Eastern eggs -syyskampanja 11/2020

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

Post Reply
User avatar
HaBa
Posts: 1459
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Eastern eggs -syyskampanja 11/2020

Post by HaBa » Tue, 27.10.2020, 12.58

Eastern eggs 8.-22.11.2020

"Panssarivaunu on vähän kuin kananmuna, kovin särkyvä." - Von Döbel, panssarintorjuntaupseeri (1981)

Image
Kampanjaribbon

Aika

Pelit pelataan 8.11. / 15.11. / 22.11. klo 21

Tausta

Tammikuu 1981. Itäsaksalaiset ovat ilmeisesti nähneet rauhanomaiset harjoitustoimemme petoksena ja ovat aloittaneet paikallisen offensiivin Weferlingenin alueella. Tuekseen he ovat saaneet joitakin muita Varsovan liiton joukkoja, mutta Neuvostoliiton asevoimat eivät ole virallisesti aloittaneet mitään toimia. Rajavyöhykkeillä on kuitenkin ilmoitettu suuremmasta partioinnista.

Ensimmäiset iskut joukkojamme vastaan olivat murhaavia, joten mikä tahansa viivytystoimi auttaa tällä hetkellä. Kuin suurena onnenkantamoisena, alueelle on jäänyt sekalainen joukko panssarikrenatöörejä sekä komppanian muita elementtejä. Näistä sekalaisista taistelijoista muodostettiin Taisteluosasto Döbel.

Tiedot omasta kalustosta

Tiedot ovat alustavia ja voivat tarkentua.

Kalustona on ainakin yksi Luchs-tiedustelupanssariajoneouvo sekä panssaroitu kuljetuspanssariajoneuvo ryhmälle. Lisäksi saatavilla on panssaroimattomia ajoneuvoja. Inventaariota tehdään parhaillaan. Panssaroitu kalusto ei ole tuhoutuneessaan käytettävissä seuraavissa tehtävissä. Sama voi päteä rajoitetusti muuhunkin kalustoon, mutta pakko-otto-Volkkareita löytyy kyllä jostain metsästä varmasti.

Image
BW-Volkkari, Pakko-ottomalli voi olla siviiliväreissä...

Tiedusteluosastolla oli sattumalta aika hyvin radiokalustoa, joten radioita on jopa partiotasolle asti.


ROSTER

Varaukset rosteriin Discordissa. Tässä näkymättömiä reservipaikkojakin löytyy. Varatkaa roolit ajoissa, niin ei tarvia arpoa poolissa!!

Rooli on sama koko kampanjan ajan.

Vapaa
Varattu


Komento
JJ (Von Döbel) - Erich
Lääkintämies - Ein Alte Türk

PST-partio
PJ - Der Dartsmeister
Raskas Sinko - ein Küken
Raskas Sinko - Der Pionier
Ammusmies - ein feiner Sand Strand


Tarkka-ampujapartio
PJ-Tähystäjä - Der Kondor
Tarkka-ampuja - Anton
Suojamies - ein Flugkörperschnellboot


Panssarikrenatööriryhmä
RJ - UkkaBöcke
RVJ - der Malleus

Konekiväärimies - Das Hähnchen
Sinkomies - Bizeps
Sinkomiehen apulainen - die kleine Hacke
Kuljettaja / kkm apulainen - Der Bäcker
Krenatööri
Lääkintämies - Ein Grosser Typ

Tiedustelupanssariajoneuvo
Johtaja - Der Wille
Ampuja - A. Grenzmann
Ajaja - S. Hügel


Reservipaikkoja (kiväärimiehiä) - ei varattavissa
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1459
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: Eastern eggs -syyskampanja 11/2020

Post by HaBa » Thu, 5.11.2020, 19.48

su 8.11. klo 21 co 24 Ensikosketus (EE 1/3)

Image

Tilanne

8. Tammikuuta 1981


Vihollinen suoritti laittoman rajanylityksen pohjoisessa Bahrdorfin lähistöllä. Taistelut ovat alkamassa ja ensimmäisen tulee joutuu taisteluosasto Döbel. Esikunta on antanut selkeät tavoitteet, jossa vihollisen pääsy länteen sekä etelään tulee estää viivyttämällä vihollista pohjoisen läpimurtopisteen lähistöllä. Tehtävä on tärkeä, koska etelämmässä olevat joukkomme joutuvat saarroksiin, jos vahvistukset pohjoisesta saapuvat.

Tehtävä

Lähettäjä: Esikunta
Vastaanottaja: Kapteeni Von Döbel

Tehtäväsi on tiedustella vihollisen pohjoisessa suorittaman rajanylityksen laajuus ja tämän jälkeen:

1. Viivyttää vihollisen liikettä päätiellä. Vihollinen ei saa päästä etelään!
2. Estää vihollisen pääsy Gross Twulpstediin.

Omat joukot
Kampanjaroster.

1 tiedustelupanssariajoneuvo
1 panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo
1 maastokuorma-auto
1 Milan-aseistettu maastohenkilöauto
2 maastohenkilöautoa

Vihollinen

Kärkiosasto on panssaroidulla kalustolla liikkuva tiedusteluosasto, jota voi seurata mekanisoituja osia. Mitä enemmän viivytystä saatte aikaan, sitä parempi. Pyrkikää myös välttämään tappioita!

Sää ja aika

Kirkas ja pakkasentäyteinen talviaamu.

Pelitekniset huomiot

Radiot johtajilla ja panssarikrenatöörien varajohtajalla. Ei pitkiä radioita.
Ei laatikoita tms.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1459
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: Eastern eggs -syyskampanja 11/2020

Post by HaBa » Mon, 9.11.2020, 8.59

Osasto Döbelin tulikaste

Image
Osasto koolla taistelun jälkeen, vasemmalla tuhottu tiedustelupanssarivaunu

Epa kertoo:

8.11.2020 - Eastern Eggs kamppis - osa 1 - komentajan yhteenveto.

DDR joukot ovat ylittäneet rajan. Sain kasattua kokoon 15 taistelijan joukkueen ja tehtäväksi tiedustella vihollisen vahvuus, hidastaa heidän etenemistä sekä suojella Gross Twulpsted. Vastuu alue oli iso mutta se tehdään mihin pystytään. Seuraavaksi isoin ongelma vähäinen panssarintorjuntakalusto.

Vihollisen radiohäirintä on voimakasta ja menetimme kallisarvoisia hetkiä ennen kuin saamme radioyhteydet toimimaan. Kohdealueelle lähetetty kahden miehen partio ei vastaa ja joudun merkitsemään heidät kadonneiksi. Muut partiot pääsevät asemiinsa ilman kontaktia.

Lähetän tiedusteluvaunun etsimään kadonnutta partiota ilman tuloksia. Tällä välin panssarijääkäriryhmä raportoi kontaktista Gross Twulpstedin kylässä jonne olin lähettänyt heidät. Vihollisen joukkoja saapuu paikalle mutta saadaan tuhottua. Omat menetykset APC.

