulin kuinka muu joukkue istui asemissaan odottamassa lisäohjeita. Olin siirtämässä johtoa väliaikaisesti Samille, mutta samaan hengenvetoon radiosta kuuluikin että Sami on haavoittunut. Käskin rynnäkön lähteä kohti ykkösen asemia, osittain koska siellä saattoi vielä olla eloonjääneitä ja osittain koska tarvitsin itselleni harhautuksen. Hetken irtautumisen jälkeen kuulin kuinka rynnäkkö avasi tulen ja vihollinen lähti ottamaan uutta suuntaa. Pääsin pakoon.

Koukkasin joukkueen luokse ja jatkoimme raskaan alkuperäistä reittiä pitkin kohteelle jossa menetin henkeni.
Luutnantti Raunhofer
Reserved Detachment CO
User avatar
Vultyr
Posts: 189
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Sun, 30.4.2017, 19.52

YTH 1.5.2017 Kalustonpoisto
Kartta: Altis
Karttakuva:
Image
Tilanne: Operaatiot vihollisen pois ajamiseksi epäonnistuivat ympäri saarta ja joukkomme on nyt ajettu ahtaalle vihollisen vallattua kaikki tärkeimmät lentokentät, satamat ja sotilastukikohdat.

Osasto Kyllikin tehtävänä on suorittaa häikäilemätön isku saaren suurimpaan lentotukikohtaan. Mutta koska suora hyökkäys olisi silkkaa hulluutta, isku suoritetaan hyväksikäyttäen vihollisen kalustoa mikä sijaitsee lentotukikohdan läntisellä puolella olevalla sotilastukikohdalla.

Tehtävä: Tehtävänne on hyökätä ja vallata lentotukikohdan läntisellä puolella sijaitseva tukikohta ja ottaa siellä sijaitseva heitinkalusto käyttöön. Heittimiä käyttäen tuhotkaa mahdollisimman paljon kalustoa lentotukikohdasta. Suurimmat kalustokeskittymät on merkitty kartalle. Puolustakaa asemia ja turvatkaa heitintoimintaa niin kauan kuin mahdollista ja sen jälkeen vetäytykää Orinon kylään.

Sää ja aika: Pilvistä, keskipäivä

Vihollinen: US joukot

Kalusto: YTH-Kalusto, TOW
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
Sahuri
Posts: 293
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.12

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sahuri » Wed, 3.5.2017, 17.41

YTH 1.5.2017
Rynnäkköryhmän taisteluraportti

ylik Sahuri
kers Kuokkanen
stm Hesari
korpr Nouty

Siirryimme aloituspaikalta mäellä sijaitsevan tukikohdan luoteispuolelle noin kilometrin päähän ajoneuvolla missä jalkautimme. Kevyt ryhmä eteni jo edeltä kohti kohteen koillispuolta jossa sen oli määrä miinoittaa tienristeys.

Raskas ja rynnäkkö etenivät kohteelle yhtä aikaa ja valtasimme mäen ilman tappioita. Raskas ryhmä miehitti heittimet ja rynnäkkö sekä kevyt ryhmä suojasivat raskaan toimintaa. Heitinten iskun jälkeen vihollista alkoi ilmestyä horisonttiin. Lähestyvä vihollinen tuhottiin helpohkosti hyvistä asemista. Jalkaväkeä havaittiin pian lähestyvän etelästä ja miehitin krkk-jeepin. Tuhosin sillä kaksi ryhmää minkä jälkeen ajoin epähuomiossa stm Hesarin ylitse kaksi kertaa kohtalokkain seurauksin.

Suurimman stressin aiheutti pian vihollisen Abrams, joka pyrki mäelle etelästä. Raskaasta ryhmästä korpr Epa pysäytti vaunun ohjuksella jolloin vaunu alkoi savuamaan. Viimeistelin työn kertasingolla piipun juureen, pian vaunu räjähtelikin ilmiliekeissä. Vaunusta pakeneva miehistö ehti kuitenkin ampua Epan. Tämän jälkeen joukkue irtautui takaisin jalkautumistasan kautta Orinon kylään.
ylik Sahuri
“The stone age came to an end not for lack of stones. And the oil age will come to an end not for lack of oil.”
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3843
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Thu, 4.5.2017, 13.11

YTH 1.5.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti

yliv Broileri - rj
alik Haba - rvj
korpr CZ - kk
korpr Ukka - pst

Joukkueen tarkka-ampuja korpr Naatti kulki Kevyen ryhmän mukana.

Tehtävä alkoi minun, Haban, Ukan ja Naatin osalta tuntia etukäteen, kun muodostin joukkueenjohtajan käskyllä tiedustelupartion, joka kävi selvittämässä vihollisen määrää ja vihollistoiminnan laatua alueella. Tarkoitus oli edetä Lakkan kylän eteläpuoleiselle kukkulalle 76, mutta havaitsimme mäen pian vihollisen hallussaan pitämäksi ja jatkoimme pohjoiseen. Oli keskipäivä, joten kiinnijäämisen välttämiseksi pysyimme läntisillä kukkuloilla kilometrin päässä tunnetuista vihollisasemista. Vihollistoimintaa havaittiin Lakkan kylässä, kohdekukkulalla ja lentokentällä. Tiedustelun jälkeen palasimme joukkueen lähtöasemaan kertomaan havainnoistamme ja odottamaan hyökkäyksen alkua. Korpr CZ saatiin mukaan.

