Operaatio Kissanminttu tehtävänjako - Tehtävänjako ja raportit

2009 heinäkuu, 5 tehtävää.

Kaikille avoin ArmA II -moninpelikampanja.
User avatar
Night
Posts: 175
Joined: Sun, 2.2.2003, 21.32

Post by Night » Sat, 20.6.2009, 12.50

Tänne joukkueenjohtajan käskyt päivää ennen operaatiota ja tehtävien jälkeinen raportointi.

Mikä onnistui, mikä meni vikaan. Miten vihollinen oli ryhmittynyt jne.
Edited By Night on 1246375124
Pain is temporary
Glory is forever
User avatar
Night
Posts: 175
Joined: Sun, 2.2.2003, 21.32

Post by Night » Tue, 30.6.2009, 18.47

1.7.2009 Tulikaste

Komppanian päällikön käsky:

III Komppanian II joukkue on saapunut Vyborin pohjispuoleiselle lentokentälle. Joukkueen tehtavä on hyökatä I ja III joukkueen kanssa tieuria pitkin itään. Joukkueenne lähtöasema on lentokentallä, josta etenette tieuraa pitkin ja tuhoatte vihollisen ilmatorjunta yksikön. Joukkueella ei ole käytössa muuta tulitukea, kuin sen käytössa oleva kalusto.

Alueella toimii vihollisen MTJVJ josta osia on irroitettu Gorkaan sekä kohteeseen. Vihollinen toimii myös ilmatilassa ja alueella voi olla partioita.

Joukkueen johtajan käsky:

Joukkue etenee käskyn mukaisesti tieuraa pitkin itään omalla hyökkäyssektorillaan ja tuhoaa vihollisen ilmatorjunta-asemat, jonka jälkeen se valmistautuu vihollisen vastahyökkäykseen.

Lentokenttä - Grishino
Marssijärjestys: TSTPSV - 1 R - Kom.vaunu - 2 R

Tulitukiryhmä jää komentovaunun kanssa asemiin Grihinoon. Tulenjohtaja käyttää komentovaunussa olevaa tiedustelulennokkia ja tiedustelee kohdealueen ja valmistautuu tukemaan hyökkäystä.

Tiedustelupartio etenee Grishnosta etelään jalan ja jatkaa hyökkäyssektorin eteläreunaa pitkin tiedustelemaan kohteen ja maalaa tarvittaessa kohteita hävittäjälle.

Kun tiedustelupartio on tiedustellut kohteen ja tulitukiryhmä on valmiina tukemaan hyökkäystä komenryhmä, jv-ryhmät sekä vaunuryhmä etenevät tieuraa pitkin pisteeseen Susi, jossa jalkautuminen.

Grishino - Susi
Marssijärjestys: TSTPSV - 1R - 2R
Komenryhmä kulkee 2r:n vaunussa.

Pisteessä Susi jalkautuminen, jonne vaunut jäävät suojaan kuljettajan kanssa. Komenryhmä, 1R, 2R etenevät koillisen metsiin josta hyökkäävät pohjoisesta kohteelle tulitukiryhmän ja TSTPSV:n tukemana.

Kun vihollinen on tuhottu, JV ryhmät asettuvat puolustamaan Gorkasta mahdollisesti tulevaa vastahyökkäystä. Miehistönkuljetusvaunut, sekä TSTPSV ryhmittyvät asemiin JV:n kanssa.

Hävittäjä ei nouse ilmaan, mikäli vihollisen ilmatorjuntaa on alueella enemmän. Jos tiedustelupartio saa maalattua hyviä kohteita, pommitusta voidaan harkita.

ImageImage
Pain is temporary
Glory is forever
Kuokkanen
Posts: 1252
Joined: Mon, 26.5.2003, 23.03
Location: Jyväskylä

Post by Kuokkanen » Wed, 1.7.2009, 22.47

1. yritys
Oltiin Juken kanssa M1:n puikoissa. Tiputimme yhden Su-27:n, tai minkälien. Sitten tuli BTR-90 ja rikkoi vaunuamme ohjuksella. Vaunumme EI kuitenkaan tuhoutunut, vaan se ajettiin takaisin lähtöpaikalle korjausta varten.

