YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

Post Reply
User avatar
Sahuri
Posts: 293
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.12

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sahuri » Mon, 27.4.2015, 16.32

YTH su 26.4.2015
TiedP

ylik Sahuri
yliv Broileri †
korpr Naatti

Kolonna lähti liikkeelle lentokentältä ja me sen perässä. 2.PJ:n pienen eksymisen tai taktisen koukkauksen seurauksena kuulin ajavamme 2pj:n vaunujen ohi. Ajoimme ensimmäisen kylän läpi muiden jeeppien vanavedessä ja löysimme itsemme niiden kanssa kolonnan kärjestä. Jäimme odottamaan 2.PJ:tä. Pian olimme taas normaalissa marssijärjestyksessä.

Päästyämme muutaman kylän läpi jalkauduimme ensimmäiselle vahtipisteellemme. Broileri tähysti länteen ja minä ja Naatti siirryimme idemmäksi, josta näki kauas itään. Siellä havaittiin iso jalkaväkipartio, joka lähestyi kylää noin 800 m päässä idässä. Havainto ilmoitettiin, minkä jälkeen palasimme vahtipisteelle ja jatkoimme tietä länteen päin kohti Little Hilliä.. Broileri oli jo siirtynyt Little Hillin luoteispuolelle, missä oli ilmeisesti havaittu vihollista. Broileri ei heitä kuitenkaan ollut havainnut ja tilanne vaikutti rauhalliselta. Samoihin aikoihin kohde-Gradi havaittiin Little Hillistä etelään noin puolen kilometrin päässä.

Siirtyessäni Broilerin luo yhteys menetettiin ja otaksuin hänen kaatuneen. Naatti tuli pian luokseni ja aloimme kiertämään Little Hilliä luoteesta päin kohti etelää. Oma UAV havaitsi vihollisia Naatin kanssa suunnilleen samoihin aikoihin tiheän kuusikon takana noin 100 m edessämme. Pääsimme irti ilman kontaktia ja uudesta asemasta havaitsimme Broilerin elottoman ruumiin. Kiersimme lännemmäs ja havaitsimme etelässä jalkaväkiryhmän, jota vaunu ampui jo kranaatein.

Saimme PD:ltä luvan varmistaa tuhotun ryhmän ja siirryimme etelämmäksi. Kaikki löytämämme viholliset olivat kaatuneet ja ilmoitimme tästä eteenpäin. Samalla ilmoitimme uudesta sijainnistamme. Aloimme tähystämään ja siirtymään hitaasti itään. Pääsimme vajaa 100 m eteenpäin, kunnes (yllätys yllätys) oma kk alkoi ampua meitä. Tällaiseen jo tottuneena kysyimme kauniisti että ampuuko joku tiedustelua. Tulitus lakkasi samantien. Ilmeisesti radiossa ilmoittaminen ja kartalle kirjoitettu markeri eivät riittäneet todisteeksi sijainnistamme. Noh, pojat on poikia ja tilanne oli toki sekava.

Jatkoimme itään kohti gradia JJ:n luvalla ja ammuin vihollisen gradin vierestä. Naatti alkoi vaihtaa gradin eturengasta, minkä jälkeen sillä pääsisi eteenpäin hajonneesta takarenkaasta huolimatta. Tähystäessäni etelään näin tietä lähestyvän rekan täynnä miehiä. Ilmoitin havainnosta ja pyysin apua. Ammuin rekasta hypänneitä miehiä, kunnes oma vaunu pääsi hätiin ja tuhosi rekan. Hyppäsimme Naatin kanssa välittömästi gradin kyytiin ja siirryimme omien luo idemmäksi.

Laitettuamme gradin tankkiin lisää bensaa ja tilanteen hieman rauhoituttua koko joukkue lähti takaisin kohti lentokenttää. Matka sujui suht koht rauhallisesti vaikka välillä luoteja viuhuikin ohitse. Kentälle päästyämme tehtävä oli suoritettu.
ylik Sahuri
“The stone age came to an end not for lack of stones. And the oil age will come to an end not for lack of oil.”
User avatar
Epa
Posts: 81
Joined: Sun, 6.10.2013, 19.34

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Epa » Thu, 30.4.2015, 14.18

YTH su 3.5. LDDK Ukrainassa - osa 3
"Murra saartorengas"

