3.5.2020 ja 10.5.2020 "Tanska 1995"-coopit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

Post Reply
User avatar
HaBa
Posts: 1448
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

3.5.2020 ja 10.5.2020 "Tanska 1995"-coopit

Post by HaBa » Wed, 29.4.2020, 15.02

Image

3.5.2020 klo 21 Co-Op-peli De tager vores hjemland

Tilanne

1995. Suomi on juuri voittanut MM-kultaa ja Drakenit saattoivat Timo Jutilan Seutulaan.

Sen sijaan Venäjällä kuohuu, kelvottomat tanskalaiset ovat sulkeneet salmet juuri heidän liikenteeltään ja siten myös pääsyn Lenin.. siis Pietarin alueelle. Juutit ovat äärimmäisen vihaisia venäläisten asettamista voi- ja sianlihatulleista, jotka ovat rampauttaneet vientiä itään.

Toukokuu 21. 1995.

Venäläinen Roro-kauppa-alus ajaa Helsingörin satamaan lastinaan kymmeniä BTR-vaunuja sekä muuta kalustoa. Samaan aikaan punailmavoimat suorittavat heikäläisittän kirurgisia iskuja alueelle. NATO-joukot ovat pääsääntöisesti harjoituksissa ja purkuvaiheessa kylmän sodan päätyttyä.

Toukokuu 22. 1995 - aamuyö

Yhdysvallat ilmoittaa olevansa ulkona konfliktista.

Toukokuu 22. 1995 - aamupäivä

Venäläiset maihinnousujoukot, joita on jo useampi laivalastillinen, ovat vallanneet lähes verettömästi Helsingörin alueen sekä edenneet etelään. Alueelle on hälytetty Tanskan armeijan osastoja, jotka aikovat tehdä vastarintaa. Osasto Lego voi ainakin hidastaa etenemistä Kööpenhaminaan.

Tehtävä

Pysäyttäkää vihollisen kärki Punkt Laudrupin alueelta.

Estäkää vihollisen pääsy valtatielle 19.

Image

Omat Joukot

Roster - seuraava postaus

Kalustona myös:
1 kpl Leopard 1A5-panssarivaunuja
3 kpl M113DK -miehistönkuljetuspanssarivaunuja

Vihollinen

Venäläiset laivaston joukko-osastot. Alueella on osaston kärki, joka koostuu useista pyöräajoneuvoista sekä jalkaväestä. Osaston koko: vahvistettu joukkue.

Aika ja sää

Aamupäivä. Ei säätietoja.
vääp HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1448
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: 3.5.2020 klo 21 Co-Op-peli De tager vores hjemland

Post by HaBa » Wed, 29.4.2020, 19.15

Roster

Halukkuudesta johtaa jotain osastoa voi kertoa minulle Discordissa, näitä siis varataan mieluusti. JJ-, RJ- ja RVJ-slotit lihavoitu.
Ryhmien täyttö tehdään muuten ennen peliä n. about tasajaolla, jossa joukkueenjohdolla on viimeinen päätösvalta.

Kommando

Delingsfører - Sami

1. Gruppe

Gruppefører
Gevær 1 - næstkommanderende (AT4)
Gevær 2 panserværnsskytte (M/85)
Gevær 3 sygehjælper (AT4)
Maskingeværskytte 1 (M/62)
Maskingeværskytte 2 (Assistent)

2. Gruppe

Gruppefører
Gevær 1 - næstkommanderende (AT4)
Gevær 2 panserværnsskytte (M/85)
Gevær 3 sygehjælper (AT4)
Maskingeværskytte 1 (M/62)
Maskingeværskytte 2 (Assistent)


Kampvogn

Kommandør - Scottz
Skytte - HaBa
Kører
Hjælper (lader)


3. Gruppe

Gruppefører
Gevær 1 - næstkommanderende (AT4)
Gevær 2 panserværnsskytte (M/85)
Gevær 3 sygehjælper (AT4)
Maskingeværskytte 1 (M/62)
Maskingeværskytte 2 (Assistent)
vääp HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
sami
Posts: 1730
Joined: Sun, 21.3.2004, 18.57
Location: Finland

Re: 3.5.2020 klo 21 Co-Op-peli De tager vores hjemland

Post by sami » Sat, 2.5.2020, 13.26

Afdeling LEGO, Opmærksomhed!