2. yritys

Olin tällä kertaa 2R:lle tahtia heiluttamassa. Etenimme vaunulla. Jalkaosat jalkautuivat vaunusta. Jalkaosat kuolivat vaunun viereen. Ammuimme vaunulla omia. Vaunussa oli kommunikaatiokatkos, ja ajoimme vihollisen keskelle. Kuolimme vaunuun.

Hauskaa oli.
Viikossa on 336 puolituntista – niistä on syytä käyttää ainakin kolme kuntoiluun.
User avatar
Night
Posts: 175
Joined: Sun, 2.2.2003, 21.32

Post by Night » Wed, 1.7.2009, 23.05

Joukkue valmistautui liikkeellälähtöön lentokentällä, mutta vihollisen ilmavoimat pääsivät yllättämään joukkueen. Siinä rytäkässä oma Harrier lähti hätistelemään vihollisen joukkoja ja katosille sille tielle.

Vihollisen hävittäjät saatiin tuhottua ja joukkue pääsi etenemään suunnitellusta. Pian kuitenki kohtasimme vastarintaa jossa oma pvs vaurioitui ja joutui palaamaan takaisin kentälle.

Jalkaväki eteni jalkautumistasalle, mutta sen lähellä oli vihollista ja omat joukot kokivat tappioita. 2 ryhmä, komentoryhmä sekä tiedustelupartio kohtasivat etelässä kun 1 ryhmä ajoi harhaan ja joutui vihollisen tuhoamaksi lähellä kohdetta.

Jäljellä olleet joukot hyökkäsivät kohteelle ja saivat sen haltuun, vihollisen vastahyökkäys kuitenkin oli niin voimakas, että omat joukot tuhoutuivat.
Pain is temporary
Glory is forever
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3986
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Post by Broileri » Sat, 4.7.2009, 22.55

5.7.2009 Hyökkäys
Komppanianpäällikön käsky:

Kaikki muut joukkueet löivat vihollisen menestyksekkäästi, mutta II joukkue tuhoutui vihollisen vastahyökkäykseen. Joukkue saatiin muodostettua uudestaan ja sen johtoon asetettiin kokenut johtaja Broileri. Onneksi omat ilmavoimat tuhosivat vihollisen vastahyökkäyksen ja komppanian hyökkäys voi jatkua suunnitelman mukaisesti.

II joukkueen tehtävä on lyödä vihollinen Polinassa ja jatkaa hyökkäystä tehtaaseen ja lyödä vihollinen. Polinassa on mahdollisesti paikallista siiviiliväestöä. Siviiliuhreja tulee välttää viimeiseen asti.

Vihollinen on miinoittanut alueen ja tehnyt kattavan panssariesteen Polinen länsipuolelle (kartassa vihreä alue).

Polinan lähellä on myös vihollisen ilmatorjunta-asemat ja alueella toimii vihollisen tiedustelujoukkoja. Polinassa on tiedustelun mukaan linnoittautunut vihollisen MTJVR vahvistettuna TSTPSV:lla.

Joukkue sai vahvistuksena 3. jalkaväkiryhmän käyttöönsä. Joukkueella ei ole käytössä muuta tulitukea, kuin sen käytössä oleva kalusto.

Image

Image

ImageJoukkueenjohtajan käsky

Joukkue tuhoaa vihollisen Polanassa ja sen jälkeen tehtaalla.

Kaluston jako:

Komentoryhmä (Broileri): HMMWV, UH-1Y
Tulitukiryhmä (Patteri): komentovaunu LAV25 HQ
1. ryhmä (Mammoth): jalan. Jalkautumistasalle muiden ryhmien LAV25:illä.
2. ryhmä (Karko): LAV25
3. ryhmä (Raunhofer): LAV25
Tiedustelupartio (Goeth): HMMWV M2, HMMWV
Vaunuryhmä: M1A2 TUSK


Ryhmien käskyt:

Tulitukiryhmä:
1) Aloittakaa tulitoiminta Polanaan heti, kun mahdollista. Tulenjohtopaikka ja krh:n tuliasema ovat tulenjohtajan harkinnassa, mutta komentovaunua ei viedä vihollisen näkyville.
2) Älkää käyttäkö UAV:tä tulenjohtoon ennen kuin vihollisen ilmatorjuntakalusto Polanassa on tuhottu.
3) Ensisijainen maali: vihollisen jalkaväkiryhmät.

