YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
Sahuri
Posts: 293
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.12

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sahuri » Mon, 11.9.2017, 9.28

YTH Albania 10.9.17
Rynnäkköryhmän raportti

ylik Sahuri ✝
alik Arto
kers Kuokkanen ✝
korpr Hammer ✝
korpr Sakinz ✝
korpr Nouty
stm Hesari ✝

Ryhmä siirtyi räjähteiden jaon jälkeen ajoneuvoilla veneille ja sieltä veneillä mäen 60 länsipuolelle maihin. Ryhmämme lähestyi Radio 1:stä lännestä ja raskas eteni meidän eteläpuolella lounaasta kohti radiomastoa.

Ensimmäinen kontakti koetti lähellä tietä metsäisessä notkelmassa. Vihollisryhmä pääsi huomaamatta lähelle pohjoisesta ja avasi tulen kärkeä vastaan. Pyysin jo radiossa apua, olimme epäedullisessa asemassa matalassa maastonkohdassa ja pyrimme irtautumaan. Korkeammasta maastonkohdasta etelästä Arto ja Nouty pystyivät vaikuttamaan viholliseen paremmin ja auttoivat muuta ryhmää vetäytymään takaisin länteen. Siirryin haavat paikattuani Arton ja Noutyn luo, missä luulin jo hetken raskaan ryhmä taistelija tulleen heidän luo. Tajusin lopulta että kyseessä on vihollistaistelija jonka myös tuhosin (vihollinen muistaakseni ehti kuitenkin haavoittaa Artoa tai Noutya). Lopulta kontaktissa kaatui ainoastaan Hesari ja mutta useita haavoittui. Onni oli tällä kertaa matkassa.

Tähän mennessä raskas ryhmä oli kärsinyt raskaat tappiot ja kevyt ryhmä lähestyi mastoa idästä. Saimme käskyn ottaa radiomaston risteyksen haltuun ja tämä onnistui helposti, kunnes pohjoisesta lähestyi taistelukopteri (Havoc). Raskas tuhosi Havocin joka tippui minun ja Kuokkasen asemiin (ehdimme alta pois) ja seuraava tehtävämme oli niitata laskuvarjoilla pelastautuneet lentäjät. Kevyen metsästysretken jälkeen molemmat lentäjät oli poistettu muonavahvuudesta ja palasimme takaisin risteykseen. Ehdimme jo lähteä kohti ensimmäista radiomastoa mutta kevyt oli jo panostanut sen ja lisäksi raskas lähestyi meitä etelästä vallaten maston länsipuolisen talon. Niinpä palasimme taas
rakkaaseen risteykseen.

Pohjoisesta kuului ajoneuvojen ääntä ja havaitsipa joku taistelija myös jalkaväen liikettä pohjoisessa itää kohti. Otimme asemat risteyksen pohjoispuolelta ja hetken kuluttua olimme uudessa kontaktissa. Vihollisryhmä tuli päättäväisesti kohti pohjoisesta ja koilisesta. Sakinz kaatui tässä rytäkässä eikä haavoittumisiltakaan vältytty, mutta vihollinen saatiin lopulta tuhottua. Näin pääsimme siirtymään seuraavaan tavoitteeseen jotka olivat koilisessa olevat rakennukset (todellisuudessa niiden rauniot). Otimme rauniot haltuun ja viimeisten kohdalla vihollinen avasi pohjoisesta tulen puiden latvusten seasta ja haavoituin. Palattuani tajuihini vihollinen oli tuhottu.

Siirryimme raskaan ryhmän kanssa kohti pohjoista jossa sijaitsi tukikohta. Välillä pysähdyimme odottamaan tarkka-ampujan tulen vaikutusta tukikohtaan, lisäksi hain ta:n pysäyttäneen bensarekan omien asemiin. Itse kohdetta lähestyimme lopulta kaakosta jolloin havaitsimme sen itäpuolella bemarin. Bemari tuhottiin kertasingoilla ja seurasi tukikohdan vyörytysvaihe. Porteista sisään astuttaessa ryhmän vahvuus oli 1+4. Pihat olivat suhteellisen autiot mutta rakennukset olivat täynnä miehiä. Ovia avatessa edessä saattoi olla jopa 3-4 vihollista ja taistelu oli kiivasta. Tukikohta saatiin lopulta kokonaan haltuun muttei ilman tappioita. Sakinz ja Kuokkanen menetettiin ja rynnäkön vahvuus kutistui 1+2:een. Raskas kaatui tukikohdan alueelle lopulta kokonaan. Vihollista tuhottiin arviolta ainakin joukkueen verran rakennuksiin. Tukikohdasta löydettiin kaksi bensarekkaa ja ne jätettiin sinne.

