5.9.2021 Avoin 20-vuotis juhlakampanja BAND OF COMRADES

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

5.9.2021 Avoin 20-vuotis juhlakampanja BAND OF COMRADES

Post by Vultyr » Mon, 26.7.2021, 21.20

Image

Kyllikin 20-Vuotisjuhlavuoden kunniaksi sunnuntaina 5.9.2021 pelataan Arma 3:een käännetty, Blaken Operation Flashpointille tekemä Band of Comrades coop kampanja. Aika verestää muistoja Paikallispuolustusosasto Kyllikin alkuvuosilta.

Iso kiitos Blakelle alkuperäisestä kampanjasta sekä konsultaatio avusta.

---

Jokaisessa tehtävässä on yksilöllinen rosteri, mutta johtopaikat säilyy.

Johtopaikkoja on JJ, JVJ, 3xRJ, 3xRVJ, Vaunujohtaja.

Briefingit ja raportit tähän ketjuun.

Ilmoittautumiset tähän ketjuun tai Discordissa @Vultyr.

---

HUOM!

Valitettavasti kampanja on jouduttu muuttamaan kylmästä sodasta nykypäivään peliteknisistä syistä (80-luvun kaluston puutteellisuus jenkkien puolella). Allekirjoittannut on pyrkinyt mahdollisimman lähelle alkuperäistä sekä kunnioittamaan Blaken tekemää hienoa työtä alkuperäisen kampanjan kanssa.
Last edited by Vultyr on Tue, 27.7.2021, 6.34, edited 3 times in total.
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: 5.9.2021 Avoin 20-vuotis juhlakampanja BAND OF COMRADES

Post by Vultyr » Mon, 26.7.2021, 21.50

BAND OF COMRADES PT. 1 - MORNING RAID

KARTTAKUVA:
Image

SITUATION: Comrades, the time has come to avenge to the treacherous Americans. Our country is facing political and economical crisis. Only war of conquest and victory will save Mother Russia from disaster.

The politbyro has secretly funded a military gamble to occupy the island state of Malden. But in case something goes wrong, Kremlin denies any knowledge of this operation.

As the spearhead of elite Guards 66th Motor Rifle Division commanded by Colonel Lukin, your task is to occupy small island housin NATO airbase. The base will then be used as a springboard for the invasion of Malden. The division is temporarily under Red Fleet command for the duration of amphibious operations.

ENEMY: US Armed Forces. Possible MBT and IFV support.

EQUIPMENT: Spetsnaz has 1 RHIB, in the boats inventory you will find explosives, ammo, earplugs, etc.
Assault squad has 1x BMP-2, 1x RHIB and a BMK Tug as a command boat.
All required equipment can be found in the vehicle inventories.

WEATHER: Red dawn.

NOTES: Today our divisional commander told that we are at war against NATO. Hostilities begin this morning at 0415 hrs. The men were surprised but not shocked by the news. Rumors onboard have spread like disease and nobody has thought for days that we are really sailing to Crimea for naval landing exercises. The course was clearly set for Malden from the very beginning.

Our company is going to land in the first wave to capture NATO airbase on a tiny island, which is nothing but a small dot on the map. Senior officers say it's capture is vital to our war effort, but Malden is a big island and NATO could easily retake it since they control the sea lanes. Damn I wish our boys in the Red Fleet could deal with those pesky american attack subs. I have to stop writing, my BMP driver just started the engines...

-----

Rosteri:

Komandovaniye

JJ - HaBa
JVJ -

Gruppa 1: Pekhota

RJ - Sakinz
RVJ -
Kiväärimies - Ukka
Kiväärimies (RPG-26) - Kuokkanen
PST -
Konekiväärimies - Maako
KK-avustaja -
Lääkintämies -

Gruppa 2: Mekhanizirovannaya pekhota

RJ - Epa
RVJ -
Kiväärimies (RPG-26) -
PST -
Konekiväärimies - Strat (3IC)
Lääkintämies -
Tarkka-ampuja -