Jalkaväkiryhmät (Mammoth, Karko, Raunhofer):
Ensimmäinen, toinen ja kolmas ryhmä tekevät tiivistä yhteistyötä ja hyökkäävät Polanaan lännestä ja etelästä. Taistelupanssarivaunu tukee.

Mammothin johtama 1. ryhmä on aina joukkueen oikeassa laidassa.
Karkon johtama 2. ryhmä on aina joukkueen keskimmäinen ryhmä.
Raunhoferin johtama 3. ryhmä on aina joukkueen vasemmassa laidassa.

1) Joukkue siirtyy ajoneuvoilla jalkautumistasalle Gorkan eteläpuolelle, kukkulan 291 lounaispuolelle. Marssijärjestys: M1A2, 2. ryhmän LAV25, 3. ryhmän LAV25, komentoryhmä.
2) Ykkösryhmä raivaa miinoituksen T-risteyksestä. Kakkosryhmä, kolmosryhmä ja vaunut suojaavat. 2. ryhmän pioneeri auttaa miinanraivauksessa.
3) Kun miinoitus on raivattu, ajoneuvot tuodaan miinoituksen yli.
4) Ryhmät siirtyvät asemiin (2) huomaamatta. LAV25:t pysyvät ryhmiensä takana riittävän kaukana. Ryhmänjohtajat päättävät LAV25:ien käytöstä tai käyttämättä jättämisestä, mutta ne tuodaan niin lähelle asemia (2), että ne saadaan nopeasti käyttöön, jos niitä tarvitaan. M1A2 pysyy Mammothin 1. ryhmän takana.
5) Jos vihollista on paljon näkyvissä, joukkue tekee tuliylläkön. Jos ei, Mammothin 1. ryhmä etenee kosketukseen, josta tulenavaus. M1A2 hakeutuu tuliasemaan lännessä tai etelässä.
6) Ryhmät etenevät käskystä tavoitteisiin (3).
7) Raunhoferin 3. ryhmä etenee kylän länsilaitaa pitkin kylän pohjoisosaan. Karkon 2. ryhmä puhdistaa Polanan keskustan pohjois-eteläsuuntaisesta päätiestä länteen. Mammothin 1. ryhmä puhdistaa Polanan itäosan pohjois-eteläsuuntaisesta päätiestä itään.
8) Kun Polana on vallattu, joukkue valmistautuu hyökkäämään tehtaalle metsäisen kukkulan kautta etelästä koukaten.

Vaunuryhmä (Blake):
1) Tuhotkaa vihollisen panssarivaunut Polanassa. M1A2:n käyttö ja tuliasemat päätetään sitä mukaa, kun vihollisvaunujen sijainnit selviävät – esim. Gorkan suunnasta kukkulan 291 pohjoispuolelta ampuminen on vaihtoehto, joka pidetään auki.

2) Alustava suunnitelma on tuoda M1A2 miinoituksen yli etelästä jalkaväkiryhmien mukana ja ampua sinne, missä jalkaväki havaitsee maaleja, mutta valmistautukaa siirtymään ripeästi toiselle puolelle taistelukenttää, jos se on tarpeen.

3) Pitäkää miinakentän sijainti takaraivossa. Välttäkää Polanan lähellä turhia riskejä ja antakaa jalkaväen mennä edellä.


Tiedustelupartio (Goeth):

1) Tiedustelkaa Polana pohjoisen kukkuloilta. Siirtykää HMMWV:illä Dubinan vuorelle pohjoisessa. Raivatkaa itsellenne reitti miinakentän halki ja pysykää poissa näkyvistä.
2) Avustakaa krh:n tulenjohtoa.
3) Tukekaa joukkueen hyökkäystä Polanaan tarkka-ampujan ja mahd. HMMWV:n .50-kaliiperisen avulla (mikäli vihollisvaunuja ei ole näkyvissä).
4) Tiedustelkaa tehdas pohjoisesta ja idästä käsin.

