YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
Vultyr
Posts: 198
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Sat, 20.5.2017, 19.40

YTH 21.05.2017 Green on Blue
Kartta: Stratis
Karttakuva:
Image
Tilanne: Yhdysvaltain merijalkaväki on ottanut haltuunsa strategisesti tärkeän Stratiksen saaren ja meidän tehtävämme on valloittaa se takaisin katkaistaksemme huollon vihollisen joukoilta pääsaarella. Jotta voimme toteuttaa koko saaren haltuunoton meidän täytyy avata itsellemme huoltoväylä ja saada jalansija saarella.

Tehtävä: Ottakaa haltuun Girnan kylä ja pitäkää se kunnes omat joukot saapuvat alueelle. Tämän jälkeen ottakaa haltuun ja pitäkää Girnasta idässä sijaitseva Camp Maxwell.

Vihollinen: USMC

Omat joukot: AAF joukot, varusteet identtiset osasto Kyllikin kanssa.

Kalusto: YTH-Kalusto, KRH (16xHE)
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3855
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 21.5.2017, 23.39

YTH 21.5.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti

yliv Broileri - rj
alik Haba - rvaraj
korpr CZ - kk
korpr Mika - tstplj

Joukkueen tehtävänä oli vallata Girnan kylä länsirannalla, odottaa vapautusta ja hyökätä sen jälkeen Camp Maxwelliin idässä.

Joukkue teki noin kilometrin moottorimarssin koilliseen. Kärjessä edennyt Kevyt ryhmä kohtasi vihollista Agios Cephasin kylässä välittömästi jalkautumisalueen vieressä. Kevyt tuhosi vihollisen etuvartion ja otti kylän haltuunsa. Raskas ryhmä eteni suunnitelman mukaisesti kylään. Rynnäkkö oli tällä välin siirtynyt kylän koillispuoleiselle mäelle, ja Kevyt siirtyi sen itäpuolelle.

Laaksossa koillisessa havaittiin vihollispartio, jonka ryhmämme tuhosi. Kevyt ja Rynnäkkö aloittivat siirtymisen koilliseen kohti Camp Maxwellin itäpuolella ollutta rakennuskeskittymää, ja Raskas alkoi vaikuttaa havaittuihin maaleihin omasta asemastaan. Rakennuksilla ja rinteessä niiden luoteispuolella havaittiin vihollisia, ja Kevyt avasi tulen Rynnäkön jatkaessa etenemistä länsipuolellamme.

Tuli oli puolen kilometrin etäisyyden takia melko tehotonta, joten jatkoimme pian etenemistä. Tällä välin Rynnäkkö oli törmännyt lännessä bunkkeriin, jota se alkoi vallata. Kevyt otti rakennukset haltuunsa ja pääsi tulikosketukseen luoteesta mäen päältä ilmaantuneita vihollistaistelijoita vastaan. Vihollinen lyötiin, ja myös Rynnäkkö tuli rakennuksille.

Joukkueenjohtajan käskyn mukaisesti Kevyt ja Rynnäkkö jatkoivat etenemistä länteen kohti Camp Maxwellia siten, että Rynnäkkö eteni suoraan ja Kevyt koukkasi sen pohjoispuolelta. Etenemisen aikana vihollistukikohdasta kauempaa koillisesta nousi ilmaan taisteluhelikopteri; samasta tukikohdasta lähti tietä pitkin lähestymään Bradley ja RG-33. Havainnoista ilmoitettiin ja hyökkäystä jatkettiin nopeasti, jottei olisi jääty kahden vihollisen väliin.

Kevyt ja Rynnäkkö löivät vihollisen Camp Maxwellin alueella. Vihollispartiot lähistöllä yrittivät vastahyökkäystä, johon myös Bradley ja RG-33 yhtyivät. Rynnäkkö tuhosi Bradleyn.

Kevyt jatkoi matkaa länteen ja tiedusteli Girnan rantakylää itäisiltä kukkuloilta. Kylä vaikutti heikosti miehitetyltä, mutta sen etelälaidalla oli RG-33 ja bunkkeri.

Joukkue hyökkäsi Girnaan idästä ja etelästä ja löi vihollisen. Kevyt otti haltuunsa kylän pohjoispuolen ja jäi asemaan. Kaksi vihollisryhmää yritti lähestymistä pohjoisesta, mutta ne tuhottiin Raskaan krkk:lla ja Kevyen kk:lla. Jonkin ajan päästä luvatut vahvistukset saapuivat mereltä. Tehtävä oli suoritettu.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Sahuri
Posts: 293
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.12

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sahuri » Mon, 22.5.2017, 8.36

YTH 21.5.2017
Rynnäkköryhmän taisteluraportti

ylik Sahuri
alik Arto
kers Kuokkanen
korpr Hammer
korpr Sakinz
stm Hesari
korpr Nouty

Radiovälppäykseni jälkeen joukkue pääsi liikkeelle ja siirtyi jalkautumispistelle LZ Connorin eteläpuoliselle tielle ennen Agios Cephasin kylää. Kärjessä edennyt kevyt kohtasi kylässä vihollista jolloin joukkue jalkautui. Rynnäkön kk-jeeppi tulitti hetken vihollista kylässä tukien kevyttä ryhmää.

Rynnäkkö sai luvan ottaa LZ Connor haltuun. Alueella ollut ryhmä vihollisia tuhottiin ilman omia tappiota. Pian pohjoisesta Camp Maxwelliltä alkoi konetykki tulittaa ilmeisesti Agios Cephasin kylää. Lähde (Bradley) paikallistettiin ja tuhottiin raskaan ryhmän kaappaamalla javelin-ohjuksella. Jatkoimme kevyen ryhmän perässä marssia kohti tavoite Alphaa (Camp Maxwellin itäpuolella oleva kolmen rakennuksen kompleksi). Matkalla havaittiin bunkkeri pohjoisessa tiellä, tämä käytiin ottamassa haltuun siirtyessämme Alphalle jonka Kevyt valtasi.