BMP-2

Ajaja -
Ampuja - Scottz

Gruppa 3: Spetsnaz

RJ (AS Val) - Broileri
RVJ (GP-25) - Stellar
Kiväärimies (RPG-26) -
Kiväärimies (RPG-26) -
Lääkintämies - Ottomaani
Tarkka-ampuja - Hesari
Konekiväärimies - Altrix
Last edited by Vultyr on Mon, 30.8.2021, 21.10, edited 8 times in total.
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
Stellar
Posts: 879
Joined: Sat, 30.11.2002, 9.37
Location: under your bed

Re: 5.9.2021 Avoin 20-vuotis juhlakampanja BAND OF COMRADES

Post by Stellar » Tue, 17.8.2021, 8.25

Gruppa 3 RVJ, kiitos
"Cyberpunk. The Attitude. Get It."
Kuokkanen
Posts: 1256
Joined: Mon, 26.5.2003, 23.03
Location: Jyväskylä

Re: 5.9.2021 Avoin 20-vuotis juhlakampanja BAND OF COMRADES

Post by Kuokkanen » Tue, 17.8.2021, 16.27

Ensisijainen toive: Gruppa 1: Pekhota Kiväärimies (RPG-26)
Toissijaisesti käy mikä vain.
Viikossa on 336 puolituntista – niistä on syytä käyttää ainakin kolme kuntoiluun.
User avatar
Maako
Posts: 180
Joined: Fri, 30.7.2004, 23.12

Re: 5.9.2021 Avoin 20-vuotis juhlakampanja BAND OF COMRADES

Post by Maako » Tue, 17.8.2021, 19.03

Gruppa 1: Pekhota
Konekiväärimies
vain hullu työtä tekee,laiska pääsee vähemmällä
User avatar
Blake
Posts: 1916
Joined: Tue, 10.9.2002, 15.22

Re: 5.9.2021 Avoin 20-vuotis juhlakampanja BAND OF COMRADES

Post by Blake » Sun, 5.9.2021, 20.34

Gruppa 1 - lääkintämies
"...vuonna 2010 Suomessa tarvitaan noin miljoona uutta työntekijää...vuonna 2020 tarvitaan jo 2 miljoonaa uutta työntekijää..."
- Jyrki Katainen 2001
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: 5.9.2021 Avoin 20-vuotis juhlakampanja BAND OF COMRADES

Post by Vultyr » Sun, 5.9.2021, 22.56

Selkeyttääkseni ketjua, rosteri siirretty briefingin alle.
Last edited by Vultyr on Tue, 7.9.2021, 19.15, edited 3 times in total.
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3993
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Re: 5.9.2021 Avoin 20-vuotis juhlakampanja BAND OF COMRADES

Post by Broileri » Sun, 5.9.2021, 23.41

5.9.2021 BAND OF COMRADES PT. 1 - MORNING RAID, Spetsnazin taisteluraportti

Broileri - rj (KIA)
Stellar - rvj (KIA)
Ottomaani (KIA)
Hesari (KIA)
Altrix (KIA)

Joukkueen tehtävänä oli vallata Nato-joukkojen miehittämä saari, jossa oli lentokenttä ja ilmatorjuntajaos. Joukkueenjohtajan käskyn mukaisesti spetsnaz-ryhmä tuhoaisi ilmatorjuntalaitteiston ja muu joukkue valtaisi ensin Morayn kylän ja sitten spetsnazien avustuksella lentokentän.

Spetsnazit tekivät maihinnousun mäen 67 eteläpuolelle, jossa oli suunniteltua maihinnousupaikkaa helpompi maasto edetä. Muu joukkue pääsi tulikosketukseen länsipuolellamme saman tien, mutta etenimme mäen 67 päälle tiedustelemaan kohdetta ja saarta.

Kiitoradan länsilaidalla näkyi parkkeerattuna kaksi taisteluhelikopteria ja taistelupanssarivaunu, jotka merkitsimme karttaan. Kohteessamme oli vartiotorni, pari pientä rakennusta ja hiekkasäkeillä suojatussa asemassa Phalanx-konetykki. Vihollisen jalkaväkeä oli kourallinen, ja kaksi kahden hengen partiota kierteli kohteen ympäristöä.

