Operaatio Kissanminttu tehtävänjako - Tehtävänjako ja raportit

2009 heinäkuu, 5 tehtävää.

Kaikille avoin ArmA II -moninpelikampanja.
User avatar
Blake
Posts: 1916
Joined: Tue, 10.9.2002, 15.22

Post by Blake » Sun, 12.7.2009, 23.54

KM 4 - Psv-osasto (1 x M1A1)

vaap Blake - ampuja/komentaja (kaatui)
Puavo - ajaja

Korpraali Murmelin jäätyään toipumaan KM 3:ssa saamista vammoistaan henkilötäydennyskeskus toimitti Puavon tuuraajaksi kuskin paikalle. Ja tottuneesti hän ottikin ohjat käsiinsä.

Tehtävänä oli vallata Berezinon kylä ja M1A1 alistettiin miehistöineen vänrikki Psykoisin motoroidulle ryhmälle.
Lähdimme suoraan joukkueen kokoontumisalueelta itään rannalla olevalle pohjois-eteläsuuntaiselle päätielle ja siitä kohti pohjoista risteyksen tasalle josta Berezinon kylän pitäisi jo näkyä. Moottorimarssilla etenimme kärjessä ja raivasimme vänrikin osaston kevyemmille ajoneuvoille tietä kaatamalla puita.

Reittipisteeksi käsketyn risteyksen tuntumassa osui yllättäen vaunuumme tunnistamaton ammus. En heti nähnyt mistä laukaus tuli enkä jäänyt odottelemaan toista joten kiireesti määräsin ajajan ulos vaunusta. Juostuani parikymmentä metriä vaunu räjähtikin takanani mahtavaksi tulipalloksi. Huomasin samalla haavoittuneeni lievästi joko räjähdyksestä tai sitä aiemmasta osumasta. Puavo oli myös selvinnyt hengissä ulos ja paennut päinvastaiseen suuntaa rantatörmän suojaan jonne itsekin menin myöhemmin.

Rantatörmältä näimme kuinka vihollisen konekiväärisuihkut pippuroivat vänrikki Psykoisin kolonnan TOW-humveeta surmaten ohjusmiehenä toimineen taistelijan. Muita ei näkynyt humvee kuljettajan lisäksi tienoolla sillä loput kolonnasta olivat vetäytyneet välittömästi tulituksen alettua etelään.
Tappiot raportoitiin joukkeenjohtajalle kapt Broilerille ja tämän jälkeen vänrikki käski vääpelin ja Puavon miehittämään LAV-25:sen. Uusi sotasuunnitelma laadittiin ja siihen sisältyi koukkaus tulosuunnan kautta etelästä metsien suojista kohti Berezinoa. Toimin hetken kuljettajana mutta vieras työsarka ja tottumattomuus kevytpanssariajoneuvojen käsittelemiseen aiheuttivat sen että ajoin kilometrin harhaan etelään. GPS:n avulla kuitenkin löysimme pian käsketylle jalkautumistasalle, tosin ryteikön kautta ajaminen aiheutti vänrikin ryhmän jäljellä olevan kk-humveen jumiutumisen juurakkoon.

Jalkatumistasalla ei havaittu vihollista ja Psykoisin johdolla jalkaväki eteni talorykelmän suojissa kohti tavoitetta LAV-25:sen antaessa tulitukea. Havaitsimme pian vihollisen varustukset joissa oli tuhottu BTR-90 vaunu sekä muutamia vihollisen kaatuneita. Hetken odottelimme muiden ryhmien hyökkäystoiminnan etenemistä ja liikuimme varustusten kupeeseen jossa oli myös vihollisen hylätty, ylösalaisin kääntynyt T-72. Koetimme kaapata vihollistankin mutta harmiksemme se oli lukittu.

