YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3855
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 27.1.2019, 17.46

YTH 27.1.2019 Port Stanleyn koirat

Joukkueen käskynanto

Joukkueen tehtävänä on torjua vihollisen vastaisku viimeksi valtaamallemme lentokentälle. Terminaalirakennus ja lentokentän lounaispuolen hangaarialue on pidettävä hallussa, jotta omat vahvistukset pääsevät saarelle.

Vastaiskua odotetaan lännestä. Lisäksi vihollinen pitää hallussaan alueita kuusi kilometriä lentokentästä itään ja viisi kilometriä eteläkaakkoon. Huono sää estänee vihollisen laajamittaisen maahanlasku- tai ilmatoiminnan, mutta epäsuoraan tuleen pitää varautua.

Joukkue ottaa vihollisen vastaan lentokentän länsipuoleisella ja pohjoispuoleisella alueella 0,5 - 2 kilometrin päässä puolustettavasta alueesta ja aiheuttaa viholliselle tappioita ennen irtautumistaan lopulliseen puolustusasemaan lentokentällä.

Jokaisella ryhmällä on käytössään yksi ajoneuvo. Nyrkki käyttää ajoneuvoista sitä, joka on aseistettu.

Jokainen ryhmä miinoittaa, jos joukkueella on miinoja käytössä.

On ilta, joten joukkue säilyttää kyvyn pimeätoimintaan.

Kartalle on määritelty erikseen Tehdasalue (lännessä heti Kotka A1:n eteläpuolella), Etelähangaarit (puolustettava), Pohjoishangaarit (ei tarpeellista puolustaa loppuun asti), Konttipiha (satamassa) ja Globen (kupolirakennukset idässä).

Kotkan käsky:
1) Edetkää länteen aiemmin valtaamaanne sotilastukikohtaan (kartalla Kotka A1) ja tehkää miinoite ja väijytys sen koillispuolelle ("Kotka miinoite" ja Kotka A2).
2) Irtautukaa jj:n käskyllä tai rj:n päätöksellä Etelähangaarien pohjoispuolelle joukkueen ryhmityksessä keskelle.
3) Ottakaa Kotka B:ssä asema sektorille länsi–luode–pohjoinen. Pitäkää hangaarit.

Solmun käsky:
1) Miinoittakaa t-risteys Pohjoishangaarien pohjoispuolella (kartalla "Solmu miinoite 1") ja päällystetty rantatie Konttipihan itäpuolella ("Solmu miinoite 2").
2) Tehkää väijytys Pohjoishangaarien luoteispuolen rakennuksille (Solmu A1) ja perustakaa tarkkailuasema kukkulalle 58 (Solmu A2).
3) Irtautukaa jj:n käskyllä tai rj:n päätöksellä terminaalirakennukselle (Solmu B) joukkueen ryhmityksen oikeaan laitaan.
4) Ottakaa Solmu B:ssä asema pääasiallisena sektorina länsi–luode. Pitäkää terminaalialue hallussa.

Nyrkin käsky:
1) Edetkää länteen Lakkan kylään ja miinoittakaa risteys (kartalla "Nyrkki miinoite"). Tehkää väijytys kylään (Nyrkki A1) sekä perustakaa tarkkailuasema Lakkan eteläpuoleiselle kukkulalle 76.
2) Irtautukaa jj:n käskyllä tai rj:n päätöksellä Etelähangaareille joukkueen ryhmityksen vasempaan laitaan (Nyrkki B).
3) Nyrkki B:ssä sektorinne on länsi. Pitäkää hangaarit hallussa.

Erikseen kartalle on merkitty katkoviivalla rannasta Nyrkki B:n eteläpuolelta mahdollinen vastahyökkäysreitti kuivunutta joenuomaa pitkin Nyrkki B:n länsipuolelle. Tilanteessa, jossa oikea laitamme vaikuttaisi rauhalliselta mutta lännessä tarvittaisiin apua, tällaiset koukkaukset lankeaisivat Solmulle tai sen partiolle.

Kartta: http://www.kyllikki.fi/images/misc_imag ... ynanto.jpg
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Vultyr
Posts: 198
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Mon, 28.1.2019, 8.14

YTH 27.1.2019 Kotkan raportti

alik Vultyr (KIA)
korpr Hammer
korpr Sakinz (KIA)
korpr Naatti (KIA)
korpr Mika
alok Ottomaani0

Keskityksen jälkeen havahduin kentän keskivaiheilta läheltä koptereita. Otin yhteyden ryhmäni muihin jäseniin ja sovittiin että ajoneuvoja lähimpänä olevat ottavat yhden käyttöönsä ja siirtyvät sen kanssa luokseni missä otetaan ryhmä kokoon ja jatketaan kohti A1 pistettä.