Jatkoimme itää kohti ja otimme siellä haltuun "maatilan" joka osoittautui kuntoradaksi. Juuri lähtiessämme jatkamaan edelleen itään kevyt ryhmä ilmoitti meitä lähestyvästä vihollisryhmästä. Otimme asemat ja tuhosimme kokoryhmän tehokkaalla tulenavauksella. {Tämä oli henk.koht. kokemuksella ehkä paras tulenavaus kolmelta mieheltä, tuhosimme 8 miehen vahvuisen ryhmän armottoman nopeasti noin 150-200 m päähän.} Pääsimme sitten jatkamaan rauhassa itään aivan radiomasto 2:n lähelle. Havaitsimme mastolla BRDM:n ja idästä lähestyi ryhmän verran vihollista. Saimme käskyn mennä tuhoamaan lähestyvän ryhmän mutta kadotimme vihollisen niiden edettyä metsään. Otimme maston itäpuolen haltuun, kevyt ryhmä tuhosi mastolla olevan vihollisen.

Masto oli hallussa mutta räjähteet uupuivat. Ammuimme useita sinkoja jo lamautettuun BRDM:ään toivoen että se räjähtäisi ja kaataisi samalla maston. Valitettavasti näin ei koskaan käynyt ja kaaduin itse ampumani thermobarisen ohjuksen räjähdyksen seurauksena ilmenneeseen runsaaseen verenvuotoon. Joko tähtäinkuva ei vastannut todellisuutta (100 m kohdistus) tai olin vain liian lähellä kohdetta.

Arto ja Nouty jatkoivat itäisen polttoaineaseman itäpuolelle. Kevyt ryhmä vyörytti itse aseman ja otti sen haltuun. Tämän jälkeen otettiin loppukuva ja tehtävä päätettiin siihen.
ylik Sahuri
“The stone age came to an end not for lack of stones. And the oil age will come to an end not for lack of oil.”
User avatar
Scottz
Posts: 284
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Wed, 13.9.2017, 22.34

YTH 10.9.2017

Raskaan ryhmän raportti

kers Scottz
ylik KuiK
korpr Pionjaer
korpr Epa
korpr Vultyr
alok Scorch

Lisäksi: vänr Sami

Joukkueen tehtävänä oli hyökätä vihollisjoukkojen hallitsemalle saarelle sekä siellä tuhota kaksi radiomastoa ja takavarikoida vihollisen polttoaineenkuljetusajoneuvot. Toipuessani viikonlopun jälkeisestä dagen efteristä, annoin ryhmän varajohtajalle väliaikaisen vastuun ryhmästäni. Selvitettyä päätäni hetken aikaa, huomasin muun joukkueen jo häipyneen toiminta-alueelle. Loikin laituria vasten hakkaavaan veneeseen ja ohjasin itseni saarelle käsketylle maihinnousupisteelle. Päästyäni ryhmäni luokse, en kuullut juurikaan radioliikennettä joten aloin selvittelemään tilannetta. Ilmeisesti vihollisen sissi oli onnekkaasti thermobaarisella singolla lasauttanut ryhmäni ryhmitykseen tappaen KuiKin, Pionjaerin ja Vultyrin.

Rauhoittelin ryhmääni ja toisaalta joukkueenjohtajaa, joka ei ollut ilmeisen mielissään tilanteestamme. Hetken kuluttua saimme tiedon lähestyvästä vihollisen helikopterista, joten komensin Epaa ottamaan ryhmän ilmatorjuntaohjuksen ja pudottamaan kopterin. Pianpa Epa saikin kopterin tähtäimeensä ja ohjus nopeasti sujahti kopterin kylkeen. Vaikka kopteri oli jo selkeästi vaurioitunut, niin kopterin konetykki päästi ryhmäämme kohti sarjan, tappaen Epan ja vakavasti haavoittaen allekirjoittanutta. Kuitenkin ryhmän taistelupelastajana ollut Scorch ja joukkueen lääkintämies Sami kursivat meikäläisen takaisin kokoon. Ryhmäni miesmäärän pudottua varsin radikaalisti, alisti joukkueenjohtaja Samin ryhmääni täydentämään.

