YTH-käskynannot ja -raportit

Yleistä keskustelua Arma III:sta, Arma II:sta ja OFP:stä

Moderators: Kegetys, Broileri

User avatar
HaBa
Posts: 1379
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 14.6.2021, 9.13

co 30 It ain't over yet - 13.6.2021

Nyrkin raportti

ylik HaBa - dööd
alik Arto - dööd
alik Ukka - dööd
alik Stellar - dööd
korpr Ottomaani - dööd
korpr Naatti - dööd

Kaikki kaatuivat.


Kesälomien kynnyksellä osasto kävi tutustumassa 70-luvun Vietnamiin ja tarkemmin paikallisella lentokentällä olleeseen rynnäkkölentokoneen prototyyppiin.

Nyrkin tehtävä oli tuhota oma vaurioitunut helikopteri, siirtyä joukkueen viimeisenä ryhmänä toimialueelle ja lopulta vallata parakkikylä kentältä. Parakkikylässä oli myös panssarivaunu, joka tuli tuhota.

Tähän asti kaikki meni hyvin. Hyökkäsimme parakeille, tuhosimme vihollista ja myös sen vaunun. Käskystä irtauduimme kentältä ja siirryimme kentän pohjoispuolitse kohti kentän länsilaitaa, jossa Kotka oli aloittamassa hyökkäystä lentokonesuojille.

Asetuimme läheisen rinteen kiville tukemaan Kotkaa, kun asiat alkoivat mennä pieleen... Kotka aloitti iskunsa, ja annoin ryhmälle luvan avata tulen Kotkan kohdealueella näkyviin muutamaan vihollistaistelijaan. Samaan aikaan asiasta meni viesti komentoverkkoon, jottei ammuntaa luultaisi vihollisen tuleksi. Tästä huolimatta Kotka avasi tulen meitä kohti. Stellar ja Naatti pyörähtivät.

Pienen selvittelyn jälkeen tilanne rauhoittui ja toiminta jatkui hetken ihan normaalisti, kunnes Kotka alkoi ottaa tulta suunnaltamme. Alarinteeseen oli päässyt vihollinen, joka oli meille katveessa. Tämä haavoitti Kotkan taistelijoita, kunnes saimme vihollisen nitistettyä rynnäköimällä mäkeä alas.

Lentokonesuojat olivat omilla ja tihutöiden jälkeen joukut alkoivat irtaantua kentältä. Samaan aikaan vihollinen iski kentälle etelästä ja jouduimme uudestaan taisteluun. Pitkän tulitaistelun jälkeen vihollisen todettiin kaatuneen. Samassa rytäkässä menetimme Arton, vaikka tämä selvisi meille vasta n. 5-10min myöhemmin taistelijaparin kaivatessa toista. Vahvistukseksi saimme Samin Solmusta. Solmu oli tuhoutunut aiemmin Samia lukuunottamatta.

Toiminta jatku koukkauksella idästä ja iskulla kentän eteläpään tutkaa vastaan. Tämä onnistui. Samalla Kotka tuhosi yhden IT-ohjuksen.

Oli aika poistua ja sitä varten päätettiin hankkia kulkuneuvot joen varrelta. Sieltä löytyikin pari kelvollista venettä, jotka vallattiin tappioitta. Vihollisen miehitys oli ohutta tällä alueella.

Image

Veneily olikin sitten lystiä (kuva). Pyrimme peräkkäin jokea itään, kohti merialuetta ja siellä odottavaa sukellusvenettä. Vihollinen ampui raivoisasti metsästä, sekä myös erilaisista veneistä ja ajoneuvoista. Kärsimme tappioina keulatykin rikkoutuneena, sekä Ottomaanin kaatuneena, mutta selvisimme joen suistoalueelle.

Merelle saavuttuamme vastaan tuli vihollisen partiovene, joka tuhosi molemmat veneemme, sekä kaikki kyydissäolijat.
vääp HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
Scottz
Posts: 262
Joined: Mon, 3.12.2012, 20.06

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Scottz » Mon, 14.6.2021, 20.35

co 30 It ain't over yet - 13.6.2021

Solmun raportti:

vaap Scottz (KIA)
vanr Sami (KIA)
ylik KuiK (KIA)
kers Kuokkanen (KIA)
alik Pionjaer (KIA)
korpr Maako (KIA)

Solmu sai tehtäväksi edetä joukkueen kärjessä kohti lentokenttää. Solmu suunnisti omalle A-pisteelleen ja totesi, ettei voi luotettavasti tähystää itään tai kentän itäpäätyä. Niinpä päätettiin, että Solmu ensisijaisesti suorittaisi lentokoneen panostamisen ja hyökkäisi samalla kun muu joukkue tekisi hämäyksen lentokentän pohjoispäätyyn. Pahaksi onneksi juuri ennen tulenavauskäskyä vihollisen asejärjestelmiin kentällä vihollisen kiertopartio pääsi uimaan Solmun liiveihin ja teilasi koko ryhmän Samia lukuunottamatta, joka sittemmin liittyi osaksi Nyrkin vahvuutta lopputehtävän ajaksi.