Kiitos LDDK Kyllikin toiminnan Separistien röyhkeä provokaatioyritys epäonnistui. Maailman johtavat valtiot ovat tuominneet voimakkaasti siviileihin kohdistuneen iskun ja myös Venäjä on vetänyt tukensä pois Separisteilta. Tulitaukoneuvottelut ovat saaneet uutta vauhtia ja toiveet pysyvästä rauhasta ovat voimistuneet. Valitettavasti Separistien omat rivit ovat alkaneet rakoilla ja useat kilpailevat asejoukot ovat irtautuneet rauhanneuvotteluista eivätkö ole kenenkään kontrollissa. Varsinkin yksi ryhmistä, 'Punaiset Sudet', on vannonut jatkavansa taistelua kunnes täydellinen itsenäisyys on saavutettu. Puolan toimitettua sekä taloudellista että sotilaallista tukea Ukrainalla on ryhmä on ottanut kohteekseen erityisesti Puolalaiset rauhanturvajoukot (UNPOL).

Myöhään iltapäivällä Puolalaisten partio ajoi tievarsipommiin Gorgan kylässä. Paikalle lähetetyt apujoukot joutuivat Separistien voimakkaan hyökkäyksen kohteeksi ja ovat voimakkaan tulen alla piiritettynä kylän itäreunan rakennuksiin.

LDD Kyllikki on lähin tarpeeksi vahva joukko ja on käsketty päämajan toimesta murtamaan Separistien saartorengas kylän länsipuolelta ja suojaamaan UNPOL joukkojen perääntyminen. LDDK on siirtynyt moottorimarsilla Gorgan-kylän länsipuolelle. Taistelut kylässä ovat käynnissä ja tilanne vaatii nopeata toimintaan ennen kuin UNPOL joukot tuhotaan.

Tiedustelutietojen mukaan Separisteilla on lukuisia jalkaväkiryhmiä kylän ympärillä. Lisää jalkaväkeä on havaintojen mukaan saapumassa koillisesta. Tämän lisäksi Separistien panssarivaunuja ja moottorijoukkoja on havaittu lähestyvän kylän itäpuolella.

Sää on puolipilvinen ja ilta on hämärtymässä.
User avatar
HaBa
Posts: 1448
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Thu, 7.5.2015, 10.00

10.5.2015 Jahvetti


Tilanne

Kansainvälisen yhteisön luoma paine on käynyt sietämättömäksi kyläläisillemme ja uskontovereille. Asiaan on tultava muutos. Ylin toimeksiantajamme on puolellanne.

Tehtävä

Vallatkaa vihollisen tukikohta ja aiheuttakaa kaaosta ja tuhoa sen alueella. Tuhotkaa kaikki kalusto, erityisesti lentokalusto, joka vihollisella on tukikohdan alueella. Käyttäkää tarvittaessa muurinmurtajaa!

Kalusto

Satunnainen ylijäämäaseistus erilaisia käsiaseita ja sinkoja. YTH-rosteri. Vaununa hallitukselta ryöstetty T-55. Tulituella PST-ase.

Muurinmurtaja on eräänlainen liikkuva pommi, jota käytetään radiolla. Joukkueenjohtaja Muammar Psykoisi päättänee käyttötavan ja ajan. Pommi on vaaraksi myös omille joukoille.


Vihollinen

Englantilaiset ja suomalaiset rauhaanpakottajat. Kalusto liikkuvaa ja aseistus nykyaikaista. Raskastakin kalustoa saatavilla.

Sää

Aurinkoista, hieman tuulista.
vääp HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
lufti
Posts: 314
Joined: Mon, 27.7.2009, 13.27
Location: Internet

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by lufti » Mon, 11.5.2015, 14.20

yth jahvetti:

lufti
epa
rema
poppius

miehistö vajauksen vuoksi 2pj:n panssarijääkäreillä oli vain yksi taistelupari käytössä. heti liikkeelle lähdön jälkeen havaitsimme vihollisen warriorin päätiellä ja vaunu komennettiin ampumaan sitä. ja hetken päästä se saatiin tehtyä vaarattomaksi. Aloitimme siirtymisen päätietä pitkin, aina välillä vaunua komennettiin ampumaan vihollisen jv:tä joka eksyi päätielle. Noin puolivälissä, menetimme poppiuksen, jonka jälkeen siirryimme muka hylätylle hallituksen tukikohdan liepeille. Tukikohdassa oli ryhmällinen vihollisia jotka tuhottiin vaunun toimesta. Kohelluksen tiimoissa menetimme reman. Jotkoimme etenemistä kohti lentokenttää ja saimme kohteen näkyviin. Kohteessa oleva leo ei meinannut millään tuhoitua vaikka vaunu sai monta hyvää osumaa siihen. Jossain vaiheessa lentokentälle olleet tarkkaampujat saivat minut hengiltä. Kuoltiin kaikki.
User avatar
Epa
Posts: 81
Joined: Sun, 6.10.2013, 19.34