Pian tämän jälkeen havaitsin KK hummerin pohjoisella tiellä, oletin omaksi kunnes kuulin laukauksia läheltä terminaalia. Muutama sekuntti tämä jälkeen havaitsin selustastani tulevan KK hummerin .50 kaliiberisen kuulan takaraivossani.

korpr Hammerin raportti

Tilanteen selvittely vei aikansa, mutta saatiin kasaan ryhmästä allekirjoittanut, korpr Mika sekä alok Ottomaani0. Jäimme asemiin terminaalin länsilaidalle missä tuhosimme runsaasti vihollisen jalkaväkeä sekä kolme Humveeta. Pitkän tappelun ja muutaman avokämmenen iskun jälkeen saimme radion toimimaan ja yhteyden joukkueen johtoon. Pidimme asemamme vielä hetken kunnes lähdimme kentän eteläpuolelle hakemaan maj Broileri. Täältä siirryimme terminaalille loppukuvaa varten.
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
Vultyr
Posts: 198
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Wed, 6.2.2019, 11.19

YTH 32 Tukipyyntö
su 10.2.2019 klo 2100
KARTTA: Altis
KARTTAKUVA:
Image
TILANNE:Sisällissota on vaivannut Altiksen saarivaltiota jo useamman vuoden. Kolme kuukautta sitten YKn painostuksesta Altiksen hallitus sekä kapinallisjoukot suostuivat tulitaukoon ja alueelle lähetettiin YK rauhanturvajoukkoja ja tilanne onkin pysynyt rauhallisena tähän pisteeseen asti.

Kapinallisjoukot ovat aloittaneet hyökkäyksiä eripuolilla saarta Altiksen hallitusta ja rauhanturvajoukkoja vastaan. Osasto Kyllikki on saanut käskyn siirtyä tukemaan Oreokastron kaupunkiin avustamaan rauhanturvajoukkoja kapinallisten hyökkäystä vastaan.

AIKA: Aamu. SÄÄ: Selkeää.

TEHTÄVÄ: Siirtykää tukemaan rauhanturvajoukkoja Oreokastron kaupunkiin välittömästi ja pysäyttäkää kapinallisten hyökkäys.

VIHOLLINEN: Altiksen kapinallisarmeija

KALUSTO: YTH Kalusto. Käytössä lisäksi miehittämätön ilma-alus (YABHON-R3) kevyellä aseistuksella. Päätelaite joukkueenjohtajalla. UAV sijoitettu päälentoasemalle.
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
HaBa
Posts: 1354
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 10.2.2019, 23.51

YTH 10.2.2019 Nyrkin raportti

kers HaBa
alik Epa (kaatui)
alik Arto
korpr Ukka
korpr Nouty
korpr CZ
stm Ottomaani

Osaston alokas Ottomaani ylennettiin sotamieheksi ja siirrettiin ryhmääni.

Image

Mikä ilon ja onnen päivä! Tätä lähdimme juhlistamaan painelemalla Oreokastron kylään jeesaamaan sinne yön aikana jääneitä rauhanturvaajia. Vaikutti siltä, että tämä osasto oli yllätetty housut kintuissa ja alue olikin jo osin vihollisen hallussa. Parin pienen väistöliikkeen jälkeen Arto sai kopterin maahan ja otimme tähystelyasemat kohti kohdetta. Alueella havaittiin vielä hengittäviä sinikypäriä, joten sinne saatiin lupa edetä. Eteneminen meni joutuisasti, mutta heti ensimmäisessä kontaktissa alik Epa kaatui. Tämän jälkeen alueella oli pari pientä kähinää, jossa kaatui muutama vihollinen. Alue oli hallussa. Yksi rauhanturvaaja selvisi hengissä ja lahjoitti meille puolikkaan sultan-paketin palkintona tästä.

Jatkoimme tehtävää eräälle korpikentälle, johon vihollinen oli iskenyt. Täälläkin oli homma jos selvää. YK-joukot oli nujerrettu ja alueella oli kapinallisia. Ryhmäni kohtasi vihollispartion, joka makoili keskellä aukeaa.. Jätimme ne sinne, tosin lisäsimme heidän kehoonsa muutaman verenpoistoaukon lisää. Eipä ole enää pelkkä verinen ripuli haittana. Otimme samalla kentän hangaarit haltuun ja homma oli taas selvä.