Varustuksilta näimme Berezinon kylän ja ihailimme oman kranaatinheittimistön tulta joka ryöpytti kylää sipalekranaateilla ja valkoisella fosforilla. Kylässä tältä suunnalta ainoastaan yksi seisoskeleva vihreaäsuinen taistelijalta näyttävä henkilö tuhotun vaunun vieressä ja surmasin tämän vänrikki Psykoisin käskyn valtuuttamana.
Sitten seurasi pitkää odottelua tykistön poikien taas perseillessä luvatun tulituen suhteen. Päätin jaloitella hetken tilanteen näyttäessä uneliaan rauhalliselta ja odottavalta. Käppäilin vähän matkaa itään päin varomattomasti vihollisen varustuksien päällä kunnes jostain kajahti surmaluotien lähtölaukauksia. Luodit osuivat kohtalokkain seurauksin hieman krapulaiseen vääpeliin tämän ehtimättä reagoida mitenkään ja ruumis retkahti varustusten päälle.

Huomioita:
- Hyvää kuljettajatoimintaa Puavolta
- Tykistö + KRH saattaa olla jo vähän liikaa jos se johtaa pitkiin epäsuoran tulen odotteluihin jalkaväen osalta
- Hauskaa oli taas!
"...vuonna 2010 Suomessa tarvitaan noin miljoona uutta työntekijää...vuonna 2020 tarvitaan jo 2 miljoonaa uutta työntekijää..."
- Jyrki Katainen 2001
sami
Posts: 1729
Joined: Sun, 21.3.2004, 18.57
Location: Finland

Post by sami » Mon, 13.7.2009, 11.39

Neljäs KM
Tiedusteluryhmä
alik Sami (peli kaatui)
alik Night
alok Jaeger (pelaaja kaatui)

Edettiin Dobina-vuorelle hummerilla. Kartan mukaan aluella vihollisen tiedustelutoimintaa. Tämän vuoksi edettiin varoen metsää pitkin kohden viholliskaupunkia. Päästiin ilman kosketusta metsän reunalle, josta kohtuulliset näkymät kaupunkiin.


Jaegar havaitsi jotakin liikettä, mutta loppuviimeksi mitään ei näkynyt. Suurin aika meni Snipun etsiessä maaleja ja itseni ja Jaegarin turvatessa snipun selustaa.

Ryhmällä käytössä ollut Laasermarkkeri ei näemmä toiminut sitten mitenkään, ja lentokoneen tiputtamat pommit menivät minne menivät.


Kun oltiin kyykitty ekassa paikassa riittävän kauan määräsi Broileri meidät siirtymään kaupungin NW-puolelle. Etenimme turvallisesti hummerilla teitä pitkin oletettuun vihollisalueen reunalle, jossa ryhmä jalkautui.

Pääsimme lähelle kaupunkia, josta löytyikin vihollisen BTR-90. Tässä vaiheessa Arma otti ja kaatui, ja en enää päässyt takaisin tehtävään.

Ajatuksia:
* Selkeä tehtävä. Jostakin syystä satuttiin missaamaan viholliskosketus.
* Lasermarkkerin toimintaa tulee testata ja harjoitella.
* JIP-ongelmat ja slotin katoamiset?!?
* Itselleni tuli uutena asiana, että kartassa Shift+hiiri voi tehdä itselleen waypointteja.
* Movet eivät edelleenkään näy (ainakaan autossa).
--
Sami
Edited By sami on 1247486470
Gloria victis
User avatar
Night
Posts: 175
Joined: Sun, 2.2.2003, 21.32

Post by Night » Wed, 15.7.2009, 18.34

15.7.2009 Viimeinen taistelu

Komppanian päällikön käsky:

Viholliselle aiheutui tuntuvia tappioita Berezinon taistelussa ja jäljelle jääneet viholliset pakenivat pohjoiseen ja antautuivat II:lle komppania, joka on asemissa Berezinon pohjoispuolella. Etelassa I komppania on vallannut vihollisen lentokentan menestyksekkäästi ja suunnitelmien mukaan.

I ja III joukkue jahtaavat pakenevaa vihollista, joka etenee pohjoiseen kohti II joukkueen asemia!