Toimin osaston johtajana.

Osasto 1) katkaisee vihollisen liikkeen etelää kohden Punkt Laudrupin alueella ja 2) tuhoaa vihollisen viimeiseen taistelijaan. Loppukuva pidetään Punkt Laudrupin kirkon liepeillä.

Tankkiryhmän tehtävänä on 1) suojata osaston muuta toimintaa, 2) tuhota Punkt Laudrupin läheisyyteen siiryvä vihollisen mekanisoitu kalusto ja 3) tuhota muu näkyvä vihollinen. On erityisen tärkeää, että oma taistelupanssarivaunu säilyy toimintakelposena koko tehtävän ajan! Reitti ja taisteluasema sekä vaihtoasema kerrotaan briiffissä tehtäväntekijän kiusaksi. Radiokanava 4.

1. ryhmä etenee käskettyyn kohteeseen valtatie 19:lla ja rakentaa sinne vihollisen mekanisoidun kaluston pysäyttävän miinotteen. Miinotteen rakentamisen jälkeen ryhmä vetäytyy briiffissä ilmoitettuun tuliasemaan ja tuhoaa miinoitteesta selvinneen vihollisen sinko- ja kivääriasein sekä hyödyntää miehistönkuljetuspanssarivaunun konekivääriä tavoitteen toteuttamisessa. Radiokanava 1.

2. ryhmä etenee käskettyyn kohteeseen valtatie 19:lla ja rakentaa sinne vihollisen mekanisoidun kaluston pysäyttävän varamiinotteen. Varamiinotteen rakentamisen jälkeen ryhmä siirtyy turvaamaan 1. ryhmän toimintaa. Kun 1. ryhmä on asemissa, siirtyy 2. ryhmä briiffissä ilmoitettuun tuliasemaan ja tuhoaa sieltä käsin varsinaisesta miinoitteesta selvinneen vihollisen sinko- ja kivääriasein sekä hyödyntää miehistönkuljetuspanssarivaunun konekivääriä tavoitteen toteuttamisessa. Radiokanava 2.

3. ryhmä, jos siihen saadaan riittävä ja osaava miehistö, toimii reservinä, jota tullaan käyttämään joukkueenjohtajan erikseen käskemässä painopisteessä toteuttamaan vihollisen tuhoamista sinko- ja kivääriasein sekä hyödyntämään miehistönkuljetuspanssarivaunun konekivääriä tavoitteen toteuttamisessa. Radiokanava 3.

Joukkueen radion taajuus on 80.0MHz.

--
Sami
Gloria victis
User avatar
Scottz
Posts: 281
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: 3.5.2020 klo 21 Co-Op-peli De tager vores hjemland

Post by Scottz » Mon, 4.5.2020, 14.15

TBA
2LT Scottz - Platoon XO / Team Leader - Scout Sniper Team "Susi"
User avatar
Epa
Posts: 81
Joined: Sun, 6.10.2013, 19.34

Re: 3.5.2020 klo 21 Co-Op-peli De tager vores hjemland

Post by Epa » Mon, 4.5.2020, 16.47

YTH 3.5.2020 2. ryhmän raportti:

alik Epa (KIA)
maj Broileri
alik Arto (KIA)
korp Ukka (KIA)
stm Otto (KIA)
korp Maako (KIA)
stm Altrix

Lähdettiin siirtymään lähtöalueelta kohteelle muun joukkueen perässä. Tiukassa mutkassa vaunun tela nousi aidan päälle jonka seurauksena koko vaunu kaatui katolleen. Onneksi vältyimme miehistötappioilta tässä yhteydessä. Lähetin taisteluparin hakemaan uutta vaunua ja miinoitimme tällä aikaa pohjoisen suunnasta tulevan tien vihollisen mahdollisen etenemisreitin tukkimiseksi.

Uuden vaunun saavuttua siirryimme kohdealueella jossa muu joukkue oli jo taistelussa.

Lähtiessämme etenemään kohti kohdetta vihollisen rynnäkkövaunu avasi tulen kohti käytössämme ollutta miehistönkuljetusvaunua. Tässä yhteydessä vaunua ohjannut Maako kuoli vihollisen tulituksen vaikutukseen.