Joukkueenjohtajan suunnitelman mukaisesti joukkue koukkasi lännestä ja pohjoisesta kohdekukkulan luoteispuolelle. Kevyt ryhmä meni jalkautumisalueelle ennalta kärjessä. Ryhmämme eteni t-risteykseen kohdekukkulan koillispuolella ja miinoitti sen samaan aikaan, kun muu joukkue hyökkäsi kukkulalle luoteesta ja pohjoisesta. Naatti tuki hyökkäystä tarkkuuskiväärillään. Kun miinoitus oli tehty, liityimme joukkueen hyökkäykseen ja etenimme mäelle. Kohde alkoi olla hallussa lukuun ottamatta yhtä sotilastornia, jonka Haba ja Ukka valtasivat.

Joukkue järjestyi kukkulalle puolustukseen siten, että Rynnäkkö piti hallussaan kukkulan eteläpuolta ja Kevyt pohjoispuolta. Kun viholliselta kaapatut kevyet kranaatinheittimet oli saatu käyttökuntoon, Raskas alkoi vaikuttaa niillä lentokentälle. Tarkkailin korpr Naatin kanssa iskemiä ja korjasin tulta, kunnes Raskas sai ilmaan tiedustelulennokin ja pystyi johtamaan omaa tultaan.

Raskas tuhosi tarkalla heitintulella lukuisia maaleja eri puolilla lentokenttää. Vihollisella kesti verrattain pitkään ennen kuin se alkoi yrittää vastahyökkäystä kukkulalle. Hyökkäys oli ajoittain kiivas, ja Kevyt tuhosi sektorillaan rynnäkköpanssarivaunun ja kaikkiaan joukkueen verran jalkaväkeä. Pariin otteeseen jalkaväki oli päästä tukikohdan alueelle sekä etelässä että pohjoisessa, mutta lopulta se lyötiin.

Vihollinen oli jatkamassa hyökkäystä, joten kun lähes kaikki lentokentän alueella havaitut maalit oli tuhottu, joukkueenjohtaja käski joukkueen irtautumaan. Kevyt siirtyi reipasta tahtia ja ilman välikohtauksia jalan alkuperäiselle jalkautumispaikalleen ja edelleen omilla ajoneuvoillaan joukkueen kokoontumispisteelle lännessä.

Tehtävä oli suoritettu, ja Kevyen ryhmän osalta oli viimekertaisten harvinaisen huono-onnisten tehtävien jälkeen palattu jälleen normaaliin tappiottomaan toimintaan.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
HaBa
Posts: 1344
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Thu, 4.5.2017, 20.15

VAUNU-YTH Iske ja Murra su 7.5.2017 klo 21

Image

Image

Image

Tilanne

Kapinallisjoukot pitävät hallussaan Chernaruksen pohjoisosia. Osasto Kyllikki muodostaa motorisoidulla jalkaväkiosastolla vahvistetun panssarivaunujoukkueen, joka toimii sektorillaan hyökkäyksen kärjessä. Alueella on myös Nato-joukkojen hallinnoima lentotukikohta.


Tehtävä

Murtakaa aukko vihollisen syvään puolustuslinjaan. Puolustuslinjan murtaminen on annettu vahvan panssariosastonne tehtäväksi. Omat osastot etenevät myöhemmin luodusta läpimurrosta.

Tavoite on edetä vähintään Vybor-Kabanino -tien pohjoispuolelle ja turvata Vybor-Kabanino -tieura. LDDK:n toimialue on rajattu sinisin rajaviivoin itä-länsisuunnassa.

Omat joukot

Venäjän armeija.
Komento-osa (1+1)
Panssarivaunujoukkue. 1x T-90A (komentovaunu) ja 2x T-72B3
Jalkaväkiryhmä.

3 BRDM 2-ajoneuvoa, joista yksi aseistettu konekiväärein.

Ilmatorjuntakalustoa BRDM-ajoneuvoissa.
Laatikot alussa, joissa mm. pimeänäkölaitteita sekä korvatulppia (HUOM. POIKKEAVA VARUSTUS, tarkastakaa varusteenne alussa)

Etuvartio Sergeillä on oma etuvartio.(AI)

Vihollinen

GREF-kapinallisryhmittymä. Osasto on hyvin varustettu, mekanisoitu vakinaisen armeijan osasto. Vihollisella on alueella n. 2 kilometrin syvyinen puolustuslinja. Vihollinen miehittää todennäköisesti alueen rakennettuja alueita. Vihollisen eteläisimpiä tiedusteluosastoja on tavattu Zelenogorskissa.

USMC-joukkoja suojaamassa lentokenttää ja sen ympäristöä. Lentokentällä voi olla NATO-lentokalustoa.

HUOM! Vihollinen on miinoittanut sivuteitä aktiivisesti. Tietoja miinoitetuista teistä on merkitty karttaan huutomerkein.

Aika ja sää

Ilta. Selkeää ja tyyntä.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3843
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Mon, 8.5.2017, 20.20

YTH 7.5.2017
Jalkaväkiryhmän raportti

yliv Broileri - rj
✝ vänr Sami - rvaraj
ylik Sahuri - tamp
✝ korpr CZ - kk
✝ korpr Hammer - pst
korpr Mika - pst
korpr Ukka - pst
korpr Nouty - lämi

Kokoonpano oli poikkeuksellinen: Osasto Kyllikki muodosti kolmen taistelupanssarivaunun joukkueen, jota vahvisti jalkaväkiryhmä. Tehtävänä oli murtaa aukko vihollisen puolustuslinjaan. Jv-ryhmän käytössä oli kaksi BRDM 2:ta, joista toisessa oli konekivääritorni.