Vihollista piti vaan metsästää, kun tietoa olinpaikoista tuli sanlaan jatkuvalla syötöllä. Ei auttanut muu, kuin nousta vanhaan sotaratsuun ja lentää tsekkaamaan seuraava alue. Päätin kaarrattaa kopteria vasen kylki alhaalla, jotta CZ voisi halutessaan ruikkia konekiväärillä hirviä ja muuta pienriistaa. Pahus soikoon! Alueellahan oli vihollisen leiri ja BRDM. Pienen hässäkän jälkeen saimme kopterin turvallisesti maahan ja aloitimme nimenhuudon - Nouty puutti. Oli hädissään hypännyt kopterista... Lähdimme etsimään, ja löysimmekin Noutyn nopeasti. Morfiini, viski ja Burana tekivät tehtävänsä. Verta mies oli menettänyt, mutta vuoden 2015 Merlot sai kelvata korvikkeeksi. Ja taas mentiin. Kohti leiriä, jossa BRDM oli majaillut. No eipä ollut näemmä enää tämäkään pahantekijä paikalla, vaan muutama vihainen AK-mies. Päästettiin nekin päiviltään... Lopulta BRDM löytyi äänivihjeen perusteella ja Nouty tuuppasi kostoksi ruotsalaisen raketin vekottimen peräaukosta sisään. Valtaisa räjähdys ja BRDM-levisi ympäri aluetta. Homma oli tältä osin selvä.

Taas mentiin, viimeinen tehtävä oli auttaa Kotkaa, mutta eipä tätä enää ehditty tehdä, kun Kotka reippaasti paketoi vihollisen alueelta. Paluu kotiin ja harmistuneena saunaan juomaan Epan muistolle.
vääp HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Vultyr
Posts: 198
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Mon, 11.2.2019, 0.03

YTH 10.2.2019 Kotkan raportti:

alik Vultyr
korpr Hammer
korpr Hesari
korpr Sakinz
korpr Naatti
korpr Mika

Image

Oreokastron kylästä tuli hätäkutsu YK rauhanturvajoukoilta ja Kotka sai käskyn siirtyä kärjessä tiedustelemaan Orekastron kylää ja sen lähialuetta. Alueelle päästyämme totesimme hyökkäyksen olevan jo täydessä vauhdissa. Rauhanturvaajat olivat kärsineet mittavia tappioita ja vihollista vyöryi alueelle joka suunnasta. Kopterimme otti tulta kylästä ja siirtyessämme kohti linnaa havaitsimme vihollisen BTR-60 pyöräajoneuvon, minkä johdosta siirryimme kylän etelälaitaan. Maahan päästyämme aloitimme kohteen tiedustelun sekä käskin korpr Hesarin tuhoamaan kaikkea näkyvää vihollista kohteelta ja sen lähiympäristöstä.

Hetken odoteltuamme saimme käskyn siirtyä kylän SE laitaan avustamaan Nyrkkiä kylän valtaamisessa. Alue saatiin nopeasti haltuun ja tavoitimme yhden panikoivan rauhanturvaajan käpertyneenä muurin taakse. Rauhoittelimme kaveria hetken ja tiedusteluin komennolta toimenpiteitä mitä tehdä miehen suhteen. Mielestäni kaveri olisi kuulunut sotaoikeuteen pelkuruudesta, mutta tällä kertaa majuri Broileri oli armollinen ja käski jättää miehen vartioon, yksin. Kaiken tämän rähinän keskellä tuli uusi hätäkutsu, tällä kertaa idässä sijaistevalta lentokentältä. Siivosimme Orekastron mahdollisimman nopeasti ja siirryimme kentän etelälaidalle. Pienen tiedusteluretken ja yhden Solmun tuhoaman Betterin raadon jälkeen kohde olikin hallussa. Nyt oli koston aika, sillä kentälle ei jäänyt ainuttakaan rauhanturvaajaa henkiin, mutta yksi hyökännyt kapinallinen makasi haavoittuneena maassa ja pikaisen taktisen kasteen jälkeen hän suostui antamaan tiedot leireistä missä loput kapinallisista majailivat.

Ensimmäinen kohteemme oli kentän SW puolella ja hetken etsimisen jälkeen löysimmekin leirin. Paskiaiset pistivät vastaan hanakasti ja haavoittivat minua sekä korpr Sakinzia, mutta vastarinta oli turhaa ja saimmekin kohteen ripeästi haltuun. Tästä siirryimme seuraavalle kohteelle hieman NW suuntaan. Täällä vastarinta oli kevyempää mutta vihollisen jälkeensä jättämät hirmutyöt paljastivat lopulta heidän todellisen luontonsa. Ruumispusseja, keitettyjä luita ja kalloja. Yksi luuranko lepäsi kaluttuna pöydällä, yhden epäonnisen kallo ampuradalla maalitauluna. En tiedä mitä kannibalistisia rituaaleja täällä on harjoitettu, enkä välttämättä haluakkaan tietää mutta tärkeintä on että vihollinen tuhottiin viimeiseen mieheen.