Oman taisteluvaunun tuhottua vihollisen rynnäkkövaunun siirryimme avorivissä kohti kohdetta. Tuhosimme matkalla yhden tarkka-ampujan mutta muuten rynnökkö sujui hyvin. Valitettavasti juuri kylän reunalla kohtasimme yksittäisten vihollistaistelijoiden tulta. Viholliset kohdistivat tulituksen raukkamaisesti lääkintämieheen. Elvytysyrityksistä huolimatta totesimme Oton kuolleeksi.

Valtasimme kohderisteyksen ja tyhjensimme välittömän alueen vihollisen taistelijoista. Havaitsimme myös kauempana lännessä vihollisen rynnäkkövaunun joka oli pysynyt piilossa meidän taisteluvaunulta. Kohde tuhottiin kahdella singonammuksella.

Pian tämän jälkeen vihollisen toinen aalto saapui pohjoisesta ja yritti sillan yli. Kärjessä ajanut taisteluvaunu pysäytettiin useaan singonlaukaukseen, jonka jälkeen oma vaunu tuhosi kohteen.

Taistelun lopputuoksinassa vihollisen räjähde (kiväärikranaatti?) osui suojana toiminaan rakennuksen kulmalle ja sirpaleet kaatoivat sekä Arton että Ukan seka haavoittivat pahasti allekirjoittanutta. Yritin paikkailla sekä itseäni että Ukkaa, mutta omat haavani olivat liian pahat ja menetin tajuntani lukuisten haavojen aiheuttamaan verenhukkaan...
User avatar
HaBa
Posts: 1448
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: 3.5.2020 klo 21 Co-Op-peli De tager vores hjemland

Post by HaBa » Mon, 4.5.2020, 21.39

Tankkimiehen muistelmat

Toukokuinen aamu, ryssä oli aamulla edennyt sisämaata kohti ja meidät heitettiin tulpaksi. Kylmän sodan piti olla ohi, mutta täällä sitä oltiin. Hauskinta oli tietenkin se, että meille oli saatu yksi YK-maalattu Leopard 1A5 vaunu. Se oli varmaan niitä, joita käytettiin vuosi sitten Operaatio Bøllebankissa, kuka tietää. Vaunussa oli vielä minulle tuntemattomia modernisaatioita, kuten hieno ampujan lämpökameratähtäin, aika reservissä oli tehnyt tehtävänsä, viimeksi ajeltiin vanhemmilla Leopardeilla Blavandin alueella.

Vaunun johtajaksi saatiin ylik Scottz ja ajajaksi yli Kuik, paljon kokemusta yhdessä vaunussa. Liikkeellelähdön jälkeen ihmettelin apinanpään muuttuneita välityksiä, tornin kääntölaite toimi todella tarkasti, mutta hitaasti. Nopeaa kääntöä varten sarvista sai todella vääntää kovasti, ehkä muistot olivat vaan väärät. Vakainkin toimi todella hyvin. Varikolta oltiin saatu mukaan 60 ammusta, se oli viisi enemmän, kuin tämän vaunun normitäyttö, viisi oli työnnetty poikittain ajajan takapuolelle, josta lataaja saisi ne juosta paniikkitilanteessa.

Matka edistyi vauhdikkaasti, siihen asti, kun meitä kohden avattiin käsiasetuli, joka pakotti johtajan vetämään päänsä luukusta alas. Näkyvyys oli hetken surullisen huono ja seikkailimmekin hämmentävän tiheässä metsässä, jossa en uskaltanut kääntää putkea mihinkään suuntaan. Pieni hetki myöhemmin sormi löysi jo tottuneesti KK:n liipaisimen ja ensimmäinen vihollinen kaatui eteemme - olimme ilmeisesti partion keskellä. Onneksi vihollinen ei saanut ammuttua meitä PST-aseilla.

Jyräsimme läpi puskien erään suurehkon varaston taakse, koska alueella alkoi näkymään liikettä ja pauke oli takuulla herättänyt vihollisen. Se oli siis päässyt jo tavoitealueemme joesta yli! Matkalla pääsin lähettämään ensimmäiset terveiset 105mm tykillä. Täyskaliiberilaukaus pitkästä aikaa, eikä mikään sisäpiipputuhnu. Kordiitin käry leijaili tornissa, ilmeisen tukkoisen tuulettimen yrittäessä puskea sitä ulos, ja lähettämämme nuoliammus lävisti vihollisen BTR-80-ajoneuvon panssarin, painuen suoraan läpi, mutta aiheuttaen katastrofaalisen tulipalon mennessään.