Käsken Ukkaa lähettämään Milanin etumaastoon tarkoituksena saada silmät vihollisiin. Tajuan vasta myöhemmin että heillä ei ole radiota mukana. Iso virhe.

Siirryn itse Ukan ryhmän luokse missä tilanne näyttää rauhoittuneen. Päätän lähteä itse Milanin perään saadakseni paremman tilannekuvan ja hakeakseni heidät takaisin. Emme pääse kuin puoleen väliin kun saamme kiivasta kivääritulta niskaamme. Haavoitun mutta pääsemme takaisin Ukan partion luokse. Pyydän myös sinkopartion paikalle. Seuraa kiivas tulitaistelu kun torjumme päälle vyöryvän vihun jalkaväen. Taistelun jälkeen Ukan ryhmästä jäljellä 1+1 mutta tilanne näyttää rauhoittuneen.

Image
Epa tarkastelee taistelumaastoa

Tiedusteluvaunu turvaa pohjoista reunaa ja tuhoaa sieltä jalkaväkeä. Päätän lähteä koko joukkueen voimin kohti itää tarkoituksena saada silmät vihuun. Etenemme pikkuhiljaa eteenpäin tiedusteluvaunun vastatessa pääasiassa näkyvän vihollisen tuhoamisesta.

Milan löytyy taistelukuntoisena joten otamme sen mukaan. Välittömästi kohdealuun länsireunalla havaintaan vihun tiedusteluvaunu jonka Milan käy tuhoamassa. Siirrymme edemmäs. Luchs käy tuhoamassa alueen reunalle pysähtyneen kolmen ajoneuvon kolonnan.
Image
Milan on juuri tuhonnut tiedustelupanssarivaunun

Ammukset vähissä, miehet väsyneitä. Vihollinen kadonnut. Pääsivät ilmeisesti livahtamaan harvan ketjumme läpi. Tai ehtivät pois alueelta kun suojelimme Gross Twulpstedia. Päätän vetäytyä ja raportoimme tilanteen eteenpäin.

Vultyrin raportti

Eastern Eggs kampanja 1/3: TA partion raportti

alik Vultyr (KIA)
korpr Altrix (KIA)

Image
TA-partio valmiina tehtävään

TA partion tehtävänä oli tiedustella vihollisen liikkeet Meinkott kylän läheisyydessä ja siitä eteleään. Lähdimmekin ripeästi liikkeelle, ehkä liiankin ripeästi sillä meinasimme ajaa komennon auton alle, ja ajoimme omalle A pisteellemme.

Saavutettuamme oma A pisteemme jouduimme välittömästi tulen alle ja meidät teloitettiin auton rattiin ja sen välittömään läheisyyteen.


Scottzin raportti

YTH 8.11.2020 | Eastern Eggs -kampanja osa 1 - Tiedustelupanssariajoneuvoryhmä:

vaap Scottz
alik Arto
vanr Sami

Tiedpsajonr sai tehtäväkseen suojata vihollisen odotetun hyökkäyssuunnan pohjoista sektoria. Alkuvaiheessa vihollisen radiohäirintä oli melkoisen voimakasta, joten räknätessä radiotani annoin ampujalle ohjat ajattaa ajoneuvo suunniteltuun tarkkailuasemaan. Päästyämme tavoitteeseen totesin, että näkyvyys oli sumuisena talviaamuna noin kilometrin luokkaa ja hetken aikaa horisonttia katseltuani saimme käskyn käydä idässä olevassa kirkonkylässä huhuilemassa alkuhötäkässä kadonnutta tarkk'ampujapartiota. Kiertäessämme kirkonkylän itäpuolelle, aloin ottamaan luukusta ulos ollessani kivääritulta, jolloin vetäydyin pian sisätiloihin ja karjuin ajajan ajamaan meidät takaisin alkuperäiseen tuliasemaamme, sillä radion kantavuus oli huono ja meillä ei ollut mitään käsitystä vihollisen suunnasta.

Pianpa meidät käskettiin suojamaan viimeisen pysäytystasan pohjoista reunaa pikkukylän reunalle, josta käsin tuhosimme vihollisen tiedusteluryhmän, joka hyökkäsi avomaastossa kohti panssarikrenatöörejä. Tilanteen rauhoituttua saimme käskyn uudestaan tiedustella jälleen vanhaa tuliasemaamme, jonne ajaessamme törmäsimme lähietäisyydellä toiseen vihollisen tiedusteluryhmään, jonka saimme tuhottua samalla kun pakitimme pois sinkojen ampumaetäisyydeltä. Muun joukkueen otettua tappioita siirryimme pysäytystasan etelälaitaa suojaamaan ja tuimme panssarintorjuntapartioiden etenemistä kylän itäpuoliselle metsämäelle.

Tässä vaiheessa joukkueenjohtajamme puski meitä syvemmälle itään ja kävimme katsastamassa jälleen kerran vanhan tuliasemamme, jossa laskimme yhteen viisi kuollutta barettipäätä. Siirryimme edelleen kohti itäistä kirkonkylää ja havaitsimme kylän kaakkoispuolisessa metsässä jalkaväkiryhmän värjöttelemässä. Ilmoitin havainnoista ylöspäin ja ennen kuin ehdimme lähteä liikkeelle, huomasin samoiten läheisen radiomaston tuntumassa epämääräisen muodon, joka paljastui vihollisen tiedustelupanssarivaunuksi. Ilmoitin joukkueenjohdolle, että emme liikkuisi ennen kuin tämä uhka olisi neutralisoitu ja toisaalta pidimme aikaisemmin huomaamaamme vihollisryhmää piikillä, mikäli oman panssaritorjuntaohjuksen laukaisu hermostuttaisi näitä. Arvioni osui oikeaan ja tuhosin yhdessä ampujani kanssa vihollisryhmän viimeiseen mieheen ennen kuin ehtisivät pakenemaan läheisen metsän suojiin.

Etenimme jälleen kohti kirkonkylää tarkoituksenamme suojata oman, radiotornille etenevän, joukkueen pohjoislaitaa. Jouduimme kuitenkin kesken kaiken avaamaan tulen ampujan huomaamaan kahteen tiedustelupanssariajoneuvoon ja niiden läheisyydessä olevaan tiedusteluryhmään. Kiivaan laukaustenvaihdon jälkeen kaksi ajoneuvoa oli tulessa ja kasa barettipäitä makasi liikkumattomina lumihangessa. Aikamme ihmeteltyämme jälleen kerran pohjoista sektoriamme saimme käskyn siirtyä lännen kautta koukaten suojaamaan joukkueen pohjoislaitaa samalla kun jalkaväki siirtyisi radiotornin mäelle.