Lähtöalueeltaan Balotan kalastajakylästä osasto siirtyi lähtöasemaan, jossa osaston johtajan ltn Raunhoferin täsmentävän käskynannon jälkeen panssari- ja jalkaväkiosat valmistautuivat hyökkäämään Kozlovkan kylään pohjoisessa. Taisteluvaunut etenivät kärjessä, ja BRDM:t seurasivat. Jalkauduimme metsän suojassa puolen kilometrin päässä kohteesta. Liikkeellelähtöä viivästyttivät ongelmat ryhmän sisäisen radion käytössä, mutta lopulta päästiin matkaan. Ryhmä otti aution Kozlovkan haltuunsa, ja kylän länsipuolista risteystä tällä välin hallussaan pitäneet vaunut ja komento-BRDM siirtyivät kylän läpi itään ja edelleen pohjoiseen.

Ylik Sahuri ja korpr Mika hakivat ryhmän BRDM:t jalkautumispaikalta. Kozlovkasta siirryimme vaunujoukkueen perään metsätielle puoli kilometriä itään odottamaan lähtöä kohti seuraavaa tavoitetta. Osaston johtaja käski erottaa ryhmästä tiedustelijataistelijaparin pohjoiseen, ja lähetin vanhan Tiedustelupartion konkarit Sahurin ja Ukan selvittämään, mitä Pulkovon–Pogorevkan alueella oli.

Mikan BRDM oli vielä matkalla kokoontumispaikalle, kun pohjoisesta ilmaantui vihollisen Mi-24. Korpr Nouty sai sen pyrstöön osuman Iglalla, mutta se pysyi ilmassa. Vaurioitunut Hind kiersi kehää eikä avannut tulta, joten uskalsin käskeä Mikan ajamaan BRDM:n muun joukkueen luo. Pohjoisessa tiedustelijapari ei ollut havainnut kuin kaksi vihollispartiota, ja ryhmämme sai käskyn ottaa Pulkovon haltuunsa. Lähdimme liikkeelle heti Mikan BRDM:n päästyä paikalle. Samalla Hind avasi BRDM:ään tulen ja se räjähti, mutta vältyimme tappioilta.

Hindin takia vaunut pysyivät asemassa, ja jätimme ne taaksemme. Radioviestinnän perusteella vihollisen jalkaväki hyökkäsi metsästä vaunujen kimppuun, mutta tulivoimaamme tuskin tarvittiin ja oma jalkaväki samassa metsässä olisi vain sekoittanut tilannetta, joten jatkoimme oman tehtävämme suorittamista. Ryhmämme eteni Pulkovon itäpuolelle ja havaitsi pohjoisessa tiedusteluparin ilmoittaman partion, joka oli loittonemassa metsään. Pulkovo vaikutti rauhalliselta, ja tilanne oli rauhoittumaan päin myös etelässä vaunujoukkueen asemassa.

Otimme Pulkovon haltuumme, ja vaunujoukkue tuli pian avuksi. Pulkovoon hyökkäsi pohjoisesta vihollispartio, joka oli päässyt näkyvyyden estävän rinteen takia melkein iholle. Partio tuhottiin, mutta sen ensimmäisenä havainnut korpr CZ menetettiin.

Osaston johtaja käski ryhmämme etenemään noin puoli kilometriä pohjoiseen aukean laitaan, johon jäätäisiin suojaamaan vaunujen etenemistä länsipuoleisen tien myötäisesti. Kesken matkan muulta joukkueelta tuli epäilys telamiinoista tiellä. Ylik Sahuri ja korpr Ukka kävivät varmistamassa havainnon ja palasivat sitten muun ryhmän luo.

Etenimme metsiä pitkin muutamia satoja metrejä pohjoiseen seuraavan aukean laitaan vaunujen edetessä länsipuolellamme. Vaunut pääsivät tulikosketukseen ja tuhosivat panssari- ja jalkaväkimaaleja Rogovon kylässä ja sen pohjoispuolella. Ryhmällämme ei ollut tulikosketusta eikä juuri havaintoja, ja hetken päästä jatkoimme etenemistä. Tässä vaiheessa osaston johtaja käski lähettää lääkintämiehen etelään haavoittuneiden panssarimiesten avuksi, ja irrotin Noutyn ryhmästä.

Saimme käskyn edetä kilometrin pohjoiseen ja tiedustella Kabaninon kylää ennen osaston hyökkäystä. Siirtymisen aikana ylitsemme lensi vaunujoukkueen suuntaan vihollisen länsimaissa valmistettu kuljetushelikopteri ja sen perässä taisteluhelikopteri. Ilmoitimme havainnoista ja jatkoimme etenemistä. Helikopterit kaartelivat laajalla alueella ja kuulostivat välillä hyökkäävän vaunujen kimppuun, mutta muu osasto sai molemmat lopulta tuhottua.