Tästä palasimme voitokkaina, joskin hieman järkyttyneinä takaisin kotiin.

Kuvia todisteena vihollisen hirmutöistä:
Image
Image
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
HaBa
Posts: 1354
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sat, 16.2.2019, 15.00

YTH Lentävä hollantilainen 17.2.2019 klo 21

Image

Image

Tilanne

Venäläiset sotavoimat ovat hallitsevana osapuolena Tanoan saaristossa, mutta paikalliset joukot, joita LDDK-tukee, eivät ole vielä antaneet periksi. Tällä kertaa osaston tehtävänä on eliminoida vihollisen taitava komentaja Eversti Potemkin. Tämä voisi olla isku, josta venäläisillä menee hetki toipua.

Tehtävä

1. Eliminoikaa Eversti Potemkin. Hänen sijaintinsa on paikannettu Lijnhavenin kylään, jossa hänellä on sekä majoituskartan että toimisto. Kohteet on merkitty kysymysmerkein. Potemkinin tunnistaa sinisestä baretista ja erikoisesta, juhlavasta univormusta.

2. Kaapatkaa viholliselta kuljetuskalusto (helikopterit) ja tuhotkaa loppu ilmakalusto kentälle.

3. Evakoikaa joukkue pohjoiseen IT-vyöhykkeen läpi.

Omat joukot

YTH-kokoonpano. Sukellus- ja QCB-laatikot. Veneet (6 kpl).

Vihollinen

Vihollinen on venäläinen VDV. Vihollisella on jonkin verran jalkaväkeä ja ajoneuvoja kaupungissa sekä suojaosasto lentokentällä. Ympäristössä on useita vihollisalueita, jolla liikkuu partioita. Lisäksi vihollisella on alueella varsin kattavasti ilmatorjuntaa.

Sää ja aika

Erittäin heikko sää. Sateista, sumuista ja tuulistakin. Varhainen aamu, melko valoisaa.
vääp HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3855
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 17.2.2019, 19.23

YTH Lentävä hollantilainen 17.2.2019

Joukkueen käskynanto

Joukkueen tehtävänä on tuhota vihollisjoukkojen komentaja eversti Potemkin. Everstin tiedusteltu sijainti on Lijnhavenin kylässä.

Tämän jälkeen joukkue kaappaa 2 - 3 vihollishelikopteria Lijnhavenin lentokentältä, tuhoaa vihollisen muun ilmakaluston ja siirtyy kaappaamillaan helikoptereilla pohjoiseen.

Toteutus: Joukkue soluttautuu vihollisalueelle ja iskee yhdenaikaisesti kolmeen kohteeseen: kartanoon kylän lounaislaidassa, toimistorakennukseen kylän pohjoislaidassa ja lentokentälle välittömästi kylän pohjoispuolella. Joukkue ei pyri valtaamaan koko kylää, vaan pelkästään etsii ja surmaa kohdehenkilön, minkä jälkeen alueelta poistutaan mahdollisimman nopeasti.

Kotka
1) Tehkää maihinnousu lentokentän itäpuolelle. Sukellustoiminta rj:n päätettävissä.
2) Tiedustelkaa lentokenttä ainakin sen itäpuoleiselta kukkulalta 25. Olkaa valmiina hyökkäämään lentokentälle viimeistään hetkellä 30.00 liikkeellelähdöstä.
3) Hyökätkää lentokentälle ja tuhotkaa suojausosasto sekä ilmatorjunta; tarkistakaa myös kiitoradan luoteispääty. Mahdollisuuksien mukaan panostakaa vihollisen lentolaitteista muut paitsi osaston tarvitsemat kuljetushelikopterit.
4) Tukekaa muun joukkueen saapumista kiitoradan eteläpuoleisiin rakennuksiin. Ilmoittakaa, kun kuljetushelikopterit ovat käytössämme ja vihollisen IT on tuhottu.

Huom. Joukkueen hyökkäyksen alettua varautukaa siihen, että everstiä yritetään evakuoida ilmateitse, ja estäkää se.

Solmu
1) Soluttautukaa veneillä ja sukeltamalla Lijnhavenin satamaan viimeistään hetkellä 35.00 liikkeellelähdöstä ja ilmoittautukaa muulle joukkueelle.
2) Ottakaa pohjoinen kohdetalo haltuun ja tavattaessa ampukaa eversti Potemkin. Ottakaa everstistä kuva todisteeksi.
3) Irtautukaa pohjoiseen lentokentän eteläpuoleisille rakennuksille ja ryhtykää tukemaan muuta joukkuetta. Torjukaa etelästä tuleva vihollinen.