Ajajan rullatessa ajoneuvoamme eteenpäin aloin jo hiukan murehtimaan ammustilanteestamme, omassa konekiväärissäni oli viimeinen vyö jo kiinni ja ampujalla oli enää satakunta ammusta yhteensä sirpaletta ja alikalia konetykkiinsä. Huomasin läheisellä metsätiellä idässä vihollisen jalkaväkiryhmän ja kolme maastokuorma-autoa jonossa, ilmeisesti tauolla. Joukkueenjohtaja päätti tulla itse paikalle konekiväärijeeppinsä kanssa ja yhteisellä tulenavauksella tuhosimme koko kolonnan niille sijoilleen. Ajoneuvostamme olivat ammukset loppuneet, joten otimme helpottuneena vastaan tiedon siirtyä radiomaston läheisyyteen odottamaan täydennyksiä ja ottamaan propagandakuvia.

Arvio tiedustelupanssariajoneuvoryhmän aiheuttamista tappioista:
- kolme tiedusteluryhmää
- kaksi jalkaväkiryhmää
- kaksi tiedustelupanssariajoneuvoa
- kolme maastokuorma-autoa


korpr Mika jatkaa

YTH 8.11.2020 | Eastern Eggs -kampanja osa 1 - Panssarintorjuntaryhmä:


Korpr Mika
Ylik Kuik
Korpr Pionjaer
Alik Sakinz


PST- ryhmä sai tehtäväkseen hypätä maastokuorma-autoon ja väijyttää 103 kukkula Klein Twülpstedin itäpuolelta. Hakeuduimme asemiin mutta emme saaneet alueelta havaintoa lähestyvään viholliseen. Pian matkaa taitettiinkin jo seuraavalle pisteelle Klein Twülpstediin. Rätisevien radioitten yrittäessä löytää toisensa yritin toimia linkkinä komennon ja tiedusteluvaunun välillä tuloksetta. Kantamaa olisi saanut olla enemmän mutta sitä ei ollut saatavilla. Asemat saatuamme partio sai uuden käskyn liittyä tueksi toimintaa joka sijaitsi Gross Twülptedissä. Saimme ensimmäisen kosketuksen viholliseen joka jäi sangen vähäiseksi muiden ryhmien jo aikaan saamasta iskusta vihollisen liikehdintään.

Image
PST-partion taistelija pikalinnoitetussa asemassa Gross Twülptedissä

Tehtävän edetessä saavuimme Papenroden kylään joka todettiin vihollisesta tyhjäksi. Tästä matka jatkuin tarkastuspisteiden kautta kohti linkkitornia lähelle Bahrdorffia. Matelemalla edeten kohti linkkitornia avautui eteemme tunnistamaton kohde jota pysähdyimme tunnistamaan kiikareiden avulla. Hypättyämme ulos ajoneuvosta kohde tuhoutui toisen ryhmän toimesta. Jalkautunut vihollinen saatiin kaadettua ja linkkitornin maasto haltuun.korpr Ukka päättää tarinat tältä erää

YTH 8.11.2020 | Eastern Eggs -kampanja osa 1 - Panzergrenadiere:

korpr Ukka
kers Kuokkanen (KIA)
ylik HaBa
yliv Blake (KIA)
maj Broileri (KIA)

Heti alussa ryhmä sai käskyn siirtyä Gross Twülpstedtiin puolustusasemiin. Ajoneuvoiksi saatiin Milan-jeeppi ja Fuchs panssariajoneuvo. Kylän kaakkoislaidalta löytyi sopivan korkea rakennus hyvällä näköalalla, joten asetuimme sinne taloksi. Rakennuksesta oli myös mahdollista päästä kohtalaisessa suojassa syvemälle kylään, mikäli vihollinen olisi ylivoimainen. Milan-jeeppi etsi omat asemansa lähistöltä.

Hetken horisonttia ihmeteltyämme joukkueenjohtaja sai radioonsa toimivat paristot ja käski saman tien Milan-jeepin pieneen metsään kaakossa. Vihollisen kuorma-auto tuli kuitenkin etelästä kovaa vauhtia asemiemme editse ja koukkasi pohjoisen kautta kimppuumme. Heti perään tuli toinen samanlainen. HaBa tuhosi ajoneuvot singolla, kun Kuokkanen niitti jalkaväkeä Fuchsin kk:lla.

Vihollinen pysytteli hiljaa ja sain viestin Milan-partiolle, joka suuntasi kohti kaakkoa. Vastapuoli ilmeisesti huomasi tilanteen muutoksen ja aloitti suuremman hyökkäyksen. Jalkaväkeä alkoi vilistä horsontissa tukenaan rynnäkkövaunu. Kuokkanen ehti poistua Fuchsista vain sekunteja ennen sen tuhoutumista rynnäkkövaunun toimesta. Kiipesimme rakennuksemme ylimpään kerrokseen hätistelemään jalkaväkeä kauemmas, kun kypärä pyörähti päässä ja tajunnan taso rajoittui merkittävästi.

Ympäriltä kuului kiivaita taistelun ääniä ja lääkintämieskin ilmeisesti tuli katsomaan tilannettani. Pienen astraalimatkailun ja maassa makoilun jälkeen pääsin jälleen aktiivipalvelukseen, mutta tilanne oli jo rauennut. Ottomaani liittyi ryhmäämme, kun taas Kuokkanen oli siitä kuolemalla poistunut, ja saimme käskyn varmistaa kaakon metsikkö, johon Milan-partio oli aiemmin siirtynyt. Partio Broileri + Blake oli ilmeisesti vangittu, sillä ruumiita ei näkynyt missään. Ajoneuvon avaimia eivät olleet saaneet, sillä Milan-jeeppi lojui keskellä metsää lievästi vaurioituneena. Onneksi minulla oli vara-avaimet.

Jonkun aikaa oli hiljaiseloa. Etenimme muun ryhmän tahdissa määrättyä reittiä pitkin, suojaten ryhmää aukealla ajelevia panssareita vastaan Milanillamme. Panssareita ei näkynyt ja pyörittelimme aikamme kuluksi muutaman lumiukon.

Image
Ukka kiikaroi lähimaastoa ja HaBa pyörittelee lumiukkoa

Radiomaston läheisyydessä oli kuulemma vihollisvaunu, joka meidän piti sitten tuhota. Hyvän aikaa maalia etsittyämme HaBan ampuma Milan-puikko sytytti lämpimän liekin talvisen maiseman keskelle. Muu joukkue eteni mastolle ja meidät kutsuttiin mukaan hetken päästä, tosin vain aidan taakse. Meidät taas hylättiin, kun muut löysivät vihollisen kuorma-autoja ja jalkaväkeä ja poistuivat tuhoamaan näitä kohteita. Bahrdorfin kylässä emme nähneet mitään vihollistoimintaan viittaavaa, tosin matkaa kylään oli paljon ja vihollinenkin varmasti piiloutunut talojen taakse.