Sami myöhemmin kuoli Nyrkin partioveneen kyydissä.
2LT Scottz - Platoon XO / Team Leader - Scout Sniper Team "Susi"
User avatar
HaBa
Posts: 1379
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 17.10.2021, 12.10

su 17.10.2021 klo 21 YTH Munakukkula

Image


Tilanne

Osasto Kyllikki on vihdoin saatu rintaman läheisyyteen. Uuden kokoonpanon tulikaste on ongelmallinen. Vihollisen erikoisjoukot ovat taistelleet alueella ja aiheuttaneet tappioita joukoillemme. Miinojen käyttö on aiheuttanut myös ylimääräistä pelkoa joukoissamme. Selkeää rintamalinjaa ei ole pystytty muodostamaan, mutta tässä lähellä se on...

Tällä päivämäärällä Johto on antanut osastolle seuraavat tehtävät:Tehtävä

1. Vallatkaa munakukkula

Vihollinen on kiusannut osastojamme munakukkulan alueella jo hetken. Alueella toimineet desantit ovat miinoittaneet kulku-uria ja aiheuttaneet tällä tappioita. Tälle on tehtävä loppu. Vallatkaa kukkula viivästyksettä.

2. Kerätkää tiedustelutietoa

Munakukkulalla majoittuvan vihollisen hallussa oleva tiedustelutieto olisi arvokasta. Desanttien komento-osien tuhoaminen on korkealla johdon prioriteeteissa.

3.Tuhotkaa leiri

Tuhotkaa vihollisen varusteet leiriytymispaikalta.


Omat joukot

YTH 2021 -kokoonpano.
Ajoneuvot täysimääräisenä.
Ei tukiaseita.


Vihollinen

Partisaanit, eli käytännössä laskuvarjojoukkojen (VDV) osastoja. Jalkaväkeä tai kettästi pienin ajoneuvoin liikkuvia osia.

Alueella myös muuta vihollistoimintaa, erityisesti etelässä ja idässä, jonka laajuudesta ei ole tietoa.


Sää ja aika

Aurinkoinen aamupäivä.
vääp HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3878
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 17.10.2021, 16.46

yth 17.10.2021 klo 21 Munakukkula

Joukkueen käskynanto


Joukkueen käskynä on vallata Munakukkula Polanan kylästä 500 m lounaaseen, kerätä vihollisleiristä tiedustelutietoja ja tuhota leiri.
Joukkue toteuttaa käskyn siten, että jääkäriryhmät hyökkävät pohjoisesta tarkka-ampujapartion tukiessa idästä tai lännestä.

Tulenkäyttö: tulenkäyttöä on vältettävä Munakukkulan valtaamiseen asti pois lukien tilanteet, joissa maastossa havaittu vihollispartio pystytään partion- tai ryhmänjohtajan arvion mukaan tuhoamaan ilman omia tappioita.

Huom. Vihollinen on miinoittanut aluetta. Ajoneuvojen käyttö jalkautumisalueita etelämpänä sekä teiden ja polkujen käyttö jalan on kielletty. Susi voi kuitenkin käyttää ajoneuvoaan harkintansa mukaan.

Susi
1) Soluttautukaa tiedustelemaan Munakukkulaa idästä kukkulan 557 alueelta tai lännestä kukkulan 549 eteläpuoleiselta mäenharjalta partionjohtajan päätöksen mukaisesti.
2) Tukekaa jääkäriryhmien hyökkäystä Munakukkulalle.
3) Eristäkää Munakukkulan aluetta suunnastanne kukkulan valtauksen ja tiedustelutietojen keräämisen ajan.

Ilves
1) Siirtykää joukkueen kärjessä moottorimarssilla jalkautumistasallenne kilometri Polanasta luoteeseen.
2) Edetkää kukkulalle 526 Polanan luoteispuolella ja tiedustelkaa Polanan risteys ja piha-alueet.
3) Edetkää tulitukiasemaan mäelle 543 Munakukkulasta koilliseen.
4) Tukekaa Ahman hyökkäystä Munakukkulalle.