Hesari jäi tarkkuuskiväärinsä kanssa mäelle 67 asemaan, ja palasin muun ryhmän kanssa maihinnousupaikalle. Ajatuksena oli kiertää veneellä kohteen itäpuolelle, jotta pääsisimme maaston suojassa Phalanxia niin lähelle, että sen kylkeen saisi ryömittyä räjähteen - sinkoja ryhmällä ei ollut, joten emme voineet vaikuttaa Phalanxiin mäeltä, enkä pitänyt sitä havaitussa asemassaan merkittävänä uhkana veneelle. Rannasta lähtiessämme annoin Hesarille luvan avata tulen jalkaväkimaaleihin kohteessa.

Phalanx suolasi veneemme yhdellä nopealla sarjalla vajaan kilometrin päähän rannasta itään. Ihmeen kaupalla miehistötappioita ei tullut, ja pääsimme uimalla rantaan. Pitkän uintireissun jälkeen joukkueen radiokanava oli hiljentynyt, ja vaikutti, että hengissä oli lähinnä enää oma BMP. Hesari oli kaatunut asemaansa mäelle. Bemarin johtaja Scottz pyysi lähettämään lääkintämiehemme muun joukkueen avuksi, mutta matka oli yhdelle miehelle vaarallinen, lääkintämies Ottomaanilla oli toinen ryhmän kahdesta räjähderepusta ja olimme Phalanxilta katveessa ja sitä jo melko lähellä. Päätin hyökätä kohteelle koko ryhmän kanssa.

Levittäydyimme avoriviin parinkymmenen metrin päähän Phalanxista. Heittelimme ja ammuimme kranaatteja sen ympäristöön. Stellar ja Ottomaani pyrkivät saamaan kohteelle silmiä, mutta joutuivat pysymään nopeasti kääntyilevän Phalanxin takia alhaalla. Altrix eteni satsun kanssa ryömien ja pääsi Phalanxin luo, mutta kaatui. Käskin Ottomaanin etenemään seuraavana, mutta ryhmäämme oli alettua ampua vaimennetuilla aseilla, eikä ollut selvää, mistä. Sekä Stellar että Ottomaani kaatuivat.

Pääsin Phalanxin luo ja satsutin sen. Sain tuhottua rakennuksissa piileskeleviä vihollistaistelijoita, mutta aloin olla myös itse yhä pahemmin haavoittunut. Pääsin kuitenkin irti ja sain Phalanxin räjäytettyä. Tällä välin oma Bemari oli niin ikään irtautunut kylästä, ja sovimme, että se lähtee kiertämään ilmatorjunta-aseman eteläpuoleiselle lahdelle. Lähdin etenemään etelän mäelle 67, josta käsin saisi kuvaa tilanteesta saarella.

Matkalla mäelle 67 vaihdoin edelleen laukauksia ilmatorjunta-asemaan jääneen jalkaväen kanssa ja haavoituin jälleen, mutta pysyin pystyssä. Mäeltä katsoen tilanne oli kohtalaisen hyvä: jalkaväkeä ei näkynyt koko saarella, ja kiitoradan länsipäässä näkyi kolme tuhottavaa helikopteria. Siellä näkyi myös sama Abrams-taistelupanssarivaunu kuin ennenkin, mutta koska se ei ollut taisteluista huolimatta liikkunut, pidin jopa todennäköisenä, että se olisi miehittämätön. Ehdotin Bemarillemme, että se tekisi ilmatorjunta-aseman kautta kiitoradalle hyökkäyksen ja tuhoaisi helikopterit. Etenisin itse mäelle ilmatorjunta-aseman länsipuolella, josta näkisin, jos Abrams lähtee liikkelle. Tämä sopi Scottzille.

Hain omasta BMP:stä singon ja lähdin etenemään seuraavalle mäelle. Etenin liikaa hätäillen, ja minut ammuttiin ilmatorjunta-aseman suunnasta ennen kuin oma BMP ehti puhdistamaan sen jäljelle jääneestä jalkaväestä. Jäin maahan lojumaan vielä pitkäksi aikaa vakavasti haavoittuneena ja ehdin todistaa, miten oma BMP tuhosi vihollisen helikopterit lentokentällä ja hangaarissa havaitun A-10:n.