Ryhmityimme radiomastokukkulan länsipuolelle muun joukkueen kera ja jäimme odottamaan lisäkäskyjä esikunnasta.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1459
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: Eastern eggs -syyskampanja 11/2020

Post by HaBa » Mon, 9.11.2020, 13.11

su 15.11. klo 21 co 24 Julma maa, jossa perunakaan ei kasva (EE 2/3)

Image

Tilanne

9. Tammikuuta 1981


Yleistilanne Saksassa pahenee. Vihollinen onnistui nujertamaan useampia rajavyöhykkeen asemia ja olemme täysin puolustuskannalla. Toimialueelle ei ole odotettavissa vahvistuksia muualta, joten näillä on selvittävä.

Eilinen operaatio oli osittainen menestys. Viholliselle aiheutettiin merkittäviä tappioita, mutta valitettavasti viivytys oli vain osittainen ja kommunistien kärki livahti jo etelään, jossa se pakotti liittolaisosaston vetäytymään länteen. Osasto Döbel on tällä hetkellä koko alueen itäisin taisteluosasto... Ainakin Länsi-Saksan armeijan osalta...

Tehtävä

Lähettäjä: Esikunta
Vastaanottaja: Kapteeni Von Döbel

Osastosi tehtävät:

1. Saavuta Rennaun kylä

Rennaun kylässä on kärsinyt oma osasto, joka tarvitsee tukea. Taistelu alueen pohjoisosassa alkaa olla menetetty, joten Osasto Döbel on käsketty Rennaun alueen puolustuksen tueksi. Ilmoittaudu osaston komentajalle, Kapteeni Buchselle. Osastosi lähtötasa on uhattuna.

2. Torju vihollinen

Torju vihollisen iskut Rennaun aluetta vastaan

Lisää käskyjä voidaan lähettää radioteitse!

Omat joukot

Kampanjaroster.

Ensimmäisessä tehtävässä menetettiin yksi Fuchs, mutta saimme jostain vielä sattumalta yhden hylätyn maastokuorma-auton, jonka otimme mukaan.

Panssarimiehet maalasivat yön aikana ajoneuvoja, joten nyt naamioväriäkin riittää, toivottavasti sade ei huuhdo sitä pois.

Kalusto:
1 tiedustelupanssariajoneuvo
2 maastokuorma-autoa
1 Milan-aseistettu maastohenkilöauto
2 maastohenkilöautoa

Vihollinen

Vihollinen on tehnyt laajalti rajanylityksiä ja on saanut jalkaväkeään pohjoisessa jo syvälle länsipuolelle. Mekanisoidut osastot ovat ylittämässä rajaa ja monin osin myös taistelupanssarivaunuja on tavattu alueella. Etelässä eräs NATO-osasto hävisi jo merkittävän panssaritaistelun ja joutui vetäytymään.

Sää ja aika

Katastrofaalinen lumisade jatkuu. Iltapäivä.

Pelitekniset huomiot

Karttamerkinnät pelin aikana sallittu vain "Group-kanavalle"
Radiot johtajilla ja panssarikrenatöörien varajohtajalla. Ei pitkiä radioita.
Jokaisella kannossa kenttälapio
Ei laatikoita tms.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1459
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: Eastern eggs -syyskampanja 11/2020

Post by HaBa » Mon, 16.11.2020, 13.14

Osasto Döbel niitti mainetta ja kunniaa

Image
Osasto Rennaun kylässä sijainneella komentopaikalla operaation jälkeen

Epan näkökulma

YTH 15.11.2020 | Eastern Eggs -kampanja osa 2 - Komentajan raportti


Olimme edenneet edellisenä päivänä aivan vihollisen murtopisteen rajalle mutta linjamme olivat murtuneet etelässä ja saimme nyt käskyn siirtyä kauas etelään tukemaan esikunnan puolustusta.

Suoritimme häikäilemättömän moottorimarssin läpi vihollislinjojen. Onni oli puolellamme ja pääsimme livahtamaan ilman tulikosketusta vihollisen partioiden läpi. Ainoastaan yksi jalkaväkiryhmä aiheutti hieman kylmän hikeä ilmestymällä tiedusteluvaunun ja pääkolonnan väliin. Onnistuimme kuitenkin kiertämään myös tämän ryhmän ja siirryimme kohdealueelle ilman tulitaistelua tai menetyksiä.

Kohdekylään saapuessa saimme melkein heti käskyn torjua lähestyvä vihollinen. Taistelu keskittyi pääasiassa kylän itäreunalle ja jääkäriryhmän vastuualueelle. Valitettavasti kuitenkin tiedusteluvaunun komentaja sai kuolettavan pääosuman ja oli pois pelistä. Samalla meni vaunun ainoa radio joten vaunun siirtäminen puolustuksen painopistealueille hankaloitui huomattavasti.

Kesken vihollisen hyökkäystä saimme lisätehtävän käydä tuhomassa etelässä sijaitsevan moottoritien sillat vihollisen hyökkäyksen hidastamiseksi. Irrotin tehtävään sinkopartion sekä vapaaehtoiseksi ilmoittautuneen TA-partion. Ryhmät lastasivat räjähteet kyytiin ja lähtivät etelään kohteelle. Hyvin pian kävi ilmi että radioiden kantama ei riittäisi ja ryhmät katosivat kohinaan.

Tällä välin tilanne kylän reunalla oli rauhoittunut ja välitön uhka esikuntaan kohti oli torjuttu. Ainoastaan yksittäisiä taistelijoita ja yksi BTR nähtiin liikkuvan pohjoisen joen uomassa.

Tämän jälkeen sinkopartio palasi takaisin esikuntaan hakemaan lisäräjähteitä. Kaksi neljästä sillasta oli tuhottu mutta kolmannen sillan pilarit olivat kestäneet ensimmäisen räjähdys yrityksen. TA oli siirtynyt viimeisen sillan alueelle ja oli tiettävästi tulitaistelussa.

Komensin tiedusteluvaunun sinkopartion avuksi ja ryhmät katosivat jälleen pimenevään iltaan ja radioiden kantaman ulkopuolelle.

Esikunta alueella vihollisen hyökkäys oli rauhoittunut ja jäimme vahvistamaan puolustusta. Annoin jääkäriryhmälle luvan tuhota pohjoisessa havaittu BTR sinkopartion toimesta mutta tämä yritys epäonnistui. Kun tilanne muualla näytti rauhoittuneen, niin annoin luvun jääkäriryhmälle siirtyä etsimään sinkopartion miehiä sekä suorittamaan BTR vaunun tuhoamisen.

Tänä aikana etelän partioista ei ollut kuullut hiiskahdustakaan ja suunnittelin jo merkitseväni ryhmät kadonneiksi. Suureksi yllätykseksi ryhmät kuitenkin ilmaantuivat radiotaajuuksille ja raportoivat tehtävän onnistuneesta suorituksesta vain pienin tappioin.