Ahma
1) Siirtykää Ilveksen perässä moottorimarssilla jalkautumistasallenne Jezurovin t-risteyksestä 300 m luoteeseen.
2) Tiedustelkaa Jezurovin t-risteys ja siitä 300 m itään oleva rakennus.
3) Edetkää pisteeseen 549 odottamaan hyökkäyskäskyä.
4) Hyökätkää Munakukkulalle suoraan pohjoisesta muun joukkueen tuella ja vallatkaa Munakukkula.

Joukkueenjohtaja liikkuu Ilveksen mukana.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
HaBa
Posts: 1379
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 18.10.2021, 23.25

YTH Munakukkula 7.10.2021 - Ilveksen raportti

vääp HaBa
kers Patteri (KIA)
alik Ukka (KIA)
alik Stellar (KIA)
korpr MS
korpr Ottomaani (KIA)
korpr Hesari (KIA)

Ilveksen tehtävä oli toimia kärkiosastona siirtymässä ja tiedustella Polanan kylä. Tehtävää varten ryhmä jaettiin kahdeksi partioksi, jotka siirtyivät uudenkarheisiin ajoneuvoihin. Ukan partio meni kärjessä panssaroidulla ajoneuvolla ja me seurasimme kuorma-autolla perässä.

Image

Jalkautuksen jälkeen lähdettiin pusikkoon tarpomaan, suunnistelin kärjessä hieman uneliaasti ja huomasin pian olevamme reitiltä hieman lännessä. Korjausliikkeitä ja kylän reunaan kiinni. Kylästä ei saatu kovin fiksuja havaintoja, Ukan partio näki yksittäisen taistelijan, sitä ei ammuttu, vaikka mieli teki. Myöhemmin kävi ilmi, että alueella oli vähän muutakin toimintaa.

Image

Etenimme WE-tien yli etelään ja otimme läheisen kallion haltuumme. Siitä oli tuleva kotimme hetkeksi, sillä nyt taistelu alkoi. Yksittäinen taistelija olikin ollut pieni ryhmä ja alueella oli myös ajoneuvo. Ryhmä kävi kimppuumme takaapäin ja pääsi varsin lähelle. Heittelimme hurjana kranaatteja vihollisen niskaan ja hetkellisen sekasorron jälkeen saimme vihollisen tuhottua. Tässä taistelussa Stellar päästi kylmän pierun ja pari muuta haavoittui.

Jonkin ajan päästä saimme edetä kohti munakukkulaa. Ahma oli meidän vasemmalla, kun aloitimme nousun mäelle. Melkein heti sain ammuttua vihollista, mutta pian tämän jälkeen taistelu todella alkoi. Vihollisella oli alueella paukkuvaloansoja, jotka pamahtelivat edetessämme. Pian alue oli hallussamme, tälläkin kertaa ryhmään sattui pari haavoittumista.

Image

Alueelta löytyi tiedustelutietoa, jota vihollinen oli avuliaasti jättänyt. Alik Ukka toimi tulkkina joukkueenjohtajalle ja tieto saatiin pian käännettyä. Hetken ongelman aiheutti epäselvä piirrosjälki, joka laittoi osaston miettimään, josko risteyksessä on miinakenttä vai McDonalds.

Image

Image

Tiedustelutiedon pohjalta tehtävää jatkettiin hyökäten esikuntaa vastaan. Tämä oli kohtuullisen hyvin puolustettu, ja jo matkalla kohtasimme vihollista. Taistelussa kaatui Hesari vihollisen soluttautuessa joukkoomme. Etenemisen päätteeksi olimme aivan kohteen vieressä. Käskin ryhmän tiedustelemaan ja mietiskelin reittiä kohteelle. Ennakkotieto oli, että me hyökkäämme. Tällä välin Patteri päätti, ilman eri käskyä, kaatua.

Vihollisella oli alueella useampi ajoneuvo ja koitinkin ampua yhtä 2S25-vaunua singolla. Tulos jäi epävarmaksi ja naamaa ei viitsinyt enää siihen suuntaan näyttää.

Edetä piti, joten koukkasimme hieman pohjoisempaa tien yli. Ylitystä häiritsi BRDM, joten se piti napata ensin pois. Ottomaani ja Ukka käyttivät siihen sinkonsa, joista jälkimmäinen osui ja BRDM-räjähti. Pian tämän jälkeen myös muut ajoneuvot ilmoitettiin tuhotuksi.