Rakennuksen takana tsekattiin tilanne, kaikki hyvin, ei kivääritulen maaliskraapuja kummempia vaurioita ja voittotili auki. Täten päästiinkin suosikkilajiimme, eli kissa-hiiri-leikkiin. Ja koska kyseessä oli Leopard, me olimme kissa. Kurkkaus rakennuksen nurkalta ja laukaus. Tämä toistettuna tai peruutttaen toiselta nurkalta tehtynä rikkoi viholliselta useita ajoneuvoja. Oli BTR:ää, BRDM:ää, kuorma-autoa ja yksi it-tykin lavalle ottanut auto, joka ei suostunut palamaan, vaikka sitä tykillä ammuttiinkin.

Radiokin heräsi eloon ja jalkaväeltä alkoi tulla tilannetietoa. Vihollisen BMP lähestyy, toinen kylässä. Uhkakuvat alkoivat nousta. Pian tulikin tulta takaisinpäin. BMP:n lähettämä ohjus rikkoi vähän telaketjuamme, mutta kuin ihmeen kaupalla se pysyi päällä ja pääsimme irtaantumaan tilanteesta. Emme nähneet vielä vihollisen uhkaavaa vaunua.

Hetken päästä BMP otti maalikseen jalkaväen kuljetusvaunut, joten meidän oli toimittava. Kurkkaus taas nurkalta ja BMP löytyi, se oli agressiivisesti pyrkimässä kylkeemme, jotta saisi lopetettua meidät varsin hallitsevaan asemaamme. Havainto täytti tähtäimen, nopea painallus laserin kytkimeen, 600 metriä etäisyyttä, laukaus ja 105mm nuoliammus lävisti kyseisen ritsan moottoritilan, tornimiehistön sekä miehistötilan, poistuen polttoainetta täynnä olevan takaoven läpi kohti jokea. Moottori syttyi palamaan ja polttoainevuoto teki vaunusta heti paloalttiin paketin. Kuin ihmeen kaupalla kaikki miehistön jäsenet selvisivät osumasta ja poistuivat paniikissa luukuistaan. Kurkkaus oli nopea, mutta ehdin nähdä tähtäimen läpi iskemän ja huusin radioon myös osumatiedon. Pian valtava räjähdys kertoi vihollisvaunun matkan päättyneen. Pian myös kylässä ollut BMP sai kokea saman kohtalon. Sen piileskelysijainti oli jalkaväen tarkan tiedustelutyön tulosta ja pääsinkin ampumaan erittäin pienestä raosta tarkasti vaunuun.

Taistelu jatkui ja jalkaväki alkoi ottaa lähikontaktia vihollisen kanssa. Tämä jätti meidät hetkeksi vähän vähemmälle vastuulle, jotta ei tulisi "Friendly-fireä", joten tutkimme lähimaastoa muutamalla pistolla ja saimmekin saaliiksi joitain vihollistaistelijoita.

Pian karmiva huuto täytti komentoverkon. "VAUNUJA, VAUNUJA". Vihollisen seuraava osasto lähestyi joenrantaa ja pureutui siihen tiukasti. Mukana oli myös T-72 -taistelupanssarivaunu, joka oli meille vaarallinen vastus. Syke nousi kahvojen takana ja nopeasti käänsinkin tykin osoittamaan oikeaan suuntaan. Tosiaan! Sieltähän tuli vauhdikkaasti n. 1,5km päässä BTR ja tuo pahainen T-72. Johtaja antoi vapaat kädet ampua näitä maaleja, ja käski samalla ajajalle kiireellisen peruutuksen. Vaihde kytkeytyi ja samalla olin jo mitannut etäisyyden, ennakkomittausta en tilanteessa ehtinyt ottaa, vaan päästin laukauksen vain käsivaraennakolla oikealla etäisyydelle. En nähnyt osumaa, mutta etäisyys hyvän mittauksen tulos, joten ehdin laukoa vielä kaksi kertaa, ennenkuin vaunu oli saatu suojaan. BTR tuhoutui osumista. T-72 jatkoi matkaansa.