Luvan saatuamme etenimme kukkulalle heti Kabaninon kylän eteläpuolella ja pystyimme toteamaan kylän heikosti miehitetyksi. Pyysin lupaa aggressiivisempaan tiedusteluun, ja saimme yksin tein käskyn vallata kylän. Näin tehtiin, ja kylästä tuhottiin aseistettu HMMWV ja useita jalkaväkitaistelijoita. Haltuun saatiin TOW-ohjusampumalaite. Vänr Sami kaatui HMMWV:n lähelle.

Ilmavaara oli ohi, ja vaunujoukkuekin pääsi Kabaninoon. Pian sen saavuttua vihollinen yritti vastahyökkäystä lännestä ja lounaasta. Ryhmämme käskynä oli jatkaa etenemistä pohjoisen kautta länteen, mutta vihollisen hyökättyä vein ryhmämme kylän pohjoislaitaan seuraamaan tilanteen kehittymistä. Vaunujoukkue torjui hyökkäyksen, eikä apuamme tarvittu. Osaston johtaja käski meidän edetä länteen sittenkin etelän kautta.

Tiellä välittömästi Kabaninon lounaispuolella oli T-72, jota pidin alkuun omana mutta jonka korpr Hammer huomautti kuuluvan todennäköisesti viholliselle. Varmistin vielä asian osaston johtajalta, ja ammuimme sitä sen jälkeen singolla. Vaunu lähti liikkeelle, ja muu osasto avasi siihen tulen. Vaunu vaikutti yrittävän pakoon mutta palasi hetken päästä viereemme ja jäi paikalleen; olin Hammerin kanssa siitä tässä vaiheessa viidestä kymmenen metrin päässä. Pyysin muuta osastoa odottamaan sen aikaa, kun ryömimme kauemmas. Vaunu tuhottiin joko evakuoidulla TOWilla tai oman vaunun kanuunalla, ja ryhmämme jatkoi ripeästi länteen takana räjähtelevän taistelupanssarivaunun valaisemalla niityllä.

Puoli kilometriä aukean yli edettyämme tulimme metsikköön, johon jäimme hengähtämään ja tähystämään tavoitteena ollutta Vyborin kylää lännessä. Liikkeelle lähtiessämme eteläpuolellamme heti metsikön takana havaittiin vihollisen BMD. Korpr Hammer kaatui etsiessään metsikössä tuliasemaa singolleen. Muu osasto vaihtoi BMD:n kanssa tulta jonkin aikaa ja sai sen sitten tuhottua ennen kuin korpr Mika pääsi käyttämään kertasinkoaan. Jatkoimme matkaa.

Kun olimme päässeet pimeässä muutaman sadan metrin päähän Vyborista, tilanne oli se, että olimme keskellä laajaa peltoaukeaa ja meillä oli jalkaväkihavaintoja pohjoisessa, luoteessa, lännessä ja lounaassa. Pohjoisessa oli lisäksi asemassa HMMWV, jossa oli raskas ase. Vaunujoukkue oli kutistunut yhteen taisteluvaunuun, ja ryhmässämme oli neljä taistelijaa. Tehtävää oli jatkettu lähes kolme tuntia. Osaston johtaja totesi Vybor–Kabaninon tieuran olevan jo hallussa, vaikkei Vyborin kylää ollut vallattu, ja tehtävä oli siten suoritettu. Ryhmämme eteni Vyborin itäpuoleiselle tehtaalle, missä otettiin ryhmäkuva.

Jatkoimme vielä vapaaehtoisten Mikan, Ukan ja ryhmän jälleen yhyttäneen Noutyn voimin, ja myös Vybor oli pian vallattu.

Image
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Scottz
Posts: 257
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Mon, 8.5.2017, 21.55

YTH 7.5.2017

Kakkosvaunun raportti

kers Scottz - Johtaja
✝ stm Vultyr - Ampuja
✝ korpr Pionjaer – Ajaja

Osasto lähti etenemään merenrannalta vaunujoukkue kärjessä ja ensimmäinen pysähdyspaikka oli läheinen Kozlovkan kylä, jossa kakkosvaunu avusti etelästä lähestyvää jalkaväkiryhmää suojaamalla ensin kylän itä- ja sitten pohjoispuolen. Kuva 1.

Kozlovka todettiin tyhjäksi ja osasto siirtyi kohti Pulkovoa, mutta joutui ensin kapinallisten Hindin ahdistelemaksi ja osasto joutui ajamaan ilmasuojaan. Kopteria tulitettiin runsaasti vaunukonekivääreillä ja ilmatorjuntaohjuksella, kunnes lopulta suostui laskeutumaan. Kopterin härnätessä ylhäältä, iski vihollisryhmä meihin lännestä mäen takaa, mutta se saatiin tuhottua. Kuva 2.

Vaunujoukkue oli määrätty Pulkovon eteläpuoliselle mäenharjanteelle suojaamaan pohjoiseen ja aikansa asemaa etsittyään kakkosvaunukin pääsi edulliseen tuliasemaan, missä se vaikutti kahden muun vaunun kanssa Pogorevkassa olevaan jalkaväkeen. Kuva 3.

Koska tie Pulkovosta Pogorevkaan oli miinoitettu (huutomerkki!), niin vaunujoukkue siirtyi kahdessa erässä Pogorevkan itäpuoliselle mäelle tuliasemiin, mistä voitiin tulittaa Rogovossa ollutta jalkaväkeä ja sen pohjoispuolelta olleen mäen päälle vihollisvaunuja. Kuva 4.