Matkalla Maxwellille koillisesta nousi ilmaan Cobra jonka raskas sai pian tuhottua. Tietä pitkin idästä meidän eteläpuolta havaittiin lähestyvän toisen Bradlyen, rynnäkkö väijytti ja tuhosi sen. Kevyt ilmoitti lisäksi pyöräajoneuvosta, joskaan emme saaneet tähän näköhavaintoa. Kevyt eteni kohti Maxwellia pohjoispuolellamme matalempana, rynnäköimme etelämpänä harjannetta pitkin. Saavutimme vihollisen maassa olevan kopterin ja keskityimme suojaamaan kompleksin valtausta jota kevyt ryhmä paraikaa suoritti. Kompleksi saatiin lopulta vallattua ilman tappioita vaikka haavoituin kertaalleen kevyen ryhmän kk-sarjasta.

Joukkueenjohtaja ilmoitti Alphalta meidän selkään lähestyvästä vihollisen jalkaväesta ja siirryimme torppaamaan tätä yritystä. Alphalta ja sen läheisyydestä tuhottiin joitakin taistelijoita minkä jälkeen siirryimme takaisin täydentämään varusteita Camp Maxwellille.

Muu joukkue oli jo ehtinyt siirtyä lähelle Girnaa (seuraava kohde) joten rynnäkkö juoksi munaravia perässä kohti länttä. Itse kaupunginvaltaus sujui rauhaisasti koska siirryimme kylään viimeisenä ryhmänä joukkueesta. Odottelimme lännestä saapuvat vahvistukset ja tehtävä oli suoritettu ilman tappioita.
ylik Sahuri
“The stone age came to an end not for lack of stones. And the oil age will come to an end not for lack of oil.”
User avatar
Vultyr
Posts: 198
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Tue, 23.5.2017, 22.30

YTH 21.5.2017
Sotamiehen päiväkirja

Kirotut amerikkalaisjoukot ovat ajaneet meidät ahtaalle Altiksen saarella, ja kaiken sen kaaoksen keskellä vielä valloittaneet tärkeimmän sotilaallisen kohteen puolustuksemme kannalta, Stratiksen saaren.
Kuin ihmeen kaupalla saimme yönaikana meriteitse kuljetettua itsemme sekä ajoneuvomme saaren eteläkärkeen, idiootit olivat jättäneet koko alueen vartioimatta. Pienen levon jälkeen (minkä levon, istuin vartiossa koko loppuyön.) aloitimme varustautumisen päivän tehtävää varten. Meidän pitäisi ottaa haltuun Girnan kylä sekä Camp Maxwell luodaksemme sillanpääasema saaren takaisin valtaamista varten.

Lippaat, lääkintätarvikkeet ja tuttu M136 kantoon. Vielä pitäisi tarkistaa minulle ja taisteluparilleni korpraali Epalle määrätty kranaatinheitin. Jotain vikaahan siinä taas oli, ei putki liikkunut kuin sivusuunnassa mutta muutaman napakan potkun ja voimasanan jälkeen sekin tokeni. Tällä välin herrat puivat suunitelmiaan kohteiden valtaamiseksi.

Lähdön hetki on käsillä, Ylikersantti KuiK määrättiin minun ja Epan johtajaksi ja meistä tehtiin heitinpartio ja saimme käyttöömme Uralin siirtymistä varten. Korpraali Pionjaer ja Alikersantti lufti määrättiin tukiryhmäksi heidän ottaessa käyttöönsä KrKK-auton ja kersantti Scottzin johtaa koko revohkaa. Lähdimme etenemään moottorimarssilla kohti ensimmäista kohdetta, Agios Chepasin kylää ja LZ Connoria jonne meidän oli määrä pystyttää heitin. Lähestyessämme Agios Chepasin kylää radiosta tuli tieto että Ylivääpeli Broilerin johtama Kevyt Ryhmä (1R.) mikä eteni kärjessä oli joutunut kontaktiin. Ei muuta kuin tiensivuun ja ottamaan asemia tien eteläpuolelta. Tukipartio eteni autollaan kylää kohti tukien kevyen ryhmän hyökkäystä samalla kun Ylikersantti Sahurin johtama Rynnäkkö ryhmä (2R.) lähti valtaamaan lähellä ollutta LZ Connoria. Pian alkoi kuulumaan sietämätöntä automaattitykin ääntä jostain pohjoisesta. Kävi ilmi että Camp Maxwellillä sijainnut Bradley oli havainnut rynnäkön ja tulitti LZ Connoria. Pian kuitenkin Bradley hiljeni kun Ylikersantti KuiK sai sen viholliselta "lainatun" Javelinin tähtäimeen.

Pystytimme heitinaseman LZ Connorille ja aloitimme tulivalmistelut kohteille. Suora näkyvyys Camp Maxwellille helpotti heitintoimintaa ja laitoimmekin samantien 12 kranaattia sisälle. Oli tyydyttävää katsoa kun maa nousi ilmaan kohteella, saattoi siellä seassa olla jokunen raajakin. Iskun aikana vihollisen nelihenkinen partio oli päässyt hiipimään asemiimme mutta se tuhottiin pian. Ei muutakuin seuraavia kohteita moukaroimaan. 4 kranaattia lännessä havaittuun leiriin rannalla ja loput 16 Girnan kylään. Tällä välin 1R ja 2R oli aloittanut hyökkäyksen Camp Maxwelliin saaden sen pian haltuunsa. Vihollinen yritti ilmeisesti vastahyökkäystä mikä kuitenkin pysäytettiin ilman tappioita.