Iskimme kohteeseen voimalla, suolaten vihollista käsiasetulella. Muurilla havaitsin raskaan konekiväärin, jonka ampujasta päästin ylimääräiset suolet pihalle. Alueella ollut iso halli oli kiinnostava, joten painoimme oville. Neljän taistelijan ensi-isku ovista sisään päättyi yhteen kaatuneeseen (Ukka) ja yhteen haavoittuneeseen. Jotain muuta piti keksiä…

Image

Napsimme vihollisia ikkunoista ja heittelimme ovesta kranaatteja. Pian halli olikin siivottu vihollisesta. Eipä mennyt kuin hetki, ja vihollinen oli taas kimpussa. Joku satunnaispartio osui kohdalle ja lähti tutkimaan avointa hallia. Ottomaani kaatui tässä taistelussa.

Lopulta osasto saatiin loppukuvaan, kun vielä tämäkin vihollinen oli raskaan taistelun jälkeen nujerrettu.
Image
vääp HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
Kuokkanen
Posts: 1197
Joined: Mon, 26.5.2003, 23.03
Location: Jyväskylä

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Kuokkanen » Fri, 22.10.2021, 18.23

24.10.2021 yth 27 Vapaa Kontti

Image
Image
Image
Image
Image
Viikossa on 336 puolituntista – niistä on syytä käyttää ainakin kolme kuntoiluun.
User avatar
HaBa
Posts: 1379
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 25.10.2021, 12.49

YTH Vapaa Kontti 24.10.21 – Ilveksen raportti


vääp HaBa (KIA)
kers Vultyr
alik Ukka (KIA)
alik Stellar
korpr Ottomaani (KIA)
korpr Hesari


Ilveksen tehtävänä oli iskeä konttilaisten alueelle. Matkaan lähdettiin vuotavilla sampaaneilla, ja jo varhaisessa vaiheessa käskin Stellarin äyskäröimään, jotta pääsisimme perille.

Ryhmämme saavutti rantautumispisteen, rantautui ja valtasi läheisen sillan ilman vastarintaa. Hetken hiiviskeltyämme olimmekin jo pääkohteella, joka vaikutti pirulliselta linnoitukselta. Suunnittelija oli kuulemma joku Maginot, mikä lie linnanherra.

Image

Iskimme hetken venailun jälkeen kohteelle, jolloin asiat alkoivat mennä vikaan. Heti alussa törmäsimme vihollisen harhailijaan, joka pääsi todella lähelle. Samaan aikaan MRAP-syöksyi ulos leiristä tulittaen, jolloin haavoituin.

Toinen ryhmä päästi MRAPin päiviltä ja Ottomaani sai minut paikattua, vain kuollakseen hetkeä myöhemmin vihollisen tarkkaan laukaukseen. Sekasorto alkoi uudestaan ja päättyi vasta, kun saimme taistelijaparin muurille suojamaan surkeaa asemaamme.

Image

Iskimme koko voimalla muurille ja sainkin hetken radiokäskytyksen jälkeen KK:n suojaamaan sisäänmenoreittiä. Samalla Vultyr ampui kranaatteja muurin yli.

Image

Tätä ennen olin ehtinyt ampua singolla alueelle, jolloin toinen MRAP tuhoutui.

Toinen ryhmä saapui paikalle ja menetti heti yhden taistelijan.

Image

Hetken päästä heillä oli kuitenkin suojaus ristiin meidän KK:n kanssa, joten arvelin hetken koittaneen. Hyökkäsimme portista sisään, mutta tässä tilanteessa maailma pimeni vihollisen ampuessa piilosta portille.

Myöhemmin myös alik Ukka kaatui taistelussa, vaikka olikin aiemmin vyöryttänyt bunkkereita menestyksekkäästi.
Image
vääp HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
Vultyr
Posts: 206
Joined: Tue, 5.1.2016, 21.21

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Vultyr » Sat, 6.11.2021, 22.31

YTH Jos ei järjellä, niin voimalla

KARTTAKUVA:
Image

TILANNE:
Syvällä [Tiedot poistettu] viidakossa kuohuu. Ilmeisesti noin kaksi vuotta sitten alkanut kiista joen kalastusalueista on kärjistynyt verilöylyksi kahden paikallisen heimon, Yanomamojen (puukansa) ja Shamatarien (suokansa) välillä.

Ensimmäisen vuoden aikana kiista oli lähinnä molemminpuoleista solvauksien huutelua joen yli sekä harmitonta kujeilua kuten vastapuolen veneiden polttamisia. Sen jälkeen alkoivat hiljalleen jo kivet lentelemään eikä loukkaantumisilta vältytytty.

Pari kuukautta sitten alkoi jo varustelukilpailu kun eräs toisen heimon edustajista löysi metsästä vanhan torrakon. Nyt molemmilla heimoilla on jo suhteellisen moderniakin kalustoa hyppysissään. Kaikkea kevytkonekivääreistä M113 miehistökuljetusvaunuihin. Se että mistä moiset ovat itselleen saaneet jäänee mysteeriksi.