Nyrkki
1) Tehkää maihinnousu kohdekylän lounais- tai länsipuolelle. Sukellustoiminta rj:n päätettävissä.
2) Tiedustelkaa vihollisen toimintaa kylän länsipuolisilla alueilla lentokentän ja eteläisen rannan välillä.
3) Tiedustelkaa eteläisen kohdetalon lähialue. Olkaa valmiina ottamaan kohdetalo haltuun viimeistään hetkellä 30.00 liikkeellelähdöstä.
4) Vallatkaa eteläinen kohdetalo ja tavattaessa ampukaa eversti Potemkin. Ottakaa everstistä kuva todisteeksi.
5) Irtautukaa pohjoiseen lentokentälle tilanteen mukaan suoraan tai lännen kautta koukaten ja ryhtykää tukemaan muuta joukkuetta. Jääkää pitämään hallussa lentokentän eteläpuoleista huoltoasemaa ja torjukaa lännestä ja etelästä tuleva vihollinen.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Vultyr
Posts: 198
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Sun, 17.2.2019, 22.04

YTH 17.2.2019 Kotkan raportti

alik Vultyr (KIA)
korpr Sakinz (KIA)
korpr Hammer (KIA)
korpr Naatti (KIA)
korpr Mika (KIA)
korpr Hesari (KIA)
alok Altrix (KIA)

Sääennusteet kusivat jälleen, lupasivat kevyttä merenkäyntiä ja pilvistä yötä. Mutta saimmekin erittäin raskaan aallokon sekä hernerokkasumun ja näkyvyys on noin 10 metriä. No, onneksi veneessä on GPS. Lähdettyämme pyrin parhaani mukaan pitämään veneen pystyssä ja kaikeksi onneksi rankasta aallokosta sekä tuulesta huolimatta onnistuin tässä.

Joukkueen käskynannon mukaisesti etenimme veneillä Port-Boise kylän pohjoispuolelle. Huokaisin helpotuksesta kun saavutimme maihinnousupisteen, vieläpä tyhjänä. Olimme kuin uitettuja koiria, olisi ehkä sittenkin pitänyt ottaa märkäpuvut. Mutta kuten sanotaan, turha pyristellä kun p***ka on jo housussa.

Tästä jatkoimme jalan viidakkoon mäelle 98. Täältä etenimme lounaaseen kohti omaa Alpha pistettä. Kuitenkin lähellä ensimmäistä tavoitetta vihollinen yllätti meidät sankan sumun turvin keskellä aukeaa ja teurasti koko ryhmän niille sijoilleen.
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
Scottz
Posts: 259
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Sun, 17.2.2019, 22.52

YTH 17.2.2019 Solmun raportti:

ylik Scottz (KIA)
vanr Sami (KIA)
yliv Blake (KIA)
ylik KuiK (KIA)
kers Kuokkanen (KIA)
korpr Maako (KIA)
korpr Pionjaer (KIA)

Ryhmälle annettiin tehtäväksi varmistaa Lijnhavenin satamakaupungissa sijaitseva pohjoisempi kohderakennus. Ryhmä siirtyi syöksyveneellä sataman itäpuoliseen poukamaan ja siirtyi loppumatkan sukeltaen murtopisteelle. Ryhmä nousi maihin reippaasti aikataulua edellä ja jäi joukkueenjohdon käskyjen mukaisesti odottamaan lisäohjeita. Ympäriltä kuitenkin kuului melkoisen paljon taistelun ääniä ja reilun parinkymmenen minuutin odottelun jälkeen sain ilmoituksen, että ainoastaan kaksi muuta taistelijaa on joukkueesta jäljellä. Tämän jälkeen otin joukkueen rippeet komentooni ja lähdimme suorittamaan omaa tehtäväämme. Matkalla kohti kohderakennusta törmäsimme vihollisen tiedusteluajoneuvoon, joka tuhottiin singoilla, mutta jalkaväki kohderakennuksen ympäristöstä avasi tulen ryhmäämme kohti. Ylitimme tietä puoliryhminä savuttaen, mutta pahaksi onneksi samaisen tuhoutuneen tiedusteluajoneuvon paikalle kurvasi vihollisen konekiväärein varustettu partioauto, joka niittasi allekirjoittaneen tien ylityksen jälkeen pusikkoon.