Tästä ilahtuneena suoritimme koko osaston voimin puhdistusoperaation pohjoiselle sillalle. BTR tuhottiin ja kadonneet sinkotaistelijat löydettiin myös. Valitettavasti kuitenkin kaatuneina.

Totesimme tehtävän suoritetuksi ja siirryimme pimenevän illan suojissa esikunnan eteen suorittamaan kalusto- ja mieshuollon.


Image
Joukkue siirtymässä lepoon


Scottz ja Arto kertovat:

YTH 15.11.2020 | Eastern Eggs -kampanja osa 2 - Tiedustelupanssariajoneuvoryhmä:


vaap Scottz (kaatui)
alik Arto
vanr Sami

Ryhmä sai käskyn edetä joukkueen kärkenä pitkälle etelään oman esikunnan hallussa pitämään kylään saakka, tiedustellen etenemisreittiä. Pääsimmekin melkoisen kivuttomasti koko matkan, pl. havaitsimme itäsaksalaisen poliisiauton sekä kuulimme kiertävästä vihollisryhmästä. Viimeisellä etapilla kohti kylää törmäsimme tuhottuun omaan panssarikolonnaan, joten katsoimme aiheelliseksi mennä siltojen sijasta joen ylitse uiden.

Otimme kylän pohjoislaidalta tähystysasemat ja kuulimme idästä lähestyvästä taistelupanssarivaunusta, joka tuhottiin panssaritorjuntaohjuksella panssarikrenatöörien toimesta. Pianpa huomasimme lähestyvää vihollisen jalkaväkeä kylästä koilliseen olevalla maantiesillalla, johon komensin ampujan vaikuttamaan konetykillään. Hetken ohjattuani tulta kiikareillani otin konekivääristäni kiinni ja ehdin vain pari sarjaa ampua vihollista kohti kunnes sain oletettavasti n. 800 metrin päästä vihollisen tarkan kiväärinlaukauksen suoraan naamatauluuni lopettaen elintoimintoni välittömästi.

Vaunuampuja alik Arto jatkaa:

Ryhmänjohtajan kuoltua tarkkailimme pohjoista, joka oli hiljainen. Hetken päästä joukkueenjohtaja käski meidät Susi-ryhmän mukaan etelään suojaamaan siltojen tuhoamista. Tämä osottautui loistavaksi päätökseksi, koska onnistuimme suojaamaan sillan räjäyttäjiä niin vihollisen panssarivaunuilta kuin myös pyöräpanssarivaunuilta. Suojaustehtävissä tuhosimme myös monta uhkaavaa jv-ryhmää ja heitä kuljettavia rekkoja. Lopuksi palasimme takaisin pääkylään kun sillat oli tuhottu ja kylässä suoritemme vielä muutaman suojaustehtävän, jossa tuhosimme muutamia vihollisia pohjoisen sillan ympäristöstä.

Image
Tiedustelupanssariajoneuvo käyttää tehokasta valonheitintään sillan läheisyydessä

Arvio tiedustelupanssariajoneuvoryhmän aiheuttamista tappioista:
- pari joukkueellista sekalaista jalkaväkeä
- tiedustelupanssarivaunu
- tiedustelupanssariajoneuvo
- neljä maastokuorma-autoaVultyr jatkaa TA-partion tarinoilla:


Eastern Eggs -kampanja osa 2 - TA partio tikka raportoi

alik Vultyr (KIA)
korpr Hesari (KIA)
korpr Altrix

Tehtävämme oli kulkea joukkueen hännillä suojaten selustaa siirtyessämme kauas etelään kohti Rennaun kylää. Matkalla emme havainneet viholliskontaktia lukuun ottamatta yhtä partiota mikä kierrettiin.

Kun saavuimme Rennaun kylään otimme asemat kylän etelälaidalla sijaitsevasta kuppilasta. Kapakissa soi Abba, mutta en antanut sen häiritä. Pitkän istumisen jälkeen ilmoittauduimme vapaaehtoisiksi sillantuhoamistehtävään.

Nopea räjähteiden haku komentopaikalta ja matkaan. Ensimmäiset kaksi siltaa ylitimme rauhallisissa merkeissä mutta kolmannella kohtasimme vihollisen kärkipartion. Lyhyehkön tulitaistelun jälkeen tuhosimme vihollisen ja jatkoimme matkaa kohde sillalle. Siellä vasta olikin yllätys edessä. Aluksi näimme vain yhdet ajovalot ja muutaman jalkaväkitaistelija. Hetken päästä selvisi että siellä on noin joukkueellinen jalkaväkeä, BRDM sekä viisi rekkaa. Tuhosimme toistakymmentä jalkaväkimiestä eteläpuoleiseen metsään ja harmiksemme menitimme korpr Hesarin.

Jatkoimme siirtymistä sillalle Altrixin kanssa siinä toivossa että saisimme sillan tuhottua salaa mutta suunitelma meni pieleen kun paljastui että sillan alla odotti vihollisen Taistelupanssarivaunu. Yritimme tuhota sen viholliselta anastetulla singolla, mutta turhaan. Tämän jälkeenkin allekirjoittanut otti kuolettavan osuman.

Image
Lopulta kohdesilta tuhottiin

Korpraali Altrix jatkoi tiedustelua ja yritti kertaalleen vielä tuhota sillan alle ilmestyneen BTR vaunun. Hänen onnekseen apujoukot saapuivat kylästä mukanaan tiedusteluryhmä Ilves sekä sinkopartio Susi ja korpr Altrix pelastui tiukasta tilanteesta omiensa luokse.Ukka kertoo:

YTH 15.11.2020 | Eastern Eggs -kampanja osa 2 - Panzergrenadiere:


korpr Ukka
korpr Hammer (KIA)
kers Kuokkanen
ylik HaBa
yliv Blake (KIA)
maj Broileri (KIA)
korpr Maako

Ryhmä sai käskyn miehittää Milan-jeepin ja suuremman kuorma-auton, edeten ennalta määritettyä reittiä pitkin. Tiedusteluryhmä ajeli edeltä Luchsillaan todeten reitin hyvin pitkälti turvalliseksi piste kerrallaan. Väistimme matkalla yhtä jalkaväkiryhmää ja koukkasimme kauempaa lännestä jonkinlaisen esteen ilmettyä reitille.

Esikunta-alueella ryhmityimme käskyn mukaisesti Renhaun itälaitaan. Kylässä oli omaa väkeä jonkin verran, mutta mm. Leopard-vaunu oli hylätty pelkurimaisesti. Paikka vaikutti sellaiselta, että kaikki voisivat olla suhteellisen lähekkäin, eikä taistelupareja välttämättä tarvitse jakaa. Etumaaston peitteisyydestä johtuen ryhmä kuitenkin levisi hieman.