Vihollisvaunu sai muutamia laukauksia ammuttua kakkosvaunuun, pari ensimmäistä kilpistyivät panssariin, mutta kolmas osuma sai torniin lieviä vahinkoja sekä iski vaunujohtajan tajuttomaksi. Ajaja evakuoi johtajansa osaston lääkintäpaikalle paikattavaksi ampujan jäädessä yksin vaunuun. Johtajan tultua tolkkuihinsa vaunumiehet palasivat vaunulle, mutta pahaksi onneksi jenkkien Venom ja Supercobra tulivat ahdistelemaan vaunujoukkuetta. Aluksi mitään vahinkoa ei tapahtunut, mutta onnekas isku vaunumiehistön ollessa jalkautuneena surmasi muut vaunumiehet johtajan jäädessä yksin. Kuva 5.

Myös kolmosvaunu oli menettänyt ampujansa ja ajajansa, joten johtajat ottivat keskenään kolmosvaunun käyttöönsä kakkosvaunun johtajan asettuessa ampujaksi ja kolmosvaunun johtajan ajajaksi. Uusi kolmosvaunu eteni eteenpäin kerinneen ykkösvaunu luokse pohjoisen metsään ilmasuojaan, mistä kolmosvaunu tulitti Venomia alikalilla ja konekivääreillä saaden sen lopulta laskeutumaan. Kuva 6.

Osastolle tuli lopulta käsky edetä Kabaninoon, jossa jalkaväkiryhmä oli jo edellä. Matkalla kylään uusi kolmosvaunu sai myös Supercobran laskeutumaan alikalilla ja konekivääritulituksella, mikä merkitsi ilmauhan poistumista alueelta. Uuden kolmosvaunun päästyä Kabaninon länsipuolelle vihollisen T-vaunun ja Shilkan yhteistulitus tuhosi tornin sekä tappoi ajajan. Entinen kakkosvaunun johtaja jalkautui lopullisesti ja avusti osaston johtoa tulitoiminnassa Kabaninon eteläpuolella sekä yritti vaikuttaa kaukana lännessä olleeseen Vyborin kylään, jonne oma jalkaväkiryhmä ei yrityksestä huolimatta päässyt. Tässä vaiheessa osaston johto totesi tavoitteen olleen saavutettu: omat lisäjoukot pääsisivät etenemään Kabaninon kautta pohjoiseen kohti NATOn suojaamaa lentokenttää. Kuva 7.
SFC Scottz - 2ND SQD SL
User avatar
HaBa
Posts: 1344
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Fri, 12.5.2017, 20.42

LENTO-COOP Lentäjän juhannus su 14.5.2017 klo 21

Image

Tilanne

Yhdysvaltalainen erikoisjoukko on lähetetty Takistaniin selvittämään terrorriteoista syytetyn Augustus Peneraatiuksen tilannetta. Augustus ja hänen joukkonsa halutaan tehdä vaarattomaksi erikoisjoukkojen iskulla. Pahaksi onneksi Augustus piileksii siviiliejä kuhisevalla alueella.

Operaatioalue on tehtävän kannalta mielenkiintoinen alue, jolla Augustuksen arvellaan piileksivän.

Tehtävä

Lopettakaa Augustuksen terroriteot ja tuhotkaa hänen sotavoimansa. Toimialueenne on merkitty karttaan.

Augustuksen tunnistaa YK-kypärästä, jota hän käyttää usein sotamuistonaan.

Alueella on aseistamattomia siviilejä, joita EI SAA VAHINGOITTAA.

Omat joukot

Yhdysvaltalainen erikoisosasto. Recon (1+3 miestä) aloittaa toiminta-alueen läheltä, loput Rasmanin (pohjoisessa) lentokentältä.

Lentokalusto:
2 x MH-6 kuljetushelikopteri
1 x A-10 Rynnäkkölentokone

Vihollinen

Augustus Peneraatiuksen suojajoukot. Jalkaväkeä ja keveitä ajoneuvoja.

Aika ja sää

Aamu. Pilvistä paikoitellen.
ylik HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Raunhofer
Personnel
Posts: 1514
Joined: Thu, 24.7.2008, 15.12
Location: Oulu
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Raunhofer » Sun, 14.5.2017, 22.46

COOP 14.5.2017
KomR

Aloitimme 2. ja 3. ryhmien kanssa lentokentältä. Recon lähti lähempää, kohdealuen eteläpuolelta. Tavoitteena oli operaatioalue, josta tuli etsiä eräs Augustus sekä tuhota terroristijoukkoja.

Ymmärsin tehtävänantoa hieman väärin ja oletin kartalla olleiden satunnaisten nimettyjen kohteiden olevan sellaisia joita kannattaisi käydä katsomassa (etenkin kun kyselin kohteista vielä ennen operaatiota päämajasta), mutta ilmeisesti joku alikersantti oli vain halunnut merkata lomakohteitaan päämajan karttaan. Noh, vaikutus ei ollut suuri, saimme 2. ja 3. ryhmät alueelle, josta lähdettiin sitten työntymään kohden lounasta.

KomR siirtyi alun tehtävästä 2. ryhmän mukana ja loppuosan 3. mukana, tavoitteenaan löytää hyviä tähystyspaikkoja maalinosoituslaitteen käyttöön (joka oli Artolla). Vihollisen varsinainen sijainti paljastui kuitenkin aivan alueen lounaiskulmaan, jolloin ilmassa ollut A-10 joutui toimimaan pääosin oman harkintansa sekä liipasinkätensä varassa sillä komr oli jumissa täysin väärällä puolen aluetta.