Spetsnaz-ryhmän toiminta oli pääpiirteittäin hyvää. Sen tuhoutuminen oli seurausta lähinnä ryhmänjohtajan päätöksistä: tarkka-ampuja jätettiin mäelle tukemaan yksin ja olisi tällä kertaa tarvinnut selustaan suojamiestä, ja Phalanxin satsuttamisyritykset ilman tulitukea olivat uhkarohkeita ja tällä kertaa kostautuivat. Myös Phalanx aseena aliarvioitiin pahasti. Ryhmä lopulta onnistui omassa tehtävässään samoin kuin joukkue koko saaren valtausta lukuun ottamatta, mutta uhraus oli äärimmäinen.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: 5.9.2021 Avoin 20-vuotis juhlakampanja BAND OF COMRADES

Post by Vultyr » Tue, 7.9.2021, 18.56

Su 5.9.2021 Band of Comrades pt 1. - Morning Raid - Joukkueen (vara)johtajan raportti

Komento oli lähtenyt punttikselle joten otin joukkueen komennon. Määrittelin Spetnaz rantautumisen saaren itärannalle ja Ryhmät yksi sekä kaksi rantautumaan etelärannalle sataman itäpuolelle.

Ryhmä yksi otti heti rantautumisessa osumaa mutta muuten ryhmät pääsivät rantautumaan ilman tappioita. Komensin ryhmät eteenpäin kohdealueille mutta ryhmät yksi ja kaksi joutuivat heti tulitaisteluun.

Ykkösryhmä kaatui pian kahta miestä lukuunottamatta jotka komensin liittymään kakkosryhmään.

Pian tämän jälkeen vihollisen yksittäinen taistelija pääsi yllättämään ja lyhyen tulitaistelun jälkeen myös allekirjoittanut kaatui.

------

Su 5.9.2021 Band of Comrades pt 1. - Morning Raid, Grubba 1 taisteluraportti

Sakinz - rj (KIA)
Maako - rvj (KIA)
Ukka (KIA)
Kuokkanen (KIA)
Vultyr (KIA)
Blake (KIA)

Ryhmän taistelusuunnitelmana oli rantautua sataman itäpuoliseen lahdelmaan ja lähestyä siitä itse satamaa, sekä myöhemmin kohti lentokentän länsipäätyä. Tavoitteena oli varmistaa sataman turvallisuus niin että Gruppa 2:n bemari pääsee vaikuttamaan hyvin satamasta ja siitä yhdessä edetä lentokentän varmistukseen.

Lähestyessämme lahdelmaa huomasimme henkilön rantatuolissa lepäilemässä ja aluksi oletin hänen olevan siviili ja tämä kostautui rymän varajohtajan menetyksenä heti ensimmäisissä laukausten vaihdoissa. Rannalla uudeksi varajohtajaksi määräsin Ukan ja jatkoimme mäkeä ylös, kohti sataman itäpuolista mäkeä.

Päästessämmme mäen läsilaitaa pitkin sopiviin asemiin, joista näki satamaan kuulin ryhmässä ilmoituksia jalkaväestä ja vihollisen Bradleystä.
Ilmoitin joukkueelle että Bradley on havaittu ja ryhmä pystyisi tuhoamaan tämän. Välittömästi ilmoituksen jälkeen alkoi kuulumaan laukauksia ja korvaani tuli ilmoitus siitä että yksi taistelijoistamme on ottanut osumaa ja makaa maassa. Samassa kun olin reagoimassa saamaani ilmoitukseen näin silmäkulmassa liikettä, koitin ampua tuota vihollisen
taistelijaa mahdollisimman nopeasti.

Hän oli kuitenkin havainnut minut aikaisemmin ja kerkesin juuri saada tähtäyskuviota lähelle kun näin kaksi välähdystä ja kaaduin maahan.
Radiosta kuului vielä hetken kuinka muu ryhmä yrittää vimmatusti taistella vastaan, mutta en pysty, en vain jaksa enää vastata radioon.
Kaikki tuntuu pimenevän...