Lopulta jalkaväki sai T-72-vaunuun osumia ja me pääsin sitten kunniakkaasti lopettamaan vaunun kärsimykset ampumalla sitä kylkeen. Ilmeisesti siitä oli tela mennyt ja se oli kääntynyt hieman kyljittäin meihin. Osuman saatuaan T-72:den johtaja vetäisi jo Irakista tutusta Eject-kahvasta ja torni liiteli pois vaunusta. Viimeiset hetkemme alueella käytimme lukuisan jalkaväen kanssa taistelemiseen. Alueella pyöri myös yksi taisteluhelikopteri, mutta se lensi maahan ehkä jonkun osuman saatuaan.

Palasimme hieman telavikaisella vaunullamme kokoontumispisteelle, jonne kertyi kovin vähän osaston muita taistelijoita... Avaustaistelu oli vaatinut veronsa.


Image
Kuvassa vasemmalla meidän YK-värjätty Leopardimme. Jutun kirjoittaja miehittää lataajan konekivääriä.
vääp HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
Sakinz
Posts: 76
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.37

Re: 3.5.2020 klo 21 Co-Op-peli De tager vores hjemland

Post by Sakinz » Tue, 5.5.2020, 15.30

1. Ryhmän raportti:
alik Vultyr (KIA)
alik Sakinz
kers Kuokkanen (KIA)
korpr Hesari (KIA)
korpr Pionjaer (KIA)
korpr Mika (KIA)

1.R Siirtyi lähtötasalle odottamaan liikkeelle lähtö komentoa, jonkin ajan kuluttua 1.R sai komennon siirtyä tekemään varamiinoitteen 2.R puolesta, sillä 2.R oli kalusto haasteita. Kun miinoite oli tehty 1.R jäi odottamaan 2.R:ää. Pian kuitenkin 1.R sai käskyn siirtyä B tavoitteelle ilman 2.R apua.

B tavoitteelle saavuttaessa 1.R kohtasi vihollisen jalkaväkeä, joka koitui alik Vultyrin kohtaloksi. Tavoite saatiin haltuun ja 1.R siirtyi hallitseviin asemiin päällystetyn tien viereen. Näissä asemissa 1.R odotti 2.R saapumista ja valmistautui hyökkäämään sillalle.

2.R saavuttua paikalle ja juuri kun hyökkäys sillalle oli alkamassa, havaittiin kylässä vihollisen rynnäkkövaunu, joka oli liian suuri uhka molemmille ryhmille, jouduttiin hyökkäystä viivyttämään. Samaan aikaan peltoaukealle ajoi toinen rynnäkkövaunu, joka tuhosi 1.R miehistönkuljetusvaunun ja menetimme siinä samassa korpraalit Pionjaerin ja Mikan. Kun oma taisteluvaunu oli tuhonnut molemmat rynnäkkövaunut. 1.R hyökkäsi 2.R tukemana sillalle.

1.R pääsi sillalle helpohkosti ja jäi odottelemaan että 2.R saa miinoitettua sillan. Tätä odottaessa kers Kuokkanen kaatui tuntemattomaan laukaukseen. 2.R ei koskaan päässyt miinoittamaan siltaa, sillä sillalle ajoi vihollisen rynnäkkö- ja taisteluvaunu jalkaväen tukemana. 1. R vaikutti vaunuihin singolla ja oma taisteluvaunu varmisti vielä vihollisen vaunut tuhotuiksi. Sillan ympäristöön siirtyi huomattava määrä vihollisen jalkaväkeä ja korpr Hesari menetettiin tässä vaiheessa.

Joukkueen komento antoi tässä vaiheessa käskyn irtautua kauemmas sillä, olimme aiheuttaneet viholliselle huomattavat tappiot ja torjuneet suurimmat uhat maksaen siitä suuren hinnan. 1.R jäljelle jäänyt taistelija hyppäsi 2.R miehistövaunuun ja siirtyi sen kyydissä pois etulinjasta.
User avatar
HaBa
Posts: 1448
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: 10.5.2020 klo 21 Co-Op-peli Gud forbandede russere!

Post by HaBa » Tue, 5.5.2020, 21.25

su 10.5.2020 klo 21 Co-Op-peli Gud forbandede russere!