Saimme pian tämän jälkeen käskyn aloittaa siirtyminen kohti Girnaa. Lastasimme itsemme ja kasan miinoja KrKK-autoon ja lähdimme etenemään kohteen kaakkoispuolelle. korpr Pionjaer asetti Girnaan johtavalle tielle miinoitteen ja lähdimme jalan kohti tavoitetta. Lähelle päästyämme havaitsimme kylässä hyvin vähän elämää. Saattoi johtua niistä 16 kranaatista mitä sinne ammuttiin. Kylässä ei ollut kuin etelä päässä 3 taistelijaa ja vihollisen KK-MRAP. M136 olalle ja hetken odottelun jälkeen MRAP oli ilmiliekeissä. alik lufti ja korpr Pionjaer etenivat autolla tietä pitkin kohteelle, kun taas minä, korpr Epa, Ylik KuiK ja kers Scottz etenimme jalan. Kylästä löytyi yksi taistelija lisää, mutta tuli tiensä päähän napakan sarjan saattelemana.

Nyt järjestäydyimme puolustukseen ja pian se vihollinen pohjoisesta tulikin. Ei se pitkälle päässyt KrKKn moukaroidessa niitä ja täten tyrehdyttäen vastahyökkäyksen ennenkuin se oli ehtinyt edes kunnolla alkaa. Tästä järjestäydyimmekin sitten loppukuvaa varten laiturille.

Tehtävä oli suoritettu ilman tappioita.

- Sotamies Vultyr, Raskas ryhmä.
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
Vultyr
Posts: 198
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Tue, 23.5.2017, 22.34

YTH 28.5.2017 Varustetäydennys
Saari: Startis
Karttakuva 1:
Image

Karttakuva 2:
Image

Tilanne: Osasto Kyllikki on sijoitettu viime operaatiossa haltuun saadulle Camp Maxwellille (FOB Kyllikki) samalla kun omat joukot pitävät hallussaan FOB Girnaa ja saaren eteläosaa.
Osaston heikon ammus- ja lääkintätarvike tilanteen vuoksi emme voi edetä syvemmälle saareen vaan meidän täytyy odottaa varustetäydennyksiä. Täydennykset tulevat vesiteitse saaren eteläosiin koska vihollinen pitää ilmatilaa hallussaan ja täten helikopterikuljetukset ovat mahdottomia toteuttaa.
Valmistautukaa mahdollisen vastahyökkäyksen varalle. FOB Kyllikin ja FOB Girnan välissä partioi omia joukkoja.

Aika: 16:00

Tehtävä: Järjestäkää FOB Kyllikin puolustus ja odottakaa varustetäydennyksiä jotka saapuvat tänne. Tukikohdasta löydätte 2 kappaletta vihollisen jälkeen jättämiä M2 Konekivääreitä.
Tarkkailkaa Air station Mike-26:ta sekä pohjoista suuntaa. Tätä varten on valmiina Tarkkailupiste OP 1.
Noutoa varten löytyy tyhjä ajoneuvo FOB Kyllikin eteläpuolelta, mutta toisen ajoneuvon mukaan ottaminen ei ole kiellettyä.

Vihollinen: USMC

Omat joukot: AAF joukot, varusteet identtiset osasto Kyllikin kanssa.

Kalusto: YTH-Kalusto, 2kpl M2 Konekivääreitä. Varustetäydennyksiä tulossa.

huom. Varusteet saapuvat laatikoissa noutopisteelle. Laatikoita ei tarvitse purkaa, vaan ne voi lastata sellaisenaan autoon käyttäen ACE menua. Video: https://youtu.be/ghvp6ZhweCU

Kuvia alueelta: http://imgur.com/a/UY0gl
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3855
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Mon, 29.5.2017, 1.27

YTH 28.5.2017
Kevyen ryhmän taisteluraportti
yliv Broileri
korpr Ukka
korpr Mika
Scorch

Joukkueen tehtävänä oli puolustaa Camp Maxwellia. Kevyen ryhmän käskynä oli siirtyä etuvartioasemaan itäkoilliseen vihollistukikohdan suuntaan, mistä irtautuisimme tarpeen vaatiessa oman tukikohtamme koilliskulmalle. Scorch oli Kevyessä ryhmässä täydennysmiehenä.

Etuvartioasema oli vihollistukikohdasta tulevan tien laidassa, joten varustauduimme singoilla. Pian Camp Maxwellistä lähdettyämme kohtasimme vihollisryhmän, jonka tuhosimme. Pääsimme käskettyyn asemaan ilman muita välikohtauksia. Sumu oli sakeaa ja näkyvyys huono, mutta maastoa pystyttiin hallitsemaan rynnäkkökiväärin tehokkaan kantaman päähän ja tielle pystyttiin vaikuttamaan.

Tukikohdasta koillisesta ajoi täyttä vauhtia meitä kohti raskaalla kk:lla aseistettu vihollisen HMMWV. Haimme vielä asemia ja ajoneuvoon olisi pystytty vaikuttamaan ainoastaan Scorchin kk:lla, joten annoimme sen mennä ohi ja ainoastaan ilmoitimme siitä joukkueelle. HMMWV jatkoi asvaltoitua tietä pitkin itäpuolitsemme etelään.

Scorch havaitsi idässä laakson rinnettä lähestyvän vihollisryhmän. Yritimme päästää sen lähemmäs tehokkaalle vaikutusetäisyydelle, mutta meidät havaittiin ja vastasimme tuleen. Ryhmä tuhottiin.

Seuraavan noin puolen tunnin aikana Kevyt ryhmä piti asemansa ja tuhosi vihollisen jalkaväkitaistelijoita melkein kaikissa ilmansuunnissa. Pääosat tuhottiin vihollistukikohdan suuntaan ja vaikutti, että pysäytimme valtaosan Camp Maxwelliin suunnastamme hyökkäävästä jalkaväestä. Kaikkiaan ryhmä tuhosi joukkueen tai vajaan joukkueen verran jalkaväkeä. Osa pääsi lähelle ja lopulta kaikki ryhmästä olivat vähintään lievästi haavoittuneita.