Image

Huom. Polanassa voi olla jäljellä siviilejä. Ottakaa se huomioon varsinkin kranaatteja ja raskaita aseita käytettäessä. Siviiliuhreja vältetään viimeiseen asti. Siviiliasuiset asetta kantavat vihollistaistelijat eivät ole siviilejä.Viestinnästä:

Välttäkää turhaa viestintää Mumblessa. Miettikää ensin, mitä aiotte sanoa, ja esittäkää sitten asia tiiviisti. Jos jollekulle ei ole Mumble vielä kovin tuttu, lukekaa ohjeet täältä.
Tärkein on tangentin valitseminen (Push to Talk) ja kakkostangentin määrittäminen (Alt Push to Talk).
Edited By Broileri on 1246774641
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
mammoth
Posts: 1161
Joined: Thu, 25.9.2003, 20.12
Contact:

Post by mammoth » Sun, 5.7.2009, 23.33

Tehtävä 2.

1R mukana:
Mammoth, Feersum, Ontelo ja Jarger

Ei tappioita.
Edited By mammoth on 1246826050
Vänrikki Mammoth - Ressukka
Karko
Posts: 538
Joined: Mon, 20.4.2009, 21.13
Location: Vantaa

Post by Karko » Sun, 5.7.2009, 23.38

Tehtävä 2.

2R mukana:
Karko, Zaamon, OldFox, Anatooli

Ei tappioita kalustossa (LAV25) eikä miehissä.
Edited By Karko on 1246826359
User avatar
Maako
Posts: 180
Joined: Fri, 30.7.2004, 23.12

Post by Maako » Sun, 5.7.2009, 23.42

tehtävä 2

krh ryhmä: korpr Winters, korpr Maako, ei tappioita
vain hullu työtä tekee,laiska pääsee vähemmällä
Psykoisi
Posts: 2254
Joined: Tue, 3.9.2002, 11.07
Location: Tampere

Post by Psykoisi » Mon, 6.7.2009, 8.13

Tiedusteluryhmä

PD, Night, Sami
Ei tappioita.

Goethin jäätyä tulematta jouduin pikaylennyksellä ryhmän johtoon. Onneksi pelin alku venyi jotta kerkesi lukemaan brieffingin.

Ensimmäisellä peliyrityksellä movet eivät toimineet ja johtaminen oli hiukan haparoivaa varsinkin metsissä kuljettaessa. Toisella kerralla movet toimivat, mutta en pystynyt antamaan yksittäisiä komentoja taistelijoille. Peli vaikutti joka tapauksessa ihan hyvältä näistä ongelmista huolimatta. ja onneksi oli kokenut ryhmä joka pystyi lukemaan ajatuksiani.

Ryhmä lähti etenemään hyökkäyksen kanssa eri reittiä ja tiedusteli vihollisen asemat Polanassa pohjoisen kukkuloilta pääjoukon tullessa etelästä. Valitettavasti vihollisen BTR jäi meiltä pimentoon ja tämä koitui oman TSTPSV:n kohtaloksi.

Tiedusteluryhmä keskittyi ohjaamaan heitintulta lähinnä AA-aseman päälle, mutta vihollisen AA-vaunu pysyi piikkinä lihassamme pitkään. Edes satsutus ei onnistunut yliluonnollisen kuulon omaavan tankkimiehen takia. Vaunun taakse ryöminyt Sami ei jäänyt huomaamatta miehistöltä ja vaunu pääsi pakenemaan. Tuimme hyökkäystä lähinnä Nightin Tarkka-ampujatulella ja joukkue pystyi tuhoamaan vihollisen kaupungissa verrattain helposti.