Siirryimme maihinnousupisteen viereisiltä kallioilta kohti ensimmäistä radiomastoa, jonka kimpussa muu oma joukkue jo olikin ja niittasimme yhteen rakennukseen ryhmällisen vihollista matkalla. Radiomaston tuhouduttua kevyen ryhmän panostuksella, siirryimme tuhoutuneen maston lähiympäristöön odottamaan joukkueenjohdon lisäohjeita. Tynkäryhmämme tehtäväksi tuli edetä rynnäkköryhmän perässä kohti vihollisen huoltotukikohtaa saaren länsipuolella. Seurasimme rynnäkköryhmän jalanjäljissä läntistä sivustaa varmistaen ja satunnaista vihollista tuhoten kunnes pääsimme iskuetäisyydelle tukikohdasta. Joukkueenjohtajan suunnitelman mukaisesti rynnäkköryhmä tulisi hyökkäämään tukikohtaan itäpuolelta ja oma ryhmäni etelästä.

Saatuani hyökkäyskäskyn, lähdin ryhmäni kanssa valtaamaan isoa kaksikerroksista parakkirakennusta. Sisäänkäynnillä oli muutama vartiomies, jotka Scorch niittasi vyörytyksen yhteydessä. Otimme huoneesta asemat ja valmistauduimme siirtymään ensimmäisen kerroksen pääkäytävälle. Scorch siivutti kulmaa ensimmäisenä, mutta pahaksi onneksi vihollinen pääsi ampumaan kahdesta suunnasta, tappaen Scorchin välittömästi. Tässä vaiheessa ilmoitin Samille kiertäväni edullisempaan asemaan vihollisen selkään, mutta kun pääsin hyvään asemaan, oli radioviestintä täysin hiljaista. Ilmoitin olevani ainoana elossa ryhmästäni ja sain käskyksi odottaa rynnäkköryhmää auttamaan puhdistuksessa. Päätin kuitenkin kostaa tovereideni kuoleman ja pistin sarjalla koko vihollisen ryhmän kylmäksi ensimmäisen kerroksen pääkäytävältä.

Siirryin toisen kerroksen porraskäytävään ja huomasin vihollisen odottavan jo minua, joten jäin odottamaan rynnäkköryhmää paikalle. Kun kohtasimme vihdoinkin, ilmoitin heille vihollisen olevan tuhottu ensimmäisestä kerroksesta, mutta kakkoskerroksessa olisi vielä lisää tuhottavaa. Asetuin kärkimieheksi ja rynnäkköryhmän partion kanssa lähdimme tuhoamaan vihollista. Pari ensimmäistä porraskäytävän kyttääjää saatiinkin samantien tuhottua, mutta kulman takana olisi vielä lisää tappajia odottamassa. Perässäni tullut taistelija tarjoutui kimmottamaan käsikranaattia nurkan taakse, mutta pidin sitä itse riskaabelina. Niinpä vaihdoin aseeni sarjatulelle ja syöksyin tulittaen kakkoskerroksen pääkäytävään. Ensimmäinen odottaja saikin nopean kuoleman, mutta hänen takanaan piileskellyt vihollisen konekiväärimies päästi kuolettavan sarjan ja pianpa makoilinkin parakin lattialla verta yskien suustani viimeisten hengenvetojeni ajan.
2LT Scottz - Platoon XO / Team Leader - Scout Sniper Team "Susi"
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3993
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 17.9.2017, 22.52

YTH 17.9.2017, Kevyen ryhmän raportti

yliv Broileri
kers HaBa
korpr Mika
korpr Ukka ✝

Joukkueen käskynä oli edetä ystävällismielisten joukkojen hallussaan pitämään kylään eteläisellä saarella ja torjua vihollisen hyökkäys.

Kevyt ryhmä teki veneellä maihinnousun kylän koillispuolelle muun joukkueen kiertäessä ajoneuvoillaan kauempaa idästä, jossa oli saaret yhdistävä silta. Lähestyimme kylää rantaa myöten ja kuuntelimme epäsuoren tulen ja taistelun ääniä edessämme. Ilmassa oli myös vihollisen Su-25.

Käskynämme oli edetä kylän eteläpuolelle, ja pyysin luvan edetä kylän länsilaidasta, jossa maasto vaikutti suojaiselta. Heti kylän kaakkoispuolelle päästyämme vihollinen aloitti varsinaisen hyökkäyksen: kylään iski etelästä kaksi BTR:ää ja jalkaväkeä. Kers Haba tuhosi BTR:istä toisen. Vaikutimme jalkaväkeen ja irtauduimme kylän länsipuolelle.

Kylää lännestä tai luoteesta lähestynyt vihollisryhmä ilmaantui välittömästi pohjoispuolellemme. Tilanne oli vaikea, sillä otimme tulta myös etelästä. Lähelle päässyt ryhmä saatiin pois pelistä käsikranaatteja apuna käyttäen, ja etelässäkin tilanne saatiin rauhoitettua.