Kevyt tiedusteli vielä etuvartioaseman eteläpuolella sijainneiden rakennusten alueen. Tilanne joukkueen alueella oli rauhoittunut, ja palasimme tukikohtaan. Hyökkäys oli torjuttu.

Vapaaehtoisista koottiin ryhmä, joka hyökkäsi vihollisen radioasemalle 1,3 kilometrin päähän koillisessa. Johdin osastoa, johon kuuluivat alik Arto, yliv Blake, korpr Ukka, korpr Mika ja stm Vultyr.

Etenimme krkk-GAZin kanssa kohteesta lounaaseen 300 metrin päähän, jossa jalkaväkiosa jalkautui. Arto ja Blake jäivät GAZiin ja avasivat asemasta tulen tukikohtaan muiden lähtiessä itään. Jalan liikkeellä olleen partiomme oli tarkoitus kiertää kohteen itäpuolelle maastoa myöten, mutta jouduimme vaihtamaan tulta kohteella olleen vihollisen kanssa. Vartiomiehiin ja partioihin vaikutettuamme pääsimme kuitenkin irtautumaan ja jatkamaan matkaa.

Siirryimme alarinteeseen kohteen itäpuoliseen metsään, ja Arto ja Blake liittyivät seuraan ammuttuaan krkk:n kranaatit loppuun. Kohteeseen tunkeuduttiin sen koilliskulmasta. Tutka-aseman lounaispuolella havaittiin kaksi Abrams-taisteluvaunua, mutta ne pystyttiin toteamaan tyhjiksi. Etelässä oli havaittu Bradley, mutta se vaikutti poistuneen alueelta. Arto ja Blake ottivat toisen Abramsin haltuunsa. Ukka ja Mika etenivät kohteen länsilaitaa etelään, ja vyörytin Vultyrin kanssa alueen itälaitaa.

Vihollinen puolusti tukikohtaa sitkeästi, mutta kaikki vastarinta tuhottiin. Kaappaamamme Abrams varmisti alueen ja sen ympäristön. Tukikohdasta paennut Bradley löydettiin tukikohdan eteläpuoleisilta rinteiltä ja tuhottiin kertasingoilla. Myös radioasema oli saatu haltuun.

Image
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Sahuri
Posts: 293
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.12

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sahuri » Mon, 29.5.2017, 7.17

YTH 28.5.17
Rynnäkköryhmän raportti

ylik Sahuri
alik Arto
kers Kuokkanen
korpr Hammer
korpr Sakinz
stm Hesari
yliv Blake

Rynnäkkö sai tehtäväkseen puolustaa Camp Maxwellin pääosaa. Jaoin ryhmän kahteen partioon joista toiseen kuuluivat Arto, Sakinz ja Blake. He saivat vastuulleen alueen lännestä pohjoiseen. Loput ryhmästä vastasivat alueen pohjoisen ja koillisen välissä. Aluksi siirsimme Kuokkasen kanssa staattiset M2-konekiväärit asemiin pohjoista kohden. Vihollinen hyökkäsi kuitenkin pian pohjoisesta kopterien tukemana ja tilanne uhkasi muuttua kriittiseksi. Vihollinen kuitenkin torjuttiin, joskin ryhmä kärsi tappioita Hammerin kaatuessa pohjoisella lohkolla. Siirryin tässä vaiheessa tähystämään etelään ja itään jossa pian havaittiinkin vihollista. Hyökkäys oli kuitenkin heikohko ja torjuttiin helposti. Peliin myöhässä tulleella Hesarilla oli radion kanssa ongelmia ja viimeisin havainto hänestä saatiin etelästä tukikohdan ulkopuolelta. Ruumista ei koskaan löydetty. Tehtävän loppua kohden vihollista lähestyi vielä lounaasta ja lännestä. Vihollinen torjuttiin kuitenkin helposti. Viimeisen varmistuskierroksen aikana löydettiin Sakinzin ruumis lähtöpaikalta. Tehtävä oli suoritettu.
ylik Sahuri
“The stone age came to an end not for lack of stones. And the oil age will come to an end not for lack of oil.”
User avatar
Scottz
Posts: 259
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Mon, 29.5.2017, 20.57

YTH 28.5.2017

Raskaan ryhmän raportti

kers Scottz – Ryhmänjohtaja
✝ ylik KuiK – Ryhmän varajohtaja / Asepartion johtaja
alik Lufti – Tukipartion johtaja
korpr Pionjaer – Tukipartio
korpr Epa – Asepartio
stm Vultyr – Asepartio

Kevyen ryhmän miehittäessä OP 1:n ja rynnäkköryhmän jäädessä miehittämään FOB Kyllikkiä, raskaan ryhmän tehtäväksi määriteltiin noutaa Jay Coveen meriteitse saapuva varustetäydennys ja kuljettaa se FOB Kyllikkiin täydentämään osaston kalustovajetta. Asepartio huolehti varustetäydennyksen logistisesta puolesta samalla kun tukipartio asettui CP Bravon koillispuolelle toimimaan suojaavana elementtinä sekä linkkiyhteytenä / releointina joukkueenjohtoon tehokkaampien pataljoonaradioiden puuttuessa osaston kalustosta. Paluumatkalla raskasta ryhmää kohti ammuttiin hetken aikaa kiväärikaliiberilla lännestä, mutta vaikutusta toimintaan ei ollut. Ryhmä pääsi naarmuitta takaisin FOBille ja purki kalliin lastinsa eteläisen portin läheisyyteen. Kuva 1.