Diplomatiaa on jo kokeiltu ja paikalle on lähetetty välien selvittelyyn niin lähetyssaarnaajia kuin YKn neuvottelijoita. Kukaan ei ole palannut eikä vastaa enää puheluihin.

Ja kun kerran ei rauhaa saada alueelle järjellä, niin kokeillaan voimalla sitten.

TEHTÄVÄ:

Tehtävänänne on pakottaa kaksi paikallista heimopäällikkoä rauhan neuvotteluihin. Noutakaa heidät ja toimittakaa elävänä neuvottelupöydän ääreen lähtöpaikallenne.

HUOM! Eläväksi määritellään se että kohteelta löytyy pulssi ja että hän hengittää. Se että onko tajuissaan tai haavoittumaton on sivuseikka.

Puukansan päällikön viimeinen varmistettu sijainti on Hoa Thanhnin kylässä.
Suokansan päällikön viimeinen varmistettu sijainti on Xom Baun kylässä.

KALUSTO:

YTH kalusto

VIHOLLINEN:

Kaksi paikallista heimoa, Yanomamot (puu kansa) ja Shamatarit.

AIKA JA SÄÄ:

Aamu, Valoisaa
kers Vultyr - 1st Squad "Ilves", Team Leader
User avatar
HaBa
Posts: 1379
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Tue, 16.11.2021, 20.39

su 14.11.2021 YTH Jos ei järjellä, niin voimalla - Ilves

vääp HaBa (KIA)
kers Vultyr (KIA)
alik Ukka (KIA)
alik Stellar (KIA)
korpr Ottomaani
korpr Hesari (KIA)
korpr MS

Ilveksen tehtäväksi lankesi eteläisen alueen kärkenä toimiminen, sekä pieni venekeikka. Veneporukan odottelun jälkeen päästiinkin liikkeelle ja siirryttiin tehokkaasti autoilla kohti ylityspaikkana toimivaa siltaa, jota Susi jo tiedusteli kauempaa. Jalkautimme hyvän matkan päässä, ja saimme silmät sillalle. Tällöin tuli mieleen tiedustella myös tuliasemat lähempää, joihin siirryimme varsin pian. Kolmella partiolla saimme tehtyä kaiken kohtalaisen joutuisasti.

JJ käski tunnustelemaan sillan aluetta, koska ei ollut varmaa, ovatko alueen sotilaat vihamielisiä. Olivathan ne - alik Stellar kaatui tunnustelun aikana. Tästä alkoivatkin etelän taistelut. Ammuimme kylään hieman käsiasein, sekä muutaman kranaatin mukaan lastatulla KrKK:lla. Kun vastaan ei enää ammuttu, saimme käskyn ylittää silta.

Lähetin kärkipartion matkaan ja he pääsivätkin turvallisesti yli. Huonona sattumana samalla rikkoutui panssariautosta neljä rengasta, oli jäänyt piikkilanka huomiotta. Lähetin osan osastosta putsailemaan kylää pintapuolisesti ja myöhemmin alik Ukan hyvästä huomiosta tarkemmin talo talolta, jottei meitä ammuttaisi läheisessä mäessä selkään.

Samaan aikaan saimme kerättyä suunnilleen kaikki joukkueen vararenkaat ja täten panssariauton takaisin pyörilleen. Se olikin sattumalta Suden panssariauto, joka oli meillä lainassa. Eivät olleet kuskit huomanneet erikoista hajua.

Susi liittyi ryhmään kolmanneksi partioksi, joten saimme vahvuuden nostettua yhdeksään. Jatkoimme matkaa moottorimarssilla, kun kärki alkoi ottamaan kk-tulta takaviistosta. Käskin jalkautuksen, ja aloitimme asian tutkimisen. Tällöin kylään piiloon jäänyt kk-mies osui RJ:tä kuolettavasti. Vihollisen kk-mies maksoi tästä myöhemmin hengellään, kun kiväärikranaatti osui lähelle.

korpr Ottomaani jatkaa:


"Edettiin Haban kaatumisen jälkeen seuraavalle jalkautuspisteelle, jossa törmäsimme muutamiin vihollisiin. Hesari kaatui tuohon taisteluun. Lähdimme kiertämään kylään pohjoispuolelta. Kylästä aloimme ottaa tulta M113 kk:sta ja Vultyr pyörähti. Scottz otti komennon ja aloimme vyöryttää kylää. Kylä saatiin haltuun, mutta menetimme Ukan.