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Epa » Mon, 11.5.2015, 14.37

Puoskari Epa

Armollisen ja kaiken näkevän Jumalan edessä tavoitteemme oli tuhota Suuren Saatanan kätyrit pyhältä maalta. Aloitimme ristiretkemme uskonveljien räjäyttäessä ammusrekan ja itsensä samantien tuonpuoleiseen. Neitsyiden houkutus oli ilmeisesti liian suuri eivätkä malttamattomat sormet pysyneet pois laukaisunapilta riittävän kauan.

Taisteluosaston johtajan komentoja seuraten etenimme kohti kohdetta tuhoten vääräuskosia läjäpäin. Minun kunniakas tehtäväni oli paikata haavoittuneita että he pystyisivät jatkamaan vihollisesten surmaamista mahdollisiman pitkään. Taitoni eivät kuitenkaan riittäneet kovin pitkälle ennen kuin kaksi uskonveljeäni tekivät matkanvarrella uhrauksista kaikista suurimmin ja siirtyivät vihollisten vaikerruksien saattelemana paratiisiin.

Etenimme ryhmänjohtajan kanssa taisteluvaunun tukiessa kohti vihollisen tukikohtaa ja aloitimme tulitaistelun öljysäiliöiden suojasta. Tarkat laukauksemme kaatoivat vihollisia kasapäin kunnes Suuren Saatanan ammukset kaatoivat ensin kaiken oppineen ryhmänjohtajani ja lopulta siirsivät myös minut pikalipulla paratiisiin. Jäin kyllä seuraamaan henkiolentona ristiretken loppuunsaattamista ja pääsin todistamaan kurjien rottien peltiläjän räjähdystä ja vihollistaistelijoiden niittaamista maahan suurissä määrin. Jumala on suuri!
User avatar
Charlie Frank
Posts: 1150
Joined: Sun, 17.10.2004, 14.36

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Charlie Frank » Mon, 11.5.2015, 18.13

yth jahvetti
PsvR
T-55A

kers Charlie Frank
korpr Haba

Vaunuryhmän kolmas jäsen oli sattumalta anonut lomaa juuri marttyyrikuoleman päivälle. Mahtaa Scottzia harmittaa. Kahden Haban kanssa kepitimme imaamin siunaamaa teräskoppanaa pitkin päätietä. Ensimmäinen kohteemme oli vihollisen Warrior-niminen peltiläjä, jonka pelokkaat vääräoppiset lähtivät jo neljännen kranaatin osuman jälkeen lipettiin, syynä ilmeisesti tinnitus. Mahtavat 100-milliset ontelokranaattimme olivat naarmuttaneet Warriorin peltiä ja tuhonneet täysin sen ikkunanpyyhkijät. Komentoryhmän Kuik oli sattumalta osannut varata juuri oikeat sulat matkaansa, joten hän korjasi vaunun, siunasi sen vääräuskoisten verellä ja käänsi sen aseet vihollista vastaan.

Me etenimme rakennusten suojassa ammuksellen harvakseltaan, ja edetessämme myös omien radioäänet hiljenivät. Arvasimme että neitsyet tuonpuoleisessa olivat jo ruvenneet hupenemaan. Kun olimme edenneet tien loppuun asti, niin että kohteena oleva lentokenttä siinsi suoraan lännessä, oli meillä yhteys enää joukkueenjohtajaan, Kuikkiin sekä taistelupariin panssarijääkäreistä. Ongelman muodosti myös kentän itäpäässä havaittu Leopard 2A4 -taistelupanssarivaunu. Avasimme siihen yhtä aikaa tulen sekä T-55:llä idästä, että Warriorilla pohjoisesta, mutta Warriorin automaattikanuunan kuulat ropisivat peltiin, ja omat jylhät ontelokranaattimme eivät, pyhisen tekstien maalaamisesta huolimatta, oikein saavuttaneet läpäisyä. Koetimme ampua myös 100 mm rautakuulia mutta niidenkään vaikutus ei riittänyt lennättämään tuota petoa selälleen. Tankkihippaa hetken leikittyämme löysi Kuik vähän käytetyn Kornetin ja ampui myös sillä kolme ohjusta vihollisvaunuun. Yhteistulella ja kovalla yrittämisellä vaunun peräkannella ollut kenttäkeittiön rasvakeitin saatiin lopulta syttymään tuleen, ja vaunu saatiin tuhottua.