Ryhmä jatkoi kohderakennuksen lähialueen vyöryttämistä kärsien tappioina kaikki muut taistelijat paitsi KuiKin ja Blaken. Tämä taistelijapari irtautui kovien taisteluiden sekä tappioiden jälkeen ja siirtyi satama-altaassa sukeltaen eteläiselle kohderakennukselle, minkä kävivät varmistamassa ja toteamassa tyhjäksi; lisäksi Nyrkin viimeinen jäsen löydettiin kuolleena. Niinpä taistelijapari joutui koukkaamaan lännestä ja siirtymään takaisin pohjoisemmalle kohderakennukselle. Kuitenkin rakennuksista suojaa hakevan vihollisen murskaava ylivoima johti Solmun rippeiden kuolemaan hyvästä yrityksestä huolimatta.
SFC Scottz - 2ND SQD SL
User avatar
HaBa
Posts: 1354
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sat, 16.3.2019, 18.11

YTH 17.3.2019 Leiri 13

Image


Tilanne


Vihamielisyydet Kreikan saaristossa jatkuvat ja kapinalliset ovat saaneet vahvaa tukea Turkilta, joka ei kuitenkaan myönnä suoraa osuuttaan asiassa. LDDK on asettunut miehittämään leiriä numero 13, jonka on suunnitellut kuuluisa ranskalainen leirinrakentajasuku Maginot-LaVache. Suvun saavutuksiin kuuluu toisen maailmansodan aikainen mestariteos, Maginot-puolustuslinja sekä myöhempi taktinen neronleimaus, Vietnamin Dien Bien Phussa ollut linnoitus. Nyt Leiri 13 on sijoitettu "mahtavien tulialueiden keskelle, eikä sitä voida vallata". Kapinallisten johto on asiasta toki toista mieltä.

Tehtävä

Kapinallisten hyökkäys on odotettavissa välittömästi.

1. Puolusta leiri 13:sta ja osta omille joukoille aikaa.
2. Raportoi päämajaan, jos tilanne käy mahdottomaksi tai vihollinen on tuhottu. (JJ -radiolla)

Omat joukot

YTH-kokoonpano, TOW-2 -ohjus, PST-laatikot. Stinger-ohjukset mönkijöiden kyydissä. Muutama meidän puolelle jäänyt paikallinen YK-vermeissä, Leirissä.

Vihollinen

Suuri määrä jalkaväkeä, mahdollisesti helikopteriyksiköitä, jopa lentokoneita. Jonkin verran sekalaista ajoneuvo- tai panssariajoneuvokalustoa.

Sää ja aika

Kirkas hyvä sää. Iltapäivä.
vääp HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
Vultyr
Posts: 198
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Sun, 17.3.2019, 23.18

YTH 17.3.2019 Kotkan raportti

alik Vultyr (KIA)
korpr Hesari (KIA)
korpr Mika (KIA)
korpr Naatti (KIA)
täydennysmies VeePee

Saimme käskyn siirtyä puolustamaan eteläistä suuntaa. Saavutettuamme muurin vihollista vyöryi jo kohti, samaan aikaan myös ilmavaara aiheutti päänvaivaa. Kun viimein saimme itsemme asemiin ja suolattua KrKK:llä tuhottua vihollista avoimelle iski vihollisen Hind tukikohtaan. Siirryin noutamaan käyttöömme annettua IT ohjusta mönkijästä, sain ohjuksen hallintaan, kopterin piikille ja sitten pimeni.

Tovin maattuani palasin tajuihin läheisessä hangaarissa ja hämmästyksekseni huomasin Nyrkin lääkintämiehen rinnallani. Kiitin paikkauksesta ja samalla kysyin että mitä hän meidän asemissamme teki, sanoi eksyneensä.

Vihollisen Hind kuitenkin kiusasi yhä ja lähdin hakemaan uutta ohjusta mönkijästä. Valitettavasti mönkijä oli tuhoutunut vienen mukanaan joukkueen viimeiset IT kalustot. Tiedustelin ryhmän kuntoa ja Mikaa lukuunottamatta kaikki vastasi. Löysin Mikan makaamasta maasta haavoittuneena ja siirsin suojaan paikattavaksi, en kuitenkaan saanut miestä ylös.