Kylän päällikkö kaatui taistelun tuoksinassa."
vääp HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1379
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 21.11.2021, 19.43

Su 21.11.2021 klo 21 YTH Bois of Sammer

Image

Tilanne

Osasto Kyllikki on saanut tehtävän Vietnamissa. Sodan melskeessä MSS Leghornin ympäristöä halutaan suojata hyökkäyksellä läheiselle sillalle. Vihollinen ehtii kuitenkin ensin ja hyökkäyksemme kärki, Sammerin vaunu jää jumiin ja rikkoutuu läheiselle tielle. Osasto lähetetään hätiin.


Tehtävä

1. Viekää korjausrekka Sammerin vaunulle
2. Tarkastakaa tilanne MSS Leghornilla
3. Vallatkaa Nong Khiawin kylä ja sen silta yhdessä Sammerin kanssa


Omat joukot

Vietnam YTH-kokoonpano + korjausrekka ylimääräisenä kalustona.

Ei lentokalustoa, ei PST-ohjusta, pari konekivääriä jalustalla (kuuluvat normikalustoon)

Vihollinen

Pääsääntöisesti VC-joukkoja. Lisäksi pohjoisessa on havaittu jo vakituista armeijaa, joka on kalustoltaan parempaa. Kylästä on tullut kohtalaisen tiivistä IT-tulta ohi lentäneisiin helikoptereihin.


Sää ja aika

Sadekausi. Kasin pintaan aamulla.


HUOM

1. Sammerin vaunun korjaus käy radiotriggerillä, kun korjausauto on riittävän lähellä vaunun takana.
2. Vaunu lähtee käytännössä heti hyökkäykseen, kun korjauskäsky on annettu
3. Ilman korjausautoa vaunua ei saa käyttöön.
4. Miehistöllä ei ole radioita, johtajilla on.
5. Karttamerkintöjä ei saa tehdä kesken pelin, vain Briefissä.
6. Kartan siniset alueet ovat varmistettuja risteyksiä tai kyliä. Myös lähtölentokenttä on melko turvallinen.
vääp HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1379
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Tue, 23.11.2021, 21.21

Su 21.11.2021 YTH Bois of Sammer - Ilves

vääp HaBa (KIA)
kers Vultyr (KIA)
kers Patteri (KIA)
alik ukka
korpr Hesari
korpr Ottomaani


Ilveksen duunina oli roudailla paria konekivääriä ympäri viidakkoa kohti jumiin jäänyttä vaunua. Matkalla tuli pari kontaktia, joten jouduimme ottamaan heti mittaa vihollisesta.

Image

Vihua saatiin pääosin Ahman toimesta teilattua, mutta muutama jäi meillekin saaliiksi. Hieman myöhemmin tuli suurempi väijytys, jossa vihollinen iski vasemmalta kiinni saattueeseen. Tästäkin selvittiin vultyriä lukuunottamatta.

Matkaa tehtiin kohti vaunua, ja vihdoin KK:tkin saatiin tulitukeen. Tukea ei kuitenkaan tarvittu.

Komento sai vaunun liikkeelle, ja siitäkö ralli alkoi. Puskimme vaunun perässä kohti läheistä kylää, jossa vihollinen majaili. Vaunu tuhottiin, mutta meidän matkamme jatkui. Tällä välin Ahma sai pahoja osumia tulitaistelussa ja sen rippeet yhdistettiin meihin.

Ahmalaisista erityisesti korpr Maako kunnostautui myöhemmissä taisteluissa.

Tilanteen selvittyä tehtiin vähän tiedustelua ja lopulta sitten isku kylään. Tässä iskussa vihollisen vaunu sai lopulta napattua ryhmänjohtajan hengiltä, mutta muu ryhmä selvisi perille asti onnistuneesti ja kukisti vihollisen. Hyökkäys kesti pitkään ja osa vihollisesta varmaan väsyi matkalla.
vääp HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1379
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Wed, 8.12.2021, 20.23

su 12.12.2021 klo 21 YTH Viivi ja Wagner

Image


Tilanne

Osasto Kyllikki on saapunut Afrikkaan varjelemaan länsimaisia elämänarvoja. Alueella olleet UNA-joukot ovat joutuneet jatkuvan painostuksen alle paikallisten sissien toimesta ja nyt soppaa sekoittaa vielä palkkasoturiosasto Wagner.

Wagnerin toimintaan on tehtävä heti pieni lovi, joten UNAn toimesta alueella on erillisosasto, jolla on kyky ratkoa moisia ristiriitoja.Tehtävä

Tuhotkaa Wagnerin huoltotukikohta Mhamidissa.