Tilanne

1995. Suomi on juuri voittanut MM-kultaa ja Drakenit saattoivat Timo Jutilan Seutulaan.

Sen sijaan Venäjällä kuohuu, kelvottomat tanskalaiset ovat sulkeneet salmet juuri heidän liikenteeltään ja siten myös pääsyn Lenin.. siis Pietarin alueelle. Juutit ovat äärimmäisen vihaisia venäläisten asettamista voi- ja sianlihatulleista, jotka ovat rampauttaneet vientiä itään.

Toukokuu 21. 1995.

Venäläinen Roro-kauppa-alus ajaa Helsingörin satamaan lastinaan kymmeniä BTR-vaunuja sekä muuta kalustoa. Samaan aikaan punailmavoimat suorittavat heikäläisittän kirurgisia iskuja alueelle. NATO-joukot ovat pääsääntöisesti harjoituksissa ja purkuvaiheessa kylmän sodan päätyttyä.

Toukokuu 22. 1995 - aamuyö

Yhdysvallat ilmoittaa olevansa ulkona konfliktista.

Toukokuu 22. 1995 - aamupäivä

Venäläiset maihinnousujoukot, joita on jo useampi laivalastillinen, ovat vallanneet lähes verettömästi Helsingörin alueen sekä edenneet etelään. Alueelle on hälytetty Tanskan armeijan osastoja, jotka aikovat tehdä vastarintaa. Osasto Lego voi ainakin hidastaa etenemistä Kööpenhaminaan.

Toukokuu 22. 1995 - iltapäivä

Osasto Legon isku aiheuttaa venäläisille merkittäviä tappioita ja hidastaa heidän etenemistään. Lisäksi alueella olleet miinoitteet tekevät venäläisistä varovaisempia. Tanskalaiset siirtyvät, myös kovia tappioita kokeneena, etelän suuntaan.

Toukokuu 24. 1995 - iltapäivä

Tanskalainen HQ ilmoittaa, että vihollisen eteneminen on pysäytettävä Alueen Lembork ympäristöön. Osasto Lego on saanut täydennyskalustoa ja -miehiä, joten osasto on taas valmis taisteluun. Nyt vihollisen isku on torjuttava!

Tehtävä

Torjukaa vihollisen hyökkäys Lemborkin alueella

Vihollinen hyökkää kohti 19 ja 6 teiden risteystä. Torjukaa vihollisen kärki ja mahdollistakaa alueen päämajan evakuointi. Vastuualueenne on tie 19 - Lembork, alueella on myös yksi valmis miinoite, sekä muutama hätäisesti kaivettu miehistönkuljetusvaunun tuli- ja suoja-asema (Vind ja Vejkryds)

Image

Omat Joukot

Sama roster, kuin aiemmin.

Kalustona myös:
1 kpl Leopard 1A5-panssarivaunuja
3 kpl M113DK -miehistönkuljetuspanssarivaunuja

Vihollinen

Venäläisten hyökkäävä osasto on noin komppanian vahvuinen. Kehno sää estänee suuremmat taistelukoneiden maataistelusuoritteet.

Aika ja sää

Iltapäivä, sateista.
vääp HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
Vultyr
Posts: 244
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: 3.5.2020 ja 10.5.2020 "Tanska 1995"-coopit

Post by Vultyr » Mon, 11.5.2020, 0.10

YTH 10.5.2020 1. Ryhmän raportti

alik Vultyr (KIA)
maj Broileri (KIA)
kers Kuokkanen (KIA)
korpr Hesari
korpr Pionjaer (KIA)
korpr Mika (KIA)

Joukkueen tehtävänä oli torjua vihollisen hyökkäys Lembrokin alueella.

1. Ryhmä sai käskyn siirtyä pohjoiseen valtatie 19 varrelle ja toimia tiedusteluna sekä tarvittaessa hyökätä etenevän vihollisen selustaan.

Aloitimme siirtymisen idän kautta pohjoisemmalle määrätylle asemalle mutta heti alkumatkasta kuljetusvälineenämme toiminut M113 vaunu kaatui katolleen. maj Broileri sekä korpr Mika lähtivät vapaaehtoisina hakemaan toista vastaavaa 2. ryhmän asemista samalla kun itse etenin loppu ryhmän kanssa kohti määrättyä asemaa.