Varustetäydennyksestä suoriuduttuaan raskas ryhmä siirtyi rynnäkköryhmän tueksi tukikohdan pohjoispuolelle ja vaikutti pääosin ryhmäkohtaisella aseistuksellaan pohjoissektorilta lähestyvään viholliseen. Aikaisemmin muun joukkueen havaitsema ilmavaara osoittautui kuljetuskopteriksi, jonka ryhmän varajohtaja tiputti tonttiin tarkalla ilmatorjuntaohjuksen osumalla. Vihollisen hyökkäys tukikohtaan osoittautui vaisummaksi kuin mihin olimme varautuneet: yksittäisiä partion/ryhmän vahvuisia joukkoja tuli hiljalleen pohjoisesta ja suurin osa niitattiin mäkeen pääsemättä edes lähelle tukikohtaa. Kuva 2.

Taistelutilanteen rauhoittuessa joukkueenjohto määräsi raskaan ryhmän suorittamaan partiointia tukikohdan pohjoispuolella: tukipartio jäi tukikohdan pohjoisreunalle suojaamaan samalla kun ryhmänjohtaja lähti asepartion kanssa etenemään suunniteltua partioreittiä. Edetessämme länteen puoliryhmää kohti avattiin tarkkuuskiväärin tuli, joka osui erittäin pahasti ryhmän varajohtajaan. Välitön kuolema ei ollut, mutta ryhmänjohtajan tekemä savuverhokaan ei onnistunut pelastamaan ryhmän varajohtajaa kuolemalta. Loput partioivasta puoliryhmästä irtautui kontaktista koilliseen ja heidän havaitessaan maahanlaskun tehneen toisen kuljetuskopterin, ryhmänjohtaja pisti sen singollaan liekkeihin. Loput partioinnista sujui rauhallisesti ja uuden savuverhon turvin suoritettiin ryhmän varajohtajan ilmatorjuntaohjuksen evakuointi takaisin tukikohtaan. Kuva 3.

Raskaan ryhmän suoriuduttua omasta partioinnistaan, rynnäkköryhmä suoritti oman partiointinsa tukikohdan eteläpuolella, milloin raskaan ryhmän vastuulle tuli koko tukikohdan alueen suojaaminen. Toiminta-alue todettiin jonkin ajan kuluttua rauhoittuneeksi ja joukkueenjohto kutsui kaikki ryhmät takaisin tukikohtaan propagandakuvaa ja palautehetkeä varten. Kuva 4.
SFC Scottz - 2ND SQD SL
User avatar
Vultyr
Posts: 198
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Sat, 2.9.2017, 20.26

YTH 3.9.2017 Kohteena Camp Rogain
Saari: Startis
Karttakuva:
Image

Tilanne: Aiempi, pimeän turvin suoritettu isku vihollisen huoltolinjoihin oli menestyksekäs ja nyt on aika leikata saari keskeltä. Kohteenanne on pohjoisessa sijaitseva Camp Rogain ja sen eteläpuolella sijaitseva radioasema. Jos saamme nämä kaksi kohdetta haltuun, vihollisen varuskunta Kaminossa jää kokonaan saarroksiin sekä saamme katkaistua ulos menevän radioliikenteen kokonaan.

Sää: Vaihteleva Aika: 19:40

Tehtävä: Kohteenanne on pohjoisessa sijaitseva radioasema sekä Camp Rogain. Edetkää kohteille ja ottakaa ne haltuun keinolla millä hyvänsä.
Valmistautukaa raskaaseen vastarintaan sekä mahdollisiin vastahyökkäyksiin.

Vihollinen: USMC

Omat joukot: AAF joukot, varusteet identtiset osasto Kyllikin kanssa.

Kalusto: YTH-Kalusto, Raskaalla ryhmällä käytössä TOW
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
sami
Posts: 1720
Joined: Sun, 21.3.2004, 18.57
Location: Finland

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by sami » Sun, 3.9.2017, 23.23

YTH 3.9.2017 Kohteena Camp Rogain
Joukkueenjohtajan raportti

Joukkueelle oli annettu tehtäväksi tuhota kaksi vihollisen kohdetta ja puolustaa asemia mahdollista vastahyökkäystä varten.

Joukkuejohtajan ollessa estynyt, määräsin Kevyen ryhmän siirtymään ensin lähemmäs kohdetta, tiedustelemaan reittiä ja mahdollista hyökkäyssuuntaa. Vihollinen näki tämän liikkeen ja ampui Kevyen ryhmän RJ:tä lukuunottamatta. Tämän johdosta palattiin takaisin lähtöpisteeseen.

Seuraava liike oli lähettää Raskas omasta sijainnista itään, josta ei löytynyt vihollista. Joukkue siirtyi sinne kokonaisuudessaan. Komennon tarkka-ampuja ja Kevyen RJ lähtivät tiedustelupartiona eteenpäin. Joitakin hajanaisia vihollisia tuhottiin siirtymisen aikana, lisäksi Raskas tuhosi vihollisen ensimmäiseltä kohteelta staattisen Bradleyn. Vihollisen taisteluhelikopterikin ilmestyi jostakin, mutta Raskas tuhosi kopterin säälittömästi.

Kun näkyvää vihollista ei juurikaan ollut, määräsin Rynnäkön iskemään lounaasta ensimmäiselle kohteelle. Rynnäkkö sai kohteen haltuunsa, ja he etenivät vielä hieman koilliseen kohteesta siellä olevan vihollispesäkkeen kimppuun. Määräsin samalla Raskaan siirtymään ykkoskohteelle, mutta jäämään mäen taakse katveeseen, jotta toisesta kohteesta ei nähtäisi ajoneuvoja. Jostakin syystä näin ei kuitenkaan käynyt, vaan ajoneuvot paljastuivat viholliselle, joka tuhosi ajoneuvot ja haavoitti miehiä. Samalla tuhoutui joukkueen panssarintorjuntaohjus.