Kaupungin valtauksen jälkeen ryhmä siirtyi tiedustelemaan tehtaan ympäristöä ja avustamaan sen valtauksessa.
Joukkueen edetessä tehdasta ympäröivälle muurille vihollinen laukaisi pirullisimman aseensa jonka olen nähnyt ja lamautti koko joukkion. Tästäkin huolimatta vihollinen oli jo tuhottu viimeistä miestä lukuunottamatta ja tehtävä oli menestys.
Kapteeni Psykoisi - Detachment XO

Dulce et decorum est pro patria mori.
User avatar
Blake
Posts: 1916
Joined: Tue, 10.9.2002, 15.22

Post by Blake » Mon, 6.7.2009, 15.54

KM 2 - Psv-osasto (1 x M1A2 SEP)

vaap Blake - ampuja/komentaja (kaatui)
korpr Murmeli - ajaja (kaatui)

Vakinaisen väen panssarivääpeli oli erityisen mielissään että vaunumiehistöön oli yllätykseksi sijoittautunutkin vanha tuttu reservin korpraali jonka kanssa oli tullut koluttua monia sotatantereita. Kuulumisia ja muisteloita ei tosin ehditty paljoa turisemaan sillä taisteluvelvollisuudet kutsuivat.

Ensimmäinen hyökkäysyritys epäonnistui tapahtumahorisontin yhtäkkiä kietaistua koko osaston syövereihinsä joten ei siitä sen enempää.

Varsinaisella yrityksellä toimimme alkuperäisen suunnitelman mukaisesti eli vaunumme ajoi LAV-25:ta & muista ajoneuvoista koostuvan marssivan motoroidun osaston keulilla. Komensin vaunua moottorimarssin ajan lataajan konekiväärin äärestä josta näkyvyys lähietäisyyksille oli parempi kuin komentajan paikalta.

Etenimme metsien raosta jo aiemmin tiedustellun miinoiteen edustalle tien varteen. Metsikön reunassa makaili epäilyttävä siviiliasuinen kaveri kumisaappaineen ja kivääreineen, valppaasti tähystellen tulosuuntaamme. En ottanut riskejä vaan surmasin kyttääjän lyhyellä M240:n purskeella. Verityön tehtyämme odottelimme miinojen raivausta. Pioneerien saatua hommansa hoidettua lähdimme kyntämään kohteena olevan kylän länsipuolella olevaa mäkeä ylös potentiaaliseen tuliasemaan. Pysähdyimme hetkeksi ja oma jalkaväki viiletti jalkauduttuaan ohitsemme eturintamaan. Kylässä oli tiedusteluryhmän raportin mukaan havaittuja ajoneuvoja entisillä paikoillaan asemissa, mm. T-72 tstpsv ja Tunguska IT-vaunu.

Odotimme tovin kokonaiskuvan hahmottumista ja saimme sitten luvan hyökätä esiin viemään tulivaikutusta kylään. T-72 saatiin pian piikille ja laukaisin 120mm sabot-ammuksen kohti maalia. Jostakin syystä ei vaikutusta kuitenkaan havaittu ja kokenut korpraaliskuljettaja peruutti mäen taakse tykin latausta varten. Ryntäsimme uudelleen esille ja ammuimme jälleen T-72:ta mutta samanaikaisesti siihen osui jalkaväen raskas kertasinko joka ainakin yhteisvaikutuksella tykinlaukauksen kera oli riittävä tuhoamaan vaunun, joka katosi valtavaan räjähdyspilveen.

Jäimme rinteen laelle tarkkailemaan kylään kunnes alkoi ympärillä hieman napsua. Kuullosti kun pieniä herneitä olisi ropissut useamman sadan millimterin chombam-panssarin kovetetulle pinnalle joten en ollut kovin huolissani heti vaan rupesin etsimään röyhkeää ammuskelijaa. Pian kuitenkin vaurioindikaattori rupesi huutamaan punaista ja kuskini alkoi peruuttamaan suojaan vaunun kuitenkin vain junnatessa paikallaan. Telat rikki!

Jalkaväkikin totesi radiossa samaan aikaan että vaunu ottaa nyt ankarasti osumaa. Ehdin kirota hetken tyhmyyttäni ja aikailuani kunnes jo kaikki pimeni vaunun räjähtäessä tulipalloksi surmaten välittömästi kantavääpelin ja reservin korpraalin.

Huomioita:
- Hauskaa oli vaikka nappi tulikin nopeasti oman sohloilun takia
- Vaunutoiminta vaatii lisäharjoitusta, liiallinen jv-touhu näkyy ainakin omissa otteissa
- Jatkossa voisi olla description.ext -tiedoston alussa se respawn=group; niin ei tarivitse AI:n kanssa vekslata poolissa
- Jos vielä rohkenee yhden pikkutoiveen esittää niin ryhmien nimet voisi laittaa seuraavasti inittiin joka ukolle, esim.
this setgroupId ["KomentoR","groupcolor1"]
groupcolor 1-7 ryhmien mukaan. Silloin sidechatissa näkyy tuo kenen ryhmän tyyppi kirjottelee.