Jonkinlaiset asemat kaiveltuamme havaittiin vihollisen taistelupanssarivaunu rymistelemässä kohti Renhauta. Tällä oli tukena jalkaväkeä ja kaksi rynnäkkövaunua. Milan hoiteli vaunut yhtä rynnäkkövaunua lukuun ottamatta, joka sitten lopetti korpr Hammerin elämän. Majuri Broileri niitti jalkaväkeä minkä ehti välittämättä vihollisen vaunuista.

Image
Milan asemassa valmiina tuhoamaan rynnäkköpanssarivaunun.

Tilanne rauhoittui, mutta yksi rynnäkkövaunu oli läheisessä notkelmassa piilossa. Ylikersantti HaBa sai tuhottua tämänkin melko pikaisesti singollaan.

Ryhmä oli oma-aloitteisesti levinnyt kuin Jokisen eväät pitkin kylän itälaitaa. Määräsin vartiosuuntia taistelijoille sitä mukaa kun heitä löysin. Korpraali Pionjaer liittyi ällistelemään horisonttia kanssamme.

Sijaintimme oli hiljainen pitkän aikaa, vaikka muilla tuntui olevan kaikenlaista taistelutoimintaa. Vihollisen BTR oli jumissa ojassa pohjoisen sillan lähettyvillä ja sain joukkueenjohdolta luvan lähettää tuhoamispartion. Lähetin majuri Broilerin ja korpraali Pionjaerin suorittamaan tehtävää. Muutama valojuova lensi BTR:n lähistöllä ja tilanne rauhoittui.

Koko joukkue ryhmittäytyi hiljalleen asemiimme ja tuli käsky tuhota vielä valojaan vilkutteleva BTR sekä varmistaa sinkopartion kohtalo. Kohteen lähistöllä ryhmä tuhosi joitakin vihollisen jalkaväkitaistelijoita sekä lopulta myös BTR:n muun joukkueen tukiessa. Ylivääpeli Blake menehtyi kahakassa.

Tilanne oli jälleen rauhallinen ja sinkopartionkin tilanne selvisi: kaatuneita olivat nimenomaisesta kiellosta huolimatta.

Joukkue siirtyi tästä esikunta-alueelle ja otti propagandakuvia mediaa varten.


Image
Ilmakuva Rennaun alueesta


Mika päättää tarinan:

YTH 15.11.2020 | Eastern Eggs -kampanja osa 2 – Panssaritorjuntaryhmä

korpr Mika
Ylik Kuik
Alik Sakinz
Korpr Pionjaer KIA

Raskas viikonvaihde oli vaatinut veronsa ja heräilin kuorma-autosta matkalla kohti esikuntaa. Otin PST-ryhmän komentooni ja matkalla vaihtoivat omistajaa niin kiikarit kun radiokin. Matkalla esikuntaan ryhmä ei kohdannut haasteita.

Image
PST-partio matkalla kohti esikuntaa

Esikunnassa saimme tehtäväksi tuhota 3 moottoritie siltaa, jota pitkin vihollista odotettiin tulevan. Lastasimme kuorma-autoon räjähteet ja lähdimme taittamaan matkaa kohti ensimmäistä tehtävää. Korpr Pionjaer luovutettiin ryhmästä komennon tueksi. Kaksi ensimmäistä siltaa tuhoutui vaivatta, kolmas vaati ponnisteluja ja päätimme lähteä hakemaan täydennystä räjähteiden loputtua osan hävitessä jonnekin matkalla. Tiesimme TA Ryhmä Tikan olevan 4 sillalla kontaktissa viholliseen.

Esikunnasta saimme kaipaamamme täydennystä lisäksi ryhmää vahvistettiin Ryhmä Ilveksellä joka liittyi ryhmäämme tiedustelupanssarin voimin. Saavuimme kolmannelle sillalle, jonka alta paljastui vihollisen panssari. alik Sakinz koki melkoisen yllätyksen räjähteitä asentaessaan, kun panssarin kk halkoi ilmaa tulivoimallaan. Tiedustelupanssarin oli aika näyttää kyntensä ja saimme tuhottua panssarin, jonka jälkeen räjäytimme sillan. Sain Ta-ryhmä tikkaan yhteyden, joka oli kokenut raskaat tappiot pidätellessä vihollisen kolonnaa neljännellä sillalla. Tiedustelupanssari siirtyi kärkeen ja vakuutti nopealla toiminnalla ja tulivoimalla. Sinkotaistelijat avustivat ja vihollisen BTR leimahti liekkeihin ja jalkautuvaa vihollista kaatui kolonnasta sinne tänne. Raskas t-vaunu oli pahaksi onnekseen jäänyt romahtaneen sillan alle ja tuhoutunut. Vihollisen hyökkäys saatiin torjuttua kokonaan ilman tappioita ja ta-ryhmästä jäljelle jäänyt korpr Altrix liitettiin vahvuuteen.

Onnistuneen tehtävän jälkeen palasimme esikuntaa puolustamaan. Saimme perille tultuamme uuden tehtävä selvittää mitä korpr Pionjaerille ja tämä taistelijaparille oli tapahtunut. Taistelijapari löydettiin ja todettiin menetetyiksi. Paikalta tuhottiin vihollisen BTR vaunu, jonka jälkeen suuntasimme Esikuntaan varuste täydennykseen ja loppukuvaan.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1459
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: Eastern eggs -syyskampanja 11/2020

Post by HaBa » Mon, 16.11.2020, 14.49

su 22.11. klo 21 co 24 Ison vihan aika (EE 3/3)

Image

Tilanne

13. Tammikuuta 1981


Hämmentävä suoritus etelässä. Vihollisen voimakas tunnustelu on torjuttu ja tämän lisäksi kokonainen huoltokomppania tuhottiin maatailstelukonein rikottujen siltojen luo.

Sään selkeneminen on pitänyt ilmaherruuden tiukasti meillä, joka on aiheuttanut merkittäviä tappioita etenkin vihollisen huollolle. Raportit vallatuista kylistä ovat kuitenkin huolestuttavia - vihollinen on aloittanut laajan ryöstelykampanjan, ilmeisesti ruoanpuute on konkreettista. Kansa valittaa, tästä voi seurata vielä suuri ja pitkäjaksoinen viha.

Osastonne vedettiin lepoon, jotta voisitte iskeä uudelleen. Esikunta sai haalittua jostain reserviläisosaston, joka iskee Querenhorstin rajamutkaan klo 0900. Tiedustelutiedot alueelta kertovat vihollisen käyttäneen pari päivää fiksusti, alueella on tehty merkittäviä linnoitustöitä. Tässä osasto Döbel astuu kuvaan...

Tehtävä

Lähettäjä: Esikunta
Vastaanottaja: Kapteeni Von Döbel

Osastosi tehtävät:

1. Takakoukku

Querenhorstin alue suojelee rajan taskua, jonka avulla voisimme viedä taistelun DDR:ään. Päähyökkäyksemme alkaa klo 0900.