Käskymme pysyi samana, ja lähdimme siirtymään jälleen etelää kohti suojataksemme miinoituksen tekoa ja saadaksemme näkymää eteläiselle tielle. Raskas ryhmä teki miinoitteen, ja hetken päästä siihen ajoi vihollisen BTR-80. Samalla pääsimme jälleen lähikontaktiin lounaasta yrittäneen jalkaväkiryhmän kanssa. Ryhmä tuhottiin tai lamautettiin, mutta korpr Ukka kaatui. Kaikilla muilla oli eriasteisia haavoja.

Joukkueenjohtajana toiminut vänr Sami oli kaatunut, ja otin komennon. Raskaan ryhmän johtajan kers Scottzin kanssa yritimme saada tilanteeseen kylässä selkoa. Raskas irtautui kylän koillispuolelle ja pyrki käskystäni sen luoteiskulmille, sillä lännessä oli aiemmin kuultu vihollisajoneuvo ja arvelin sen koukkaavan luoteeseen. Kevyellä aioin selvittää tilannetta etelässä. Rynnäkköryhmästä ei ollut puolestaan havaintoja eikä ryhmään saatu radioyhteyttä, joten sen oletettiin tuhoutuneen.

Tilanne rauhoittui, ja vihollinen katsottiin torjutuksi. Iloisena asiana myös Rynnäkön voitiin todeta selviytyneen verrattain vähin tappioin – kyse oli ollut pelkästään ongelmista radion kanssa. Menetyksiä oli joukkueessa tullut, mutta viholliselle oli tuotettu moninkertaiset tappiot. Kevyt ryhmä oli joutunut pahoihin paikkoihin mutta lopulta pysäyttänyt verisissä taisteluissa lähes joukkueen verran jalkaväkeä.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
HaBa
Posts: 1461
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Fri, 22.9.2017, 1.03

YTH Korkealta ja kovaa su 24.9.2017 klo 21

Image


Tilanne

Vihollisjoukot ovat vallanneet Maldenin eteläosat ja aikovat nyt iskeä tärkeälle lentokentälle. Osasto Kyllikki on saanut vaikean tehtävän suojata lentokenttää. Alueella on siviilityöntekijöitä sekä NATO:n lentokalustoa, joten tehtävä on esikunnan mielestä tärkeä. Valitettavasti esikunnasta ei ole hetkeen kuulunut mitään, joten tehtävänne on yrittää yhteyttä sateliittipuhelimella.


Tehtävä

1. Miehittäkää lennonjohtotorni ja käykää ilmoittamassa asiasta satelliittipuhelimella esikuntaan. Puhelin löytyy lennonjohtotornin alimmasta kerroksesta.

2. Puolustakaa lentokenttää ja linnoitettua lennonjohtotornia, jossa on siviilityöntekijöitä.

Omat joukot

LDDK YTH-varustus. TOW-2. ei heitintä.

Lennonjohtotornin ympärystää on linnoitettu. Linnoitteessa on varustelaatikko, jossa patruunoita, kranaatteja ja muutama PST-ase.

Alueella olevat LDDK-varustuksen ulkopuoliset staattiset aseet merkitty karttaan.

Alueella on siviilejä ja pari NATO-lentäjää, jotka ovat ystävällismielisiä.

Vihollinen

Voimakas venäläinen mekanisoitu osasto sekä mahdollisia erikoisjoukkoja. NATO:n lentokoneet ovat maassa, joten tilanne on epäsuotuisa.

Vihollisen hyökkäyksen vaara on lähes välitön ja kontaktia voidaan odottaa alle 10 minuutin päästä käskynannosta.

Aika ja sää

Aamupäivä. Sää on kaunis ja kirkas, vaikka tuskin se osapuolia liikuttaa.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3993
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 24.9.2017, 22.42

YTH 29.9.2017 "Korkealta ja kovaa" (Haba)
Joukkueen raportti

Komentoryhmä
ltn Raunhofer ✝
vänr Sami ✝
korpr Naatti ✝

Kevyt ryhmä
yliv Broileri ✝
kers Haba ✝
korpr CZ ✝
korpr Mika ✝
korpr Ukka ✝

Rynnäkköryhmä
ylik Sahuri ✝
alik Arto ✝
korpr Hammer ✝
korpr Sakinz ✝

Raskas ryhmä
kers Scottz ✝
ylik Kuik ✝
korpr Epa ✝
korpr Pionjaer ✝
korpr Vultyr ✝

Joukkueen tehtävänä oli puolustaa lentokenttää Maldenin koillisosassa. Joukkue ryhmittyi puolustukseen siten, että Kevyen ryhmän asema oli etelässä, Rynnäkköryhmän keskellä ja Raskaan ryhmän pohjoisessa. Ryhmät miinoittivat lähialuetta.