Tätä harrastaessamme olivat viimeisetkin radioäänet vaienneet, ja myös Kuikin asemat olivat hiljaiset. Kävimme ensin tuottamassa kauhua lentokentän alueella vaunullamme ampuen sieltä vihollisten rippeitä, jonka jälkeen kävimme vaihtamassa tyhjiin ammutun vaunun BTR:ään. Sillä kävimme keräämässä Kuikin ja Samin tunnuslaatat, ja palasimme ampumaan hallissa ollutta kuljetushelikopteria (jota useat T-55:n mahtavimmatkaan laukaukset eivät olleet saaneet rikki). BTR:n osoittautuessa tehottomaksi jalkauduimme hetkeksi, tapoimme pari piileskelevää vihollista, valmistimme kasapanoksen Haban partavedestä ja minun pyhitysnesteestäni, ja räjäytimme helikopterin taivaan tuuliin.

Kaluston ollessa tuhottu teimme vielä viimeisen kierroksen kentällä, kun Haba ampujan paikalta havaitsi helikopterin. Hän hyppäsi liian innokkaana luukusta ulos huutamaan jumalan nimeä ja sai kuulasuihkusta osakseen. Minä näin helikopterin edessämme ja vääntäydyin ampujan paikalle sitä tuhoamaan, mutten nähnyt helikopteria vasemmalla puolellani joka auttoi minut taivaaseen suuren siunatun tulen myötä. Kirotut pakanat veivät viimeisen meistä, mutta heistä ei varmasti enää kukaan uskalla astua saastaisilla saappaillaan pyhälle öljykentällemme!
Meillä ei säikytä, meillä ei surra - iske ja murra!
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3983
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Espoo
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Mon, 11.5.2015, 20.37

YTH 10.5.2015 Jahvetti
TiedP:n raportti

ylik Sahuri ☪
yliv Broileri ☪
korpr Naatti ☪

Tiedustelupartio eteni lännestä koukaten kohti matalaa kukkulaa, jolta nähtäisiin kohteelle lounaassa. Idässä tien myötäisesti edennyt pääjoukko vei TiedP:ltä kunnian päästä ensimmäisenä tulikosketukseen sielunvihollisen kätyrien kanssa, mutta pian lännestä ilmaantui sivustaan vihollispartio, joka avasi tulen. Veimme mukanamme muutaman ja Naatti sinnitteli, mutta lopulta koko TiedP pääsi tiedustelemaan paratiisin nautintoja. Tehtävä oli suoritettu.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
HaBa
Posts: 1448
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 25.5.2015, 13.07

YTH su 24.5. LDDK Ukrainassa - osa 3
"Murra saartorengas"

PsVR

alik_Lufti (lainassa) - johtaja
korpr_HaBa - ampuja
korpr_Poppius (lainassa) - ajaja


PsVR oli tilapäisen miehistökadon takia liikkeellä lainamiehistöllä. Tehtävään oli kuitenkin varattu kalustoluettelon mukainen Leopard 2A4 -taistelupanssarivaunu, joten se oli syytä saada käyttöön, vaikka sitten tilapäismiehistöllä. Ainoana vakiomiehistön jäsenenä asetuin tutuimmalle ampujan paikalle ja annoin tuoreiden kavereiden hoitaa muut tehtävät.