Kun ykköskohde saatiin haltuun, määräsin Rynnäkön toisen kohteen kaakkoispuolelle. Matkalla sinne he havaitsivat kauempana lännessä vihollisen lisävahvistuksia. Rynnäkkö miinoitti tietä, ja heidän peräänsä lähtenyt Raskas miinoitti sitä vielä lisää. Kun molemmat ryhmät olivat yhdessä, lähti Rynnäkkö etenemään kohden vihollistukikohtaa, ja Raskas liikkui taustalla tukien.

Vihollistukikohdan portilla käytiin kova tulitaistelu, jonka aikana kohteessa ollut Bradley saatiin tuhottua. Vihollisen vahvistukset, 2xAbrams ja 2xBradley, olivat kuitenkin tulossa kohteelle, ja perääntyminen tapahtui suoraan vihollisen syliin. Sekä Raskas että Rynnäkkö tuhottiin perääntymisvaiheessa kokonaan.

Kevyen jäänteet olivat edenneet kohteen länsipuolella lähemmäs ja tarkka-ampuja vaikutti kohteeseen. Mukana olleilla singoilla yritettiin vielä tehdä jotakin vailla isompaa vaikutusta.

Joukkueen jäänteet irtautuivat vihollisen ensimmäiselle tukikohdalle. Toista tukikohtaa ei saatu haltuun, mutta viholliselle aiheutettiin isoja menetyksiä kovalla hinnalla.
--
Sami
Gloria victis
User avatar
arto
Posts: 154
Joined: Wed, 5.12.2012, 13.29

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by arto » Tue, 5.9.2017, 10.49

YTH 3.9.2017 Kohteena Camp Rogain

Rynnäkön raportti

Syyskauden ensimmäinen yth alkoi allekirjoittaneen mukaan takkuillen kuten esim miten radoita käytetään mutta kuitenkin pian muisti palasi ja sainkin radiot säädettyä kohdalleen ja normaalista poiketen laitoin komennon kananan myös kuuluviin.

Heti alussa alkoi toiminta kun radiosta kuului että kevyen ryhmän ajoneuvo on tuhoutunut heti aloituksen jälkeen ja siellä tarvittiin lääkinnällisiä apuja, kaikkia ei onnistettu valitettavasti pelastamaan tällä kertaan.

Tämän pienen alkuherätyksen jälkeen palasimme ajoneuvoille ja lähdimme aloituksesta itään tielle josta pääsisimme aloittamaan hyökkäyksen kohti kohde 1:Stä.

Hyökkäykseen lähdettiin niin että kevyt ryhmä oli tiedustelemassa kohdetta kukkulalla 187 jonne olimme kävellen saapumassa kun aloimme kuulla laukaksia 187 kukkulasta sw suunnassa eli vihollinen tulitti kevyen asemia. Onneksemme olimme hyvissä asemissa ja saimme nopeasti tuhottua vihollispartiot 204 kukkulan kohdalla. Kun vihollinen oli tuhottu niin lähdimme pohjoiseen tien vasentapuolta pitkin kohti kohde 1. Kohtee valloitus tapahtui nopeasti tuhoten vihollisen taistelijat, kohdetta oli pehmitetty rajusti ennen hyökkäystä.

Suuntasimme kohde 1:ltä kohti 225 kukkulaa jota meni tutkimaan taistulupari Sahuri ja Kuokkanen, muu ryhmä kuuli pian vilkasta laukausten vaihtoa jolloin kysyin Sahurilta tarviiko hän apua kukkulalla ja vastaus oli kielteinen. Pian kuitenkin kuokkanen ilmoitti että sahuri on kaatunut ja johto siirtyi minulle. Tässä vaiheessa voi sanoa että onneksi oli komennon kanava kuuntelussa ja johdon siirtyminen sujui ongelmitta eikä joukkeen toiminta lamaantunut missään vaiheessa. Putsasimme Sahurin kuoleman jälkeen nopeasti kukkulan ja sen ympäristön.

225 kukkulta lähdimme lähemmäksi kohde 2 eli lähdimme kävelemään pohjoiseen alatielle josta huomasimme idässä olevassa rantatiellä kaksi panssarivaunua ja kaksi bradley vaunua. Nämä huomattua pyysin Hammeria laittamaan miinan tielle varmuuden vuoksi varoittamaan mahdollista vastahyökkäystä. Miinan laiton jälkeen menimme lähelle kohde 2 (SE Puolelle) ja odottamaan käskyä lähtemään hyökkämään.

Kun hyökkäyskäsky tuli niin lähdimme nousemaan kohde 2 kukkulalle ja pääsimme aika lähelle sitä kunnes huomasimme että pohjoispuolella on paljon vihollista. Saimme tuhottua monta vihollista mutta samalla takaamme tuli idässä havaitut panssariajoneuvot selkäämme ja olimme käytännössä kolmen tulen välissä vailla mahdollisuuksia selviytyä. Koko ryhmä siis kaatui hyökkäyksessä.

Arto
Helicopter Pilot - 3R
User avatar
Scottz
Posts: 259
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Wed, 6.9.2017, 8.42

YTH 3.9.2017

Raskaan ryhmän raportti

kers Scottz
ylik KuiK
korpr Pionjaer
korpr Epa
korpr Vultyr

Joukkueen tehtävänä oli vallata kaksi vihollisen tukikohtaa. Kevyt ryhmä lähti tiedustelemaan kärjessä ja heidän saatua tulta rynnäkköpanssarivaunusta, lähti raskas ryhmä tuhoamaan sitä pst-ohjuksella. Tuliasemasta aloituspaikan pohjoisreunalta ammuttiin pari ohjusta ensimmäisellä kohteella päivystävään rynnäkköpanssariin ja pianpa iloinen liekki nousi vaunun tornista.