----

Su 5.9.2021 Band of Comrades pt 1. - Morning Raid, Grubba 2 taisteluraportti

korpr Mika (KIA)
alik Strat (KIA)
Lipi (KIA)
korpr Hammer (KIA)
alik Pionjaer (KIA)
vaap Scottz (KIA)
Ylik KuiK (KIA)

Ryhmä sai käskyn nousta maihin bmb2 vaunulla kohteeksi annetun sataman itäpuolelta (lz 12).Ennen liikkeelle lähtöä keskustelu yhteydet avattiin radioilla. Matkalla rantaan vaunuun kohdistui vihollisen tulenavaus ja pian maaliksi löytyi lentokentän porttia koristava hummer maastoauto. Kohde saatiin lamautettua ja jalkautumistasalle noustiin turvallisesti. Jalkautumisen jälkeen otimme suunnaksi liikkua rantaa pitkin sataman länsireunalle. Strat ja Lipi saivat käskyn siirtyä kärkeen. Kärki kohtasi sataman laidalla jalkaväkeä ja ensimmäiset rakennukset saatiin haltuun. Vaunu saatiin tukemaan rakennusten putsausta vihollisjoukoista sataman itäreunaan. Vihollisen Bradley vaunusta kaivattiin tietoja ja yritimmekin saada havaintoja miten siihen voitaisiin vaikuttaa. Rakennuksista avautunut tuli koitui allekirjoittaneen kohtaloksi. Vihollinen osottatui tällä kertaa oletettua
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: 5.9.2021 Avoin 20-vuotis juhlakampanja BAND OF COMRADES

Post by Vultyr » Tue, 7.9.2021, 19.10

BAND OF COMRADES PT. 2 - OPERATION COSSACK

KARTTAKUVA:
Image

SITUATION: Congratulations on the behalf of entire division for taking that island airbase. Thanks to your efforts the hight command strategists have been able to launch Operation Cossack - the invasion of Northern Malden.

66th Motor Rifle Division's first wave has succesfully established beachhead and recon elements have advanced nearby village, which is still partially in the hands of local militia. Armor and mechanized infantry at the beach are about to advance and secure the village.

Four-man Spetznas recon/spotter team has spotted American activity on the coastal road. A attack chopper at the recently captured airbase is at the platoons direct command for strike missions.

ENEMY: US Armed Forces and local rebels. Possible MBT and IFV support.

EQUIPMENT: 1x T-80, 2x BRDM, 2x Ural. All equipment can be found near the Ural trucks. Mi-28 is located at the recently captured island.

WEATHER: Noon, sunny.

NOTES: It's been damn hectic morning, just few hours ago we captured island airbase from Americans and immedialetly we were sent to Northern Malden for another invasion. The men hardly had time to puff a few smokes before we were stuffed in a cramped rusty landing ship. We heard from the crew that locals had made some serious resistance to us, so im certain this ain't going to be any May parade in Red Square...

------
Band of Comrades pt. 2 - Operation Cossack roster

Komandovaniye

JJ - HaBa
JVJ -

Gruppa 1: Pekhota

RJ - Sakinz
RVJ -
Machine Gunner - Maako
Machine Gunner Assistant - Vultyr
Rifleman - Ukka
Rifleman (RPG-26) - Kuokkanen
Medic - Blake

Gruppa 2: Pekhota

RJ - Epa
RVJ -
Machine Gunner - Strat
Machine Gunner Assistant -
Rifleman -
Rifleman (RPG-26) -
Medic - Altrix

Gruppa 3: Spetsnaz

RJ - Broileri
RVJ - Stellar
Marksman - Hesari
Medic - Ottomaani

T-80

Commander - Scottz
Gunner -
Driver - KuiK

EXTRA

Mi-28N (NÄIHIN SLOTTEIHIN JÄTETÄÄN AI PÄÄLLE VAIKKA NIITÄ EI VALITTAISI)