Tehtävä oli nopeatempoinen, eikä ensimmäistä kontaktia tarvinut odottaa pitkään. Vaunun lämpökameratähtäin erotteli vihollisen T-72 -panssarivaunun yli 3000m päästä ja kaksi nopeaa nuoliammusta löysi tiensä läpi vihollisvaunun panssaroinnin. Kiitettävästi oli Scottz vaunuhalleilla tykin putken suoruuden katsonut. Tämän jälkeen kontaktit jatkuivat vihollisjalkaväen kanssa, ja eteneminen oli varsin hidasta. Muu joukkue esittikin turhautumista kovan kärjen hitauteen, mutta tähtäinkuvassa oli useita kertoja vihollissotilas sinkoase jo olallaan, joten ihan helpolla vaunussakaan ei päästy. Ammuskulutus oli merkittävää ja jo vartin taistelun jälkeen tornin ammustelineistä oli puolet nuolista ja onteloammuksista kadonnut ja .308 konekiväärinkin hylsyjäkin oli yli tuhat kappaletta vaunun lattialla. Vihollinenkin oli menettänyt useita taistelijoita, pari puuta oli kaadettu ja toki yksi BMD-vaunukin tuhottu edellä mainitun T-vaunun lisäksi.

Saavuttuamme kohdekylälle, avasin nopeasti tulen kohti vihollisen toista T-vaunua n. 2000m etäisyydelle. Vasta kolmas kranaatti aiheutti jotain vaikutusta komean välähdyksen saattelemana vaunun torniin. Vaunu voitiin kirjata taistelukyvyttömäksi vaurioituneeksi, tuskin tuhoutuneeksi kuitenkaan. Samalla Lufti havaitsi jalkaväkeä edessä olevassa kylässä ja hetken selvittelyn jälkeen nämä osoittautuivat vihollisiksi, jotka neutraloitiin konekiväärillä ja parilla HEAT-MP-laukauksella. Lisäksi 4-5 HEAT-ammusta kulutettiin vihollisen Teknikaali-ajoneuvoihin, jotka yrittivät leikkiä hippaa kanssamme. Tällä välin olimme menettäneet lämpökameran suoman edun, koska alueella oli myös UNPOL-joukkoja, joita emme halunneet tuhota, joten varma tunnistus oli ehdoton vaatimus. Vaunu pääsikin kylään asti ilman omien tappioiden tuottamista.

Kylässä emme kuitenkaan kauaa ehtineet olla, kun tornin kyljessä räjähti ja vihollissotilaan ampuma RPG-7-ammus tuhosi tornimiehistön ja lamautti Leopardin jättäen ajajan henkiin etsimään omia linjoilta. Taistelu oli vaunun osalta ohi ja remontin määrä suunnaton.
vääp HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
Raunhofer
Personnel
Posts: 1520
Joined: Thu, 24.7.2008, 15.12
Location: Oulu
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Raunhofer » Mon, 25.5.2015, 16.34

YTH su 24.5.2015
2.PJ

vaap Raunhofer (BMP2, ajaja)
alik Lufti (Leo, komentaja)
korpr Poppius (Leo, ajaja)
stm Epa (BMP2, ampuja)
korpr HaBa (Leo, ampuja)

Miehistövajeesta johtuen, 2.PJ sulloutui yhteen ryhmään, mutta kuitenkin jakautuen kahdeksi eri vaunurempaksi: 1) Leo ja 2) BMP2. Tehtävän etenemisen voi lukea pääpiirteittäin korpraali HaBan raportista. Leo kulki ryhmän kärjessä, BMP2 perässä. BMP2:n tehtävänä oli antaa nopeaa lähitukea jalkaväkeä vastaan. Leon, ja siten koko ryhmän strategista etenemistä johti alikersantti Lufti sillä jalkatiedustelulle ei ollut aikaa.

Vihollistaistelijoita operaatiossa kohdattiin runsaasti, samoin myös vihollisen raskasta ja kevyttä kalustoa. Vaikka operaation etenemisellä oli kiire, oli ripeä eteneminen silti ongelmallista, vastustajan runsaasta panssarintorjuntavoimasta johtuen. Soppaan toi omat ongelmansa pakenevat omat joukot, jotka estivät ns. rähinätulen käytön kylää kohden.

Kohdekylässä Leopardi piti ja eteni päätietä pitkin, samalla kun BMP2 suojasi jalkaväeltä läheiseltä mäeltä. Vihollista kaatui 2.PJ:n toimesta runsaasti, mutta aina se ei riitä, vaan allekirjoittanut ja moni muu sai kuolettavia osumia operaation edetessä. Loppua kohden operaatio kuitenkin lopulta onnistui, mutta merkittävillä tappioilla.
Luutnantti Raunhofer
Reserved Detachment CO
User avatar
Sahuri
Posts: 293
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.12

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sahuri » Mon, 25.5.2015, 21.58

Kassu wrote:Yhteistoimintaharjoitus 31.5.2015

Tehtävä: co@ 35 fdf yth Ei Tuumaakaan
Saari: Chernarus
Ajankohta pelissä: 08.00
Sää: Pilvistä, lumisadetta, valoisaa.