Joukkue siirtyi tämän jälkeen itään päin kohti rantaa ensimmäisen kohteen kaakkoispuolelle. Varovasti edeten raskas ryhmä asettui tuliasemaan kohteen eteläpuolelle ja ryhmän panssariauton kranaattikonekiväärillä ja ryhmäläisten omilla aseilla vaikutettiin vihollisen kiertopartioihin ja ensimmäiseen kohteeseen. Välissä pohjoisesta lähestynyt vihollisen kopteri aiheutti ilmavaaran, mutta se tuhottiin ryhmän it-ohjuksella. Näkyvän vihollisen tuhouduttua muu joukkue valtasi ensimmäisen kohteen ja raskas ryhmä kävi satunnaisen vihollistulen alla sosialisoimassa vihollisen pst-ohjuksen. Edelleen vihollistulta vältellen raskas ryhmä siirtyi vallatulle kohteelle, mutta pahaksi onneksi toisella kohteella päivystävä toinen rynnäkköpanssarivaunu ampui ohjusmiesten kuormurin täyteen reikiä tappaen Epan ja Vultyrin.

Tätä rynnäkköpanssarivaunua yritettiin tuhota hyvän aikaa pst-ohjuksilla, mutta toisena kohteena olevan tukikohdan puolustukset olivat raskaat eikä ohjuksilla ollut toivottavaa vaikutusta. Niinpä loppuryhmä otti matkaansa raskaat singot ja lähti jalkaisin muuta joukkuetta seuraten koukkaamaan idästä tukikohdan kaakkoispuolelle. Matkan varrella oleva rantatie miinoitettiin, sillä potentiaalinen vihollisen QRF oli havaittu idässä rannan läheisyydessä olevalla ampumaradalla. Raskas ryhmä yhytti lopulta rynnäkön, joka oli valmistatumassa tukikohtaan hyökkäämiseen kaakosta päin.

Molemmat ryhmät lähestyivät varoen tukikohtaa, mutta ensimmäisten laukausten jälkeen helvetti repesi ja runsaan savutuksen turvin ryhmät ottivat tukikohdan itäpuolella olevista kallioista suojaa. Taistelu ei ollut ehtinyt kauaa kestää, kun kuulimme takanamme miinojen laukeavan: QRF oli tulossa! Joutuisimme pian kahden tulen väliin ja raskas ryhmä kääntyi ottamaan vastaan vihollisen taistelu- ja rynnäkköpanssarivaunuja. Kuitenkin etenevien vaunujen tuli yhdistettynä selustaamme koukkaaviin vihollisiin teurasti pääosin hyökkäävän osastomme, ml. KuiKin ja Pionjaerin. Huomasin pian olevani ainoana hengissä ja tuhottuani yhden vihollisen rynnäkköpanssarivaunuista ilmoitin olevani saarrettuna. Joukkueenjohtaja lupasi muistomerkin haudalleni, mutta ilmoitin mieluummin haluavani pois motista. Yritin savuttaen ja kivääritulella päästä pois pinteestä, mutta lopulta vihollisen murskaava ylivoima nujersi minutkin vietyäni pari vihollisen taistelijaa hautaan mukanani.
SFC Scottz - 2ND SQD SL
User avatar
HaBa
Posts: 1354
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sat, 9.9.2017, 10.00

YTH 3.9.2017

Kevyen ryhmän raportti.

Paikalla

yliv Broileri
kers HaBa
korpr Ukka


Ryhmä oli kauden avauksessa partiokoossa, joten siitä muodostettiin tiedustelupartio.

Kevyt ryhmä sai tehtäväksi tiedustella kohdetta ja lähti vauhdikkaasti toteuttamaan tehtävää. Kevyen ryhmän ajoneuvon poistuessa lähtöpaikalta, siihen tuli välittömästi osumia vihollisen M2 Bradley -rynnäkköpanssarivaunun konetykistä. Ryhmän onneksi vihollinen käytti panssariammuksia ja suuremmilta tappioilta vältettiin ja ajoneuvo ehdittiin hylätä ennen sen totaalista tuhoutumista.

Tämän havaittuaan vaunu jatkoi tulitusta alueelle räjähtävillä ammuksilla, jolloin sekä kers HaBa että korpr Ukka kaatuivat taistelussa. Monissa taisteluissa keitetty yliv Broileri kaivoi huhujen mukaan korpr Ukan rynnäkkökiväärillä itselleen pikalinnoitetun aseman ja selvisi pienin naarmuin. Tämän jälkeen ylivääpeli jatkoi taistelua komennon osastossa.
Last edited by HaBa on Mon, 11.9.2017, 22.29, edited 1 time in total.
vääp HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1354
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sat, 9.9.2017, 10.57

YTH Albania su 10.9.2017 klo 21

Image

Tilanne

Vihollisjoukot pitävät hallussaan Albania-nimistä saarta Maldenin kaakkoiskulmalla. Saari suojaa hyvin Le Portin aluetta, joten alueen hallinta on tärkeää. Saari on hieman eristäytynyt ja alueella ei ole vielä käyty taisteluita, joten vihollinen on todennäköisesti levännyt ja hyvin varusteltu. Vihollisen toimintaa tiedusteltiin lennokilla, joka tuhoutui.

Epäonnistuneen lennokkitiedustelun tulokset on koottu videoksi. Lennokkitiedusteluvideo


Tehtävä

1. Tuhoa vihollisen radiomastot Radio 1 ja Radio 2 Albanian saarelta. Tämän tehtävän onnistuminen viivästyttää vihollisen vastahyökkäystä mantereelta tunneilla ja mahdollistaa saaren haltuunoton.

Räjähde-expertit kertovat, että tuhoaminen onnistuu parhaiten katkaisemalla mastolta jalat räjähteillä. Mastoissa on neljä jalkaa ja ne ovat vankkatekoisia.

Tuhoutuminen pitää visuaalisesti varmistaa.