Pyysimme Naattia hakemaan meidät kopterilla sekä siirtämään meidät tiedustelun asemiin, alueen eteläreunalle (Mt. Pop). Lähdimme kiertämään aluetta turvallisen välimatkan päästä idästä. Kuitenkin, hetki lähtömme jälkeen havahduimme siihen että lentäjämme oli levittänyt karttansa tuulilasille, etsien uutta LZ-pistettä. Kun sain riuhdottua kartan lasilta pois oli jo liian myöhäistä. Kopteri oli jo hörpännyt itsensä sellaiseen asentoon ettei ollut muuta tehtävissä kuin katsella korpraalin sekä alikersantin kyynelten peittämiä, kirkuvia kasvoja ja syöksyä tuhoon.

Image

Täten korpraali Naatin lentolupakirja on laitettu hyllylle kuivumaan seuraavaksi viideksi arkipäiväksi.
Luutnantti Raunhofer
Reserved Detachment CO
User avatar
Nouty
Posts: 449
Joined: Mon, 27.7.2009, 18.26

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Nouty » Mon, 15.5.2017, 2.35

14.05.2017
3. Ryhmä

Tehtävä alkoi osaltamme helikopterikuljetuksella Feruz Abadin koillispuolelle ja jatkui tästä parin kilometrin marssilla alas vuorilta, kohti Feruz Abadin kylää. Matkalla kuulimme, että meidät kohteelle lentänyt Ukka oli päättänyt hylätä kopterinsa ja liittyi jalkamieheksi mukaamme. Tieto hieman turhautti itseäni, sillä arvasin edessä olevan vielä pitkän jalkapatikan. Feruz Abadissa havaitsimme kuitenkin epäilyttävästi poikittain tielle pysäköidyn lava-auton, jota kuljetti siviili. Ryhmänjohtajamme Kuik oli meistä rohkein ja kävi kysymässä siviililtä, oliko tämä kenties itsemurhapommittaja, vai voisimmeko lainata hänen ajoneuvoaan. Kaupat syntyivät ja saimme ajoneuvon käyttöömme (ja siviili sai pitää henkensä), ja lähdimme siirtymään kohti länttä, jossa nappasimme komentoryhmän kyytiin ja siirryimme edelleen kohti etelää, Shuhurkalayn kylään.

Matkalla jouduimme kontaktiin pariin otteeseen mutta niistä selvittiin vaivatta. Shuhurkalayn kylässä ja sen ympäristössä vastarintaa oli noin joukkueen verran mutta jälkeäkään kohdehenkilöstämme, Augustus Penetraatiuksesta ei löytynyt. Pienen konsolidaation jälkeen hyökkäsimme vihollisen miehittämään Chamanin kylään, jossa menetimme Epan komentobunkkerin vyörytyksessä. Kylän vihollinen tuhottiin, mutta jälleen jäimme tyhjin käsin.
Tässä vaiheessa pääosa osastosta perusti leirin Chamaniin ja painui pehkuihin, mutta päätimme korpr Hammerin kanssa jatkaa tehtävää ja käydä tarkistamassa Sakhen kylän meistä kaukana koillisessa.
Otimme käyttöömme tiedustelupartion mönkkärin ja ajoimme sillä Sakhen eteläpäätyyn. Pian jalkauduttuamme havaitsimme ensimmäisen viisihenkisen vihollispartion noin 250 metrin päässä. Yksi tarkka päälaukaus ja yksi täydellinen kiväärikranaatti tuhosivat koko ryhmän hetkessä. Kohta eteemme ilmestyi toinen partio, tällä kertaa kuuden miehen vahvuinen. Hammer avasi tulen jälleen kranaatilla, joka tuhosi kahta taistelijaa lukuunottamatta koko ryhmän. Sama toistettiin vielä kolmannen kerran, minkä lisäksi kylästä ja sen laitamilta tuhottiin kaksi jalkaväkiryhmää, SPG-9 ampuja talon katolta, UAZ Dshkm miehistö ajoneuvosta ja yksittäisiä vartiomiehiä.