Vihollisen tuhosi Kevyen ryhmän epäsuoralla tulella ja teki rynnäkön joukkueen asemaan. Joukkue tuhottiin ja vihollinen valtasi lentokentän.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Fri, 29.9.2017, 23.02

YTH 1.10.2017 Kamino
Kartta: Stratis
Karttakuva:
Image
Tilanne: Koska emme edellisessä operaatiossa saaneet Camp Rogainea haltuun, vihollisella on nyt väylä vetäytyä Kaminon tukikohdasta pohjoisen kautta Agia Marinan kaupunkiin tukemaan puolustusta ja vahvistamaan mahdollista vastahyökkäystä. Teidän tehtävänne on estää tämä yhdessä oman tykistötuen kanssa.

Aika: Varhainen aamu Sää: Ukkosta, kevyttä sadetta

Tehtävä: Edetkää kohdealueelle ja estäkää vihollisjoukkojen vetäytyminen pohjoiseen ja ottakaa Kaminon alue haltuun. Älkää kuitenkaan ylittäkö kartalle erikseen merkittyä rajaa oman turvallisuutenne vuoksi, sillä sen pohjoispuolella on oman tykistön kohdealue.

Vihollinen: USMC

Kalusto: YTH-Kalusto, TOW-2, ei ajoneuvoja
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
HaBa
Posts: 1461
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 1.10.2017, 22.28

YTH 1.10.2017 Kamino

Kevyt ryhmä

HaBa RJ
Broileri RVJ
CZ
Ukka
Mika

Ryhmä miinoitti käsketyn tieosion "risteys 105 ja 97 kukkulan välissä" ja toteutti hyökkäyksen kohdekylään "Estäkää vetäytyminen ja ottakaa alue haltuun". Hyökkäys sujui hyvin. Matkalla koettiin kaksi haavoittumista, joista Broilerin haavoittuminen oli vakava. Lääkintämies onnistui kuitenkin estämään hengenlähdön.

Tilannetietoisuus oli ryhmänjohdossa hyvä ja viholliset havaittiin ryhmän toimesta etukäteen. Lisäksi joukkueesta saatiin havaintoja vihollisen liikkeistä. Vihollista kohtaan ammuttu tuli oli riittävän tarkkaa ja vihollinen ei koskaan päässyt niskan päälle tulitaistelussa.

Hyökkäyksen aikana taistelijapari HaBa ja Mika suojasivat Kamino Firing rangen suuntaa ja tuhosivat alueelta muutaman vihollistaistelijan. Tällä aikaa Broi, CZ ja Ukka ottivat kohdekylän haltuun ja tuhosivat siellä olleet viholliset.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3993
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 1.10.2017, 22.30

YTH 1.10.2017 "Kamino" (Vultyr)
Joukkueen raportti

Komentoryhmä
ltn Raunhofer
vänr Sami
korpr Naatti

Kevyt ryhmä
kers Haba
yliv Broileri
korpr CZ
korpr Mika
korpr Ukka

Rynnäkköryhmä
ylik Sahuri
ylik Kuokkanen
korpr Hammer ✝
stm Hesari

Raskas ryhmä
kers Scottz
ylik Kuik ✝
korpr Pionjaer
korpr Vultyr

Joukkueen tehtävänä oli katkaista vihollisen vetäytyminen Kaminosta luoteeseen tykistön tuella. Joukkue miinoitti Kaminosta luoteeseen vieviä teitä ja hyökkäsi sekä Kaminoon että sen luoteispuoleiseen asutuskeskukseen. Vihollinen tuhottiin.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Fri, 20.10.2017, 22.13

YTH 29.10.2017 Agia Marina
Kartta: Stratis
Karttakuva:
Image

Image
Tilanne: Vihollisjoukot on ajettu ahtaalle ja on aika iskeä suurimpaan keskittymään. Vihollinen pitää hallussaan ainoastaan saaren luoteis-osaa. Jos isku Agia Marinaan ja Startiksen lentotukikohtaan onnistuu niin oletettavasti myös pohjoisessa olevat vihollisjoukot antautuvat.