Von Döbel, tehtäväsi on iskeä vihollisen puolustuslinjan selustassa olevaan Querenhorstin kylään ja aiheuttaa kaaosta vihollisen keskuudessa. Tämän onnistuminen on oleellista päähyökkäyksen onnistumisen kannalta, joten tehtävä tulee olla suoritettu ennen hyökkäyksen alkua!

Lisää käskyjä voidaan lähettää radioteitse!

Omat joukot

Kampanjaroster.

Ensimmäisessä tehtävässä menetettiin yksi Fuchs, mutta saimme jostain vielä sattumalta yhden hylätyn maastokuorma-auton, jonka otimme mukaan.

Kalusto:
1 tiedustelupanssariajoneuvo
2 maastokuorma-autoa
1 Milan-aseistettu maastohenkilöauto
2 maastohenkilöautoa

Päähyökkäystä suorittaa erillinen panssariosasto Türms, jonka vahvuuteen kuuluu mm. Leopard-panssarivaunuja.

Vihollinen

Vihollinen pitää hallussaan edelleen koko rajavyöhykettä. Kohdealue on suojattu varmuudella hyvin, alueella voi olla komppaniankin verran vihollista, jolla on varmuudella panssarikalustoa, sekä ilmatorjuntaa. Suurin osa joukoista lienee kuitenkin kaupungin ulkopuolella.


Sää ja aika

Melko siedettävä talvipäivä. Aamu, kello on 7:45.

Pelitekniset huomiot

Karttamerkinnät pelin aikana sallittu vain "Group-kanavalle"
Radiot johtajilla ja panssarikrenatöörien varajohtajalla. Ei pitkiä radioita.
Jokaisella kannossa kenttälapio
Ei laatikoita tms.
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1459
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: Eastern eggs -syyskampanja 11/2020

Post by HaBa » Mon, 30.11.2020, 15.09

Osasto Döbelin loppurutistus ei aivan riittänyt

Image
Osaston rippeet joukkueenjohtajan kuvaamana

Epa raportoi

YTH 22.11.2020 - Komentajan raportti

0745 - Olemme saaneet tehtäväksi koukata vihollisen selustaan. Tarkoituksena tukea pääjoukon hyökkäystä tuhoamalla vihollisen kalustoa ja aiheuttamalla hämminkiä takalinjoille. Päätän yrittää koukkausta etelästä. Reittivaihtoehtoja kaksi tilanteesta riippuen.

Lähetän tiedusteluvaunun edeltä tarkistamaan päätetyn reitin ja annan muulle osastolle tällä välillä tavoitteet sekä alustavan suunnitelman.

Liikkeellelähtö. Siirrymme meidän itä puolella olevan metsän eteläpuolelta Uhrau joen vartta Rottorfin pohjoispuolelle.

Image
Siirtymällä havaittiin taistelun jälkiä

Tiedusteluvaunu on tällä välin havainnut vihollisen jalkaväkipartion ja tuhonnut sen. Päätän jatkaa alkuperäisen suunnitelman mukaan ja käännymme kohti pohjoista. Jalkautus metsän reunassa. Ryhmä Karhu kärkeen tiedustelemaan etenemisura. Vihollisen partio ilmestyy lännestä metsän siimeksestä mutta tuhotaan tiedusteluvaunun ja ryhmä Tikan toimesta.

Ryhmä Karhu tavoittaa ensimmäisen välitavoitteen ja jatkaa eteenpäin kohti pohjoista aukion reunaan josta saisimme silmät kohde alueelle. Ryhmä raportoi lähestyvistä BTR vaunuista jotka tuhotaan ryhmän toimesta mutta ryhmänjohtaja kaatuu.

Lähetän sinkoryhmä Suden avuksi mutta annan epäselvän komennon ja sinkopartio ajaa liian pitkälle ajoneuvollaan ohittaen Karhun kärjen. Yksittäinen vihollistaistelija onnistuu pysäyttämään partion etenemisen. Sinkoryhmän vahvuus tämän jälkeen 0+1.

Karhu raportoi pohjoisesta saapuvasta jalkaväkiryhmästä. Pyydän heitä odottamaan tulenavauksen kanssa mikäli välitöntä vaaraa ei ole. Vihupartio pääsee kuitenkin katveeseen ja livahtavat metsän reunaan. Karhu-ryhmä ottaa tulta.

Komennan partio Tikan eteen varmistamaan metsän pohjoisreunan ja tiedustelemaan metsän itäisen reunan. Partio siirtyy ilmeisesti liikaa itään ja eivätkä havaitse heidän ja Karhun välissä olevia yksittäisiä taistelijoita.

Image
Ryhmä Karhun osia taistelun tiimellyksessä

Aikaa on kulunut. Päähyökkäyksen alkuun 20 min. Eikä vieläkään silmiä kohdealueelle. Lähetän tiedusteluvaunun tieuraa pitkin metsänreunaan. Vaunu ottaa tulta käsiaseista ja peruuttaa takaisin. Tilanteessa oma Milan jeep vaurioituu. Renkaiden vaihto epäonnistuu joten menetämme myös kk-jeepin. Ryhmä Karhu on tuhoutunut.

Tilanteen rauhoituttua kutsun Tikan takaisin ja lähetän heidät länteen tarkistamaan vihollisen etulinjan. Ilves palaa takaisin ja tuhoaa aukiolla havaitun vihun tiedusteluvaunun.

Image
PT-76 palaa saatuaan osuman tiedustelupanssariajonevon tulesta

0855 - osaston eteneminen on pysähtynyt. Miesvahvuus heikko. Komennan osaston jalkaväen rippeet länteen tuhoamaan siellä näkyvät t-vaunut. Oma tiedusteluvaunu saa komennon suorittaa väkivaltaisen tiedustelun itse kohdealueelle.

Ilves etenee aukion yli tulittaen näkyvää vihollista. Yksi vihun vaunu tuhotaan mutta toinen osoittautuu liian vahvasti panssaroiduksi.

Image
BTR-60PB räjähtää voimakkaasti saatuaan osuman tiedustelupanssariajoneuvon tulesta

Ilves ottaa osuman ohjuksesta ja räjähtää. Vaunun ajaja pääsee ulos hengissä ja saadaan evakoitua takaisin omien luokse.

Image
Tiedustelupanssariajoneuvon matka on pysähtynyt

Tikka tuhoaa yhden t-vaunun mutta toinen on liian kaukana tuhottavaksi singoilla. Taisteluostasto Kuokkanen (=Kuokkanen) lähtee tuhoamaan vihuvaunun joka tuhosi Ilveksen. Otan muun osaston kasaan. Tikka ottaa osaston ryhmien rippeet haltuun ja lähtee Kuokkasen perään vahvuudella 1+4. Komento vahvuus 1+2.