Pilot -
Gunner -
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: 5.9.2021 Avoin 20-vuotis juhlakampanja BAND OF COMRADES

Post by Vultyr » Wed, 15.9.2021, 21.18

12.9.2021 BAND OF COMRADES PT. 2 - OPERATION COSSACK

Joukkueenjohtajan raportti


Toteutin perinteisen neuvostoliittolaisen rintamahyökkäyksen kylään. Mosurit eteen ja tankki taakse vahtimaan. Tankille käsky ampua kaikkea, mikä tulee kohti… Mosurit menivät kylään ja alkoivat ampua siellä. Kapinallisia oli ympäri kylää, mutta niistä selvittiin. Tankkikin kävi niittaamassa yhden KK-UAZin.

Samalla kapitalistit ajoivat Chryslereillään selkään, joka aiheutti härdelliä. Lopulta kuitenkin kapitalisti kuoli ja kommunisti juhli. Ei auttanut edes taistelupanssarivaunu heitä. Kylä saatiin pienin tappioin haltuun, yli puolet joukkueesta oli vielä mukana.

Tällä välin Speznaz oli tiedustellut vihollisen päämajan, jonka he muiden avustamana kävivät tuhoamassa. Siinä meni kuitenkin samalla 50 % heidän vahvuudestaan, joten liitin loput Speznazit ykkösryhmään.

Tällä välin kakkonen ja tankki kävivät tsekkaamassa kylän uusiksi, kun oli huhua vastahöökistä. Tyhjä arpa.

Vikana tehtävänä oli sitten imperialistien huoltoreitin katkaisu, eli kentän valtaus. Lähetin ykkösen ja kakkosen eripuolille tiedustelemaan ja menin itse perästä. Kakkosen ajoneuvo kuitenkin tuhottiin matkalle ja koko ryhmä kaatui.

Kenttä oli vahvasti miehitetty ja tankki yrittikin tuhota vihollisen Abramseja – tuloksetta. Käskin tankin koukkaamaan ykkösen varmistamaa reittiä ja täten abramssit saatiin sivuosumilla pois pelistä. Itsehän meinasin kaatua myös, kun IT-vaunu rei’itti varastamani UAZin.

Kun vaunut olivat pois pelistä sai ykkönen iskeä kentälle vaunun ja komennon suojatessa. Vastarinta oli kohtalaista ja ykkönen menetti vielä pari taistelijaa. Lopputuloksena henkiin jäivät vain JJ, pari Speznaz-taistelijaa, sekä toki vaunumiehistö.

Joukkue otti kentältä haltuunsa amerikkalaista nykyteknologiaa, kuten hävittäjiä, rynnäkkökoneita, helikoptereita, sekä suuren kuljetuskoneen.
Image
Last edited by Vultyr on Wed, 15.9.2021, 21.39, edited 1 time in total.
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: 5.9.2021 Avoin 20-vuotis juhlakampanja BAND OF COMRADES

Post by Vultyr » Wed, 15.9.2021, 21.25

BAND OF COMRADES PT. 3 - REST AND RECREATION

KARTTAKUVA:
Image

SITUATION: The U.S. Army regulars and Rebel scumbags made surprisingly stiff resistance to our forces in the initial landings. Thanks to your determined efforts we eventually managed to establish stabile frontline in Northern Malden.

Comrades, you deserve some rest - only some light maintenance work and repairs for the evening. Others will hold the line in the meantime.

The Spetsnaz are camping behind enemy lines, a tank section is repairing here and the infantry squad along with pilot are here.

ENEMY: US Armed Forces

EQUIPMENT: 1x T-80, 2x BRDM, 2x Ural. All equipment can be found near the Ural trucks.

WEATHER: Evening, partly cloudy.

NOTES: The war has been going on only for one day, yet I already feel tired, dirty and shellshocked. The strain of two long and bloody battles in one day is simply too much to absord. I've also noticed our officers thought little about the minor things like proper supply. Our company has shortage of food, clothing, bandages, spare parts etc. Only thing we have adequately is ammunition. The food we have is some unrecognizable grey spam packed in tin cans. I bet they were manufactured when Comrade Brezhnev was still the Head Secretary. Can't wait to get our hands on American supplies, I've heard that their battlefield meal is like the main course on finest Moscow restaurant!