Vihollinen jätti jälkeensa T-72 panssarivaunun ja BTR-90 vaunun. Otatte nämä käyttoonne korvaamaan tuhoutunutta kalustoa, koska täydennys ei ehdi ajoissa asemiinne. Puolustusasemanne ovat linnoitetut ja miehet ovat kaivaneet poteroita menestyksekkasti. Tulenjohdon kannalta talon katolta voi nähda hyvin. Jeeppeihin on kerätty tallella oleva ilmatorjuntakalusto.

Tiedustelun mukaan alueella ei ole enää merkittävää ilmatorjuntaa. Pakenevat vihollisen määrä on epäselvä, mutta ainakin yksi MTJVJ on varmistettu.

Joukkue puolustaa Berezinoa ja torjuu vihollisen viimeisen hyokkayksen.

Image

Image
Edited By Night on 1247672321
Pain is temporary
Glory is forever
Psykoisi
Posts: 2254
Joined: Tue, 3.9.2002, 11.07
Location: Tampere

Post by Psykoisi » Wed, 15.7.2009, 20.31

15.7.2009

Joukkueenjohtajan käsky

Joukkue torjuu vihollisen vastahyökkäyksen ennen sen murtautumista kaupunkiin.

Tulitukiryhmä
1.)Tulenjohtaja hankkiutuu asemaan josta näkee vihollisen etenemisen kaakosta ja pystyy ohjaamaan tulta vihollisen keskelle sen edetessä aukealla.
2.)Pääasiallinen kohde tulee olemaan jalkaväki

Vaunuryhmä
1.)Vaunuryhmä ottaa haltuunsa t-72 vaunun ja hankkiutuu asemaan josta se pystyy ampumaan molempia pääteitä kohti ja tarvittaessa vetäytymään kaupungin sisään.

Tiedusteluryhmä
1.)Tiedusteluryhmän pääasiallinen tehtävä on seurata vihollisen liikkeitä ja raportoida niistä. Tulosuunnat ja kalustomäärät tulee ilmoittaa johdolle.
2.)Tiedusteluryhmä pysyy taistelussa passiivisena kunnes vihollisen hyökkäyksen pääosa on mennyt ohitse. Tämän jälkeen tuhoatte tark´ampujatulella vihollisen jalkaväkeä ja estätte sen pakenemisen.

Jalkaväkiryhmät

1. ryhmä varmistaa etelästä tulevan tien, mutta suuntaa torjuntatehonsa kaakkoon. Vetäytyminen kaupunkiin on luvallista ylivoimaisen vihollisen edessä.

2. ryhmä varmistaa ettei vihollinen koukkaa koillisesta ja tarvittaessa toimii reservinä kaakkoon.

3. ryhmä asettuu asemiin teollisuusalueen laitaan ja ottaa haltuunsa btr-vaunun.

Kaupungin puolustuksen ainoa lääkintämies on komentoryhmässä ja häntä saa käyttöön tarvittaessa.
Kapteeni Psykoisi - Detachment XO

Dulce et decorum est pro patria mori.
Karko
Posts: 538
Joined: Mon, 20.4.2009, 21.13
Location: Vantaa

Post by Karko » Wed, 15.7.2009, 21.37

Tehtävä 4. (12.7)

2.R mukana:

Karko
Kuokkanen
EiZei
Zaamon
Anatooli
OldFox

koko ryhmä kaatui.

Tehtävä 5. (15.7)

PsVaunuR mukana: (T-72)

Karko
puavo
Murmeli

Ei tappioita.