12JOU21002014 Käsky osasto kyllikin johtajalle

Image

1. Yleistilanne omat ja vihollinen
Chernarussian valtiota koettelee täydeksi sodaksi eskaloitunut aseellinen konflikti. Poliittisten keinojen epäonnistuttua Pohjoinen sotilasliitto on lähettänyt suomalaisen nopeantoiminnanjoukon estämään vihamielisten joukkojen tunkeutumisen liittoutuneiden hallitsemille alueille. Operaation seurauksena Venäjän joukot ovat aloittaneet massiivisen hyökkäyksen joukkojamme kohtaan koko rintaman leveydellä. Vihollisen mekanisoitu pataljoona on aloittamassa hyökkäystään iskevänä kärkenään taistelupanssarivaunuin vahvennettu mekanisoitu komppania.
-Toiminta-alueella ei ole osasto Kyllikin lisäksi muita omia joukkoja.
-Lähin vihollinen on 1,5km päässä joukostanne kaakkoon.
-Taistelukosketusta ei ole.

2. Arvio vihollisen toiminnasta
Vihollinen pyrkinee tiedustelemaan puolustuskykyänne panssaritiedusteluryhmien voimin. Vihollisen joukot pyrkinevät iskemään Novy Soborystä aina Stary Soboriin kärkiosastonaan taistelupanssarivaunuin vahvistettu mekanisoitu jalkaväkikomppania. Hyökkäyksen ensimmäinen porras pyrkinee murtamaan puolustuksenne ja luomaan aukon Novy Soborista Stary Soboryyn, jota hyökkäyksen toinen porras käyttää vallatakseen varsinaisen tavoitteen Stary Soboryn. Vihollisella on täydellinen ilmaherruus.

3. Joukkueen tehtävä
Osasto Kyllikki ryhmittyy puolustukseen Novy Soboryyn, tärkein torjuntasuunta 20-00. Osasto Kyllikki aiheuttaa mahdollisimman paljon tappioita vihollisen hyökkääville joukoille Novy Soboryyn järjestetyllä puolustuksella, ja vetäytyy tarvittaessa Stary Soboriin. Valmistaudutte joukkueen toiminnalla pitämään Stary Soboryn hallussa viimeiseen asti.

4. Taisteluajatus
Joukkueenne torjuu vihollisen hyökkäyksen käsketyissä paikoissa joukkueenjohtajan perusteellisen taistelusuunnitelman mukaisesti.

5. Tehtävät alaisille
Joukkueenjohtaja jakaa tehtävät alaisilleen taistelusuunnitelmansa perusteella.

6. Kalusto
Vahvennetun joukkueenne käyttöön on varattu kalusto seuraavan listan mukaan:
1x Leopard 2A4
1x BMP-2
1x Scania kuorma-auto
4x Defender
3x Scania ammus-, huolto- ja poltto-aine ajoneuvot
1x Lääkintä HMMWV
1x Metis
1x Dshkm
+ Aselaatikoita

7. Ensiapu ja evakuointi
Joukkueenne käyttöön on varattu lääkintä HMMVW, joka toimii liikkuvana sidontapaikkana. Ensiapu tapahtuu ryhmittäin, vakavat haavoittumiset hoitavat lääkintämiehet. Joukkueenjohtajan käskystä vaikeasti haavoittuneet on mahdollista evakuoida hoidettavaksi Stary Soboryyn.

8. Tunnussana ja taistelutunnus
Tunnussana: Miekka - Kilpi
Taistelutunnus: Kirves

9. Toimintaohjeet:
Vihollisen iskevä kärki on vielä järjestymässä lähtöasemissaan, joten hyökkäyksen alkuun on todennäköisesti noin 10-15 minuuttia aikaa. Vihollinen saattaa yrittää koukata sivustaanne, joten muistakaa suorittaa myös tähystys sivustoihin. Novy Soboryn alueelle on rakennettu juoksuhautoja, joista piirretty havainnollistava kuva toiminta-alueen karttaan:

Image

10. Huolto
Joukkueella on käytössään ammus-, huolto- ja polttoaine ajoneuvoja. Mahdolliset vauriot panssarivaunuissa pyritään korjaamaan joukkueen pioneerien voimin.
ylik Sahuri
“The stone age came to an end not for lack of stones. And the oil age will come to an end not for lack of oil.”
Kuokkanen
Posts: 1251
Joined: Mon, 26.5.2003, 23.03
Location: Jyväskylä

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kuokkanen » Sun, 31.5.2015, 22.32

Ylimmässä kuvassa näkyy kaatuneena Sami ja Kuokkanen, sekä jokunen niin elossa kuin jo lepoon käynyt vihollinen. Mika on vielä hengissä. Taustalla valkoisen savun luona olevassa rakennuksessa piileksii tiedustelupartion rippeet.
Image

Tässä kuvassa Mika jo lepää.
Image

Tiedustelupartion ninjat väijyttävät vihollista.
Image
Viikossa on 336 puolituntista – niistä on syytä käyttää ainakin kolme kuntoiluun.
User avatar
Raunhofer
Personnel
Posts: 1520
Joined: Thu, 24.7.2008, 15.12
Location: Oulu
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Raunhofer » Sun, 31.5.2015, 23.11

YTH su 31.5.2015
2.PJ (jälkimmäinen yritys)

vaap Raunhofer
alik Lufti
stm Remareiska

Lyötiin bemari täyteen putkea, kurvattiin asemiin, purettiin lasti omille puolustuspisteillemme ja valmistauduttiin. Sitten alkoikin alamäki. Vihollinen pisti ison vaihteen silmään, hyökäten yhtä aikaisesti sekä jalkaväen että vaunujen kera. Oma leopardi sai tuhottua merkittävän määrän viholliskalustoa, mutta tuntematon ohjuslinko tuhosi leopardin jo alkuun. Panssarijääkärit yrittivät kaikkensa putkien kanssa, mutta vihollisen kalusto ei vain tummunut, useista rkes ja kes osumista huolimatta. Kaaduimme yksitellen, saamatta oikein mitään aikaiseksi.

Sota on raakaa.
Luutnantti Raunhofer
Reserved Detachment CO
lufti
Posts: 314
Joined: Mon, 27.7.2009, 13.27
Location: Internet

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by lufti » Fri, 5.6.2015, 22.09

YTH 07.06.15 co 35 piikikkäät kivet

Mappi
Image

Tilanne
Jenkit on suuttunu meille ja vallanneet cariboun saaren melkein kokonaan, meillä on enään jäljellä pieni niemennokka hallussamme. Tehtävänne on puolustaa tätä niemennokkaa viimeiseen mieheen asti. Tiedustelutietojen mukaan viholliset aloittavat offensiivin noin 6min päästä.

Leo on vaurioitunut viime aikaisissa taisteluissa pahoin. Leo vaatii suuria korjauksia ennenkuin se voidaan viedä taisteluun. (Koska ACE niin se on lukossa jonkin aikaa, about 15min.)

Kartassa olevat vihreet sutut on linnotteita, risteyksen linnotteilla on miinalaatikkoita ja taempana olevilla on ammus- ja sinkolaatikoita. Aloituksessa on keskeneräinen rakennus jota voi myös käyttää viimeisenä suojana.

Sää
Kirkas keskipäivä
User avatar
Charlie Frank
Posts: 1150
Joined: Sun, 17.10.2004, 14.36

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Charlie Frank » Sun, 7.6.2015, 22.45

YTH piikikkäät kivet

2. pj/PsvR

Ylik Charlie Frank
Alik Scottz (BMP-2)
Alik Haba (Leopard 2A4)

Leopard oli alussa vielä huollossa (ajovalojen asennus taakse että saa ajaa paraatissa), joten jätimme Haban sitä valvomaan ja lähdimme Scottzin kanssa BMP:llä suojaamaan muuta joukkuetta. Jätin Scottzin mäen 82 kaakkoispuolelle, jossta hän ampuikin menestyksekkäästi etelä-/kaakkoissuunnasta lähestynyttä vihollista koko tehtävän ajan.

Palasin Haban luo ja kun viimeinen vilkkutesti oli suoritettu, painelimme täyttä kyytiä samaiselle mäelle komentoryhmän tuntumaan vaikuttamaan viholliseen. Pysyimme siellä kunnes tuli raporttia vihollisen LAV:eista, näistä säikähtäneenä vaihdoimme asemaa mäen harjalta 2. pj:n bunkkerin tuntumaan (eteläristeys) ja autoimme sieltä käsin pitämään eteläistä tietä hallussa.