Wagner-osastolla on vahvasti puolustettu huoltotukikohta Mhamidin kyläpahasessa. Mitä suurempaa tuhoa saatte aikaan, sitä parempi. Tuhotkaa etenkin ammuslaatikoita, sekä polttoainetäydennyksiä.

UNA-sotilaiden tulee selvitä hengissä


UNA:lla on jonkin verran ilmakalustoa, jota voidaan käyttää Mhamidia vastaan, mutta UNA-sotilaiden menetys olisi merkittävä diplomaattinen takaisku.


Omat joukot

YTH 2021 -kokoonpano.
Ajoneuvot täysimääräisenä.
TOW-2.

UNA-sotilaat ovat liittolaisia.

Vihollinen

Wagnerin sotilaat. Kalusto nykyaikaista venäläisperäistä kalustoa. Vihollisella on alueella myös ainakin yksi panssarivaunu, johon tulee suhtautua kunnioituksella. Vihollisen vahvuus on suuri, jopa pari joukkueellista.

Wagner on myös miinoittanut aluetta. Etenkin UNA-komentajan karttaan merkitsemää raja-aluetta, sekä muutamaa muuta jo tunnettua vaaranpaikkaa (Merkityt miinakentät)

Kapinalliset. Kapinalliset vastustavat UNA:n toimintaa, mutta eivät pidä myöskään teistä. Kapinallisia on vähän, mutta he ovat kieroja toimintatavoiltaan ja liikkuvat ripeästi lava-autoillaan.


Sää ja aika

Aurinkoinen iltapäivä.


Huom

UNA voi tukea teitä ilmavoimillaan, jos saatte vähennettyä vihollisen IT-uhkaa Mhamidin alueella. Vihollinen käyttää sekä tykki- että lähitorjuntaohjuskalustoa. Huomioikaa tehtävän tavoitteet.
vääp HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
Broileri
Personnel
Posts: 3878
Joined: Mon, 2.9.2002, 21.42
Location: Hyvinkää
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by Broileri » Sun, 12.12.2021, 19.28

su 12.12.2021 klo 21 YTH Viivi ja Wagner
Joukkueen käskynanto

Joukkueen käskynä on tuhota vihollisen huoltotukikohta Mhamidissa.
Joukkue toteuttaa käskyn hyökkäämällä pohjoisesta. Vihollisen liikkuva kalusto tuhotaan ennen kohteeseen tunkeutumista.

1. vaihe

Susi: Edetkää ajoneuvolla kukkulalle 125 lentokentän eteläpuolella ja aloittakaa kohteen tiedustelu.

Ahma: Ottakaa TOW. Edetkää ajoneuvoilla kukkulalle 125, aloittakaa kohteen ja ympäristön tiedustelu ja pankaa TOW asemaan kukkulalle 125, jos sille näkyy kohteen suunnassa maaleja.

Ilves: Edetkää ajoneuvoilla lentokentän eteläpuolelle pisteen 104 lähelle. Tiedustelkaa kohdetta kukkuloilta 104–96. Tiedustelun jälkeen ottakaa T-risteys haltuun ja estäkää kaikki siviililiikenne ja vihollisen liikenne. Samalla selvittäkää, onko raja-alueella tiellä etelään miinoitusta ja raivatkaa miinoitus, jos teillä on siihen kyky. Miinoitus pyritään raivaamaan, jotta joukkue voi tarvittaessa käyttää ajoneuvoja nopeaan siirtymiseen.


2. vaihe
Toisen vaiheen toimintaa selkeytetään ensimmäisessä vaiheessa saatujen tiedustelutietojen perusteella.

Susi: tukekaa joukkuetta kukkulalta 125 tai siirtyy paikkaan, josta voi tukea.

Ahma: Pitäkää TOWin tuliasemassa kukkulalla 125 tai siirtäkää se parempaan tuliasemaan. Ahman muut osat tukevat Ilveksen toimintaa pohjois-eteläsuuntaisen tien itä- tai länsipuoleisilta dyyneiltä.

Ilves: vallatkaa Mhamid muun joukkueen tulella hyökkäämällä suoraan pohjoisesta tai koukkaamalla koillisen kautta.


3. vaihe

Susi: jatkakaa joukkueen tukemista Mhamidin ulkopuolelta.

Ahma: Pitäkää TOW asemassa, jos ammustarviketta on jäljellä. Ryhmän muut osat tukevat Ilvestä Mhamidin välittömässä läheisyydessä ja ovat valmiit etenemään Mhamidiin Ilveksen avuksi tarvittaessa.

Ilves: Kun vihollinen Mhamidissa on lyöty, tuhotkaa vihollisen ammustarvikkeet ja polttoaineajoneuvot ja -säiliöt. Pyytäkää tarvittaessa Ahman apua.