EDIT: Semmonen juttu tuli äsken mieleen myös että voisi olla joku 8 ukon "reservi" tai "nostoväkiryhmä" ainakin tuolla Kissanmintun rosterissa kun ei kaikki pääse kuitenkaan aina paikalle ja rosteri näyttäs nyt olevan tankin lataajaa vaille täysi. Ei siis itse tehtäviin sitä ryhmää vaan pelkkään rosteriin.

Realistinen kenttävahvuushan on sellaiset 20-25 ukkoa ainakin näiden kahden ensimmäisen erän perusteella.
Reservit vois tulla servulle notkumaan ja täyttää niitä poisjääneiden paikkoja tarpeen mukaan.
Edited By Blake on 1246890329
"...vuonna 2010 Suomessa tarvitaan noin miljoona uutta työntekijää...vuonna 2020 tarvitaan jo 2 miljoonaa uutta työntekijää..."
- Jyrki Katainen 2001
User avatar
Night
Posts: 175
Joined: Sun, 2.2.2003, 21.32

Post by Night » Wed, 8.7.2009, 18.54

8.7.2009 Vastahyökkäys

Komppanian päällikön käsky:

Tilanne on seuraava, viime hyökkäyksessä II komppania valtasi vihollisen lentokentän ja Krasnostavin lähistön ja on asemissa Berezinon pohjoispuolella ja etelässä I komppania taistelee vihollisen lentokentän lähistöllä ja sen tehtävä on vallata vihollisen Lentokenttä. Tilanne on kuitenkin yön aikana muuttunut, I joukkuetta vastaan hyökkää vihollisen vahvistettu MTJVJ, ja samalla III joukkue hyökkää vihollisen asemiin etelässä.

Olen alistanut käyttöönne 105mm tykistö, jolla voitte kutsua tarvittaessa iskun. Käytössänne on kaksi iskua.

Joukkueen tehtävä:

Vihollinen on aloittanut hyökkäyksen II joukkueen asemiin idästä ja on pian asemissa. Tiedustelun mukaan hyökkäävä voima vastaa MTJVJ:ta. Vihollinen yrittänee vallata tehtaan tasan takasin haltuunsa. Huomioikaa että alueella toimii vihollisen tiedustelujoukkoja.

Viimeksi tuhoutunut vaununne on korvattu vanhemmalla M1A1 mallilla joka on kaivautunut asemiin, myös LAV25 vaununne ovat linnoitettu.

Puolustakaa tehtaan tasaa!

Image


Image
Pain is temporary
Glory is forever
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3986
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Post by Broileri » Wed, 8.7.2009, 20.09

8.7.2009 Vastahyökkäys

Joukkueenjohtajan käsky

Joukkue torjuu vihollisen hyökkäyksen ennen tehtaan tasaa.

Tulitukiryhmä
1) Pitäkää heittimien tuliasemat Polanassa.
2) Tulenjohtopaikka joukkueen vastuualueen oikea reuna etelässä metsän suojassa.
3) Ampukaa krh:lla etelästä tulevia vihollisen joukkoja.
4) 105 mm tykistöllä ammutaan ainakin toinen käytössä olevista iskuista itään kukkuloiden 245 ja 230 väliin, tiedustelupartion asemista etelään. 105-millisiä käytetään tiedustelupartion havaintojen mukaan.

Jalkaväkiryhmät
Ensimmäinen ja toinen ryhmä puolustavat tehdasta. Kolmas ryhmä tukee LAV25:sten ja sinkopartion avulla.

1. ryhmä: asemat tehtaan toisesta kerroksesta ja pihalta.
2. ryhmä: asemat tehtaan kolmannesta kerroksesta ja katolta. Katolle korkeintaan 2-3 miestä.

Jos tehdasta ammutaan raskailla aseilla tai epäsuoralla tulella, 1. ja 2. ryhmä voivat suojautua tehtaan pohjakerrokseen tai tehdasalueen muihin rakennuksiin. Käyttäkää tehtaassa liikkuessanne vain SW-kulmassa olevaa rappukäytävää.