Vihollisen amfibiosasto teki salakavalan iskun niemen pohjoispäästä, ja ensin kutsuttiin 2. pj:n bunkkeria vartioinut taistelupari, ja sitten meidät, sitä torjumaan. Me ajoimme läntistä tietä niemen pohjoispuolen kautta kiertäen taisteluvaunulla, ja yhytimmekin yhden vihlollisen amfibiajoneuvon. Palasimme aloituspaikalle (keskeneräinen rakennus) tuhoamaan siellä pyöriviä vihollissotilaita, ja samalla saimme kuulla että kontakti oli katkennut sekä 1. että komentoryhmään. Jäljellejäävät olivat vastenhaluisia vetäytymään vara-asemaan Aapeliin (pohjoisessa), joten jäimme vaunun kanssa tukemaan aloituspaikkaa. Pohjoisen tieltä nähtiinkin lähestyvän saattueen, joka tuhottiin. Toinen sellainen sisälsi sitten abramsin, joka tuhosi meidät. Scottz pinnisteli vielä hetken aikaa BMP:ssään ennenkuin sinko löysi tiensä sen seinästä sisälle.
Meillä ei säikytä, meillä ei surra - iske ja murra!
User avatar
Sahuri
Posts: 293
Joined: Wed, 28.11.2012, 20.12

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Sahuri » Mon, 8.6.2015, 11.34

YTH piikikkäät kivet

"1. pj"

ylik Sahuri
yliv Broileri
korpr CZ
korpr Arto
korpr Mika

1. pj:n tehtävä oli pitää hallussa asemat aloituksen kaakkoispuolella ja vaikuttaa/pysäyttää vihollinen pohjoisella tiellä. Alkuun teimme miinoitteen pohjoiselle tielle kolmeen kohtaan.

Juuri kun viimeinen miinoitusta tehnyt mies oli palaamassa asemiin, vihollinen lähestyi kovalla vauhdilla hummereilla. Hummerit tuhottiin pst-ohjuksella/miinoin/kertasingoin. Yksittäinen vihollistaistelija tuhottiin aivan bunkkerimme eteen. AGS oli suureksi avuksi alueen puhdistamisessa. Seuraavana asemiamme lähestyi LAV-ajoneuvoja, jotka ampuivat bunkkeriamme. Nämäkin kuitenkin tuhottiin sinkojen ja miinojen avulla ilman tappioita.

Tilanteen rauhoituttua veimme Broilerin kanssa lisää miinoja pohjoisen tien risteykseen samalla kun Arto lähti etsimään lisää pst-ohjuksia. Laatikon tyhjennyttyä palasimme takaisin asemiin. Arto ilmoitti että häntä ammutaan aloituspaikalla. Yhteys katkesi ja komentoryhmä ilmoitti pian Arton kaatuneen. Tilanteen rauhoituttua Broileri lähti varmistamaan selustaamme idän kautta pohjoiseen. Itse lähdin suoraan pohjoiseen. Vain hetkeä myöhemmin PD antoi käskyn tehdä juuri näin.

Ehdin edetä noin 200 m, kun edestäni avattiin tuli. Havaitsin vihollisen upseerin ja ilmoitin vihollisryhmästä luonani. Laukaustenvaihdon jälkeen kuolin lopulta vihollisen luoteihin.

Post-mortem:

Pohjoisesta tuli lopulta 2 amfibioajoneuvoa sekä ainakin ryhmän verran vihollista RHIB:llä. Broileri pääsi palaamaan takaisin 1pj asemiin. Vihollisen AAV kuitenkin ampui Broilerin tämän yrittäessä tuhota sitä singolla. Loput ryhmästä haavoittuivat ja lopulta kuolivat asemiin tulleisiin osumiin.

Myöhemmin pohjoisesta lähestyi vielä lisää vihollisia ajoneuvoissa ja panssariajoneuvoissa. Näistä ainakin Abrams ja Bradley pysähtyivät 1pj:n miinoihin. Loput ampui Leopardi.
ylik Sahuri
“The stone age came to an end not for lack of stones. And the oil age will come to an end not for lack of oil.”
Post Reply