2. Valtaa vihollisen polttoaineenkuljetusajoneuvot ja kokoa ne PA-asemalle.

Vihollisen sotilastukikohdassa ja satamassa on satelliittitiedustelun mukaan polttoaineenkuljetusajoneuvoja. Niiden valtaaminen on eduksi sotilasoperaatioillemme Albanian saarella. Ajoneuvoja on 5 kappaletta.

Sotilasoperaatioiden tuen järjestämiseksi ajoneuvot tulisi ajaa Itäiselle polttoaineasemalle.

Omat joukot

LDDK YTH-varustus. Raskasta asetta ei ole.

Lähtöpaikalla räjähdelaatikko ja merkityssä lokaatiossa veneitä.

Vihollinen

Tunnuksetomat joukot. Vihollinen on saanut kuljettettua saarelle myös ajoneuvokalustoa, jota on satelliittitiedustelun mukaan havaittu ainakin satamassa ja tukikohdassa. Alueelta on myös satunnaisesti ammuttu mantereelle tykistöasein. Alueella ei ole lentokenttää, mutta ilma-alusten läsnäolo on aina mahdollista.

Aika ja sää

Varhainen aamu. Hieman sumuista.
vääp HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3855
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Mon, 11.9.2017, 0.51

YTH Albania 10.9.2017
Kevyen ryhmän raportti

yliv Broileri
kers HaBa
korpr Mika
korpr Ukka ✝

Joukkueen tarkka-ampuja korpr Naatti liikkui ryhmän mukana.

Joukkueen tehtävänä oli tuhota Albanian saarelta kaksi radiomastoa saaren itä- ja länsipuolilla sekä viedä viholliselta viisi polttoaineenkuljetusajoneuvoa ja siirtää ne itäiselle varikolle. Rynnäkköryhmä ja Raskas ryhmä tekisivät maihinousun saaren etelälaitaan ja hyökkäisivät radiomastoista ensimmäiselle. Kevyt ryhmä sai käskyn nousta maihin kaakkoiselle niemelle ryhmityksen oikeaan laitaan, suorittaa tiedustelua ja edetä rantaa pitkin pohjoiseen radiomaston itäpuolelta.

Joukkue teki maihinnousun Kevyt ryhmä kärjessään. Rantautuminen meni Kevyen osalta hyvin, mutta sen jälkeen minulla kesti hetki radion kanssa, sillä ilmeisesti joku kuriton viestimies oli vienyt tangentin ja uusi piti tehdä kaarnasta ja jekkulangasta. Havaitsimme kuitenkin pian, että pohjoisessa tai lahden takana koillisessa ei ollut suuria viholliskeskittymiä.

Raskas ja Rynnäkkö pääsivät pian tulikosketukseen. Raskas otti tappioita, ja myös Rynnäkkö kuulosti olevan pahassa paikassa. Kevyt käskettiin avuksi ja siirryimme lähemmäs kohdetta, mutta Rynnäkkö selvisi tilanteesta omin voimin. Kevyt eteni ensimmäiselle radiomastolle ja räjäytti sen. Olimme samaan aikaan tulikosketuksessa pohjoiseen, jonne tuhottiin vihollisryhmä. Erillinen vihollispartio hyökkäsi itäpuolitsemme etelään kohti tarkka-ampujan Naatin asemia, mutta tuhosimme senkin.

Joukkue jatkoi etenemistä pohjoiseen, ja Kevyt jäi tukemaan Rynnäkön ja Raskaan hyökkäystä vihollistukikohtaan, jonne tarkka-ampuja ampui joitakin vihollistaistelijoita. Tukikohdasta etelään tai lounaaseen ajoi polttoaineenkuljetusauto, josta ilmoitettiin, jotta sitä ei tuhottaisi. Lisäksi korpr Mika havaitsi lahden takana koillisessa vihollisryhmän, joka liikkui luoteeseen ja hävisi näkyvistä harjanteen taakse. Joukkueenjohtaja havaitsi lähempänä koillisessa toisen vihollisryhmän, jota Kevyt ei ollut nähnyt mutta jonka jonkin ajan kuluttua huomattiin olevan loittonemassa saaren itäosiin.

Rynnäkkö otti vihollistukikohdassa tappioita mutta pystyi jatkamaan hyökkäystä, ja Kevyt sai käskyn edetä koilliseen kohti huoltoasemaa. Huoltoasema ja sen itäpuolella havaittu bunkkeri otettiin haltuun vihollisen sitkeästä vastarinnasta huolimatta. Rynnäkkö eteni eteläpuolitsemme itään maatilalle.

Korpr Naatti havaitsi, että maatilaa ja Rynnäkön asemia lähestyi vihollisryhmä. Tieto saatiin Rynnäkölle heti, ja vihollinen otettiin vastaan ja tuhottiin.

Kevyt eteni saaren itäosan korkeimpaan pisteeseen mäelle 59, muttei tehnyt uusia havaintoja. Joukkue jatkoi hyökkäystä seuraavalle radiomastolle. Sen luona havaittiin vihollisen jalkaväkeä sekä BRDM, jonka korpr Ukka tuhosi singollaan. Taaemmas tukemaan jäänyt korpr Naatti havaitsi tietä pitkin koillisesta lähestyvän vihollisryhmän, joka ammuttiin. Rynnäkkö otti radiomaston haltuun ja ryhtyi tuhoamaan sitä aseillaan.

Joukkue lähti kohti viimeistä tavoitetta, itäistä polttoaineasemaa, jolle polttoaineenkuljetusajoneuvot oli määrä tuoda. Kärjessä edennyt Kevyt havaitsi alueella telatykin. Se tuhottiin singolla, mutta korpr Ukka kaatui. Joukkue otti polttoaineaseman haltuunsa.

Tehtävä päätettiin. Viholliselle oli aiheutettu suuria tappioita hyökkäyksessä saaren läpi, mutta kuljetusajoneuvoja ei ollut löydetty ja saatu siirrettyä polttoaineasemalle itään.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
Post Reply