Yhden rakennuksen katolla havaittiin vartiomies, ja tämä talo otettiin erityiseksi tarkistuksen kohteeksi. Edetessämme kohti rakennusta, huomasin kadulla panikoivan siviilin, jota lähdin rauhoittelemaan. Lähestyessäni siviiliä, vihollinen avasi tulen edestä, alle sadan metrin päästä. Kuulin myös vihollisen huutoja läheltä, joten painelin suojaan viereiseen rakennukseen sivuovesta. Rakennuksessa vastaan tuli ensimmäisenä sinikypäräinen mies, jonka tajusin heti olevan etsimämme kohdehenkilö. Ammuin tähän muutaman laukauksen ja näin ruumiin lyyhistyvän eteeni. Rakennuksessa oli kuitenkin muitakin, ja samantein huomasin rakennuksen pääovella myös vihollistaistelijan, johon avasin tulen. Osuin kuitenkin luotiliiveihin, ja kaveri kesti yllättävän monta osumaa, ehtien ampua myös minua. Juuri ennen kuin tipahdin osumasta maahan, näin vihollistaistelijan kaatuvan. Pääsin nopeasti takaisin ylös ja jatkoin samantien rakennuksen vyöryttämistä. Heti kohdehenkilön vierestä kulman takaa paljastui toinen vihollinen, jota ammuin kerran ja huomasin lippaani olevan tyhjän. Vaihdoin samantien pistooliin ja yritin siirtyä suojaan vihollisen tulelta, mutta sain ainakin kaksi tai kolme osumaa itseeni. Onnekseni osumat eivät olleet vakavia ja sain vihollisen hengiltä pistoolillani, jonka jälkeen pysähdyin hetkeksi paikkaamaan pahimmat haavat. Tulitaistelussa ilmeisesti rakennuksen viimeisen vihollisen kanssa sain vakavia osumia vihollisen konekivääristä, ja lyyhistyin maahan. Tämän jälkeen kuulin vain Hammerin äänen kyselemässä tilannetietoa, sen jälkeen raivoisaa tulitaistelun ääntä ja sen jälkeen ei mitään...... Kunnes tunsin Hammerin sitomassa haavojani ja kuulin rauhoittavan äänen, kaikki tulisi olemaan OK.

Hammer onnistui pysäyttämään vakavan verenvuodon ja pelastamaan henkeni, mutta tajuihini heräsin vasta sotilassairaalassa. Tehtävä tuli kuitenkin suoritettua ja pahamainen Augustus Penetraatius ja ainakin suurin osa tämän seuraajista on päästetty päiviltä.

Mysteeriksi jäi Ukan kohtalo, joka lähti jossain vaiheessa hakemaan hylkäämäänsä kopteria, ja josta ei tämän jälkeen pitkään aikaan kuulunut mitään, ja joka näin jossain vaiheessa oletettiin jo kuolleeksi, mutta josta sitten kuuluikin jotain, ja joka oli viimeisimmän tiedon perusteella vain muutamien satojen metrien päässä kopterista, mutta josta ei sitten enään koskaan kuulunut mitään.
Liekkö joutunut Ukka vihollisen vangiksi? (vink vink tehtäväntekijät)
:'(
User avatar
Sahuri
Posts: 293
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.12

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sahuri » Mon, 15.5.2017, 9.08

COOP: Lentäjän juhannus
14.5.17

A10 Thunderbolt (CAS-versio) - ylik Sahuri

Alkuperäisen suunnitelman mukaan A10 piti käyttää täsmäiskuihin vihollista vastaan. Sain luvan nousta ilmaan melko pian ja pyörin toiminta-alueen ympärillä kunnes sain luvan vaikuttaa alueelle. Tiedustelu paikansi useita ajoneuvoja ja muutaman vaunun Chamanin kylän läheisyyteen joita aloin tuhota. Kaksi Maverickia kohdistuivat ohjus-BRDM:ään sekä pst-teknikaaliin. Ohjus-BRDM sai vielä raketeista sillä tämä osuma jäi epäselväksi. Seuraavaksi ryhdyin käyttämään GAU-8 konetykkiä muita kohteita vastaan. Yllätyksekseni konetykin pystyi lukitsemaan kohteisiin mutta tällöin lyhyet sarjat menivät aina ohi kohteesta vaikka kuinka kohde oli ristikon keskellä/yllä/alla/sivulla. Lopulta päätin hylätä elektroniset humpuukit ja ryhdyin tähtäämään ilman lukitusta. Sain lamautettua tai tuhottua tulella joitakin teknikaaleja. Päätin myös konetykin ammusten vähentyessä käyttää kaksi AIM-9 Sidewinderiä teknikaaleja vastaan, ne osuivatkin hyvin maaleihinsa. Erään Chamanin ylilennon jälkeen kaunis, konemainen naisääni huuti korvaani "Warning, missile, 6 o'clock". Polttimot ja lentäjä huutaen tiputin flareja minkä kerkesin ja onnistuin väistämään ohjuksen. Mahdollista on myös että kyseessä oli pelkkä lukitus, ilmoitus tuli niin puskista etten jäänyt arpomaan onko perässäni oikeasti ohjus vai ei.

Seurasi suvantojakso jonka aikana odotin jalkaväen saavan laserin toimintakuntoon jotta voisimme tuhota kovia maaleja tarkemmin. Valitettavasti useasta eri syystä johtuen laseria ei koskaan saatu päälle ja lopulta sain luvan tiputtaa pommeja kylmänä. Kahdella GBU-pommilla lamautettiin ensin T72 (miehistö hyppäsi ulos vaikka pommi jäi hieman lyhyeksi) ja käännettiin katolleen BMP-1. Kolmatta pommia pyydettiin jo vihollisen komentobunkkerille, kunnes pyytäjät huomasivat olevansa kyseisellä paikalla itse.