Saavutettuamme määrätyn pisteen otimme asemat ja aloitimme taisteluhautojen kaivamisen, tämä kuitenkin keskeytyi melkein heti vihollisen jalkaväen saapuessa pohjoisesta. Vihollisryhmä tuhottiin niille sijoilleen tehokkaasti.

Seuraavaksi liikettä havaittiin idässä ja aloitimme kiivaan laukausten vaihdon vihollisen kanssa. maj Broileri ja korpr Mika saapuivat myös samaisesta suunnasta ja joutui vihollistulen alle. Ennenkuin ehdin käskeä vaunua asemiin otin luodin rintaan ja menetin hetkeksi tajuntani. Herättyäni maj Broileri oli myös saanut osuman ja korpr Mika aloitti paikkauksen.
Tästä muutaman minuutin kuluttua sain korpr Mikalta tiedon että toinen vaunumme oli mystisesti kadonnut (myöhempien tarkastelujen myötä selvisi että se oli hypännyt noin 200 NW suuntaan metsän laitaan). Myös maj Broileri todettiin kaatuneeksi ja käskin korpr Mikan luoksemme.

Vihollista havaittiin edelleen runsaasti idässä, lähinnä jalkaväkeä ja pohjoisesta puolestaan saapui useita panssaroituja ajoneuvoja pyöräajoneuvoista taistelupanssarivaunuihin.

Yksi toisensa jälkeen nämä kuitenkin tuhoutuivat oman vaunumme tuleen. Pidimme asemamme bunkkerissa ja sen ympärille kaivamissamme taisteluhaudoissa tilanteen ollessa välillä hyvinkin painostava vihollisen rynnäkkövaunun tulittaessa bunkkeriamme ja taistelupanssarivaunun pitäessä lakisääteistä taukoaan aivan asemiemme vieressä. Bunkkerissa istuessamme tähyilimme ympäristöä ja kurkatessani bunkkerin eteläpuolen ikkunasta vihollisen tarkka-ampuja ampui kuolettavan laukauksen päättäen allekirjoittaneen taipaleen tällä taistelukentällä.

kers Kuokkanen jatkaa:

Huomasin Vultyrin pötköttelevän takanani. Hänen päästä tuli verta aukosta, jonka sai hyvin tukittua sideharsomöykyllä. Muutoin Vultyr vaikutti ehjältä, tosin pulssia ei tuntunut. Aloitin elvytyksen. Pionjaer ehti paikalle ja totesi, että turhaan elvytän. Aloimme molemmat tonkimaan Vultyrin jäämistöä. Otin joukkueradion, valokuvat, pistoolin, kranaatit, tupakat ja komennon ryhmästä.

Kuulin komentokanavan keskustelun, mutta en heti muistanut, että miten joukkueradioon puhutaan. Muiden autettua sekin onnistui. Meitä oli tässä kohtaa vielä neljä hengissä. Ulkopuolella pörisi vihollisen vaunuja, joten olimme kaikki ahtautuneet pienen bunkkerin sisälle. Vaunut siirtyivät kauemmas, ja pian saimmekin käskyn palata panssarimiinoitteelle. Pionjaer kärjessä lähdimme uudelle kohteellemme. Putosin kartalta nopeasti. Kun pääsin kartalle, olimme jo panssarimiinoitteen tasalla mutta jokunen sata metriä idässä. Lähestyimme panssarimiinoitetta, ja paukkeen perusteella myös vihollista. Ennen kuin saimme minkäänlaista kontaktia viholliseen saimme taas uuden käskyn ylempää: siirtykää 2. ryhmän sijaintiin. Putosin taas kartalta nopeasti. Tuulivoimala viitoitti meidät lopulta perille. Blake ja Maako liittyi tässä kohtaa ryhmäämme. Otimme M113:n ja lähdimme kohti HQ-ajoneuvoa. Yksi rekka tarvitsi escort-palvelujamme. Kaikki onnistuu.

Ajoimme saatettavan rekan kanssa väijytykseen. Jalkaosat ulos, ja yritimme vastata tuleen. Sain nopeasti osuman, ja vaikeroimatta tein kuolemaa minuutin verran.
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
Post Reply