----------------

Henkilökohtaisesti osallistuin kaikkiin viiteen tehtävään.
Kaaduin 2 kertaa (teht1 & teht4).
Edited By Karko on 1247683262
Patteri
Posts: 521
Joined: Tue, 3.9.2002, 10.35
Location: Tornio

Post by Patteri » Wed, 15.7.2009, 21.44

5. Tehtävä

kers Patteri
vänr Goeth
Zaamon

ei tappioita
Edited By Patteri on 1247683636
kers Patteri

Local Defence Detachment Kyllikki
Fin-
Posts: 8
Joined: Sat, 27.6.2009, 23.47
Location: Finland

Post by Fin- » Wed, 15.7.2009, 23.23

5. missio - 2.r

Fin-, ylik Mammoth, korpr Spinoza, OldFox, Mazku, korpr feersum, Jk

Tappioita Mazku, korpr feersum

Hivenen meni debyytti Kissanmintun ryhmänjohdossa penkin alle. Jo alkulagissa pääsi ryhmä hajoamaan, asemiin siirtymisessä ei kuitenkaan ollut viivyttelemistä vihollisen puskiessa jo pellosta yli. Molemmat ryhmästä erilleen jääneet sinkomiehet kaatuivat teille tietymättömille kolmosryhmän asemiin vyöryvää panssarinyrkkiä pysäyttäessään.

Vihollisen T-72 pääsi kuitenkin toimintakuntoisena asemiimme asti, joten komensin koko pst-kyvyttömän ryhmän takaisin kylän laitamille etsimään korvaavaa kalustoa. Tuloksettomien etsintöjen päätteeksi sijoitin ryhmän tyhjiksi jääneisiin poteroihin paikkaamaan kolmosryhmän tappioita, juuri oman T-72:n pysäyttäessä onnistuneesti vihollishyökkäyksen rippeet.

Huomioita jos vielä rohkenisi esittää:
- Movet eivät näkyneet, kuulemma olisi ollut tarkoitus
- Tietäen serverillä mission alkuun ilmenevän lagin, tuleviin (puolustus)missioihin toivoisi hivenen pidempiä valmistautumisaikoja
- Useampaan aaltoon pilkottu hyökkäys voisi tehdä eetvarttia, mission kestoa ja mahdollista asemanvaihtorallia ajatellen
Kevyt työ vaatii raskaat huvit.
mammoth
Posts: 1161
Joined: Thu, 25.9.2003, 20.12
Contact:

Post by mammoth » Thu, 16.7.2009, 8.00

Fin- wrote:- Movet eivät näkyneet, kuulemma olisi ollut tarkoitus
Tähän asiaan toivoisi pikkuhiljaa muutosta. Mistä lie asiantila johtuu?
Vänrikki Mammoth - Ressukka
sami
Posts: 1729
Joined: Sun, 21.3.2004, 18.57
Location: Finland

Post by sami » Thu, 16.7.2009, 8.31

mammoth wrote:
Fin- wrote:- Movet eivät näkyneet, kuulemma olisi ollut tarkoitus

Tähän asiaan toivoisi pikkuhiljaa muutosta. Mistä lie asiantila johtuu?
Workaroundina kannattaa kokeilla klikata kartassa hiiren vasenta näppäintä Shift alas painettua. Siten saa kuka tahansa tehtyä itselleen pelissä näkyvän waypointin.
--
Sami

PS: Muuten olen sitä mieltä, että Cart... movet tulisi näkyä.
Gloria victis
Psykoisi
Posts: 2254
Joined: Tue, 3.9.2002, 11.07
Location: Tampere

Post by Psykoisi » Thu, 16.7.2009, 8.50

Joukkueenjohtajan koettelemukset.

Tappiot PD, Humbugger
Elossa Winters

Tiedustelun ja vartioinnin pettäessä ei jää kauheasti aikaa reagoida. Mapin latauksen jälkeen vihollisen heko oli jo päällä ja sen tiputtua massiivinen panssarivoima hyökkäsi 3. ryhmän asemista läpi semmoisella Blitzkriegilla että "nopea Heinz":kin olisi ylpeä.
Sota on julmaa ja ratsuväki raakaa, mutta ehkä muutaman minuutin enemmän olisi alussa toivonut aikaa jotta ryhmät olisivat saaneet kasattua itsensä. Vaan ei voi mitään, taistelu voitettiin kuitenkin. Itseltäni meni jostain syystä tiedustelun ilmoitukset vihollisesta ohi.
Kapteeni Psykoisi - Detachment XO

Dulce et decorum est pro patria mori.
Locked