Jalkaväen vyöryttäessä Chamania omaksi osaksi jäi taitolentelyn/tähystyksen järjestäminen kohdealueelle. Havaitsin tuhotun bemarin lähellä tykin jonka jalkaväki neutralisoi pian. Luvan saatuani palasin polttoainetankit lähes tyhjinä kentälle. Tehtävä oli osaltani ohi.
ylik Sahuri
“The stone age came to an end not for lack of stones. And the oil age will come to an end not for lack of oil.”
sami
Posts: 1720
Joined: Sun, 21.3.2004, 18.57
Location: Finland

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by sami » Mon, 15.5.2017, 16.31

14.5.2017 Coop Lentäjien juhannus
vänr Sami - rj
kers Kuokkanen - rvaraj
korpr CZ - kk
stm Hesari - pst

Aamu alkoi lupaavasti. Lääkintärepun sijaan meikäläiselle osoitettiin radioreppu ja neljä taistelijaa johdettavaksi. Ja näillä tiedoilla kopteriin. Korvatulpat olivat vissiin kastuneet edellisillä reissuilla, kun radion kuunteleminen kopterin melussa ei oikein onnistunut ja JJ meinasi polttaa päreensä heti alkuun. Näemmä jopa niin, että neljäs taistelija ei suostunut tulemaan matkaan. Eli siis kaikki merkit siitä, että homma hoituisi täydellisesti.

Meidät lennätettiin jonnekin päin vuoria ja saimme ohjeet tiedustella edessämme olevan kylän. Lähestyimme kylää ja se paljastui tyhjäksi. JJ määräsi meidät seuraavaksi siirtymään kopterille Shuhurkalayn kylään. Kopun lähestyessä merkkasin savulla sopivan laskeutumispaikan. Kopu päätti kuitenkin siirtyä muualle ilman meitä. Syyksi paljastui, että emme olleen kartalla olevan kylän luona, vaan pari kylää idempänä. No, pienen neuvottelun jälkeen pääsimme eteenpäin.

Lähestyimme Shuhurkalayn kylää luoteesta, kuljimme kapeassa solassa, jossa oli välillä tiheää metsää. Emme saaneet JJ:ltä lupaa nousta mäelle, josta ehkä olisi jotakin näkynytkin. Lähempänä kylää saimme ensi viholliskontaktin lähestyvään JV-ryhmään, joka tuhottiin. Vielä lähempänä kylää selustaamme iski viiden henkilön partio, joka haavoitti monia, mutta saatiin kuitenkin tuhottua.

Paikkausoperaation jälkeen etenimme kylän liepeille, jossa kuulimme, että 3R etenee kylän itälaidalla ja on kohta kylässä. Jäimme asemiin. Samalla tuli ilmi, että JJ oli kaatunut. Hyvin alkanut tehtävä jatkuisi siis samoissa merkeissä, kun tehtävän tavoite, eri ryhmien sijainti, kohteet ja tehtävät olivat sopivasti tuntemattomia. Onneksi 3R eteni kylässä, joten saatoin ottaa aikalisän ennenkuin mietin joukkueen toimintaa.


Tilanne näytti olevan, että Tiedustelu oli Chaman kylän liepeillä, ja heillä oli näkyvyys kylään ja sen viholliskohteisiin. Komentoryhmä oli kaatunut, ja ryhmän mukana oli kadonnut laserosoitin, joka oli tarpeellinen A10:n pommien ohjaamiseen kohteisiin. Tiedustelu lupasi etsiä kopterin alastulopaikkaa, mutta sitä ei kuitenkaan löytynyt.

3R oli kylässä, ja heidän mukanaan oli jostakin syystä ainoa elossa ollut kopteripilotti. Jostakin käsittämättömästä syystä kopteri oli hylätty usean kilometrin päähän ilman vartiointia ja toisen kopterin tuhoutuessa meiltä hävisi ilmakuljetusmahdollisuus. Kun kylä oli tyhjä päätti 3R lähettää pilotin yksin kopterille kylästä löytyneellä jeepillä. Myöhemmin paljastui, että pilotti haavoittui ja kuoli lähellä kopteria.

2R ja 3R jatkoivat etenemistään Chamanin kylään, jossa oli paljon vihollista. Molemmat ryhmät lähestyivät kylää lännestä, 2R ja 3R kylän päätien kummallakin puolella. Vihollista kohdattiin, mutta se tuhottiin joko Tiedustelun, A10:n tai jomman kumman jalkaväkiryhmän toimesta niin, että reitti kylän itälaidalle oli selvä.

Tässä kohden todettiin, että tehtävä oli nykyresursseilla suoritettu loppuun, A10 palasi lentokentälle ja JV-ryhmät järjestäytyvät poistumaan toiminta-alueelta. Tehtävän kohteena ollutta henkilöä ei tavoitettu, mutta viholliselle aiheutettiin merkittävät miehistö ja kalustotappiot.

Parit huomiot, koskettavat osin vain kun toimitaan ei-yth-kokoonpanossa:
* Johtosuhteet olisi hyvä määritellä ennen tehtävää, itse en tunnistanut toimivani vara-JJ:nä tehtävässä ennenkuin nakki iski.
* Ryhmien tehtävät olisi hyvä käydä läpi ennen tehtävää, jotta olisi jonkinlainen yleiskuva, mikä on tavoite ja miten siihen yritetään päästä.
* Joukkueen yhteisten kulkuneuvojen jättäminen jälkeen ei ole hyvä idea, jos tarve on liikkua nopeasti toiminta-alueella. Jos tehtävässä on pilotti, niin sitten annetaan pilotin olla pilottina eikä määrätä jalkamieheksi. Mikäänhän ei olisi estänyt kuljettaa sitä hekoa lyhyitä matkoja JV-ryhmän perässä.
* Raporttien kirjoittaminen viikko tehtävän jälkeen aiheuttaa hyvin tehokasta tiivistämistä.
--
Sami
Gloria victis
Post Reply