TASKS:

1. Rest and Recover

- Rest and recover from the day's fighting.

------
Band of Comrades pt. 3 - Rest and recreation roster

Komandovaniye

JJ - HaBa
JVJ -

Gruppa 1: Pekhota

RJ - Sakinz
RVJ -
Machine Gunner - Maako
Machine Gunner Assistant - Vultyr
Machine Gunner -
Rifleman - Ukka
Rifleman (RPG-26) - Kuokkanen
AT Specialst -
Medic - Blake

Gruppa 2: Pekhota

RJ - Epa
RVJ -
Machine Gunner - Strat
Machine Gunner Assistant -
Machine Gunner -
Rifleman -
Rifleman (RPG-26) -
AT Specialist -
Medic -

Gruppa 3: Spetsnaz

RJ - Broileri
RVJ - Stellar
Marksman - Hesari
Medic - Ottomaani

T-80

Commander - Scottz
Gunner - Altrix
Driver - KuiK
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: 5.9.2021 Avoin 20-vuotis juhlakampanja BAND OF COMRADES

Post by Vultyr » Wed, 22.9.2021, 21.07

- raportit tähän -
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
Vultyr
Posts: 246
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: 5.9.2021 Avoin 20-vuotis juhlakampanja BAND OF COMRADES

Post by Vultyr » Wed, 22.9.2021, 21.15

BAND OF COMRADES PT. 4 - THE LARCHE POCKET

KARTTAKUVA:
Image

SITUATION: Hopefully you had enough rest after the American surprise assault two days ago, since strength is now needed to give NATO and their Resistance friends a crushing blow.

The front line has been pushed further south as other 66th Guards units have exploited the holes you previously hammered into enemy lines. Resistance forces have been squeezed into a huge pocket in the Larche valley. They have refused to surrender and are going to fight to the last man. Your mission is to eliminate this thaw in our flesh!

The infantry squad starts at the airport and is transported to a waiting BMP crew. The undercover Spetsnaz team is in a farmhouse behind enemy lines, wearing civilian clothes.

You have 122mm heavy mortar support available. Press 0-8-1 (or 2) to call fire mission.

US Armor platoon stationed south east on Larche will support resistance fighters if Larche is under attack. Those tanks must be destroyed!

ENEMY: US Armed Forces and rebel forces

EQUIPMENT: 1xBMP-2, BRDM-2. Infantry equipment can be found at Saint Louis. Spetsnaz equipment, including explosives, personal gear and medical can be found at Spetsnaz start.

WEATHER: Morning, cloudy.

NOTES: A decent night sleep and some off-duty fun really did miracles to our boys' morale. Our platoon had a day off in the sun at the sand beaches in the north. On thing everyone cracked jokes about was the absence of sun-bathing Maldenese chicks. Most of them probably had packed their bags and headed south with the fleeing NATO troops I bet. Maybe us Russian grunts are not hot enough in their eyes... Damn, better not think about girls. Anyway. this morning we meet the 'old man' himself, General Guba, the Hero of the Soviet Union. I heard that in his teens he fought in the Great Patriotic war as tank gunner, in the 60s he served as an adviser to our comrades in North-Vietnam and in Afganistan he was a armor colonel, commanding a tank regiment. Now he's leading this expedition. Though he's stubborn and demands a lot, you still gotta respect the bastard...at least he has seen combat unlike some generals who are favored by Moscow's politicians.

----

MISSION EDITORS NOTE: If spetsnaz units are spotted by enemy troops wearing AFRF uniforms or wielding weapons, enemy troops will shoot at them. Also if spetsnaz units move too close to enemy units, they are spotted.