Tulenkäytön säännöt

Siviilejä ei ammuta. Siviiliajoneuvot toiminta-alueellamme kukkulan 125 eteläpuolella pysäytetään tarvittaessa ampumalla renkaat, eikä niitä päästetä lähelle omia joukkoja. Liittolaisten eli UNA-joukkojen annetaan liikkua vapaasti.

Aseistettuja siviiliasuisia taistelijoita on pidettävä kapinallisina ja vihamielisinä. Yhteenottoja kapinallisten kanssa vältetään. Joukkueelle uhan muodostavat kapinallisten aseistetut ajoneuvot sekä mahdolliset aseistetut kapinallisten partiot lamautetaan ja tarvittaessa tuhotaan.

Wagnerin joukot ovat vihamielisiä eli normaali käytäntö: Tuhotaan ryhmänjohtajan päätöksellä heti, jos ne uhkaavat ryhmää välittömästi. Muuten normaali ilmoitus joukkueelle ja kysytään lupa tulenavaukseen jj:ltä, jos sellaista ei ole vielä.
maj Broileri, CO
Dulce et decorum est pro patria mori
User avatar
HaBa
Posts: 1379
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Mon, 13.12.2021, 7.37

12.12.2021 YTH Viivi ja Wagner - Ilveksen raportti

vaap HaBa (KIA)
kers Vultyr (KIA)
kers Patteri (KIA)
alik Ukka
alik Stellar (KIA)
korpr Hesari (KIA)
korpr Ottomaani (KIA)

Ilveksen tehtävänä oli toimia miinanraivauskärkenä päätien suuntaisesti.

Tehtävän toteutusta hidastivat pienet kahakat vihollisen partioiden kanssa. Vihollinen menetti näissä kahakoissa 6 miestä kaatuneena, mutta Ilvekseltä kaatui kers Vultyr.

alik Ukan johtama partio saavutti tavoiteristeyksen, jonka jälkeen raivaus alkoi. Pari miinaa saatiinkin räjäytettyä tieltä, jonka jälkeen mahdollisesta kentästä painettiin läpi.

Tässä alkoi laajempi kontakti etelän vihollisen kanssa, jolloin muodostettiin linja etelään. Tämä linja jäi HaBan ja Stellarin hautapaikaksi, kun vihollisen sinko osui keskelle ryhmitystä.

Alik Ukka jatkaa:

"Ryhmä jatkoi kylään puhdistaen rakennuksia vihollisista Ahman kera. Kylä jaettiin vastuualueisiin, mutta pian sen jälkeen useasta suunnasta ja ovelista paikoista ammuskelevat viholliset kutistivat ryhmän alik Ukkaan. Ukka liittyi Ahmaan ja jatkoi sen mukana loppukuvaan asti."


Image
vääp HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
User avatar
HaBa
Posts: 1379
Joined: Wed, 28.11.2012, 15.00
Location: JKL
Contact:

Re: YTH-käskynannot ja -raportit

Post by HaBa » Sun, 19.12.2021, 20.38

su 19.12.2021 klo 21 YTH Joulurauha

Image


Tilanne

1969. Sota on ollut raakaa, mutta joulun toivotaan tuovan rauhan tähän tilanteeseen. Karvaasti opimme, että "Charlie" ei kunnioita joulurauhaa. Ennakkotietoja iskuista on tullut ja miehittämämme vanha linnake on ilmiselvä maali.


Tehtävä

Puolustakaa tukikohtaa

Vihollinen ei paljoa joulurauhaa kunnioita. Ja iskee tukikohtaanne. Saitte ennakkovaroituksen, käyttäkää tilanne eduksenne.

Vihollinen voi lähestyä kaikista suunnista!

Kun saatte hyökkäyksen torjuttua, niin ilmoittakaa asiasta radiolla (trigger) ylempään johtoon.


Omat joukot

YTH 2021 -kokoonpano. Vietnam.
Ajoneuvot täysimääräisenä.
TOW ja 2 konekivääriä.
Pimeätoimintavarusteita laatikossa mm. valaisuraketteja (12 kpl laukaisulaitteita), sekä lamppuja (pistoolislottiin) yms.

Vihollinen

Huomattava määrä Vietcong-joukkoja. Tukikohtiin on hyökännyt jopa komppanian vahvuisia osastoja. Aseistus ja varustus sekalaista. Vihollinen käyttää maastoa taitavasti ja liikkuu huomaamatta.

Sää ja aika

Ihan kaunis aamuyö.
vääp HaBa - Squad Leader, 1st Squad "Ilves"
Post Reply