Taustalla saamme siirrettyä Milanin hitaasti mutta varmasti metsänreunaan mutta peitteinen maasto estää tehokkaan ampumisen. Yritämme kuitenkin. Ohjukset harhautuvat havaitusta vaunumaalista aiheuttamatta vahinkoa viholliselle.

Tikka rynnäköi kohdealueelle komennon tukiessa etenemistä taustalla kk-ajoneuvojen voimin. Tavoitamme alkuperäisen kohdetason. Tikka ottaa haltuun vihollisen BMP vaunun ja aloittaa kohdealueen tuhoamisen vaunun ampumatarvikkeilla.

0955 - kohdealueen eteläinen reuna vallattu. Osaston vahvuus 1+4. Totean tehtävän suoritetuksi. Loppukuva. Vapaaehtoiset saavat jatkaa syvemmälle kylään.


Image
Päähyökkäyksen kärki pysähtyi miinaan. Myös muu hyökkäysosasto tuhottiin varsin pian

Mikan muistelot

YTH 22.11.2020 | Eastern Eggs -kampanja osa 3 - Panssaritorjuntaryhmän raportti


Korpr Mika KIA
Ylik Kuik KIA
Korpr Pionjaer KIA

Pst ryhmä kutsumanimeltään Susi sai toimekseen kuorma-auton ja moottorimarssiin liityttiin jääkäriryhmä Karhun taakse. Matkalla kohti tavoite A:ta ryhmä jalkautti kerran pian matkaa jatkaakseen.

A:lle saavuttuaan korpraali Pionjaer havaitsi lännestä itään liikkuvan vihollisryhmän luoteessa. Matkaa viholliseen oli kuitenkin liikaa ja ryhmä jäi suojaamaan muun joukkueen toimintaa joka järjestyi voitokkasti ja tuhosi vihollispartion.

Jääkäriryhmän edetessä jalkaisin edellä sai ryhmä käskyn ottaa käyttöönsä jääkäriryhmän Milan ja kuorma-auton ja kuljettaa ne risteykseen 170 Steinbergin itäpuolelle. Kuljetus suoritettiin onnistuneesti. Ryhmä jalkautui ja sai pian puolustussuunnakseen idän.

Tästä ryhmä valmistautuikin pian ottaamaan vastaa kaksi BRDM-vaunua joka pohjoisesta uhkasi joukkueen toimintaa. Jääkäriryhmä Karhu tuhosi vaunut ennen kuin niistä muodostui uhkaa. Ryhmä sai käskyn lähteä kohti pohjoista kuorma-autolla tukemaan jääkäriryhmän toimintaa 168 kukkulan itäpuolelle ryhmä Karhun tasalle.

Liikuimme vauhdilla tavoitteeseen olettaen ryhmä Karhun siivonneen alueen vihollisesta. Tämä osoittautui kohtalokkaaksi virheeksi. Yksittäinen vihollisen kk-mies antoi täystyrmäyksen avatessaan tulen kohti kuorma-autoa tappaen sieltä kirjoittaneen sekä korpr Pionjaerin.

Image
Kuorma-auto kärsi vaurioita kontaktissa

Ylik Kuik kuitenkin selviytyi kamppailusta voittajana ja liittyi muun joukkueen toimintaan.Vultyr tekee tiliä


Eastern Eggs -kampanja osa 3 - TA partio tikka raportoi


Alik Vultyr
korpr Altrix
korpr Hesari

TA partio Tikan tehtävänä oli jälleen kulkea joukkueen hännillä. Moottorimarssi pisteelle Aarnelle sujui ongelmitta ja siellä Tikan tehtäväksi jäi varmistaa joukkueen läntinen puoli mahdollisen metsässä liikkuvan vihollisen varalta. Pian korpr Altrix havaitsikin liikettä etelässä. Pian selkeni että kyseessä oli vihollisen jv ryhmä mikä eteni joukkueen selustan kautta kohti länttä.

Saimme joukkueenjohtajalta käskyn tuhota tämän uhan Ilveksen kanssa. Tuli avattiin Ilveksen aloituksesta ja vihollinen tuhottiin niille sijoilleen ilman että ehtivät edes takaisin ampua. Jäimme vielä varmistamaan että havaittu vihollinen oli varmasti tuhottu. Hetken vielä tämän jälkeen jäimme vahtimaan läntistä sivustaa.

Saimme joukkueenjohdolta käskyn lähteä muun joukkueen perään mutta samalla kun käynnistin ajoneuvon Ilves ilmoitti kiireellisestä vihollishavainnosta selustassamme joten eikun jeeppi ympäri metsä laitaan ja kyttäämään. Sieltähän ne päänsä nostivatkin ja korpr Anton, korpr Hesari sekä allekirjoittanu avasi kiivaan tulen vihollista kohden. Tässä tulitaistelussa sain pienen nirhauman oikeaan käteeni mutta laastarilla selvittiin. Vihollinen ei selvinnyt.

Siirryimme tästä viimein loppujoukkueen luokse. Jälleen läntien puoli haltuun ja odottelua. Edempänä tieuraa ryhmät Karhu sekä Susi kävivät kiivasta tulitaistelua vihollisen kanssa. Tilanteen rauhoituttua saimme käskyn siirtää joukkueen loput ajoneuvot edemmäs.

Paikalle saavuttuamme käskyksi tuli tiedustella tien itäpuoli. Aikamme vaelsimme mutta ilmeisesti siellä ollut vihollinen pääsi livahtamaan meidän ja joukkeen välistä ryhmä Karhun kimppuun. Takaisin tieuralle päästyämme lähdimme käskystä etenemään länteen tarkkailemaan vihollisen rakentamia linnoitteita.

Linnoitteita havaittiinkin, ja vaunuja. ylik Kuik lähetettiin Carl Gustaveineen avuksemme ja liitettiin Tikkaan. Yksi vaunu tuhottiinkin sekä muutama jalkaväkitaistelija. Takaisin päästyämme saimme tietää että Ilves oli tuhottu ja kers Kuokkanen oli tehnyt iskun kohdekylään kostaakseen kaatuneet ryhmätoverinsa.

Tästä etenimmekin sitten joukkueen, tai sen mitä siitä oli jäljellä, kanssa kohdekylään aihettamaan lisäharmia viholliselle ja sitä tehtiinkin. Yksi BMP vaunu lamautettiin, otettiin haltuun ja lanattiin puolikylää raunioiksi.

Erich Von Döbel totesi tehtävän suoritetuksi.Scottz unohtaa

YTH 22.11.2020 | Eastern Eggs -kampanja osa 3 - Tiedustelupanssariajoneuvoryhmä:

Raportti ryhmänjohtajan kuolemaan saakka:

vaap Scottz (kaatui)
alik Arto (kaatui)
vanr Sami

Jatkuu...KAMPANJA ON PÄÄTTYNYT
yliv HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
Post Reply