3. ryhmä (perustetaan reservistä): molempiin LAV25:iin kaksi miestä. LAV25:t pysyvät asemissa ja siirtyvät vain, jos on pakko. Kaksi sinkomiestä asemiin itäisimpään metsäsaarekkeeseen tehtaan eteläpuolella.

Jalkaväkiryhmien vaihtoasema on tehtaan länsipuolinen metsä eteläisen LAV25:n vieressä. Vaihtoasemiin siirrytään vasta joukkueenjohtajan käskystä.

Tiedustelupartio
1) Pysykää 245-kukkulalla asemissa ja piilossa.
2) Ilmoittakaa vihollishavainnot.
3) Väijyttäkää vihollinen 105 mm tykistön iskulla sellaiseen paikkaan, johon näette, sellaisella hetkellä, jolloin iskun teho on suurin.
4) Aiheuttakaa viholliselle tappioita oman harkinnan mukaan ja irtautukaa sitten vaunuryhmän asemiin.

Vaunuryhmä
1) Pitäkää tuliasema mäellä mahdollisimman pitkään.
2) Tuhotkaa vihollisen panssarivaunut.
3) Jos kukkulaa tulitetaan, irtautukaa mäen länsi- tai itäpuolelle parempaan suojaan.
Edited By Broileri on 1247073066
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
Karko
Posts: 538
Joined: Mon, 20.4.2009, 21.13
Location: Vantaa

Post by Karko » Wed, 8.7.2009, 21.57

Tehtävä 3.

2.R mukana:

Karko
Zaamon
OldFox
Sekra
SuuHuu
T Haavisto
Anatooli


Ei tappioita.
sami
Posts: 1731
Joined: Sun, 21.3.2004, 18.57
Location: Finland

Post by sami » Wed, 8.7.2009, 22.01

Kolmas Kissinpilikku
Tiedusteluryhmä
alik Sami
alik Night
alok Jaeger
Reeppi

Tähysteltiin kukkulalta SE.
Havaittiin vihollisen helikopteri (MI-8 tai MI-24) etenevän kohti puolustajia.
Havaittiin kolme vihollisen BRDM/BTR-90 vaunua. Kaikki jalkauttivat miehistön kohteen punainen kohdalla. Jalkaväki ja vaunut etenivät kohti puolustajia.

Hyökkäys torjuttiin.
Partiolle ei tappioita eikä vihollisen päänahkoja.

A-tarvikkeita kului yhden harhalaukauksen verran.

Varusvarastolle tiedoksi. Lasermarkkeria ei tarvita vaivaksi, jos sitä käytetään vain kiikarina. Peruskiikari toimintavarmempana mieluusti jakoon.
--
Sami
Edited By sami on 1247079838
Gloria victis
User avatar
Night
Posts: 175
Joined: Sun, 2.2.2003, 21.32

Post by Night » Sun, 12.7.2009, 18.40

12.7.2009 Berezino

Komppanian päällikön käsky:

Vihollisen vastahyökkäys saatiin nujerrettua ja komppania ei kokenut merkittäviä tappoita. Hyvin toimittu miehet!

Tällä hetkellä II komppania on asemissa Berezinon pohjoispuolella ja Etelässä I komppania on vallannut vihollisen lentokentän tavoitteensa mukaisesti. Etelässä III komppanian I ja III joukkue hyokkäävät vihollista vastaan tavoitteenaan saa viholinen mottiin.

II joukkuueen tehtävä on hyökätä Berezinoon, ja näin antaa lamauttava isku viholliselle. Kohteessa toimii tiedustelun mukaan ainakin vihollisen MTJVJ vahvistettuna panssarijoukkueella, alueella voi olla myös vihollisen ilmatorjuntaa.

Olen alistanut käyttöönne 105mm tykistö, jolla voitte kutsua tarvittaessa iskun. Käytössänne on kaksi iskua. Tuhoutunut LAV25 on korvattu tavallisella sekä TOW jeepillä.

Image
Edited By Night on 1247414613
Pain is temporary
Glory is forever
Locked