Tehtävä: Vallatkaa Agia Marina sekä Lentotukikohta sen vieressä. Vihollinen on linnoittanut kaupungin ja valmistautunut hyökkäykseen joten odottakaa raskasta vastarintaa.

Osastolla on käytössään Mi-28N rynnäkkökopteri joka aloittaa Air Station Mike-26lta. Mutta ennenkuin kopteri voi tukea hyökkäystä, tuhotkaa vihollisen automaattinen ilmatorjunta. Sitä varten osastolle on annettu käyttöön M41A4 TOW.

Ilmatiedustelun mukaan automaattiset IT aseet sijaitsevat näillä kolmella pisteellä.

Kun välitön IT uhka on neutralisoitu, voi kopteri aloittaa hyökkäyksensä.
Vihollisella käytössään runsaasti panssaroitua kalustoa.

Vihollinen: USMC

Kalusto: YTH-Kalusto, raskaalla M41A4 TOW. Tukikopterina Mi-28N
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3993
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 29.10.2017, 23.54

YTH 29.10.2017 Agia Marina (Vultyr)
Joukkueen raportti

KomR
ltn Raunhofer
vänr Sami (Rynnäkköryhmän mukana)

Kevyt ryhmä
yliv Broileri
korpr CZ
korpr Ukka
korpr Mika

Rynnäkköryhmä
ylik Sahuri
korpr Hammer
korpr Sakinz

Raskas ryhmä
kers Scottz
korpr Epa
korpr Vultyr ✝
yliv Blake (res)

Taisteluhelikopteri
korpr Naatti ✝
kers Haba ✝

Joukkueen tehtävänä oli vallata Agia Marina ja lentotukikohta. Raskas ryhmä tuhosi panssarintorjuntaohjuksella vihollisen ilmatorjuntakaluston, ja joukkue hyökkäsi Agia Marinaan taisteluhelikopterin tuella. Taisteluhelikopteri menetettiin, mutta sekä kaupunki että lentotukikohta vallattiin vihollisen paikoin ankarasta vastarinnasta huolimatta.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
sami
Posts: 1731
Joined: Sun, 21.3.2004, 18.57
Location: Finland

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by sami » Mon, 30.10.2017, 17.54

Näemmä eilisen YTH:n innostamana, oheinen NLAW-aiheinen uutinen tämän päivän lehdessä:
http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka ... ta-6684695
--
Sami
Gloria victis
User avatar
Blake
Posts: 1916
Joined: Tue, 10.9.2002, 15.22

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Blake » Mon, 30.10.2017, 18.21

YTH 29.10.2017 Agia Marina (Vultyr)
yliv Blake (res) raportti

Heräsin yksin joukkueen kokoontumispaikalta pusikosta ja torkkujen aikana koko muu joukkue oli lähtenyt liikkeelle. Radiokanavilta ei vastannut kukaan. Onneksi joku oli piirtänyt karttaani hyökkäyssuunitelman ja lähdin seuraamaan 3R:lle merkattua hyökkäysreittiä lounaseen päin. Tovin hölkättyäni mäkisessä maastossa löysin Scottzin ja Vultyrin kukkulalta radiomaston etumaastosta.

Radio-ongelmat saatiin korjattua ja sain ohjeet liittyä 3R:n partiomieheksi. Ensimmäinen tavoite oli vihollisen IT:n tuhoaminen. Kolme IT-vaunua oli kuulemma havaittu sumuverhon takaa, tosin ilman kiikareita en nähnyt niistä jälkeäkään. Pystytimme Vultyrin kanssa TOW-ohjuspatterin ampumakuntoon ja eikä aikakaan kun Vultyr kylmän järjestelmällisesti tuhosi kaikki kolme IT-vaunua. Vihollisen vastatoimet jäivät onneksi laimeiksi.
Palasimme radiomastolle ja Epa liittyi neljänneksi taistelijaksi joukkoomme. Hetken kestävän deliriumin jälkeen, jonka oireena oli Vulturyin "näkymättömyys", kokosimme rivimme ja havainnoimme vihollisen liikkeitä pohjoispuolella. Sitten alkoikin yllättäen kuulumaan sarjatulta selustasta: vihollisen partio oli hiippaillut mastolle kivenheiton päähän. Onneksi vartiomies (Vultur?) oli hereillä ja koko hiippailuporukka niitettiin maahan.