Siirryin ulos hangaarista ja pyrin saamaan NLAWilla vihollisen Hindiä piikille. Tuli uusi sarja kohti ja taas menetin tajuntani. Muutama minuutti tämän jälkeen tuli kolmas, mikä oli myös viimeinen.
kers Vultyr - 1st Squad, Squad Leader
User avatar
HaBa
Posts: 1354
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 18.3.2019, 8.04

YTH 17.3.2019 Nyrkin raportti


Image

kers HaBa
alik Epa
alik Arto
korpr CZ
korpr Nouty
stm Ottomaani

alok Altrix


Ryhmä Nyrkki vastasi pääsuunnasta länsi, josta vihollista tulikin mittavissa määrin. Härdellissä porukka pistettiin kolmeen osaan, jotka jaettiin tasaisesti vastuualueelle. Alun ilmauhka neutraloi Epan, joka saatiin paikattua vasta liian myöhään, mies oli jo kadonnut ruumiista. Puolustustaistelu oli kiivasta ja vihollinen ei päässyt kiinni asemiimme ilman merkittäviä uhrauksia.

Pian vihollisen kalustoylivoima kuitenkin alkoi näkyä ja tappioita tuli. Helikopteri ampui ensin ryhmänjohtajan bunkkeriinsa, jonka jälkeen myös Arto kaatui NW-portille aseensa tehdessä tenän. Nouty oli lähtenyt hakemaan täydennyksiä, mutta myös hänet suolattiin sille reissulle. Ottomaani ja CZ taistelivat sankarillisesti JV-portilla, mutta myös heidät vihollinen lopulta niitti maihin jv-tulella. Ainoana ryhmästä selvisi alok Altrix.
vääp HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1354
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sat, 23.3.2019, 21.38

YTH 24.3.2019 Sivulliset uhrit

Image


Tilanne


Vihamielisyydet Kreikan saaristossa jatkuvat ja kapinalliset ovat saaneet vahvaa tukea Turkilta, joka ei kuitenkaan myönnä suoraa osuuttaan asiassa. LDDK on asettunut miehittämään leiriä numero 13, jonka on suunnitellut kuuluisa ranskalainen leirinrakentajasuku Maginot-LaVache. Suvun saavutuksiin kuuluu toisen maailmansodan aikainen mestariteos, Maginot-puolustuslinja sekä myöhempi taktinen neronleimaus, Vietnamin Dien Bien Phussa ollut linnoitus. Nyt Leiri 13 on sijoitettu "mahtavien tulialueiden keskelle, eikä sitä voida vallata".

No sattumaltahan tämä kuitenkin vallattiin, kun sankarillisesti puolustaneet joukot käskettiin takalinjoille lepäämään ja tilalle tulleet pakenivat paikalta heti, kun kuulivat vähän huopatossun suhinaa. Nyt asia pitää laittaa uudestaan tapetille ja uudelleenkoottu LDDK on saanut kunnian vallata linnake takaisin. Vihollisen joukot ovat kärsineet tappioita, joten he ovat ehkä vähän epäjärjestyksessä. Vihollista on havaittu jo Parosin tasalla, mutta viimeisimmän, melko luotettavankin, tiedon mukaan tämä havainto oli vain kärkiosasto, joka vetäytyi jo omien linjojen taakse.

Tehtävä

Valtaa Leiri 13 takaisin.

Ilmoita radiolla havainnoista leirissä, radiovalikko on saatavilla vasta leirissä.

Omat joukot

YTH-kokoonpano, mutta ajoneuvokalusto on sekalaista. Mukana kuitenkin kuljetuskapasiteettia kaikille. 4 aseistettua ajoneuvoa, 2 panssaroitua (MRAP, toinen aseistettu) sekä yksi TOW-Humwee. MD-500 siviilihelikopteri,(1+3) tiedustelumönkijä (1+3).

Vihollinen

Vähintään joukkueen verran jalkaväkeä leirissä, sekä mahdollisesti ajoneuvoja. Vihollisen kalusto on hyvin sekavaa ja he ovat epäjärjestyksessä. Alueella voi olla muutakin vihollistoimintaa.

Sää ja aika

Epävakainen sää. Aamu, valoisaa.
vääp HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
User avatar
HaBa
Posts: 1354
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 24.3.2019, 23.10

YTH 24.3.2019 Ryhmä Nyrkki

Image

kers HaBa
alik Arto
korpr CZ - KIA
korpr Ukka
alok Veepee


Osaston tehtävänä oli iskeä leiriin. Nyrkki sai tehtäväkseen edetä alueelle etelästä ja iskeä ajoneuvoilla yli kuivan järven suoraan leirin muureille. Etukäteen pientä hidastetta tuotti vihollisen M113 ja JV-ryhmä, joka lamautettiin Kotkan singolla ja meidän RSKK:lla. Tämän jälkeen sama rskk suolasi ryhmän verran vihuja aavikolle. Vielä yksi pieni kontakti, jossa vihollinen sai haavoitettua meitä, mutta kaatui itse viimeiseen mieheen.