----

Band of Comrades pt. 3 - Rest and recreation roster

Komandovaniye

JJ - HaBa
JVJ -

Gruppa 1: Pekhota

RJ - Sakinz
RVJ -
Machine Gunner - Maako
Machine Gunner Assistant - Vultyr
Machine Gunner -
Rifleman - Ukka
Rifleman (RPG-26) - Kuokkanen
AT Specialst -
Medic - Blake

Gruppa 2: Pekhota

RJ - Epa
RVJ -
Machine Gunner - Strat
Machine Gunner Assistant -
Machine Gunner -
Rifleman -
Rifleman (RPG-26) -
AT Specialist -
Medic -

Gruppa 3: Spetsnaz

RJ - Broileri
RVJ - Stellar
Marksman - Hesari
Medic - Ottomaani

BMP-2

Commander - Scottz
Gunner - Altrix
Driver - KuiK
ylik Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3993
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Re: 5.9.2021 Avoin 20-vuotis juhlakampanja BAND OF COMRADES

Post by Broileri » Sun, 26.9.2021, 23.39

Su 26.9.2021 Band of Comrades pt. 4 - The Larche pocket, Spetsnaz-partion raportti

Broi
Stellar
Hesari

Spetsnaz-ryhmä oli siviilivaatteissa ja kevyesti aseistettuna linjojen takana muusta joukkueesta jokunen kilometri lounaaseen. Arudyn kylässä meistä kaakossa oli tiedustelutietojen mukaan vihollisen taistelupanssarivaunuosasto. Saimme käskyn vaihtaa normaaliin taisteluvarustukseen ja tehdä telamiinoitteen pohjoiseen t-risteykseen muun joukkueen länsipuolelle tai väijytyksen t-risteyksestä etelään sen mukaan, mikä oli miinoitusvalmius, ja jäädä sitten tarkkailemaan etelästä mahdollisesti hyökkäävää taistelupanssarivaunuosastoa.

Totesimme heti kärkeen, että telamiinoja oli vain neljä, ja vaikka räjähteitäkin oli saatavilla, niiden teho M1A2:sia vastaan olisi väijytyksessä hyvin epävarma. Näin ollen partio otti kantoon telamiinat ja sinkoja. Etenimme paikan päälle, ja valitsin miinoituspaikaksi t-risteyksestä etelään olevan pisteen, johon näkisi ampua singoilla etelästä varsinaisen tähystyspaikan suunnasta.

Tässä vaiheessa pääsimme katvealueelta pois ja saimme vihdoin yhteyden myös muuhun joukkueeseen. Saimme käskyn etsiä vihollisen taistelupanssarivaunut Arudyn kylästä etelästä ja johtaa niihin tykistötulta. M1A2:sia löytyi pienellä hakemisella kaksi Arudyn länsilaidalta, jossa oli myös sotilastorni ja telttarakennelma. Kylässä näkyi lisäksi hajanaista jalkaväkeä. Paljastumisen välttämiseksi lähdin yksin lähemmäs, jotta vaunujen täsmällinen sijainti saataisiin määritettyä tykistölle.

Etenin kohteesta maaston suojassa parin kolmensadan metrin päähän. Näin telttojen luona toiset kaksi M1A2:ta ja olin täsmentämässä niiden sijaintia johdolle, kun teltoista alkoi juosta vihollistaistelijoita vaunuja kohti. Kehotin välittömästi komentoa tilaamaan saatavilla olevan tulituen kylän länsilaitaan. Vaunut pääsivät kuitenkin liikkeelle ja tykistön teho jäi vaisuksi.

Ilmoitin tilanteesta joukkueenjohdolle samalla, kun lähdimme irtautumaan pohjoiseen kohti miinoitetta. Vaunut kiersivät meidät nopeasti lännestä tietä pitkin ja pääsivät kontaktiin kylässä kaakossa olleen muun joukkueen kanssa.

Yksi M1A2 jäi miinoitteeseemme, ja tuhosimme singoilla toisen kylän länsipuolelle. Muu joukkue tuhosi länteen yhden vaunun ja kylään toisen. Vihollisen panssarihyökkäyskin oli näin torjuttu.

Ryhmäkuvan jälkeen vapaaehtoisista muodostettu porukka kävi vielä tuhoamassa miinoitteeseen pysäytetyn M1A2:n lännessä.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
Post Reply