Scottz komensi allekirjoittaneen kuskiksi GAZ:iin ja Epan krkk:n sarviin. Lännessä juuri ennen lentokenttää oli kukkulan päällä tukikohta, mikä oli välitavoitteemme. Matkalla tuhottiin vihollisen jalkapartio ja kukkulan vartiosti pyyhkäistiin pois Krkk:n tulella. Epa vispasi murkulaa myös kylän länsipuolelle. Agia Marinan rannassa pohjoispuolella havaittiin myös yksi Abrams ja pari Bradleytä, joista abrams roihusi pian liekeissä ja pian Bradleykin ilmeisesti saatuaan tulta 1R tai 2R:n singoista. Jäljelle jäänyt Bradley sisuuntui ja yritti rynnäkköä 3R:n asemiin, mutta tuhoutui lopulta kukkulan harjalla ja jalkautunut miehistö lakaistiin krkk:n tulella.

Lentokenttä oli vielä jäljellä. Kenttää vartioinut, osittain rakennusten suojaama Bradley onnistui välttämään allekirjoittaneen kertasingon ja Vultyrin Javelinin osumat, ja vastatulitus aiheutti haavoittumisia. Lopulta vaunu saatiin tuhottua erään partion jäsenen toimesta. Epalle tarjoutui tilaisuus murkuloida kenttää krkk:lla, jonka jälkeen aloimme siivomaan parakkeja jalan. Vihollisia piileksi lukuisissa pikku kopperoissa ja vyörytys aiheutti välillä kuumottavia tilanteita. Vultyr sai surmansa parakista yllättäen ulos rynnänneen jenkkisotilaan tulesta, joka tosin itse sai pian surmansa allekirjoittaneen sarjasta. Parituntinen taistelurupeama alkoi kuitenkin väsyttämään joukkueen rutinoituneitakin taistelijoita ja joitakin taloja ei selväsi jaksettu siivota huolellisesti. Lisätappioita ei kuitenkaan enää tullut ja tehtävä todettiin suoritetuksi.
"...vuonna 2010 Suomessa tarvitaan noin miljoona uutta työntekijää...vuonna 2020 tarvitaan jo 2 miljoonaa uutta työntekijää..."
- Jyrki Katainen 2001
sami
Posts: 1731
Joined: Sun, 21.3.2004, 18.57
Location: Finland

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by sami » Mon, 6.11.2017, 11.15

YTH 5.11.2017 Zeus-tehtävä Maldenilla
Joukkueen raportti

KomR
vänr Sami ✝

Kevyt ryhmä
yliv Broileri
korpr Ukka
korpr Mika

Rynnäkköryhmä
ylik Sahuri ✝
kers Kuokkanen ✝
alik Arto ✝
korpr Hammer ✝
korpr Sakinz ✝

Raskas ryhmä
kers Scottz ✝
ylik KuiK
korpr Pionjaer
korpr Epa ✝
korpr Vultyr ✝


Joukkueen tehtävänä oli Maldenin pohjoisen alueen vartiointi ja pahimmassa tapauksessa puolustaminen. Hyökkäyksen toteutustapa on tuntematon, ei myöskään tiedetä varmuudella että hyökkäystä tapahtuu.

Kevyt ryhmä oli tiedustellut alueen, ja sen perusteella ryhmä sai läntisen asemapaikan valvottavaksi. Hyökkäyksessä kolmihenkinen ryhmä tuhosi alueelleen neljä BTR:ää ja yhden T-72:n.

Raskas ryhmä sai vastuulleen keskimmäisen alueen, koska tällöin ryhmän PST-ohjuksella olisi ollut mahdollista (ainakin teoriassa) vaikuttaa myös kevyen tai rynnäkköryhmän sektoreille. Ryhmä tuhosi asemiinsa hyökänneet vihollisen vaunut ampuen PST-ohjuksen kaikki ohjukset.

Rynnäkköryhmä sai vastuulleen itäisen lohkon, jonka takana oli puolustettava radiomasto. Ryhmä taisteli vihollisen vaunuja vastaan tuhoten ainakin neljä BTR:ää, kunnes vihollisen vaunut tappoivat loputkin eloon jääneet taistelijat.