Uhkarohkea hyökkäys alkoi. Ajoimme kiireellä muurille, jossa vihollinen otti meidät vastaan vihaisella tulituksella. Tässä välissä Ukka ja Arto tuhosivat myös vihollisen BTR-ajoneuvon, joka vartioi ajoneuvoporttia. Käsky oli mennä sisään kapeasta jv-portista (tow-asema), johon kuitenkin tuli kranaatti ja suurin osa ryhmästä haavoittui, Arto pahiten. Veepee haki sankarillisesti Arton pois savun suojissa ja Arto saatiin vielä taistelukuntoon.

Suunnitelma vaihtui ja sisään mentiin ajoneuvoportista. Tämä oli parempi suunnitelma ja sisäänmeno onnistui vauhdikkaasti. Alueelta lamautettiin useita vihollistaisteljoita ja käytännössä ryhmämme valtasi koko leirin Eteläisen osan sekä vielä lopulta läntisenkin siiven. Samalla katsottiin läpi asuintilat ja tuhottiin siellä piileskelevät viholliset. Korpr CZ kaatui eräässä bunkkerikahakassa.

Vihollisen raakuudesta jäi vain oheinen kuva todisteeksi. Sivullisia uhreja oli tullut paljon.

Image
vääp HaBa - 3rd Squad, Squad Leader ("31")
Sakinz
Posts: 71
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.37

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sakinz » Mon, 25.3.2019, 18.45

YTH 24.3.2019 Kotka

alik Vultyr (KIA)
korp Sakinz
korp Mika
korp Hammer (KIA)
korp Hesari (MIA)
korp Naatti (KIA)

Joukkueen tehtävänä oli vallata menetetty Leiri 13 takasin. Kotkasta määrättiin tiedustelupartio leirin kaakkoispuolelle tiedustelemaan leirin ympäristöä ennen muun joukkueen saapumista alueelle. Tiedustelupartio pääsi turvallisesti tavoitteeseensa ja ilmoitti kohteen ympäristössä tapahtuneesta liikehdinnästä muulle joukkueelle. Loppuryhmän saapuessa tiedustelupartion tavoitteeseen, sai Kotka tehtäväkseen tuhota leirin eteläpuolella olevalla harjanteella olleen M113:n, joka onnistui helposti.

Seuraavaksi Kotka siirtyi C tavoitteelle, jossa joukkueen hyökkäävä osa ryhmittäytyi hyökkäystä varten.
Kotka onnistui pääsemään leirin viereen ilman tappioita, mutta Kotkan yrittäessä tunkeutua leiriin sisälle, menetimme ryhmänjohtajamme leirin sisäänkäynnille joko ajoneuvon tai linnoittautuneen vastustajan takia. Tässä kohtaa allekirjoittanut otti ryhmän komennon ja ilmeisesti teknisen vian takia viestintäyhteys komentoon katkesi hetkeksi. Tilanteen selvittämisenjälkeen allekirjoittanut käski loppu ryhmää jäämään kyseiselle sisäänkäynnille ja lähti etsimään mahdollista toista sisäänkäyntiä. Toinen sisäänkäynti löytyi, mutta joukkue oli sillä välin onnistunut tuhoamaan tämän Kotkan etenemistä haittaavan ajoneuvon, selkeyden vuoksi Kotka lähti tunkeutumaan leiriin alkuperäistä reittiä. Ikäväksi onneksemme ahtaassa sisäänkäynnissä ryhmä sai vastaansa kranaatin, joka haavoitti kaikkia taistelijoita ja allekirjoittaneen palatessa takasin tajuihinsa, olimme menettäneet korpr. Naatin ja kadottaneet korpr. Hesarin.

Lääkintämiehen paikattua kaikki haavoittuneet, pääsimme vihdoin leirin sisälle ja saimme tehokkaasti puhdistettua linnoitteista ja rakennuksista vastustajia, vaikkakin haavoittumisia tapahtui reippaasti. Isoa hallirakennusta puhdistettaessa menetimme harmillisesti korpr. Hammerin hyvin linnoittautuneelle vastustajalle. Loput kiinteät kohteet saatiin puhdistettua ilman tappioita, tämän jälkeen komento antoi Kotkalle tehtäväksi tarkkailla kohteen pohjois- ja länsipuolta. Kohteen pohjois- ja länsipuolet olivat hiljaisia kahta ajoneuvoa lukuun ottamatta. Muu joukkue tuhosi nämä ajoneuvot ja tämän jälkeen joukkue kokoontui selvinneiden yhteiskuvaa varten, joka oli kova paikka Kotkalle raskaiden tappioiden vuoksi.

-Sakinz
Post Reply