Tehtäväntekijänä ja Zeuksena toiminut ltn Raunhofer kommentoi tehtävästä tuoreeltaan seuraavaa:
"
+ Tiedustelu löysi erinomaiset puolustusasemat joista näki kaikki avaintiet.
+ Läntinen puolustus oli raudankovaa.
- Priorisointi kohteissa petti. Painotus oli linjan keskellä, vaikka avainkohde oli itäinen radiomasto sekä ultimaattisesti lentokenttä. Kun itäinen puolustus tuhottiin, ei joukkoja liikuteltu lainkaan paikkaamaan tätä kaikista kriittisintä aukkoa. Vihollinen pääsi lopulta marssimaan suorinta reittiä kohteille ilman että vastassa oli lainkaan omia asemia. Tehtävä epäonnistui.
- Liike lentokentän puolustukseen oli hyvin hidasta. Reiteiksi valittiin usein sellaisia reittejä jotka oli menetetty viholliselle.
- Vihollinen onnistui yllättämään monessa kohtaa pelaajat seuraamalla peruslogiikkaa. Kiertämällä kylkeen sekä häiritsemällä.
"
--
Sami
Gloria victis
sami
Posts: 1731
Joined: Sun, 21.3.2004, 18.57
Location: Finland

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by sami » Mon, 13.11.2017, 20.46

YTH 12.11.2017 Zeus-tehtävä Maldenilla
Joukkueen raportti

KomR
vänr Sami

Kevyt ryhmä
yliv Broileri ✝
kers Haba ✝
korpr Ukka ✝
korpr Mika ✝

Rynnäkköryhmä
ylik Sahuri
kers Kuokkanen
alik Arto
korpr Hammer
korpr Sakinz

Raskas ryhmä
kers Scottz
ylik KuiK ✝
korpr Pionjaer
korpr Epa
korpr Vultyr


Joukkueen tehtävänä oli nousta maihin Maldenin luoteisniemeen ja edetä siitä kohti itää aina radiomastolle asti. Takoitus oli vallata Lolisse, sen itäpuolella ollut tukikohta sekä tukikohdasta itään ollut radiomasto.

Kevyt ryhmä oli tiedustellut alueen, vihollisen määrän ja ryhmityksen. Panssaroituja ajoneuvoja oli tunnistettu yli kaksikymmentä. Tiedustelun aikana ryhmällä ei ollut käytössä miinoja, joten muutaman potentiaalisen kohteen miinoitus ei onnistunut.

Raskas ryhmä operoi kranaatinheitintä ja tuki rynnäkköryhmän hyökkäystä Lolisseen. Kaupunki vallattiin ja saaliiksi saatiin paljon viholliselta jäänyttä kalustoa. Seuraavaksi rynnäkköryhmä ja tiedustelemasta saapunut kevyt ryhmä hyökkäsivät vihollisen tukikohtaan, joka vallattiin pienin menetyksin.

Kun KRHta ei enää voitu käyttää otti raskas ryhmä asemakseen pohjoisen tien, ja jatkoi onnistuneesti vihollisen vaunujen tuhoamista. Juuri ennen hyökkäystä radiomastolle, vihollisen masentuneet rippeet yrittivät tehdä jonkinlaista vastahyökkäystä siinä onnistumatta. Tämän jälkeen myös radiomasto vallattiin.

Ryhmät toimivat hyvin yhteen ja kaikki tavoitteet saavutettiin.
--
Sami
Gloria victis
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Sun, 19.11.2017, 0.17

YTH 19.11.2017 Panochori
Kartta: Altis
Karttakuva:
Image

Image
Tilanne: Nyt kun Stratiksen saari on hallussamme, voimme aloittaa mittavan operaation Altiksen takaisin saamiseksi. Vihollinen on ottanut haltuunsa saaren kokonaisuudessaan ja olemme moukaroineet suurimpia sotilaallisia kohteita sekä viholliskeskittymiä mereltä käsin koko viimeyön ja nyt siirrymme täyshyökkäykseen missä iskemme samanaikaisesti eripuolille saarta. Teidän kohteenanne on Panochorin kylä saaren lounais kulmassa.
Aika: 05:00

Tehtävä: Nouskaa maihin Panochori Bayn rannalla ja ottakaa ranta haltuun. Tiedustelun mukaan vastassa on jalkaväkeä sekä kevyesti suojattuja kiinteitä asemia.
Tämän jälkeen edetkää kohti Panochorin kylää ja ottakaa se haltuun. Vihollinen on suurimmaksi osaksi vetäytynyt kylästä eikä vastassa pitäisi olla muuta kuin jälkäväkeä.

Vihollinen: USAF

Rajoitukset: Karttaan merkittyä oranssia linjaa ei saa ylittää. Nerin ja Kavalan kaupungeissa on käynnissä siviiliväestön evakuointi ja täten vältämme sotatoimia näillä alueilla siviiliuhrien välttämiseksi.

Kalusto: YTH-Kalusto, 3kpl Aseistettuja syöksyveneitä sekä 4 pienempää kumivenettä. Etelämpänä ilmatukialuksella odottaa valmiudessa YABHON R-3 UAV, hallintalaitteet löytyvät komentoryhmän veneestä.
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
Post Reply